Gyöngyöspata: kinek az ügye?

2011.03.18. 08:00 nurker

A Gyöngyöspatán parádézó Magyar Gárda áprilisban Hajdúhadházt tervezi nonstop járőrözéssel befoglalni. A rendfenntartásért hivatalosan felelős magyar rendőrség egyelőre nem kíván közbeavatkozni. Eközben a Jobbik programjával szembenálló budapesti civilek ingázást szerveznek Gyöngyöspatára, hogy a jelenlétükkel megakadályozzák az atrocitásokat.

Kiváló.

Miközben Orbán Viktor EU-elnök énje az egymillió munkahelyet és egyenlő esélyeket hangoztatja, többek közt az EU idei kulcsprojektjének, a közös romastratégiának a nevében, a magyart Brüsszeltől megvédő énje pedig arról beszél, hogy Magyarországot az emeli fel, ha a munkakerülőket megbüntetik, a Jobbiknak sikerül lecsapolni azt a mérget, amit az ország valós nyomora termel ki.

A recept nem túl bonyolult, oda kell menni egy helyre, ahol az erőforrás minimális, és az országos politika eszközeivel rá kell telepedni a konfliktusra azok között, akiknek még van valamijük, és akiknek semmijük sincs. A konfliktust nevezzük identitás-konfliktusnak, így garantáljuk, hogy a téma kiterjeszthető lesz az országos politika alaptémáira, és berezgeti az összes jól előkészített hangot a magyar-zsidó-cigány, illetve ’másság tisztelete’ témában. A dolog természetes forgásához tartozik ezután, hogy minden olyan gesztus, ami a Gárda által felfakasztott ügy elsimítására irányul, gyanús és álságos színben tűnik fel, hiszen probléma, nyomor, konfliktus tényleg van. Ha a Gárda sikeresen játssza ki a kártyát, miszerint a magyarok nevében lép fel, akkor a Gárda ellen csak a magyarok ellenében lehet fellépni? Milyen ismerős és végletesen kártékony zsákutca. Bele is sétálnak sokan, akik a magyar politikai élet beteg szekértáboraiban edződtek, kiváló hivatkozási alapot nyújtva a Jobbik újabb megszólalásaihoz.

Ezen a zsákutcán túl kell lépni. Foglalkozzunk az ügy alapvető elemeivel.

1. Erőszak. A Gárda erőszakszervezetként lép fel, amit legitim módon csak az állami rendőrség tehetne meg. A rendőrség a Fidesz kezében van. Az összefüggést a kormány és a Jobbik tevékenysége között itt nem valami elvont elemzés állítja, az összefüggés és a felelősség is elképesztően konkrét. Ha nem tesznek semmit, nem fognak tudni kibújni az alól, hogy engedték, hogy a lakosság kiszolgáltatott csoportjait a Jobbik erőszakszervezetével befoglalja, és konfliktusaikat a saját politikai céljaiból tüzelje. Meddig várnak? Első vérig?

2. Gazdaság.

Hogyha a lakosság egy részét olyan szinten a szélekre szorítják, hogy már leesnek, attól még nem tűnnek el. A dolog valahol puffanni fog. Azok az emberek valahol továbbra is élni fognak, és harcolni fognak a túlélésért. Lesznek olyan helyek, ahol jelenlétüket az egymillió munkahely ígérete és a közmunka pozitív képzete (majd látják a gyerekek hogy reggel apu munkába megy, és ettől nekik majd munkahelyük lesz, ha felnőnek - gyakorló fideszes szakértő szájából) nem bírja már kitakarni.

Ez a jelenlét nem azokat sújtja, akik a pártszékházból osztják az észt, hanem azokat, akik épp csak valamennyivel vannak kijjebb a szarból. A túlélésért vívott harc konfliktusa se a pártaudik tulajdonosain csapódik le, hanem azokon, akiket a kirekesztettek még elérnek. Nekik, akik ebben a napi konfliktusban élnek, nem fog túl sokat mondani a ’másság tisztelete’, de a szervezett védelem náci ígéretével meg lehet hekkelni a dühüket. Csakhogy nem a politikusok lesznek azok, akiket ebben a konfliktusban esetleg agyonvernek, sem azok, akiket utána bevisznek, mert végleg elszakadt náluk a cérna.

Egy olyan gazdaságpolitika, ami normálisnak tartja a marginalitást, azt, hogy a lakosság egy részének csak a törvényen kívül jut esély megélni, mert azon belül semmije sincs, gyakorlatilag kimondja az áment erre a fajta a konfliktusra. Amit aztán tovább dagaszt az a politika, ami az embereket identitásuk alapján ugrasztja egymásnak. Egyelőre ott tartunk, hogy Magyarország Kormánya csendben szemléli a fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr432747041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A múlt elkezdődött 2011.03.20. 01:28:57

p { margin-bottom: 0.21cm; }Némi mélázást követően alighanem egy közepesen virgonc agyú macskatáp-készítő kisiparos is könnyed eleganciával leli meg, milyen kitörési pontok mutatkoznak az egyre nyomorúbb gazdasági és még pokolibb mentális állapotba s...

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.03.19. 13:52:01

Az új alaptörvény nem elsősorban új szimbolikájával, hanem éppen - a viták által nem érintett - technikainak tűnő módosításaival hozhat jelentős változást. Így többek között az új Alkotmány átalakítaná az állam szociális szerepvállalásáról alkotott fel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Táskás Tóni: "A 16%-os adónak nem jött el még az ideje. Előbb a munkahelyteremtés lett volna időszerű, azt pedig csak és kizárólag a bérekre jutó terhek csökkentése tudja megteremteni és csak az segít a gazdaság kifehérítésében."

Mar tobb mint 10 eve nyomtak ezt a csokkentjuk az adot, szerintem 10 ev utan mar boven eljott az ideje. Szerintem meg az alanyi jogon jaro dolgokat kellen megszuntetni vagy nagyon limitalni es csak a tenyleg raszoruloknak adni (alanyi jogon jaro csaladtamogatas, CSP,GYES,...), utazasi tamogatas funek fanak, lakhatasi/rezsi tamogatas, szocialis tamogatasok, .... Ha megnezed ebbe rohadt sok penzt beletolunk es nem hatekonyan. Pl a regi csaldtamogatassal csak azt ertuk el hogy a leszakado reteg meg jobban reprodukalta magat es nem nem sikerult felzarkoznia. A szocpol ugy ahogy volt csak rontott a helyzeten.

Azt valahogy meg kellene erteni, hogyha aki az egesz szamlat allja azt tul sokaig szivatjak, akkor egy ido utan vagy o vagy a gyerekei (de ok mar biztosan) el fognak menni innen kulfoldre es akkor csak a kiveteli oldalon allok maradnak.

Ugye a ado es TB 80%-at az emberek 3%-a fizeti. Ha ez a 3% elemegy akkor mi lesz??? Vagy ennek a 3%-nak a gyerekei elmennek ami nagyon valoszinu.
@kamuszutra:
Én egyszer sem írtam le cigány szót.
A cikkben a "Gárda" szó megjelenik 5x (hogy ne kívánjuk többször) a "Polgárőrség" viszont 1x sem, a "szebb" és "jövő" szavak pedig még külön sem; istenmencs, há'az olyan nektek mint a zvasztika meg a karlendítés; most akkor ki vezeti félre a közvéleményt?? Mutassatok már 1-darab gyöngyöspatai 1-perces Gárdás videót! No persze a lélegeztetőn levő néniről 1-szót se! Mit hazudoztok itt felelőtlenül össze-vissza?

Íme a ballibáéknak JOGosan fájdalmas valóság:

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény alapján,, a Békés Megyei Bíróság Pk.60.010/2010/4/I. számú – 2010. ÉV ÁPRILIS HÓNAP 14. NAPJÁN JOGERŐRE emelkedett végzésével - bírósági nyilvántartásba vette.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai felvételük előtt felvételi vizsgát tesznek írásban, amelyben állampolgári, alkotmányjogi, büntetőjogi, szabálysértési jogszabályok valamint polgárőrséggel kapcsolatos vizsgaelemek vannak, amely vizsgákról a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület DOKUMENTÁCIÓVAL is rendelkezik, így visszautasítva azon nyilatkozati megállapítást, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai semmiféle felkészítésben nem részesülnek.

NINCS TÖBB MONDANIVALÓM.
A polgármester összefut a cigánnyal és mondja neki:
- Te cigány, hát miért nem segítesz a többieknek és mégy ki a gátra dolgozni? Hamarosan mindnyájunkat elönt a Tisza!
- Drága polgármester úr, mondja már meg nekem, hogy ez közügy vagy magánügy?
- Közügy ez bizony!
- Na látja polgármester úr, ettől vagyok én 5 évre eltiltva!
@g99: Vannak igazságaid, amikkel egyetértek. De ezek nagy részéhez nem fog nyúlni a beszari fidesz kormány, amihez nyúl ott pedig pedig korrigál. A 16 %-os adó csak a kormánynak 37! milliárdba került a kompenzálás miatt, hiszen mégsem járt jól mindenki. Majd celeb-Rogán kommandó akarja kikényszeríteni a béremelést a kkv szektorban, ami kitermelhetetlen. Kapkodás és káosz ez nemcsak Csaba László jobboldali professzor közgazdász, hanem még sok szakember véleménye is.
"A Gyöngyöspatán parádézó Magyar Gárda"...

