Orbán megint kinyilatkoztatta, hogy mit akarunk

2011.02.07. 16:46 baum

Orbán Viktor idén is elmondta évértékelő beszédét. A Fülkeforradalom (FASZ) és az azóta eltelt kilenc hónap óta meg kellett tanulnunk, hogy időről időre ki van mondva, hogy a nemzet éppen mit akar, és úgy egyáltalán, mire adtuk voksunkat 2010 tavaszán.

Most például azt akarja az ország, hogy a 2010-es összefogásév után 2011-ben következzen a megújulás, 2012-ben rugaszkodjunk el, majd 2013-ban növekedést fogunk kívánni. Mire eljön a 2014-es esztendő, vágyaink át fognak csapni majd a gyarapodásra is.

Azt is akarjuk, hogy több munkahely legyen és, hogy a fiatalok ne menjenek el az országból. Nem szeretnénk, hogy tyúklopásba meneküljenek a szegény rétegek, őket visszahozzuk a legális munka világába. Attól meg egyenesen irtózunk, hogy a múlt visszatérjen. Óriási lehetőséget kaptunk. Nem szeretnénk, hogy a válság bedöntse az országot, és nem akarjuk, hogy az államadósság megfojtson minket. „A tétlenség a legrosszabb tulajdonságokat hozza ki belőlünk!” – idézzük a miniszterelnököt.

De nem csak azt tudjuk, hogy mit nem akarunk, de azt is, hogy mit igen. Akartuk és meg is valósítottuk az arányos adórendszert. Az a sokmillió szavazó egyértelműen bólintott rá arra, hogy a több százezer forintos havi jövedelem feletti igaz magyarok zsebében több is maradjon. Akartuk és el is értük a nyugdíjrendszer fenntartását, szintén társadalmi konszenzussal. Csak könnyes szemmel gondolhatunk azokra, kik a megvalósítás nehéz terheit magukra vállalták.

Jelezzük azon kedves olvasóknak, akik Kardos-Horváth János Feris dalát is hajlamosak voltak félreérteni, hogy az eddigieket mindenki értse úgy, ahogy akarja. Viszont, ha megnézzük miről szólt a beszéd, igazából a következőkre jutunk: a miniszterelnök száját egy konkrét terv sem hagyta el, vagyis azt a nép még pontosan nem tudja, mi fog történni vele, de majd időben tudni fogja. A felvázolt négy éves tervben egyértelműen kiderül, hogy a következő választás előtt kicsit jobb lesz, addig szívni fogunk, de megnyugodhatnak a mindenféle elemzők és pénzügyi körök.  A 2010-es év miniszterelnöki értékelőjében összesen fél mondat hangzott el a nyugdíjrendszer átalakításáról és még ennyi sem a médiatörvényről, viszont azt megtudhattuk, hogy a magyar szellem még nem vert tanyát az alkotmányunkban.

Az meg tapasztalat, hogy ha rövid távon nem lesz gazdasági fellendülés, vagy legalábbis a szélesebb társadalmi csoportoknak könnyebbség a hó végi túléléshez, akkor egyre kevesebbeket fog érdekelni a mindenféle homályos ideologizálás. Amikor Viktor tétlenségre kárhoztatva éveken át figyelte Ferencet, ezt azért megtanulhatta volna.

Fotó: Huszti István (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr142644677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miniszterelnök szerepálma 2011.02.09. 07:52:05

Egy évértékelő beszéd után szokványos színjáték, hogy az ellenzék képviselői elmondják, hogy miért volt borzasztó a beszéd (meg itt), míg a kormánypárti politikusok azt magyarázzák, hogy miért volt ugyanaz telitalálat és tökéletes leírása az orszá...

Trackback: Orbánértékelő 2011.02.08. 08:40:23

Nehéz volt konkrétumot találni Orbán beszédében. Pedig most, kilenc hónap után talán el lehetne kezdeni érdemben kormányozni. Könnyű a most befizetők jövőbeli nyugdíját "nyugdíjvédelem" címszóval eltapsolni. Könnyű egy Schmitt Pált kinevezni,...

Trackback: Mit kezdjünk Orbán beszédével? 2011.02.08. 08:26:56

Orbán 2011 legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára. (Fotó: Index) Orbán Viktor tegnapi évértékelője megl...

Trackback: Igazság, beszéd 2011.02.08. 03:10:01

p { margin-bottom: 0.21cm;No nem, a Miniszterelnök Úr mai országértékelője még nem az. De megindult az ahhoz vezető úton. Egyfajta hangulat-előkészítés volt. A megszorításokra. A reform szó helyett az „átalakítás”, a „változ...

