Utálom, amikor Morvai Krisztinának van igaza

2013.01.21. 07:30 Tékás Lacika

2006-2.jpg

Egészen hihetetlen, és egyben borzasztó, hogy 2013-ban még lehet azzal szavazói szimpátiát elnyerni, hogy valaki kijelenti, hogy a 2006-os rendőri túlkapások elfogadhatatlanok voltak. Ez kicsit olyan, mintha azzal lehetne szavazatot nyerni, hogy egy párt kiáll amellett a nézet mellett, hogy a föld gömbölyű. 

Morvai Krisztina Facebook posztját idézem teljes terjedelmében (furcsa érzés, ilyet sem csináltam még):

„Magyarországon újra lehetnek szemkilövetések és tömeges rendőri bántalmazások 2014 után


Az M1 Ma Reggel című műsorában Bauer Tamás a Demokratikus Koalíció alelnöke úgy nyilatkozott, hogy az ún. (baloldali) „ellenzéki összefogás” fő célja, hogy 2014 után visszaállítsák Magyarországon a jogállamot. Azon riporteri kérdésre, mely szerint a 2006. őszi rendőri fellépések jogállaminak minősíthetőek-e, Bauer határozott igennel válaszolt, s ezt a válaszát többszöri újrakérdezés után megerősítette, rámutatva, hogy a rendőrség 2006 őszén úgy járt el, ahogy el kellett járnia. A logika szabályai szerint ez azt jelenti, hogy amennyiben a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy féle összefogás a következő választáson netán győzelmet aratna, minden esély megvan arra, hogy a kormányellenes tüntetőket, vagy akár az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hatvanadik évfordulóján majdan békésen emlékezőket ugyanazzal a brutalitással veri majd szét az akkori rendőrség, ahogy ez hat évvel ezelőtt történt. Kétségtelenül erényként is felfogható, hogy a „demokratikus összefogás” ezek szerint ezt az elképzelést és célkitűzést nem is rejti véka alá, hanem már most világossá teszi a magyar embereknek, hogy mire is számíthatunk az újonnan kialakítandó „jogállamban”. Aki az „összefogást” támogatja, aki rájuk szavaz, tudhatja tehát, hogy a tömeges rendőri brutalitásokat, a gyülekezési jog sárba tiprását is támogatja, ezeket is megszavazza.

A magukat „demokratikus erőknek” nevezők igazmondáshoz való viszonya is tisztázódott a ma reggeli tévéinterjúban, amikor Bauer Tamás határozottan kijelentette, hogy 2006. október 23-án az Astoriánál senkit nem bántalmazott a rendőrség. Az pedig szintén világossá vált, hogy a „jogállam helyreálltására törekvők” mit gondolnak az igazságszolgáltatás szerepéről egy jogállamban. A képviseletükben eljáró Bauer Tamás ugyanis láthatóan teljes mértékben negligálja azt a nagyszámú jogerős bírósági ítéletet, amelyek mindenben ellentmondanak a 2006. őszi rendőri brutalitásokkal kapcsolatos pimasz és szélsőséges állításainak. Akinek eddig bármiféle kétsége volt efelől ma reggel megbizonyosodhatott róla: a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy féle összefogás valódi célja, hogy újra totális diktatúrát, rendőrterrort vezessenek be Magyarországon. Ezt nevezik ők „jogállamnak”.

Budapest, 2013. január 10.

 Morvai Krisztina EP képviselő, az Európai Parlament LIBE (Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi) Bizottságának tagja”

Morvai Krisztinának igaza van, basszameg. Két kivétellel: egyrészt a Gyurcsány kormány(ok) totális diktatúrának nevezése természetesen elképesztően blőd túlzás. Másrészt Bajnait a „Gyurcsány-Mesterházy tengelyen" emlegetni ebben az ügyben teljesen indokolatlan, hiszen Bajnai ezt írta a Haza és A Haladás blog egyik posztjában: 

„Magyarországon 2006 őszén, mindenekelőtt október 23-án semmi nem úgy működött, ahogy azt egy jogállamtól elvárnánk. A politikai baloldal tagadta vagy jelentéktelenítette a jelentős számú és súlyos rendőri túlkapásokat, míg a politikai jobboldal szabadságharcosokká stilizálta a rendbontókat. A kormányzat nem vagy csak kis mértékben és elkésve vállalta a politikai felelősséget a rendőri vezetés hibáiért, a jogsértések reparációját pedig nem biztosította, eközben az ellenzék kiengedte a politikai karanténból a szélsőjobboldali rendbontókat, illetve hatalmi számításból hagyta, hogy a rendőrségbe vetett közbizalom súlyosan erodálódjon. Az egésznek pedig a magyar demokrácia látta kárát.”

Tessék, nem kell szélsőjobboldali politikusnak lenni ahhoz, hogy az ember belássa, hogy 2006 őszén szégyenteljesen viselkedett a rendőrség, és hogy az érintett politikusokat máig felelősség terheli ezért. Morvai Krisztinának nem volna szabad az igazmondó szerepében tetszelegni ma már, amikor egészen egyértelmű, hogy 2006-ban mi is történt. Ez nem az ő igazsága, ez a közelmúltunkról való közös gondolkodásnak az egyik alapállítása kéne hogy legyen.