Ergo parádézni annyit tesz, hogy a saját pénzeden, saját szabadidődet feláldozva, a saját családodtól távol próbálsz megvédeni esetenként 70-80 éves embereket, akiket felheccelt férgek tartanak terrorban nap mint nap.
Kikérem magamnak hogy a gárdisták között idióta faszista kopaszok vannak, 8 általánossal! Több jó barátom szerepelt vállalat ezekben a csoportokban, diploma, család, állás, gyerek mellett, mert tűrhetetlen ami folyik. Ráadásúl a rendőrség, illete a bíróság, és jogalkotás képtelen ezeket az embereket feltartóztatni, olyan körzetekben ahol a megélhetés amúgy is nehezebb, munka lehetősége minimális. A legnagyobb probléma az elmúlt kormányok, köztük a fidesz is!! romaintegrtáicós politikája ami 0!!! hatákonyságú volt. Az hogy felvesznek (pozitív diszkriminációval!!) pár roma-t a közszférába az nem integráció. Ezeknek a rétegeknek vagy meg kell próbálniuk beilleszkedni, vagy példás büntetést kell statálni velük szemben, más út nincs. Kormányzati segítség a beilleszkedéshez kell, mert ami van az lósza... de tűrhetelen hogy embereket tartanak megfélemlítve roma közösségek, és időseket bántalmaznak lopnak meg büntetlenül!!
Ha nem állítjuk meg az orkokat, 50 év múlva a gyerekeink a rabszolgáik lesznek a népességváltozás miatt. Meg kell állítani a cigányokat MINDEN ESZKÖZZEL
'1. Erőszak. A Gárda erőszakszervezetként lép fel...'

Eddig volt értelme elolvasni, tovább már nyilvánvalóan jön a többi hazugság, tényként tálalt feltételezés, hiszen:

itt nem a gárda lépett fel,
nem volt semmilyen erőszak,
nem volt semmilyen monopólium.
A cigány gyerek meséli az anyjának:
- Mama, ma az iskolában tanultuk az ABC-t, a többiek az F-ig jutottak, én pedig a K-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért fiam, mert okos vagy!
Pár nap múlva:
- Mama, ma az iskolában számolni tanultunk, a többiek 10-ig jutottak, én pedig 20-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért, mert okos vagy!
Harmadik alkalommal:
- Mama, ma az uszodában voltunk, és amikor zuhanyoztunk, láttam, hogy a többi fiúnak 3 cm a fütyije, nekem meg 14. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért fiam, mert te 18 éves vagy, az osztálytársaid meg 8!
Tipikus elfogult, életidegen poszt.

Sajnálatos, hogy a rendőrség nem tudja ellátni a feladatait az ország számos pontján, így Gyöngyöspatán sem. Elfogadhatatlan számomra az, hogy egy közösséget néhány család terrorizálni tud, és nincs hivatalos ellenszer.

Nem gondolod, hogy a járőrök egyfajta társadalmi önvédelmen alapuló választ jelenetenek a bűnözők ellen?

Hallgasd meg mit gondolnak a helyi magyarok ("parasztok" a cigány terminológiában)a járőrökről. Elmondom: egységesen örül mindenki a jelenlétüknek, mert MOST ez a megoldás a gondjaikra! Remélem, hogy egyszer eljön az idő, amikor a rendvédelem nem civil feladat lesz majd, hanem kizárólag közhatalmi tevékenység....
A puding próbája az evés. Rend lett az egy éve mágikusan kinyilatkoztatott KÉT HÉT alatt Gyöngyöspatán? Rend lett. Egyetértett valük a teljes dolgos lakosság? Igen. Mi itt a probléma??

Sintér Sanya bá, szedje már össze a tavaszi (el)qrásra odavándorló harapós luxuskutyákat, meg az ott tanyázó agresszív kankutyákat!
Jut eszembe:

egy cigányt 2 dologgal lehet rávenni valamire, hogy tegyen vagy ne tegyen:

- pénzzel vagy
- fegyverrel.

Pénz nincs...
@Attila64: magyarok esetében ez így változik:

egy magyart 3 dologgal lehet rávenni valamire, hogy tegyen vagy ne tegyen:

- pénzzel,
- fegyverrel vagy
- alkohollal
A liberális fogalmával sok hülye még mindig nincs tisztában.
@Szergej55: Most ki tehet róla, hogy a gyakran ostorozott destruktív elvrendszert reklámozó SZDSZ 20 évig azt hirdette magáról, hogy ő liberális? Ezután szerintem nagyon is tisztában van mindenki "a liberális fogalmával".
@kamuszutra: a zsidót meg: pénzzel, hatalommal, ígérgetéssel

na, a fenti három közül melyiknek vallod magad? Magyar ugyanis nem vagy, az elmúlt hetekben, hónapokban olvasott ámokfutásaid után ezt bátran kijelenthetjük. Ott szidod az országot és az összes lakóját ahol éred, leköpöd azt amit majd 10 millió ember hazájának nevez. Több fórumon is téged várnak a derék hozzászólók, hogy felvidítsd a napjaikat.

Javaslok egy nick name cserét hogy tiszta lappal indulhass
@Kopjáss István:

"A kérdésem, ki egyen?"

Mindenki. Van kaja elég. Ha egy társadalomban ez felmerül kérdésként, ott nagyon nagy gáz van. Márpedig ezen a bolygón az ehet, akinek van pénze. Magyarországon is 300.000 gyerek alultáplált, mert nincs elég kaja. Pedig ez nem Malawi.

"Akinek van 28.500 Ft nyugdíja és van veteményese, amiben megtermel kevéske zöldséget. Kemény munka árán mert már idős és amúgy sem könnyű a földet túrni.

Vagy aki ezt semmi munka által ellopja."

Pont ezt a vagy vagy szituációt kell felszámolni.

"Ki egyen? Mind a ketten szegények, csak az egyik dolgozik, a másik meg elvárja."

De hát erre szocializálta, és ilyen keretek közé szorította őket a többségi társadalom, azért várja el. Úgy gondolták rendszerváltó uraink is, hogy parkolópályára teszi őket, aztán csak lesz valami. Hát lett.

"Ilyen vagyonra gondolok én. Ennek a kitalált idős embernek most kell a segítség, nem 2-3 év múlva.
Loptak tőled már valamit? (mindegy ki) Nem rossz érzés volt? Én nem tűröm, hogy tőlem lopjanak."

Én is lezárom a kerékpárom, és bezárom az ajtóm, és nem hagyom hogy kiraboljanak. Ha vidéken ebben a szituációban lennék, én is megvédeném amim van. Ez nem kérdés.

Az hogy ezt hogy tenném, na itt van a különbség. Több ezres településeken, aktív csóró tolvajokból van pár tucat. Nem több. Ezt a helyi közösségnek meg kell tudni oldania. Nem etnikai alapon, hanem odamenni (nem valami önjelölt fasznak), és megdumálni a dolgot, segíteni egymást, hogy ne a két csóró üsse egymást egy kurva uborkáért.

Nem lehetnek az emberek annyira csórok, és tehetetlenek, hogy több ezren pár tucat embert ne tudjanak kisegíteni, és együttműködésre kényszeríteni.

Persze önmagában ez csak tűzoltás. A helyi polgárok, és méginkább a globális uraink pumpálják ki az erőforrásokat a vidéki gettókból is, és ameddig ez folyik a nyomor nyomort szül, az meg erőszakot.

"De te majd lejössz "vidékre" és megmutatod, hogyan is kell élnünk."

Nem mutatom meg, és csak akkor jövök le ha hívnak. Nem leszek senki guruja, és nem szerveződöm meg senki helyett. Ezt az undorító munkát elintézik helyettem a hivatalos jogvédők, liberális széplelkek, meg Vona Gábor és a többi megélhetési bűnöző.
@HUN_Sector: szerintem pedig te nem vagy magyar. javaslom a hun előtag elhagyását a nickedből. (azt nem is értem, hogy jönnek ide a zsidók...talán a családod segített egy pár zsidót a halálba juttatni a 2. vh. idején, és ez jutott eszedbe?)
Szeretnék egy statisztikát, hogy amióta ezek a polgárőrök Gyöngyöspatán vannak
1. Történt-e, és ha igen hány erőszakos bűncselekmény (bárki részéről)?
2. Emelkedett, csökkent vagy stagnált a lopások és a betörések száma?