Trackback: Választójog a politika szolgálatában 2011.02.08. 00:54:18

Ténytár Egyes országoknak sok olyan állampolgára van, akik a határain túl élnek. Ezen országok különböző megoldásokat dolgo

Trackback: Orbán-évértékelő – a bullshit-példatár 2011.02.07. 22:05:20

"A megújulás újjászületés, a megújulás küzdelem, a megújulás küldetés." Miniszterelnökünk beszédírói éppenséggel ezúttal sem hazudtolták meg magukat: az idén is jócskán hozzájárultak a magyar nyelvű politikai bullshit-generátorok szöveggyűjte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit kellett volna mondani a médiatörvényről ?
Nem tudom, miért hiszi azt az ellenzék, hogy nekik kéne kedvezni bármilyen intézkedéssel vagy beszéddel. Mondhatna az Orbán bármit, nekik úgyse lenne jó. Így hát a saját szavazókat-szimpatizánsokat kell egy kicsit lelkesíteni, ha már úgyis kapják mindenhonnan a turhát. Sajnos ez van.

A nép azért választotta meg őket (bizony tekintélyes részben nem fideszesek), hogy rend legyen. Rend az márpedig lesz, még ha ez sokaknak nem is fog tetszeni, és mindenki majd a jogait akarja érvényesíteni.

És ha rend lesz, fejlődés és jólét is lesz. Akkor aztán lehet majd az EU-val jönni...
Orbán olyan, mint egy bűvész. Nem mondja meg, hogyan csinálja, de a végére reméljük, kihoz valamit belőle.

Ehhez kapcsolódva nézzétek meg ezt a cigarettás trükköt, nagyon látványos: www.youtube.com/watch?v=AdYujVios84
Mától a kedvem is jobb :)
@Old Sutterhand: Azért ez így ebben a formában nem igaz.
Nem tudatlan és nem ostoba. Ez inkább azokra mondható, akik szó nélkül vigyorogva tapsolnak nekik. Inkább hatalommániás skizofrén, de nem tudatlan és ostoba. Azok, akik egy ilyen semmitmondó handabanda után is éljeneznek, hogy jól megmondta, igaza van, azok a tudatlanok.
Ilyenkor mindíg eszembe jut az Erik, a viking, amikor süllyed a sziget..... Azon jókat nevetek, ezen meg zokogva sírok...
karakteres kormányzás helyett egyre többet hull a konfetti. a kormányzás irányát még nem sikerült kijelölni. ez elég döbbenetes, mert jó sok évük volt felkészülni.

de bármerre lépnek éppen, annak mindig évtizedes távlata lesz, egészen a következő lépésig, amikor tartalmilag a távlatok is hirtelen megváltoznak!
Látom, a cenzúra dübörög :-)
@ROBERTO:

:DDD

de azért menjünk ki csápolni az utcára hogy sajtószabadság meg kisfaszom....hát egy nagy Pick szalámit a seggetekbe.
A mai napig a MASZOP apatején éltek... Hiteltelenek vagytok. :-)
...reggel másik országban ébredünk!
@Old Sutterhand: Én ráérek, megvárom, mi lesz itt 3 év múlva. Te csak orbákolsz, hogy süllyed a hajó, de mi van, ha csak most teszik vízre?

Ne feledd el, hogy ámerikában, a 30-as években sokkal többet vesztettek a "zemberek" mint most mi, és valahogy mégis megnyerték a II.V.H.-t, és utána is sokkal jobban éltek, mint mi, akik építettük a cucializmust a Kurcsányi féle párt jogelődjének kívánalmai szerint.
...jogos a nép lelkesitése, de tartalomnélküli, szerintem, sajna!
Na neeee!

A törvények módosítása a saját vállalkozói slepp kiszolgálására, a kommunistákat is kiszolgáló bohóc a közt. elnök, államtitkár apuci 25 éves lányának osztályvezetői kinevezése, 5 milliárdos országfényképezés (miközben 160 millióért már megcsinálták), újpesti Fideszes polgármester örök életjáradéka a hűséges talpnyalóknak, 10 milliárdért stadion a 2000 debreceni foci huligánnak...

És még lehetne folytatni, a korrupciót, az uram-bátyám, sógor-koma pénzelosztásokat.

Vagy hogy Pintérek, Selmeczik, Szijjártók, Hoffmann Rózsák borzolják a valamire valók idegeit. Hogy a szent, erkölcs nevében fellépő korábban szexlapot szerkesztett.

Hogy az EU-ban csak negatív hírben szerepel Magyarország.

Ki az aki elhiszi, hogy majd ezek megszorítani fognak? Nem mernek semmit kezdeni a nyugdíjasokkal, mert eddig arra építették a teendőiket. A versenyszektorban dolgozók évek óta nem kapnak béremelést, annál több munkát, miközben a nyugdíjak szépen inflációval emelkednek. Ha a nyugdíjasokat szivatják, akkor elvesztik a népszerűségüket. Ha pedig nem tesznek semmit a növekvő nyugdíjkiadások ellen, akkor nehéz lesz. A saját csapdájukba esnek. De erre is csak egy velejéig hatalommániás, idegbeteg ember képes. Nem látni előre. Minek kedvezményeztek a nők nyugdíjba vonulásában, ha nem sokára szigorítani fognak?

A spórolásról annyit, hogy 2010-re 48 milliárdot tervezett Orbán a 20. pontjában megtakarítani az államon, aztán 0,5 milliárd sikerült belőle.

