Béke veled, Békemenet!

2013.01.08. 07:30 Fent és Lent

GrandRieux írása

A sajtóban már arról cikkeznek, hogy idén folytatódik a Békemenet. Mint egy régi, rossz propagandafilm, színes úttörők, felvonulók, Kádár Jánost éltető jelszavak nehezítik a történelem különösen megterhelt levegőjét. Ez a levegőrontás pedig egyre erőteljesebb, hangosabb, a Békemenet szimpatizánsai az ellehetetlenítés ellen demonstráló diákság hangját kívánják végképp elnyomni.

A Polgári Magyarországért Alapítvány tavaly év vége felé a Békemenetet jutalmazta az alapítvány minden évben kiosztásra kerülő díjával. Kövér László a díjátadó ünnepségen történelmi fordulópontnak nevezte a Békemenetet, ami múlt év elején megvédte a nemzet szuverenitását és a demokráciát. Ahogyan Kövér fogalmazott: "Tovább tudtunk harcolni, és tovább tudtunk dolgozni Magyarországért". Sok lesz már a harc, fiúk és vajon melyik harc lesz a végső és ki ellen? A kormány az Európai Unióval, az IMF-fel, az ellenzékkel folytatott felemás eredményű harcok után a diáksággal szemben vette fel a kesztyűt, újabb ellenfelének testet öltött alakját látva meg benne. Ahogy a közleményben volt olvasható, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma a polgári szerveződések összefogásáért, a hazai és határon túli honfitársak és a nemzetközi támogatók aktivizálásáért, a magyar polgári szerveződések megerősítéséért, a hazai, a határon túli magyarok és Magyarország külföldi barátainak összefogásáért, a nemzeti önrendelkezés és az emberi méltóság melletti kiállásért, Magyarország és a magyar kormány jó hírének védelmezéséért ítélte oda a díjat a Békemenetnek.

Kik állnak a Békemenet mögött? Egyikük mindannyiunk kedvence, a béketűréséről és keresztényi könyörületességéről híres Bayer Zsolt, uszítóbajnok és a Magyar Hírlap újságírója, Orbán Viktor régi barátja. „A diákság nem akar semmit, csak balhét.” - írta Bayer a 2012. december tizennyolcadikán a Hírlap hasábjain közreadott megfontolt és felvilágosult, mértéktartástól illatozó cikkében. Igaza van, a diákság nem akar semmit a balhén kívül, csak szeretne továbbtanulni és ha az ne adj Isten, sikerül, nem évtizedeken át hiteleket fizetni egy a munkanélküliség szempontjából élvonalban álló országban. Ez a Bayer Zsoltok szemében valóban semmi.

A Békemenet másik ominózus szereplője Pataky Attila, aki nem rég még a világvégét vizionálta és számos okos nyilatkozatban messzemenő következtetéseket vont le a mások által terjesztett és a saját kreációjú világvége elméletből. Most, a díjátadó ünnepségen a konszolidált, konzervatív, polgári értékeket valló Jókai Anna mellett foglalta el a figyelemmel kitüntetettek helyét az örök rocker. A sokunk által jól ismert videót ismételten érdemes megnézni, mert megunhatatlan és mert szép. Iskolapéldája annak a méltóságnak, ami a diákságból Balogh Zoltán véleménye szerint hiányzik:

Ilyen habitusú emberek a Polgári Magyarország díjban részesült Békemenet frontemberei.

A Békemenetben résztvevők közül pár hónappal ezelőtt egy úr épp azt magyarázta az őt kérdező újságírónak, hogy mennyire jó és igazságos dolog az egykulcsos adó. Az öreg Cipolla varázsereje sajnos gazdasági, pénzügyi kérdésekben járatlan, érzelmileg könnyen befolyásolható embereken fog a leghatásosabban, a kereszténység és határon túliság varázsszavával meghintett prédikációit képtelen az ész elvei alapján felülírni ez a széles számú, megbabonázott közönség.

A diáktüntetésekkel egy időben átadott kitüntetés azt a látszatot sugallja, hogy a Békemenetben részt vevők az igazság, demokrácia és alkotmányos rend igazi képviselői, ellentétben a diáktüntetések résztvevőivel, azokkal a csürhe, semmirekellő, tanulni nem akaró, értéket nem képviselő népséggel, mint ahogy elhitetni kívánják. Megint a jóakaratú emberek megtévesztése történik. A Békemenet könyvalakban kapható a boltokban, a FIDESZ marketing jól működik, beépítve az emberek tudatába: ők az igazság és az élet, rajtuk kívül mindenki rossz és megátalkodott, kommunista vagy magyarságellenes. Hirtelen eszembe jutott, hogy a 2006. október 23-ai rendőrterror után alig egy hónap elteltével Gergényi Péter vehette át Demszky Gábortól a Budapestért Díjat. Ők ezzel Gergényi Péter tevékenységét legitimálták, Orbán Viktorék hasonlóan a Békemenetet legitimálják és mint egyetlen utat fogadják el a szerintük rossz úton járó, illegitim diáksággal szemben. A Magyar Nemzet természetesen hű pártújságként ízléstelen és undorító, az igazságot elferdítő cikkeiben mindent megtesz azért, hogy ez a kép rögzüljön az óvatlan emberekben.

Kövér László mondatát kölcsönvéve, mi is tovább tudunk harcolni, és tovább is tudunk dolgozni Magyarországért.

Béke legyen velük, velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr765000036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.09. 09:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Békemenés 2013.01.08. 21:06:56

- Te, ma miért is békemenetelünk?- Hogy az IMF és/vagy a zsidók ne megint annak az argentin törpének adják az Aranylabdát, hanem végre méltó helyre kerüljön Felcsútra.- Azért nem a múlt héten vonultunk?- Lehet... Akkor asszem azért, hogy Gyurcsány és B...

Trackback: Meneteljetek, gyerekek! 2013.01.08. 18:28:04

Mottó: Minden kutyának megvan a maga kamionja! (SzA) Sajnálnám, ha a Békemenet szervezői végül is letennének körvonalazódó terveikről és nem masíroznának újfent valamiért. Bár nem tudok olyan masír-okot mondani, ami ne adna lehetőséget egy harsány r...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezek a fiúk mára már lassan elérik a mélypontjukat,a saját híveiket sem tudják már vak követésre rábírni,miután mindent a korábban igérttel ellentétesen csinálnak.
Azért a Békemenet legitimációját egyenlővé tenni Gergényi legitimációjával elég erős csúsztatás.
A békemenet nem lövetett békés emberek közé és nem sértett törvényt a hiányzó azonosítójelvényekkel sem, mint Gergényi.
Vagy lemaradtam volna valamiről?
A békemenet végképp elásta magát a szememben, amikor éppen a tanulni vágyó hallgatók, a jövő értelmisége ellen akarta felvonultatni a fidesz szavazókat Bayer Zsolt... Valahogy elsikkadt a sajtóban, pedig sztem ez az egész felsőoktatási törvény mizéria egyik legundorítóbb pillanata volt.
Ugyanakkor az valami kegyetlenül torz dolog, amikor a 2006os rendőri brutalitást, és gergényi kitüntetését hasonlítod össze bayer zsolt kitüntetésével és a békemenettel.
Nem mintha erről a 2 igazán pompás figuráról és a tevékenységükről jó véleményem lenne, de ezt meg kell hagyni.
A Zsótika bizony komoly előnyszezésrae használja a békemenetet. Miután közpénzből és bérelt emberekkel megint tele lessz a hátsóudvar ő komoly pénzeket vág zsebre a szervezésért. Ez azért nagy disznóság, hogy a mi adóforintjainkból fizetik ezeket is ki. De vajon meddig lehet az ilyet büntetlenül csinálni?
A diákoknak az a vágya, hogy ugyanannyian tanulhassanak tovább az tudtommal teljesült.

Az a vágya, hogy ne legyen röghözkötés, azaz hogy ingyen tanulás után 20-ból 7 évet se dogozzon itthon diploma után, azt szerintem sok adófizető alapból nem érti (én sem), hogy miért elfogadhatatlan.

A függetlenség, meg reform, azok meg olyan (szubjektív és leginkább kormányfüggetlen) tényezők amivel a mindenkori ellenzék bármikor kampányolhat és kampányol is..
uncsi. ahogy az egész mai termés. ezt bírta kiizzadni az Index lakájhada?:)
@bogardus:

Szerintem meg manapság éppen azok a diák érdekképviseletek ássák el magukat, akik folytatják a hárborgást miután kiharcolták amit akartak.

Na nem azért mert jogtalan az igényük.
Hanem azért mert ilyen erővel 1990 óta mindenki egyfolytában tüntethetne, minden kormány esetén pl a
- közigazgatási reformért, függetlenségért
- TB reformért, függetlenségért
- Közszolgálat reformárt, függetlenségért,
...

Szóval ezen igények jogosak, de ezek nem most romlottak el, hanem soha nem voltak jók.
"a béketűréséről és keresztényi könyörületességéről híres Bayer Zsolt"

ezen sírtam úgy röhögtem. :D
francba, már örültem, hogy januárban is lesz békemenet. ki akartam rá menni részegen, bőrtangában, heil gyurcsány heil bajnai, atomot felcsútra jelszavakat kiabálva)))))))
@Trompf: Szerintem vitázni sem kellene a röghözkötésről (mert nem lenne rá szükség), HA lennének normális kezdőfizetések, és egyáltalán normális álláshelyek a versenyszférában. Itthon maradásra kényszeríteni ezek hiányában a diákságot ostobaság.
@Trompf: Ezzel csak egy a gond. Hogy nem te dontod el hogy ok mit akarnak.

Vajk
Sukoró-ügy: "rosszkor voltunk, rossz helyen " ??????
NAGYHALAK...EGY KIS TEREMBEN !
JOAV BLUM-BÁCSIVAL AZ ÉLEN !
AKIK EGYRE TÖBBEN VANNAK ÉS EGYRE TÖBBSZÖR ROSSZ HELYEN ! DE VALAHOGY MINDIG MEGÚSSZÁK, MERT JÓ KAPCSOLATAIK VANNAK !
"
[kakukkmarci] [2013.jan.08. 13:34]
"Gyurcsány Ferencet, aki kormányfőként elvi támogatásáról biztosította az elcserélt sukorói állami földeken tervezett munkahelyteremtő beruházást..." -azt hiszem az elmúlt 22 év alatt emberek több-tízezrei tapasztalhatták meg a hasonló "munkahely-teremtő" beruházások áldásait. Míg tart az adómentesség és különböző kedvezmények,s lehet a százmilliárdokat kitalicskázni az országból,addig több kis elbocsájtásokkal úgy-ahogy fenntartják(legtöbbször azonban hónapokon belül kivéreztetik,lezüllesztetik,lerombolják) ebül szerzett zsákmányukat,majd egyik napról a másikra lakatot helyeznek a kapukra(cukorgyárak,répatermelők százai,húsüzemek,zsebszerződésekkel és más manipulációkkal elcsalt százhektárok,utakat lezárták,stb...).
A Velencei tópart kerítés mögé kerülhetett volna,(a hohoohooo-félék 5 ezerért esetleg sétálgathattak volna néhány órácskát is a kerítés mögött)a turisták által elköltött pénzek nem itthon landoltak volna,hanem a világ s a mutyi szélhámosainak zsebét húzták volna...Ahová egy zrájeli kampókéz beteszi az ülepét,ott csak neki és fajtájának(esetleg honi cinkosainak) teremhet babér. -s ez nem a spanyol viasz feltalálása már régen...
"

KAMPÓKÉZ-NEK SOK HAVERJA ÉS SOK LEFIZETŐS PÉNZE VAN !
Békeharc elvtársak, békeharc!

Éljen a pártvezér vezénylő tábornok elvtárs!

A trompf féle agyatlan seggnyaló fidesznyikek nyalják tovább a vezénylő tábornok fényességes ülepét!
HJAHHH...., ORBÁN NEM KÁDÁR ! (JÁNOS)
CSAK EGY ROSSZ HORDÓ-SZÓNOK !
Most min kell csodálkozni? Fogalmatlan birkák hada ugrásra készen várja egy tapló szociopata csettintését. Nem is valami nyugati demokráciában élünk... tudjátok, ok->okozat.
@kvadrillio:
Tízből nyolc magyar szerint 2013-ban csak rosszabb lesz
Magyarországon a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató felmérése szerint, amelyből az is kiderül, hogy a görögök után a magyarok látják a legsötétebben a jövőt."""""""""
Mindig fölszökell bennem a pumpa amikor 2006-os csürhe elleni rendőri fellépést terrornak állítják be. Persze autót gyújtogatni, kirakatot bezúzni, békés polgárok autóján ugrálni szeretetre méltó dolog. Nem is beszélve arról, hogy a hazafiak molotov koktélt dobáltak a rendőrökre, -élő adásban- a Rémhír Tévé lelkendezve a forradalmi hangulattól elszólta magát, hogy Wittner Mária ezt csak 23.-ára tervezte. (TV ostrom). Azóta sem ítéltek el egyetlen stricit sem komolyabban, csak rendőröket hurcoltak meg, akik megpróbálták a huligánoktól megtisztítani a terepet. És most ezek vonulnak a békamenetben !!! Fújjjj !
@Trompf:
Rosszul tudod, kevesebben tanulhatnak államilag finanszírozott szakon.

Nem kényszeríteni kellene a frissen végzetteket, hogy itt maradjanak, hanem lehetőséget, hogy ne akarjanak elmenni.

Azt hívják pofátlanságnak, amikor reform (átalakítás) szót aggatnak egy egyszerű pénzbehajtásra.
Kedd délután 16 órától újra összeülnek a kormány felsőoktatási politikája ellen felszólaló diákok. A pécsi Hallgatói Hálózat a Pécsi Tudományegyetemen FOLYTATJUK! címmel rendezi meg a decemberi REUNION folytatását, a pécsi középiskolai és egyetemi polgárság második közös fórumát.

A PTE BTK-TTK aulájában meghirdetett fórum kapcsán, ahová a pécsi HaHa a köz- és felsőoktatás jövőjéért tenni vágyókat várja, a Facebookon eddig közel kétszázan jelezték részvételi szándékukat a vizsgaidőszak dacára.

