Mi a bajom Bajnai Gordonnal?

2012.01.17. 12:10 volankombi

Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás. Egy kormánynak jó esetben vannak szakértői, ez alapfeltétele a jó kormányzásnak, ad absurdum ülhetnek a kormányban bizonyos területek szakértői is. A szakértők feladata azonban alapvetően a demokratikusan megválasztott kormány politikájához igazodó program kialakítása és sikerre vitele, elvégre többek közt azért volna itt többpárti demokrácia, mert nem létezik olyan politika, amely ideológiailag független és egyedül üdvözítő volna (nem, még a gazdaságpolitikának sincsen olyan szent könyve, mely leírná az egyetlen és biztosan igaz utat).

Azt, hogy ezentúl bizonyos gazdaságpolitikai elképzelések mögött komoly ideológiai törésvonalak húzódnak, egyébként maga Bajnai is igazolja, amikor a vele készített ATV-s interjúban határozottan kijelenti, hogy nem működne együtt kormányzati pozícióban a Fidesszel. Ehhez képest a Gyurcsány-kormány teljes időtartama alatt vállalt különböző kormányzati szerepeket, sőt, a 2008-as IMF-megállapodás idején a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezette („minden IMF-segítség egy kudarcot jelez”, reflektál erre 2012-ben).

Bajnai Gordon 2009-ben lett Magyarország miniszterelnöke – jó MSZP-s szokás szerint ez a kormány sem volt megméretve a választói akarat által, olyan csak akkor volt, amikor orbitálisakat lehetett hazudni. Ez nem egy gazdaságpolitikai poszt, nem kívánok mélyebben belemenni Bajnai országmentő teljesítményének értékelésébe, mindenesetre valószínűleg nem sokban térhetett el az IMF-megállapodás feltételeitől, amelyhez kötnie kellett magát a kormánynak (és amelyeket Gyurcsány minden bizonnyal nem akart felvállalni), elvégre akkoriban nem kapott kritikát az ország egy kölcsönzőjétől sem. Kétségtelen, hogy Bajnai PR-szempontból is remek fogás volt az ország számára, elvégre benne tisztelhetjük a harmadik köztársaság legjobb képű miniszterelnökét, a neve is tök jól hangzik, és még azokat is meg bírom érteni, akik szerint az előre hozott választás nagyobb bajba sodorta volna az országot (nyilván ettől még ez nem növel a legitimitásán, de hát hagyjuk az ilyen semmitmondó frázisokat, hogy legitimitás), és Bajnai úgy tudott felállni az asztaltól, hogy hitelesen tudta végigvinni a programját.

Bajnai Gordon azóta is az ártatlan, eminens jófiú szerepében tetszeleg. Ő nem politikus, hanem valamiféle általános szakértő, aki felszólal, ha a hazáját bajban érzi. Mindazonáltal nem is közíró. Neki válságkezelő szakértői kormánya volt, és különben is utált miniszterelnök lenni. „Megbízatása lejártával” - mely megbízatásról köztudomású volt már akkor is, amikor nem ismertük a személy nevét, aki vállalja majd a miniszterelnöki posztot, hogy maximum a következő évi választásokig tart, mert az őt delegáló pártot úgy fogják kivágni a hatalomból, mint azt a bizonyos macskát - visszavonult, és alapítványának szenteli idejét. De kérdem én, mindezek után miért mondja azt, hogy „egy volt miniszterelnöknek fel kell szólalnia, ha a hazáját bajban érzi”? Döntse már el, hogy hogyan is volt miniszterelnök! Két lehetőség van:

  1. politikusként volt miniszterelnök - ez esetben szólaljon fel volt miniszterelnökként, mert a néphatalmat képviselte
  2. szakértőként volt miniszterelnök - ezen paradox esetben legalább indokolt az a Harmadik Köztársaság történetében példátlan eset, hogy valaki az őt delegáló pártokkal írat alá támogatói nyilatkozatot, nem pedig ezeknek a pártoknak a politikai programját igyekszik teljesíteni miniszterelnökként; viszont szakértői munkájáért köszönettel adózva lemondanánk további volt-miniszterelnöki megnyilvánulásairól.

Nekem elméletileg semmi bajom nincs a válságkezelő politikával, de hogy Bajnai nem pártatlan, abban tutibiztos vagyok. Igen határozott és számomra is nagyon szimpatikus elképzeléseket vázolt fel hosszú blogbejegyzésében, melyben bejelentkezett... ööö... mire is? Vagy most akkor bejelentkezett? Vagy nem? Vagy felajánlkozott valamire? Mire? Részt venne kormányzásban? És ha igen, akkor izé milyen kormányban is venne részt? Szakértőiben?

Ez a bajom Bajnai Gordonnal. Egyáltalán nem értem, hogy mit akar (ja ja, mielőbbi kormányváltást, de hogy ő személyesen), milyen szerepben és hogyan, és ettől az a gyanúm támad, hogy maga sem tudja, mi is tulajdonképpen a pozíciója. Mindenesetre hazájáról felelősen gondolkodó közéleti személyiség nem tart bizonytalanságban a saját szerepét illetően senkit, és főleg nem egy olyan ellenzéket, amelyik még maga sem döntötte el, hogy össze tud-e fogni, vagy sem. Semmilyen kontextusban nem mondja azt, hogy „még nem döntöttem el”, mert ismeri az újságírókat. Ha rosszindulatú lennék, azt gondolnám, hogy ez valami indirekt zsarolásféle, de ennyire csak nem nárcisztikus a mi jóképű Bajnai Gordonunk.

Itt van például ez a Heim Péter. Komoly arc, van versenyszférás múltja, maga sem tagadja, hogy jobbos kötődésű (egyébként is legszívesebben beküldeném a képét a Subbára ikertoronynak Ákossal) és, akárcsak Bajnai, élesen kritizálja a kormány munkáját. Amikor megkérdezik tőle, hogy vállalna-e kormányzati posztot, kerek perec kijelenti: „Nem. Szívesen segítek a hazámnak a kapcsolataimmal, a meglátásaimmal, a tanácsaimmal, ha szükség van erre, de elsősorban üzletember vagyok.” Én ezt nevezem egyenes beszédnek.

Reméljük, Bajnai Gordon is mihamarabb eldönti, kicsoda is ő elsősorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr133556093

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szakértői kormány lehetősége 2012.01.18. 07:24:16

Növekszik a nyomás az Orbán kormányon, hogy egyrészt olyat mondjon, amivel kezdeni is lehet is lehet valamit, másrészt pedig, hogy kezdje meg a lapátok visszafordítását, és a nagy iramban való evezést. Hovatovább, annak a lehetősége is felmerült, hogy ...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.17. 19:11:15

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.01.17. 19:10:51

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott vállalkozásban, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.17. 19:10:21

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Amikor a FIDESZ-nek gágognak... 2012.01.17. 16:26:18

Ha a FIDESZ miután mindent szétvert és idővel majd távozásra kényszerül, emelt fővel már aligha teheti. A párt korábbi pozitív megítélése, olyan drámai módon zuhant az elmúlt hetekben, hogy nehéz elképzelni, hogy sokan maradjanak még, akikben szöv...

Trackback: Magyarország új miniszterelnöke előreveti árnyékát 2012.01.17. 16:23:19

A Bajnai Gordon blogján megjelent írása alapjában megváltoztatta a politikai erőviszonyokat Magyarországon, még akkor is ha ez még nem teljesen nyilvánvaló mindenki számára. SOROK KÖZÖTT A politikai szempontból eddig a háttérben meghúzódó Bajnai...

Trackback: Félszívű, félkommunista, félkiáltvány 2012.01.17. 15:55:59

Ez az írás Bajnai Gordon tanulmányáról fog szólni, aki erre allergiás, ne olvassa tovább. Itt a tanulmány:hazaeshaladas.blog.hu/2012/01/09/koztarsasag_kiegyezes_kilabalasBajnai Gordon körül, noha a politika élvonalában csak rövid időt töltött (vagy épp...

Trackback: Mi a bajom Bajnai Gordonnal? 2012.01.17. 12:32:01

Egyáltalán nem értem, hogy mit akar, milyen szerepben és hogyan, és ettől az a gyanúm támad, hogy maga sem tudja, mi is tulajdonképpen a pozíciója.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok igazságod van.
Ez a kis pumukli Gordonka csak maradjon nyugodtan a seggén.
Kicsit olyan ez, mint amikor 2000 táján ment a huzavona, hogy visszatér-e Németh Miklós. Hónapokon át kérette magát, mint egy szűzlány, aztán végül nemet mondott.

Szóval jó lenne, ha Bajnai kiállna és elmondaná, hogy mit akar. Már csak azért is, mert ha valakinek, akkor neki lenne esélye leváltani Orbánt és a sleppjét.
Szerintem az lehetett a szándéka, hogy éreztesse mindazokkal, akik le akarják váltani Orbánékat: Skacok, tessék szépen összeszervezni egy működőképes alakulatot és akkor hajlandó vagyok a minielnök-jelöltetek lenni.
És mégis mikor, hogyan? Ki zavarja el Viktort? Hogyan lesz tömeg és szervezet Goprdonka mögött. Képviselők felsorakoznak mögötte, mondjuk a fideszesek, Hogyan lesz a parlamentben 50+ %-os támogatása. Vicc az egész, valakik pénzelik, mert szeretnék miniszterelnökként látni.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez a legvalószínűbb.

Még nincs itt az ideje. Lehet, nem is lesz. Ha Viktorék megerősödnek és/vagy az ellenzék, civilek nem tudnak összefogni, akkor elképzelhető, hogy 2014-et ki is hagyja Bajnai és 2018-ra koncentrál.
Vesztesnek nem éri meg visszajönni.

A kérdésre a válasz: Bajnai nem szakérőt, hanem politikus. A kormánya volt (nagyrészt) szakértői, legalábbis a gazdasági posztokon, de ő maga nem.
"(nyilván ettől még ez nem növel a legitimitásán, de hát hagyjuk az ilyen semmitmondó frázisokat, hogy legitimitás)"

"Egyáltalán nem értem, hogy mit akar (ja ja, mielőbbi kormányváltást, de hogy ő személyesen), milyen szerepben és hogyan,"

Mi a bajom az poszttal?

Az, hogy valamit még mindig nem ért az író.

Bajnai legitim miniszterelnök volt. Tessék megnézni a volt alkotményt. Hol van olyan leírva, hogy a miniszterelnököt a nép választja meg? Ilyen értelemben Hóbagolyt se választotta meg senki, mégis legitim volt.

A másik része a dolognak az, hogy Bajnai kormányváltásról, és nem előrehozott választásokról szólt. A kormányváltás az az is, ahogyan Ő került a miniszterelnöki posztra. Jelen esetben a kormány lemond, és a parlament megválaszt egy új kormányfőt.

Ha nincs új választás, akkor 2014-ig miért kellene bármit is mondani, hogy hol, miként kíván szerepelni?
Ez a "cikk" a szerző zavarba ejtő tudatlanságáról szól, nem Bajnai Gordonról.

Az pedig, hogy még a rosszindulatát is kendőzetlenül elárulja a bloggazda, tényleg szép gesztus, felszólítás, hogy ne vegyük komolyan.

Ja: csak unalomból kommenteltem, szánalmas kis blog ez.
"jó MSZP-s szokás szerint ez a kormány sem volt megméretve a választói akarat által, olyan csak akkor volt, amikor orbitálisakat lehetett hazudni."

Jajistenkém, nem uncsi még, hogy "hazugság = maszop", illetve "maszop = hazugság"????
@Dr. 2llkedő:
a Hóbagoly megváltás volt antalljóska után. bár azt a szintet nem volt nehéz felülteljesíteni...
BAJNAI KÉTSÉGKÍVÜL FELÉPÍTETT MAGA KÖRÉ EGY ERŐS REPUTÁCIÓT. AMINEK A FŐ ELEME, HOGY 2010-BEN OLYAN HELYZETBEN ADTA ÁT AZ ORSZÁGOT, HOGY A HIÁNYUNK CSAK 3.8% LESZ, HA ORBÁN TARTJA AZ ADDIG VITT POLITIKÁT. MINT TUDJUK A HIÁNY VÉGÜL 4.1% LETT. VISZONT, ORBÁN 2010-BEN BRUTÁLIS BEVÉTEL NÖVELÉST(VÁLSÁGADÓK 100 MILLIÁRDJAI) ÉS KIADÁST CSÖKKENTÉST HAJTOTT VÉGRE. TEHÁT, ÉRTHETETLEN, HOGY MIKÉNT LETT A BAJNAI ÁLTAL MEGÍGÉRT 3.8 HELYETT 4.1. HISZEN EZEKKEL A BRUTÁLIS BEVÉTEL NÖVELÉSEKKEL ÉS KIADÁS CSÖKKENTÉSEKKEL, NEMHOGY A 3.8%-OT KELLETT VOLNA ELÉRNI, HANEM LEGALÁBB AZ 1%-OT. EBBŐL KÖVETKEZIK, HOGY BAJNAI HATALMASAT HAZUDOTT, HISZEN 7% KÖRÜL LEHETETT A HIÁNY.
Bedobta a nevét a köztudatba. Próbálj a már nem jobbos, de nem véresen balos szavazókat magához húzni. Neoprimitív szövegrészlettel:
"Szavazzatok miránk, nemigérünk semmitsem
De azt mind betartjuk, hogy magamat idézzem"
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: Így van..ez a dolgo összehozni egy ellenzéki ernyőszervezetet aminek lehetne AKÁR ő is a miniszterelnök jelöltje...

Ennyi...

Túl régen csöndben volt most úgyérezte mondani kell valamit mert nagy a gáz, talán nem is érezzük mennyire...
@Terézágyú: Arról nem is szólva, hogy egyetlen kormány sem lett megméretve a választók által, mert a kormányt a parlament válassza, az emberek a képviselőket és a pártokat.

Ezért van az, hogy még az utolsó pillanatban sem világos, hogy ki kerül melyik posztra. Ezzel az erővel Orbánék kormánya sem legitim, mert Hoffmann helyett mindenki Pokornit tippelte, Némethné meg még sehol sem volt 2010-ben?
@Dr. 2llkedő: persze persze, ezért is frázis a legitimás.

@Terézágyú: ilyen kommentre számítottam. természetesen a Fidesz is mindig hazugsággal nyert, kivéve 2010-ben, amikor úgy hazudott, hogy nem mondott semmit.

@☉ ☾: köszönjük a kommentet!
A Blog írója szívemből szólt. Uff.
Bajnai valamiféle naygkoalícióról álmodik, de ilyen koalíció kis hazánkban egyelőre vagy nem létezik, vagy egyáltalán nem nagy.
Ki is lehetne benne?
MSZP-MDP-LMP.
Ez, az aktuális közvélemyénykutatási eredmények szerint max 30% de akkor már nagyon jóindulatúan számoltam.
Na ehhez még hozzájön néhány kérdés,
1, Nem tisztázott, hogy egykori táncoslábú főnöke lemondana-e a miniszterelnök-jelölt posztról.
2, Az LMP egyáltalán belemenne egy ilyen pártszövetségbe.
3, a legfontosabb. Mi a frászkunyhót kellene it csinálni??? Mert olyat, hogy "program" egyelőre nem mutatott fel egyik ellenzéki párt sem.
Tökmindegy ki a miniszterelnök, a plebsnek úgyis csak melóznia kell. :/
Ez a poszt egy hatalmas zagyvalék, végigolvasásra sem érdemes.
@abrakadabra40: Jaj, Istenem. Elkerülte a pici figyelmed egy olyan aprócska hiánynövelő tényező, mint az EGYKULCSOS ADÓ, vagy a forint bedöntése az okos gazdaságpolitikával (igen, ez érinti a költségvetést).

Oszkó párszor leírta, olvasni kéne néha.
Bajnaival az a baj, hogy Gyurcsány meg Kóka puszihaverja, tehát ha ő csinál valamit az ugyan az mintha az SZDSZ vagy a Gyurcsány csinálná.

És ha meg is választják akkor miben lesz más a parlament? Ugyan úgy az MSZP, Fidesz, LMP, és Bajnai haveri köre (gyurcsány) fog a parlamentben törvényeket hozni, vagy ellenzékeskedni.

Ergó ugyan az lesz mint az elmúlt 22 évben. Csak a pöcsrázás meg a pénzek lenyúlása, semmi érdemi.