A nagy kommunikációs lózung csak arra való, hogy erősödjön a forint. Átverni a befektetőket, ameddig lehet. Oszt majd lesz valahogy!
A mi kis zseb-Pinocchionk egy kicsit tévedett: nem 2012 az elrugaszkodás éve, hanem már 2010 is az volt.

A józan észtől való elrugaszkodásáé.
@ROBERTO: ...és ne feledd, hogy az emberek 1989 óta "csodára" várnak & türelmesek...
@ROBERTO:

Ne izgulj. Majd kinovod ezt az elvakult Fidesz mamorodat. Ha ertenel a kozgazdasagtanhoz mar reg nem tamogatnad oket. Csakhat az orszag 90%-a nem ert hozza. Nekik egy politika halandzsa kell, almok, ezt meg megkaptak az orszagertekelesben.

Semmi konkretum. 9 honap kormanyzas utan se tudjuk mik a Fidesznek az gazdasagi elkepzelesei. Matolcsy teljes inkompetens. Amiket eddig megvalositottak az egykulcsos ado, mnyp szetverese, multik es bankok adoztatasa mind csak a gazdasagot lassitottak.

A Fidesz reformok, azok meg ha minden igaz komoly megszoritasok lesznek. Orbannak igaza van amikor konnyeket igert, csak azt nem mondta, hogy a sajat gazdasagpolitikajuk miatt lesz.
@azAttis: Ez kevés vót, legalább 4 magasztaló mondatért jár egy nemzeti-credit.
Szerintem az hírtv vagy az atv betelefonálós műsorában gizinéni szebben sorolja a közmondásokat és még több a mondani valója is.
@Old Sutterhand: ha egy japán-kakas a szemétdombján az kukorékolja a világba, hogy amit megkíván az az övé és ez törvény, attól még nem lesz törvényesen az övé.
@Old Sutterhand:

Barátom... mivel én nem voltam kötelező MANYUP tag, ezért TE és a HOZZÁD HASONLÓK az én pénzemen etették a szüleiket (is) miközben maguknak raktak félre.

Akkor én most joggal utállak téged és a szüleidet is??

El kéne már gondolkodni a sok MANYUP függőnek, hogy milyen gazdasági viszonyok mellett rentábilis a rendszer és milyenek mellett nem.
@IgazMagyar:

Ez igaz.. viszont 2/3 birtokában akár a saját ....-ját is megeteti a Jobbikkal, ha akarja. Ez a demokrácia. Akármennyire is szeretne a jobbik cigányüldözni, meg robbantgatni, felvonulni.... dolgozni járnának ekkora elánnal.
@OrangeOrder: "És ha rend lesz, fejlődés és jólét is lesz. Akkor aztán lehet majd az EU-val jönni..."

Csak egy probléma van fideszes nagyokos! Ezek maguktól nem jönnek. A fidesznek meg nincs terve mit is kéne csinálni. Ha el tengnek-lengnek, gyűjtögetnek, mint 0998-2002 között akkor most már nem ússzák meg egy sima választási vereséggel. Már persze ha kihúzzák odáig.
Félreértés ne essen nem a fideszeseket féltem, hanem minket, adófizetőket. Mert a helyzet csak egyre szarabb lesz itt...
@kovi1970: maguktól tényleg nem jönnek. A pesti aluljárók nagy részében már rend és tisztaság van.

Miért ne húznák ki? Miért pont most lenne előrehozott választás, amíg 90 óta egyszer se sikerült, pedig legutóbb jobban jártak volna? Egyelőre a Fidesz a győztes párt (történelmi arányban), négy év múlva meg majd meglátjuk. Amúgy biztos nem nehéz: utánuk lehet csinálni, az MSZP vagy bánom is én, az LMP is van ilyen ügyes szavakban, nem?
@Old Sutterhand:

Nem a főnököm.. de magyarázz el nekem valamit, te jó módban élő, magát eltartó őstulok.
De előbb a kedvedért tisztázzunk valamit:

1. Tőlem is ugyanannyit vont le az állam, mint tőled. Egy ezrelékkel sem kevesebbet
2. A te levonásodat továbbutalták egy magáncégnek, aki a nevedre letétbe helyezte, levonva a költségeit, amelyekből jól elvolt
3. A nyugdíjasoknak nyugdíjat kellett tegnap és ma is adni, és hát sajnos a magány cég nem adott a szüleidnek (legalább is nem hallottunk róla)

Mondd már el nekem, hogy én is megértsem... a te adód mitől a te adód? Attól, hogy a nevedre cimkézik? Akkor ezentúl mindenki eldönthesse mire költik az SZJA befizetését?