Kiindulási alapnak jó lesz.
"1. Erőszak. A Gárda erőszakszervezetként lép fel, amit legitim módon csak az állami rendőrség tehetne meg"

A SZJPE nem egyenlő a Gárdával. Ez nyilvánvaló tény.
Ha a fenti mondatban a Gárda szót kicseréljük Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületre, akkor talán lehet tovább beszélgetni erről, de addig sajnos nem.
Namost, az SZJPE polgárőrségként lép fel, mely tevékenységet a hatályos törvények alapján nem "csak az állami rendőrség" tehet meg. Ha ezt a dolgot törvényileg megváltoztatjuk, akkor viszont betiltásra kerül minden egyes polgárőr szervezet. :)
@Rowar Atkinson: érdekes, hogy nem attila 64 barátunknak írtad ezt.
Azt írja: "A Gárda erőszakszervezetként lép fel". Mennyit hallani ezt, meg, hogy az állam erőszak-monopóliuma.

A polgárőrök, de még a gárda sem lépett fel soha erőszakosan, vagy erőszakszervezetként. Ez hazugság. Egyszerűen csak ott vannak az utcán, amihez bárkinek joga van, ez nem tudom miért lenne erőszakos. Talán mert nem lehet bűnözni? Nem lehet betörni, kirabolni idős embereket? Ez a nagy erőszak, meg a rettegés?

Az is értelmezhetetlen, hogy " a rendőrség nem kíván közbeavatkozni". Mibe avatkozzon közbe? semmilyen törvénybeütközőt nem tesznek azzal, ha mászkálnak a faluban, itt nincs mit közbeavatkozni. Mielőtt kirobbant volna az egész, akkor kellett volna közbeavatkozni, mert lett volna miért!

Most, hogy megszűntek a rablások, betörések a liberálisok véres szájjal követelik, hogy tegyen valamit a rendőrség. Nevetséges.
vona ,és szánalmas,gyáva csürhéje hiteltelen.csoportosan riogatnak pár csórót,miért nem enyingen vonulgatnak?miért nem azok házai előtt akik 100-milliókat, milliárdokat nyúlnak le?ez senkinek sem csípi a szemét?nagyon sok a diplomás munkanélküli is,nem lehet avval elintézni a problémát,hogy a cigányok lusták.
(1)
"Ha a Gárda sikeresen játssza ki a kártyát, miszerint a magyarok nevében lép fel, akkor a Gárda ellen csak a magyarok ellenében lehet fellépni? Milyen ismerős és végletesen kártékony zsákutca."

Ha a Liberális holokausztipar sikeresen játssza ki a kártyát, miszerint a cigányok nevében lép fel, akkor a Liberális holokausztipar ellen csak a cigányok ellenében lehet fellépni? Milyen ismerős és végletesen kártékony zsákutca.

Ez ez egyik módszer a kényszeres hazudozók leleplezésére: a behelyettesítés.

(2)
"a szervezett védelem náci ígéretével meg lehet hekkelni a dühüket"

Náci kártya. Tipikusan hamis érvelés.
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya
Ez egy másik módszer a kényszeres hazudozók ellen: vannak már leleplezett és dokumentált, tipikus hazugságok.

(3)
"Hogyha a lakosság egy részét olyan szinten a szélekre szorítják, hogy már leesnek, attól még nem tűnnek el. A dolog valahol puffanni fog. Azok az emberek valahol továbbra is élni fognak, és harcolni fognak a túlélésért."

Ezt teszik most. Az embereknek elegük van azokból, akik a rasszizmusból élnek, és ezért mindent elkövetnek, hogy legyen is rasszizmus. A polgárőrség nem alkalmazott erőszakot, elég volt a jelenlétük ahhoz, hogy rend legyen. Erre azért van szükség, mert a liberálisok módszere: 1. betelepítenek cigányokat, hogy a nyilvánvaló igazságtalansággal (kizárólag etnikai alapú előnyhöz juttatás) frusztrálják a magyarokat, akik közül sokan valóban nem a helyes választ adják - nem a liberális szarkavarókat szidják, hanem az eszközül használt cigányokat. Ez kell a holokausztiparnak 2. Még véletlenül sem adnak nekik munkát, így borítékolható az "eredmény", vagyis hogy lopni fognak. Ezzel garantáltan gyűlölködést, ellenségeskedést szítanak.

Az is látszik, liberális barátaink nem is fogják a gyűlöletkeltést abbahagyni, amíg ki nem lesznek takarítva a közéletből. Az erre szakosodott szervezeteik már készítik is elő a "korszerűbb" egyenlőség-fogalmat, amint az alábbi linkből kiderül:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/
Idézet a szövegből: "A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni, az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.". Aha! Tehát statisztikát vezetni tilos, mert az a valóságot tükrözi. Ezzel szemben nekik szabad (sőt erkölcsös) olyan, célzottan összeválogatott "elemzéseket" készíteni, amelyek garantáltan nem felelnek meg a valóságnak.
Egy másik idézet ugyanonnan: "Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata." Liberális olvasatban tehát a magyarok ellen elkövetett bűncselekmény nem lehet rasszizmus.
Az pedig már csak hab a tortán, hogy ugyanezek a "jogvédő" szervezetek, amelyek ebben cikkben a bíróságokat vádolják elfogultsággal, egy másik cikkben ( index.hu/belfold/2011/03/18/megsemmisitenek_a_semmissegi_torvenyt/ ) azért tépik a szájukat, mert szerintük a semmisségi törvény "súlyosan rombolja az igazságszolgáltatási rendszer legitimitását és a jogbiztonságot". Tehát a bíróságok kritizálása is libsi privilégium. Így lehet egy hatoddal kormányozni.
@Joe84: azt hiányolom kicsit ettől a polgárőr gárdától, hogy a fehérgalléros magyarbűnözést nem akarják megfékezni. talán ők maguk is érdekeltek benne, a jobbik révén? továbbá, jól hangzik, hogy a 80 éves nénitől nem lopják el a tyúkot, mert ott a polgárőr gárda, de szerinted csak ma éjszaka hány darab autót loptak el bp-en? bp-n miért nem akar járőrözni a gárda, hogy ne legyen annyi kocsilopás, és ne lopják el a szegény család még ki sem fizetett, munkaeszközként használt suzukiját alkatrésznek, adott esetben derék magyarbűnözők? egy tyúk ezer forint, egy autó milliós tétel.

talán csak nem azért nem foglalkozik a polgárőr gárda az ilyen kérdésekkel, mert ennek nincs politikai haszna a jobbik számára, és nem lehet balhézni a médiában?
Csak, hogy tisztán lássa mindenki, aki semmit nem tud a konkrét szituról:
1. Gyöngyöspatán van rendes helyi polgárőrség
2. senki nem halt meg a cigányok miatt
3. a Jobbik helyi elnöke vajh' miért nem lett polgármester, miért kell most szítani a feszültséget?
4. polgárőr egyesület a bejegyzése helyén végezhet polgárőri tevékenységet. Szebb Jövőért: Békéscsaba...
5. a járőrözők cuccain, mintha nem lett volna polgárőr vagy polgárőrség felirat
@kamuszutra: azért mert az autólopás egy egyszeri sajnálatos esemény, akivel megtörténik annak kellemetlen, de nem keseríti meg teljes budapest hétköznapjait és nem teszi elviselhetetlenné az életet mindenki számára, hogy csak a teljesen nyilvánvaló különbségeket említsem.

Egyébként akkor számodra az rendben volna, ha a Gárda csendben végezné a dolgát, felvonulna, megvédene, reprezentálna anélkül, hogy a média megjelenne?

A gárda erejét a média (is) adja. Persze, hogy ebből a jobbik politikai tőkét kíván kovácsolni, végülis az ő embereik mennek oda, az ő embereik áldozzák rá a szabadidejüket és vállalják akár a fizikai kockázatokat is, valamit-valamiért.
Röviden és tömören, a blogger HAZUDIK, CSÚSZTAT.
Egy kis rohadék.
@kamuszutra: Nem is értem a gondolatmenetedet, semmi logika nincs benne. Fehérgalléros bűnözés ellen nem igazán lehet fellépni utcai járőrözéssel, viszont egyszerű ember törvényesen csak ennyit tehet. Ez a cigánybűnözőkkel szemben hatásos. Szerintem a sikkasztások, mutyizások ellen fellép a Jobbik erejéhez mérten, persze ez is az állam feladata lenne.

Budapestet és Gyöngyöspatát nem lehet összehasonlítani, nem tudom hogy gondoltad ezt. Ha csak azt nézed, hogy Gyöngyöspatán szinte minden házban volt már egy vagy több betörés, az ott élőket napi szinten terrorizálják a cigányok. Az lehet, hogy Budapesten sok autót lopnak el, de nem minden második emberét nap mint nap.
@Asszem: senki nem kérte őket,sőt le is lettek tiltva.nálunk nincs komoly gond,de ha erre járnának elengedném a kutyákat
@Táskás Tóni: És akkor mi van? Ez válasz, vagy megoldás vagy bármi köze van az alapproblémához?
Vegyük ugy, mind tisztességesen szerezte.
vagy ha ugyvesszük mind tisztességtelenül, akkor ez felmenti azt, azokat, akik kicsit-kicsit néha-néha lopnak?