"Orbán Viktor nem tudta megtartani ígéretét, a köz- és felsőoktatás "problémája" nem oldódott meg karácsonyra. Magától és a politikusok félrevezető kommunikációs manővereitől nem is oldódhatott meg! Eljött az ideje annak, hogy megújult erővel folytassuk a munkánkat, hiszen válaszra már igen, de eredményre még nem sikerült sarkallnunk a kormányt!" - írják a szervezők, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvényre.

Hajrá diákok, már a világ is figyel benneteket!
A demokratikus, szabad, élhető Magyarország a tét.

A komcsi és fideszes diktatúrák után harcoljátok ki a boldog jövőtöket!
@laci0011: tévedsz, még nagyon messzi van a mélypont, az államszocializmus is húzta hosszú-hosszú ideig, ezeknek is bőven van még tartalékuk, mellékesen pedig teljesen elhiszik a saját hazugságaikat, még csak nem is érdekből ilyenek. A diákok pedig éppúgy be lesznek feketitve, mint mindenki aki ellenáll a butaságnak, már várom mikor lesznek az egyetemisták kollektivan gyurcsányistának nyilvánitva.
Skandalhatja a valosagot a bekemenetekbe tomorult torzsmagyarsag, ha a megszallo bankok letornek minden ellenallast.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2012/11/bankok-es-tankok.html
@Békemenet a diákok ellen, sunyi, aljas csürhe!:
Hát a komcsi kötődésű diákszószólóktól ezt nem nagyon várhatod.
@epresgulyas: Az államszocializmus addig húzta ameddig a szovjetek szponzorálták.Viktorkát nem nagyon akarja senki...A saját lábán meg soha nem fog,ez az etatista nemzetieskedés lassan eléri a korlátait.
"Ilyen habitusú emberek a Polgári Magyarország díjban részesült Békemenet frontemberei."

az index bloggerek meg olyan habitusúak mint aki megdobta a patakit.
bayer jó beszopatja a fideszt...a primitív csürhe bőven nem lesz elég 2014 ben
Ahogy már korábban megírták:

"A nemzetközi helyzet fokozódik!"

"Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség."

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

meg mások mást:

"Négy láb jó, két láb jobb!"

Röhejes, hogy egy sokaság milyen szépen játsza újra a történelmi anakronizmusokat. Közpénzből persze.
@Trompf: Rosszul tudod. Az első pontjuk a 2011-es keretszámok visszaállítása, nem teljesült: 16 szakon tandíjat (önköltség) kell fizetni.
Ezen kívül még 5 pontjuk van és csak az egyik a hallgatói szerződések eltörlése. Az 55.000 hallgatói létszám fedezete nem látszik sehol. Ezt az ígéretet kb. annyira lehet komolyan venni, mint Orbán kijelentését, hogy 240 pont felettingyen tanulhat bárki (szerintem is kevés), erre jönnek a keretszámok és 16 szakon a tandíj....
@merre:

ott fognak menetelni mindazok, akik jobban szeretik orbánt, mint a saját gyermekeiket, unokáikat.
@Tartós Béka: Bejka fiam, úgy látszik , mindenről lemaradtál.A csürhét Európában máshol is szétlövik, ez így szokás, lásd a fideszoton szurkolók svájci "vendégjátékát".Há mé nem vonult oda a békamenet, he ? Az a helyzet, hogy patkányok vagytok mind.
Pataky ufós szövegei csak még hitelesebbé teszik a békemenetet :)
@rabelais: Keményebb dolgokat biztos nem engedett a konzervatív tulajdonos-cenzor.
A röghözkötési szerződésben van még egy szépség. Ha itthon marad, de nem a szakmájában helyezkedik el, akkor is vissza kell fizetnie a tandíjat. Erről persze sokan nem tudnak.

Ráadásul hasznos is lehet, ha a frissen végzett diplomás pár évre kimegy külföldre nyelvet tanulni, szakmát tanulni, megismerni más mentalitást, majd hazahozni a megszerzett tudást.

Vagy tiltsuk be az idegennyelv oktatását, különösen az angolt, mert enélkül nehezebben boldogulnak a kivándorlók külföldön.

Az mindenesetre jól mutatja az emberek megvezethetőségét, hogy sokan tényleg azt hiszik, a kormány 1 kivételével teljesítette a hallgatók követeléseit. Félelmetes.
@Távmunkás: Nem kéne Patakyt szídnod, nagy rocker, és a konzervatív nemzeti magyarság egyik példaképe és jelképe.

Ufók pedig léteznek, ha kételkedsz, be lesznek írva az Alaptörvénybe.
Savanyú a szőlő ballibák. Hozzá voltak szokva, hogy három SZDSZ-es tüntetését filmezi alulról a BBC és tele van a mértékadók méltatásával a "világsajtó"

Nagyobb a baj:
TGM:"Annyi az újdonság, hogy Magyarország történelmében először van jobboldali értelmiség. Ez eddig sohase volt. A Kommentárban például vannak eredeti cikkek, intellektuális értelemben komolyan veendő (a Nemzeti Érdek vagy a Századvég új folyama se [volt] rossz, de még a Valóság és a Hitel is közöl néhanapján egész érdekes és értelmes írásokat). A huszadik század eleje óta fönnálló baloldali szellemi hegemónia megöregedett, széttöredezett, elvesztette szellemi ideáljait. Mondok egy fájdalmas példát. Bírálatot írtam Litván György fő művéről [Jászi Oszkár. 2003 - a szerk.], aki élete végén már nem lelkesedett ideáljáért, akiről a könyve szólt, s aki nagyon megneheztelt rám, amikor ezt megkíséreltem kimutatni. Jászi és Ady demokrata volt, nem pedig liberális. Ebben a könyvében a liberális Litván megpróbálja liberálissá változtatni őket, pedig ebben a korszakban a liberális Tisza István volt. A magyarországi baloldal mindig demokrata és tág értelemben véve szocialista volt, azaz az elnyomottak mellett állt, akik nagy vonalakban 1920 előtt a parasztok, a munkások és a nemzetiségiek voltak, Csonka-Magyarországon pedig mindenekelőtt a parasztok. Jászi is mellettük állt, ezért is becsülte annyira a népieket. A magyar baloldal azóta elvesztette demokratikus, azaz egalitárius pátoszát és motivációi jelentős részét, majd odalett az intellektuális hegemónia is. Jellemző, hogy ha a baloldali-liberális szellemi elit annak idején kitaszított valakit, akkor az elveszett. Ez így volt az ezredfordulóig, ma már szó sincs ilyesmiről."
Nem hiába sikítozik Cohn Bendit, Paul Lendvai, Charles Gati, Konrád, Dalos stb. stb.
Nagyon sajnálom Jókai Annát, hogy ilyen butaságba bevonták. A békemenet biztosan jól jött a kormánynak. Az is biztos, hogy ezzel nem lehet, és nem is szabad a diáktüntetéseket ledegradálni. Igazuk van!A jövőjükért, sajnos, kell, hogy tüntessenek! Bárcsak én is tüntethettem volna akkor, amikor a saját jövőmért és a gyerekeimért lehetett volna.
@kvadrillio: ÖÖÖÖ összefüggés a posttal, vagy valami? Vagy hülye vagy?
@yamakawa: Jó dehát csak ez maradt a narancsgollamoknak. Szemkilövetés, röff. Sőt, a libák szemének kilövetése, hovatovább.
Ezt tudják hajtogatni, ez van. Ha erről szól egy komment, akkor át kell lépne. Hülye makkmarcik ezek.
a múltkor az tetszett, amikor valamelyik szerencsétlen narancsot kiállították, hogy elmondja, de jó nekünk, a diákokat nem bántották, nem úgy, mint a 2006-os "tüntetőket"

jah, a diákok nem is gyújtogattak :)
Mondjuk egyébként az egykulcsossal tényleg nem értem a problémát.

Ez olyan baloldali, szocialista dolog, hogy a gazdag aránylag is fizessen többet, meg hogy a közteherviselés azt jelenti, hogy kinevezzük gazdagnak azokat a szegényeket akik többet keresnek mint a legszegényebbek, akik viszont ne viseljenek közterhet.

Most elvileg nem szoci kormány van, másrészt viszont Bajnai is bevezette az SZDSZ és az MSZP támogatásával a 17%-ot 15 milláig az utolsó költségvetésében, amiből a Fidesz 16%-ot csinált, és korlátlanult (ugye hány embernek van bejelentett bruttó 15 millája...)

Ehhez képest visszásnak érzem a konstans baller támadást a 16%-os egykulcsos ellen (ami egyébként szerintem is alacsony, kb. 20%-nak kellene lennie, és a nyugdíjat is terhelnie kéne, csakúgy mint a TB-nek).
@toronado: ha lehetne, saját véleményt olvasni. beplagizálni dolgokat, nem mindig nyerő
@cellular: Én szeretem Patakyt. De a hülyeségei nem szépek.
@Trompf:
"Hanem azért mert ilyen erővel 1990 óta mindenki egyfolytában tüntethetne, minden kormány esetén pl a
- közigazgatási reformért, függetlenségért
- TB reformért, függetlenségért
- Közszolgálat reformárt, függetlenségért,
..."

A baj csak az, hogy senki se tüntetett.

Illetve amikor reform volt (a rendőrök ne menjenek már 40 évesen nyugdíjba, ami jogos) -- akkor meg a reform ELLEN tüntettek.
@phaidros: Önmagában nézve, kiragadva a realitásból? Úgy egészen jónak hangzik az egykulcsos.

Viszont például a filozófiájában pont ellentétes mondjuk azzal ,hogy bizonyos szektorokat különadókkal, plusz terhekkel sújtanak.

Hasonlóan szembe megy ezzel az elvvel az, amikor nagy adókedvezménnyel csábítanak ide multikat, termelőegységeket.

Jelenleg a kormány mindhármat alkalmazza, ami szerintem egy kicsit önellentmondásos. Legalábbis, ha a mögöttes elveket nézzük.

Nem látom a nagy koncepciót mögötte. Ha pénz kell, és a nagyoktól többet vonunk el, akkor magánszemélyek esetén miért cselekszünk máshogy? Mi a cél az egyikkel és mi a másikkal?

Nekem ilyen kérdéseim merülnek fel, arról nem is beszélve, hogy melyiknek milyne költségvetési hatásai vannak, valamint a növekedésre hogy hatnak abban a környezetben, amiben vnnak.
"ésmi nem foglalt 2013.01.08. 16:49:16
@toronado: ha lehetne, saját véleményt olvasni. beplagizálni dolgokat, nem mindig nyerő "

Ésmi ráment az agyára a ballib plagi, az egyetlen sikerágazat amivel próbálkoznak, de arra is ráfáztak, mert szereztek egy fideszes elnököt plusz két évre és leharcolták a csodafegyverüket, Gyurcsányt egy életre.
Nos a szerző TGM, Tamás Gáspár Miklós, az idézőjel pedig az idézet jele. Hol is van a "beplagizás"

Van saját véleményem is, de az kevésbé szalonképes, így maradok TGM-nél.
@cellular: Ha pénz kell, és a nagyoktól többet vonunk el, akkor magánszemélyek esetén miért cselekszünk máshogy? Mi a cél az egyikkel és mi a másikkal? "

Mert ott van, itt meg nincs. De van ennél egy sokkal okosabb meggondolása is Orbánnak. Ő rögtön látta, hogy a balos többségű EU nem fogja megbocsátani a 2/3-ot és a magyar elvtársak szarrá verését. Minden szinten támadni fognak, így gazdasági szinten is. Orbán a támadások terheit szépen átrakta a bankjaik vállára, és az utolsó 2012 őszi támadás során meg is mondta, hogy bármilyen plusz kívánságot teljesítünk, legfeljebb egy kicsit emelünk a bankadón. A bankok sírva rohantak az EU-hoz és rögtön nem volt újabb kívánság.
@Trompf: "Hanem azért mert ilyen erővel 1990 óta mindenki egyfolytában tüntethetne, minden kormány esetén"

Miért nem tette???

Csak egy graffiti idézet: "Birka nép"

És akkor azokat ekézed, akik végre nem ilyenek...

Gratulálok!:((
Annyira unalmas már ez a békés tüntetők közé lőttek.
Azért mert elmondjátok 2945637-szer attól még az akinek nincs köd a szeme előtt az látta a valóságot.
Még a nagy vezéretek is iszkolt ahogy tudott mert valamiért megérezte, hogy jön a B közép egy kicsit játszadozni a rendőrökkel.
Azt hiszem az emberek többsége tisztán lát ez ügyben aki meg nem az nem is akar.
@toronado: Már hogyne lenne? A progresszív SZJA mellett több adót fizettem az államkasszába, mint most. És persze jól jön a plusz összeg, de nagyságrendileg nem változtat sokat.

Arról nem tudok, hogy az EU rögtön támadásba lendült volna. A hiánycélból nem engedtek, de túlzottdeficit eljárás alatt álltunk, és azt nem a 2/3 idején kezdték.

A "támadások" főként abból eredtek, hogy a magyar kormány nem tartotta be a vállalt kötelezettségeit. Miylen meglepő. Túllépem a sebességhatárt, jön a csekk, és én azt mondom, megtámadott a rendőr.

A bankok túlzott leterhelése viszont a gazdaságnak nem tesz jót. Másrészt sok terhet áthárítanak a bankok, ami megint csak parasztvakításnak jó.
Ni csak ki beszél most 2013.01.08. 17:10:10
Annyira unalmas már ez a békés tüntetők közé lőttek."

Hát igen ballibék feltűnően únják ezt a témát, sőt valójában már az első perctől feledni szerették volna.

Pedig a történet számos érdekességet rejt, de érdekes módon Bolgár úrat nem hevíti a téma újabban. Ő addig volt elemében, míg a Kruchina testvéreket próbálta áztatni.

No nézzük a történet szépségeit:

A tüntetés ügyben egy elfeledett kulcsmondat ami így szól:
Gyurcsány Ferenc : „Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."
( Népszabadság, 2004. február 9.)

Ezt próbálta meg valóra váltani Gyurcsány.
Előkészületek:
Kimegy az öszödi beszéd a rádióba. A Kapu főszerkesztője Brády elmondta, hogy Rózsa Flores már jóval korábban rendelkezett a szöveggel, sőt felkeresett rádiókat, akik mind elhajtották.
Most csodák csodájára a közszolgálati rádiók/TV-k hirtelen EGYSZERRE műsorra vették a szöveget és csodák csodájára a hosszú beszédből, mind UGYANAZT a pár mondatott sugározták. Nyilván valaki jóváhagyta nekik. Talán Orbán.

A TV ostromnak nevezett cirkuszi mutatvány, ahol szinte senkit nem fogtak el, csak napokkal később bukott le egy "ostromló" akiről kiderült, hogy RENDŐR.

Közben hetekig hagyták, hogy mindenféle figurák kempingezzenek a Kossuth téren, szinte érlelték a tüntetőket október 23-ra, nehogy idő előtt szétszéledjenek.

Merő véletlenségből KOCKAKÖVEKET hagynak szépen gúlába szedve, mert hogy tudták, hogy az utcakő a proletáriátus fegyvere. Mint egy videón látszott a rendőrök vígan dobálóztak a kövekkel.

Csodák csodájára egy beindítható TANKOT is odahúzott Fidesz. Mint évekkel később kiderült, azért sejtették, hogy be fog indulni, mert hogy a rendőrség PÁNCÉLTÖRŐ fegyvert kért és kapott a honvédségtől, mégpedig törvényellenesen. Szekeres hebeg, habog, ugyanis a tüntetők nem páncélban szoktak tüntetni.

Felvonulnak rendőrék AZONOSÍTÓSZÁM nélkül, magyarul felelősség nélkül. Ez olyan felhívás, mint a háborúban a "nem ejtünk foglyot". Az azonosítószámok vezényszóra leesnek.

Rendőrék elindulnak, hogy valahogy az Astóriáig tudják üldözni a tömeget, ahol majd ütközni tudnak a Fidesz gyűlés résztvevőivel. Ám gond támad, okafogyottá válik az üldözés:
Javaslat a tömegoszlatás befejezésére
"A 2006. október 23-án történteket felidézve a dokumentumban az áll, hogy a Parlament környéki tömegoszlatások folyamán, a tömegnek az Alkotmány utcából történő kiszorítása után Pigler István rendőr alezredes egyértelmű javaslatot tett a tömegoszlatás BEFEJEZÉSÉRE, mivel a csoportosulás nagyobbik része az Astoriára meghirdetett, közelgő Fidesz-rendezvény felé vette az irányt.
Pigler azonban azt az utasítást kapta Majoros Zoltán rendőr ezredestől, hogy a tömegoszlatást a Deák tér irányába folytatni kell. Pigler még egyszer javaslatot tett az oszlatás FELFÜGGESZTÉSÉRE, de kezdeményezését akkor sem fogadták el. A Bajcsy-Zsilinszky úton haladó rendőri erők folytatták a tömegoszlatást az Andrássy út és a József Attila utca kereszteződésig, ahol Pigler megállította az oszlatást, majd kisebb VITÁT követően Majoros arra utasította őt, adja át a parancsnokságot a REBISZ Bevetési Parancsnoksága I. Bevetési Osztálya vezetőjének, Gulácsi Sándornak.

Végjáték, teljesen fals ítéletek, hazug rendőrök totális bukás minden szinten a tekjes ballib lebukik.
Bodoky: "Addig én alapvetően liberális újságoknál dolgoztam. Magyar Narancs, az Index is tök liberális volt abban az időszakban. A liberális táborban ez árulással volt egyenértékű, hogy én a „nácikat” védem, a „nácikat” mosdatom. Kőkemény támadások voltak. Hogy én a Fidesznek nyalok, hogy én Jobbiknak nyalok, teljesen méltatlan volt. Miközben pont az emberi jogi normákat kértem számon az akkori rendőrségen. Amiket egyébként a LIBERÁLIS OLDAL ELŐSZERETETTEL KÉRT SZÁMON MÁSOKON."

Na ebben profik, számon kérni MÁSOKON.
@toronado: "balos többségű EU"

Ezt a fasságot honnan vetted?

Az olyan tények még véletlenül se zavarjanak, hogy az Európai Parlament vezető ereje a jobboldali Európai Néppárt, amelynek egyik alelnöke a bonsaiduce

www.europarl.europa.eu/members/expert/groupAndCountry.do;jsessionid=161388D66E5F2AED6D596AE49563FEE6.node2?language=HU
@yamakawa: igazad van. pont ez a lényeg, voltak akik orbán 2006-os puccsát szabadságharcnak állítják be. pedig csak orbán által feltüzelt csőcselék randalírozott és rombolta azt amit látott. és orbán ennek örült. és a végén nyert, mert a sok marha elhitte amit sulykoltak belé.
@cellular: Tévedni tetszik. A magyar kormány valóban nem tartotta be a vállalt kötelezettségeit, sőt mi tőbb Almunia félrenézése mellett át is vágta az EU-t. Ám csodák csodájára sem az EU sem az EP nem hisztizett addig míg ballib kormány volt, sőt mi több, az IMF-el karöltve 5 perc alatt adatak kölcsönt a totlálisan eladósodott kormánynak. Ám jött Orbán és hirtelen semmi sem tetszett, pedig az Orbán kormány teljesíti amit vállalt. Érdekes nem?
@Prof. Dr. Simon Templar:
Hát onnan, hogy balos többség van és a Néppárt nem vezető ereje az EP-nek. A legnagyobb frakció, de a balosok többen vannak és ott a Cohn Benditek az urak.
@phaidros: aránylag nem fizet többet, mivel a sávhatárig azonos adókulcs vonatkozik a határ alatt megkeresett pénzére.
igazából az a kérdés, hogy hogyan akarod szétosztani a terheket, a magasabb jövedelműeket jobban terhelve (többkulcsos), vagy mindenkit, és ezzel arányaiban jobban a szegényeket (ÁFA, infláció, áthárított különadó). Csak míg a gazdagabb így kevesebbet takarít meg, vagy kevesebbet importál, addig a szegényebb kevesebbet fogyaszt, és ez meglátszik a növekedési esélyeken is. A családi adózás már volt terítéken, az nekem pl. szimpatikus.
A nyugdíjak pedig igenis adóznak, az szja-t a bruttó bérre számítják, vagyis a nyugdíjjárulékod is adózik. Ettől kezdve mindegy, akkor adózik-e a nyugdíjad mikor kapod, vagy mikor fizetted azt, ami feljogosít rá (jó, nem mind1, mert addig meghalhatsz, meg úgyis kevesebb nyugdíjat kapsz majd, mint amennyi járulékot fizettél x év alatt).
@toronado: Görögország meg mi sem azért kényszerülünk elsősorban költségvetési megszorításra, mert ez az EU kívánalma, hanem azért mert el*seszetten gazdálkodtak a kormányaink. Érdekes mód, Franciaországtól vagy akármelyik Beneluxtól stb., ilyet nem várnak.
@toronado: Az EU és IMF az Orbán-kormánynak is adott volna kölcsönt a feltételek mellett. Orbánéknak viszont nem is volt célja a megállapodás. Így ezt kár is összehasonlítani.

2008-ban beütött a válság, 2009-re pedig új miniszterelnke volt Magyarországnak. Akinek sikerült stabilizálnia az országot. Ugyan miért szóltak volna be neki? Hogy javul az egyenleg, a gazdasági visszaesésből 0 lesz, majd kisebb emelkedésnek is indul, miközben a hiány is csökken?

De érdemes lenne a konkrét "támadásokat" sorra venni, mi miért volt.
@toronado:
Na egy agy mosott droid. A figyisz engem is félre tudott vezetni, de ennyi baromság után ki az aki hisz még nekik. Csak teljes agymosással lehet ezt elérni. Ha Viktor mondja nem kell tandíj, ha Viktor mondja kell tandíj mindegyikre nagy nagy taps. Ember és szerinted ez a csürhe jobboldali? Mitől?
cellular 2013.01.08. 17:26:19
2008-ban beütött a válság, 2009-re pedig új miniszterelnke volt Magyarországnak. Akinek sikerült stabilizálnia az országot. Ugyan miért szóltak volna be neki?

Tényleg? Ez nekem új. Meséljen már egy kicsit erről a stabilizálásról? Mit stabilizált és hogyan?
Tíz percet focizott aztán beszaladt az öltözőbe, aztán kirepült Charles Gati ölébe, majd miután Orbán végigharcolt mindenkivel, akkor előjött mint egy jól fésült offshore zsúrfiú.
@toronado: "Hát onnan, hogy balos többség van és a Néppárt nem vezető ereje az EP-nek."

Aha, persze, meg ahogy Móriczka elképzeli...

"Jelenleg az EPP soraiból kerülnek ki az összes fő EU intézmény elnökei: az Európai Bizottságot José Manuel Barroso (PSD) vezeti, az Európai Tanács élén Herman Van Rompuy (CD&V) – akit az EPP jelölt, mint első állandó elnököt, és az Európai Parlament elnöki székét pedig Jerzy Buzek (PO) tölti be."
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_N%C3%A9pp%C3%A1rt
@toronado:

"A legnagyobb frakció, de a balosok többen vannak"

No, ezt át kéne gondolni egy kicsit...
@cellular:
cellular 2013.01.08. 17:26:19
De érdemes lenne a konkrét "támadásokat" sorra venni, mi miért volt. "

Vegy Cellular! Kezdje például ezzel:
hvg.hu/itthon/20120130_ep_eljaras_swoboda „..jelentette ki hétfőn Brüsszelben Hannes Swoboda, az EP szocialista frakciójának vezetője….
"Ha Magyarország nem lép előre a reformok terén, ez (a 7. cikk) téma lehet, most azonban meg kell hallgatnunk az ellenzéket és a civil társadalmat, és velük együtt léphetünk fel az Orbán-kormánnyal SZEMBEN" - mondta Swoboda, hozzátéve, hogy "ez azonban nem az ország elleni eljárás".

vagy ezzel:
nol.hu//kulfold/leszolta_orbant_a_szloven_kormanyfo
Ahogy vége az magyar EU-elnökségnek, politikailag azonnal és teljes mértékben elszigeteljük Magyarországot. Látták, hogy Orbán valahol is úgy beszélt volna, mint aki éppen betölti az Európai Unió soros vezetőjének tisztét? Sehol. Ahogy vége az EU-elnökségnek, az országra az elszigetelődés vár – mondta Borut Pahor szociáldemokrata szlovén kormányfő Magyarországról és Orbán Viktor miniszterelnökről egy május 28-án tartott háttérbeszélgetésen,"

Szóval próbálkoztak ballibék csak csúfosan felsültek.
@phaidros: Ugyanakkora adókulccsal egy gazdagabb arányaiban kevesebb adót fizet, mint egy szegény, mert a szegény a pénzének nagyobb részét költi el belföldön, mint egy gazdag, aki elmegy nyaralni, meg síelni, esetleg külföldre jár tankolni.

Szóval összességében kisebb részt nyúl le az állam a gazdagabbak fizetéséből az egykulcsos adóval.
Ez ténykérdés.
@toronado: Rád bízom, hogy mit stabilizált, és hogyan. Van internet, vannak nyilvános adatok, hajrá ;)
@Gulyáslikőr: "aránylag nem fizet többet, mivel a sávhatárig azonos adókulcs vonatkozik a határ alatt megkeresett pénzére."

100 Ft-nak 10%-a 10 Ft, 1000 Ft-nak 10%-a 100 Ft.
@Prof. Dr. Simon Templar: És ez hogy jön a tobbséghez?
Azon kivül pedig már nem Buzek az elnök, hanem a szoci Martin Schmidt. Legalább jót idézzen, ha már idéz.
@toronado:

"No nézzük a történet szépségeit:"

No nézzük:

2006 választások előtti jobboldali vélemány:

"HA NEM NYERÜNK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI"

Orbán:

"Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait"

Orbán:

"_és Párizsban égnek az autók! És ez egy döntő jel! ...."

Orbán:

"Az, hogy szeretem a hazámat, az nulla. Az, hogy jó hazafi vagyok, az nulla. Most cselekedni kell. Aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. HA ŐK GYŐZNEK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI!."

tornado pártkatona!

A MAGYAR EMBEREK NEM HÜLYÉK!
@Gulyáslikőr: "A nyugdíjak pedig igenis adóznak, az szja-t a bruttó bérre számítják, vagyis a nyugdíjjárulékod is adózik. Ettől kezdve mindegy, akkor adózik-e a nyugdíjad mikor kapod, vagy mikor fizetted azt, ami feljogosít rá (jó, nem mind1, mert addig meghalhatsz, meg úgyis kevesebb nyugdíjat kapsz majd, mint amennyi járulékot fizettél x év alatt)."

A nyugdíjat a közös teherviselésért, és a társadalmi csoportok egymás ellen kijátszásának lehetőségének elkerülése végett adóztatnám meg (beleértve még a járulékokat is), persze úgy, hogy felbruttósítanám, és ezt be is tenném az alkotmányba közvetlenül az emberi jogok mellé, mint kötelesség : egyenlő arányú közteherviselés minden állampolgárnak. Ne lehessen a dolgozókat külön szopatni az eltartottak rovására.
Szerintem nagy tévedés azt hinni, hogy tüntetni csak ellenzékiek szoktak, s nem lehet kormánypárti tüntetés. Ugyanis sokan ezen az alapon kérdőjelezik meg az egészet. Ez hibás. Az ember 55 %-a szavazott a Fideszre, a támogatás ma már jóval kevesebb, de most is a legnépszerűbb párt. Magyarul: sok hívük van. Ezek után ezek miért ne demonstrálhatnának kifejezve a kormány támogatását. Minden ilyen tüntetés elsősorban a médiáknak szól, ezt mindenki tudja, s nem akar más célokat. Ez mind ellenzéki, mind kormánypárti megmozdulásra igaz - a fő cél a médiákban való jelenlét, s az ezzel való hatás elérése a passzívokra.
@phaidros: ezt hívják abszolút nagyságnak, hogy egyik szám másik a nagyobbnál. arányszám meg két szám aránya, az viszont ugye 10%=10%. a sávhatárig
@phaidros:

"Ehhez képest visszásnak érzem a konstans baller támadást a 16%-os egykulcsos ellen"

Igen, ez bizony sajnos masszív demagógia.
@phaidros: szerintem is probléma, hogy egy könnyen manipulálható réteg dönti el a választásokat.
csak szerintem a kettős adóztatás erre speciel nem megoldás
@kerek négyszög: Talán a forrásokat nem kéne elfelejteni, mert ballibéknél gyakori a hamisítás l: Teller levél.
Szóval a forrásokat kérném négyszög, aztán folytathajuk.
@toronado:

A cikkből:
"Jelenleg nem szerepel az Európai Parlament (EP) napirendjén eljárás indítása Magyarország ellen az uniós alapértékek veszélyeztetettségére hivatkozva - jelentette ki hétfőn Brüsszelben Hannes Swoboda, az EP szocialista frakciójának vezetője."

Az meg világos, hogy a kormánnyal szemben lépnek fel, és nem az ország lakosaival szemben :) Fura is lenne, ha mást mondott volna.

A szlovák kormányfő meg megtiltotta a magyar államfőnek a bejutást az országába. A román is ilyesmit csinált. Tehát amennyiben a szlovén kormányfő kijelentését támadásnak vesszük, úgy látható, hogy más EU tagállamok vezetői szoci kormány alatt fel is léptek magyar politikai vezetők ellen.

De várjunk csak... mondom sorra venni, mi miért volt. Hol szerepel az, hogy azért, mert Orbán jobboldali?

A rá szavazók nagy része nem azért pártolt el tőle, mert 2/3-dal nyert a választáson. Hanem talán valamit nem jól csinál. És hogy ezt külföldön is észreveszik?

A diákok és a hallgatók azért "támadják" Orbán kormányát, mert az jobboldali, és 2/3-dal nyert?
@kolbászoszsömle: "Ugyanakkora adókulccsal egy gazdagabb arányaiban kevesebb adót fizet, mint egy szegény."

"Ez ténykérdés."

Ez nem ténykérdés, mert ez nem igaz a SZJA kontektusában, amiről én írtam. Csak a többi részével együtt, amit írtál, de most az SZJA-ról beszélünk, nem az ÁFA-ról, stb. Az SZJA egy kulcsa alapján mindenki, aki többet keres, aránylag több SZJA-t fizet. Én csak ennyit írtam, a többi része nem izgat, nekem mindegy, csak felhívtam a figyelmet, hogy balék is ezt vették be a ktgvetésükbe, amit aztán az Orbánkormány megváltoztatott - 1%-al lefele, és a felső sáv eltörlésével, aminek jelenentősége ktgvetési szempontból nem volt (a felső sáv eltörlésének, mert kevesen keresnek 15 milla felett).
@cellular:
A szokásos ballib menekülés, állít valamit nagy pofával, aztán mikor bizonyítani kéne akkor eloldalog.
@Gulyáslikőr: igazad van, rosszul fogalmaztam. Tehát valójában fizet többet az egy kulccsal is.
"Ezek után ezek miért ne demonstrálhatnának kifejezve a kormány támogatását."

Vajon miért van az, hogy ilyesmit a demokratikus jogállamokban nem csinálnak?

Bezzeg Rákosi alatt! Az volt aztán a szép hatalom melletti demonstrációk időszaka!

Vagy manapság egész szépen működik ez a reflex Magyarország mellett Észak-Koreában.
A fradi b közép már bőven megkapta az állami támogatást a "munkájukért"
A diákok még mindig várják. Lehet eldönteni ki érdemli meg jobban
@phaidros: "A nyugdíjat a közös teherviselésért, és a társadalmi csoportok egymás ellen kijátszásának lehetőségének elkerülése végett adóztatnám meg (beleértve még a járulékokat is), persze úgy, hogy felbruttósítanám, és ezt be is tenném az alkotmányba közvetlenül az emberi jogok mellé, mint kötelesség : egyenlő arányú közteherviselés minden állampolgárnak. Ne lehessen a dolgozókat külön szopatni az eltartottak rovására."

Pontosan. VAGY: bármilyen inaktív (nem csak a nyugdíjasok, hanem a segílyesek, GYED, GYES stb.) szavazati joga az inaktivitás időtartamára ugrik.
@cellular: Tudja Cellular feleslegesen görcsöl, Orbán hibázhat, de 77 -HETVENHÉT-hónapja messze legnépszerűbb a Fidesz. Manyup, oktatás és mindenféle ballib hiszti után is.
Az SZDSZ már nincs is, Bajnai amerikai cérnával foltozgatja a ballibek ruháját, az MSZP izraeli vuduszakértőt hívott és sehol sincsenek.
@phaidros: igen, többet fizet, ebben igazad van. Sőt, mivel gazdagabb valszeg a közösségi szolgáltatásokat sem azonos mértékben veszi igénybe, mint egy szegényebb (pl. BKV; egészségügy, mert sportol és egészségesen táplálkozik stb.). Ettől függetlenül a véleményemet feljebb láthattad, miszerint a progresszív szja igazságosabb leosztása a terheknek.
@Gulyáslikőr: én nem efelől közelíteném meg a dolgot. Van egyrészt ugye az állandó kizsákmányolása a dolgozóknak az eltartottak preferálása mellett (ez sajnos tény). Az alacsony fizetésű (de sávok alapján már "gazdag" kétgyerekes pedagóguscsaládot szívatják, miközben a nyugdíj követi az inflációt. Ha kimondanánk azt, hogy a közteherviselés közös ügy, azaz mindenki megfizeti az alapterheket (tehát a minimálbéres, a nyugdíjas is minden terhet fizet), akkor onnantól fogva tőlem lehet még több sáv feljebb - itt tényleg csak azzal van a gondom, hogy mitől "gazdag" egy pedagógus 25 év szolg idővel, gyerekkel, illetve hogy miért probléma az egy kulcs, ha egyszer kvázi, effektíve az MSZP is bevezette (meghozta a törvényt). A mértéken lehet vitatkozni - az szerintem is alacsony. De ha emelik, az is érintsen mindenkit.
@toronado:
Tovább, tovább, élvezettel olvasom soraidat.
Olyan mély meggyőződéssel éled át az általad elővezetett igazságokat, hogy az már irodalmi magasságokba emel. Meggyőződéses valami vagy, azt nem tudom, hogy mi, de szórakoztatás szempontjából egész jó. Az más kérdés, hogy színpadon kívül előadni a fenti gondolatokat, nem feltétlenül vezet pozitív élményekhez.
@Gulyáslikőr: nincs bajom a progresszívvel, csak az alsó nullás kulccsal, és azzal, hogy egyesek szerint léteznek olyanok, akiknek nem kell közterhet viselniük. Énszerintem a 16% reális alsó kulcsnak, és a tényleg gazdagoknak, az eltartottak számát figyelembe véve kellene mondjuk 20-25% körüli összeget bevezetni.

Fizessen a minimálbéres és a nyugdíjas is inkább, mint a gyereket egyetemig nevelő. Ez a társadalom érdeke is.
Kedd délután 16 órától újra összeülnek a kormány felsőoktatási politikája ellen felszólaló diákok. A pécsi Hallgatói Hálózat a Pécsi Tudományegyetemen FOLYTATJUK! címmel rendezi meg a decemberi REUNION folytatását, a pécsi középiskolai és egyetemi polgárság második közös fórumát.

A PTE BTK-TTK aulájában meghirdetett fórum kapcsán, ahová a pécsi HaHa a köz- és felsőoktatás jövőjéért tenni vágyókat várja, a Facebookon eddig közel kétszázan jelezték részvételi szándékukat a vizsgaidőszak dacára.

"Orbán Viktor nem tudta megtartani ígéretét, a köz- és felsőoktatás "problémája" nem oldódott meg karácsonyra. Magától és a politikusok félrevezető kommunikációs manővereitől nem is oldódhatott meg! Eljött az ideje annak, hogy megújult erővel folytassuk a munkánkat, hiszen válaszra már igen, de eredményre még nem sikerült sarkallnunk a kormányt!" - írják a szervezők, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezvényre.

Hajrá diákok, már a világ is figyel benneteket!
A demokratikus, szabad, élhető Magyarország a tét.

A komcsi és fideszes diktatúrák után harcoljátok ki a boldog jövőtöket!
@toronado:

Források kellenek? Te mennyit linkeltél?

Teller levél? Ha jól emlékszem annak az esetnek minden felelősségét nyíltan felvállalta a Népszabi. Mintát vehetne róla a fideszes pártújság, amely a legtöbbször vesztett sajtópert a teljes magyar nyomtatott médiában. Csak Bajnai ötször nyert ellenük a mocskos hazudozásaik miatt.
@cellular: Mindenkinek alkotmányos joga lesz, hogy elrabolják az ufók?

Magyar égre magyar ufót!
@Prof. Dr. Simon Templar: "Pontosan. VAGY: bármilyen inaktív (nem csak a nyugdíjasok, hanem a segílyesek, GYED, GYES stb.) szavazati joga az inaktivitás időtartamára ugrik."

Nem tudom, ez számomra kevésbé szimpatikus, és a demokrácia miatt kevésbé megvalósítható, úgy érzem. Ráadásul kevesebb bevételt jelent, hiába nincs szavazati joga, és a szavazati joggal rendelkező többség kisemmizheti őket. Inkább legyenek joggal teljes jogú tagjai a társadalomnak. Amúgy a GYED, GYES miért baj? Beletartozik abba, amit a társadalom a gyereket vállalókért megtehet - pusztán a racionalitás alapján.
@phaidros: hm, én semmit nem mondtam arról, hogy gazdag-e egy pedagógus, és arról sem, hogy hol legyenek sávhatárok. Annyit mondtam, hogy legyenek. + említettem a családi adózást amit háztartásra vetnek ki, és így ugyanannyit fizetne egy 300.000 Ft-ot kereső háztartás akkor is, ha vki 150.000 Ft-ot keres, meg akkor is, ha az egyik 200.000 ezret, a másik meg 100.000-at (ha mondjuk a határ 100.000 és 150.000 között lenne).
a nyugdíjasokról is elmondtam, h manipulálhatók, és sajnos ők döntik el a választásokat, de azt is levezettem, hogy a nyugdíj adóköteles, erre leírod nekem, h mért adóztatnád meg.
@Bayer, te sunyi, tetű békemenetes nemzeti szar!:
"Hajrá diákok, már a világ is figyel benneteket!
A demokratikus, szabad, élhető Magyarország a tét.

A komcsi és fideszes diktatúrák után harcoljátok ki a boldog jövőtöket!"

Úgy legyen!
@toronado:

"de 77 -HETVENHÉT-hónapja messze legnépszerűbb a Fidesz."

Ezt elmondhatta magáról Rákosi, Hitler, és Mussolini is. Egy darabig...
@phaidros:
Az egykulccsal egy probléma lehet szerintem, a bevezetése kissé bekavart az államháztartásba, óriási foltozni kívánó lyukat ütött rosszkor a költségvetésen. Ezen luk foltozgatása pedig erős nyomokat hagy. A politikai ellen vonal pedig egyszerűen a negatívumokra utal, mert mint mindig a kommunikációt erősen leegyszerűsíti, illetőleg adott momentumokat nem önmagában értékel, hanem a jövendőbeli cél elérése érdekében "magyaráz".
@toronado: Az MSZP-nél gondolták, hogy létszükséglet az izraeli vuduszakértő, hiszen a Fidesz-nél a korábbi izraeli kabinetfőnök a kampánytanácsadó.
@kerek négyszög:
kerek négyszög 2013.01.08. 17:56:52
@toronado:
Források kellenek? Te mennyit linkeltél?
Teller levél? Ha jól emlékszem annak az esetnek minden felelősségét nyíltan felvállalta a Népszabi."

Persze, miután lebukott, mert Teller intézete cáfolatot adott ki. De jellemző a ballib morálra, hogy az akkori főszerkesztőt Eötvös Pált nem sokára a MUOSZ elnökévé választották.
Szép nem?
No és hogy állunk a forrásokkal, csak nem blöffölt?
@phaidros: "Mondjuk egyébként az egykulcsossal tényleg nem értem a problémát.

Ez olyan baloldali, szocialista dolog, hogy a gazdag aránylag is fizessen többet..."

Ezt írtad.

Én meg megmondtam neked, mert egyedül nem jöttél rá, hogy az egykulcsossal a gazdag aránylag kevesebbet fizet.

SZJA-t arányaiban ugyanannyit, minden mást pedig kevesebbet.
@Gulyáslikőr: "de azt is levezettem, hogy a nyugdíj adóköteles, erre leírod nekem, h mért adóztatnád meg."

Leírtad, nem értek vele egyet, mert én fizetem azt az adót, nem a nyugdíjas. Ráadásul az is megszűnt,hogy nekem ezért járna majd nyugdíj. Vagy vonatkozzon a "nyugdíjjárulék" mértéke a leadózott jövedelmemre, ez részletkérdés. :)
@toronado: Ha neked így megnyugtatóbb...
Bizonyítják az adatsorok. Nekem külön már semmit nem kell bizonyítanom.

A kéjes ballibezésedet mire véljem? Vagy jobboldali csak az lehet, aki Orbánék minden lépésével egyetért?
@kerek négyszög:Nem nagyon mondhatták, ugyanis nem mérték, választás pedig nem volt. Most mérik és van választás. Így még fájóbb a 77 hónap. HETVENHÉT!!!!!
@phaidros: " Amúgy a GYED, GYES miért baj? Beletartozik abba, amit a társadalom a gyereket vállalókért megtehet - pusztán a racionalitás alapján."

Semmi bajom vele, pusztán nem akartam különbséget tenni inaktív és inaktív között.

Amúgy meg rájuk nézve, ez úgyis csak ideiglenes korlátozás lenne.
Megyek, nagyon gyenge társaság ez...
@Prof. Dr. Simon Templar: 100-150 éve még menő volt vagyonhoz vagy jövedelemhez kötni a szavazati jogot.

Mi lenne, ha valamelyik párt nem a nyugdíjasoknak adott pluszpénzekkel és kedvezményekkel kampányolna, hanem elmagyarázná, miért jobb, ha a nyugdíjasok gyerekei és unokái jobban fognak élni és nem a nagyi nyugdíjára kell támaszkodniuk 30 éves kor felett is?
@kolbászoszsömle: nem aránylag, azt rosszul írtam, Gulyáslikőr korrigált. Összegben. Összegben jóval többet fizet, minden mást kevesebbet, így helyes, viszont nem tudom, igaz-e.

Az én jövedelmem bőven (sokszorosan, nettóban is) az átlag felett van, mégis szinte teljesen elköltöm, és itthon. És nem látom az általad említett gyakorlatot ismerőseimnél sem. Miből gondolod, hogy úgy van, van erre valami forrásod?
@phaidros: ja nyilván az szop*roller, hogy ezt átnevezték :). Vonatkozhatna úgy is, akkor nem lenne kettős adóztatás. Viszont elvonatkoztatva a jelen helyzettől, ah egy hülye embert te adóztatsz, attól okosabb lesz? Szerintem nem, csak a még hülyébb kormány kapná a lóvét, hogy arra költse amire akarja.
@Dr.Bio74: A faszt ez a baj!

Az a baj, hogy egyesek azt hiszik, hogy az emberek bérért dolgoznak.
Pedig a lófaszt!
Az emberek azért dolgoznak, hogy meg tudjanak élni, hogy kaját, meg ruhát tudjanak venni, és mivel a minimálbér nem érte el adó nélkül sem a létminimumot, a legalacsonyabb bérekre kivetett adó az eddig is létminimum alatt élőket hozta még szarabb helyzetbe, miközben a tőlük beszedett pénz igazából jelentéktelen összeg az ország költségvetésében.
@toronado: George E. Birnbaum a 90-es évek végén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke volt. Ő a nagy amerikai tanácsadó a Századvégen keresztül.
@toronado: Nem mindenkinek fájó, vannak páran, akik örülnek neki. Főleg, hogyha nem nézik, ez a nagy többség a lakosságnak hány százaléka. Mert egy dolog számít, a másik oldal legyőzése. Ennyi. Ez egy nagy focimeccs.

Pertsze a legtöbben már nem is nézik ezt a hazai focit, mert a színvonal annyira a béka segge alatt van. Meg marhára nem izgalmas, hogy a bíró is a sárgákkal van, ha mégis ellenük fúj, akkor meg eltörik a kezét.

Ezért sokan már külföldi csapatoknak szurkolnak, és személyesen is azokra a meccsekre látogatnak ki.
@Gulyáslikőr: nem, mondom, én csak annyit szeretnék, hogy mindenki, akinek ebben az országban jövedelme van - kivéve talán a gyest, gyedet, mert az más tészta - a társadalom érdekét szolgálja az aki azt kapja - viseljen egy alapterhet közösen, és az legyen mondjuk a mostani 16% szja + a járulékok, és tőlem efölött még lehet egy mérsékelt 20-25% valahol a reális gazdagsági határnál, mínusz a nevelt gyerekek. Ezt tartom igazságosnak, és társadalmilag hasznosnak. Hogy emellett ez az egyén hülye, mint pl. egy Fideszes vagy akár egy MSZP-s, Millás, Jobbikos, az nekem más tészta, csak állja ugyanazt a cechet mint más, és lássa ezt a papírján. :)
@phaidros: A múltkor mondták, mennyit költöttek a magyarok Horvátországban, tavaj, meg hogy mennyit karácsonyoztak el erre-arra a világban.
Szép nagy pénz volt.
Ezt tuti nem a minimálbéresek hozták össze.
@kolbászoszsömle:
Pontosabban milyen legalacsonyabb bérekre kivetet adókról beszélsz? (adójóváírás? stb)
@Távmunkás: "Mi lenne, ha valamelyik párt nem a nyugdíjasoknak adott pluszpénzekkel és kedvezményekkel kampányolna, hanem elmagyarázná, miért jobb, ha a nyugdíjasok gyerekei és unokái jobban fognak élni és nem a nagyi nyugdíjára kell támaszkodniuk 30 éves kor felett is?"

Tökéletesen egyetértek, de amíg a nyugdíjasok a legnagyobb szavazóbázis bármelyik pártnak (3,5 millió), addig amit leírtál, hiú ábránd.
@phaidros: hát ezt erőltetném én is azzal a kivétellel, hogy az ösztöndíjak meg a nyugdíjak se legyenek adókötelesek (már azért sem mert tökmnid1, h azok-e mert a kormány dönt a nagyságukról). Azt viszont undorítónak tartom, hogy a nominálbérek is csökkennek, a nyugdíjak meg tartják reálértéküket, és azon termékek ára csökken, amire a nyugdíjasok költenek.
Hát majd csak remélem, hogy mi idős korunkban kevésbé leszünk befolyásolhatóak, vagy majd bezár az unokám h ne tudjak elmenni szavazni vagy valami :).
@kolbászoszsömle:

Ühüm, bár szerintem ugyanazt mondjuk. Mindegy.
GrandRieux

1. Már 2hete szó volt róla hogy Békemenet lesz. Nem lett.

2. Bayer, Pataki megosztók, hülyeségeket is beszélnek soxor de tüntetni nem a legkonszolidáltabb TV-nézők járnak. Izgalmasabb dolgokkal kell utcára hívni őket mint a Barátokközt.

3. PMA díj - Békemenet, Demszky - Gergényi: Árnyalatnyi különbség hogy az egyik egy alapítvány nevében Demszky meg Bp. nevében díjazott. Szerintem.

4. Ha már demokrácia - hány Békemenetes és hány diák tüntetett? Csak az arányok miatt.

5. Igen, igazságos az egykulcsos adó, ami még igazságosabb az a befizetett adó után járó progresszív súlyú választójog.

Hogy az ilyen paraziták szerint mint te ne legyen igazságos.
@Prof. Dr. Simon Templar: Tökéletesen egyetértek, de amíg a nyugdíjasok a legnagyobb szavazóbázis bármelyik pártnak (3,5 millió), addig amit leírtál, hiú ábránd.

- Vagy ameddig nem kerül revízió alá az általános választójog a szabad világban. Mellesleg a szabad világ országai mai pozícióikat a vg-ban még a nemáltalános választójog idején érték el, és most frusztráló azt látni, hogy a világ azon része erősödik(a kárunkra), ahol ma sincs szabad választás.
@Dr.Bio74: Aszondtad egy probléma van vele, hogy lyukat ütött a költségvetésbe, holott a költségvetésben lévő lyuk kisebb gond, mint a gyerek nadrágjának a fenekén lévő lyuk.
Egyszerűen nem lehet ezt a kérdést költségvetési szempontból, meg a "mindenki fizessen a közösbe" elv alapján nézni, mert ugyanúgy, ahogy egy vállalkozás is leírhatja az adóalapjából a költségeit, ugyanúgy el kellene ismernie az államnak, hogy az ember a munkaképességének megőrzése érdekében költ magára egy minimális összeget.
Ez a létminimum.

Szerintem nettó gonoszság attól pénzt szedni, akiről tudom, hogy nincs -mert egyszerűen nem lehet neki- elég a megélhetésére, és nem csak gonoszság, de butaság is, mert pont attól veszi el a forrást, aki dolgozik, és azt a forrást veszi el, amelyik arra való, hogy dolgozni tudjon.

Persze, ha cél az, hogy mihamarabb megdögöljön az ember, akkor ez érthető!
Ha nem adsz eleget enni és úgy dolgoztatod, azt már eljátszották a gulágokon is.
Eredményesen.
Bár, a gulágokon állítólag ingyen volt a fűtés.
@kolbászoszsömle: Kikről van szó? A minimálbérre bejelentett adó,-és járulékcsalókról?
@Távmunkás: "George E. Birnbaum a 90-es évek végén Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kabinetfőnöke volt. Ő a nagy amerikai tanácsadó a Századvégen keresztül."

Mit gondolsz, a FIDESZnek miért nem vmilyen európai konzervatív párt a testvérpártja, hanem a Likud?
Orbán törvénye : NYUGDÍJ MELLETT NEM LEHET ÁLLÁSBAN DOLGOZNI ! VAGY NYUGDÍJ VAGY AZ ÁLLÁS ! VÁLASSSSSZZZ !!!

DE ! ENNEK A FASZKALAPNAK "NEMNYUGDÍJAS !" LEHET 20 ÁLLÁSA IS PEDIG BESZÉLNI SEM TUD, CSAK JÓL FEXIK !!!

Dr. Kocsis István
ügyvezető igazgató
Merkantil Bank Zrt. Dr. Kocsis István (60) 1976-ban a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán okl. gépészmérnöki diplomát, 1985-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett.

2001 előtt az államigazgatásban számos vezetői pozíciót töltött be. 2002-től a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója, majd 2005-től az MVM Zrt. vezérigazgatója. 2008-tól 2011-ig a BKV Zrt. vezérigazgatója, 2011-től a Merkantil Bank Zrt. ügyvezető igazgatója. Betöltött tisztségei: Jedlik Ányos Társaság, elnök; MATE Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesület elnök; Pécsi Tudományegyetem Társadalmi Szenátusának tagja; Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tag; Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány, kuratórium elnöke
1997 óta az OTP Bank Igazgatóságának külső tagja.

OTP törzsrészvény tulajdona 2011. december 31-én 81.600 darab volt .....
@kvadrillio: JAHHHH....Ő...CSÁNYI MILLIÁRDOS BÁCSI SÓGORA...ÉS ÍGY EGYFAJTA KAPCSOLATI TŐKÉS !!!!!...JOLLY JOKER !!! :)
@1055: Meg azokról, akik tényleg csak ennyit keresnek. Azok jelentősen többen vannak, mint a fenti réteg.
Az adócsalók ellen ugyanis úgy kell fellépni, hogy ellenőrzik őket és nem úgy, hogy mindenki mást még annál is szarabb helyzetbe hoznak, mint amiben eddig volt.
@J.László: index.hu/belfold/fid1203/ Orbán, a puskaporszagról.

A párizsi autóégős és a polgári körös cucc az Kerényi volt, mint hivatásos fideszagitátor.
index.hu/belfold/forr1220o
OFF: ezen beszartam:D:D:D
comment.blog.hu/2013/01/08/akar_a_kurucinfo_is_irhatta_volna_a_tv2_uj_sorozatat
"Ezt nem mellesleg onnan tudjuk, hogy amikor Rómeó az utcán bandukol, egy narrátor elmondja nekünk, mármint azt, hogy ő most nagyon szomorú, és megy a szerelméhez. A bandukolást hálistennek mutatják, és nem kommentálják, bár elnézve a rendőr szereplő bemutatását (bejön a csávó rendőregyenruhában, narrátorhang: rendőr, felirat a képernyőn: rendőr), később az is előfordulhat, hogy a sarokban recskázó kopasz képe alá kiírják, hogy ő perverz, és éppen a farkát veri lelkesen."
@kolbászoszsömle:
Az index kevés. Felvétel, ilyesmi, van?

Kerényinek semmilyen funkciója a Fideszben vagy bármelyik kormányában nem volt. Magánember. Azt mond, amit akar.
@kolbászoszsömle: Máskor az a bajod, hogy nincs elég munkahely, most meg az hogy nyugdíjat nem fizetnek fizu mellett?

Döntsd már el hogy akkor ven-e munkahely ha még a nyuggernek is jut, ok?
@J.László: Ha az Index kevés, akkor hagyjuk, mert ha felvétel van, akkor az lesz a kérdésed, hogy ki bizonyítja a valódiságukat, ha meg bizonyítják, akkor kiderül, hogy nem volt taggyűlés...

Ennek így semmi értelme!
@Zuckerbrot: Szerinted mikor beszéltem arról, hogy a nyugdíj mellett kéne dolgoznia _bárkinek_?

Ráklikkelsz ama hozzászólás melletti dátumra, és úgy ide tudod linkelni, akárhol is volt ez az eset.

Ha megtennéd, megköszönném!
A békemenetet összerakni a 2006-os rendőrterrorral elég ízléstelen húzás a tisztelt szerző részéről.

2006. ősze a liberálisok rossz lelkiismerete, erre már rájöttem. Mindenről ez jut eszükbe. Minden beszélgetés vagy vita velük ide lyukad ki.
@kolbászoszsömle:
Amit írsz, az feltételezés.
Az index többször hazudott és manipulált már. Papír van róla. Ez tény.
@J.László: Ezek szerint a Magyar Nemzetet sem tekintenéd autentikus forrásnak, sőt egyetlen olyan sajtóorgánumot sem, ami nem Észak-Koreában jelenik meg, mert mindnek papírja van róla, hogy hazudik.

Mondom, hagyjuk!
Ha látnád, hallanád sem hinnéd el.
1, Sokan leírták, d eén is csatlakozom hozzájuk: a békemenetet a 2006. októberi, azonosítót nem viselő rendőrök terrorjával összahasonlítani több mint izléstelen. A blogger már itt saját magát szúrta hasba. Jó, hát szarból nem lesz vajaskenyér, szokták mondani. Igaz ez a bloggerre is.
2, a Diáktűntetést szervező HOÖK vezetők 8-10-12 éve járnak egyetemre. Megélhetési egyetemisták. Nálunk ezt így mondták. Az egyetem nagy része köpött egyet, amikor meglátott közülük egyet is.
3, És ez a legnagyobb baj: a békemenetet kritizálni? 400.000 ember béákésen, szervezetten, csendben felvonult valami mellett. Kiállt valami mellett. Nyilván ez a liberális blogger bértolnoknak fájó pont, hiszen a mmagafajta emberek ha összejönnek, vannak kb 18-an, kicsit hőbörögnek, aztán bemennek valami romkocsmába, aztán leisszákl magukat...

Ez egy végtelenül ostoba, primitív, ótvar szar poszt.
@J.László: Milyen forrást?

www.origo.hu/itthon/20051203orban.html
hvg.hu/itthon/20051203orban
mno.hu/migr/orban-viktor-erzem-a-puskapor-szagat-544788

Megírta az Origó, megírta az Index, megírta a HVG és megírta az Magyar Nemzet.

Ezek közül egynek sem hiszel?
@J.László:
Milyen forrást?
Adóellenőr vagy?
Ha forrás kell menj a bankba,ott adnak forrást:)
@kolbászoszsömle:
"Orbán Viktor: 125 nap van hátra a választásokig. (...) Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait."

Ezzel mi bajod? Nem értem.
@kolbászoszsömle:
Zsömle,csak szivat.
Lusta megkeresni,add oda neki nyomtatva vagy e-book readeren:D
@J.László: Te kértél rá forrást...

Most meg azt magyarázod, hogy nincs is ezzel semmi baj.
Pedig én már a második körön mondtam, hogy hagyjuk, mert úgyis az lesz a vége, hogy nem volt taggyűlés.

És lám, igazam volt.
"A Polgári Magyarországért Alapítvány tavaly év vége felé a Békemenetet jutalmazta az alapítvány minden évben kiosztásra kerülő díjával. Kövér László a díjátadó ünnepségen történelmi fordulópontnak nevezte a Békemenetet, ami múlt év elején megvédte a nemzet szuverenitását és a demokráciát. Ahogyan Kövér fogalmazott: "Tovább tudtunk harcolni, és tovább tudtunk dolgozni Magyarországért". "

azért ebben is olyan jó tömören benne van a fidesz beteg, torz, inverz gondolkodása.

- az évek óta gyűlölködő csapatot, az erkölcsi feketelyukat nevezzük polgárinak, mert az olyan egyenes tarást, erkölcsiséget sugároz, tehát a lényeg ellenkezőjét sugallja.

- a lopott közpénzből utaztatott bolsikat, akiket valakik ELLEN toboroztak, nevezzük békemenetnek, hisz a békének pont az ellenkezőjéről van szó.

- kövér történelmi fordulópontnak nevezi, hogy az egypártrendszer felvonultatja a híveit, nos, ez ebben az országban pont nem az, hagyományi vannak.

- nemzet szuverenitása: magukat tekintik nemzetnek, aki nem fideszes, az nem is nemzeti, nem is a nemzet tagja, ez a fidesz egyik legaljasabb, legundorítóbb destruktív hazugsága.

- demokrácia megvédése: szemét szar, arcpirító, aljas, primitív hazugság. 2010 óta tudjuk, mint jelent, ha a fidesz megvéd valamit: pontosan az ellenkezőjét.

közveszélyes, elmebeteg szektások, menjetek, tüntessetek, HARCOLJATOK a saját gyerekeitek ellen!
beteg állatok.
@kolbászoszsömle:
Mi baj lenne azzal a kijelentéssel? Tényleg nem értem.

"HA NEM NYERÜNK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI"

"Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. HA ŐK GYŐZNEK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI!."

A fenti két mondatra kérek szépen valami hiteles forrást, hogy azokat Orbán mondta. Tőled vannak az idézetek.
@DezInf: Szerintem szeretné, ha leanyáznám.
Egész jól halad.
@J.László:

Az Astoriánál egy bőrzakós terepjárós telefonon próbálta rávenni a haverjait,hogy húzzák magukra a rendőröket az Astoria felé.
Ezt sem értetted akkor sem. Ez a sztori azóta sem kapott nagyobb nyilvánosságot.
A dátum adott,el is felejtettem leírni.
@J.László: Azokat Kerényi mondta egy fideszgyűlésen.
Kerényi akkoriban is már a fidesz hoppmestere, hivatásos agitátora volt.
@kolbászoszsömle:
Tehát ezt Kerényi mondta:

"Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. HA ŐK GYŐZNEK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI!."

Én ennél cifrábbakat is mondtam és gondoltam már, ha engem kérdezel. Ki az a Kerényi? Fidesz elnök? Kormányfő? Külügyminiszter? Azt mond, amit akar. Ez a liberális demokrácia.
@pánpéter:

"2, a Diáktűntetést szervező HOÖK vezetők 8-10-12 éve járnak egyetemre. Megélhetési egyetemisták. Nálunk ezt így mondták. Az egyetem nagy része köpött egyet, amikor meglátott közülük egyet is. "

2012-2008=4

Ezek a HÖOK vezetők nem ma lettek megválasztva. Volt aki azt írta,az első megmozdulás után, hogy a mostani HÖOK elnök már első évfolyamos korában meg lett választva elnöknek.

2008-ban jó elvtársak voltak?
2013-ban már nem jó (NER)elvtársak?

Ez a HÖOK ugyanaz a HÖOK ?

Akkor mi változott,mitől lettek ellenzékiek a diákok és vezetőik ?

2008-ban kormánypártiak voltak?

"...megélhetési egyetemisták..." csak tüntiznek meg romkocsmáznak...

2008-ban ez nem volt probléma ?
@kolbászoszsömle:
De ismét Téged idézlek. Tehát mégis Orbán mondta szerinted. Vagy Kerényi. De lehet, hogy egyik sem. Tehát, amit Te magad írtál:

Orbán:

"Az, hogy szeretem a hazámat, az nulla. Az, hogy jó hazafi vagyok, az nulla. Most cselekedni kell. Aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. HA ŐK GYŐZNEK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI!."

Nem Moszkvában, nem Zsigulikat és nem fosztogatnak, a többi stimmel.
@J.László: Ő az az ember, aki beszélt a fidesznek egyik rendezvényén, aki szervezte a kampány jó részét, és ezeket mondta, mint fideszes rendezvényen beszélő ember, a fideszes rendezvényen megjelent embereknek.

A liberális demokráciában sem lehet az államrend megdöntésére biztatni, azt előkészíteni, stb.
@J.László:

Az alaptörvény illusztrálása,bőrbekötése....nem rémlik ?
Magánszemély.....hahaha....
A feje fölé tartja , félelmetes fotó,kerss rá,én meg nem keresem neked az tuti......talán zsömle,ha szépen megkéred:)
@J.László:
Az a jereváni rádió,a régi szép idők még az internet előtt :))

Igaz már üzemelt a BBS Szolnok:D
@J.László: Tényleg le foglak anyázni, baszd meg!

fenteslent.blog.hu/2013/01/08/beke_veled_bekemenet/fullcommentlist/1#c18752120

Ezt írtam.
Ott írtam, baszd meg, az utolsó mondatban, hogy ezeket Kerényi mondta.

Erre te, baszd meg, beidézel ide egy olyan szöveget, baszd meg, amit baszd meg, NEM ÉN ÍRTAM! Baszd meg!

Mert az, amit beidéztél, baszd meg, az innen van, baszd bem!
fenteslent.blog.hu/2013/01/08/beke_veled_bekemenet/fullcommentlist/1#c18751359

És ez, nem én vagyok, baszd meg!
@kolbászoszsömle:
Arról volt szó, hogy Orbán mondta. Szerinted. Aztán kiderült, hogy mégsem, mert Kerényi mondta. Szintén szerinted. Azért nem mindegy.

Ha már "államrend megdöntése" (te jó ég, ez akkora komcsi szöveg, mint az ólajtó): melyik MSZP-Reichsführer bíztatta a 10 éve lébecoló megélhetési egyetemistákat a középületek elfoglalására? Nem tudom név szerint, tehát nincs csapda, de határozottan úgy emlékszem, hogy valamelyik fejes vagy hivatalos szóvivő.
@kolbászoszsömle:

Zsömle,nyugi! Ismerhetnéd már,nem először jácca a tudatlant.
Az elején meg is akartam kérdezni tőled,miért túráztatod az agyadat neki,nem sok értelme van trollokat etetni,de te tudod :)

Csak kiakasztott a mérhetetlen megjáccott sötétségével:))))
mondjad már kedves grandriő, nem véletlenül tótawéárpád neked a lánykori neved?
@J.László:

Nem Moszkvában hanem Jerevánban , nem Ladákat hanem boltokat, nem osztogattak hanem fosztogattak. Csak a hitelesség kedvéért,forrásmegjelölés nélkül.
@kolbászoszsömle:
"Erre te, baszd meg, beidézel ide egy olyan szöveget, baszd meg, amit baszd meg, NEM ÉN ÍRTAM! Baszd meg!"

Ne izgasd fel magad. Menj fel és nézd meg, mit írtál Te magad.
@kolbászoszsömle:
Baszod. Tényleg nem Te írtad. Bocsánat. Minek szólsz bele mások beszélgetésébe. Azt hittem, az válaszol, aki azt ott írta. Látod, DezInf-nek sem válaszolok, pedig itt ugraburgál már fél órája, mert ne szóljon bele mások dumájába.

Jól van, bocs, tényleg azt hittem, azzal az arccal dumálok.
"A kormány az Európai Unióval, az IMF-fel, az ellenzékkel folytatott felemás eredményű harcok után a diáksággal szemben vette fel a kesztyűt, újabb ellenfelének testet öltött alakját látva meg benne."

Meh. A lakosság elleni harc nem elég?
@J.László: Nyomd meg a kontroll billentyűt (azt, amelyiken Ctrl felirat van), és amíg nyomod, nyomd meg hozzá a "F" feliratú billentyűt.

Ekkor a böngésződ elő fog adni egy szövegmezőt, amibe írni lehet.
Ebbe a szövegmezőbe másold bele azt, hogy " HA ŐK GYŐZNEK, FORRADALMAT KELL CSINÁLNI! " IDÉZŐJELEK NÉLKÜL!

Ha ez megvan (1 találat lesz, a mostani), akkor utána ugyanebbe a szövegmezőbe másold bele IDÉZŐJELEK NÉLKÜL a következő mondatot: "A párizsi autóégős és a polgári körös cucc az Kerényi volt, mint hivatásos fideszagitátor."

Utána meg nézd meg, hogy mit fideszeskedtél össze-vissza arról, hogy én mit is mondtam.

@DezInf: Lehet, hogy igazad van...
@J.László: Okka! Az előbbi előbb volt, mint ezt láttam!
@J.László: Forrás kellett, megkaptad.
A net ilyen!
Kérsz, és adják.
@Trompf: "A diákoknak az a vágya, hogy ugyanannyian tanulhassanak tovább az tudtommal teljesült."

Akkor ezzel egyedül vagy a világban. Persze a fizetett nyilatkozó arcok is ezt büféztek be, de ugye 12 nap alatt volt 4 féle ajánlata a kormánynak, amit 4x szegett meg, és az 5-ik verzióban még rosszabbul járt mindenki, mint összes előzőben. Pont a keresett szakokon egyáltalán nincs támogatott szak.
@kolbászoszsömle:
Az egykulcshoz. Ha az egykulcs nem üt ekkora léket a költségvetésen és nem kell a kormánynak ezer helyről összekukázni a kieső bevételt, főleg az alacsony keresetűek ismételt és ismételt megsarcolásával, akkor ez az egyre szélesebb réteg talán tudja tartani magát.Én azt mondtam, hogy az egy kulcsos adórendszer önmagában nem a sátán találmánya, hanem működő dolog, de nálunk a bevezetésének mikéntje és a világ jelenlegi helyzetében egy elhibázott "reform", melyet azok szívnak meg a legjobban, akik amúgy sem egy sikersztorinak élték meg életük gazdasági oldalát.

Más:
"2006. ősze a liberálisok rossz lelkiismerete, erre már rájöttem. Mindenről ez jut eszükbe. Minden beszélgetés vagy vita velük ide lyukad ki. "

Érdekes, de 2006 tapasztalatom szempontjából az elvakult fidesznyikek kezdő vagy záróérve bármilyen vitában. Ha más nincs is már a tarsolyban, egy kis szemkilövető, öregembert verő komcsizás mindig van, mert valahogy tényleg azt hiszik, hogy a 2006 -os történések mindenki számára olyan egyértelműek, mint nekik. Ez a gáz.
@kolbászoszsömle:
Kerényi sem a Fidesznek, sem a kormánynak nem képviselője. Azt mond, amit akar.

A középületek elfoglalása, az hogy is van?
@J.László: Ez a "nem volt taggyűlés" érv...

A fidesz rendezvényén, a fidesz rendezvényének a szervezője, a fidesz rendezvényén megjelenő közönségnek a fidesz nevében, a fidesz érdekében beszélt a pulpitusról.
Jelenleg ez az ember a bőrkötésű gránitalaptörvény asztalának őre.

Milyen középületek elfoglalásáról kérdezel?
Egy ilyen nyitott fórum amúgy nem arra ad lehetőséget, hogy emberek beszélgessenek, vitatkozzanak egymással elfogadható kulturált keretek között, szabadon? Vagy tényleg előbb meg kell kérdeznem adott kommentelőket, hogy hozzá szólhatok e a vitájukhoz? Bunkó módon én azt hittem, hogy ez szabadon megtehető, oszt aki akar foglalkozik a hozzászólásommal, akit meg nem mozgat, hát le se sz...ja. Ennyire rosszul tudtam?
@kolbászoszsömle:
"Milyen középületek elfoglalásáról kérdezel?"

Lásd kicsit feljebb. Úgy emlékszem, nemrégiben mondott valami ilyesmit egy MSZP-vezér. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
@J.László:

Ismerjük már egymást,tehát érdemben nem is vitáznék veled,csak Zsömlének akartam segíteni megőrizni az önuralmát:)

Látom új dirrektívák érkeztek.
- forrás kérés....
- a forrás nem hiteles,adj másikat...
- ha MTI az komcsi,ha MTVA az meg nem érv...

Az intraneten megvan minden,tematikusan kategorizálva,fülszöveg,használati utasítás.
Naranccsal kihúzva: ezt kell mantrázni
Zölddel kihúzva: csak akkor ismerd el ha sarokba szorítottak,de nagyon
Pirossal kihúzva: TILOS.sohasem ismerheted el, olyan mintha nem is lett volna

Szóval keresgéljenek ők:)
@Dr.Bio74:

Nyugodtan hozzászólhatsz, csak vannak akik nem tudják a figyelmüket megosztani a kérdezö,az intranet meg a másik kérdező között. Semmi pánik,a hozzászólás még nincs kétharmaddal betíltva. Ma még nincs... :D
@DezInf:
Uh. Köszi , de ha tudnál ehhez valami forrást is, az lenne az igazán megnyugtató :)
@Dr.Bio74:

Tudod a választ:)
Keress magadnak,aztán majd azt mondom az kamu,nem úgy volt,hozz hiteleset:D
Jóindulatunk határtalan.......
@merre: na ha a két csoport közül valakinek komcsi kötődése van, az pont a fidesz... hol is vannak az ügynöklisták? Az elszámoltatás?
A Békemenettel és szervezőivel kapcsolatban egy régi vicc:

Rákosi születésnapján vonul a tömeg a Felvonulási-téren. Zászló zászló hátán, itt-ott fényképeket cipelő emberek. Vorosilov marsall a díszvendégek között, tanácstalanul néz Rákosira.

- Te Rákosí-elvtárs, én tudom, hogy a legtöbb embert iderendeltétek, -de láttam híradókat a Horthy születésnapról. Ne bántódj meg, de hát egy csomó arc ismerős!
- Tudod Vorosilov-elvtárs, mi kis ország vagyunk. Nekünk csak egy csőcselékünk van...
@komplikato: "Pont a keresett szakokon egyáltalán nincs támogatott szak. "

Hát szakokon nem is lesz szak az biztos. Az már perverzió lenne.
A nem létező Békemenet és a nem létező Diáktüntetés akkora király lett az Indexen, hogy mellette nem fér a címlapra a 2012es 2,1%-os államtháztartási hiánycél.

2,1%

Nyehehe, még a Portfólió sem merte kiírni.
Jól jött ez a liberálisoknak nagyon. Bayer Zsolt szörnyen adta elő magát, a Békemenet is képmutatás, viszont IGAZA VAN.
Ez a poszt kb. olyan átlátszó, mint amikor a ballib a londoni aranyérmek után elkezdett aggódni a következő olimpia miatt. Mivel Gyurcsány 3 HÁROM aranyérme után nehéz volt nyíltan fikázni, átmentek aggódóba. De ahhoz is hasonlítható amit manapság csinálnak amikor a rezsicsökkentés ügyében kórusban aggódnak a fákkal fűtő polgárokon.
Ritka álszent, sunyi banda.
@toronado:

"De van ennél egy sokkal okosabb meggondolása is Orbánnak. Ő rögtön látta..."

Húbazzeg. Orbán látta, Stirlicz meg tudta.

Na figyelj, Orbánfan: a nagyon okos meggondolású Orbán számolt-e azzal, hogy az íkúból kib.szott különadókra mi fog történni? Számolt-e azzal, hogy a kibszott különadóira a különadózók megrántják a vállukat, oszt majd "kidobunk párszáz beszállítót"? És számolt-e azzal a nagyonokos seggfejed, hogy ez hány vállalkozás, hány munkahely, milyen mértékű kapcsolódó és továbgyűrűző hatással fog járni?

Tudod, a korábban "jól megélő" és többeknek tisztes megélhetést biztosító kkv-k prominensei most nyugati cégeknél, odakint munkát vállalnak, mert Orbán olyan faszán okos volt. Olyan frankón kiszúrt az ellenségeivel, hogy közben hazavágta a saját hazáját, a tajparaszt okosgyökér.

Egy barom, semmi más. Gratulálunk hozzá nektek.
@toronado: Milyen íze van a szarnak?
@epresgulyas:

"...ezeknek is bőven van még tartalékuk, mellékesen pedig teljesen elhiszik a saját hazugságaikat, még csak nem is érdekből ilyenek..."

Sokáig én is azt hittem, hogy ennyire nem lehetnek hülyék - DE.

Egy ismerőseöm mesélte, egy taxis vitte Selmeczit, és le volt döbbenve a csajtól. Ez így még rosszabb, mintha csak szívatni akarnának - ez így döbbenetesen veszélyes. Ezek tényleg elhiszik a saját hazugságaikat, vagyis abszolút nem normálisak.

A szavazóik pedig - hát azt hiszem az a megfelelő megközelítés, hogy Nérót is imádta a nép jó nagy része, oszt (jónapot) lássuk, mi lett belőle.
@Diamond Dave: Ok, tegyük fel, hogy igaza van. A sok Bayer fan erre most azonnal elélvez, meg a rasszisták is. Oké, szép dolog, örömet okoz, megértem. De aztán?

Kimondta, mi lesz jobb holnap? He? Megoldás?

A baj az, hogy amit írt, gyűlölettel írta. Jó lenne egyrészt, ha ilyesmiről tudományos eredmények felhasználásával lehetne beszélni, tényszerűen. Nem gyűlölettel. Nem általánosítva.

A megoldást kell megtalálni, Bayernek -mint a legtöbb politikusnak se- fingja nincs arról, mit kéne tenni.

Ezen kellene agyalni ezerrel. Azzal, hogy kimond a maga ocsmány módján valami triviálisat, csak árt annak, hogy valaha valami megoldás körvonalazódjon.
@phaidros:
Annyira bírom amikor egykulcsos vs progresszív adózással kapcsolatban azt az érvet hozzák fel hogy a progresszív adózás az olyan kommunista dolog, bezzeg az egykulcsos.

Aranyoskáim progresszív adózás olyan echte kommunista országokban van mint:
Németország, Ausztria, Franciaország, Svédország, Finnország, Hollandia, Norvégia.

Egykulcsos adó pediglen olyan országokban van mint: Magyarország, Lettország, Bulgária, Szlovákia (ott épp most csinálták vissza).

Fura nem?
Már megint a hanyatló nyugat.
Virág elvtárs is megmondta: A progresszív adózást hagyjuk a hanyatló nyugat ópiumának....
@Önkéntes Véradó: Tudsz te olvasni? Azt mondta hogy a deficitszámot az Index-Portfolio nem tette a címlapra.

És NEM IS TETTE. Segítek 2,1%.
@MetroGoldwinMayer:
Most arra akarsz célozni hogy nem írta ki lángoló nagy NARANCS betűkkel hogy 2.1%?
Akkor tényleg nem, de amúgy meg ott van a címlapon hogy: "Itt a fontos deficitszám! - Örülhetünk?"
Majd a linkre kattintva a szöveg:

"2012. december hónapjában az államháztartás központi alrendszerének többlete 84,2 milliárd forintban alakult - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezek szerint tavaly összesen 607 milliárd forintos deficitet halmozott fel a központi alrendszer (pénzforgalmi szemléletben), ami magasabb az eredeti 576 milliárdos előirányzatnál. Legutóbb azonban 671 milliárd forintra emelték az éves hiányelőirányzatot, így ehhez képest már kedvezőbb képet fest a költségvetés tavalyi pozíciója, mintegy 60 milliárd forinttal.

GDP-arányosan ez 2,1%-os hiányszámot jelent, ehhez jön még hozzá az önkormányzatok 2012-es egyenlege, valamint az eredményszemléletben számolt módosítások. "
@Baldrick68: Pontosan. Lehazudta ahogy szokta.

Pontosan tudják hogy az olvasók 90%-a nem kattint a linkre.

Ehhez képest 60 olyan szalagcím volt a Portfólión tavaly, hogy - ne lehet tartani a hiánycélt, nem tudják tartani a hiánycélt, hiteltelen a hiánycél, leszakadazég.

Nyehehe, geci tetü zsidó szarjankók.
A Fidesz csupa szavahihető , korrekt , igazmondó politikusból áll ! Pl.:
Orvbán
Matolcsy
Hoffman
Kövér
Selmeczi
Szijjártó
Kósa
Bayer
Rogán
stb...
@dr kíváncsivagyok:

Broááááf... :( Ilyen listát csak így ideírni, ez konkrét szívatás, szerintem többen elhányják magukat mint nem :)

Ne csináld ezt, akkor már inkább mondjad hogy NI, az még mindig jobb :)
@Prof. Dr. Simon Templar: A KDNP izraelita platformjával jól összeegyeztethető a német Kereszténydemokrata Unió vezette európai néppárti tagság.
@toronado: biztos tetszik tudni mi az a plurális többpártrendszer. Kádár János volt utoljára büszke arra, hogy az ő pártja a legnépszerűbb. biztosan ismerni tetszik a koalíciós kormányzás fogalmát is. csak nem tetszik szeretni, mert Orbán se szereti. inkább tetszik örülni a pártállamnak, meg az egypártrendszernek. büdös komcsi.

@MetroGoldwinMayer: Nem is tartották, vagy kilencszer írták át a költségvetést, világcsúcs. Az a költségvetés nincs tartva, amelyikben még novemberben is 100 milliárdot módosítanak. És a 2013-as költségvetés is már 90 milliárddal megbukott, mert nem lesznek bekötve az APEHhez a pénztárgépek. Majd a 2013/2-es vagy inkább a 2013/24-es költségvetés lesz betartva, kedves geci tetü zsidó szarjankó (asszem a nyehehe nem tartozik az aláírásodhoz, de javíts, ha igen).
@poszt: Várjuk a Békementet a regisztrációért, ahogy megígérték!
@Zuckerbrot: A diákokat nem vitték ingyenbusszal a tüntetésre...
@is: Persze. Meg a 2012es is megbukott.

Bár a gazdád írta volna át 40szer az övét, most nem kéne hugyér-szarér kommentelned.
@Távmunkás: Kit vittek ingyenbusszal tüntetésre? Forrás?
@Baldrick68: A progressziv adot alkalmazo orszagok nagyreszen nem volt kommunizmus, igy ok nem is ertik, miert rossz ez. Erdekes, hogy foleg a poszkommunista orszagok utasitjak el ezt a kommunista adotipust. Talan nem veletlen.
@toronado: "a balos többségű EU "

ühüm. Németországban Merkel, Franciországban Sárközy (2010-ről beszélünk, ugye), Olaszországban Berlusconi. ha esetleg az EU parlamentre gondolsz, na annak aztán pont annyi hatalma van, hogy bármit is meg tudjon akadályozni.

te ezeket el is hiszed, amiket leírsz?
@MetroGoldwinMayer: na, látod, nem bírsz cáfolni, csak személyeskedni próbálsz. ha volna érved, érvelnél. nincs.

olyan hülye meg nem lehetsz, hogy ne ismerd az órát. pénzért munkaidőben kommentelnek, minisztréiumból. vagy lehet, hogy tényleg ilyen hülye vagy. ha ezt a költségvetési marhaságot is bevetted, akkor már neked elég annyi.
@is: Mit kéne cáfolni? Neked a 2,1% hiányt, az meg nehéz.
@MetroGoldwinMayer: Bocs, tényleg csak a Portfolio jutott el az agyamig, s az nekem egyértelműen a portfolio.hu-t jelenti. :)

Az az Index-Portfolio micsoda? Az Index-1 címlapján, kb. 4 görgetés után találtam egy 15 centis dobozt, ahol a portfolio.hu főbb híreit hozza, de ott fenn van az általad is említett negyed ötös cikk. A napi gazdasági híreket én 3-4 oldalról szedem össze, és bevallom, az Index nincs köztük - ahogy a Nők Lapja Café és az egyszervolt.hu sem. :D

Vagy arra gondolsz, hogy nem a címlap tetején, fő helyen hozza? Sajnos az Index egyre bulvárosabb, és a deficitszám sosem lesz olyan érdekes az egységnyi sugarú olvasó számára, mint a jó kis izgi puskaporos falklandi helyzet, a magyar-román meccs vagy Bayer bácsi magánszáma. :(

Egyébként, ha már így felhoztad: pont azon gondolkodtam, hogy a múltkori "zsidószámlálós" fideszes balhé csillagvarrós Gyurcsánnyal milyen jókor jött figyelemelterelés gyanánt (akkor épp a választási regisztrációról _nem_ beszéltünk emiatt); vajon ez a mostani cigányozós agymenés miről akarja elvonni a figyelmünket?
Lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de én már minden újabb jobb- és baloldali esemény mögött hátsó szándékot keresek.
@kerek négyszög: Nem mintha védeni akarnám a Vityát, csak a filológiai hűség kedvéért:

de hát ezek Kerényi-idézetek!!! :DDD

http://hu.wikiquote.org/wiki/Kerényi_Imre
@Önkéntes Véradó: Ahhoz képest hogy ennyit írtál még mindig nincs a hiányszám a Portfolio.hu címlapján, sem máshol az Indexen címlapon, ahogy egész nap nem is volt.
@Zuckerbrot:

Gratulálunk, teljesen leálló gazdasággal akár a 0 százalékot is elérhetjük, az utolsó majd húzza rá a fedelet a koporsóra.

Miafasznak örültök, annak, hogy tudtok valamilyen számot mondani, amivel talán elhitethetitek magatokkal, hogy Orbán esetleg mégse olyan teljesen segghülye zsebdikci, mint amilyen valójában? Higgyétek el, ez önámítás. Olyan.

Az hogy közben szarrá megy minden és szétlopják az agyatokat akikre szavaztatok, az nem megy át nektek?
@P.Freddy: A KKE régió első helyéről az utolsóra nem éppen az 1. OV kormány alatt csúsztunk le.
A 'szarrá megy minden és szétopják az agyatokat'(mihez képest) és a szigorú ktgvetési politika látom nálad összefér.

Agysebész vagy?
@Önkéntes Véradó: Mondom nincs címlapon a hiánySZÁM. Érted?

Az emberek 90%-a nem kattintgat linkek után csak elolvassa a főcímet(ami 2012ben ugyanitt 60x nem tartható a hiány, nem lesz meg a hiányszám, hiteltelen a hiányszám, statöbbi).

Hát de. De ciki.
@Önkéntes Véradó: Hogy miről akarná elvonni a figyelmet az újabb náci uszítás? Hát talán arról, hogy gyors egymásutánban két témában is 180 fokos fordulatáról lehetett beszélni Orbánéknak. Néhány éve még hazug módon népszavaztattak a tandíj ellen, most bevezetik, a diákok elkezdenek tüntetni, az első komolyan vehető kormányprogram-ellenes tüntetés. Másodszor: miután mindent megtettek a választási regisztrációért és minden szarnak állították be az azt ellenzőket, most hirtelen minden előzmény nélkül gyorsan lefújták az egészet.

Hát ha valamikor, akkor most kell, hogy inkább a nácizástól legyen hangos a sajtó.
@Zuckerbrot: Pataki időben megszökött LKM nevű ócskavas telepről! De ő is szar vas!
@Távmunkás:

"A diákokat nem vitték ingyenbusszal a tüntetésre..."

Lényegtelen. Ez az ingyenbuszozáson való rugózás is egy magyar hülyeség. Teljesen bevált gyakorlat világszerte, hogy a szervezők megszervezik a szállítást is.
@Baldrick68:

"Aranyoskáim progresszív adózás olyan echte kommunista országokban van mint:
Németország, Ausztria, Franciaország, Svédország, Finnország, Hollandia, Norvégia.

Egykulcsos adó pediglen olyan országokban van mint: Magyarország, Lettország, Bulgária, Szlovákia (ott épp most csinálták vissza)."

Jól mondod. A progresszív adózást megengedhetik maguknak a nagyon gazdag országok. A Mo-gal hasonló szintűeknek peidg egykulcsos a megoldás.

Nézd meg milyen az új szlovák többkulcsos adórendszer. Az összesn 2 kulcs, s az emberek 99 %-ára az egyik, a kisebbik vonatkozik. Ráadásul kicsi a különbség a 2 kulcs között. A szlovák többkulcsos de facto leplezett egykulcsos.
Ha az autóban ülő előtt feltűnik Bayer Zsolt, vagy a BIRKAMENETA bármely tagja, esetleg a jobbikos csürhe , kéményseprős ruhában vagy anélkül, de "Szép Jövőt KIABÁLVA...
. AKKOR ADJUNK GÁZT !!!!!!!!
AKIT ELÜTÜNK ANNAK PECHJE VAN! ( szabadon Bayer Zsolt( megfogalmazása a cigányokról) után!
A békementen rengeteg sőt sok tíz ezer rendes tisztességes ember vett részt! Ha valaki megnézi a felvételeket tele van fiatalokkal (akik közül ma a kormány ellen tüntetnek és hirtelen nem fidesznyikek, hanem hősök lettek!!) és családokkal!
Ezeket az embereket elítélni, mert a nem tetszésüket kifejezték az eu akkori viselkedése ellen, aki elítéli az ne tartsa magát demokratának!!
Mert ugye az nem úgy van, hogy ha az én nekem nem tetsző dolgok ellen van tüntetés az a demokrácia ne továbbja, ha mások tüntetnek az meg csak valami buta megvezetett söpredék aki csak birka!
Ha én megyek ki egy megszervezett tüntetésre én egy hős demokrata vagyok, ha más megy ki tüntetni valami ellen az egy bólogató birka!!!
Nagyon el kéne itt gondolkozni, hogy mennyire lenézzük azt aki nem azt meri vallani amit mi!
És, Bayer meg Pataky??? Hm Akik ott voltak mondjuk egy milla tüntetésen, én sem azonosítom őket primkó megyünk lopni Pityinger Lacával őket!
Akik ott voltak a millás tüntetésen valami ellen akarták kifejezni a nem tetszésüket, akárcsak a békemeneten résztvevők! Aki ezt nem tudja elfogadni, és kettős mércével méreget, hogy ki egy hős , ha kifejezi a véleményét és ki egy buta barom, az egyszerűen lenézi a másik embert ismeretlenül is, és köze nincs a demokráciához!
BIRKAMENET ---fizetett Nemzeti Banda és Felcsuti suttyó Törpe seggnyalója!!!!!
@pánpéter: Ha a diákmenetből a szervezők alapján ítélsz, miért nem teszel így a békementtel is? A szervezők előéletét, múltját vegyük górcső alá, és abból vonjuk le a 400 ezerre (sic!) a következtetést. Egyébként mi értelme az összehasonlításnak?
A Fidesz pénzeli és szervezi a BIRKAMENETET...egyre többen tudják, sőt most már tovább is van adva !!!!!Már külföldön is erről beszélnek....Már mindenki tudja, tagadni sem lehet.....
a látszat az, aminek betiltására a hatalom nem talál legitim eszközt, arra kirendeli a "lelkes", állami apanázsból is finanszírozott civileket, mindezt az "igazi demokrácia építése" zászló alatt. Ez pedig nem tűnik túl demokratikusnak.
Egyik cikk kommentje mesélte az apósáról aki elmondta :
Szelid sunmalac-Elmeny designer 2013.01.04. 09:39:30
Birkamenetesek:))))A pénzért bégetők...hehe
Bár,..ne bántsátok a Békemeneteseket! Többségük egyszerű, jólelkű, de naív, irányítható, megvezethető birka ember. (vagy gerinctelen karrierista) Tudom, mert az apósom is ilyen. Arany szíve van, de a politikához, meg úgy általában a közélethez segghülye. Ő azért megy, mert a haverokkal együtt lehet, jól bepiálnak, sétálnak egyet, meg a Fidesz néha elviszi őket Lengyelországba, Erdélybe, s a legutóbb, ha jól emlékszem azt mondta Szlovéniába vitték őket (bár oda nem tudom miért ?). Szóval az egész leginkább egy amolyan nyugdíjas kör, de sajnos nem veszik észre, hogy mi és ki van mögötte, és mire megy ki a játék.Viszont a Nép többsége tudja
hogy ez olyan Fidesz pénzelte szervezés. Ezeket az embereket észérvekkel nem lehet meggyőzni, mert érzésekkel gondolkodnak, vagy sík hülyék.
Ezért nem Őket kell bántani, hanem azokat a szemét faszokat, akik kihasználjak őket.
Itt az ideje a Birkamenetet szétkergetni!!!!!!!!!!!!!!!Egy művi Nemzeti Szar!
"Bárki, aki ebben az országban elgázol egy fasiszta csürhéből valót, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Bayer Zsolt elgázolása esetén esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a fasiszta jobbikos csürhések és "Szép jövőt" felkiáltással közelednek, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van."
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem lényegtelen a résztvevők számának összehasonlításakor. Nem minősítettem a buszoztatást, hanem megemlítettem a tényt, hogy ahova ingyenbusszal viszik az embereket, oda többen mennek, mint ahova nem.
"irógép 2013.01.09. 08:25:06
Mert ugye az nem úgy van, hogy ha az én nekem nem tetsző dolgok ellen van tüntetés az a demokrácia ne továbbja, ha mások tüntetnek az meg csak valami buta megvezetett söpredék aki csak birka!"

Ballibéknél úgy van:
Bodoky:"...És nagyon kemény támadásokat kaptam, igen. Addig én alapvetően liberális újságoknál dolgoztam. Magyar Narancs, az Index is tök liberális volt abban az időszakban. A liberális táborban ez árulással volt egyenértékű, hogy én a „nácikat” védem, a „nácikat” mosdatom. Kőkemény támadások voltak. Hogy én a Fidesznek nyalok, hogy én Jobbiknak nyalok, teljesen méltatlan volt. Miközben pont az emberi jogi normákat kértem számon az akkori rendőrségen. Amiket egyébként a LIBERÁLIS OLDAL ELŐSZERETETTEL KÉRT SZÁMON MÁSOKON."

Na ebben a MÁSOKON-ban erősek a szabadmadarak. Akkor verik a libsihisztit rendesen, de hát ez a rendes üzemmódjuk.
@toronado:
Sajnos ez így van! Sok magát liberálisnak mondó ember számára a tolerancia azt jelenti, hogy toleráns azzal aki úgy gondolkozik, mint ő! A tolerancia pedig azt jelenti azt is elfogadom, aki nem úgy gondolkozik, mint én!!! Na ezt nem igen tapasztalom a magukat nagy demokratának valló balliberális oldalon sem!
Viszont azt is ki kell mondani, pont ennyi magát jó kereszténynek valló ember, aki közben meg egy bigott előítéletes másnak megbocsájtani nem tudó ember!!
Szerintem nem egymást kéne fikázni, hanem magunkba nézni és a saját házunk portáján megnézni minden rendben van-e!!!
Ez a Birkamenet tisztára az ötvenes éveket idézi.
Milyen szép,hogy egymás seggét nyalják érte.
@Távmunkás:

Nem feltétlenül. Az ingyenbuszozásra sokszor olyanok is jelentkeznek, akik nem is mennek el aztán magára a rendezvényre.

Annak idején valaki mesélte, hogy nagyon megdöbbentek egy budapesti MIÉP-rendezvényen a szervezők, amikor észleltek, hogy több vidéki buszon is az összes "MIÉP-szimpatizáns" cigány nemzetiségű.

Élelmes emberek, megtudták, hogy van ingyenbusz Budapestre, hát jelentkeztek MIÉP-tüntetőnek, majd megérkezés után szétszéledtek és nyomuk sem volt a tüntetők között.
@irógép:

A tolerancia azt jelenti: eltűröm azt, amit elutasítok. Azaz toleránsnak eleve csak olyannal szemben lehet lenni, amit nem szeretek, amit elutasítok. Ha valamivel szemben semleges vagyok vagy támogatom, azzal szemben toleráns sem lehetek.

Pl. én homofób vagyok, viszont toleráns vagyok a buzikkal szemben. Akit nem zavarnak a buzik, az toleráns sem lehet velük szemben. Aki pedig támogatja őket, az végképp.
@kifordított nagyanyó:

Mi a gond?

Egymással egyet értő emberek együtt tüntetnek. Ezt civil kiállásnak hívják. Nem ötvenes évek, mert akkor az állam szervezte, s nem is lehetett mást szervezni.
@felcsutisuttyo:

Ez miért baj? Nyilván, hogy a Fidesz szervezi, hiszen a cél a Fidesz mellett való kiállás. Hol itt a gond?

Kb. mintha valaki azt mondaná: a vasútasok sztrájkja nem ér semmit, mert a vasútas szakszervezete szervezte.

Nem értem a logikádat.
És miért ne férne meg egymással egy békemenet meg egy diáktüntetés?
Mindkettő belefér elég nagy világunkba - persze, az egyik a toleránsokéból kilóg. Kígyót-békát kiabálnak rá, erről ismerni meg az igazán liberálisokat. Életüket adnák azért, hogy a másik ne mondhassa el, éppen mi a kínja.
@Baldrick68: "@phaidros:
Annyira bírom amikor egykulcsos vs progresszív adózással kapcsolatban azt az érvet hozzák fel hogy a progresszív adózás az olyan kommunista dolog, bezzeg az egykulcsos.
"

Összekeversz valakivel. Én két dolgot mondtam: összegben az egykulcsossal is többet fizet a gazdagabb, és azt, hogy az egykulcsost eredetileg az MSZP fogadta el a Bajnai kormány idején, 17%-ra, 15 millió bruttóig, ami felett ugye nem sok bejelentett fizetés van, effektíve az is egykulcsos volt. Az SZDSZ eleve mindig akarta, csak költségvetési okokból sosem lépték meg.

Ehhez képest disszonáns az, hogy most a ballerek a szájukat tépik a 16%-os egykulcsos miatt, hisz az Orbán kormány effektive csak lejjebb vitte még egy százalékkal. De ha már felhoztad, hogy hol van még progresszív, érdekelne, hogy ugyanazokon a helyeken mennyi a legalsó kulcs? Kétlem, hogy mindenhol 0%, szerintem a legtöbb helyen mindenki adózik, és a családi adózás is megvan a progresszív rendszer mellett.
Érdekes lesz látni Bayer urat a Békemenetben... Két lábon járó filantróp.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: 2006 körül többek közt ezért ekézték az emeszpét mert buszoztatta a nyuggereket kampányrendezvényekre-rövid a magyar emlékezete, hiába no. (KETTŐS MÉRCE!KETTŐS MÉRCE!)

Nem is tudtam hogy ausztriában,svédeknél komcsik vannak.
@Bloodscalp:

"2006 körül többek közt ezért ekézték az emeszpét mert buszoztatta a nyuggereket kampányrendezvényekre-rövid a magyar emlékezete, hiába no."

Mindig a másikra szokás ezeket a szövegeket mondani.
@Bloodscalp:

"Nem is tudtam hogy ausztriában,svédeknél komcsik vannak."

Vannak, bár nem sokan.
@Trompf: számomra, mint adófizető azért elfogadhatatlan, mert így én fizetem a munkanélküli segélyét, kint meg legalább magát eltartja. Nekem nem úgy tűnik, hogy diplomáshiány van, csak köztük négyszer kisebb a munkanélküliség. Nem kéne ezt erőltetni
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: egy kis magyar:

írod:"Pl. én homofób vagyok, viszont toleráns vagyok a buzikkal szemben. Akit nem zavarnak a buzik, az toleráns sem lehet velük szemben. Aki pedig támogatja őket, az végképp."

Nos: akit nem zavarnak a buzik, az toleráns (mint Te is, mint írod), aki pedig még támogatja is (jóllehet ő sem buzi), ő meg még inkább toleráns.
@Kandabula:

Téves. Nem lehetek toleráns az iránt, amivel egyetértek. Pl. egy fideszes nem lehet toleráns a FIDESZ iránt, hiszen önmagával nem lehet senki toleráns.

Aki pedig semleges, azt az egész nem érdekli.

A tolerancia alapeleme a negatív hozzáállás. X dolog iránt negatív az érzelmem, elutasítom azt, de elfogadom x létezési jogát, nem bántom azt, de továbra is elutasítom - ez a tolerancia.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a "KETTŐS MÉRCÉT" kizárólag a nemzet ellen alkalmazzák!

akkor miért kommunistáztál le komplett országokat.?-a kérdés költői.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: mielött bevetted a cukorkát amitől elfelejtetted amit tettél, egy rejtélyes idegentől kaptad.
@Bloodscalp:

Maradjunk annyiban, hogy olyan ostoba vagy, hogy azt sem tudod, hogy mikor mire válaszolsz egy blogkommentben.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: te maradhatsz, sima egyszerű troll vagy, bizonyítod minden benyögéseddel.
@MetroGoldwinMayer: www.napi.hu/magyar_gazdasag/elhasalt_a_magyar_gazdasag_erre_senki_sem_szamitott.545223.html

Tessék, itt is van egy szép szám. Erre is elkezdesz kereplőt pörgetni?

Segítek: -2,7%

És itt egy másik is: "A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal csökkent."

@SPYD3RM4N: Lehet benne valami. Ha igaz, amit te is és én is írtunk, akkor a következő napokban valami nagy náci-kamunak lehetünk tanúi.
süti beállítások módosítása