Illetve a legfontosabb.. még is mi a lófaszból fizették tizenéveken keresztül azoknak a nyugdíját, akik ilyen debilt a világra hoztak, ha a te pénzedből nem lehetett, mert az a tied? hmm?
@Old Sutterhand: hát most mit csináljak? Én teljesen jól eléldegéltem 2002-2010 között is. Jól kerestem, tanultam, ilyesmi. Kibírtuk, most mások is kibírják négy évig. Aztán lehet megint szavazni, ha nem tetszik.
@kovi1970: Kihúzzák addig kovi!!! A fityisznek ha csak nem múlik a szar hiába várja mindenki egy esélye van csak hogy egymásnak ugrasza az embereket mint az elmebeteg Gyurcsányi Fletó tette!! Lesz itt még utcai harc meg brutál dolgok és a fityisz droidok majd bezárnak a bolseviktor mögé mint ahogy ElQúró Feri mögé is be zártak a régi bolsi nyuggerek!! Csak sajnos az al és felcsuti törpe hivei 2x annyian vannak!!!
@Schaf: Te komolyan elhiszed, hogy az ilyen-olyan címen beszedett adókat arra költik amire beszedték?
@Old Sutterhand:

8 évig láttam a fajtád gazdaságpolitikáját.. a pannon pumát, meg a táncos Ferit...

...kösz. nekem (és sok más szavazónak is) ennél csak jobb jöhet. jahh.. és milyen érdekes, a fajtád akármennyire is jön itt a közgazdasággal, meg akármennyire is visít az IMF is, az a rohadék valuta árfolyam mégis igen érdekes csúcsokat döntöget.
A rossebb ebbe az Euróba is, hogy nem akar 340 ft lenni, akármennyire is drukkol neki a fajtád... hogy lehessen mutogatni: "mi megmondtuk".

...menj te is téliszalámit lopni ha éhezel. A tényleges éhező kiflit lopna, nem rúd szalámit settenkedő módra. :-))
@kovi1970:

nem.. nem hiszem el. De azt sem, hogy a KÖTELEZŐ MANYUP pénz az enyém. :-)))
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Vagy majd menekülnek mint a patkányok a süllyedő hajóról...
@Schaf: Kis fityisz droid nyomod a jól beadott mantrát a párt székházban!!! Csak az a gond hogy itt nem csak a narancsnok emberei vannak!!! Azért volt az ő adója mert a jövőben ő kevesebbet fog kapni az államtól azért mert ezt a magánba fizeti!!! Kevesebbet ad de kevesebbet is kér érted Okos Tóni???
@Schaf: Hát most már nem fogod megtudni, mert ebek harmincadjára jutott.
@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll:

balfaszkám... az ő kiesett befizetését kinek kellett és miből pótolni? ...és ki volt az aki zsírosan eléldegélt az ingyen jött adóforintokból? :-))

De mielőtt vitáznál tovább. Én nem akarom a 4-es metrót, én nem akarom Sukorót, én nem akarom a BKV managmentjét végkielégíteni, stb... Szal' nekem meg névre helyezzék el az összes adómat és majd én megmondom mire költhetik. Nem?
@Schaf: Az enyémet sem. A manyupom mellett is vonták a 24%-ot (kb. 1,5 milliót), ami kevesebb mint a jóanyám nyugdíja. Miközben ő meg fizette a nagyszüleidét. De a gyerekednek utánam már kevesebbet kell fizetnie.
@tcom: "10 milliárdért stadion a 2000 debreceni foci huligánnak..."

Meg a 22, pofátlanul bundázó falábúnak.
@1,414:

Értem.. és ezt ki garantálta? A magáncég? Ugye viccelsz....
@Lacdelo: Matolcsy teljes inkompetens

Viszont forintos passzokkal tömné a társakat az NBA-ben. Nincs az a védő, aki tudná, merre néz.
@Schaf: Nem. Én. Lemondtam az állami nyugdíjamról, hogy kevesebbet kelljen fizetnie a gyerekeidnek utánam.
@1,414:

Az cseppet se zavarjon, hogy a te jövőbeli lemondásod miatt gyakorlatilag csődbe vittük az országot. :-))

Mert még mindig nem mondta el senki (te sem), hogy ha a te befizetésed a tied, az enyém meg kevés, akkor holnap (és nem 10-20-30 év múlva) miből fizessük a szülők nyugdíját?
@1,414:

..és hogy a konkrét szmokról beszéljünk. A nyugdíjkassza idei évre tervezett kiadási oldala 3000mrd Ft. a tervezett bevétel 2200 mrd Ft.

Mondca honnan vegyük elő a hiányzó 800-at abban a 20 évben (és honnan vettük elő az elmúlt 16-ban), amíg eljutunk oda, hogy a te nyugdíjad egy részét a magán cég fizeti és így már csak 200mrd lesz a hiány, nem 800?
@Schaf: Már leírtam, hogy évi másfél milliót így utaltatak a munkám után, ami több mint az anyám nyugdíja, a Tiednek is jutott belőle. Viszont a gyerekednek sokkal többet kell fizetnie a következő nyugdíjas generációnak, mert csak az államtól kapják.
@Old Sutterhand:

Fenéket..a blogod alapján júliusban a Média hatóság a gatyádat is elveszi, nem csak a vállalkozásodat.

