Öncélú demonstráció a baltás kapcsán

2012.09.05. 07:30 baum

Óvatosan, tán kissé tartva az esemény kimenetelétől, érkeztünk a Milla által meghirdetett, Az örmény nép és a világ bocsánatát kérjük elnevezésű tüntetésre. Eleve már bajom volt az elnevezéssel is, na de ami a facebookos event felvezető szövegében volt, az már kiverte a biztosítékot nálam.

„Találkozunk szeptember 4-én, kedden 18:00 órakor a Kossuth téren, hogy ne legyen visszataszító állapot magyarnak lenni, hogy tükörbe tudjunk nézi ezután is, hogy ne jogosan vessenek meg minket a szerencsésebb nemzetek polgárai, hogy ne kelljen ezzel az irtózatos szégyennel élnünk a továbbiakban!”


Egyáltalán nem érzem, hogy visszataszító állapot lenne magyarnak lenni bármikor, a tükörbe is tudok nézni, attól függetlenül, hogy a regnáló hatalom milyen vállalhatatlan dolgokat csinál, akár a nevemben is. Nekem is égett az arcom az azeri baltás kiadatása kapcsán, de ez egyáltalán nem befolyásolta a nemzeti identitásomat. Szegény Milla időről-időre elképesztő amatőr módon követ el hibákat, néha olyan mintha nem tudnák levetkőzni a régi szdsz-es attitűdöket. Pedig Tamás Gáspár Miklós gyengélkedett, az utolsó pillanatban lemondta a részvételt és a beszédét. Az is vicces volt, hogy a Milla által alternatív köztársasági elnöknek kinevezett Dopeman neve fel sem merült, mint fellépő.


A konkrét ügy viszont fontos, nagyon fontos. Belecsúszott az ország rendesen. Nem kezdem felsorolni az érveket, gondolatokat, három napja ebben lebeg a közélet. A legfontosabb alapvetésnek kellene lennie, hogy egyáltalán nem kell nekünk szeretnünk az örményeket, vagy az azerieket, annyi kellett volna, hogy nem baszunk bele az egymás közötti konfliktusukba. Ha viszont már így alakult, ki kell mutatnunk, hogy nem a magyarok, hanem néhány felelőtlen politikus tette ezt.


milla3.jpgSaccra háromezren gyűltek össze a Kossuth téren. A tömeg vegyes katyvasznak tűnt, leginkább egy Charta-gyűlés hangulata lebegte be a teret. Igaz, Gyurcsány hiányzott, de Kovács László, Horváth Csaba, Bauer Tamás, a sajátos mosolyú Molnár Csaba és a fél LMP-frakció nem. Hozzá kell tenni, hogy messze az LMP-sek voltak a legjobb arcok, szörnyülködtek is rendesen néha.


Rényi András művészettörténész kezdte a felszólalások sorát. Attól függetlenül, hogy a demonstrációra szóló felhívás elsősorban a bocsánatkérést célozta meg, Rényi egy permanens kormányellenes szónoklatba kezdett. Nem tudom, voltak-e kormányszimpatizáns emberek a hallgatóság soraiban, akik ebben az ügyben fontosnak tartották kiállni az örmények mellett, de ha voltak is, az biztos, hogy Rényi beszéde közben hazaindultak. Balavány György a keresztény konzervatív punk és blogger jött utána, és azt kell, hogy mondjam, ő volt az egyetlen releváns magyar felszólaló a tüntetésen. Beszéde csúcspontja az volt, mikor remegő hangon kijelentette, hogy ő ugyan egy akolból jött Viktorral, de ilyen erkölcsi színvonalon ne képviselje, mert meggyalázza az eszmét, amiben Balavány hisz. Hitelesnek tűnt a csávó.


Rögvest utána következett a mélypont. Krajcsír Piroska, armenológus kis örmény történelmet adott elő, szenvedélyesen, gyűlölettől átizzítva, egyoldalúan. Szidta az azerieket. Megtudtuk, hogy a baltás gyilkos Szabó Magdát fordít éppen a szemétláda, aminek Krajcsír Piroska nem örül. Majd fennhangon mondta a tömegnek, hogy ismételjék utána, hogy bocsánatot kérünk az örmény néptől. Nem vitatjuk Krajcsír indulatát, azt nem értjük, hogy mit keresett a színpadon, ott, akkor. Mamikon Yengibarian szobrászművészt nem nagyon lehetett hallani, de az eljutott hangfoszlányok pozitív képet adtak beszédéről. El kell felejteni a sérelmeket és továbblépni, mert csak ez az egy út vezet a megbékélés felé. Mondta ezt örményként, ami igen szimpatikussá tette.

milla4.jpg
Schilling "Krétakör" Árpád gőgös és bosszúálló miniszterelnökről beszélt, aki szóban igen, de tettekben nem tartózkodik a rasszizmus támogatásától – vezette le a baltás gyilkos ügyétől a cigánygyilkosságokon át az Új Színházig a lényeget. A végén még egyszer Rényi András lépett a színpadra, és nagy meglepetésemre kijelentette, hogy: „Ennek a tüntetésnek a méltóságról kell szólnia!” – ezt mondhatta volna az elején is. Még hozzátette, hogy most az történt, hogy a magyar nép nevében bocsánatot kért az örményektől és hipp-hopp vége is lett a demonstrációnak.


milla2.jpgFeltűnő piros egyenpólóban feszítettek a Változást 2014 aktivistái. Lipótmező – feliratú transzparenst tartott egyikőjük a feje fölé. Kérdésemre, hogy ezt az üzeni-e, hogy egy esetleges választási sikert követően újra kinyitják-e a szoci-szdsz kormány által bezárt műintézményt, egyértelmű "nem" választ kaptam. A felirat a Parlamentre utalt, ahol „egy épeszű ember sincs.”. Azt is megtudtam, hogy: „Minden demokratikus ellenzéki párttal hajlandóak vagyunk együttműködni. Lengettem én már Che Guevara zászlót is.” – és ez tényleg így szó szerint hangzott el. Nekem nem jött át az összefüggés mibenléte.


Borzalmasan sajnálom, hogy egy ilyen fontos ügyet öncélú dolgokra használtak fel szervezők és résztvevők egyaránt.

Szolgálati közlemény: A Fent és Lent több mint egy éve végleg elvált a 4K!-tól. Ha valaki személyesen szeretne tiltakozni a poszt miatt, azt kommentben, szerzőnknél vagy szerkesztőségünk más tagjainál, és ne a 4K!-nál tegye.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr314755618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bot(rány) kormány 2012.09.05. 11:38:18

Pár fotó a koraesti tüntetésről.