Nem látod, nem érted, hogy nem a lopás, a kinek mennyi iskolája van, meg a többi kenegethető takony a baj?

E konfliktus, az a baj! Gondolod a Montague-k és a Capuletek valóban egy tyuk vagy mi miatt ölték egymást, ...két vagyonos család?

Nem az egy betörés, az egy leköpés, az egy odaszarás, az egy eset a baj!

Nem a kisnyugdijastol elvett 1231ft ára zöldség, pontosabban nem az 1231ft, hanem az, hogy valakitől elveszik az utolsó uborkát, utolsó perc munkáját, a lelkét, az életét, megkeserítik a mindennapjait.

Tudod milyen kevés miatt törnek össze, végeznek magukkal emberek?
Nők miatt? Van annyi nő, mint a kavics!
De ha neki az az egy kell..!

Az élhető, emberhez méltó, szabad, lehetőségekhez képest nomrális életet nem a bűncselekmények önmagukban, azoknak bűnös volta, vagy az okozott kár akadályozza!

Maga a helyzet az, ami tűrhetetlen, az a tudat, nemtudni mi lesz holnap, mikor vernek meg, aláznak meg, köpnek le, vesznek el ami tetszik, és nem tehet az emebr semmit.
Ez az, amiben élni nem lehet.

Ennél a börtön, a siralomház, bármi jobb, szabályok és bizonyosság legalább van. Jó, az hogy megölnek, vagy ott rohadsz meg, az sem kilátás, de legalább valami biztos.

A bizonytalan rossznál felörlőbb borzalom emberi lény számára nincsen.
@regress: és ha liberálisokat látnál vonulni rájuk is ráuszítanád a kutyádat? vagy egyéb, neked nem tetsző embereket?
@ac07: "Gyöngyöspatán van rendes helyi polgárőrség" Ez nagyszerű, de akkor miért nem tartanak rendet, vagy ha nem tudnak rendet tartani, akkor fogadják el, hogy a helyiek odahívtak olyanokat, akik tudnak.

Az is de jó, hogy senki nem halt meg a cigányok miatt, ez már tényleg nagy eredmény, csak az a baj, hogy nem lehet tőlük normális életet élni, mert egy egész falut tartanak rettegésben.

Egyébként ez tényleg hatalmas probléma, hogy hol vannak bejegyezve, meg milyen feliratok vannak, max majd leveszik, ha ekkora gond. Az tök normális, hogy egy kisebbség lerabol egy falut, ez nem üti át a liberális ingerküszöböt, de az, hogy polgárőrök, meg járőröznek és nem lehet bűnözni, na ez már fasizmus.
@Asszem: aha, egyszeri sajnálatos...akitől ellopnak egy milliós értékű autót, még ha a biztosító megtérít is belőle valamennyit, ha volt biztosítás, annak utána adott esetben évekig kell robotolni, hogy visszatérjen a lopás előtti szintre. évek munkája veszik el egy ilyen bűncselekménnyel. ismerek olyat, akinek az autóval együtt az orvosi cuccait is ellopták, kb. 5 milliós kár érte. derék magyarbűnözők voltak, elkapták őket. szerinted akitől 5 millát gombolnak le egyetlen alkalommal, az egyszeri alkalom, és utána semmi bosszúsága nincs a továbbiakban? nem lehet, hogy utána az egész életét át kell szerveznie, mert pl. azonnal kell vennie egy másik kocsit, mivel munkaeszköz, el kell költöznie egy másik lakásba, mert az anyagi helyzete drámaian megváltozott, és még sorolhatnám? az, hogy milyen bűncselekmény milyen mértékben keseríti meg a sértett életét, mindig szubjektív.

nekem nincs bajom a polgárőrséggel. azzal van a baj, hogy van egy náci szellemiségű szervezet, a jobbik, aki egy társadalmi probléma kiélezésével akar magának szavazatokat szerezni, úgy, hogy egy egész népcsoport ellen kelt gyűlöletet. kialakítja az emberekben a cigány = bűnöző hamis képét, mert sokszor mondja, hogy a cigányok bűnöznek, cigánybűnözés, stb. a magyarok is bűnöznek, van magyarbűnözés is, de ezt nem mondja a jobbik és a polgárőr gárda, mert ők kifejezetten a cigányok ellen akarnak hangulatot kelteni, rájátszva az emberekben meglévő primitív ösztönökre.
"Egy olyan gazdaságpolitika, ami normálisnak tartja a marginalitást, azt, hogy a lakosság egy részének csak a törvényen kívül jut esély megélni, mert azon belül semmije sincs, gyakorlatilag kimondja az áment erre a fajta a konfliktusra."

Mégis, mit kellene tenni? Havi 100 ezer alanyi jogon mindenkinek?
Az állam megadja a lehetőséget: ingyenes oktatás. Aki nem él vele, és így nem kap munkát, az sajnos így járt.
@kamuszutra: nem tudok neked mit írni, úgy érzem nincs benned empátia, nem érted, mi a probléma. kívánom, hogy saját bőrödön tapasztald meg a kiszolgáltatottságnak azt az érzését, amit tükörfúró elég jól leírt.

azt kívánom neked, hogy kerülj olyan helyzetbe, hogy a szíved mélyén örülj annak, ha lenne az utcádban egy gárda és utána gondold meg, hogy kiket ítélsz meg.
@kamuszutra:

"a fehérgalléros magyarbűnözést nem akarják megfékezni"

Nem hinném, hogy ez a polgárőrök feladata lenne. Ahhoz ui. nyomozati jogkör kellene, képzett szakemberek, stb.

Utcán végigmenni mindenki tud és állampolgári joga megtenni. Ők ennyit tudnak tenni.
Egyébként annyira unom már, ha ebben az országban valaki csinál valamit (helyesen vagy helytelenül, tökmindegy), akkor egy páran rögtön beugatnak, hogy há' mér ezt vagy azt csinálja, mé' nem inkább mást?

A kérdésem változatlanul fennáll:

Szeretnék egy statisztikát, hogy amióta ezek a polgárőrök Gyöngyöspatán vannak
1. Történt-e, és ha igen hány erőszakos bűncselekmény (bárki részéről)?
2. Emelkedett, csökkent vagy stagnált a lopások és a betörések száma?

Kiindulási alapnak jó lesz.
@Joe84: te mégis miről beszélsz, miért kell ennyire nyilvánvaló módon hazudozni? azt hiszed nem buksz le vele?

nézzük a 2010-es bűnözési adatokat:

Gyöngyöspata 55 bűncslekmény 2600 lakosra vetítve
Budapest 6433 bűncslekmény 100 ezer lakosra vetítve

vagyon elleni bűncslekmények:
Gyöngyöspata 31 bűncslekmény 2600 lakosra vetítve
Budapest 4306 bűncslekmény 100 ezer lakosra vetítve

ne próbáld már itt azt hazudni, hogy gyöngyöspata a bűnözés fővárosa.
@kamuszutra: Senki nem mondta, hogy nem bosszúság, ha ellopnak egy autót meg, hogy az nem tehet tönkre egy embert.
Azt vedd észre, hogy Budapesten nem minden nap lopják el az autódat és nem a lakosság 90% érintett benne.

Egyébként én is budapesti vagyok és törték már fel a kocsimat, mérges is voltam, de ez egyszer fordult elő nem pedig napi, vagy heti rendszerességgel. Össze sem lehet hasonlítani, azzal, ami vidéken történik. Ott rendszeresen aláznak és félemlítenek meg embereket, ez mindennapi dolog a legtöbb helyi számára. Valahogy ezt kéne felfogni.

Az náci szellemiség, ha mászkálnak az utcán, amit bárki megtehet, az, hogy megvédik az embereket a bűnözőktől? Ettől ők a Német Nemzetiszocialista Munkáspárt szimpatizánsai? Mert ezzel te ezt mondtad.

Cigánybűnöző az nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, mint ahogy a cigányzenész sem jelenti, hogy minden cigány zenész és a cigányzene sem, hogy minden zene cigány.

Magyarbűnözésről meg azért hülyeség beszélni, mert ennek az országnak a 90%-a magyar, a börtönök fele mégis cigányokkal van teletömve, vagyis olyan magyarokra jellemző bűncselekmény nincs, amit tömegesen követnének el, szemben a cigányokkal, akik jellemző bűncselekményeket követnek el és tömegesen.
@kamuszutra: te sem értetted azt meg, hogy az egyszeri büncselekmény jellege, legyen az bármekkora is, sokkal kevésbé probléma, mint ez az igenis alapvetően kultúrális, ezért (és csak ezért!) féligmeddig etnikai alapon nyugvó konfliktus.