Ami az országnak kell, hogy végre európaivá váljon:

1, Igazi civil szakértoi kormány felkérése (jelenlegi pártok közremuködése és beleszólása nélkül)
2, Jelenlegi politikai rendszer egészének felelosségre vonása, felelosségének kimondása az elmúlt 22 évre visszamenoleg
3, Mentelmi jogok azonnali felfüggesztése, mentelmi jog megszuntetése
4, Azonnali valóban civil ellenorzo testület felállítása, amely minden állam által elköltött adóforintot átvizsgál és felügyel.
5, Állami mamutvállalatok vezetoinek azonnali felfüggesztése, cégek átvizsgálása és felelosség megállapítása, mukösésük átszervezése.
6, Pártfinanszírozási rendszer azonnali megszuntetése, áttervezése, civil ellenorzés kötelezové tétele és bevezetése.
7, Pártok megszuntetése, egyéni képviseleti parlament felállítása.
8, Képviselok azonnali visszahívásának lehetoségének bevezetése
9, Azonnali törvények megalkotása, mely a korrupció, adócsalás, adókerülés büntetési tételét olyan szintre emeli, hogy senki még csak ne is gondoljon rá.
10, Azonnali adócsökkentés, mely növeli a versenyképességet és a becsületes adózás iránti lehetoséget.
11, Szociális juttatási rendszer azonnali liberalizációja
12, Állami szféra, állami kiadások nagyarányú csökkentése, parlamenti képviselok létszámának és bérének/juttatásainak drasztikus csökkentése.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy éreztessem mindazokkal, akik le akarják váltani Orbánékat: Skacok, tessék szépen összeszervezni egy működőképes alakulatot és akkor én is hajlandó vagyok a minielnök-jelöltetek lenni.
@volankombi:
"ilyen kommentre számítottam. természetesen a Fidesz is mindig hazugsággal nyert, kivéve 2010-ben, amikor úgy hazudott, hogy nem mondott semmit."

Na látod.... akkor meg? :)

Egyébként összefoglalom a cikkedet: Neked nem tetszik ez a bajnai. Mer' csak. Ennyi.
@Virág et.: De az egykulcsos adó, az 2011-től indult. Tehát nem vonatkozik a 2010-es évre.
Egyébként meg lehet akár Bajnai is a miniszterelnök, háta mögött egy együtt dolgozni képes, egységes, működő frakcióval, ha csak sima többséggel tudnak nyerni, kár is a gőzért, mert a jogosítványaik alapján maximum csak ügyvezető kormányként tudnak funkcionálni.
Mit szolnal ahhoz: IRANYMUTATAS?
Akar az is lehetne, nem? Amugy az irasrol mi a velemenyed?

Heim Peter...nos, aki szerint OV nem felelos a gazdasagpolitikaert? Ellentmond a Sohasem Hazudonak? ejnye... Talan nem epp OV mondta, hogy mindenert egyszemelyben a miniszterelnok a felelos?
Lehet HP jo kozgazdasz, de szerecsenmosdatonak eleg halovany.
S ha mar parhuzam: mit is vallalt HP? Hogy nem vallal semmit? Ugyan mar.

Abban egyetertek, hogy nem kell Gordon gloriajat fenyezni, hanem ertekelni kell. A multat, es ha nyilvanossagra hozza, a jovorol alkotott elkepzeleseit. Addig meg erdemes olvasgatni. Szerintem.
@Terézágyú: kedves Terézágyú, igazán igyekeztem árnyaltabban megfogalmazni a véleményemet, ha neked ennyi, akkor ez van :)
@tomwar: persze Heimmel is lehet vitatkozni, szerintem sem igaz, hogy Orbán nem hibás
Bajnainak ugyanaz az elonye, ami egy marslakóé: nem tartozik senkihez, még nem kötelezte el magát semmilyen ügy mellett. Ez az előny az esetleges megválasztása után max 6 hónapig tartana.
Bajnai esélyeihez/népszerűségéhez:

Szonda Ipsos: Vona Gábor a legnépszerűbb frakcióvezető

barikad.hu/szonda_ipsos_vona_g%C3%A1bor_legn%C3%A9pszer%C5%B1bb_frakci%C3%B3vezet%C5%91-20120113

Bajnai "népszerűsége" %-ra ugyanannyi, mint pl. Vona Gáboré, bár még így is jobb, mitn a többi frakcióvezetőé.

Egyébként nem hinném, hogy ha létrejönne egy hazai "olajfa" az hozna annyi %-ot, mint a benne részt vevő pártok együtt. Minden közös pont mellett eléggé különbözőek, és ha nyernének is, elég instabil koalíció lenne...
szerintem taktikai szempontból vár ki bajnai, bár előbbutóbb nyilván színt kell vallania. de kivárni is tudni kell. ügyesen csinálja, soha ilyen jó sajtója nem lesz mint most, csak nehogy elszalassza az alkalmat, remélem jól időzít. mondjuk március 15re.
végig blablázol 8 hosszú és zavaros bekezdést, csak azért, hogy kiderüljön a problémád egy mondatban is elmondható:
"Egyáltalán nem értem, hogy mit akar (ja ja, mielőbbi kormányváltást, de hogy ő személyesen), milyen szerepben és hogyan"

1. Ha te nem értesz valmai, az nem más baja, hanem a tiéd.
2. Bajnai vagy 20x elmondta, hogy még nem döntött. Vagy felfogod, vagy nem.

Tényleg, valaki azt tudja, hogy az aktuális kormány mégis amia túrót akar kedzeni ezzel az országgal? Ez talán kissé aktuálisabb kérdés, bár ahogy elnézem, erre nem is lesz semmilyen válasz, már megszokta mindeki hogy a kormány napi szintű túlélőharcaokkal és újabb ellenségképek felfestésével múlatja az idejét...
@HarmadikÉva:

Minden tiszteletem a tiéd, de azért mégis inkább Bajnait kérnénk fel, ha meg nem sértődsz... :-)
"Én ezt nevezem egyenes beszédnek."

Meg majd a jövő héten az ennek tökéletesen ellentmondó, de ugyanilyen határozott mondatát. Már valaki belinkelte, hogy tavaly ősszel még az egykulcsos SZJA ellen volt, aztán idén őszre már lelkes támogató lett.

@abrakadabra40: pontosan milyen kiadáscsökkentést hajott végre Orbán 2010-ben? kérdezem halkan, csendesen az ordibálásodra reagálva. esetleg a számok talajára helyezkedjünk a nagyotmondás helyett, légy szíves. addig nem vagy komolyan vehető.
Olyan nagy a baj ma itt,
Hívjuk vissza Bajnait!
;-)
@volankombi:
Hát szerintem, ha árnyaltad volna, akkor nem írtál volna olyan mondatokat, mint az általam kifogásolt "hazudós"...
Ezért közlöd, hogy bajnai mindenképpen szoci. Ha "eldönti" ahogy írod, hogy mit akar, és vállalja, hogy politikus, akkor ő, számodra, egy szoci politikus lesz, ha meg eldönti, hogy nem lesz politikus, akkor meg egy szoci üzletember...
"Én ezt nevezem egyenes beszédnek."
Mi ezzel a gond? Megmondta, hogy nem és passz. Ha majd úgy hozza a sors, akkor meg majd igen lesz. És??? Ennél nagyobb köpenyeg forgatásokat is láttunk. Pl. vívódó vívónk személyében... ;)
@SzaszaG1: ez így volt Orbánnal, Medgyessyvel és Gyurcsánnyal is. tudjuk is, hogy kit ki pénzel. mit akartál mondani?
@volankombi: "persze persze, ezért is frázis a legitimás."

A miniszterelnököt a parlament választja meg. Attól, hogy az eddigi gyakorlat szerint a miniszterelök jelölt lett a miniszterelnök, nem jelenti, hogy más nem lehet. Nincs kizárva törvény (alkotmány) szerint.

Tehát az eddig megválasztott miniszterelnökök mind legitimek voltak.
@Terézágyú: a függetlenségét valóban erősen kétlem, a szakértelmét nem.
volankombi
Tehát, aki blogbejegyzést ír az automatikusan miniszterelnöknek jelentkezik be? Te már hányszor jelentkeztél be? Ha meg nem, akkor minek írogatsz itt össze-vissza!
@volankombi:
Rendben. Akkor, látod az a baj ezzel a cikkel (szerintem), hogy a negatív mondatok elnyomták ezt a véleményed.
mi a bajom orbánnal?
az eu most inditott eljárást magyarország ellen!
aggodnak a semleges igazságszolgáltatásért!

na kérem ezek nem lesznek benne az esti hiradokban!
én meg ezert aggodom!

az a balfasz aki meg azert aggodik hogy Bajnai mit és hogyan mond az kérem csacsi!
Bajnainak a miniszterelnökség nagykabát volt, a végére se tudott belenőni. Nem neki való ez a szerep, ő olyan keretek között tud jól működni, ahol megvannak a kialakult szabályok, világosan megjelölt feladatok, táblával megjelölt kinyalni való seggek. Talán csak ez az egy utóbbi ami világosan látszik: a Clintonné pudvás fonnyadt valagát kell kinyalni mivel a férje már nem kapható erre.
@is: Nem ordibáltam. PL. költésgstop,Az állami vagyonkezelés terén áttértek a bértömegcsökkentésre, ennek aránya 15 százalék, így 48,2 milliárd forintot takarítottak meg,Teljes telefon-, bútor-, autó-csere stopot vezettek be a közszférában(2010-ben, ha jól tudom 100%-osan be volt tartva),minisztériumi zárolások
@volankombi:

Szerinted létezik VALÓBAN független bárki?
Gyurcsány-klón. Nem én mondtam, hanem a szadeszos barátai.
külső körülmények igen nagyfokú megváltozása esetén miért ne jöhetne új kormány aki nem a korábbi programot hajtja végre az új körülmények között?

a heim bácsi meg tényleg igazi jellem - "nem, nem a viktor felelőssége az egész, őt csak szegényt megvezették"

a legitimitás kérdése meg jogos, mivel szinte mindegyik kormány elvesztette előbb-utóbb a legitimitását (talán csak a második gyurcsány kormány a kivétel, akit aktív helyzetből választottak meg)
@HarmadikÉva: maradnank bajnainal..:-)

eltolcsynak masfel evebe kerult, mire sikerult lerombolnia amit felepitett, marpedig egy ekkora destruktiv diszf@sz rombolasi keszsege nem kicsi...
Az a bajod vele, hogy él, hogy értelmes és alkalmas lenne egy szakértői kormány vezetésére.

Az nagyon jól hangzik, hogy szakértői kormány nincs, csak sajnos baromság. Volt ilyen, többször is, momentán Olaszországban oldják meg így a válságot, miután viktor országos cimborája romba döntötte az országát.
Libás meg a szakértelem? Persze, van róla lista is:
Hajdúbét
Dataplex
EU pénzek leosztása a haveroknak

Van itt szakértelem kérem, csak mindig a saját zsebre!
Jaj! Bajnait pénzelik! Mást nem? Esetleg nem csak is külföldről?? /OTP? Hm?/
Miért baj ez? mindenkinek vannak támogatói. Amerikában is! Inkább nem kéne titkolni és akkor nem úgy nézne ki mint ha valami illegális dolog lenne. De amíg itthon azért lesz valaki politikus, hogy gazdag legyen, fejlettebb országokban a gazdagok lesznek politikusok....
Nem tök mindegy? 2014-ig még van ideje eldönteni, hogy visszatér-e vagy sem. Neki van választási lehetősége, nem megélhetési politikus, mint Viktor, Lézer Jani, Rogán, Kósa, Eltolcsy, Kiflicsücskös Barbi meg a többi slepp.
@abrakadabra40:

jaj drága matolcsy úr, ismét körünkben? kérdezze meg a feleségét, majd ő elmagyarázza magának a dolgokat
a szakértői kormánnyal kapcsolatban igaza van a posztnak, meg a kócziánpéter-félének is.
Mégis van létjogosultsága azonban, ha már annyira egyértelmű a szar, továbbá az abból való kiút is, hogy nem igazán vitakérdés, hogy mit kell csinálni, csak politikai és nem szakmai érdekek miatt nem történik meg.
Most valami ilyen eset van.
@Frady Endre: "Hívjuk vissza Bajnait!"

Kolléga! Hamarabb lenne nekünk is munkánk!
@TubiTubiNixTubi: Én azzal is beérem, ha te fejted ki nekem. :)
@high up!:

Már vártam, hogy jöjjön az első libázós baromállat/hazug geci.

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
@volankombi: Nonszensz, szerintem egyik párt sem diktált neki, amikor kormányzott. Nem láttam ennek semmi jelét.
@TubiTubiNixTubi:

Magyarországon is született egy lila tehén. A számokhoz nem értett, a társasjátékhoz nem konyított, ezért lett belőle Nemzetgazdasági miniszter.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ha minden valótlan, akkor mire mondta Gordon, hogy "hát, nem értettünk hozzá"?
Nem szabad elfelejtenünk, hogy Bajnai egy olyan komédia csúcspontján lett miniszterelnök, mely a minden szempontból, de leginkább erkölcsi szempontból elviselhetetlenné vált Gyurcsány kínos lebukását követte. Egy Gyurcsány után Kiss Péter vagy a Bádoglédi is felüdítően hatott volna.
A válság "öngyógyulásához" Bajnai lózungoknál nem tett többet. Mivel Bajnai nem Gyurcsány, sokak szemében az aranykort képviseli, különösen azokéban, akik Orbánt mindenesetre (leginkább családi indíttatásuknál fogva) gyűlölik.
Bajnait a libaügyben nem terheli büntetőjogi felelősség. A csődbe ment cégek végelszámolása teljes mélységében törvénytelen volt, de ez elévült. A haszonélvező Bajnai, de személy szerint nem ő volt a végelszámoló biztos.
Bajnai indulása a "piacon" a rablóprivatizációnak köszönhető, azóta liberális baráti klikkjével együtt.
@abrakadabra40: Ne ordítozz, és vedd figyelembe az egykulcsos adó elbaszott bevezetését, ami Bajnaiban fel sem merült, és százmilliárdokban mérhető lyukat vert a költségvetésen. És akkor az elhamarkodott/szándékos nyilatkozatokról, amik 265 helyett 300 fölé emelték az euro-forint keresztárfolyamot, még nem is beszéltünk. Ez fontos szempont, mert a magyar államadósság 60%-a devizában van nyilvántartva.

Ha Viktorék egy fűszálat nem tesznek keresztbe kormányváltás után, simán 3% alá csökken a hiány 2010-ben. Csak ugye sok barátot, és üzletfelet kellett 8 év kihagyás után kifizetni...
Bajnai szoci, ezen nincs mit gondolkodni. Báb
Én valahol mondjuk mindenképp megértem, hogy Bajnai nem vállalkozik nagy lelkesen a politikai szerepvállalásra. Az övé volt az egyik leghálatlanabb időszak is, nem is kellett ennek az országnak. Én nem indulnék újra a politikában a helyében.
@J.László:

Az én forrásom linkje ott van. Szabadna látnom a tiédet is, szövegkörnyezettel együtt, hm?

Persze biztos a bíróság volt a hülye az összes sajtóperben, amit megnyert, a narancsos média beszél igazat.
@volankombi: semmi pl. a szakértelmére. És magától értetődően nem független.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ne izgasd fel magas kedves Lófasz. Ez egy egyszerű kérdés volt.
@Terézágyú: olvass már bele egy baloldali okádékba...
Bajnai nem létezik.

Csak egy MTK pályán rohangáló, jól kitömött liba.
Mondjuk Heimnek nem kellene úgy tennie, mintha zseniális gazdasági ténykedése miatt lett volna a Századvég Gazdaságkutató élén.

Amúgy meg a vele készült interjúban elhangzott néhány mondata kísértetiesen emlékeztet egy két hónappal korábbi nyílt levélben foglalt mondatokra.

drszegedilaszlo.blog.hu

Bár legalább felébredt.Vagy csak (már) vállalhatatlan neki a szerep?
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ekkora hülyeséget. Bizonyítéknak annyi elég, hogy KISZ-esből milliárdos lett. Nem találta fel a spanyol viaszt, nem dolgozott keményen egy új fejlesztésen ötleten. Államtól lopta a pénzét.

Ja és Gyurcsány is és Kóka is valahogy pont ugyan így lett milliárdos. A három nagy haver és üzlettárs. Kirabolják/ták az országot.

Becsületes ember. Szavazz rá.
@nemecsek ernő áruló: Ordítoztam? Az egykulcsos adó 2011-ben indult.
Nyilakozatok ide vagy oda, közben összeomlott Görögország.
@J.László:

Csöppet sem izgattam fel magam, mindössze annyit várok el, hogyha valamit mondasz, akkor támaszd is alá. Gondolom ez nem túl nagy elvárás.
senki nem akar itt nyomort.
senki nem akar itt polgarhaborut, utcai zavargasokat, fosztogatast.
senki nem akar allamcsodot.

azok, akik meg hisznek orbanban, azok ugy gondoljak (jelzem nem sokaig), hogy amiket nem akarnak, az orbannal elkerulheto.
tevednek.

Aki majd szembesul a gazdasagi katasztrofaval, az tobbnyire radikalizalodni fog. Ez egyertelmuen a jobbiknak kedvez. Minden kaoszban a rendcsinalo populistak a nyerok.

ha nem akar az orszag vegervenyesen marginalizalodni, ha nem akarunk visszakerulni a multszazad elejere, akkor vagy a fideszben kell 180 fokos valtozast kikenyszeriteni (nem hiszek benne), vagy ossze kell fognia a demokratikus eroknek, mielott beall a kaosz.

es arra nem sok ido maradt.