...utána mehetsz a settenkedővel szalámit lopni. :-))
@Old Sutterhand: Hát, volt kitől tanulnia a populizmust meg a demagógiát...
Nehéz is lenne konkrétumokról beszélni annak, aki nem ért semmihez...
Szerintem ez a blog velejéig populista.
Egy országértékelőnek nem is kell konkrétumokról szólnia, az az országhoz szól, nem a szakmához.
@Schaf:
Abból a 800 milliárdos nyugdíjkassza hiányból mennyi is van a MNYP miatt? Nyugdíjcsökkentés miért nem történt? Ha kiróvó-felosztó, miért nem csak annyit oszt el az állam, amennyi befolyt?
@Zabalint:

Reméljük most ez fog következni. De hála a szoclib kormánynak, most a nagy lyukat be kellett foltozni azzal, ami a spájzban van. Ha mégsem ez történik, 3 év és lehet mást választani...

....qrcsánynál nagyobb kárt már nem hiszem, hogy okozni tud bárki is. :-))

De vonatkoztassunk el mindettől... az elmúlt hónapokban volt BÁRKI is az ellenzékből, aki kiállt, hogy: "Elvtársak.. nem így kellene, hanem így" vagy csak a kaffogás, az uszítás és hazudozás ment (most már párton belül is), mint az előtte 8 évben?
Én az elmúlt nyolc évben sokat sírdogáltam, hogy Ej-ej tyúkanyó. Ezek a svájciak tudják, hogy kell választani demokráciában
Közvetlenül!
Néhány tanárom kellett ahhoz, hogy rájöjjek: nem feltétlen egészséges hetente kikérdezni a népet, hogy most épp mit igen és mit nem akartok. Bár ennek is van előnye, nem is kevés. De Svájc messze van, főleg társadalmilag. Ott jó-közepesen működik, itt nem menne. Ezt utáltam Ferenc testvér alatt, de azért csak beletörődtem.
Most mások bánják, hogy négy évente lehet 1x dönteni, nagyjából ennyi a demokrácia.
Ha az történetesen 2/3, akkor elvileg négy évig kötelezően magukra szavaztuk, akiket magunkra szavaztunk. Az is, aki nem szavazta meg. A parlament ennyi évre be van rendezve. Igenis "mi" akartuk.

Káosz után rend jön, és NEM közvetlen a demokrácia. Ami tényleg baj, a köztes szintű döntéshozók (régió, megye, település) gyengesége. De utóbbi off.
@Schaf: Pl. abból az 1 millió munkahelyből amit Orbán ígért.Jelenleg -27 ezernél jár...
Amúgy az nem tűnt fel,hogy a manyupok jövőre kifizetőkké váltak volna,ezzel csökkentve évről évre növekvő mértékben az állam kiadásait?
Az évértékelésekről nekem mindig csak ez jut eszembe:
Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek?
Pelikán: Hááááát...
Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő.
Pelikán: Hol olvastad?
Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben.
Pelikán: Akkor biztos kitűnő.
hu.wikiquote.org/wiki/A_tan%C3%BA
@Schaf: Nálad sikerrel járt Semjén, akinek 8 évig egyetlen feladata volt, megsemmisíteni és ellehetetleníteni Gyurcsányt. Orbán ezt egyedül megteszi saját magával ,még 1-2 év.@Lone Starr: Rend olajos belügymin-rel titkosszolgálatot fenntartó Csányi oligarchával," okos" gazd-i miniszterrel,bűnöző elszámoltatási biztosokkal, ostoba kiflisselmecikkel...
de ez is illik ide:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."
@thunderbyte: :-)
Jogos, csak az előzményeket is ismerni kell. Az előző kurzus hangulatához hasonlítsd! Ha sokkal jobb (márpedig az), akkor a hasonlat nem helytálló.
@Alamio:
Akarmilyen is a blog, ahhoz nincs hozzafuznivalom.
Na de a tobbit gondold mar at legyszi.
Az orszagnak ennyi, hogy elregel par peldabeszedet, lelkesito kozhelyet, es ujjongjunk mint ministransfiu mikor megsimogatja a papbacsi?
Minket konkretumok ne is erdekeljenek, az nem tartozik rank?!
Na nee!!!
Cirkuszra nem most van szukseg, es ez kulonben is sokba kerul cirkusznak, es nem is igazan szorakoztato mar.
"Az egyik bohoc segberugta a masikat, mi nevettunk. Az egyik bohoc fejbeverte a masikat, mi nevettunk. Az egyik bohoc fejbelotte a masikat, a nevetes kezdett eroltetette valni."
@Jofiu: Ma a nevetés folytatódna. Ebben szerintem nincs köztünk vita.

Egyszerűen arról van szó, hogy van aminek van helye egy ilyen beszédben, van aminek nincs. Itt nem számokkal kell dobálózni, nem karakterekkel szenvedni, hanem lelket önteni.