Akinek egy hozzátartozója meghal mert pl meggyilkolják, az borzalmas, de végleges, megmásíthatatlan dolog, amit talán idővel ugy vagy ugy fel lehet dolgozni, nap nap után lehet élni tovább és evvel máris tenni ellene, mert bár az illető már nem támad fel, de nyilván ő is azt akarná, hogy halála után a szerettei nomrálisan és boldogan éljenek.

Ahol a mindennapok arrol szolnak, na vajon ma mi történik, mit lopnak el, mit nem érdemes csinálni mert ugyis odalesz, ott a problémának megoldása nincsen. Lehet irni leveleket, tenni sok feljelentést, de ha nincsenek a probléma megoldására jogállami eszközök, előbb utóbb más fog következni.

A probáljuk megfelől nézni és a többi, már nem használ. Ugyansi attol mgé a probléma marad.
Természetesen lehet ezt tovább folytatni, hogy végleg kihaljanak egyes vidéki területek, vannak olyan faluk, olyan települések ahonnan már MINDENKI elmenekült, csak putrik állnak, senki nem dolgozik, a segély és az uzsora a standard, ezeken a területeken már valóban és végleg megszönt a 21.századi európai jogállam, visszatért az ősközösség, melyet a többségi társadalom adója és termelése tart el.

Nagy kérdés, ha telejes megyék változnak ilyenné, végül már a nagyvárosok, megyeszékhelyek peremkerületei is, mi lesz, milyen lesz az ország?

A prmimitiv ösztönök, nácik, stb emlegetése mindezt nem fogja megállitani, sem visszafordítani, azt csak kőkemény politikai szándékkal, és teljesen más gondolkodással lehet, mint ami az elmult 20évet jellemezte.

HA pedig erre az értelmiség és a politika nem hajlandó, lesznek olyanok, akik az emberek élére állnak és ki fogják kényszeríteni ezeket a lépéseket, lehet, hogy ők önös érdekből teszik, vagy nácik, vagy akármi, de ettől még a társadalom természetes immunreakciojának részei, az emberek minden helyzetben arrra fognak hallgatni, aki a problémára látszolag megoldást nyujt.

Ha a feketeruhás járőrök tudnak eyedül megoldást, akkor az lesz támogatott.
Nem azért, mert nácizmus van vagy utálja a cigányokat valaki is, ez társadalmi, gazdasági és kultúrális kérdés. Olyan mint az, hogy eltűröm-e hogy az utcán leköpjenek?

Egyszer letörlöm, kétszer bosszankodok, de minen nap?
Nem, nem tűröm!

És hiába nem eukonform, ha sokan kezdenek az utcán másokra köpködni, meglehet a többség egyszercsak megunja, és bezeveti, hogy a köpködők fogát ki lehet verni és kész.
@Húsleves: Úgy látom Te valóban a rasszizmusból élsz, hiszen faji alapon kategorizálod az embereket: cigányok-magyarok.
Hamis az egész világod. A többséget nem kell megvédeni saját országában, övé az állam, ővé a törvény.
Fenyegető felvonulásaitokkal tulajdonképpen ennek az államnak üzentek hadat és ha ennek következménye van, csak szánalmas vinnyogásra futja tőletek. Taktikátok az ellentétek kiélezése, a helyi közösségek egymásra uszítása, majd a helyszínről való angolos távozás. Tévedtek, hogy az ide-oda nevezgetett belterjes szervezeteitekkel megtévesztitek a közvéleményt. Mivel mindegyikben ugyanazok a pofák ugyanazt a panelszöveget skandálják, valamint ugyanazok állnak ki melettük, ez nem nagyon fog menni.
A kisebbségtől akkor várhatjuk el a többségi értékrend elfogadását, ha előbb megadtuk nekik az esélyt a boldogulásra. Ez esetben jogosan bízhatunk abban, hogy jó hazafiak lesznek, sőt időnként annak akár szélsőséges, káros formáját is mutathatják, mint annak idején Szalesján Ferenc, vagy most Zazrivecz Gábor.
@dzsugasvili: Jaj istenem, ne már az szdsz megint. A liberalizmus egyébként az egyén szabadságát hirdeti, és egy olyan világra épül, amelyben az emberek józan belátás és gondolkodás segítségével gondolkoznak. Vagy ez nem való a magyarnak?
2. mond. utcsó szava boldogulnak akart lenni.
@kamuszutra: kisfiam, én még a rosszabb napjaimon is magyarabb vagyok a te negyediglen felmenőkig vezetett generációdnál. Egyébként úgy látom, az ostobaságod megint középpontba állított téged. Ezek szerint szereted ha nevetnek rajtad. Talán cirkuszból szökött bohóc vagy?
Többször elhangzik, hogy az a baj, hogy nem dolgoznak a cigányok.

Láttatok már építkezést?
@Julio cesar: igen, támasztják a lapátot és beszélgetnek
Hát nem egészen. Általában a segédmunkát ők csinálják, meg azokat a gépeket is gyakran ő kezelik, ami pl. szétrázza az ember lelkét.
@Joe84: cigányzenész hasonlat tetszik, találó.
@kamuszutra: Te még mindig nem látod át a dolgot. Dobálózhatsz itt statisztikai adatokkal, de Budapest és Gyöngyöspata nem összehasonlítható.
Egy milliós nagyváros vagyon elleni bűncselekményei, ahol rengeteg bank, üzlet iroda, stb van összehasonlítható szerinted egy faluval, ahol a második betörés után be se jelentik, mert fölösleges? Az sem kerül bele a statisztikába, ha az utcán leköpik, megdobálják az időseket, pedig ez is a közbiztonság része rendesen.
Én Budapesten nem érzem, hogy minden nap terrorban tartanának, pedig szerintem is szar a közbiztonság, de ott ezt érzik és ezért van szükségük segítségre, amit se az önkormányzat, se a rendőrség nem tudott megadni eddig.
@Julio cesar: ez is függ attól, hogy állami építkezés, vagy vállalati. Előbbinél nem fogják törni magukat, mert a segílyke fejében dolgoznak. Utóbbi esetében más a leányzó fekvése. De eddig csak kis számban láttam tisztességesen dolgozó romákat.

A bodzaszedés a kifizetődő....
@nu pagagyí: Nemnem, a konfliktust pont azok kezdték, és élezték eddig, akik felbátorítottak csoportokat arra, hogy nekik ezt lehet.

Mert ők szegények, elesettek, nem kaptak "esélyt"(?!?), őket védeni kell, ők speciálisak.
Pontosan azok, akik nem kultúrális szakadékrol és szociális vákuumról hanem védendő kisebbségről és hiányzó támogatásrol, és még támogatásrol, és mégmégmégmég pénzről és még plussz és plusz és pluszpluszplusz jogokrol beszélnek.

Ez legalább olyan panel, mint a feketeruhások "cigánybűnözős" szövege csak éppen (sokkal!) régebbi.

Rengeteg -kivételesen értelmesebb- VALÓDI liberálissal értettem már meg és fogadtattam el, átb@sztátok magatokat, eltévedtetek.

Ti vagytok itt ebben az országban az ősnácik, ti gyártottátok le konyhakészre az etnikai konlfiktust avval ,hogy már amikor vidéken az élet sok területen majdnem lehetetlen, még akkor is a saját téves koordináterandszeretekből védtek és mentegettek olyan embereket, akiket közben a pár főszemétláda vezéretek eleven tenyészbirkaként használt fel a mesterséges rasszizmus és a politikai etnobiznisz területén.

Mostanra megfőtt a leves, akad a liberálisok közt is gerinces ember, aki beismeri, ób+, ezt elturtuk.

Nyilván, a legnaivabbak máig hajtják ugyanazt, amit anno beléjüktápláltak, fűtik a kazánt tovább, mikor a nyomásmérők már a piros legvégén vannak.

És persze máig megvannak a rendszer haszonlévezői, ilyenolyan kisebbségi pénzek ügyes mágusai, politikai és társadalmi gurujai, akiknek napi érdekük, hogy menjen minden tovább.

Nem számit és nem is érdekli őket a valóság vagy más emberek sorsa, s mivel ezek a gátlástalan emberek kerülhetnek idehaza mindig előnybe, igy történt meg, hogy a liberalizmus is kifordult magábol és egy valóságtagadó ősnáci eszmerendszerré változott, ami immár nem az emeberek szabadságárol, hanem bizonyos kis csoportok és gátlástalan mecénásaik korlátlan lehetőségeiről és a többségi társadalom folyamatos tűrési támogatási és önkorlátozási kötelezettségéről szólnak.

Holott a liberalizmus alaptézise éppenséggel a pozitiv értékek feltétlen védelme lenne, nem pedig az, amit mintegy duplagondollal pár kötélrevaló szemétláda eköré itt 10-15 év alatt felépített.
@kamuszutra: Ez nagyon megtévesztő statisztika!Azért az vedd figyelembe, hogy a lopás 2010-ben csak 20.000. Ft felett (értékhatár) volt bűncselekmény, alatta szabálysértés.Tehát ha valaki (mondjuk egy gyöngyöpatai cigány, de nem akarok általánosítani) ellop egy idős néni kertjéből egy szerszámot, akkor a statisztikádba nem fog bekerülni, viszont a tizedik ilyennél a néni örül a polgárőrök jelenlétének...
Mondjuk ezt a Szent István parkból elég nehéz megérteni a jogvédőknek...
Csak azt mondom, hogy ha valaki egész nap fizikai munkát végez és ezért annyi fizetést kap, amennyiből rendesen megél, eltartja a családját, legurítja a napi sörét stb. akkor nem lesz tyúklopás meg falopás, meg hasonlók.