Trackback: Bajnai Gordon mém akar lenni 2012.09.05. 11:34:46

Miközben összeesküvés elméletek tucatjai lepték el az internetet Safarov kiadatása kapcsán, a birtokunkba került információk egyértelműen cáfolják, hogy az azerbajdzsáni államkötvény vásárlás, vagy esetleges MOL érdekeltségek állnak az események hátter...

Trackback: Ha nem pénzért, akkor miért? 2012.09.05. 11:08:39

Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami...

Trackback: Kiút a Safarov-botrányból 2012.09.05. 09:18:20

Az MTI rendkívül kreatív módszert eszelt ki a Safarov-ügy más megvilágításba helyezésére. Egyik összefoglalójuk szerint a Fővárosi Bíróság 2006-ban az azeri gyilkost - nyilván a szabadságvesztés büntetése mellett - életfogytiglani whiskeyfogyasztásra í...

Trackback: Pityinger nem reménytelen? Vagy igen? 2012.09.05. 09:12:30

Kicsit megcsipkedtem Dopeman Pityingert világnézeti őszinteséget illetően, mert szerintem csak bib@szottul megjátssza ezt a Jézuska fan klubtag dolgot. Ideje lenne kihúznia a fejét a judeo-keresztény bibliából. F.MPSZ tagokkal az élen sok ebben az orsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@dr. mesterseges szinezek:

"...és csak az kritizálhatná, aki finnugorban és Óceániában otthon van..."

Nem. Bárki kritizálhatná, de valószínűleg kevésbé hihető annak a kritikája, aki kevéssel azelőtt még nulla tudással rendelkezett ezt illetően.

A szerénység és a tanulni vágyás meg hasznosabb.

Ui.: Mindig így szokott amúgy menni. Nagyívű kamuk, de bizonyíték a tájékozottságra meg NUKU. :)
@Mária:
Ejnye mária, már megint előbb itélsz, mint tudsz valamit, megint az orrodra fog koppintani valami ügyvéd megint, aztán nagy sunyitva fogsz bocsánatot kérni mint a Bencsiktől.

Hatalmas pofával oltasz le mindenkit, hogy kamu a magyar nemzet faxa, hogy tudták, hogy igy meg ugy.
Külügyes vagy? Ott dolgozol? Ismered az ügy minden részletét? Nem amit akárhoz fellelsz a neten, hanem jegyzőkönyvek tartalmát, diplomáciai levelezéseket, stb?
Az azaeri elnök kegyelmet adHAT. Mint ahogy a magyar, az amerikai meg gondolom az angol királynő is, bár nem biztos. Ezzel az erővel nem lehet soha senkit kiadni, mert adott országban a legfelsőbb hatalom élhet esetleg a jogával.
Egyenlőre a magyar külügy tiltakozik, az EU vizsgálódik, a milla meg te meg már itéltetek is.
@pocaklakó minimanó: Ismerem. Döntsd el melyikünknek van igaza. Ott az egész net veled szemben, csak olvasnod kell. Én is azt csinálom.

Egyébként egy jó tanács. Próbáld ezt az egészet úgy felfogni, hogy nincsen semmilyen érzelmi kötődésed ezekhez a dolgokhoz. Senkinek a pártját nem akarod fogni senkivel szemben. Egyszerűen csak tisztán akarsz látni, mert mondjuk döntened kell valamiben (pénz, ház, asszony, lovak, kutyák), szóval csupa lényeges dologban. Akkor mit csinálsz? Ugye nem szijjártóra hallgatsz. Ugye még csak nem is rám. Nade akkor vajon kire? Hát akkor tájékozódsz. Megnézed, hogy ki mit mond. Mit nem mond (ez néha még az előzőnél is fontosabb). Kialakítod a véleményed. Ha hallasz valami mást, kicsit változtatsz a véleményeden. Csiszolod. A vélemény nagyon fotos. Az határozza meg, hogy mit döntünk, hogyan élünk, mit hiszünk el, és mit nem. Szóval, kritikai érzék. Az kellene ide, semmi más. Ehelyett jelszavak vannak, és amögé beálló emberek.
Engemet itt ballibsizel, de fingod nincs, hogy miket írtam gyurcsány regnálása idején. Nem baj. Legyen elég annyi, hogy az én torkomon nem lehet mindent lenyomni, és tőled is csak ennyit várnék. Tekintsd megtiszteltetésnek.
@jobbrolbandita:

"Csak annyi, hogy lehet, hogy Magyarországnak és a magyaroknak ebből később előnye származhat."

Lehet, hogy valamikor származHAT ebből VALAMILYEN előnye. Az viszont tény, hogy HÁTRÁNYA nem származHAT, hanem SZÁRMAZIK. Itt, most, a jelenben, nagyon is kézzelfoghatóan.

És a jövőben még több kára fog származni, efelől legyél teljesen biztos.

Ezzel szemben te jössz itt és próbálod formálni a közvéleményt Orbánék érdekében a valamikori, sohanapján származó bizonytalan előnyökkel. Szégyelld magad!

*

"Pl. biztonságosabb lesz az energiaellátása."

Az ország energiaellátása nem attól függ, hogy milyen, számunkra hátrányos következményekkel járó kérésekben engedünk az azeriak zsarolásának. Az ország energiaellátása attól függ, hogy van-e pénzünk megvenni az energiahordozót, vagy nincs pénzünk rá.

*

"Hja, de ha te minden télen azon akarsz izgulni, hogy az oroszok vagy az ukránok zárják-e el a gázt minden télen néhány hétre, az a te dolgod."

Mennyivel jobb lenne azon izgulni, hogy az azeriak miféle további mocskos kis kérésekkel állnak majd elő, az első kis mocskos kérésük után, azért, hogy ne kerüljön veszélybe az ország energiaellátása :)

*

Alapszabály, hogy nem engedünk a zsarolásnak.

Orbánék ezt nem tudják, nekik alapértelmezett, hogy a magyar társadalommal szemben mindig a jó végére, míg a kétes külföldi "üzletfeleikkel" szemben mindig a rossz végére igyekeznek felküzdeni magukat a fasznak.

Az európai normák szerint tárgyaló feleket meg kerülik, mint ördög a tömjénfüstöt, mert európai normák szerint tárgyalni egészen egyszerűen NEM képesek.
@Mária: Hoppá. Ez új. Most már zsaroltak az azeriek? Errol hol hallottál mária?
@s:

"Ott az egész net veled szemben, csak olvasnod kell."

Hoztam forrást. Volt rámutatás?

Miért nem?

Ja, hogy a forrásban nem szerepelt az, ami az állításban igen.

Mekkora pech! :)
@pocaklakó minimanó: Márhogy miben kellene benne lennem? Mit vársz tőlem?
@s:

"Egyébként egy jó tanács. Próbáld ezt az egészet úgy felfogni, hogy nincsen semmilyen érzelmi kötődésed ezekhez a dolgokhoz."

A saját tanácsodat pláne illene megfogadnod.
@dr. mesterseges szinezek:

Gondoltam, hogy te nem afféle gyorstalpalón kiművelt azeri-örmény szakértő vagy, mint az itteni vinnyogók legtöbbje.
@monddazigazatmar:

"aztán nagy sunyitva fogsz bocsánatot kérni mint a Bencsiktől."

*

Lófaszt kértem nagy sunyítva bocsánatot :)))

Hetekig trackbackeltem a helyreigazítást a releváns tartalmú posztok alá, kár, hogy a kommenteket már nem olvashatod, mert amikor léptem a bloghuról a blogommal, az egyszerűség kedvéért beszüntettem a további kommentezést, amire a gagyi blogmotor a régieket is visszatette nem éles állapotba :)))
@monddazigazatmar:

Kezdesz kibillenni a lelki egyensúlyodból.

Még a végén elsírod magad :)
@pocaklakó minimanó:

www.armenianweekly.com/2012/08/31/obama-deeply-concerned-about-safarov-pardon/

"The United States is also requesting an explanation from Hungary regarding its decision to transfer Safarov to Azerbaijan."

A kép alatti 4. 5. sor, ha esetleg elkerülné a figyelmed.

Most utoljára mondom, nem megyek bele a világsajtó belinkelgetésébe ebbe a postba. Olvass önállóan.
@pocaklakó minimanó: Nem, én csak afféle butuska vagyok, aki ha figyelmeztetik valamire, ami fontos egy kérdés eldöntésekor akkor annak utánanéz.

Példának okáért a fent említett domborzata és vizei térképet nem biztos, hogy elővenném egy ilyen nemzetközi aktusnál, de ha a sértett fél a nemzeti hős körülményre figyelmeztetne, megkérdezném a külügy illetékeseit, esetleg elővenném a helyi sajtóarchívumot.

Persze ha most azzal pirítasz rám, hogy biztosan nem tennék ilyet, mert nem is tudom az adott hely átlagos tengerfeletti magasságát, akkor felismerve a végtelen hurok veszélyét, dobnék egy kivételt.
@Mária:
Azt már hallottam, hogy én fidesz bérkommentelője vagyok. Viszont egy büdös szót nem értek abbol amit leirtál most itt.
A kis egyszerű paraszti eszemmel te irtál valamit, ami nem volt igaz, gyakorlatilag egy szava sem, rádszóltak aztán helyesbithettél, meg bocsánatot kérhettél. Hogy milyen blogmotor meg kisfaszom, ahhoz nem értek.
Akkor is irkáltál valamit - persze másoltad - ami hülyeség volt. Most ugyanazt csinálod. Egyszer már tényleg elkaphatna valami ügyvéd
@s:

Mi van, ha nem tud angolul?
@Mária: A lelki egyensúlyom rendben van. Mindig voltak hülye világmegváltók akik okosnak hitték magukat.

2 ezer ember aki milliónak hivja magát. Ha én elkezdem magam kétméteres kosaras négernek hivni, attol még nem leszek az :D
@pocaklakó minimanó: Aszerint élek, csak te nem veszed észre, annyira nem eszerint élsz. Nálam a tisztességhez az is hozzátartozik, hogy csak bevált, és általam alkalmazott módszereket kínálok felebarátaimnak.

Egy kérdés. Te most haragszol rám valamiért? Mert én egészen nyugodtan eldiskurálgatok veled annak ellenére, hogy szemlátomást más állásponton vagyunk.
@Mária: Hát rettentő sokat fog ártani néhány fröcsögő örmény emigráns. Már elérték amire képesek voltak, obama érdeklődött..hűha....! Ennyi.
Szégyelld magad te, mert pusztán a kicsinyes, primitív, retardált gyűlöleted miatt, inkább hiszel bárkinek, aki a magyar kormány ellen beszél. Szégyelld magad, mert a magyar zászló égetőinek próbálsz hízelegni.
Szégyelld magad, mert nagy pofával akarod éppen te - és nem én - formálni a közvéleményt.
@pocaklakó minimanó: Egyébként kérdeznék még egy apróságot.

Véleményed szerint a zemútnyócévben mindenki, aki Gyucsánynak vekkert mutatott, elkúrózott, monnnyonlezett, az közgazdász, de legalább képesített könyvelő volt?

És ha nem, hiteltelenítette-e ez a momentum az utcai megjelenésüket?
@Mária: Kizárt dolog. Ő is angol nyelvű forrást hozott. Ez szerintem kimondatlanul követelmény is, hogy lehántsuk az esetleges magyar csúsztatásokat.
@jobbrolbandita: "Hát rettentő sokat fog ártani néhány fröcsögő örmény emigráns"

A biztonság kedvéért, más kárán okosként tanulva, óvatosabban is fogalmazhatnál. Még a végén kiderül, hogy te is örmény vagy, oszt úgy maradsz, mint Csanád a sábeszdeklivel.
@_zulu_: Ezzel semmi gond, csak ne legyen már szent, amikor a saját vallásának az értékrendje szerint sem lehet az. Az élet, az SZENT.
@monddazigazatmar:

Na jó, csak a te kedvedért:

Megjelent egy írás a kuruc.info portálon. Ebből idéztem bekezdéseket, belinkelve, forrásmegjelöléssel. Emiatt kérte Bencsik ügyvédje a helyreigazítást, és az általuk fogalmazott levél közzétételét.

A közzététel megtörtént.

A közzétevő posztot pedig nem "elsunnyogtam" hanem pont ellenkezőleg, saját kezemmel trackbackeltem más blogokra, jópár alkalommal, mert a várakozásommal ellentétben az Index NEM TETTE ki a blogketrecbe.

A helyreigazító posztra érkeztek kommentek, amiket nem olvashatsz, mert hónapokkal később, amikor egy számomra sérelmes apróság miatt blogszolgáltatót váltottam, kikapcsoltam a kommentezést, és emiatt a gagyi blogmotor a már meglévő kommenteket is nem éles állapotba tette vissza.

Kérdezz nyugodtan, ha valami nem világos :)
"„Minden demokratikus ellenzéki párttal hajlandóak vagyunk együttműködni. Lengettem én már Che Guevara zászlót is.”

Ez önellentmondás. Aki Che Guevara zászlót lenget, az nem demokrata.
@jobbrolbandita:

Csak nem hagyod abba a primitív propaganda szajkózását :)
@Hohó60: Kirabolták az utca végi benzinkutat. Ezért most meheték és felnyomhatom a trafikot.

Relativizálsz ott, ahol abszolút fogalmak vannak. Módszertani hiba.
@s:
A nemzetközi sajtót bármikor le lehet komonistázni, ballibezni, zsidóbérencezni, de a palacsintába szarásnak ez az indirekt beismerése csak az önkéntes vaknak nem egyértelmű:

index.hu/belfold/2012/09/05/szijjartoek_nem_jatszanak_azerbajdzsannal/
@téglagyár: A krisnatudatúak hozzád képest széles látókörű, témagazdag szófosógépek.
@dr. mesterseges szinezek:

Nem csodálkoznék, ha Molnár Péter klubigazgatót a jövő héten felmentenék a tisztségéből, vagy önként lemondana.
@dr. mesterseges szinezek:

Sztem a kormánynak ugyanannyira kell lemondania, amennyire kb. 15-20 éve a francia mondott le.
Akkor a párizsi reptéren egy örmény terrorista? hazafi? szabadságharcos? (ez ugye mindig relatív, nem akarok állást foglalni...) meggyilkolt 3-4 török diplomatát, meg még vagy 7-8 francia és egyéb állampolgárt is. Később Franciaország kiadta Örményországnak, bizony ám! És ott ugyanúgy kitüntették, ünnepelték, mint most az azeriek.
Érted, kiadták, átadták! Pedig még francia állampolgárokat is gyilkolt.
Hol van az internacionalista jajbékolás a témában? Erről is a Zorbán tehet?

Be kéne látnotok, hogy ezt a sztorit csúnyán benyaltátok, hogy feleslegesen rugóztatok rajta, és szépen csöndben visszavonulni. Nem ilyen baromságokat beszélni, hogy szégyen magyarnak lenni, meg hasonlók. Meg nem beállni a szintén szép firma Örményorzság mögé magyar zászlót taposni.
Be kéne látni, hogy ez nem jött be, és más a Zorbánozást kezdeni. Veszíteni tudni kéne...
@Mária: Nem valószínű, hogy abban a helyzetben van, hogy az övé lehessen az ötlet.

... ettől persze felmenthetik - a NER útjai, ugye, kifürkészhetetlenek.
@dr. mesterseges szinezek:

"És ha nem, hiteltelenítette-e ez a momentum az utcai megjelenésüket?"

Nem. Pontosan annyit érnek, mint az elmúlt évtizedek heveny orbánfóbiás szakértői.

Egyéb kérdés? :)
@pocaklakó minimanó: Háttérben? Mi ez a paranoia? Azért a Te értékrendeddel is nagy gondok lehetnek, ha ezt beveszi a gyomrod, s szerinted minden rendben vele. De csak a kedvedért: Egy aljas, primitív és gyáva gyilkost, akit a hazájában hősnek tartanak, mert az is van annyira primitív, nem adunk ki és kész. Nincs mit ezen vitatkozni, nem lehet menteni a menthetetlent. Tudtuk nagyon jól, hogy mik az előzmények, mit követett el, s mit lehet várni, ha hazaküldik. Nincs rá mentség.
@s:

"The United States is also requesting an explanation from Hungary regarding its decision to transfer Safarov to Azerbaijan."

Ezzel szemben...

"Az USA, Oroszország, NATO elítéli ezt az akciót, hogy csak néhányat emeljek ki a bizonyára ennél terjedelmesebb sorból."

Mutassak példát a diplomáciai módszerek közül a magyarázat kérésre és az elítélésre?

Csak hogy lásd a különbséget.

De szerintem magad is kisakkozod. :)
@Hohó60: Fordítva ülsz a lovon: ha nem volt körültekintő, akkor a francia döntéshozónak IS le kellett volna mondania.

Egyébként nem döntő, de a vonatkozó keresőszavakra még csak hasonló tartalmú cikket sem találtam, pedig egy tanulmány direkte a francia-örmény kapcsolatokról szól, gyakorlatilag napjainkig.
@ö...mikó?:

"Egy aljas, primitív és gyáva gyilkost, akit a hazájában hősnek tartanak, mert az is van annyira primitív, nem adunk ki és kész."

Mutatok ellenpéldát: en.wikipedia.org/wiki/Samir_Kuntar
@pocaklakó minimanó: Vagy mit szólnál - csak a fantázia kedvéért - ha Szögi Lajos barbár gyilkosait kiadnák Száváéknak? Mer beccsszó ők is börtönben tartják?
@dr. mesterseges szinezek: Van aki képes ezt is máshogy értelmezni. Nyilván az én - és sok másik ember - véleménye nem számottevő ebben az ügyben. Ajánlanék egyébként egy játékot. Mindenki vélekedjen, ahogyan csak akar, de ezt - a komoly szándék igazolása céljából - egy bizonyos nagyobbacska pénzösszeg letétbe helyezésével lehessen csak megtenni. Ha a későbbiek során egyértelműen kiderül, hogy kinek volt igaza, az ellenérdekelt tábor a befizatései arányában megosztozik ezen kaución, amit a vesztes álláspont képvidelői maradéktalanul elbuknak. Ez amelett, hogy igen szórakoztató társasági sport lenne, hozzájárulna ahhoz is, hogy a vélemények árnyaltan, megfontoltan, körültekintően nyerjenek nyilvánosságot. Mert addig csak a felelőtlen pofázás fog menni.

Akkor letenném a garast, szíves engedelmetekkel. Az említett index cikk számomra egyenértékű a következő eseménysorral. szijjártó úr keres egy rossz, használaton kívüli fakanalat, nagy nyilvánosság előtt látványosan eltöri, még mindig az előbb említett nagy nyilvánosság előtt letolja a gatyáját és hangos ordítások közepette tökön szúrja magát. Természeten tisztában vagyok azzal, hogy ez csak az én véleményemet tükrözi, de azt legalább tükrözi valamelyest. Gyerekek, szabad a vásár.
@pocaklakó minimanó: Azért, mert máshol is történnek ilyen aljasságok, az senkit sem mentesít.
@dr. mesterseges szinezek:

"Példának okáért a fent említett domborzata és vizei térképet nem biztos, hogy elővenném egy ilyen nemzetközi aktusnál..."

Szerencsére azt nem is kell, de mindenesetre meglepő látni (FB-on is olvasgatom az ismerőseimet), hogy olyanok osztják a nem létező észt, akik számára pár napja ez a két ország (és még száz egyéb) gyakorlatilag ismeretlen / nem létező volt.

De most ők a szakértők.

Én meg röhögök. :)
@pocaklakó minimanó: Nincs, ez így korrekt.

Szóval legyünk a tízmillió sosemtüntető, négyévente olyan-amilyen körülmények közepette szavazó országa.
Max. a tiltakozást bízzuk (pl. további választások által) kijelölt témafelelősökre, akik hozzáértését szintén választáson kinevezett vizsgáztatók ellenőrzik, akik rátermettségét a blog.hun ellenőrizhetjük!
@pocaklakó minimanó: Ja, és mi nem azeri fogságban lévő magyarok szabadulásáért cserébe adtuk ki nekik. Ez is számít.
@pocaklakó minimanó: Ha az USA magyarázatot kér valamire, azt vedd nyugodtan lebaszásnak. Mert az az, csak tudod ezek a diplomácia nyelvén vannak mondva. Azért is nem érted. Tehát nem szó szerint. A diplomácia nyelvén.
@ö...mikó?:

"Azért, mert máshol is történnek ilyen aljasságok, az senkit sem mentesít."

Ez nem érv. Ha azt mondod, hogy dixi, akkor azt támaszd is alá és legfőképpen: magyarázd meg az ellenpéldák létét.

Ugyanis ha van ellenpélda, akkor nem biztos, hogy az ex cathedrád helytálló.

Sőt!
@s:

"Ha az USA magyarázatot kér valamire, azt vedd nyugodtan lebaszásnak."

Örülök, hogy ebben is tájékozott vagy.

Ha esetleg mégsincs úgy, biztos kimagyarázod azt is. :)
@s: Szerintem meg az a módszertani hiba, ha a tarfik hirtelen felindulásból elkövetett felnyomásáért 50-szer súlyosab büntetést akar kiszabni valaki, mint pl. a móri gyilkosságokért.
Abszolút fogalmakkal vigyázni kell, különösen akkor, ha valaki az utca végi benzinkút kirablásával kapcsolatban -amikor egyébként agyonlőttek 4-5 embert is, a pénztáros kisasszonyokat pedig megerőszakolták- mélységes csendben volt, nem ítélte el, sőt hallgatólagosan támogatta is, és csak a trafikban történtek miatt akar vendettát rendezni.
Abszolútum a földi életben valszeg nincs, a dolgok viszonylagosak. Az meg végképp nem megy, hogy a Zorbánnal szemben abszolút baj minden, az internacionalista bűn-Himaláják meg nem számítanának.
@pocaklakó minimanó: Nem szakértők, csak alapvető emberi érzés van bennük, ami úgy néz ki, belőled hiányzik. Nem kell ehhez semmit se tudni, csak két dolgot:
- Mit és hogyan tett
- Mit lehet várni a kiadatása során a hazájától (ami hősként ünnepelte, már régóta, ezt nem tagadhatod)

A cselekmény önmagában súlyos, még a körülmények ismerete nélkül is.
@ö...mikó?:

"Ez is számít."

Nem számít, ugyanis az érvelésben nem történt hivatkozás a cserealapra, mivel közölted, hogy ilyen nincs és punktum.

Most meg jössz ezzel a finomítgatással.

Ha nincs, akkor nincs.

Ha meg mégis van, akkor azt kell magyaráznod, hogy mivel magyarázható ez, nem pedig azzal kell próbálkoznod, hogy "jé, tényleg van, de az más."
@pocaklakó minimanó: Vagy esetleg azt kellene megmagyaráznunk, hogy hogyan jutott eszünkbe ez a pompázatos ötlet, és miért nem sokkal előbb? Ne keseríts el!
@s: A játék jónak ígérkezik, de attól tartok, hogy az egyértelmű eldöntéshez az kéne, hogy felkentjeink Gyurcsány útján járva könyvben dicsekedjenek, hogy 1-2 évvel korábban milyen húzásokkal hülyítették a kívánt irányba az ezerfejűt.
Erre viszont esély sincs.
Vesszen rozsa mihaly, vesszen az szdsz!!!!
@ö...mikó?:

"- Mit és hogyan tett
- Mit lehet várni a kiadatása során a hazájától (ami hősként ünnepelte, már régóta, ezt nem tagadhatod)"

Magyarország rendszeresen ad ki súlyos bűncselekményeket elkövetőket hazájuknak. Gyilkosok, dealerek, rablók stb.

Szerinted nem kellene. Pedig teszik.

A kiadatásról szóló egyezmények - bármilyen szívtelenül hangozzék is - nem tartalmaznak olyan kitételt, hogy amennyiben itt úgy gondolják, hogy az azeriek gyökér népség, akkor nekik coki és olyat sem tartalmaznak, hogy az illető otthoni népszerűségének a függvényében kell mérlegelni.

A probléma ott van, hogy a fogadó fél állítólag garanciát vállalt (mint a többi összes eddigi fogadó fél), hogy az általa is aláírt egyezmény szellemében jár el (azaz a börtön marad - és ennek semmi köze ahhoz, hogy népszerűbb ő, mint itthon a viszkis rabló), de ezt megszegte.

Éppen erre utalok azzal, hogy az állítólagos letolások nem annyira a magyar kormányt érik külföldről, hanem a szószegő azeri kormányt.

De azért nyugodtan lehet tovább kamuzni. :)
@s: A diplomácia nyelvéhez vegyük hozzá az angol nyelv understatementjének báját.
@pocaklakó minimanó: Jó, elhiszem, a Te értékrended szerint ez nem gáz, sőt előnyös. Nincs miről beszélnünk.
@s:

"Vagy esetleg azt kellene megmagyaráznunk, hogy hogyan jutott eszünkbe ez a pompázatos ötlet, és miért nem sokkal előbb?"

Végre rátaláltál a legfontosabb pontra.

Miért most?

A többi viszont marad kamu.
@Hohó60: Értem amit mondasz. Más ügyekben (van bőven, pl. a háborút lezáró békeszerződések Magyarország vonatkozásában) igazat adok neked. Itt most nem.

A másik. Mindenki a saját tetteiért felel. Tudom, hogy az USA nagy gazember. Sőt, egy aljas nagy geciláda, nekem nem kell ezt kifejtened. De itt most mi hibáztunk és csak tetézzük a bajt ennek el nem ismerésével. Minden ügyünkre, amiben igazunk van egyébként, ennek a faszságnak az árnyéka fog vetülni.
@pocaklakó minimanó: Nem kell. Úgy van. Szerintem ne akard részletesbben tudni, hogy tényleg úgy van -e. Mert az már fájhat.
@ö...mikó?:

"...a Te értékrended szerint ez nem gáz..."

Nem értékrendről van szó, hanem szépen és szabatosan megfogalmazott keretrendszerről, amelyet igyekeztek a saját szátok íze szerint interpretálni.

Szólok, hogy nem nyerő. A személyes érzelmek vajmi kevés szerepet játszanak abban, hogy a nemzetközi megállapodásoknak mi a tartalmuk.

Ui.: Most egy darabig távol. Ha kedved van csevegni: pocaklakominimano(kukac)yahoo(pont)com
@s: "Minden ügyünkre, amiben igazunk van egyébként, ennek a faszságnak az árnyéka fog vetülni."

Akadnak még - ha nem is pont úgy - Kis- és Nagyszelmencek, amelyek azért nem kapnak súllyal bíró felkarolót, mert "ezekkel nem érdemes foglalkozni".
@dr. mesterseges szinezek: Nem ilyesmire gondoltam. A sportszerűség egyértelműséget követel. Tények, számok. Ön szerint mennyi lesz a 2013-as GDP növekedés? matolcsy úr? Ön az első tippelőnk. Felajánlott összeg? Ó, milyen gavallér, egy éves nettó fizetés! Következő játékos? Gyerünk, gyerünk! Menjen a játék!
@dr. mesterseges szinezek:

Íme, amit első beírásra én találtam:

Itt jön a "történelmi ok" - néhány tévedéssel tűzdelve:

"2001 áprilisában, 17 évvel a bebörtönzése után, Franciaroszág kiadta az örmény terroristát, Varujan Karapetyant, és Robert Kocharyan (örmény elnök) megkegyelmezett* neki még mielőtt a gépe leszállt volna. Karapetyan más örmény terroristákkal együtt 1984-ben** egy bombamerényletet hajtott végre a párizsi Orly repülőtéren, amely nyolc civil, köztük négy francia életébe került. Pedig ő nem volt Örményország polgára, és Szafarovval ellentétben bizonyosan terrorista volt."

* Mammadov téved: Karapetyannak a franciák kegyelmeztek meg, az örmény diaszpóránál szerezve ezzel piros pontokat. Úgy engedték ki a börtönből, hogy egyben örményországi deportálásáról is döntöttek.

** Mammadov ezt illetően is téved, az eset 1983-ban történt.
@pocaklakó minimanó: Megvan a válasz erre is. Nekünk nem jó. Nem innen (Magyarország) ered.

orbán azt hiazi, mindenkit hülyének nézhet, és ha csak kis hazánkra szorítkozunk talán még igaza is van. A helyzet az, hogy az igazi nagypályák folyamatosan monitorozzák a tetteit. Meg azt is, amit mond. Pedig szólt is, hogy azt nem kéne. De azért nézik azt is. Mindent néznek.
@Hohó60: Jó nagy féreg volt a francia ügyvivő, és ha a *-ot nézzük még nagyobb - másrész éppen a *-os rész azt mutatja, hogy a két eset csak távolról, sötétben, hunyorítva nézve hasonló.
@s: Vagy úgy! Ebben a kaszinós felfogásban igazi értelemre lelne a téház félkörös elrendezése.
@dr. mesterseges szinezek: :-)
Látom, te nem csak amolyan kamu dr. vagy, mint a skiccpali. Vágod a lényeget.
@s: A szerénytelenség árnyékának rámvetülése nélkül elárulhatom, hogy tudományos munkámat megalapozandó tízévesen már mélyreható elemzéseket végeztem snapszer, fájer, póker és huszonegy tárgykörökben, kitekintve az olyan interdiszciplinákra is, mint a kockapóker. Előrehaladásomat tizenkét évesen már tanáraim is jutalmazták, amikoris házilag gyártott borítékos sorsjegyeimért, illetve az azok útján megszerzett uzsipénz-kiegészítésért az intők igazgatói fokozatát adományozták.
@s: @dr. mesterseges szinezek:

Találtam még valamit, nem mondom, hogy biztosan kiegyensúlyozott, hiszen egy olyan oldalon van, amely örmények által elkövetett terrorcselekményeket és genocídiumokatt mutat be - azeri szempontból.

ournalists who were waiting for the spoker-man to listen his press statement in Armenia, they forgot the reason of their being there and clapped him for a long time. This event was lived in May before the Armenian authorities’ explanation of their offering sympathy to USA. This man who was clapped was not a diplomat, politician, sport or an artist. This man was Varujan Karapetyan who was a member of “ASALA” – Armenian Secret Army- and who organised the bombing attack in Orly airport in France in 1983.
This organization-ASALA- was a terrorist one which was based on Armenian Revolutionist Federation and organised terrorist attacks on Turkish diplomats in European countries beginning from 1980s. As a result of Karapetyan’s bombing attack on Orly airport in 1983, 8 people died. Karapetyan who was an active member of the “ASALA” was caught by the French police and he was given the punishment of life sentence by the French Court on March 3,1985.
In order to put Karapetyan out of French prison, a sign campaign was started and nearly one million sign was collected under the leadership of Echmiadzin Church and of course with the assists of the Armenian government.
As a result of serious “developments” in French judicial system beginning from 1985 and the sign campaign, French Court of Appeal forgave Karapetyan on April 23,2001 conditionally that he had to leave the country immediately. It was a surprising point that he was let out of prison a day before April 24 which has been known as the remembrance day of the so-called genocide. It was also determined that Karapetyan would be given the right of asylum by the Armenian government and in addition to this a house and a job would be supplied to him by the mayor of Yerevan.
In addition to that the Prime Minister of Armenia, Adranik Margaryan, was visited by Varujan Karapetyan; Margaryan explained his pleasure with Karapetyan’s heroic struggle for Armenia and he demanded Karapetyan to be looked after from the Minister of Health.

Nos, itt az van bizony leírva, hogy a törököket tervszerűen megmerénylő szervezet tagjának Örményország minden földi jót megadott jutalmul, és ráadásul Franciaország saját maga adott neki kegyelmet azzal a feltétellel, hogy azonnal el kell hagynia Franciaországot, amelynek négy állampolgárát is megölte a török diplomatákkal egyidejűleg.
@dr. mesterseges szinezek:

"éppen a *-os rész azt mutatja, hogy a két eset csak távolról, sötétben, hunyorítva nézve hasonló."

Valóban, hiszen a franciák saját maguk adtak kegyelmet és adták ki Örményországnak az örmények számára tett gesztusként. És még abból a szempontból is más, hogy francia állampolgárokat is megölt.

Tehát képzeld most el azt, ha mindezeket a magyar kormányról lehetne elmondani. Kegyelmet adtak volna a baltásnak, és kötelezték volna, hogy azonnal menjen Azerb.-ba. Ezzel szemben a magyar kormány egyiket sem tette, mégis ellene megy itt a hepaj.
Ha ez sem győz meg mindössze arról, hogy lehet némi kivetnivalót találni a magyar eljárásban, de ennél ezerszer komolyabb események sem váltottak ki ezrede súlyosságú tiltakozást sem, akkor feladom.
@Mária: Mármint te...?! Hát igen, abbahagyhatnád. Láthatod, hogy semmire sem mész a monomániás papagájmonológjaiddal :) Kis agymosott szdsz-es...
@s:

"De itt most mi hibáztunk és csak tetézzük a bajt ennek el nem ismerésével. Minden ügyünkre, amiben igazunk van egyébként, ennek a faszságnak az árnyéka fog vetülni."

Martonyi János kinyilvánította, hogy Magyarországnak nem volt negatív szándéka Ö.orzsággal szemben, barátként tekintünk rájuk továbbra is, Magyarország a nemzetközi jog alapján járt el, és tiltakozik a kegyelem miatt.
Nem hiszem, hogy ennél többet kellene tennünk.

A hírek szerint a hét végén választások lesznek Örményországban, az eset drasztikus túlreagálása és a harciasság valszeg ennek is szól az ottaniak részéről.
@Hohó60: Mondom, hogy fordítva ülsz a lovon.

Fr.-o. saját polgárainak szemenköpése nem lehet minta, és nem lehet referencia.

Kb. be is Bna, a OJ Simpson után szabadon adott vagyon és agresszív etnikai háttér mellett a bíróság töketlen hülye szerepét játszaná... mint ahogy gyakran pont így tesz, és be is Bik, és nem jó senkinek - de sok értelme akkor sincs az usák jogalkotót meg a jury dutyt szapulni, viszont szó nélkül se jó elmenni mellette.
@Hohó60: "Nem hiszem, hogy ennél többet kellene tennünk."

Az engesztelő szó komolyságát az ókortól az érintettek fejének ajándékba küldésével szokás igazolni.

Persze mit is kezdhetne a kormány Szijjártó nélkül, a szája (vagy a segge? ezeket olykor keverem) nélkül?
@pocaklakó minimanó: Zabálnivaló kis troll vagy,fejlett bal agyféltekével.Megszolgáltad a fizetésemelést.
@Mária: :) gondolod? te meg feladtad? ;) hát érveid már nincsenek, csak minősítéseid... ennyi voltál. sziasztok!
@Mária: :) gondolod? te pedig feladtad? ;)
hát érveid már nincsenek, csak minősítéseid... sziasztok!
@dr. mesterseges szinezek:

Itt sztem nincs szó olyan értelemben engesztelő szóról, és nem is kell, hogy szó legyen.
Az örmények akkor nem tiltakoztak, amikor etnikai alapon törököket ölő örmény gyilkost adtak ki nekik. Akkor most sem alapos a tiltakozásuk. Azt meg mindenki leszarta, hogy a törökök mit szólnak ehhez, pedig gondolom, nem örültek. Sőt a franciák és a törökök azonos szövetségi rendszer, a NATO tagjai voltak, míg az örmények nem.

Magyarország közölte az örményekkel, hogy jogi értelemben nem követett el hibát, az örményekkel szemben ellenséges gesztust tevő azeri lépést elítélte.
Tulajdonképpen intelligens módon az lett Örményország tudtára adva, hogy nincs igaza, nincs alapja, hogy ilyen hőfokon vergődik. És még az, hogy ezek alapján felháborító a magyarellenes kampányuk, valamint a magyar jelképek meggyalázása.
Amiért ők gyűlölik egymást, és froclizzák, ahogy tudják, Magyarország nem köteles egyik fél mellett vagy ellen sem elkötelezni magát. Magyarán nekünk jogunkban áll akár az egyik, akár a másik fél felé barátságos lépést tennünk anélkül, hogy azt bármelyikük kifogásolhatná.
Amint fentebb már hivatkoztam rá, örmények számtalan alkalommal követtek el azeri civil áldozatokkal járó merényleteket. Szerinted az elkövetők Örményországban börtönben vannak? Nem.
Akkor logikai alapon miért kellene az azerieknek börtönben tartani a saját örménygyilkosukat?
Egyik sem különb a másiknál ebben a dologban, és felháborító, hogy az örmények bennünket is belerángattak kettejük konfliktusába. Ez a fajta gátlástalanság nálam kicsapta a biztit ahogyan egyre jobban belemélyedtem az ügybe, és több információ állt rendelkezésemre.
És jó lenne, ha a hazai internacionalisták, akiket csak a kormány elleni hecckampány érdekelt az egészből, most már szintén revideálnák álláspontjukat. És ha már bocsánatot nem kérnek (hiszen még soha sem kértek semmilyen gazságukért), legalább csendben hátráljanak ki az ügy mögül.
@Hohó60: "Itt sztem nincs szó olyan értelemben engesztelő szóról, és nem is kell, hogy szó legyen.
Az örmények akkor nem tiltakoztak, amikor etnikai alapon törököket ölő örmény gyilkost adtak ki nekik. Akkor most sem alapos a tiltakozásuk."

Legalább Törökországtól (is) kérjünk valamit, ha az ő kedvükért is tahók vagyunk.
@Hohó60: "Egyik sem különb a másiknál ebben a dologban, és felháborító, hogy az örmények bennünket is belerángattak kettejük konfliktusába."

"Hááát... az úgy kezdődött... hogy ő visszaütött."
@dr. mesterseges szinezek:

Épp arról szól a dolog, hogy nem voltunk.
De ennek ellenére nem azt mondjuk nekik, hogy húzzanak a fenébe, hanem Martonyi engesztelni próbálja őket. Ők a hibásak a túlzásba vitt cirkuszolás miatt, de mégis a kormány próbálja csitítani őket.
Én nem mondom, hogy nekik nem fájhat az átadás. Sokat szenvedtek ők is. De ettől függetlenül nincs joguk ahhoz, amit műveltek.
De mindez nem is érdekel. Ami érdekel az az, hogy itthon játszópajtásokat találtak mindehhez. És ezek, bár már világosan látják, hogy rossz ügyben voltak politikai eszközök, de továbbra sem vonják le a megfelelő következtetést. Ha meg nem látják, hogy csak felhasználják elvakult indulataikat, az nagyon nagy baj.
@dr. mesterseges szinezek:

"Hááát... az úgy kezdődött... hogy ő visszaütött."

Igen. És nekünk mi közünk van ehhez?
Attól, hogy ők rosszban vannak, egyik fél sem várhatja el, hogy mi is haragudjunk a másikra.
@Hohó60: Különösebb meglepetést nem okoz, hogy már megint az anonim blogger a hülye és nemzetrontó.
Remélem, Szijjártó rendbe tudja hozni mindazt, amit elrontottunk, és megbocsát, hogy plusz terhet róttunk a vállára.
@Hohó60: "Attól, hogy ők rosszban vannak, egyik fél sem várhatja el, hogy mi is haragudjunk a másikra. "

Az sk adott pofonról van szó - EKKORA zokszóra nem számítottunk: a kibic érzékenysége.
@dr. mesterseges szinezek:

Már csak ketten írkálunk itt. Meggyőzni úgy sem tudjuk egymást, úgy hogy léptem. Máshol majd biztosan találkozunk, hiszen már eddig is sokszor volt így. Hali.
@dr. mesterseges szinezek: Rejtőjenői életút. De hát a tapasztalatot nem osztogatják ingyen. :-D
@Hohó60: Ez Franciaország baja. Ami meg most történt, az a miénk. Nem célom állást foglalni sem az azeri-örmény, sem pedig az örmény-török viszályban, és erős meggyőződésem, hogy Magyarországnak sem kellett volna erre az ingványos talajra navigálnia magát. Ennek a legegyszerűbben kivitelezhető módja az lett volna, ha minden marad úgy, ahogy volt. Ezt a lehetőséget ezúttal elszalasztottuk, mert innetől már nem lesz semmi ugyan olyan, mintha ez meg sem történt volna. A kormány legelszántabb meakulpázása ellenére sem.
@Hohó60:
"Martonyi János kinyilvánította, hogy Magyarországnak nem volt negatív szándéka Ö.orzsággal szemben, barátként tekintünk rájuk továbbra is, Magyarország a nemzetközi jog alapján járt el, és tiltakozik a kegyelem miatt.
Nem hiszem, hogy ennél többet kellene tennünk."

Magyarországnak döntési lehetősége volt a kiadás ügyében. Elutasíthatta volna a kérést, és ez egyáltalán nem ütközik a nemzetközi joggal.
De, tehettünk volna többet. Nem adjuk ki. Az pont elég is lett volna.
Nem tudom, martonyi úr jelezte -e, hogy (orbánnal ellentétben) az ő esetében ne azt figyeljék, amit tesz, hanem amit mond. Egy kormányon belül ez eléggé változatos viselkedésmintázat, ha érted hogy mire célzok.
@s:

Én értem amit mondasz. Úgy látom, érvekkel nem lehet meggyőzni,pedig egész nap ezzel kísérleteztem. Prekoncepciód van, előre, minden egyéb körülménytől függetlenül meghoztad az ítéletet. Jogodban áll, én is néha teszek így.

Magyarországnak joga volt ÁTADNI a büntetés végrehajtását. Ez szuverén döntési kompetenciája volt, abba senkinek a világon nibcs beleszólása.
Amint levezettem, más országok is tettek ilyet, sokkal, összehasonlíthatatlanul sarkosabb helyzetekben is.
Magyarország tiltakozását fejezte ki Azerb. lépése miatt az elnöki kegyelem ügyében.
Amint láthatjuk, nem állt meg az a teória sem, miszerint Azerbajdzsánnal épülő gazdasági kapcsolataink érdekében adták át a büntetés végrehajtását, pedig ettől én is tartottam erkölcsi alapon. (Bár egyébként reálpolitikai alapon ennél ezerszer súlyosabb dolgok történnek a világban.)

Szóval: akkor mire is a hatalmas felhajtás? Van olyan játszma, amit nem lehet megnyerni. Ez nektek olyan. Persze, mondhatjátok, mint a viccben is van, hogy nyertetek.
@Hohó60:
"Magyarországnak joga volt ÁTADNI a büntetés végrehajtását. Ez szuverén döntési kompetenciája volt, abba senkinek a világon nibcs beleszólása."
Igaz. De joga és lehetősége lett volna ennek megtagadására is.

"Amint levezettem, más országok is tettek ilyet, sokkal, összehasonlíthatatlanul sarkosabb helyzetekben is."
Mint már említettem, az az ő dolguk. Ez meg a miénk.

"Amint láthatjuk, nem állt meg az a teória sem, miszerint Azerbajdzsánnal épülő gazdasági kapcsolataink érdekében adták át a büntetés végrehajtását, pedig ettől én is tartottam erkölcsi alapon."
Miért? Mert valaki azt mondta? Aki nem tartott be egy megállapodást? Akinél szintén inkább arra kellene figyeni, amit ....., mint amit ...... A kipontozott rész kitöltését rád bízom.

"Van olyan játszma, amit nem lehet megnyerni. Ez nektek olyan."
Nekem ugyan nem. Én ugyanis nem játszom semmiféle játékot. Olvasok, mérlegelek, megítélek. Ez az én össze tevékenységem. Nem harcolok senkivel, senkiért. Véleményezek.
Mennyit kaptál ezért a posztért?
@Venyigeszu: Te mennyit kaptál a köcsög kérdésedért?
@pocaklakó minimanó: Aki legalábbis hírolvasó, ( újság, TV, stb...)annak tisztában kellett lennie a következménnyel.Egy "nemzeti hős"-t sehol a világon nem sittelnek le azért amiért nemzeti hős lett. Nonszensz, hogy ezt a politikában jártas , politikával munkaként , napi szinten foglalkozó politikusok nem tudják. Megint megpróbálnak bennünket hülyének nézni.
Ha a szomszéd gyerek lopott a kertedből, hazaengeded azzal, hogy az apjától megkapja a maflást, pedig tudod, hogy ő küldte? Ennyire egyszerű!!!
@pocaklakó minimanó: Jé, tényleg: van valami diszkrepancia a jelenetben. A morálisan felsőbbrendű haláltábor parancsnok és tömeggyilkos-rajongók tüntetnek, mert a magyar kormány - megengedem, dilettáns módon - a nemzetközi jog- és szokásrend szerint járt el. Jut eszembe, hozom ide is:

Nnna, elvtársak (és elvtársnők, meg persze veteránok :)), lehet menni tüntetni
Brüsszelbe is:
index.hu/kulfold/2012/09/05/
az_eu_magyarazatot_kovetel_azerbajdzsantol
Azt hiszem, egy mikrobusz elég lesz...
@Misi56: Miért, 8,5 évre rázárod a kamrát...?
A Milla a legjobb marker arra, hogy még nem múlt el. Ha méltóztatnál vetni egy pillantást a fenti képre!

(Mondom ezt egykori, a '94-es első fordulóig szdsz-jelöltre szavazóként.)
@Balt: Szerintem meg kínos, ha valaki ennyire kikel magából egy szadesz zászló láttán, minimum orvosért kiált.

Az meg nem jó érv a milla ellen, hogy vannak a szervezők között szadeszesek, mivel nem az ő kedvükért megy ki valaki tüntetni velük, hanem a témáért, amiről a tüntetés szól.

Ha más nem szervez tüntetést, de valaki egyetért a dologgal, akkor nagy lehetőségek nincsenek, hogy demonstráljon. Azzal a marhasággal meg ne jöjjön senki, hogy akkor miért nem szervez maga tüntetést, mert ez nem megy csak így.

(Én alapvetően tüntetésellenes vagyok, 2006ban is az voltam, ez azóta sem változott, de ez csak annyit jelent, hogy nem megyek oda.)
süti beállítások módosítása