Erre már rájöttek az USA-ban pártíz évvel ezelőtt is. És működik. A tárgyi vitákat meg a Parlamentben, és az egyéb politikai vitákon lefolytatják. Az elnök (köztársasági vagy miniszterelnök- rendszertől függően) elmondja értékítéletét, mi meg arról. De ne arról legyen szó, hogy mit hiányolunk belőle. Gyurcsány is mondott ilyent. És ott arról beszéltem, miről hazudott- nem arról, miről nem mondott: adatokat itt számonkérni baromság- ha visszatérhetek korábbi minősítésemhez akkor- populizmus.
@Alamio:
En se pontos szamokra gondoltam.
De legalabb cselekvesi tervre. Mert ekkora altalanositasokkal es kozhelyekkel mar nem mond sokkal tobbet mint 'a rossz nem jo, a jo az igazi'. Na ezzel ki vagyunk segitve, tutira.
Majd ha mond is valamit, de meg jobb, ha majd igereteset csinalnak (tobbet), majd akkor figyelunk ujra.
Az ilyennek nem sok ertelme van. Ha nincs mondanivaloja, ne beszeljen, szerintem. Biztos lelkesit egyeseket az ilyesmi, de engem es biztos meg masokat inkabb elkeserit, hogy na ezt most minek kellett megint? Nincs semmi a tarsolyukban? Jol van, lehet, hogy ido kell hozza, meg ez olyan szokas mar es le kellett tudni, meg ha nem volt tartalma, de igy nem sok jo jon ki belole.
Nem baj, majd legkozelebb erdekesebb lesz.
De, van. Csak nem neked szólnak. Meg nem a posztolónak. Meg kéne érteni, hogy Vannak a politikának célcsoportjai.
Ez most a popularitás helye volt. Itt most MINDENKINEK (Mari néninek) is szólt a beszéd, azaz ami a lehető minimum, annak is értenie kellett. Már a potenciális hallgatók közül. Mert lehet ennél lejjebb is menni mondanivalóban. (pl. Horn lakossági fórumokon megtette).
már régen is megmondták hogy a szakmaiság kommenista trükk.

meg azt is hogy beszélni mint óriás, cselekedni mint törpe.
Itt jegyezném meg elvakultabbaknak, hogy a "Nem Gyurcsány van már, de jó" egy kissé sekélyes gondolkodásra vall.

Nem írnám, hogy marha primitívre, csak gondolnám:-)
Kár, hogy ilyen homályosa beszélt a vezénylő tábornok az elszámoltatásról. Én konkretizálnám az igénylistát:

Meg kéne vizsgálni, hová tették a közpénzt a legeladósodottabb önkormányzatok és mi ebben a felelőssége az adósságot összehozó egykori/aktív pogármestereknek. Talán rabláncon való vezetgetéssel kéne kezdeni a nyomozást, hátha megtörnének.

Kósa Lajos - Debrecen
Meggyes Tamás - Esztergom
Lázár János - Hódmezővásárhely
Rogán Antal - Bp. V. ker.
Szita Károly - Kaposvár

Fenti személyekkel összefüggésben különösen érdekelnének az áron alul elsózott ingatlanok, üzletrészek, gyanús beruházások, a túlfizetett tanácsadói (Rákai) és biztonsági (UD Zrt) szerződések.
@Lajos bacsi: De még boldogít és valamibe kapaszkodni kell... :D
Tombol a Viktatúra!!! Szegény Bakátsnak úgy kell besettenkednie a Tescóba szalámiért!:-D
@nu pagagyí:

Szerintem sorra kerülnek, ha minden SZDSZ-es és MSZP-s polgármesterrel végeztek a hasonló vizsgálatok.

...tippelsz időpontot? 2811?
1. Egy évértékelő attól ÉVértekelő, hogy az ELMÚLT időszakról ad számot. Erről egy hang, annyi se volt, ami nem érthető, hiszen az elmúlt kilenc hónapban semmi érdemi nem történt.

2. Egy miniszterelnöki évértékelőt a PARLAMENTBEN illik előadni, ahol az ellenzék azonnal reagálhat, és nem a hívek előtt, akik akkor is lelkesen tapsolnak, ha a szónok elfingja magát. Persze, láthattuk, mi történik, ha Orbán nem a saját akoljában beszél: tanulságos volt az az idegbeteg rikácsolás az EU-ülésen, ahol keményen beszóltak neki...
@Alamio: Mari néninek a kifliről kellett volna beszélnie, meg a savlekötő áráról.
Orbán lassan Kiszel Tünde színvonalára küzdi le magát.
@Schaf: Sajnos az előző ciklusban már Fideszes polgármesterek garázdálkodtak szinte minden jelentősebb városban. A lopott pénz is az ő stiklijeik - pl. svájci frankos hitefelvételek a semmire - eltüntetésére fog elmenni.
szórakoztató olvasgatni a viktorpártiak kommentjeit...egyszerűen nem tudom elhinni, h ezek az emberek tényleg elhiszik, amit imádott vezérük mond. és azt sem hihetik el, amit saját maguk mondanak. képtelenség.
igaza van: munkára kell fogni mindenkit.
tarthatatlan, hogy rengeteg embernek a segély az egyetlen célja, míg másoknak a nyugdíj (ami mellett persze dolgozik).
@Schaf: gondolom, akkor a selmeczi nevű guminő éhezett. hisz ő kiflit lopott. ráadásul ugyanabban a tecsóban
@Schaf:

"A tényleges éhező kiflit lopna, nem rúd szalámit settenkedő módra. :-)) "

Igen, ebben igazad van :)
Mint ahogy azt Selmeczi "tizmilliósfürdőszoba" Gabriella megmutatta :)
Pf. Még jó, hogy én éjjel alszom - hogy napközben dolgozni tudjak - kommentelés helyett.
Merthogy volt itt, aki marhára ráért.

Ez aztán a "színvonal", de lassan szokom a "szántást".
Az én "fajtám" is ugyanúgy leadózza azt a 24 %-ot, amihez semmi közöm, de az én 10 %-omból kéne a felmenőim nyugdíját is fizetni a sajátomon felül.
Vagy mit is fog nyilvántartani a nagy TB az itteni zseniknek?
Hát az őrületben is fel lehet fedezni logikát, márha ezt annak nevezzük.

Jelenleg a magánpénztárnál maradók az "kikiáltott" üldözöttek. Bár nem érzem üldözve magam - még - de ez a racionalitástól való egyre nagyobb szintű elrugaszkodás nem tetszik annyira.
Azt viszont elmondhatjuk, nagy valószínűséggel, aki maradt az nem feketén, vagy 4 órára bejelentve - a többit zsebre téve - dolgozik, nem munkanélküli, és még sorolhatnám.
De akkor mitől is vagyunk mi a "rosszfiúk".

Ja, hogy nem a sültgalambot várjuk? Értem.
Szokásos: nagyívű, (híveknek) hatásos lózungok nulla érdemi tartalommal, a kínos-kényes kérdések elsunnyogása, ezen témák figyelmen kívül hagyása..... Ennyit tud a vityka, sosem tudott többet. Persze a sok-sok üveges tekintetű agymosott issza a szavait. Csak ahhoz szokott - és ebből a szerepkörből sosem lesz képes kilépni szűk korlátai miatt -, hogy lelkes híveknek beszéljen, akik nem tartoznak ezen körbe, azokhoz egyszerűen nem tud szólni, soha nem fog (meg szegénységére nem is akar)
hangot találni. Egy ideig és részben ez előny, de végső soron mindig ez a bukta oka.
Kedves Schaf,

köszi a részletes összefoglalót, ma sem kell elolvasnom a Magyar Nemzetet meg a Magyar Hírlapot... :))

Ja, egyébként kiestél a szerepedből, mert valahogy kimaradt a mantrádból a "mocskos bolsi-komcsi-szemkilövetés stb"!
Néztem, szerintem eltűnt az üdvözült mosoly az arcok többségéről.

Komolyan, szerintem aki ott nem volt hülye, annak az járt a fejében, hogy ebbe lehet, hogy rohadtul belebukunk.

Amiről Orbán beszélt, az nem program, az vágyálom. Ki ne értene vele egyet?
@agyvihar: "Orbán olyan, mint egy bűvész. Nem mondja meg, hogyan csinálja, de a végére reméljük, kihoz valamit belőle."

Viszont a bűvészekkel szemben, ennek a kreténnek valahogy mindig olyasmi jön ki, amitől az ország fele rosszul lesz és a külföld is ekézni kénytelen, mert akkora diktatórikus baromság! Egy idióta ez a fostalicska zorbán! Jobb lenne, ha nem bűvészkedne, hanem befogná a pofáját ő is, meg a az egész fityiszes hordája!
Szépen idegyűlt az elégedetlenkedők hada. Azt ne felejtsétek, pajtikák, hogy akár tetszik nektek, akár nem, több, mint 2/3 rájuk szavazott. Köszönhetően mindenekelőtt annak, hogy a sok okos, aki most meghmondja, mi van rosszul, 8 éveg készítette elő, hogy most igazán szar legyen. Bizony, rájuk szavazott a nagy többség. És nekik is van 4 évük, mint ahogy ki kellett várnuk, hogy leteljen egy bukott, a hatalomhoz foggal-krörömmel, a józan ész határán jóval túl ragaszkodó, kisebbségben lévő kormányzópárt, és égbekiáltóan felülreprezentált köpönyegforgató csatlósának 4 éve. Kiböjtöltük.
Ha valóban kinyilatkoztatta amit, akkor, hogy lehet, hogy más (index szatellit) bloggerek ezt nem vették észre?
Vad.Korte: Nem, nem 2/3 szavazott rá. Csak az ő bázisuk mind elment szavazni, és voltak jópáran hülyék, akik nem mentek sehová. (Mint ahogy pl. most se mentek nyilatkozni. Nem mind üdvözült mosolyú pártszimpatizáns, aki "maradt most is a seggén").

Nade így jártunk, birkaakolba születtünk.
@Gandalf(helyett):
Ez duma, Gandalf, te is tudod. Ezt így számolják. Nem az számít, ki mit gondol, hanem hogy ki hova ikszel. Aki nem szavaz, az a lovak közé dobja a gyeplőt. (Most ne számítsuk, aki valami miatt akadályoztatva vol. Vannak olyanok, nem ők döntötték el a választásokat.) Bizony, Orbán ekkora hatalmat kapott _tőlünk_. Nekem se tetszik ez a 2/3, de ez van. Most 4 évig ő mondja meg a frankót. Legközelebb el lehet menni és véleményt nyilvánítani. Ki f*sszal, ki ikszel, ízlése és intelligenciája szerint.
@Vad.Korte:
Mert a 2/3 nem duma am?!
Valasztanod kellett ket szar etel kozul, termeszetesen a kevesbe romlottat valasztottad, kulonben ehenhalsz (vagy koplalsz meg egy kicsit, nem eszel szart, van aki ezt valasztotta). Egyik sem azokbol az alkotokbol all amire szuksege van a szervezetednek, de a szakacsok csak erre kepesek es kesz.
Azt kene felfogni, hogy nem lehetett 2/3-ot kulon arra adni ami kell, es kulon arra ami nem. Marpedig igy van az emberek jo resze, mint csomagban kapott kabeltevevel. Azt is megveszed amit legszivesebben kitorolnel a fold szinerol, de nem, csomagban jon, most pedig a csomag gazdaja veri a mellet, MINDENTMEGSZAVAZTATOK!
Hat lofaszt (elnezest). Ha figyelne latna. Ha akarna figyelni, szinte kiute a szemet!
Arra kapott 2/3-ot, hogy majd o valoszinu jobban csinalja, jobban KEPVISEL. Nem pedig arra, hogy a reklamcsomagjat, meg a kesobb hozzarakott dolgokat mindenaron lenyomja a torkokon.
Ez a 2/3 duma mint onigazolas arra, hogy mindent meg lehet tenni, na ez a legnagyobb szarsag. Nem az egyes dolgokra szavazott senki, hanem a szervezetre/szemelyre. Mint tudjuk, nalunk mint a legjobbra, hanem a legkevesbe szarra.
Es nem amokfutasba kezd azon az elven, hogy latsza!, en voltam a legjobb szar, nem annyira folyos es budos mint az elozo vagy par tobbi, es rajtam jobban csillog a napsugar. Ezert most kuss, azt csinalok amit akarok, te pedig lenyeled hisz en beleraktam ezt a 2/3-ba, akarmit is akarsz.
Nem szavazott meg senki mindent amit ok gondolnak, oda kellene figyelni az emberekre - nem csak beszelni roluk -, hogy pontosan mire van szukseguk, nem csak csomagban teriteni mint a lehuzos kabelszolgaltatok meg ki tdja meg ki hozza a szar csatolt, senkinek sem kello arujat par fontos dologhoz hozzabiggyesztve. Aztan meg bamban hirdeti is "te akartad bazdmeg".
Ez lenne a fidesz minta? Es ez az amit itt sokan beszopnak es butan meg kerkednek is vele?
Szep.
@Jofiu:
Ne keverjük ide, hogy ki FIDESZ, meg ki MSZP. Pontosan azért, amit leírtál, nem lehet kiválogatni, hogy mire adunk megbízatást, és mire nem. Kaptak többséget, ami arra való, hogy kormányozzanak. És kaptak 2/3-ot, ami bizony alkotmányozásra is elegendő. Mi adtuk. Így, ahogy mondod: nem adótörvényre, nyugdíjra, belső adósság konszolidációra, hanem kormányzásra és alkotmányozásra. Ahoz nem kell akadémiai tagnak lenni, hogy tudjuk: mi van, ha valakinek többsége van, és mi van, ha 2/3-a van. Utána 4 évig ők vannak -- vagy a forradalom.
Vad.korte legalább viágosan érvel. Ha nem is bonyolítja túl. Amúgy ez a 2/3-ad olyan, hogy lehet relativizálni, de átdobhatom a másik oldalra is magam a lóról: Angliában 3 képviselő lenne nem Fideszes ilyen választási eredmény után (Szanyi, Tóth, és az exfideszes polgármester). Az mennyi, szerintetek is több mint 2/3-ad?
@Vad.Korte:
Azert van kulonbseg a kozott, hogy valaki kihasznalja a helyzetbol fakado elonyeit, vagy sem. De legalabbis a kapott poziciot korultekintoen latja el vagy izombol. Igyekszik e tisztessegesen ellatni a kepviseletet es az iranyitast, korultekintoen, vagy csak nyomja a sajat otleteit veg nelkul.
Mondvan, ilyen a rendszer, megtehetem.
Meg is teszi.

Ha kapsz egy kulcsot a baratod lakasahoz, hogy tartsd rendben, akkor te kipakolnad a plazmat es atfestened a falakat. Mert hisz radbiztak a lakast es szerinted az a jobb?
süti beállítások módosítása