89 előtt nem volt ennyire jellemző, persze előfordult akkoris, de a teljes foglalkoztatottság mellett ez nem volt probléma.
@HUN_Sector: van zsebben hordozható magyarságmérőd, vagy azért gondolod ezt, mert még az alsógatyádon is van egy piros-fehér-zöld csík (a barna mellett)? amúgy igen, szeretem megnevetteteni az embereket, és azt is szeretem, ha engem nevettetnek.
@nu pagagyí:
Aki olvasta ezt a szánalmas baromságot, amit összehordtál, az láthatja, hogy ki az aki rasszizmusból él. Örülök, hogy betalált az írásom, látszik, hogy bezombultál, hiszen az "érveid" három negyedét a beteges feltételezéseid alkotják rólam. Először is: nem vagyok jobbikos, bár nagyon szeretnéd ezt belemagyarázni, de semmi ilyet nem írtam. Így aztán a személyesen nekem címzett jelzőid és feltételezéseid egyike sem igaz. Azt is látta mindenki, hogy éppenhogy a rasszizmus ellen érveltem, kiemelve, hogy a a cigányok csak eszközei a liberális szarkavaróknak.
Semmi kétségem affelől, hogy az, hogy mit írok, a te szánalmas, hazug fajtádat egy cseppet sem zavarja abban, hogy - akár ugyanazon a blogon, ugyanaban a kommentfolyamban - olyan választ adjon, ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit én írtam.
De erőlködj csak, pontosan azt támasztod alá, amit írtam.
@Julio cesar: hajjaj, ha tényleg a fizetés lenne a szint, akkor a magyarok 2/3-a kőkemény bűnöző lenne
@Julio cesar: Én is láttam már tisztességesen dolgozó cigányt és a kutyát nem érdekelte a bőrszíne, csak az, hogy a melót rendesen elvégzi. Ez is azt bizonyítja, hogy nincs itt senki kirekesztve, aki akar dolgozni az tud, aki akar tanulni az tud.

A valóság viszont az, hogy a cigányok nagy része nem is akar dolgozni, akik mégis dolgoznak azok közül meg nagyon sokan pocsék munkát végeznek, ráadásul minden mozdíthatót visznek is, pedig senki nem mondta nekik, hogy így dolgozzanak, lehet normálisan is, van arra is példa, de ameddig a tisztességesen dolgozó cigányokat egy kézen meg lehet számolni, addig ne mondja senki, hogy nagy szegénységükben bűnöznek.
@kamuszutra: nem ugyanaz ha veled, vagy ha rajtad nevetnek, látom a különbséget nem igazán érzékeled.
@Rowar Atkinson: Sajnos a valóságban ez mégrosszabb, az a vasvilla vagy láncfűrész ha újonan 38ezer ft volt, de az 10éve volt, mostmár értékhatár alatt van és kész.
(hiába lenne most mondjuk 80ezer ujat venni, ha a lopott dolog jelenlegi értéke nem annyi...márpedig valami bizonytalan használt után ki akar futkosni a sajátja helyett??)

Egyébként meg a rendőrség és korrupt vezetői más módszerekkel is máig probálják leplezni saját tehetetlenségüket, mindent megtesznek a statisztika ilyen vagy olyan meghamisitására, akár "lebeszélik" az embereket a feljelentésről, szokásos jöjjön be, várjon órákat, stb módszerekkel..

És ha a helyi kisrendőr felveszis a soksok panaszt és feljelentést, mert készséges és legalább valami látszatot akar?
Végül őrajta verik el a port, mondván alkalmatlan, mennyi itt a bűntett, aztán semmi eredmény, rosszak a statisztikák, mehet amerre a nap süt.

Mire vannak tehát a helyi rendőrök is kizárólag presszionálva? Amiről nem tud a papir, az nincsen.
Sajnos ez a rendszer az értékhatárok változtatásástol is kevéssé módosul.
@kamuszutra:

Érdekes, nekem nem válaszolsz...
@Táskás Tóni: "... A 16 %-os adó csak a kormánynak 37! milliárdba került a kompenzálás miatt, hiszen mégsem járt jól mindenki. ..."

Szerintem ez a 16%-os adoval probalnak idot es turelmet kerni attol a 3%-tol aki eltartja ezt az orszagot. Gondolj csak bele az osszs tobbi intezkedes ezt a 3%-ot sulytja. Tappenz plafon, mayup maganositas, ... Erdemben ez is csak azokat erinti aki reszt vallaltak rendesen a kozteher viselesbol. Ha valami dolog miatt ezt a 16%-os dolgot nem leptek volna meg vagy visszavonjak, akkor egyenes ut vezetne a brazi modellhez, persze annyi kivetellel hogy nem maradnanak az orszagban a jobb moduak, hanem elmennenek egy masik orszagba. Tehat maradnanak a tamogatottak segelyezettek es penz nem lenne. Persze akkor is mindenki mondana hogy de milyen igazsagtalan, meg hogy a gazdagok meg tobb penzt adjanak, meg ilyen olyan szakade, stb, csakhat nem lenne penz.

Az meg naivitas hogy mindenkinek mindig jol kell jarnia. Annyi penz a vilagon sincs es plane nem nalunk.

Pl. miert is tamogatjuk olyan csaladok gyermekvallalasat akik nem tudnak egy minimalis eletszinvonalat sem biztositani az utoduknak? Ez nekem irracionalisnak tunik. Persze ha valamit mar letet magatol akkor pl csokkenthetjuk az adoterheleset, hogy tudjon az egyrol a kettore jutni. De csak ugy alanyi jogon ket kezzel szorni a penzt az ertelmetlen es kontraproduktiv.
@Julio cesar: Sajnos nem a fizetés alacsony, hanem a segély magas...

Miért menne el dolgozni minimálbérért, ha ugyanennyit kap teljesen indokolatlanul, a fenntarthatatlan segélyrendszer miatt.
Azt egyébként én sem értem, hogy a rendőrök miért nem mennek rá a kis értékű tolvajlásokra is. Például nálunk a pincét pakolták ki és onnan vittek el valakitől piko mozdonyokat is, meg ilyen régi gyerekkori modell-vasutas cuccokat. Megnéztük és megdöbbentően sokat érnek (régen olcsóbb volt az NDK miatt) ezek a játékok. Szóval a rendsőrség már akkor annyit mondott, hogy pincebetörés, inkább nem foglalkoznának ezzel. Pedig ha jobban belegondoltok sok ilyen "kisértékű" betörésből valaki egész komolyan meg tud élni (lehet 50-60 ezer a vége ha jól adja el), anélkül, hogy nyomoznának ellene.

Én olyan rendőröket akarok látni, amilyenekkel az USA-ban látni, akiknek tekintélye van és nem sz@roznak!

Mindent egybevéve én akkor sem szeretném ha ezt etnikai okokra vezetnétek vissza, mert Gy.patán is néhány család akikkel gond volt.
@énisszeretlek: "
Mindenki. Van kaja elég. Ha egy társadalomban ez felmerül kérdésként, ott nagyon nagy gáz van. Márpedig ezen a bolygón az ehet, akinek van pénze. Magyarországon is 300.000 gyerek alultáplált, mert nincs elég kaja. Pedig ez nem Malawi."

Es ezeknl a csaladi potlekkal mi lett es az egyeb tamogatassal. Es az ilyen csaladok miert is vallalnak gyereket ha meg az normalis etkezest sem tudjak biztositani szamukra (es miert is osztonzik allami penzekkel). A 300.000-es szambol az jon le nekem hogy itt valami rendszerszintu gond lehet es nem az hogy par csalad anyagi helyzete a gyermekvallalas utan hirtelen megvaltozott.
@Joe84: hülyeség, ez ugyanúgy bp-re is igaz. nem tudod, hogy hány bp-i bűncselekményt megvalósító incidens nem kerül be a statisztikába. nekem is volt már részem ilyenben fehér magyartól, hagytam a fenébe az egészet. ugyanez igaz a bp-i és vidéki szabálysértések viszonylatában. érdekes egyébként, hogy amikor előkerül a statisztika, mint egyetlen objektív mérőszám, akkor az kétségbe van vonva, és kezdődik a mantra a rettegő vidéki nénikről, akiket minden nap megrablógyilkolnak a cigányok. jól ki van találva ez a jobbikos propaganda. nem állítom, hogy nincs alapja, de az biztos, hogy el van túlozva ez a kép, és végeredményben ez hazugság az egész. a jobbik is csak egy politikai párt, amelyik hazugságokkal operál.
@Julio cesar: egyetértek, illetve én engedélyezném a rendőröknek az azonnali fegyverhasználatot, akár élet kioltására is. Röhej, hogyha rátámadnak ötvenen egy rendőrre, az még a levegőbe sem lőhet, mert felfüggesztik fél évre míg vizsgálódnak, rosszabb esetben meg kirúgják érte.
@HUN_Sector: számomra ugyanaz, mivel a nevetés a lényeg. te sem leszel attól kevesebb, hogy röhögök rajtad, ahogy vered a melled, hogy te mekkora magyar vagy, miközben nincs is magyarságmérő készüléked, amivel bizonyíthatnád ezt a tényt.
@Julio cesar: Azért az frusztráló lehet, ha tudod ki a tolvaj, megcsinálja nap, mint nap veled (mindig csak annyit visz el, amennyi aznap kell neki), és utána a képedbe röhög, mert tudja, hogy a rendőr nem fog az üggyel foglalkozni. Tipikus rendőrduma: "az a bűnügy, ahol vér folyik".
Faszomat, én is örülnék a gárdának!
@HUN_Sector: Ebben egyetértünk + én elgondolkodnék az otthoni fegyverviselés engedélyezésébe is. Büntetlen előéletűeknek, minimum érettségivel, és szigorú pszichológiai alkalmassággal.

Ezzel együtt nekem nem tetszik ami Gyöngyöspatán történik, mert elindíthat egy olyan folyamatot, ahol a cigányság is elkezd ilyen formációkba tömörülni és akkor se vége se hossza. A valódi bűnözőkre kellene koncentrálni, ezek elkapására pedig csak a valódi rendőröknek van felhatalmazása.
@Joe84:
Én személy szerint is sok tisztességesen dolgozó cigányt ismerek. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy valami szobaszociológus vagyok, aki "csak jó cigányokkal találkozott", megjegyzem, közöm nincs ilyesmihez. (Amikor Baló műsorában láttam ilyen "szociológusokat", nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.) Egyszerűen arról van szó, hogy ismerek olyan települést, ahol korábban a cigányok zöme valóban integrálódott, és ez véleményem szerint kizárólag annak köszönhető, hogy semmit sem kaptak ingyen, megdolgoztak érte. Munkalehetőséget viszont kaptak, ez sem semmi, magyaroknak sem mindenkinek van lehetősége dolgozni. Eljártak birkát nyírni, elmentek dolgozni a mezőgazdaságba, ahol tárt karokkal várták őket, mert ott teljesítménybérben nagyon is jók voltak (jók most is). Házakat építettek, és - bár ők maguk általában nyolc osztályosak - mégis van annyi eszük, hogy a gyereküket már iskoláztatják. Még hatni is igen jól tud a gyerekére, ezt mondja: "ha nem akarod azt csinálni amit én, tanulj". Tudom, hogy nem ez a tipikus, de ennek megvan az oka. A liberálisok elhitették a cigányok tömegeivel, hogy nem kell dolgozniuk, és nem bűn a "megélhetési" lopás. A magyarok ellen uszítják őket, egyrészt, hogy megosszák az országot, a társadalmat, másrészt a "rasszizmus elleni harcukkal" külföldön jól érvényesülnek, mert ezen a címen jól bele lehet szólni egy ország belügyeibe.
engedélyezésén... na pihennem kell.
@kamuszutra: Hihetetlen, hogy nem tudsz kilépni ebből a síkból és semmi együttérzés nincs benned a vidékiek iránt. Pont ezért tartják taplónak a pestieket és részbe igazuk is van.

Nincs kétségbe vonva a statisztika, de ez önmagában nem jellemzi a közbiztonság helyzetét az több dologtól függ. A rettegő vidékik nénik, de akár fiatalok is nem pártpropaganda, hanem létező valóság, amit innen Budapestről nem is veszünk észre, de azért ha nem dugod homokba a fejed te is szembesülhetsz vele.

Nincs abban semmi eltúlozva, hogy vidéken egyes helyeken a bűnözők napi szinten terrorizálják az embereket és lehetetlenné teszik a normális életet. Az meg, hogy csak a Jobbik foglalkozik érdemben ezzel a kérdéssel, az inkább a többi párt szégyene, hogy semmit nem képesek tenni a bűnözés visszaszorítása érdekében, de ezt már megszokhattuk tőlük. Csak jogokról, meg megfélemlítésről beszélnek most, hogy rend van, de eddig le se szarták, hogy megfélemlítették a tisztességes embereket és megsértették a jogaikat.
@kamuszutra: a magyarság a szívben rejtőzik, de eleddig te több blog oldalon is ékes bizonyítékát adtad ennek hiányának
@Julio cesar: hallod, amit írtál az első három sorban, szinte szó szerint azt fogalmaztam én is meg az alkotmányozásról küldött levélben az utolsó pontot követő, egyéb ötletek rovatban :)
@Julio cesar: eh, mindig az az érzésem, hogy sokan már nem is a megoldást keresik, csak ürügyet, hogy cigányozhassanak/rasszistázhassanak egy jót.

Igen, pontosan arra lenne szükség, hogy legyen egy Cigány Gárda, egy Liberális Gárda és egy Jobbik Gárda és ezek EGYÜTT lépjenek fel a közös ellenséggel szemben, a problémás cigány és nem cigány emberekkel szemben, akik megkeserítik a többiek életét és akikkel szemben külön-külön a kisembernek nincs esélye, a rendőrségnek pedig nincs ereje.
@Julio cesar: jajj, egy dolgot elfelejtettem. Siófokon évekkel ezelőtt mindez már megtörtént. Nézd csak: www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40
@Julio cesar: A cigányság már formációkba tömörült, csak nekik nem a rend helyreállítása, vagy fenntartása a céljuk, hanem a bűnözés és az emberek megkárosítása. Olaszliszkán sem különálló bűnözők lincseltek, hanem egy jól összeszokott csoport.

A bűnözők elfogására nem csak a "valódi rendőröknek" van felhatalmazása, hanem minden állampolgárnak joga, hogy akit bűncselekmény elkövetésén ér azt elfogja és átadja a rendőröknek.
Ezek a "valódi rendőrök" nem tudom hol vannak, amikor egy egész faluban szabadon garázdálkodnak a bűnözők, valamiért akkor nem akarja érvényesíteni az állam az erőszak-monopóliumát, csak most, hogy rend lett.
@Asszem: Azt tudod e, hogy a Gárdának volt egy cigány tagja, pontosabban egy jelentkezője, akit végül a cigány közösség nyomására rábírt a családja, hogy visszalépjen?
Pedig a csúf, gonosz, nácik befogadták volna
@HUN_Sector: ismerem a videót. Szerintem semmi másról nem szól, mint erődemonstráció, hogy a védelmi pénzt rendesen tejeljék a vendéglátósok.
Kötve hiszem, hogy ezek például odamennének ha valahol azért bántanak valakit mert cigány. Sőt elképzelhető, hogy sok cigány családnak uzsoráznak és nyomorba döntik őket.
@HUN_Sector: nem idealizálom sem a jobbikot, sem a cigányokat és nem általánosítok sem a jobbikra sem a cigányokra, bűnbakot pedig abban keresek akinek a döntései ráhatással voltak a helyzet kialakulására, azaz a politikai döntéshozókra, függetlenül attól, hogy bal, jobb, vagy liberális színekben pompáznak-e.

Én megoldást szeretnék, ami a problémát oldja meg és nem a másik felet győzi le.
@Julio cesar: csak arra utaltam hogy képesek ők is egy csoportba tömörülni, az hogy milyen céllal, no az már más tészta
@Asszem: hiszen még amerikában sem lett megoldás minderre. Ha bemész a Harlembe, nem biztos hogy épségben ki is jutsz onnan. Feketeként felülsz egy texasi busz első ülésére, lehet a sofőr rúg le onnan.
Soha nem is lesz meg az együttélés. Hiszen az oroszlánok között sem fér meg egy tigris, hiába nagymacska mindkettő.
@Joe84: igazad van, nincs benne semmi együttérzés, empátia a jobbik és a nácigárda irányában. fel van nagyítva a probléma, egy hazug képet kreált a jobbik politikai haszonszerzés érdekében, és az egész arról szól, hogy vonósgabikának és nácibarbinak legyen képviselői fizetése. vagy te komolyan azt hiszed, hogy a zemberekért van az egész?
@Húsleves: Nem állítottam, hogy jobbikos vagy, ezért tehát nem kell szégyelned magad.
Rasszista viszont azért vagy, mert a cigányokat ide-oda telepítgethető tárgyként definiálod, valamiféle liberálisokra vonatkozó hazugsággal körítve és indokoltnak látod a kifejezetten cigányokat megfélemlítő vonulgatást, mint megoldást.

Attól, hogy nem szereted a (szegény?) cigányokat még léteznek és a probléma is létezik. Ha nem itt vannak, akkor amott vannak. Ők is csak a boldogulást keresik, mint mindenki más. Ha munkát kapnak, dolgoznak.
A polgármester feladata, hogy gondoskodjon falujában munkalehetőségről és nem csak a cigányoknak. Ha erre képtelen, mondjon le, de ne szítsa az indulatokat. Idióta, tehetetlen középosztályunk (mint a falu vezetői is) miatt tartunk ott, ahol. Ezen nem segít, ha bakkancsos alakok vonulgatnak jobbra-balra egymásra uszítva a szegényeket a mégszegényebbekkel.

A liberálisok nem tudom, hogyan jönnek a képbe. Ők általában nem hívei az elvtelen segélyezésnek. Az egyenlő esélyig akarnak mindenkit eljuttatni, hogy onnantól azonos feltételek mellett boldoguljanak tehetségük szerint. Ez a politika itt sohasem valósult meg és ahogy elnézem, egy ideig nem is fog.
@HUN_Sector: még mindig nem válaszoltál, hogy van magyarságmérő készüléked, vagy nincs? mert így elég hiteltelen az amit mondasz, és valójában te vagy az, akinek megkérdőjelezhető a magyarsága.
@kamuszutra: írtam már neked honnan lehet tudni ki a magyar és ki nem, és hogy mindez hol rejtőzik. Ha nem olvastad, javaslom a hozzászólok újbóli megtekintését.
@Joe84: Ezzel vitatkoznék. Az USA-ban tényleg vannak igazi kemény etnikai alapú bűnözői csoportok, kiterjedt börtönkapcsolatokkal, drogterjesztő hálózattal, fegyveresekkel stb. Szerencsére most még nem tartunk ott, de eljuthatunk odáig. Lehet, hogy a mostani időszakot 10 év múlva a szerencsés aranykornak fogjuk gondolni...
@HUN_Sector: nem objektív a mércéd, és egyben jeleztem, hogy az én szubjektív mércém szerint viszont te nem vagy magyar. ezért is kértem objektív mércét, lásd magyarságmérő készülék. úgy látszik túl bonyolult a gondolatmenet. esetleg leírhatod, hogy mennyi adót fizettél a múlt évben a hazának. (én többet)
ezt olvastátok?

Debrecen – A megyei kisebbségi önkormányzat elnöke nem lepődne meg azon, ha a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület áprilisra tervezett többhetes hajdúhadházi járőrözésének egyik célja igazából az etnikai feszültségek szítása lenne.

Aba-Horváth István (Fidesz-KDNP) a Naplónak leszögezte: a Jobbikhoz sorolható szervezet túllő a célon, de bizton számíthat rá, hogy ha Hajdúhadházra jönnek, az egész megye cigányságával találják magukat szembe. Nem hiszem, hogy a rendőrségen és a helyi polgárőrségen kívül van ott másnak, főleg más településről érkezőknek keresnivalója a közrendvédelmet illetően; a „Szebb jövőért” munkahelyeket hozzon, ne olajat a tűzre – fűzte hozzá.

A gyöngyöspatai események kapcsán a romavezető elégedetlen a kormánnyal, hiányolja a keményebb kiállást. Szerinte a cigányság országszerte magára maradt a problémákkal, s azt sem rejti véka alá, hogy politikustársaival is súlyos konfliktusai vannak. – Egy felmérés alapján ma százból nyolcvanketten cigánygyűlölőek, s nem vagyok arról meggyőződve, a fennmaradó tizannyolcban túl sok politikus lenne – jegyezte meg.
www.haon.hu/hajduhadhaz/olajat-hoznak-a-tuzre-hajduhadhazon/news-20110318-07330752
@kamuszutra: ó, te akkor gazdag vagy, ha sok adót fizetsz, már értem miért nem vagy képes megérteni azt, akinek nincs pénze, sem reménye.
@nu pagagyí:
"Rasszista viszont azért vagy, mert a cigányokat ide-oda telepítgethető tárgyként definiálod"
A cigányok nem tárgyak, ilyeneket csak a hozzád hasonlók próbálnak mások szájába adni, mivel érveitek nincsenek, ezért marad a jól bevált rasszista kártya. Nem definiáltam semmit, azt állítottam, ami tény, köztudott. Ha te nem hallottál még ezekről a dolgokról, akkor valószínűleg eddig gumiszobában éltél. Az előző kormányok idején cigányokat telepítettek be integráció címén. Ez tipikusan a liberálisokhoz köthető, ők ezt állítják be integrációnak. Az, hogy te a tényeket is letagadod, szintén azt mutatja, hogy szánalmas, beteges hazudozó vagy, de ez nem csoda, Heller Ágnes "filozófus" nyomdokain mit is várhatna tőletek az ember.

"Attól, hogy nem szereted a (szegény?) cigányokat még léteznek és a probléma is létezik."
Nem mondtam, hogy nem szeretem a cigányokat, már megint hazudsz. Pontosan leírtam, hogy azokat az álszent tetveket nem szeretem, akik a cigányokat politikai célokra használják. Az állításod másik fele igaz, a probléma nagyon is létezik, és jó ideig létezni is fog, mivel szándékosan gerjesztitek.

Előre jeleztem, hogy tudom, hogy téged nem zavar, hogy mit írok, beteges, szánalmas hazug alak vagy. Mindenki láthatja aki visszaolvassa, hogy olyan dolgokra "reagálsz", amiket én nem írtam, és ezzel pontosan azt támasztod alá, amit írtam. Nem csoda, hogy senki sem hisz már nektek.
De folytassad csak nyugodtan a hazudozást, mivel annyira átlátszó, hogy kifejezetten üdvös, ha minél többen látják, akik még esetleg hinnének nektek, hogy ennyire futja.
@kamuszutra: ó ember, hát nem látod hogy egyre jobban lejáratod magad! kiakad a magyarságmérőm ha közelítem hozzád (mínuszba)
@HUN_Sector: 2 célom van. 1. röhögni a magadfajta náci szarmagyarokon. 2. lejáratni magam. ezek szerint mindkettő teljesült.
@kamuszutra: készülj, indul a vonatod...
A hazugságok és csúsztatások elkerülése érdekében a Magyar Gárda sehol nem parádézott, mert fel van oszlatva, tehát egy nem létező szervezetről beszélünk. A Jobbik szervezett egy nagygyűlést Gyöngyöspatára, ehhez mint minden törvényesen működő pártnak az országban joga van, majd az általuk is támogatott Szebb Jövőért polgárőr egyesület, az ott lakók kérésére és támogatásával járőröztek, a rendőrséggel együttműködve, hogy megakadályozzák a további bűncselekmények elkövetését valamint segített egy helyi polgárőr egyesület felállítását és megszervezését. Ez kb. 13 főt jelentett és csak azokon a területeken járőröztek, ahol az ott akók külön kérték. A polgárőrség intézménye Magyarországon teljesen legális, törvény által biztosított lehetőség, min5t ahogy legális Nyugat- Európában és a világ számos országában. Azok a budapesti civilek inkább azon legyenek, hogy megoldást találjanak a közbiztonság megerősítésére, az meg, hogy valaki szegény és munkanélküli senkit nem jogosít fel arra, hogy más ember tulajdonát ellopja eltulajdonítsa. Ez nem egyedi eset - sajnos - az ország számos pontja küzd hasonló problémákkal. És a rendőrségről még annyit akkor miért nem tesz semmit mikor öreg idős embereket meglopnak, kirabolnak, mikor fiatal lányokat megerőszakolnak, mikor embereket meglincselnek? A tisztességes becsületesen dolgozó embereket miért nem védi meg senki? Tényleg kirekesztés van Magyarországon, ezt már én is érzem a saját bőrömön, csak itt a magyarok a társadalom többsége van kirekesztve.
@kamuszutra: Ja igen egyedül maradt,nem engedik nekik, hogy megélhetési bűnözés címén lopjanak, és elvárják tőlük, hogy menjenek el dolgozni és járassák a gyerekeiket iskolába, ez milyen kiszúrás velük, még véletlenül szakmát tanul a gyerek netán leérettségizik, sőt talán diplomát szerez, ez tényleg felér egy holokauszttal. Nem maradt magára csak a többségnek elege van abból, hogy rendszeresen meglopják őket. budapesti nagyuraknak észre kellene venni végre, hogy vidéken a helyzet már tarthatatlan, nyugodtan nevezhetjük vadkeletnek, eastern. Amerikában nincs ilyen probléma, mert az embereknek joguk van megvédeni a tulajdonukat, és nem kell tartani a törvényi retorziótól, ha valaki más földjére megy lopni, akkor számolnia kell vele, hogy lelövik, na ez kellene ide is, és akkor nem lennének Gyöngyöspaták és Hajdúhadházok. És még valamit Hajdúhadházon működik a Szebb jövőért polgárőr egyesületnek helyi szervezete. A megye cigányainak meg arra lehetne inkább eszük, hogy összefogjanak a bűnözés ellen, ne a bűnözők diktáljanak már ebben az országban.
süti beállítások módosítása