Mi is az a frankfurti csoport?

2011.12.13. 08:24 napon tamas

Unt és ismert, amikor egy „előkelő” és még jóistentudja-milyen klubról elkezdik nyomatni, hogy titkos társaság, ők a derék maszonok, ők a tudjukkik, a bilderbergek satöbbi. Hogy valóban kik, azt megtudhatják a jövő heti UFÓ magazinból! Igen, az efféle társaságok benn vannak a konteósok bögyörőjében, ahogyan ettől még éppenséggel az is gyanakodhat, akinek nincs az eyes wide shut kockáról kockára kimerevített képeit játszó tévé fölötti díszhelyen a Titkos Társaságok a Történelemben és A Legyőzhetetlen Tigris páncélos című gyűjteményes munkák. Ennél csak az a rettenetesebben mégunalmasabb, ha egy klubról csak annyit nyomatnak: az csupán egy klub, és előkelő. Nahát meglepő, de ez utóbbi van nálunk.


A magyar nyilvánosságban olyan informatívan tárgyalták, hogy létezik a frankfurti Alte Operben egymásnak találkozót adó Merkel és Sarkozy politikáját támogató bankemberek, közgazdászok, volt politikai vezetők nyomásgyakorló köre, hogy ezért az elhallgatásért Európában komoly pénzeket fizettek volna. Pedig a csoport működését illető megállapítások, nyugaton számosak, egyáltalán nem mértéktartóak és nem köntörfalaznak:

A kritika tehát ott van Európa mádiájának fősodrában és a vérmesebben is, és nem is általában az EU működésének visszáságain és demokrácia-deficitjén szenveleg. Amit a frankfurti csoportról tudni lehet (azon kívül, hogy még rendes magyar neve sincs), hogy tagjai Merkel, Sarkozy, Barroso, Olli Rehn, Lagarde, Draghi, Juncker, Van Rompuy - állítólag Obama eseti részvételével. Tudni lehet róla, hogy két európai kormányfőt már távozásra kényszerített. Tudni lehet róla, hogy Görög- és Olaszország pénzügyi rendbetételének egyedüli útjának a privatizációt tartja. A nép megkérdezése helyett, nem választott, technokrata kormányfőket ültet egy ország nyakába. Tehát ültet. Ezt is leírják, csupán mérsékelt megbotránkozással.

Úgy látszik, az európai gazdasági nehézségek is olyan „különleges” és „egyedi” megoldásokat igénylő helyzetet jelentenek, ahol meg kell kerülni a hagyományos intézményrendszert, le kell építeni a macerás demokratikus döntéshozatalt. Ismerős mindez valahonnan? Ha mindez valakinek ismerős, mondjuk szűkebb pátriájából, az nem biztos, hogy a véletlen műve. Ezért sincsen igaza hazaáruló barátunknak abban, hogy a "szövetséges ejtőernyősök" - legyenek azok az IMF, vagy az EU erősebb kutyái - bármiben érdemi javulást hozhatnak. És ezért van kuss arról, hogy az EU erősebb kutyái éppen olyan játékszabály-átírók, mint egy nekünk ismerősebb miniszterelnök. Azt is előrebocsátva, hogy a következő menesztendő ezen egész Európát nyolc személyükben képviselni tudó kiválóságoknak éppen Ő lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr963444334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válságos üzletindítás 2011.12.14. 06:50:26

Válságos üzletindítás avagy lehet-e „biztosra” menni ma?   Az üzlet szempontjából, mindig van bizonytalan időszak, bizonytalansági tényező. Egy nehéz gazdaság

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.13. 20:38:53

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.13. 20:38:38

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ül amit írsz... Sajnos.
bazz

hogyan lehet ennyi baromsagot osszehordani egy olyan tökeletesen egyszerű körülmény kapcsán, hogy egyesek több pénzt költenek, mint amennyiük van és ezt nem lehet folytatni?
magyarországon kb mindenki jobban járna, ha a fent említett 8 illető vezetné az országot a jelenlegi inkompetens banda helyett, de sajnos nem hinném, hogy lenne idejük velünk foglalkozni.
Bárcsak már ott tartanánk, hogy a jelenlegi béna magyar kormányt is leváltanák, és teljesen integrálnák az országot az EU-ba.
@gono:
a helyzetet túl leegyszerűsíted. Ez is egy megközelítés.
Ez az egész újkeletű frakfurtozás legföljebb maszatolásra jó, hiszen a "frankfurti csoport" mint fogalom a '30-as évek kulturális marxista mozgalmára utal, akik kidolgozták és lefektették a "politikai korrektség" alapjait. Lásd:
www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/
@gono: azért elég szépen be lehet dönteni spekulatív eszközökkel nemzetgazdaságokat, hogy aztán a haverok felvásárolják az értékesebb vállalatokat egy marék mogyoróért, 'mentőcsomag'ként. a görögöknél épp ez van.
@Krapulax7:

maszatolni nem jó dolog, azt amire te gondolsz(?) FRANKFURTER SCHULE-nak hívják, az kérlek a frankfurti iskola en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt_School
egészen megható, hogy egyesek még most is hogy kiállnak szeretett és tisztelt kormányunk mellett
@Nick_: miről beszélsz ember?
a görögök tartósan 10% feletti hiánnyal éltek.
pont magukat döntötték be. senki nem fenyegette őket, hogy még több hitelt kell felvenni, csak egyszerűen jólesett nekik elkölteni a lóvét.
Hetekes Morvai Péter átfogalmazza a poszt bevezetőjét, lefordíTSa a posztban ajánlott spectator cikket és máris kész az írása. smartfellow.
www.hetek.hu/kulfold/201112/szinre_lep_az_f_csoport
süti beállítások módosítása