Minden nap, amig megy itt a fanyalgas, hogy gyurcsany haverja, meg koka baratja, meg nem tetszik a komcsi szine, meg utalom a zoldeket, az a zazrivecek orszaglasat kesziti elo.
@Arbet: szavazás nem lesz, Barroso majd eldönti, Andor Laca vagy Bajnai lesz márciustól a miniszterelnök.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mókás ez a ballib. Egyszerű kérdésektől úgy be tudtok indulni, hogy csak na. Vaj van a fületek mögött.
@egerészölyv: nincs itt olyan hogy csaladi inditatasbol gyuloljuk.
Nez korul, romokban az orszag. es nem hisz mar senki az elmuuuutnyoceves maszlagban, lassan ket eve ezek regnalnak, es huzzak le aprankent a hazamat a vecen.
@Arbet:

"annyi elég, hogy KISZ-esből milliárdos lett"

Ja, értem. Bizonyítani nem is kell semmit, elég, ha te, mint a varázsló Afrikában, rámutatsz a csonttal. Neked ennyi elég is.

És igen, rá fogok szavazni, ha lesz erre lehetőségem.
mire mondta Gordon, hogy "hát, nem értettünk hozzá"?

Hozzátenném, hogy ez egy urbán legend, hogy valaha ezt mondta: ez egy HívRt dokumentumműsorban hangzott el, egy libatenyésztő mondta, hogy ő hallotta, hogy Bajnai ezt válaszolta valahol. Felvétel erről a mondatról nincs.
Megjegyzem a HirTV ezért a műsorért kapott helyreigazítandót, mert azt sugallta, hogy Bajnai emberek haláláért felelős.
Ehhez képest a Gyurcsány-kormány teljes időtartama alatt vállalt különböző kormányzati szerepeket, sőt, a 2008-as IMF-megállapodás idején a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezette („minden IMF-segítség egy kudarcot jelez”, reflektál erre 2012-ben).
Epic!
@J.László:

Nocsak, milyen vajat gyanítasz te az én fülem mögött? Kíváncsivá tettél.
tudjátok, ha valaki igazán ismeri a Bajnait, annak nem csak ez lenne a baja vele ;)
@abrakadabra40:

Ha rátenyerelsz a caps-lockra és csupa nagybetűvel írogatsz, az a netikett szerint ordibálásnak minősül.

Örülök, hogy segíthettem.
@abrakadabra40: Ordítoztál. Görögország 2011-ben omlott össze, a forint pedig a Kósa-Varga csontvázazás után közvetlenül, annak hatására szakadt be, és zuhant hirtelen 285 fölé. IMF kizavarás, kokik, és sallerok, aztán jött még az IMF pénz eltőzsdézése a MOL-ban, amin legoptimistább becslés alapján is 200 milliárd körüli vesztesége volt az államnak. Ha értenél a piaci folyamatokhoz, nem csodálkoznál, hogy ez újabb forint-gyengülést hozott, és ezeket Bajnainak esze ágában sem lett volna megtenni.
@DR.VUVUZELLANÉNI: néném, ezt NE nekem, itt válaszold meg, hanem MAGADNAK, suttogva, a spejzben: te kommunista érzelmű családból származol?
@Emiksz: Nem emberek haláláért felelős, csupán elvette mindenük...

www.youtube.com/watch?v=I_e6iC7Um9Y
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Mit kell azon bizonyítani, hogy Gyurcsány és Kóka haverja volt? Mind a hárman panelproliból politikai kapcsolataik révén lettek milliárdosok és mind a privatizációnak nevezett szabadrablásból. Ez bizonyított és ez tény.

Pont az ilyen vak segghülyék szavaznak csak bajnaira.. ugyan azok akik gyurcsányt is beszopták. Nem fogsz kilógni a sorból. Légy büszke arra ahova tartozol szerencsétlen. :)
@DR.VUVUZELLANÉNI: NE NEKEM válaszold meg itt a nyilvánosság előtt, hanem saját magadnak, suttogva a spejzben: a te szüleid vagy te magad párttagok voltatok?
@Dr. 2llkedő: "Bajnai legitim miniszterelnök volt. Tessék megnézni a volt alkotményt. Hol van olyan leírva, hogy a miniszterelnököt a nép választja meg? Ilyen értelemben Hóbagolyt se választotta meg senki, mégis legitim volt."

- Orbán még kevésbé volt legitim 1998-ban, hiszen meg sem nyerte a választásokat, csak a Fidesznek, kdnpnek, mdfnek meg a kisgizdáknak több képviselőjük volt mint a maszop-szadesz párosnak.
@J.László: Nem akarod megkérdezni - DE MÉ MONDOTT LE SIFFER? :-))
a magyar csőcseléknek jó az orbány is.
@Arbet: "Igazi civil szakértoi kormány felkérése..."

Ilyen nem létezik és soha nem is létezett. Magyarországon nincsenek független civilek, legalábbis azon a szinten nem.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: öreg, te is megválaszolhatod a titkos kérdést, magadnak. Te vagy a szüleid párttagok voltak?
@röhögő:
Nem kérdeztétek még meg a Parteihausban, mit kell ilyenkor mondani? Hogy van ez?
@Arbet:

Bizonyított tény? LOL!!! Az a bizonyított tény, amiről a bíróság ítéletet hoz. Eddig bírósági ítélet arról született, hogy a Bajnait rágalmazó szennylap hazudozott.

Még szerencse, hogy igen szerény megítélésed szerint én vagyok a "vak segghülye", meg a "szerencsétlen", aki nem hajlandó minden szemét hazugságot bemondásra beszopni, majd miután a bíróság kimondta, hogy egy árva szó nem igaz belőle, szajkózni tovább.

Tudod, kispajtás, akkor volnék kétségbeesve, ha te, vagy valami hozzád hasonló megdicsérne. De akkor nagyon.

Ne válaszolj, lezártam a veled való csevejt.
Ez hol jóképű... sehol. Egy aljas libapásztor.
@egerészölyv: miel5t engem i +találnál, sem ők, sen én nem voltam. 1ébként- KÖZÖD?
@feliratoss: tuggyuk hogy te a matróz vagy lateksz ruhásokra bux.
@nemecsek ernő áruló: ?? Nézz csak utána, hogy mekkora pánikot okozott Görögország 2010 májusában. Kósa mondatainak hatása 1 hétig tartott. A június 3.-ai 274-ről felement 285-ig, június 10-re pedig 278-279-re ment vissza. A részvények majd úgyis visszamennek. Ez hosszútávú befektetés. Inkább a mi kezünkben legyen mint a Szurgutéban(nagy eséllyel Putyin tulajdona). Amúgy nem 200-at, hanem valamivel kevesebbet mint 120-at. Akkor majd mit mondasz, ha 2 év múlva nagyon felmegy a MOL részvények ára?
@röhögő:

Hagyd a picsába, ennyit tud. Kár is válasszal etetni.
@egerészölyv: "A válság "öngyógyulásához" Bajnai lózungoknál nem tett többet."

ÖNGYÓGYULÁS??? :))))

Vazze, jó hogy azt nem mondod, hogy a KDNP-s imakörök, vagy a fideszes telepaták hatására erősödött 2009-ben a Ft, kerültük el az államcsődöt stb...

Öngyógyulás! :))) Nem gondoltam volna, hogy valami még feldob ma, azt meg pláne nem, hogy Te!!!
"A válság öngyógyulása" hahahahahahaha.....
@röhögő: két röhögés (nem röfögőt akartál mondani inkább???) között tanulj meg olvasni: NEM KÉREM a választ, elég, ha magatoknak valljátok be...
@abrakadabra40: Tök mindegy, hogy felmegy-e, mert egy csomót eladtak belőle. Ez színtiszta veszteség.
@J.László: *intem te kérdezgesd a pszichiáteredtől, mijé kattantá ennyirerá.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: Csak még egy kérdés. Szerinted akkor Orbán sem tolvaj, mert a bíróság őt sem ítélte el?
@csoko20: nem baj, hogy nem értesz a gazdaságtanhoz, csak legalább ne röhögnél magadon vinnyogva...
@nemecsek ernő áruló: ez nettó hazugság. nagy az esély arra, hogy 2014-re újra 23 ezer fölé megy a MOl. Ergo a kezünkben lévő pakett újra 500 millirdnál többet fog érni.
@egerészölyv: "nem baj, hogy nem értesz a gazdaságtanhoz"

Matolcsy meg Orbán seggét nyalja bátran írsz ilyeneket:)
öngyógyulás:)))))
@egerészölyv: Elég ha magadnak bevallod. :-))
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: Mondok jobbat.

Akkor azért áll ilyen szarul az állam ceh-je, mert egyedül Zuschlag lopott el mindent? :D Mivel eddig talán ő az egyetlen akit a bíróság elítélt.

Mindjá kiderül az írásaidból, hogy az összes politikus terézanyai tisztességgel és becsülettel kezelte az adófizetőktől beszedett forintokat és az állami vagyont.

Nem veszed észre, hogy mégis milyen abszurd a gondolkodásod? :D

Atya gatya! :D
@abrakadabra40: de még ez is mindegy, mert semmi áron nem szabad eladni. 20-25 éves távlatokban kell gondolkodni.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Semmi gond.

Mi viszont inkább nem.

Ami azt illeti, jelenleg Bajnainak maximum akkor van esélye kormányfői posztot szerezni, ha a Jobbik támogatását sikerül elnyernie, és ekként a Jobbik politikáját képviselni tudja.

Amúgy Bajnainak igen nagy mítosza lett az utóbbi időben (hasonlóan más, ehelyütt is említett mitikus közszereplőkhöz), ami egyrészt a teljesítményéből fakadóan igen nagyvonalú bizalom megelőlegzés (márpedig a hagyományosan azonnal elfelejteni rendelt tapasztalataink szerint a bizalom megelőlegzése mindig elnyeri kegyetlen büntetését), ráadásul akkor én is igényt tarthatok erre a bizalomra, másrészt a 2009-es év legszórakoztatóbb nemzetközi show-műsora a magyar "Kormányfőt keresünk" c. reality volt, amelynek a végén, miután az eurázsiai kontinensen az összes, mezei zsúrlónál magasabb rendű életforma elutasította az MSZP-SzDSz politikájának képviseletét az MSZP-SzDSz kormány élén, Bajnai került a székbe a híres Csubakka-elv fortélyainak hála. Az időszak folyamán a mélységesen semmit sem csinálunk, és nem is lesz miről beszélni politika szakértői reformjai következtek, ami felfogható a kormányfő-kereső műsor elnyújtott stáblistájának is. Az időszak költségeit elsőként 2010-es év végi, ill. 2011-es év eleji számlában számította fel a tokiói pillangókra érzékeny befektető-szcéna, a második nagy fizetési időszak pedig ebben az évben lesz.

Szerintem senki nem ért semmihez a politikában, úgyhogy a szakértelmet kár lenne feltételül szabni. Szerintem keressünk inkább nőt a posztra, hogy egyenjogúak legyünk végre, és lehetőleg valami fiatal cicababát, hogy a pasik is elégedettek legyenek.
Kedves Mind,

szomorúan olvasom, hogy emberek még mindig mennyire gyilkolják egymást látszólagos jobb vagy baloldali attitűddel. Miközben a kép tök egyszerű. Mindegy kinek a kormányzásával (MSZP vagy FIDESZ), ortodox vagy unortodox módon halad az ország így is úgy is az IMF lesz a vége. Nem lehet, hogy végre ennek a kis országnak össze kéne fognia és közös országos( nemzeti ) érdékeket kéne képviselni normális módon.

Persze tudom mi nem Finnország vagyunk ...

Üdv, RK.
@Arbet:

Jó, csak egy utolsó válasz: nem, nem tolvaj.
@abrakadabra40: nocsak, tán mindenki tele lesz lével és sorban állnak majd a kutaknál? Különben nem.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Szegény lófaszocska, ki le nem szarja, hogy egy újság egyszer álított valamit Libás eftársról, aztán nem tudta elégségesen bizonyítani?

Rajtad kívül úgyis mindenki tudja, hogy Libás tudatosan csödbe vitte a Hajdúbétet és közben kimentette magának a különbözö vagyontárgyakat. Libás eftárs azóta se meri kirakni a nyilvánosság elé a Hajdúbét és Wallis közötti pénzátutalások fökönyvi listáját. A helyében én se tenném, mert ki az a hülye, aki saját magát küldi a börtönbe?
A válság idén év közepén éri el a mélypontot. Utána jön egy fokozatos, lassú fölívelés.
@Arbet: Valamit kihagytál a pontjaid közül: Legyen árva, haverok, puszipajtások nélkül, s mindenki támogassa, de ne kötődjön semmi formációhoz! Idealizmusod nem ismer határt! Próbálkozz meseírással... Hátha az megy!
@high up!: Hülyécském! A hajdu-bét már csődbe vót amikor a wallis átvette.
@csoko20: öngyógyulás? Hát igen... Ahogy elnézlek, már csak abban bízhatsz...
@pneumónia:
Ez jó videó. Mint a víznek folyása, úgy hazudik. Látszik az arcán, a tekintetén.
Az ember már kezdi sajnálni ezeket a komcsi-libsiket, hogy ezeknek állandóan csak a lúzerek jutnak. Ezek kénytelenek egy Bokost, Libást, Oszkót szakértönek nevezni, akik recesszióba döntötték a belsö gazdaságot, akik rekordra járatták a munkanélküliséget, akik alatt a cégek rekord számban döltek be.
Ezek a bolsevista libsik különös anyagból vannak gyúrva, ha az ilyen szakértökre izgulnak fel.
@egerészölyv: Öngyógyulás:)

Akkor mi a faszért dicsérte Orbán a Bajnai kormány válságkezelését?
Ja, hogy ő sem ért a gazdasághoz vagy ő sem hisz az öngyógyulásban.
@abrakadabra40: Nem így lesz, mert nagy részét eladták, az már veszteség, ami nem fog visszajönni. És miért érne annyit a MOL? Tudod te egyáltalán, hogy működik a tőzsde? Egyébként az állam milyen jogon tőzsdézik? Nem az volt a baj a MaNyuP-pal, hogy "eltőzsdézik a zemberek pénzét"? Vagy amit szabad Jupiternek...?
@high up!:

Még mindig a bíróságnak hiszek, nem neked.
"Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás."

Pontosan! Ez egy magyar elmebetegség. A másik változata a "civileket a politikusok helyére". Mindkettő hatalmas ostobaság.
@csoko20: "Öngyógyulás" - gondolod, ha Kelet felé hajlongva ismételgeted, akkor meggyógyulsz? ;)
@csoko20:

Obama is biztos egy hülye, hogy külön írt neki egy gratuláló levelet.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:
Te hiszel a Fidesz által kézivezérelt bíróságoknak?
@egerészölyv: most mit zagyválsz egér ész?
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: tehát Orbán nem minidúcse. (Nem mondta ki a bíróság.)
@high up!: Nektek szarabb, mert nektek csak ez a hatalommániás jutott, aki mingyá becsődölteti az országot.
@egerészölyv: olyannyira kommunista vagyok, hogy apam azert nem tanulhatott orvosnak, mert a nagyapam "kulak" volt. Semmi kozom a komcsikhoz.
Viszont nem akarom, hogy vona gabor, es a masirozo csendorei nyomoritsak meg a gyerekeim eletet.
akkor mar ezerszer inkabb a Bajnai. Aki mellesleg fele annyira se komcsi, mint az expartfunkcik es gyermekeik fidesznevu toborzohelyebol a tobseg
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: én nem szeretem, ha azok dicsérik a miniszterelnököt, akikkel valamilyen szempontból versenytársaknak kellene lennünk inkább, nem hajbókoló csicskásnak.
@DR.VUVUZELLANÉNI: nem válaszoltál magadnak arra a kérdésre, hogy szüleid párttagok voltak-e vagy sem.
@röhögő: vád alá sem bírtátok helyezni, fatökűkém? :)
Az elején még viszonylag értelmes vita volt, sikerült a trolloknak széttrollkodni. Kár.

bb
@egerészölyv: A nagyszüleid nyilasok voltak-e?
@egerészölyv: ma megint nagyon aktív vagy, és agresszív! Ne erőlködj, ha 2014-ig a kenyéradóid kihúzzák is, akkor már bármi másra, akár lenin bebalzsamozott hullájára is szívesebben szavaznak majd az emberek, ha lesznek egyáltalán választások!;)
@egerészölyv: Te idióta, ha miniducsézi valaki, akkor a kis cigánynak kellene /elnie.
@röhögő: magamnak megválaszolom, röfi.
@NA YA!: így "érvel" a köztársaságpárt. Bocsika, nem baj, ha néha félrefordítom a fejem hányni? :)
Nagyon jó, pontos poszt. Gratulálok!
@röhögő: amióta pénze fogytán szétrohadt az SzDSz, feltűnően sokat mertek cigányozni.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára: Értelmes vita Bajnairól? :D

Értelmes vitát olyan emberekről érdemes folytatni akik nem lopták szét az országot gyurcsánnyal kókával együtt.

Hmm.. Bajnai pont nem ilyen ember. Szóval minden olyan topic ahol ezek neve szerepel nem lehet komoly. Sőt.. árt az országnak.

