Gazdasági újbeszél 2. Az uniós szégyenpad

2011.02.02. 15:00 nurker

Gazdasági újbeszél rovatunkban a gazdasági újságírás extravagáns költői képeiből szemezgetünk.

Bár mennyiségileg a legtöbb kép kétségtelenül a 'piacok', valuták meg kötvények megszemélyesítése körül forog, hangsúlyozandó, hogy a piac természettörvényei őserőként irányítják világunkat, és azokkal kapcsolatban soha, senki, semmilyen körülmények között nem dönt (és nem felelős érte),

azért ne becsüljük alá eggyel szűkebb gazdasági pátriánk, az Európai Unió belső hierarchiáját és függőségi viszonyait kifejező igen finom költői szimbólumrendszert. Bár ennek hazai kialakításában elsősorban a feltétlen gazdasági behódolást a demokráciával és antifasizmussal összekeverő ballib szcéna szerzett vitathatatlan érdemeket, az alábbi gyöngyszem éppen Orbán Viktornak a kézjegyét viseli:

 

Maradhatunk az uniós szégyenpadon?

 

A kormány részéről ez az első olyan jelzés, amely felveti annak a kockázatát, hogy nem szűnik meg Magyarország ellen az uniós eljárás, amelyet maga Orbán Viktor nevezett szégyenpadnak, írta a portfolio.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr312631574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása