Kocsis Máté Call of Duty-ja

2011.09.24. 14:40 napon tamas

Vizuálisan is érdekes népszavazási kampány vette kezdetét a nyolckerben. A kerület honlapján már régóta díszelgő fotóboltos megoldás esztétikai minőségét láthatjuk viszont a polgármester plakátjain. Megcsodálhatjuk a polgármester látomását arról, hogy a kérdések elutasítása esetén milyen nyóckerre számíthatnak a kerületi lakosok.

Évtizedes Call of Duty vizuálban friss légicsapástól füstölgő tégla vagy szeméthalmok szürkítik el a beton járóköves (egyébként előző polgármester alatt) „megújult” Józsefvárost. Remélem a nyolckeres multipléjerben majd a padon fekvő hajléktalanra és a guberálóra is lehet közteres egyenruhában lövöldözni.

A holnapi népszavazás páratlanul nehéz helyzetbe hozta a hajléktalanokat sújtó intézkedések ellenzőit, mert a szavazni egyáltalán képes rétegeket kellene a szavazni nem képesek melletti szolidaritással részvételre sarkallni. A szegénységgel jelen helyzetben nem jár együtt a szolidaritás élménye, pont fordítva.

Ha lett volna kampány, amely távlatosan levezeti, hogy a kerületi rendteremtés populáris megerősítése egy olyan nagyobb (kormányzati) "szegénységkezelésbe" illeszkedik, amelyik a most még magukat a "normális" életvitelűek (nem hajléktalan) közé sorolókat is eléri majd, akkor nem lehetett volna a kisembereket a még kisebb emberekkel szembefordítani. Így azonban - elenyésző részvétel mellett - az eredményen sem meglepődni, sem felháborodni nem fogunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr813251397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nem mentem el népszavazni? 2011.09.26. 11:33:14

 A tegnapi népszavazáson 48 819 ember nem vett részt. Ebből a csoportból egy Kisember megosztja gondolatait. Mindig megilletődöm, mikor engem, egy egyszerű kisembert megkérdeznek a saját sorsom felől. Ilyenkor jó érzés fog el: lám, felnőtt em...

Trackback: Kérdéssel hazudik 2011.09.24. 16:43:41

Valami történik a VIII. kerületben.A helyi polgármester népszavazást írt ki a hajléktalanok ügyében.Emlékezzünk meg a nevéről az utókor számára: Kocsis Máténak hívják. Csak hogy a XXI. század elei Werbőczyt, Lépes Györgyöt és Döbrögit se feledjék a szá...

Trackback: Veszélyesnek tartják a költségvetést, de jóváhagyták 2011.09.24. 16:26:02

A Költségvetési Tanács átengedte a jövő évi büdzsé tervét, bár nagyon kockázatosnak tartja. Járai Zsigmond, a háromtagú testület elnöke is elismerte, hogy szükség lehet további adóemelésekre, a strukturális reformokat pedig fel kellene gyorsítani. A kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha annyira szereted a csöveseket akkor miért nem viszel haza egyet? vagy inkább egy rakással?
@bunk0:
Mert akkor má' nem csövesek lennének...
A szerző vagy nem lakott a közelében sem a jelenségnek vagy simán polgárt pukkasztani szeretne, hogy sok komment érkezzen.
Szerintem vitatkozni sem érdemes vele, mert nem tudja miről van szó.
én azért abban még reménykedem, hogy azok mennek el, akiknek tényleg fontos és azok nem-mel voksolnak. (persze, tudom, naiv vagyok)

/én sajnos nem szavazhatok, mert már nem a nyóckerben lakom./
én viszont a nyolckerben lakom már jóideje, horváth mihály tér környéke, úh tudom, mi fán terem a csöves.
és zavar a szemét, a mocsok, néha a csövesek is, de kocsis rózsadomb máté javaslata, miszerint büntessük meg őket ill küldjük át más kerületekbe, agyrém. totalitárius, antihumánus megoldás, meg sem próbálja a probléma okát kezelni.
én nemmel szavazok, mert más megoldásokat is látok.
érdemes lenne a kocsis-szórólapok szövegét is górcső alá venni, szánalmas logikai menetük van, csúsztat és populista.
remélem, a szavazás érdektelenségbe fullad vagy elbukik.
MOST VIZSGÁZOL LELKIISMERETBŐL
Én most frankón nem is értem mi itt a gond?
Fasiszta agyban fasiszta ötletek születnek. Ennyi.
Munka alapú társadalmat építünk bazmeg! Mit nem értesz ezen? Aki nem dolgozik, az dögöljön meg! Aki nem keres eleget, az is! Az annyit is ér. Megmondták.
ezt a kérdést a vasfüggöny keleti oldalán kezelték így.
nyugati oldalán nem így kezelték.

A keleti oldalán nem oldódott meg.
A nyugati oldalán megoldódott.
"nyóckerben"élek vagy 37 éve..a városrész kétségtelenül fejlődésnek indult-lásd corvin-szigony project-de a mentalitás nem változott.Cigányok hordákban az utcán,kurvák stricik figyelő szemei elött az üllői út mentén..Engem is zavar,ha a hajléktalanok hajnalanta kiborogatják a kukákat,szanaszét szórnak mindent,de talán nekik is joguk van az élethez.Vagy talán zárjuk őket gettókba,koncentrációs táborokba?Talán a megoldás nagyobb szociális hálózat lenne,ahol nem csak "segíjt"osztanának,hanem foglalkoznának,törődnének is ezekkel az emberekkel,hogy ki tudjanak emelkedni a hajléktalanságból.Én nemmel szavazok,van emberség is.
Én is ide születtem, a "nyóc'ba". Közel 30 év alatt laktam körúton innen és túl is, napi szinten találkozom hajléktalanokkal. Igen, engem is zavar, hogy telibe hugyozzák/szarják a kis utcák házfalait, de mindezeket megcsinálják péntek/szombat esténként a "szórakozó" polgárok is...
Nem kéregetnek, nem borogatják a kukákat gubizás közben. Ezeket egy másik, szintén könnyen behatárolható csoport teszi, akik miatt sokkal kellemetlenebb a kerületben lakók (és az "átutazók") élete.
Nem a csövesek miatt kalandtúra megtennie azt a 2-3 percet nagyanyámnak, a Rákóczi téri piacig és vissza. Pedig a Guttenberg tér felől közelíti meg, nem a Homok, Szigony vagy Losonci tér környékén mászkál és a Népszínházról még szó sem esett.

Csak azért megyek el holnap, hogy egy esetlegesen (nem valószínű) érvényes szavazás eredményében minél több nem legyen.
És az én NEM-em nem csak ezen kérdésekre, hanem a kerület vezetésének legtöbb elképzelésére és irányára is vonatkozik majd.
A nem szavazatok véleményem szerint azt fogják jelenteni, hogy semmi nem fog változni és erre a szavazás fog "felhatalmazást" adni a kerületnek. A kérdések egyébként rosszul és ravaszul vannak feltéve. Mindazonáltal az igen az én olvasatomban nem csak a hajléktalanra vonatkozhatna. Egyébiránt guberálniuk nem kell, mert a kerületi lakosok egy része alapból mellédobálja a mocskát.
Továbbá érdekelne, hogy a köztisztasági alkalmazottak miért csak a kritikus részek határaitól takarítanak? Rendszeresen járok át az érintett területen - talán pont rosszkor -, de a sűrűjében én még nem nagyon láttam seprűvel hadonászni senkit. Ahol már "konszolidáltabb" a kép, ott mindig vannak páran és szedegetik az avart, meg a csikket.
@espadazo - Játékbolt:: ha ezt akarja levonni máté, akkor ezt teszi. a mi dolgunk, hogy a szavazás után igenis megoldásra/cselekvésre ösztönözzük őt és a képviselőtestületet, de alternatív megoldásra. szociális programok és létesítmények stb. nemtudom, de amennyiben a nemek győznének (nem hiszek benne sajnos), az nem szabad, hogy úgy csapódjon le, mintha a kerületieket a probléma nem érdekelné, vagy nem támogatnák, hogy "a kerület tárgyalásokat folytasson a hajléktalan ellátás színvonalának emelése" érdekében.
Egy kérdést tettem volna fel szavazásra: "Szeretné-e Ön, hogy a kerületet - bármilyen humánus és szakszerű eszközzel - élhetővé tegyük az átlag polgár számára is, felszámoljuk a jelenlegi állapotot okozó problémás körülményeket?"
Igen vagy nem. Miért nem így került kiírásra? Rosszul látok valamit???
süti beállítások módosítása