És minden olyan ember aki igyen védi és támogatja őket, azok is csak keresztbe tesznek az európaivá válásnak.

Aki mindezt pedig pénzért teszi az kevesebbet ér az országnak mint az utolsó alkesz csöves.

Sorold magad oda ahova való vagy.
@Arbet: csendben megjegyezném, hogy Orbán Viktor családtagjainak (konkrétan feleségének) nevén is több, mint egymilliárd forint értékű ingatlan van, és nem örökléssel került a tulajdonukba...
@egerészölyv: szerinted? miutan nem mehetett egyetemre az apam, rohant a partkozpontba? :)
@röhögő:
A ballib ellenez minden faji megnyilvánulást. Mi ez a cigányozás?
@egerészölyv: szóval kinek kellene /elnie te egérészkombájn?
@J.László: tudod má mé mondott le siffer?
Bajnairól írt eszmefuttatás egy szubjektív vélemény, végül is egy blogon vagyunk. De az általa a méltatott Heim is sorolja a nettó baromságokat:
- a rendőrség nem működik, a tapasztalat állomány sorra hagyja el a süllyedő hajót, az érdemi nyomozói tevékenység megszűnt, egy Győr nagyságú városban hétvégén 2 db járőrpár teljesít szolgálatot (az egyik a sétáló utcán flangálva), vészhelyzet hívásra 2 óra alatt érnek ki.
- Az egészségügyben a „siker” a várólisták növelésével járt, menj el egy nem fizetős szemészetre vagy bőrgyógyászatra 3-4 hónap (és ez még csak a vizsgálat, a műtétre várjál még 1,5-2 évet)

Szóval, ha objektíven nézzük a Viktor teljesítményét az egy nagyrakás SZAR. Volt a fidesznek 3 éve (2006 októbere után csak az volt a kérdés, hogy 50% vagy 2/3-dal nyernek), hogy rendes terveket csináljon az ország gazdasági, közigazgatási, egészségügyi stb. reformjaira. Ehelyett csak és kizárólag a hatalmi koncentrációra és a hatalmi beágyazódásra voltak felkészülve.
@mizrolist: azt a tanárnői fizujából spórolta össze!
@J.László: Mi tuggyuk, de jusztse mongyuk+ !
@röhögő: lelepleződött, hogy mér' szereti k-benditet?
@egerészölyv: lőttek-e le zsidókat, vagy jelentettek fel a nagyszüleid, nyilasivadék?
@DR.VUVUZELLANÉNI: "senki nem akar itt nyomort.
senki nem akar itt polgarhaborut, utcai zavargasokat, fosztogatast.
senki nem akar allamcsodot." Mint Bukarestben ugye?
@egerészölyv: egy matrózbárba jártok? vagy ogyannott veszitek a latexruhát?
@röhögő: a kommunisták sokkal több zsidót lőttek le, úgyhogy a magad családi almanachját lapozgasd.
@röhögő: buziznotok is szabad, amióta szétkorhadt az anyapárt? :)
@egerészölyv: ez vagy te!:

"egerészölyv 2011.03.21. 12:13:02
@gaga: meggyőződéses szocialista törzsszavazó vagyok, és a hozzád hasonló szőragyú pondrók csak azért bosszantanak, mert miattatok vesztettünk áprilisban."

Egyébként gratulálok, hogy 21 évesen ilyen poltikai éleslátással rendelkezel, és így kiosztasz bárkit kicsi kos!

Üdvözlettel: egy kutya
Van olyan értelmi fogyatékos proli féreg, aki visszaszavazná a kommunista bajnait? Tényleg csak a forradalom segítene, hogy végre megszabaduljunk ezektől!
@egerészölyv: urban legend. Mi köze ehhez az én katolikus családomnak? Volt a nyilaspárt tagja valamelyik nagyszülőd?
véleménye mindenkinek lehet, annyit is ér.

ami viszont TÉNY: Bajnai sokkal jobb miniszterelnöknek, mint viktor. bebizonyította.

ennyi.
@Örzse néni: Te idióta, mióta komcsi bajnai?
@egerészölyv: Hordott nagyapád nyilaskeresztet?
@senior bondholder (1st 2 get paid): láthatnánk a bizonyítás részleteit, kolléga?
@röhögő: Kivel smárol a képen, kicsi hülyegyerekem?
Nem a csótánnyal? Nincs rajtam a hemüvegem, de olyan feje van!
Szerinted nem komcsi? Jesszusom!
@röhögő: hátán hurcolta, mikor kapálódzó nagyfaterodat vitte akasztani.
@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Miért is ne hinnél a bíróságnak, én is elhiszem, hogy kompetens ítéletet hozott. A bíróság kimondta, hogy a Wallis nem abban az évben vette át a Hajdúbétet, amikor az újság állította, és Libás pozíciója nem csödgondnok volt.
Hát ezt bíróság nélkül is tudtuk.

Meg azt is, hogy a Wallis egy másik évben vette meg a Hajdúbétet SZÍNTISZTA PÉNZÜGYI SPEKULÁCIÓS befektetésnek. Teccik tudni ez azt jelenti, hogy csinálnak egy nyereséges részt a cégböl, meg egy veszteségeset. Ez utóbbiba átlapátolnak minden adósságot, aztán tudatosan csödbe viszik. Elbuknak mondjuk 100 millió forint befektetést, cserébe a nyereségesbe átlapátoltak minden vagyonelemet, kilapátoltak minden adósságot, és a piacon így eladják mondjuk 300 millióért.
Majdnem így történt itt is, azzal a kis szépséghibával, hogy a szaRértö Wallisosok képesek voltak az egész Hajdúbétet bedönteni. Így nem maradt más hátra, mint a vagyonokat a Wallisba, meg a haveri szállítókhoz, hitelezökhöz menekíteni. Erre a totális bukásra mondta Libás Kordon, hogy nem értettünk hozzá.

Igaza van, nagyon nem!
@mizrolist: Pont ezt mondom, hogy ne támogassunk már tolvajokat. Se orbánt se bajnait.
@röhögő: gyurcsány és bajnai elqrásai miatt.
@Örzse néni: Ja hogy két fejet lácc éa az már neked smárolás? Mikor pókhálóztak nálad utoljára alul?
Majd ha megmutatja az adóbevallását, (hogy miből lettek milliomosok a családjával) ez a tolvaj féreg bajnai, akkor elhiszem, hogy nem tolvaj féreg.
De addig egy kommunista mocskos gazember!
@röhögő: a nyolcvanas évektől minimum.
@egerészölyv: Ezek közül melyik gyf és melyik bg? Vagy el se olvastad faszfej?
@röhögő: Ne szemtelenkedjél, mert akkora pofon kapsz, hogy leszáll a fejed, édes fiam!!
És ilyen tábláitok lesznek bóvlisták a szombati disznótoron:

- legyen 600 ft a benzin
- nekünk 400 ft-os euró kell!
- 5 nagydoktorit Schmitt copy Pálnak!
- Kétmilliós fizetést a képviselőknek!
- a Felcsút kerüljön az első osztályba!
- Európa szeret minket, mi is szeressük üket!
- 30 évente választásokat és felcsúti kötődésű, sose dolgozott, többször bukott, 150 cm mély, focista agyú, O. V. monogrammú jelölt lehet!
- Hazudj még nagyobbakat Szargyártó Péter!
- Legyen mindenki seggszájú a fideszben!
- 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle életpályamodellt mindenkinek!

- Bájer Zsót a te anyád!
@röhögő: hörögsz, röfi? :) Ilyenek a "demokraták"?
Azt se feledjük, hogy a szarértő Libás-Oszkó páros 2010-es költségvetése már az elkészítésekor összedőlt. Ezt a költségvetési Tanács is megmondta akkoriban.
Csak egyszeri trükk volt a 4,4%-on hátrahagyott 2009-es hiány.
@Örzse néni: te meg egy hülye baszatlan kurva.
@Örzse néni: nagy kunszt az interneten hősködni! MMA-ban mennyire vagy jártas?
@röhögő: igyál rá. Józanul túl ordenáré vagy.
Na jól van, látom az ordenáré prolicsürhe ide is beszabadult ezzel a röhögő barommal.
Megyek inkább a dolgomra. Jó mulatást, szerencsétlenek!
@röhögő:
Ha baszatlan, akkor mitől kurva?
@egerészölyv: Van otthon Mein Kampf-od, amit nagypapitól örököltél?
@Frady Endre: Szintén zenész.
No meg azok a szép Drönk napok, meg azok a szép hidak...
@J.László: a kurvaság ne múlik el, a baszatlanság meg beáll. Még nem volt dolgod nővel? Akkor ezért nyomulsz siferre!
pfff,ennyi vak,süket,lobotómiás fidesztrollt....pffff
@röhögő:
Értelmes, sőt igen művelt ember lehetsz. Öröm látni a hozzászólásaidat.
@Örzse néni: "@röhögő: Ne szemtelenkedjél, mert akkora pofon kapsz, hogy leszáll a fejed, édes fiam!!"

Vigyázz nehogy lezúzd otthon a gyereket! Egyébként nyomjad, tök vicces!;)
@Örzse néni: Simicska, Orbán, Szíjj Ártó, meg a többi vagyonnyilatkozatát is kéred, hogy azok miből lettek milliomosok?
@J.László: muszáj úgy fogalmazni hogy megércsétek.
Ez a csávó egy egyszerű fehérgalléros bűnöző, aki összeadta magát olyan remek emberekkel, mint Gyurcsány Feri, és múlhatatlan érdemű kormánya. Az új népfrontos katyvasznak méltó vezetője lesz. Elfogadja Őt minden úriember, mert a szart is kiveri belőlünk, ahogy már egyszer megtette. Egy igazi demokratikus hóhéra piciny életünknek. Lehet hogy már oviban is akasztófa volt a jele. Szeressétek Őtet! Megérdemli.
@Dr. 2llkedő: Igen tőlük is. Mi civilek nem egyik oldal és másik oldal-ban gondolkodunk.

Nálunk nem mos kéz kezet. Bajnai tolvajsága ugyan olyan bűn, mint egy pénzszállítót kirabolni fegyverrel, vagy mint az orbán bányák.

Mellesleg bajnai-t miniszterelnöknek? A Hajdó-bét-et is csődbe vitte, pedig az nem olyan komplex mint az ország.

Majd csődbe viszi az országot a pénzt pedig ciprusi off-shore számlákra utalja gyurcsánynak, kókának meg magának.

Kell ez nekünk?
@high up!: "Azt se feledjük, hogy a szarértő Libás-Oszkó páros 2010-es költségvetése már az elkészítésekor összedőlt."

Kevered az idei évi kőccségvetéssel!

""""A 2010-es költségvetés az év második felében meghozott intézkedések következtében egy kézben tartott büdzsé volt, a hiányszám hozzávetőlegesen a tervezettnek megfelelően alakult - mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a tavalyi zárszámadásról szóló parlamenti vitában, kedden."""""
@Arbet: "A Hajdó-bét-et is csődbe vitte, pedig az nem olyan komplex mint az ország."

Isten ments ilyen civilektől, akik képtelenek utána nézni a tényeknek!
@Arbet: hazucc a hajdubét má csődbe vót amikor a wallis átvette
Egyetértek a poszttal de néhány része elég erős ferdítés és orbitális hazugság:

1."elvégre akkoriban nem kapott kritikát az ország egy kölcsönzőjétől sem"

Dehogynem. Te lehet még kisgyerek voltál akkor de veres jános folyamatosan ferdítette a számokat aminek komoly vízhangja volt a nemzetközi sajtóban. Az államadóság finnanszírozása kb. olyan szinteken mozgott mint manapság már a 2008-s válság előtt is, és azután méginkább. A kritika ott volt a piacoki részéről, hogy nem vettek magyar állampapírt , vagy ha igen akkor nagyon magasan. Tehát a hitelezők nem ugatnak, csak nem adják a pénzüket, vagy csak nagyon drágán. Ilyen egyszerű ez. Az ugatás most sem ez miatt van, mert a hitelezők szerint az ország jobb helyzetben van most mint 2008-2009 IMF hitel idején, mert a hozamok még mindig alacsonyabbak. Tehát még most sem annyira kritikusak a piacok mint akkor. A kritika azért van mert arra felé halad az ország mint veres jancsi idejében, vagyis többet akar költeni mint amennyit megtermel, a maradékot pedig olyan helyekről vonja el ami visszafogja a gazdasági növekedést, magyarul ki sem lehet nőni az államadósságot (értsd óriási bankadóval, végtörlesztéssel elszívták a pénzt a piacról, KKV-k elől ami megfolytja a gazdaságot, külföldi multinak nem kell hitel az zsebből fizeti a beruházásait, telecom szektor, építőipar visszafogott minden beruházást, ugyan ezek miatt, ami visszafogja a gazdaságot szintén, szerencsére ezt már a kormány is belátta és megegyezett a bankokkal)

2. orbitális baromság: "Bajnai Gordon 2009-ben lett Magyarország miniszterelnöke – jó MSZP-s szokás szerint ez a kormány sem volt megméretve a választói akarat által"

Én sem örülök neki de 4 évre meg lettek választva és azt kitölthették, demokratikus úton választották meg őket akkor miért nem lettek megméretve? Gyurcsány végre lemondott 2009-ben és átadta a helyét, ezt már korábban meg kellett volna tegye, de az mszp meg lett választva. Most sem akarja senki hogy a fidesz eltűnjön a kormányzásból, csak ne vigye csődbe az országot és egyezzen ki az EU-val.

Nem kell ide szakértő kormány elég lenne miniszterelnöknek mondjuk a Varga és Pénzügyminiszternek a Járai. Szerintem csak a bejelentésre erősödne a forint 300 alá...
Ahha... Heim, Chikán meg összes többi jaja ez a sok 'balparton' szocializálódott agytröszt...
A fülemen jönnek már ki ezek a nem mindennapi gazdasági géniuszok. Nem ártana vigyáznia egyiküknek-másikuknak a végén az egoja agyonnyomja valamelyik belső szervét.

A legszebb, amikor azon siránkoznak, hogy le sem tojják a véleményüket, már a mostani gárda, az előző (vagy kettővel előző) - mármint Fletó meg ugye úgy csinált, mint aki meghallgatja majd tett magasról az egészre (panaszkodják). Talán valami okuk lehet rá ezeknek az ingyenélő politikusoknak... bizonyosan azokkal a 100MRD-s mellényúlásokkal lehetnek összefüggésben amit a Fletó még öszödön emlegetett...

Értem én a partvonalról beordítozni az elég kényelmes. Felelősség nuku, meg egy csomó járulékos haszonnal jár pl PR. Biztos húzós lenne, ha az Origos megjelenésért fizetni kéne...

Kurvára nem értem, miért ezzel a selejtes 100x leszerepelt csürhével jönnek állandóan pártállásra való tekintet nélkül?

Ha a 90-es években ezekre hallgatunk ... na hagyjuk
@röhögő: És mit csinált vele? Ment a pénz ciprusi off-shore számlákra kókának, gyurcsánynak, bajnainak.
@orient: Ha Orbán főbe lőné magát lenne az 260 is.
A poszt nagyrésze nettó hülyeség, de:

"Ha rosszindulatú lennék, azt gondolnám, hogy ez valami indirekt zsarolásféle..."

Nem zsarolás. Szondázás.

Akár bukik Viktor, akár marad: akár felnyalatja velük Brüsszel a nagyját, akár nem: a Fidesz után hatalmas nagy sz@rkupac marad mind társadalmi, mind gazdasági, mind jogi téren.

Ahhoz, hogy ezt valaki ellapátolhassa, kell minimum kétharmad, de inkább (addigra) négyötöd. Ha ez nincs meg, akkor nem lesz powa alkotmányt, jogrendszert rendbeszedni, kitakaritani az összes kripto-fideszest a jelentősebb posztokról, satöbbi -> bukás.

Az, hogy a Fidesz képes lesz a következő választáson súlyosan megverni önmagát, már nem kérdés: az viszont, hogy lesz-e megfelelő ellenzék, amelyik (eléggé) megnyeri azt a választást, nagyon is.

Bajnainak van egy reputációja, amit nem fog egy bukásra itélt kurzus kedvéért feladni. Akkor fog szint vallani, ha jó esélyt lát a (megfelelő arányú) győzelemre.

Más kérdés, hogy ha szint is vall: lesz szives egyben teriteni is - a magam részéről zsákbamacskát nem szándékozom elfogadni.
@Dr. 2llkedő: Csődbe ment már előtte, de a pénz valahogy mégis Bajnai zsebében landolt off-shore számlákon keresztül.

Na ettől mentsen meg inkább téged is és engem is.

Ja és a bérkommentelőkből is már elegem van. Nem azért fizetem az adómat, hogy pöcsöket fizessenek belőle, hogy hülyeségeket írogassanak és védjék a szarkupacot.
@Arbet: Ugye nem tudod a csődeljárás szabályait? Először a dolgozók fizuja, után az apeh, majd a bankok és csak végül a beszállítók.
@röhögő: Hmm.. Nem látom a felsorolásodban a Wallis-t. Többmilliárd landolt a prominensek zsebében off-shore számlákon keresztül. Ebből talán futotta volna a beszállítóknak is. Nem lettek volna páran akkor talán öngyilkosok. Bajnai persze akkor nem lett volna milliárdos.

Bajnai tovább él, meggazdagodva a csődbement hajdúbétből, a dolgozó beszállító emberek pedig elföldelve.
@Rive: kitakaritani az összes kripto-fideszest a jelentősebb posztokról, satöbb

Kitakarítani? Meg kripto-fideszes? Amugy normális vagy öreg???
Osztán mi alapján akarod megállapítani, hogy valaki 'kripto'-e? Fejforma, vagy orrméret? Vagy elég lesz a Rákosi féle módszer és csak azt küldöd recskre akinek az apja-anyja Fidesz tag volt, esetleg a facebook kapcsolatai közt van pár fideszes, vagy az is megy akinek simán F betűre végződik a neve?

Téged kéne bezárni valami gumifalú szobába vadbarom!
@Arbet: "Csődbe ment már előtte, de a pénz valahogy mégis Bajnai zsebében landolt off-shore számlákon keresztül. "

Csalódtam a nagy "civilekben". A hazugság úgy látszik, ragadós.

www.zetapress.hu/bunugy/3865
Soros György szólt ennek libajnai magyargyűlölőnek, hogy akkor kell színrelépni amikor Magyarország a legnagyobb szarban van. Szerinte az a helyes ha a földön fekvőbe még egyet belerúgunk. De majd eljön az utolsó ítélet órája libajnai úr számára is.
@Arbet: "hülyeségeket írogassanak és védjék a szarkupacot."

Nem a szarkupacot, hanem a törvényt. De tudom, hogy téged a törvény nem zavar.
@Hülyeség, ha fájna: Nyígj csak, ha jól esik. Attól még Viktor a sleppjével és kinevezettjeivel együtt bukott ember.

Ha lenne egy kis eszetek, akkor kiegyeznétek Bajnaival. A következő választás egyik kulcskérdése ugyanis a Fideszes holdudvar durva elszámoltatása lesz. Bajnai belengette, hogy nem bosszú lesz, csak a szükséges takaritás. Más valszeg nem lesz ilyen mértéktartó.
Hi,válasz a cikkben feltett kérdésre, "miért nem mondja meg, hogy mire jelentkezett be?"

Bajnai azért nem alapít még pártot és azért nem jelentkezett be 2014-es kihívóként, mert azt gondolja, hogy az ország érdekében azonnal kellene kormányt váltani. Ezt egyértelműen le is írta. Ebből többféle magyarázat is eredeztethető:

1. Vannak, akik azt hiszik, hogy lehetséges egy Fidesz által felállított, Bajnai Gordon vezette szakértői kormány limitált felhatalmazással a válságkezelésre és az ország gazdaságának pályára állítására. Bár egy ilyen kormány felállításának az esélye szinte elenyésző, de ha megvalósulna, mégis a leggyorsabb és leghatékonyabb kilábalást eredményezné az ország számára. Miért kellene most Bajnainak ezt az opciót letörölni a palettáról?

2. Ha bármilyen összetételű új, szakértői kormányt állít fel ciklus közben a Fidesz, az megváltoztatja a gazdasági és a politikai küzdőteret is, ezért most még túl korai programot és csapatot hirdetni, miközben nem lehet tudni, mihez képest kell majd egy "jó kormányzás" programját kialakítani.

3. Ha Bajnai nem jeleníti meg magát, mint kihívó, akkor legalább egy csekély esélye marad annak, hogy a Fidesz kormány legalább elolvassa a HH elemzéseit és javaslatait a jó kormányzásra és esetleg merít belőlük az ország érdekében.
@Dr. 2llkedő: "Jelen esetben a kormány lemond, és a parlament megválaszt egy új kormányfőt. "

Mi van?? Ha a kormány lemond, új választásokat kell kiírni...
Ha pedig Orbán mondana le, akkor a fidesznek kell új miniszterelnököt választania.
@Arbet: "Nem látom a felsorolásodban a Wallis-t"

Épp a wallis indexén fórumozol:)
@apanna: "Ha a kormány lemond, új választásokat kell kiírni..."

Micimackó helyett olvasgass törvényeket!
@apanna: Sötét vagy. A parlament választja a minelnököt, a kormányt pedig a minelnök állíttya össze. Jó lenne ha az ország jogi berendezkedéséről fogalmad lenne. De nincs, ezért vagy fideszes
@Arbet: Nagyon jól hangzik.Sajnos sci-fi.
@Arbet: "Többmilliárd landolt a prominensek zsebében off-shore számlákon keresztül." - bizonyíték?
Sok igazság van a posztban.

Bajnai nem a haza megmentésére a Teremtő által felkent lovag. Viszont egy valóban sikeres válságkezelő min.elnök. Korábban talán pályázatokért felelős tárca nélkűli, majd gazdasági minisztere Gyurcsánynak. És itt a bibi: ha Bajnai az ő erkölcsi értékítéletével bármikor összeegyezhetetlennek látta volna a Gyurcsány-kormányok politikáját, akkor a felkínált tisztséget már el sem fogadja, ill. időközben bármikor amikor úgy gondolja, lelép.

De nem tette. Nincs is ezzel semmi gond, Bajnai hűséges társa volt GyF-nek jóban-rosszban végig a kormányzása alatt. De akkor kéretik ez alapján IS megítélni őt. Amikor Bajnai alapítványa meglehetősen karcos éllel sorra teszi közé tanulmányait a korábbi évek-kurzusok gazdaság-és társadalompolitikájáról, akkor ez így az előbbiek fényében legalábbis elgondolkodtató.

Bajnai valahogy úgy készűl "ledobni" magáról Gyurcsányt és azt az közös időszakot, mint anno Gyurcsány Medgyessy-t.
a 2008-as IMF-megállapodás idején a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezette („minden IMF-segítség egy kudarcot jelez”, reflektál erre 2012-ben).
A cikkíró némileg agyhalott,...ha nem tud különbséget tenni Világválság és saját kormányunk által okozott válság között ! Nem mindegy....
A Gordon lehet hogy abban mesterkedik, hogy majd mögé besorakoznak 4k-tól a milláson át a szocikon keresztül a gyurcsányistákig mindenki.
Nem hülye ötlet, mivel a fejével meg a hitelességével nincs gond. A kérdés az, hogy a többiek mit gondolnak, és valóban összeszedettebben adják.e elő a démosz halálát.

Szerintem nem szakértő, csak egy végrehajtó, de ez már csak ízlés dolga.
@Rive: Az, hogy a Fidesz képes lesz a következő választáson súlyosan megverni önmagát, már nem kérdés: az viszont, hogy lesz-e megfelelő ellenzék, amelyik (eléggé) megnyeri azt a választást, nagyon is.
Ez így igaz...de...keresed az ellenzéket ? Mindenki a Fideszen és a Fidesz árnyoldalán (Jobbik )kívül....
@röhögő: "Na ebben van igazság!"

Nincs igazság! Ha így vesszük, akkor Viktor mellett már nem lenne senki a Kuszaszemen kívül.űMán ha az erkölcsi oldalt nézzük.
@klacus: Szerintem nem szakértő, csak egy végrehajtó, de ez már csak ízlés dolga.

Tudod,...nem baj ha nem szakértő, de ebben a kurva országban az elmúlt 22 év alatt csak ő tudott valamiféle hazai és nemzetközi elismerést , sikert felmutatni !
@Dr. 2llkedő:
Nincs igazság! Ha így vesszük, akkor Viktor mellett már nem lenne senki a Kuszaszemen kívül.űMán ha az erkölcsi oldalt nézzük.

Olyan mélyen másztak a szarba a Vezérük után,....hogy arcvesztés nélkül onnan kijönni nem lehet !!!!!
Bajnai már rég eldöntötte, hogy kicsoda is Ő. Ez a naiv embereknek szól, akik nem látják ki is Ő.
Kis türelmetlen! Nyugodj meg, Bajnai időben be fog jelentkezni, ha teljesül az a feltétel, hogy a Fidesz demokratikus ellenzéke őt akarja majd miniszterelnöknek. Tudod, a híd meg az átmenés.

Ő nem pártvezér és direkt nem az. Bár a Haza és Haladás Alapítvány foglalkozik politikai témákkal is, de főleg olyanokkal ami egy demokratikus minimum kidolgozásához köthetők. Bajnai akkor kaphat tényleges szerepet, ha nem lesz olyan demokratikus párt amelyik a jobboldallal szemben egyedül is 50 százalék feletti mandátumban reménykedhet (ezt Ő el is mondta, ha figyeltél). Márpedig legvalószínűbb, hogy a következő választáson csak több párt összefogása tudja legyőzni az államhatalom összes lehetőségét saját bebetonozására felhasználó Fideszt. Tehát a romhalmaz eltakarításában komoly feladat hárulhat rá. Remélem sikerült válaszolnom költői kérdéseidre.
@Dr. 2llkedő: Gyurcsány csak béna volt, Orbán egyenesen nemzetrontó.
Látom féltek BG-től. Ebben igazatok is van, ő lesz, minden bizonnyal a következő miniszterelnök. És ha úgy csinálja, mint először: akkor sokáig az is marad.
@Dr. 2llkedő: Ha írsz a frady.endre@freemail.hu címemre, még a nevedet is elárulhatod. ;-)
@parttalan: Hát igen, aki már egyszer felöltött magára egy ilyen "ruhát", ne csodálkozzon, ha nem hiszik el, hogy ő már másképp gondolkozik. Igazándiból jól csinálta, ügyes volt, és Szigetvári is, megszimatolta, az MSZP-nél túl sok jövő rá már nem várna, úgy matekozott, a szépfiú mellett még jobb kárrier várhat rá, ment vele.

Ez nem azt jelenti, hogy nem méltányolnám Szigetvári Viktort, tehetséges, ifjú politikus, csak nem tudom, mit akarnak tenni. Úgy tenni, mintha nem lenne múltjuk, már nem lehet. Bajnai számára pedig szerintem nem éri meg miniszterelnöknek lenni (bocs, ha lesajnálom ezt a titulust), miután eddig még szinte minden miniszterelnököt utólag leköpködték az emberek, az ellenzék lekaraktergyilkolászta és leamortizálta a hírnevét.
@Pinka-Panka: Naív vagyok, világosíts fel, kérlek!
egy normális országban libajnait már agyonlőtték volna... "ő lesz a következő miniszterelnök" LOL belelóg a pajeszod a kóser csapvízbe... szerencsére a vidéki ember nem felejt, lehet júdapesten egy libajnai most az új megmentő, de pesten kívül utálják, mint a szart.
látom megy a fideszes karakterrombolás:
-egy "spontán blog", aztán kommentbe ezerszer leírni,hogy hajdúbét. igen, a hír tv, MN, nem hozhatja már le, MERT MINDEN RÁGALMAT BÍRÓSÁGON CÁFOLT ELLENÜK BAJNAI. /ezért az egyik újságírójuk "spontán" blogol/ meddig tart a 800 milla?
@Dr. 2llkedő: Márpedig Bajnai sem ártatlan szűzleány. Gyurcsányt hova teszed erkölcsi oldalról? Mert ha elítéled, akkor a 2006. ősze után vele maradó minisztereket is el kellene...
@Frady Endre: Ha nem haragszol, nem fedem fel magam. Lényeg, hogy ismerjük egymást. Több helyről is.
@parttalan: "Márpedig Bajnai sem ártatlan szűzleány."

És ki szúzleány? Talán az óvodás?
@Bozotirto: A Fideszt nem fogja bevállalni Bajnai, csak ha eltökítik Orbánt és hajlandóak egy mindenki által elfogadható alkotmányban közreműködni. Ennek semmi esélye. A Fidesz karanténba zárta magát, minden vezetője nyakig elmerült a fekáliában, ahol az általuk megalkotott félfasiszta rendszer alapjai találhatók és már akklimatizálódtak, nem jönnek fel a levegőre. Bajnai egyébként kifejtette politikai nézeteit, ami leginkább balliberálisnak mondható, és hát ez sem férne össze a kegyelmes urak nézeteivel.
@asztrografológus: jót zsidóztál? most jobban érzed magad?
attól tartok az átlagos, magát értelmiségi liberálisnak hazudó, ateista index olvasó, már az első mondatnál elakad:

"Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás."

Elvégre a szakértői kormányok létezésére több bizonyítékot tud, mint a tökéletes emberekből álló MesePártra, vagy magára az evolúció elméletre.
@kíváncsivagyok: Én is kíváncsi vagyok: mi volt az?
Az lesz majd a szép világ, amikor a talpa alatt fütyül a szél ennek fasiszta bajnainak.
Hány ember élete szárad a lelkén és csak vígan mosolyog? Rohadjon ki a mája!
@zum trucc:
Egy demokráciában először is pártot alapít valaki, aztán programot hirdet, és ha elegendő szavazatot sikerül begyűjteni akkor lehet belőle miniszterelnök. Itt viszont csak egy nagyhatalmi játszma hullámai dobálják ide-oda a szereplőket. A szájtátiak meg bámulhatnak hogy itt a messiás aki majd elárasztja az országot ingyen euróval. Minek a választás amikor valahol valaki úgyis jobban tudja mi kell a magyar népnek.
@negondolkozz!majdénmegmondom!:

"Hány ember élete szárad a lelkén"

No hány-é?
@Dr. 2llkedő: Ez a válasz? Nem erőltetted meg magad...
@tábormegsemmisítő: Orbán nem gyűjtött elegendő szavazatot 98-ban és mégis minelnök lett.
@Dr. 2llkedő: Én Gyurcsiéra, meg Bajnaiéra vagyok kíváncsi.
@Dr. 2llkedő: min. 9 öngyilkosé, meg a családjaiké. B+
@akimellon: Ugyan a komcsi bíróságon..., persze hogy úgy kell papírozni, hogy hozzá ne érhessenek le..
@röhögő: Szerintem meg épp olyan értékek mellet állt ki ami a nemzetnek fontos( nehogy már a magyarság ellen szavazó Gyurcsányt állítsd be nemzetmentőnek...)
"Itt van például ez a Heim Péter. Komoly arc, van versenyszférás múltja, maga sem tagadja, hogy jobbos kötődésű (...) kerek perec kijelenti: „Nem.[vállalna komolyabb szerepet]"

Na ez a baj. Hogy vannak józan emberek a jobboldalon, akik látják Orbán ámokfutását - és nem tesznek ellene. Pedig már nyilvánvaló, hogy csak Orbán eltávolítása mentheti meg a Fideszt.
@Vaandor: ...Én Heimről még soha se hallottam eddig, érdekes a Gyurcsányi, és elődje Medgyessy ámokfutásánál merre járt..., úgy jobboldali ő mint Kertész Ákos...
Vannak emberek, akik nem bírják a bizonytalanságot.

Számukra fájdalmas az élet, mert míg a múlt természeténél fogva megváltoztathatatlan, a jövő az ő természeténél fogva bizonytalan.

De ez annak a kérdése, hogy az emberi tudat hogyan helyezkedik el a téridőben, Bajnai Gordon pedig erről pont nem tehet.
@kíváncsivagyok: csak megsúgom még most is az van...
@miro1: megjött a váltás az uszítóknál?
De szép kép: a libás meg a böszme !

Ejj, ha mindez a ravatalozóban készült volna, az lenne ám az igazi öröm minden magyarnak.
Uszítani, a komcsi ballibsik uszítanak...
@miro1: Talán már más is említette neked korábban, hogy Bajnai rendelkezik már nemegy jogerős bírói ítélettel arra vonatkozólag, hogy igaztalan rágalmak csupán a jobboldali sajtó által ellene felhozott vádak a Wallis - ügy kapcsán. Ugyan nem fog egy blogba kommentelő ellen személyiségjogi pert kezdeményezni, de a helyedben azért vigyáznék, mert csak kinevetteded magad. :)

Itt a lista, szemezgessél belőle:

kmonitor.hu/adatbazis/cimkek/bajnai-gordon/iteletdontes
" jó MSZP-s szokás szerint ez a kormány sem volt megméretve a választói akarat által,"

Mióta választják a kormányt magyarországon? Mikor volt ez szokás? A Fidesz kormányt talán választották?

Tudtommal az MSZP megnyerte a választásokat, így joga lett kormányt alakítani 4 évre.

Minden magyarállampolgárnak jogában áll felszólalni! Ha véletlenül egy volt miniszterelnökről van szó akkor is!

Abba bele lehet kötni amit mond. De azért belekötni mert megszólal enyhén szólva gyökérség.
@miro1: ezt a hírtvmagyarnemzetmagyarhírlap munkatársai "társadalmi munkában" csinálják? vagy csak amolyan felajánlás a kedves vezetőnek?
@poszt: Bajnai ugyanazt mondja, mint Heim Peter, egyetlen kulonbseggel: o akkor is elmondja a velemenyet, ha a meltosagos fovezer nem kerdezi. Hogy ez neked miert faj, az nem vilagos. Mellesleg te is elmondtad a velemenyed Bajnairol, ami nem latom, hogy miert lenne megalapozottabb, vagy fontosabb, vagy akarmi, mint az o velemenye a gazdasagpolitikarol.
@röhögő: Miért orvbán és csapata nem komcsi. Több a volt MSZMP-s a fityiszben mint az MSZP-ben.
Ennyi tahó egy helyen kicsit sok. Azért mert vezéretek a fényességes elkúrt mindent amióta hatalmon van, bárkinek jogában megszólalni és kritizálni meg pláne. Gyurcsány idejében sem tudtatok mást csak fröcsögni. A színvonalatok a béka segge alatt.
@Dr. 2llkedő:

Így járnak a hozzád hasonló Dr. villanyszerlök, akik idegen területen akarnak okoskodni. Az általad adott idézet pontosan azt bizonyítja, hogy a Libás-Oszkó 2010-es költségvetés egy nagy fércmunka volt, ahhoz, hogy a hiány terv teljesüljön, az Orbán-kormánynak keményen meg kellett szorítania.
Csak ezt neked magas megérteni.
"Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás. "

Ez sajnálatos! Legalább olyan emberek vezetnék az országot, akik _értenek_valamihez_ . Ez az eddigiekről nem nagyon mondható el.

Bajnai pro : tisztában van a közgazdaságtannal.-
Kontra : a cége évek óta b*ik fizetni azoknak, akik tartoznak.
Ez nem vall korrekt emberre.

És akkor tegyük hozzá, hogy maszopos létére még ő az egyik legkorrektebb eddig, aki miniszterelnök volt. Ez elég szégyen a többiekre nézve.
NEM politikus kell most. Gazdasági ellenfél, aki ravasz, jól kombinál és jó üzletember.
@ColT: Honnan veszed, hogy nem értenek hozzá?
Szabadkőművesre nem szavazunk.
@MosoMasa: Hát
Nézd meg az eddigi ténykedésüket.

OK, egészítsük ki a dolgot azzal, hogy elkötelezettek az ország érdekei iránt. Esetleg minimum felelősségtudatuk és gerincük van.
Mondjuk ez utópia.
A posztoló azért akarja kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy a választásokig legyen ideje leamortizálni őt?
Az évszázad eddigi legértelmesebb miniszterelnökének tartom, nem lázadásokkal, hanem kellő szerénységgel vezette az országot. Remélem kap még lehetőséget, és vállalja is.
Akkor inkább már a fejvédős Horn Gyula.
gordonka gyerek NEM KELL!
- MSZP fullajtara, de ok mar leszerepeltek
- sajat rabizott ceget bedontotte... babolna...
- mikor penzugyminiszter volt nem csinalt semmit! asszisztalt a maszop penzmosodanak! felvette a hiteleket majd hagyta, hogy a loviii a kurcsany es a part holdudvarahoz keruljon
- miniszterelnokkent meg asszisztalt az IMF keresekhez.. tudom a mai orbancos idokben mar ez is nagy dolog lenne :):):)

szoval regi leszerepelt scvihakokbol nem kerek.
uj arc kell, lehetoleg "tisztesseges" egyik partero se tudja megvezetni kihasznalni, az EU is fogadja el!

ez van....
Mert csak a fejvédővel nyert....
akkor szopjad az Orbán faszát te buzi!
@Kivancsi: Te is külföldről osztod?
@miro1: "min. 9 öngyilkosé, meg a családjaiké."

Valami hiteles forrás?
@miro1: @high up!: "2010-es költségvetés egy nagy fércmunka volt, ahhoz, hogy a hiány terv teljesüljön, az Orbán-kormánynak keményen meg kellett szorítania."

Nincs olyan költségvetés, ami miatt év közben már semmit nem kell csinálni. A tavalyi költszégvetést még az utolsó napokban is módosították, pedig azt már Kuszaszemék csinálták.

A 2010-es költségvetésbe pedig olyan dolgokat nem tervezhettek be, amit már az új vezetésnek kell végrehajtani.
@Dr. 2llkedő: Meg mondjuk egy ilyen gazdasági helyzetben, amikor kb. naponta változnak a dolgok, és főleg az árfolyamok, nem nagyon lehet változtatás nélkül költségvetni. Mondjuk ez a mostani kormányt nem mentesíti a hülyeségük alól, de tény, hogy nem könnyű.
Azért én az egykulcsos adót ilyen nagyívben fikázókat emlékeztetném arra, hogy Bajnai tervei a 2011-es évre adószempontból úgy néztek ki, hogy 17%-os alsó kulcs évi 15 MHUF alatt (az havonta 1 200 000 HUF, és még azt is hozzátenném, hogy ez annyira magas összeg, hogy mindenféle adó- és bérkimutatási táblázatokban kb 5-600 000 HUF-nál véget is ér a táblázat illetve brutto 6,5MHUF felett 2006-ban a munkavállalók 2%-a volt bejelentve), és csak afelett 32%. Esze ágában sem volt kivezetni az adójóváírást sem.
Ehhez képest a mostani egykulcsos adórendszerben az egy kulcs 16%, és MINDENKI adózik. Tehát, igazából a helyzet ROSSZABB lenne, ha nem lett volna kormányváltás. Ajánlom pl. ezt olvasgatni: www.adko.hu/01_files/adotanulmanyok/2010/Adocsomag_hatasvizsgalat.pdf
@Dr. 2llkedő: Ide vehetjük azokat is, akiknek "csak" tönkrement az élete a Bajnai cége miatt?
@ColT:

Amikor már bemondta a hiradó, hogy csődbe ment a Mizo tejgyár, még egy hét múlva is álltak sorba a termelők, hogy leadják a tejet. Úgy érzem, a termelők közgazdasági tudásával is gondok vannak. Persze régen egyszerű volt leadni a libát az uraságnak meg a tsz-nek, de a gengszterváltás után máshogy kell a dolgokhoz hozzáállni. Sajnos minden hatalom tett már tönkre az intézkedéseivel sok tízezer embert. Ez nem menti fel Gordonkát az alól, hogy többmillió gazda lett öngyilkos miatta Hajdú-Biharban .
@ColT: Először is azt kellene tisztázni, hogy miért is ment tönkre emberek élete Bajnai miatt.
A sok hülye fityfasz libázónak bemásolom máshonnan:

"Jogerosen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen.

A Fovárosi Ítélotábla helyben hagyta az elso fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csodje kapcsán emberek haláláért lenne felelos. A bírósági döntés augusztus 31-vel lett jogeros, Bajnai Gordon az ítéletet szeptember 30-án kapta kézhez.
A Hír TV Pesty Lászlótól idézett, aki saját bevallása szerint is politikai célzattal, az áprilisi országgyulési választásokra idozítve készített egy filmet.
Immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek a bíróság, hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet címu újság ellen már öt alkalommal nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon."

Ha valamelyik fityfasz fideszes/jobbikos nem érti az írott magyar szöveget, menjen el korrepetálásra.
Hagyjad már. Ezek a bolgárgyuri f..ából szívják a tudást. A társalgásuk és véleményük nyilvánítása kimerül az: Orbán Viktátor tehet mindenről, miatta szenved mindenki e hazában - mondat ismételgetéséből.

Amikor pedig a valós problémák és azok okozói kerülnek napirendre, csak bután meresztgetik vizenyős szemeiket és értetlenül hümmögnek.

Normális ember a lábát sem törölné ilyen szennybe, mint bajnai.
Ha(!) Bajnai elindul a választáson, akkor mitől vagytok olyan biztosak, hogy egyáltalán bejut a parlamentbe??? Az ős mszp-sek nem szavaznak rá (ha csak nem eleve koalícióban indulnak), a Gyurcsányisták nem szavaznak rá, a Fideszesek nem szavaznak rá, a Jobbikosok nem szavaznak rá. Akkor? Csalódott Lmp szavazók..?
A hardcore komcsiknak Bokros és Bajnai olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Nekik kell egy jóságos lágy segg, amit nyalhatnak és helyettük kimondja az igazságot. Ha esze van Bajnainak, akkor hagyja az országot elsüllyedni. Száz helyre tud elhelyezkedni az önéletrajzával. A politikát meg kell hagyni azoknak, akik a versenyszférában sosem tudnának elhelyezkedni!
Nem értem a cikk mondani valóját.

Most a cikk írónak az a baja, hogy szeretné ha Bajnai indulna a következő választáson és ezt miért nem közli konkrétan, vagy nem szeretné és az zavarja, hogy ezt nem mondja konkrétan.

Sok egyéb gondolatot nem tudok kivenni ebből a cikkből.
A hardcore komcsiknak Bokros és Bajnai olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Nekik kell egy jóságos lágy segg, amit nyalhatnak és helyettük kimondja az igazságot. Ha esze van Bajnainak, akkor hagyja az országot elsüllyedni. Száz helyre tud elhelyezkedni az önéletrajzával. A politikát meg kell hagyni azoknak, akik a versenyszférában sosem tudnának elhelyezkedni!
"Ez a bajom Bajnai Gordonnal. Egyáltalán nem értem, hogy mit akar..."

Talán csak annyit, hogy ne legyünk pária ország Európában, ami felé most tartunk.

Engedd meg hogy plagizáljam fenti mondatodat, de azért kicsit változtatok is rajta, nehogy valami baj legyen:

Az a bajom Orbán Viktorral, hogy egyáltalán nem értem, mit akar.
@Frizuravarjú: Ébredj fel! Azért választunk négyévente, mert teljesítményt várunk. És Orbánnal ez az apró probléma van csak, nincs teljesítmény. Szánalmas hablatyolás van, meg műdoktor. Ennyit érnek. Mehetnek a picsába.
@Kóser Malac: Nem kell, hogy rá szavazzanak. Elég lesz, ha Orbán ellen szavaznak.
@ColT: "akiknek "csak" tönkrement az élete a Bajnai cége miatt?"

Legfeljebb a Hajdú-Bét miatt ment tönkre emberek élete, de az sose volt Bajnai cége. De a a cége is lett volna, a cég vezetése és nem a tulajdonos a felelős. Ilyen értelemben, ha valaki részvényes valamelyik cégben, és ott valami történik, akkor azért ő is felelős.
@soproni1: @Dr. 2llkedő: Mert nem fizették ki nekik, amivel tartoztak? Ha meg csődbe ment a cég, akkor minek vesznek át bármit?

Alapvetően azért nem lenne hülyeség, ha a részvényesek és a tulajdonos is felelnének azért amiben részesedéük van.
Elvégre pl. a tulaj nevezi ki a vezért, ha már ilyen helyzetről beszélünk.
Kezdhettek megbarátkozni a gondolattal, hogy ő lesz Magyarország következő miniszterelnöke. Orbán kedden fog az unió színe elé járulni, ahol tudatni fogja vele a frankfurti csoport, hogy megkezdheti a vizsgálatot a shchmitd pall ellen, majd el is foglalhatja a helyét, gordonka meg jöhet az újabb adósság- rendező- hitel- rendező- kölcsönnel.
@Dr. 2llkedő: Jelen esetben csak te ismersz engem, de nem baj. Gyere és olvasd a blogomat, oszt' jól elleszünk egymás mellett! :)
fradyendre.blogspot.com/
:)
@nu pagagyí: Ha Orbán ellen szavaznak, akkor a Jobbiknak bőven lesz beleszólása, hogy ki legyen a miniszterelnök...
Fidesztrollok, takarodó! Irány a barlang!
@ColT: De mi az amit nem jól csináltak, és hogyan kellett volna?
Csak azért vagyok kíváncsi, hogy mi az a szakértelem amit te tudsz és ők nem.
-az a baj, hogy a posztoló nem érti miért irogat blogokat Bajnai Gordon,
-az is baj, hogy ezt ő leírja egy blogban,
-az pláne baj, hogy erre sokan kommentelnek,
-de az még nagyobb baj, hogy ők sem tudják ki mit akar,
-baj lesz, mert az EU sem tudja, hogy kinek hiszi magát Orbán Viktor,
-s baj az is, hogy Orbán sem érti minek köp a levesébe az EU s az IMF, ha egyszer a szlovák nyelvtörvény anno nem volt baj,
- baj, hogy az EU-n belül sem beszélünk egy nyelvet, de még országon belül sem,
- de a legnagyobb baj az, hogy felfogni sem tudja senki, mekkora a baj és mi lesz a következménye.
@vágtázó halottkém: - az is baj, hogy sokan egész egyszerűen csak valami tragédiát szeretnének már látni - világvége vágy - hogy végre egyszer jogosan mondhassák: ugye megmondtam.
- az is a baj, hogy könnyebb fikázni, mint tenni valamiért, vagy optimistán örülni dolgoknak
Ha ennyire zavarja Gordon a cikk szerzőjét, akkor lehet, hogy tart tőle? Ahogy miniszterelnök lett, az jogilag nem kérdőjelezhető meg, de az kétségtelenül röhejes volt, ahogy az MSZP kezelte a helyzetet. Az is tény, hogy az országot a válság időszakában jól vezette, hiszen kisebb volt az adósságállomány, mint amennyire a nyugdíjpénztári vagyonnal együtt a Fidesznek sikerült is feltornáznia. A forint nagyságrendekkel erősebb volt, stb. Ha vitatkozunk egy teljesítményről ne fikázva tegyük, hanem számokkal alátámasztott tényekkel.
@makjanos: A jól vezetés azért túlzás - nem csinált semmit, csak a beindított dolgok mentek a maguk útján, új dologhoz nem nyúlhatott, mert minden meg volt neki tiltva - amit tehetett, az az, hogy a hitelt felvette és mosolygott a tv-ben. Így nem nehéz jól vezetni - azt hiszem ennyit bármelyikünk meg tudott volna tenni.
Ja és ma meg fizetheted vissza az ő hitelét is.
Bajnai klasszisokkal elfogadhatóbb ember, mint a 20 éve csak az államból élő, a fociakadémiájának milliárdokat lenyúló, lyukasgatyás Kim Viktor Szen.
Bajnai pedig hiába próbálkozna, az Ídegen Tol nem nevezné ki.
"Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás."
És miért nem? Nem lehet valaki szakértő politikus? Mert szerintem de. Csak nálunk nem jellemző!
Nem vagyok Bajnaitól elájulva , de látom, hallom, olvasom, hogy a Fidesz és fanjai rettegnek tőle.
@MosoMasa: Hm.
Kihívsz egy burkolót, mert mondjuk felbontottad a fürdőt. Megcsinálja, de a csempe csálé, és le is esik itt-ott.
Te nem vagy burkoló, de attól még tudod, hogy EZ SZAR.

Na. Én sem vagyok politikus, de azért valljuk be, az ország közállapotai nem azt mutatják, hogy itt bármi az ország érdekében folyt volna az elmúlt 20 évben.

A magyar politikából csak azt látom, hogy egymásnak feszülő párt- és pénzügyi érdekek vannak, a lakosságra megy magasról szarnak. Kompromisszumkészség minden pártnál 0. Frakciók egy emberként szavaznak, utasításra, még véletlenül sem egyéni megfontolás alapján. Vállalhatatlan embereket ültetnek pozíciókba. Dilettánsok kezelnek szaktárcákat (Matolcsy, a géniusz, csak a jéghegy csúcsa).
Kell ennél "jobb" ?
@MosoMasa: Jaj, másik. Tehát attól, hogy te nem tudod, hogy mit és hogyan csinálnál, már tök jó az, amit az eddigi magyar kormányok csináltak? Nyilván azért van ilyen jó állapotban az ország is.
@dalida: Bajnai az USA bábja, nekünk nem kell egy báb, főleg aki az IMF-t akarja, néz át a románokhoz 3 napig fél Bukarest lángolt, a hülye ötleteik miatt...
@Dr. 2llkedő:

Jaj ne erölködj már Doktor villanyszerelö. Lövésed sincs, hogy egy költségvetésbe be kell tervezni mindein esedékes kiadást, így mondjuk a BKV fenntartási költégeit, vagy a kórházak müködéséhez szükséges összuegeket, stb, amit Libás meg Oszkó kisprórolt. Vizitdíj bevételt viszont 20 milliárd forintban beterveztek. Csaltak a libsi bolsevikok, csak hogy a hiánycél szám papíron meglegyen.

Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott. Semmiféle hiányleépítést nem hagyott hátra, söt ellenkezöleg. 70%-on vette át az államadósságot, 82%-on, emelkedö pályán adta át.
Csak a recesszióba vitt belsö gazdaságot hagyta hátra meg a rekord szintre felfuttatott munkanélküliséget. Ezt hívják nálatok szakértelemnek.
Vaker, akkor az én házmesterem is szakértö, leépíteni, felszámolni ö is tud!
@Orbán a magyar nép ópiuma!:

A Hajdúbéttel bedöntött sok ezer munkavállalónak, szállítónak egészen más véleménye van Libás képességeiröl.

Bár igaz, a Dataplex, az aztán képesség. 3 milliárdért céget venni, majd 4 hónap múlva 6 milliárdért eladni, ez aztán képesség. Persze jobb helyeken Libás eftárs ezért börtönt kapna, meg mindenki, aki öt bevette strómannak. És vajon hány offshore számlára kellett Libás eftársnak a haszonból átutalnia? Ez is megérne egy jó kis nyomozást.
a poszt szerzője olyan sötét, mint a téli éjszaka. csak egy észrevétel: nem "legjobb képű", hanem legjóképűbb. ha már okoskodsz, legalább írni tudj fiacskám

de az egész moralizáló eszmefuttatás nem más, mint a szokásos jobber "mi legitimek vagyunk, ők nem" gondolata más köntösben. tedd már fel magadnak a kérdést, hogy aki ezt a tetves bandát megszavazta, az tudta-e, hogy lopják majd el a megtakarításait és fosztják ki lassan az mnb devizatartalékát is.

ne írj, magad égeted
Hogy kicsoda Gordon? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját! Ha akarja, olyan, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlít, ahogy ül az ágon, egy szép hosszú ágon. Föl-le, föl-le, mivel egy szellő hintáztatja az ágat.
@tábormegsemmisítő: "Egy demokráciában először is pártot alapít valaki"
Egy demokráciában először is nincs senki, aki előírhatja valaki más számára a követendő politikai stratégiát, időzítést, egyebet.
Meglesz persze a párt is, (csak nehogy egy régi legyen), a program is, és minden bizonnyal a szavazatok is, de majd a maguk idején. Lehet, hogy 3 hónap múlva választunk, de az is, hogy több mint két év még vár ránk ebből az átkosból.
A sportban ezt formaidőzítésnek hívják, Bajnai meg nem egy ejakuláció praecox-ban szenvedő kamasz, hogy idő előtt ellője a puskaporát.
Szóval, ez lesz, mielőtt "egy nagyhatalmi játszma hullámai dobálnák ide-oda a szereplőket" meg "a szájtátiak meg bámulhatnak... a messiás...ingyen euróval".
Igen ezt a sok baromságot mind egy ember tudta vizionálni. Hát, ha azt mondom, nevetséges okfejtés, akkor igen visszafogott voltam.
@tundrazuzmo: amit te leírtál, az nem Gordon (vö. Verne Gyula: Tizenötéves kapitány) hanem egy tundrazuzmó nevű primitív, buta és büdös gyom.
@ColT: Azt gondolom te sem tudod - ezért kérdeztem.
Hogy az ország miért van ilyen helyzetben, arról bőségesen lehetne mit beszélni.
@ColT: A hasonlat azért elég satnya - momentán a helyzet nem olyan rossz - aki mást állít az hazudik. Nem mondom hogy fényes, de ha odébb mégy egy kicsit - bármely irányba - megláthatod, hogy ez nem magyar sajátosság, de a politika pénzügyi érdekei sem. Momentán itt jobban megérzed, mert sosem voltunk fényesen, vagy nagyon régen. Én inkább csak azt látom, hogy egyesek nagyon szeretnek síránkozni, meg sajnáltatni magukat ... aztán mikor jól kisajnálták magukat, akkor leülnek a plazmatévé elé egy kis sültcsirkét enni, és közben neteznek.....
@zum trucc: Arra gondolsz hogy semmit?
Elprivatizálták a nemzet javait. Benne van a nevében: saját privát vagyonná tették az állam, a köz kincseit.
Miért nem lógnak ezek még lámpavason?
volankombi!

1.Szakértői kormány, pedig van.
Semmi egyebet nem jelent, mint a (köz)politika fölé emeli a szakmát. Bár tudom csurka óta az bolsi trükk.

2. "Azt, hogy ezentúl bizonyos gazdaságpolitikai elképzelések mögött komoly ideológiai törésvonalak húzódnak, egyébként maga Bajnai is igazolja, amikor a vele készített ATV-s interjúban határozottan kijelenti, hogy nem működne együtt kormányzati pozícióban a Fidesszel."
Nem. Ez azt jelenti: Hülye, hozzánemértő idiótákkal nem vitatkozik.

A cikked rossz. Nem rúgok, bele minden mondatába, mert annyira nem érek rá.

Olvass, hallgass!
Esz mongyátok meg tesó?
@kíváncsivagyok: Te minek neveznéd a mostani történéseket? Kánaán van mindenhol, csak a Fidesz tesz tönkre mindent (fél EU-t leminősítették már, többen csődközeli állapotban, bár ott is jár a Matolcsi :))? Agyhalott poszt íróról beszélni...
@high up!:
Hahahaheheheuhuhohohoho.

A Hajdúbétről csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a Magyar Nemzet nem győzött helyreigazítani sorozatban a bírósági határozatok értelmében. Persze az agyhalott fideszbarmoknak és csatolt utánfutóiknak (Pornóbbik) ez tökéletes gumicsont, amin rágódni lehet.
Ez a Dataplex meg az újabb vicc, jó lenne, ha az ügyészség megerőltetné magát, hogy legalább beszélni lehessen róla, nem pedig idegbeteg hülyék képzelgéseit hallgatni a témáról. :)
A jobberek kezdenek kicsit átmenni impotensbe. Ez eddig édeskevés! Bár, már lassan 2 éve megvan a 2/3, aztán csak úgy dübörög az elszámoltatás! :)))
@MosoMasa: Nem, konkrétan arra gondolok, hogy két, elborzasztó nicknevű kolléga kéretlenül tanácsot ad egy olyan embernek, akit valójában nem kedvelnek. Vajon miért strapálják magukat, arra esély sincs hogy meghallgassa őket akár BG, akár OV, és a havi egymilliós tanácsadói szerződések sem röpködnek mostanában.
Hízok az örömtől, mikor azt látom, hogy Bajnai egyetlen megszólalására bepisál a rémülettől az összes fideSSfan!
Bajnait miniszterelnöknek!
1. lépés a Wallis épít egy szép irodaházat v.hol
2. B.G. eladja az Országházat ár alatt egy Kajmán szigeteki befektetőnek, mert hát nem egy mai épület, és a fűtése is drága lehet
3. Az Országház eladási áránál 3x magasabb éves áron bérelni kell egy épületet az országgyűlésnek
4. Versenytárgyaláson a Wallis nyer 4x árral
5. Valaki esetleg ezt szóvá teszi, a válsz valszeg "nem értettünk hozzá" lesz
@zum trucc: Nem értem miről beszélsz....
Én a " És ha úgy csinálja, mint először: akkor sokáig az is marad." -ra reagáltam ... mert hogy semmit nem csinált ... és szerinted a hosszú élet titka a semmitevés!
@Pszt!: Igen, a Gyurcsánytól rettegtek így. Viktorkának ez már a végjátszma. :-))
@MosoMasa: Elnézést kérek, akkor félreértettelek, és a bejegyzésedhez közelebbi soraimat magyaráztam.
Persze, ami a félreértéseket és tévedéseket illeti, alighanem te sem vagy védve ellenük. Én BG-t egyáltalán nem az általad vélelmezett hipotetikus semmittevése okán értékelem. Az mindenesetre érdeme, hogy keveset szónokolt, és akkor is kerülte a tartalmatlan nagyotmondást (fülkeforradalom, nemzeti összetartozás programja, Liszt, Széchenyi, meg a magyar életrajzi lexikon összes szócikkéről nevezett értelmetlen halandzsagyűjtemények, akarom mondani tervek stb.)
Kormányozni, az rengeteg aprómunkát is jelent, és ezt BG első (és mindeddig utolsó)profi miniszterelnökként hibátlanul menedzselte. Ráadásul az okkal és ok nélkül hitelét vesztett Gyurcsány-adminisztrációt, meg az elvesztett nemzetközi presztízst (ugye az áthallás a jelenlegi helyzettel egyértelmű, bár még a gyurcsányi időket is sikerült mára alulmúlni) mindenféle hangzatos és értelmetlen hadüzenetek nélkül tudta konszolidálni, részlegesen, de nem is kicsit helyreállítani.
Ma persze rosszabb a helyzet, nehezebb lesz a "helyreállítási periódus", mint Gyurcsány országlása után, de remélem -- az ország érdekében remélem -- BG azért majd boldogul a feladattal. Nem semmittevéssel, hanem csendesen, de szívósan dolgozva, ez az igazi stílusa ugyanis.
@zum trucc: "@tundrazuzmo: amit te leírtál, az nem Gordon (vö. Verne Gyula: Tizenötéves kapitány) hanem egy tundrazuzmó nevű primitív, buta és büdös gyom."

Nem az a baj veled, hogy egy büdös paraszt vagy, hanem az, hogy nincs humorérzéked. Utóbbit kezeltesd, előbbi nem múlik olyan könnyen.
@tundrazuzmo: Örülök, hogy a kísérlet sikerült, bebizonyosult, hogy egy növényt, mégha tüskés és randa is, fel lehet bosszantani.
Látod milyen rosszul tud esni a rosszindulat meg az előítélet. Ha te gyalázhatod BG-t, aki nyilván messze nem tökéletes, "mindössze" egy igen gyenge mezőnyben, a magyar miniszterelnökök között az egyértelmű listavezető, akkor viseld hősiesen az ostoba nickneved insprirálta játékos ingerkedést.
@zum trucc: Mondtam én, hogy nem az a baj veled, hogy egy büdös paraszt vagy, hiszen nem vagy az.

A baj az, hogy a Csukás István klasszikusát nem ismerted. Az idézet nem BG-ról szól, hanem Pom-pomról. Gordon csak valahogy idekeveredett a bátor Tintanyúl és a Magyarvédő Golyókapkodó közé.
@röhögő: nu pagagyí (meg a többiek) meg jót fasisztázott. vagy nektek szabad...?
@Wolfram: 1 hol fasisztáztam?
2 tudod mi a különbség a zsidózás és a fasisztázás között, te hülye gyerek?
"viszont szakértői munkájáért köszönettel adózva lemondanánk további volt-miniszterelnöki megnyilvánulásairól."

A magad nevében beszélj, mert ennek a mondatnak kb. semmi értelme.
@röhögő: te sehol. legalábbis a 3-4. bejegyzésig, amíg elolvastam. csak beszóltál zsidózásért. én meg megjegyeztem, hogy ezen a rövid passzuson is legalább egy fasisztázás is történt. pont előtted. mintha kettős mérce lenne. a zsidózás rossz, a fasisztázás jó. értem?

engem máshol azért kimoderáltak, mer Izrael államot, Amerika barátjaként nevén neveztem. mintha megint kövezés járna Jehova nevének kimondásáért ("Jehova, Jehova, Jehova...!")

a tököm tele van ezzel a "minden fasiszta, ami az én (anyagi, hogy stílusosak legyünk) érdekemmel ellentétes". jó biznisz ez... hülyegyerek...
@Gyulimali: Rosszul olvasod azokat a számokat :)
Elég az összefoglalót elolvasni, és egyértelműen kiderül, hogy az új 16%-os adónak és társasági adócsökkentésnek köszönhetően a költségvetés 2011-ben még nem romlik (a különadóknak köszönhetően), míg utána már erős hiány (200 milliárd 2012-ben, 700 milliárd 2013-14-ben) keletkezik.
@- Capri -: Klapka Gyuri bácsi hogy tetszik?
@ColT: "Alapvetően azért nem lenne hülyeség, ha a részvényesek és a tulajdonos is felelnének azért amiben részesedéük van."

A törvény mást mond. Kicsiben igazad is lehet, de nagyban mások az érdekek (most ne a ttulajdonosok érdekét nézd csak. Lehet, hogy megmentesz hérom embert, de tönkre teszel ezret. Ezt úgy szokták mondani, hogy megnyersz egy csatát, de elveszíted a háborút.)

Ismerkedés céljából:

www.adiutofortis.hu/hirek.php?page=2&idf=9

Ami nagyon fontos:

d) Az ügyvezetés a társaság érdekeinek elsődlegessége alapján köteles eljárni.

illetve:

c) A vezető tisztségviselő az ilyen tisztséget betöltő személyektől általában elvárható gondossággal, önfelelősséggel vezeti a társaságot. Az egyszemélyes kft./rt. kivételével a tulajdonosok által nem utasítható, hatáskörét kizárólag a tag(köz)gyűlés vonhatja el, de csak akkor, ha erre a létesítő okirat feljogosítja

www.origo.hu/archivum/20101125-a-cegek-ugyvezetoitol-tobbet-var-el-a-jog.html
@high up!: "Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott."

Nem omlott össze! Májusig volta kormányon, ebből adódóan addig tudták bekalkullni, hogy mit csinálnak. Az utána következő időszak már az új kormány hatáskörébe tartozott. Ha valamit megváltoztat az új kormány, annak kihatása van az egész későbbi költségvetésre. Ezt pedig nem lehet bekalkulálni, hogy az új kormány milyen lépéseket fog tenni.
De hiába írom ezt le, neked ez lényegtelen, mert a 2010-es költségvetés már a megszületésekor megbukott. Ringasd magad ebben a hitben.
@high up!: "Ez is megérne egy jó kis nyomozást."

Akkor nyomozz! Szabad a pálya! Csak nehogy pofára ess a sok észtől, ami a fejedben van.
@király vagyok: "Miért nem lógnak ezek még lámpavason?"

Mert a fidesz is jócskán megfogyatkozna.
Csak annyi baj van ezzel a mocskos gyilkos libatolvajjal, hogy még nem száradt el a kötélen!
@töreki: Azt a szólást, hogy "az vagy, amit megeszel", kiegészíteném azzal, hogy "az (is)vagy, amit leírsz!
@Kóser Malac: A Jobbik a Fidesszel együtt fog bukni. A két haver ádáz harcot vív majd a megfogyatkozott hülyeszavazókért, kettőjüknek nem lesz hely a parlamentben.
@töreki: Látom ki van adva a hívőknek Bajnai karaktergyilkolászása. Vagy magadtól vagy enny0ire hülye?
@Dr. 2llkedő: A társasági törvényt magyarázod? Hívőknek? :-)) Mi vagy te, gyógypedagógus?
@Wolfram: Anyuciddal foglalkozz, aki nem nyelt le téged időben. Az hogy valaki zsidó, arról nem tehet, az hogy fasiszta arról igen, te nagyon csökött agyú! 1ébként + én nem fasisztáztam, úgy hogy húzz anyucidba!
Ha tököd tele van, vidd le a szemetet, hátha hálás lesz az asszony, vagy fordulj az ötcombú nődhöz!
@Az index is elesett: Guglizz rá a stróman szóra.
@röhögő: "Mi vagy te, gyógypedagógus?"

Lehet, hogy annak kéne lennem. Még meggondolom, úgy is most rúgtak ki, mert nincs a cégnek munkája. Hála Viktor és Kuszaszem a lila tehén áldásos tevékenységének.
Miért nem megoldás bajnai?

1, Gyurcsány és Kóka legjobb barátja. Nem véletlen, hogy az MSZP kormányban ő váltotta le Gyurcsányt, hisz a legjobb barátja/üzlettársa, ezek után is együtt kormányoznának, hasonló elvek szerint. (Madarat tolláról, embert...)
2, Bajnai már volt MSZP kormányon és az IMF feltételeinek betartása mellett nem vitte véghez azokat az intézkedéseket amiket most is elvárnánk tőle. Lehetősége volt változtatni, de ugyan úgy nem tette meg, mint bárki az elmúlt 22 évben
3, KISZ-ből kikerülve korrupt állami megrendelésekből lett milliárdos, pontosan úgy ahogy Gyurcsány és Kóka is lett haverjaként/üzletfeleként
4, Ha bajnai miniszterelnök is lenne, ugyan azokból állna a parlament mint eddig is. gyurcsány, bajnai, lendvai, lampert, orbán, navrasics stb... tehát a törvényalkotó testület nagy része szemernyit sem változna, tehát vagy az ellenzékre kennék hülyeségüket, vagy saját maguk lennének impotensek. Ugyan úgy nem haladna az ország előre az európaiság felé.

Ne engedjük, hogy a politika megint kiszúrja a szemünket egy szarjankóval, és tovább garázdálkodhasson a parlamentben.

Nyugat-európai színvonalat akarunk nem? Akkor meg végre kukázzuk azokat akik 22 éve gátolják a fejlődést!
@high up!: "Szóval Libás 2010-es költségvetése már a gyártáskor összeomlott."

""""""Az államháztartás 2011. évi pénzforgalmi hiánya - a helyi önkormányzatok nélkül - 1.734,4 milliárd forint volt, az éves eredeti előirányzat mintegy 2,5-szeresével, a törvényi módosított előirányzat 110 százalékával egyenlő - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az előzetes számok alapján."""""
gazdasagiradio.hu/cikk/72913/

"""""Több állami intézémény azt kéri a beszállítóitól, hogy csak jövőre kelljen kifizetnie egyes számlákat. Az intézmények a kormány által előírt takarékoskodási kötelezettségekre hivatkoznak, miközben a Fidesz választási és kormányprogramjában is azt ígérte, hogy az állam gyorsabban fogja kifizetni a beszállítóit, mint korábban. A kormány célja az, hogy megóvja az idei költségvetést, de ezzel a saját dolgát nehezíti meg 2012-ben."""""
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20111115-nem-fizetik-ki-a-beszallitokat-az-allami-intezmenyek-ev-vegeig.html

"""16 ÉVES CSÚCSON AZ ÁLLAMADÓSSÁG

Még az előzetesen közöltnél is kissé nagyobb, 82,6 százalékos GDP-arányos adósságrátáról számol be a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent pénzügyi számlák statisztikája."""""
www.gepnarancs.hu/2012/01/16-eves-csucson-az-allamadossag/
@Arbet: "Nem véletlen, hogy az MSZP kormányban ő váltotta le Gyurcsányt, hisz a legjobb barátja/üzlettársa, ezek után is együtt kormányoznának,"

Ne zavarjon, hogy a sokadik lehetőségként került oda.

"KISZ-ből kikerülve korrupt állami megrendelésekből lett milliárdos, pontosan úgy ahogy Gyurcsány és Kóka is lett haverjaként/üzletfeleként"

Mint ahogy Simlicska, Lézer Jani, Pintér Sándor....

"Akkor meg végre kukázzuk azokat akik 22 éve gátolják a fejlődést!"

Kezdjük a Viktorral!
atyám ilyen semmitmondó posztot. ha láttad a bajnai interjut akkor tudhatnád hogy ő magát elkötelezett baloldaliként aposztrofálta, ennyi..nincs itt más titok.
bajnai szerepe annyi volt gyurcsány lemond(at)ása után, hogy az imf feltételeit betartva egy évig még kormányozzon..tehát ami ma lenne pl varga mihály vagy navracsics feladata ha orbán magától lemondana.
@tundrazuzmo: Hát, az az igazság, hogy ez a poszt BG-ről szól. Az teljesen érdektelen, hogy szabad asszociációs alapon neked kinek melyik meséje ugrik be. A politika, a jobber gyakorlat ellenére, ugyanis nem mese, meg mesemondás.
Na, belőled, meg a mesédből elég, kezdődik egy munkás nap, te meg készül fel, hamarosan változás lesz.
@röhögő: te olvasni is tudsz vagy csak írni tanultál meg? primitívségeddel csak magatokat járatod le, úgyhogy hajrá, írogass még! gyerünk, ne hagyd abba!
@Dr. 2llkedő: Uncsi amit előadsz itt reggeltől estig, estétől reggelig. Neked komolyan nincs munkád? Ha ez a munkád, hogy a wallis indexének bajnaiját és a szaros mundért védd, akkor lejjebb vagy mint egy alkesz csöves.

Orbán-ozol itt nekem, pedig én ugyan úgy kukázom simicskát, lézert, pintért, navrasicsot, rogánt, mint ahogy gyurcsányt, bajnait, lendvait, shiffert, kókát stb..

Erre már nem tudsz mit mondani, szóval ne is válaszolj plz.

Ui.:
Előbb megkérdeztem párom (aki nem politizál), hogy mi a véleménye bajnairól. Azt válaszolta, hogy egy pénisz. Kérdeztem, hogy miért? Válaszolta: Mert az összes politikus egy pénisz. Kérdeztem: Szavaznál rá? Válaszolta: Nem szavazok.

Ez a gondolkodás a lakosság 70%-nál általános. Az emberek nem bíznak a politikusokban. Sem az orbánokban, sem a bajnai-gyurcsányékban.

Változtatni kell. Nem a baba fejét kell néha átfesteni, hanem az egészet kell gyökeresen megváltoztatni. Amíg ez nincs meg addig nem lesz rend.
@MosoMasa: Te melyik bolygóm élsz...?

@Dr. 2llkedő: " A károsult kizárólag a kft./rt.-t perelheti, és csak a társaság léphet fel a kárt ténylegesen okozó ügyvezetéssel szemben. "

A társaság persze sosem fog érdemben fellépni.

Az, hogy a törvény nem ad lehetőséget rá, egy dolog.
Morális szempontok meg a mesében.
@ColT: "Az egyszemélyes kft./rt. kivételével a tulajdonosok által nem utasítható"

Még mindig nem érted!

Bahnai NEM VOLT A HAJDÚ-BÉT VEZETŐJE!

"Morális szempontok meg a mesében."

Javaslom ismertkedés céljából:

JOGOM VAN HOZZÁ!
Önérvényesítő füzet
autizmussal élők számára
Autisták Országos Szövetsége
2010
@Arbet: "Ha ez a munkád, hogy a wallis indexének bajnaiját és a szaros mundért védd"

Nem őket védem. Csak nem szeretem a hazugságokat.

"Az emberek nem bíznak a politikusokban. Sem az orbánokban, sem a bajnai-gyurcsányékban.

Változtatni kell."

Változtathatsz, viszont az újakra ugyan azok a törvények fognak vonatkozni. Ugyanúgy gyűlölt politukusok lesznek, mert őket is le lehet majd járatni a kitalált hazugságokkal.
Aki nincs velünk, az ellenünk / az egész világ/!!

Követeljük:
- legyen 600,- ft a benzin
- nekünk 400,- ft-os euró kell!
- 5 nagydoktorit Schmitt copy Pálnak!
- Kétmilliós fizetést és karcmentes autókat a képviselőknek!
- a Felcsút kerüljön az első osztályba!

- Európa szeret minket, mi is szeressük üket!

- Csak 30 évente választásokat és felcsúti kötődésű, sose dolgozott, többször bukott, 150 cm mély, focista agyú, O. V. monogrammú jelölt lehet m.elnök!
- Hazudj még nagyobbakat Szargyártó Péter!
- Legyen mindenki seggszájú a fideszben!

- 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal, Pintér Sándor féle életpályamodellt mindenkinek!

- minden kisdoktorinak Schmitt Pálgium legyen a törzsanyaga

- Bájer Zsót a te anyád!
- Pataki Attila dáridóénekesnek Kazinczy díjat és sikeres érettségit!
- Orbán-Matolcsynál magasabb GDP növekedést!
- Tereljük a fideszes politikusokat a munka világába!
@Arbet: "Nem a baba fejét kell néha átfesteni, hanem az egészet kell gyökeresen megváltoztatni."

Amíg a törvények számodra csak zavart okoznak, addíg mit akarsz megváltoztatni?

Törvények szerint élünk. Az erkölcsi kérdés másodlagos. A törvényt kell betartani, mert annak nem betartását büntetik. Lehetsz erkölcsös, ha nem tartod be a jogszabályokat, akkor börtönbe kerülsz.
@Arbet: Erkölcsös-e az, aki Julcsi néni miatt a törvényeket nem tartja be? Mert Julcsi nénivel szemben így erkölcsös.
@Dr. 2llkedő: Bizonyítsd be te bajnai pöcsömöccse, hogy Kóka, Gyurcsány, Bajnai becsületesen lett gazdag és az országot egy árva millióval sem károsították meg.

Nekem ne azt szajkózd, hogy a törvények nem ítélték el, hanem bizonyítsd erkölcsösségüket.

Te pöcsömöccse.
@volankombiÉ
Volt a Klubrádióban Bajanival egy interjú, hallgasd meg, akkor szerintem megérted!

Valamint:

"...de hát hagyjuk az ilyen semmitmondó frázisokat, hogy legitimitás..."

Valóban. Ez manapság semmit sem jelent. A Fidesz is behazudott mindent (rodolfósan "ne arra figyeljenek, amt mondok"), aztán a "fülkeforradalmat" most úgy értékelik, hogy az mindenre legitimitást ad nekik. Még arra is, ami szöges ellentétben áll a beígértekkel.

A mostani támogatottságuk 30% alatti, és ha a részvételi arányt nézzük, úgy zusammen a választásra jogosultaknak kevesebb, mint 40%-a szavazott Viktorra. A nemszavazók szerintem nem automatikusan a Fideszt támogatták... Akkor milyen népinemzeti elsöprő akratról hablatyol itt ez a kis nemiszerv?
Jó a cikk.

Pár dolog eszembe jutott. Pl. jó lenne pár alapszabályt betartani mert nem kizárt, hogy előbbre visz.

Pl. amelyik jelöltnek sáros a múltja azt nem választjuk miniszterelnöknek. Magunknak teszünk vele szívességet.
Olyan etikus államfőnk lesz amilyet választunk. Jobb-vagy baloldaltól függetlenül aki priuszos azt nem kell elfogadni.

Aztán. Pozitív hozzáállás. Fel kellene fogni, hogy egymás utálása, egymás savazása, egymás ellen ellenségeskedés nem visz előbbre.
Az ellenállásnak, harcoskodásnak, befeszülésnek Magyarországon hagyománya van, ezek az elmúlt 500 év gyarmati reflexei. A mindenkori hatalom elleni tiltakozás. Persze tiltakozni kell ha valami nem tetszik de aki csak tiltakozni tud az nem oldott meg semmit. Olyan politizáljon aki tudja mit akar tenni. Akinek vannak elképzelései. Az LMP vezére pl. nem véletlenül mondott le. Nem tudja milyen a viszonya az MSZP-hez vagy a FIDESZ-hez. Nem ajánlott alternatívát csak elégedetlenkedést és a nemzetközi, szenzációvadász, megélhetési újságírás ezen felbuzdulva rengeteg ellenséget szerzett Magyarországnak. Az ország jóhíre a mi jóhírünk. Vigyázzunk már a jóhírünkre!
Na de mit akarnak csinálni és kivel szövetségben? Egy vezetőnek vannak elképzelései és azokat szövetségesekkel együtt meg tudja valósítani. Olyanok mint az MDF volt. Kicsik, nem tudják hova valók és még saját maguk között sem tudnak rendet tartani nemhogy egy országban. Nem látok elképzeléseket a részükről, nem látok terveket, programokat. Viszont világméretű ellenségeskedést szítottak a hazám ellen akkor amikor a bizalomra szükségünk lenne. Túllőttek a célon. Persze nem állítom, hogy a bizalomvesztés csak az ő saruk lenne... De milyen hatást értek el?

Bajnaira kíváncsi sem vagyok. Ahogy a céges ügyeit kezelte számomra nem hiteles vezető és nem akarom vezetőként látni. Az, hogy jóképű-e vagy sem az pedig ne legyen politikai mérce. Azt már tudjuk kik állnak mögötte, rájuk sincs szükségem.

Nekem a megfelelő vezető az akinek vannak elképzelései, kiáll az érdekeimért/érdekeinkért és nemzetközileg elismert. Nem valami ellen hanem valamiért dolgozik.
@töreki: pont olyan vagy, mint egy ketrecben szűkölő és vicsorgó, ámde fogatlan kutya:) Vicces na!
Magyarország rendszeresen exportálja külföldre a belpolitikai problémáit. Ezzel Magyarország rendkívül negatív képet alakít ki magáról és így is fognak mindig hozzá állni.

A belpolitikai ügyeket idehaza kell eldönteni, erre való a Parlament. Ahol elméletileg a demokrácia játékszabályai érvényesülnek.

Ha Magyarország rendszeresen rossz képet exportál magáról ne csodálkozzunk ha mindig rossz lesz a megítélésünk ami hendikeppet jelent, rossz alkupozíciót, hátrányból indulást.

Meg kell tanulni pozitív képet kialakítani magunkról. Na persze ez egy gondolkodás eredménye nem pedig egy máz. Jó lenne idáig eljutni.

Jó bornak is kell a cégér.
@Arbet: "Bizonyítsd be te bajnai pöcsömöccse, hogy Kóka, Gyurcsány, Bajnai becsületesen lett gazdag és az országot egy árva millióval sem károsították meg."

Miért kéne nekem ezt bizonyítanom?
Azért vannak az ügyvédek, meg a jogászok, meg a bűnüldöző hatóságok, hogy azok bízonyítsák a vádakat, ill. védjék őket.
@stim: "Ahogy a céges ügyeit kezelte számomra nem hiteles vezető"

Mennyire ismered a céges ügyeit? Amennyire a sajtóból értesültél?
@stim: "Meg kell tanulni pozitív képet kialakítani magunkról."

Először is odáig kellene eljutni, hogy tudjuk helyükön kezelni a dolgokat. Amíg félinformációkból messzemenő következtetéseket vonunk le, addig az csak a lázálmainkat erősíti, nem pedig a valóságképet.
Az írás szerzőjének,csak két észrevétel.Lehetne több is,de fanatikus,buta embereket nem lehet meggyőzni!Nekik csak egy céljuk van:Orsós Orbán Viktort szolgálni mindenáron.
1.Viktor királyod nyolc évig követelte a szakértői kormányt.Viktor imádóknak lehet szakértői kormány?
2.Scmitt Pali pártfüggetlen?Pedig neki tényleg annak kéne lenni!
A szocik vezették a csődbe az országot?Kérdem én,nekik volt 2/3-uk?Minden reform törvény elfogadásához kellett a "Király" szavazata.Sajnos minden jót leszavazott,csak végre bukjon a kormány bármi áron,és ő lehessen Magyarország királya!Csókoljátok meg érte,sikerült neki!!
@tamas3303:

Orbán Viktor = HAZA

(E.T. haza)
@Dr. 2llkedő: Ez tetszik!21-én el kéne menni tüntetésre,csak sajnos az ellenzéknek nem indítanak ingyen buszokat!!!
@tamas3303: Nekem jobb dolgom is van, mint tüntetgetni.
"Fent és lent - gátlástalan patriotizmus Mi a bajom Bajnai Gordonnal?"

Csak annyi, hogy szabadlábon van. Ez becstelen dolog. Ha valamiért, Orbánéknak elsősorban ezért kell eltakarodniuk!
@Arbet: Sose hidd, hogy a te véleményed a többség véleményét tükrözi. Lehet, hogy egyedül vagy. De az is, hogy mindössze kisebbségben.
Ha lesz választás, majd meglátjuk.
@Wolfram: Faszfejkém! Még mindig nem vok +győződve arró, h tudod a különbséget a zsidó és a fasiszta lét köz5t. Úgyhogy apád gumicsizmáját hibáztasd, amit lerejszolt és picsán rúgta vele anyádat!
@röhögő: tudom mi a különbség: a színük, nem? vagy lehet, hogy te vagy a különbség?

anyukám üdvözöl. azt mondja, érti, hogy egy tanulatlan bunkó vagy, meg vidéken nőttél fel, de szerinte ezt nem kell szégyellned. egyébként városban már pár évtizede nem járnak gumicsizmában az emberek!

és fejezd be a 8 általánost, annyi nem árt a tollkordáshoz se. akkor legalább ki tudod fejezni magad. ha érted mit jelent...

én viszont kiszálltam, kikapcsoltam a követést is, úgyhogy bármit büffentesz ide csak a publikum szórakoztatására teszed. úgyhogy hajrá, trágárul, ocsmányul, mutasd meg magad!
@Wolfram: Nem a színük, te barom! Zsidónak születik valaki, fasisztává válik. Egybites agyaddal nem fogod fel. Kikapcsoltad a követést? Megfutamodtál. :-))
@Wolfram: "tollkordáshoz" - idegesnek teccik lenni? Melléütögecc? :-))
@MosoMasa:

kösz a kiegészítést, ja ezeket kihagytam ;-)
Már rögtön az első mondatodban bemutatod beszűkült látásmódodat, így az írás 99,9999%-ában már semmi újat nem tudtam olvasni.
Ha létezhet unorthodox gazdaságpolitika, akkor létezhet szakértői kormányzás is. Csak az utóbbival többre mentünk. De ha úgy jobban tetszik, akkor lefordítom narancsra, és az egy unorthodox kormányzás volt. Ha eltudsz képzelni a szavak mögé jelentést, akkor már létezik. Nem kell több. Ha nem, akkor meg neked gyenge a fantáziád.
Amit azzal is bizonyítasz, h nem tudod, mit akar Bajnai. De megkegyelmezek a szűk fejeden és elmondom. Nem akarja megmondani hogy mit akar. Minek. Feszültséget akar kelteni, h róla beszéljenek. Akár az olyan gyenge fantáziával rendelkező egyedek, mint Te, akár olyanok mint Én, akiknek két pókerkéz lejátszása között nincs jobb dolguk mint gondolkodásra sarkallni az olyan egyszerű embereket, mint Te, vagy akárki más.
És örömmel konstatálom (unorthodox magyar szó!), hogy sikeresen adod alá a lovat! Így tovább!
@röhögő: "Zsidónak születik valaki, fasisztává válik. "

Jól beszélsz, kislány: amikorra megismeri a zsidókat.
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Egyébként a családi determináció a világnézet kialakításában szinte mindenkinél igen erős szerepe játszik. De azért ez nem mentség, szégyelld magad.
@zum trucc: Szerintem szégyelljék magukat a fasiszták, és ne azok akiket önvédelemre és saját módszereik viszont-alkalmazására kényszeritenek. Tudod, ugye kikről beszélek, nézz a tükörbe!
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Én nem tudom kiről beszélsz, igazából nem is nagyon érdekel, mert nem a logikus gondolkodásodról vagy híres, sőt egyáltalán nem is vagy híres, ami persze még nem lenne baj. Zavaros hülyeségeket írsz, próbálsz vaktában személyeskedni, igazából unatkozol és csak trollkodsz.
@Frizuravarjú: Hagyd, szerintem ez Bácsfi Diana személyesen...

:)
süti beállítások módosítása