 Az, hogy Bauer Tamás a DK alelnökeként még ma is elfogadhatónak tartja az amúgy menthetlen 2006 őszi rendőri intézkedéseket, az tulajdonképpen nem meglepő. Az viszont számomra egészen hihetetlen, és rendkívül szomorú, hogy nem csak Gyurcsánnyal való privát sörözgetések közben beszél így 2006-ról abban reménykedve, hogy nem rögzíti a beszélgetésüket senki, hanem képes ezt a Ma reggelben tenni büszkén.

Bauer Tamás úgy gondolja, hogy ez a vélemény ma vállalható, ezzel tetszeni lehet potenciális választóknak. A DK alelnöke azt feltételezi, hogy van annyi szemellenzős, a politikai szekértáborharcokban a végletekig kitartó, saját oldala szereplőinek legnyilvánvalóbb politikai bűneit is belátni képtelen ember, hogy a DK 2014-ben tényezővé válhat a választásokon. 

Őszintén remélem, hogy nem így lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr955027554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utálom, amikor Morvai Krisztinának van igaza 2013.01.21. 09:26:02

Nem kell szélsőjobboldali politikusnak lenni ahhoz, hogy az ember belássa, hogy 2006 őszén szégyenteljesen viselkedett a rendőrség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Gyurcsány kormány(ok) totális diktatúrának nevezése természetesen elképesztően blőd túlzás. "

igen? nézzük meg a posztod legfelső képét akkor újra, addig nézzük, amíg le nem esik
Állt volna ott Pindroch Tamás 2006.ban a TV bejáratánál a " békés" tüntetőkkel szemben, munimum bevizelt volna!
"Másrészt Bajnait a „Gyurcsány-Mesterházy tengelyen" emlegetni ebben az ügyben teljesen indokolatlan, hiszen Bajnai ezt írta a Haza és A Haladás blog egyik posztjában:"

mindegy mit ír, nem emlékszem, hogy dübörgött volna az elszámoltatás bajnai alatt, ahogy most ne igen dübörög, de ez már egy másik történet.
bajnai egy az egyben mszp-s.
kkbk.blog.hu/2010/04/03/bajnai_es_a_kilenc_hajdu_betes_ongyilkos_emleke
@kőkobaki:
Nem kellett volna ott állnia senkinek. Beolvassák, aztán csókolom!

Most beolvasták a tinik szavait. És?
Tűnjenek el ezek a komcsi maradványok a politikából örökre!Hogy van pofájuk még mindig hatalomért könyökölni?Leszerepeltek örökre!Mocskos magyarellenes banda!

Csak a JOBBIK!
Bajnainak nem a haza és haladás blogon kellett volna ilyen szépeket írnia, volt ő miniszterelnök is, akkor lett volna lehetősége tettekkel bizonyítani.
@allen99: Ja! Most jut eszembe, hogy jegyzetekkel a hónuk alatt érkeztek oda, olvasóköri meghívásra, katasztrófa túristáktól kísérve! A felolvasni valók kövekre voltak vésve és oda volt írva a használóknak, hogy csak a szemetes kukák, autók felgyújtását és telefonfülkék feldöntését követően betört ajtók előtt olvashatók fel, néhány molotov koktél megvilágítása mellett.
"utálom amikor Morvai Krisztinának igaza van"...
dehiszen IGAZA VAN !
akkor milyen blog ez?
mit akarsz mondani...
szerencsétlen ....
Nem derült ki, Bauer a rendőri túlkapásokat is tagadta, vagy csak annyit mondott, hogy 'a rendőrség jogszerűen járt el' és ebből lett a szokásos módszerrel valami más (mert nem ugyanaz a kettő)?

Mondjuk fura az is, hogy a műjobboldal nem erőlteti a randalírozó csürhe felelősségre vonását is, azt hinné az ember, szeretnék, ha kiderülne, hogy a rendőri állatságok áldozatai nagy részének nem volt köze a romboláshoz. Persze közrejátszhat, hogy kínos lenne, ha kiderülne, hogy a 'békés megemlékezők' mítosza szokás szerint hamis; pl. arról az egy (fidesznyelven 'tizennégy', ha jól rémlik) emberről se emlegetik, hogy gyújtogatni volt ott, akinek Gyurcsány (mint tudjuk) személyesen lövette ki a szemét. (Persze a gyújtogatás még nem mentené a rendőri túlkapást, de azért röhejessé tenné a panaszkodást.)
@tesz-vesz:

A 2006-os rendőri fellépés még a mocskos túlkapásokkal együtt is babazsúr volt ahhoz képest, amit olyan diktatúrákban, mint Spanyolország, Franciaország, esetleg Olaszország csináltak volna a gyújtogató csürhével, meg a hozzájuk verődött drukkerekkel (persze arrafelé már rutinosabban tudják elkerülni azt, hogy ártatlanok is túlkapódjanak); nem véletlen, hogy Morvai azt próbálja hazudozni, hogy éleslőszerrel lövettek a békésen virágot szedő tömegbe, nyugatabbra ha meghallják, hogy Molotov-koktél, utána gumilövedék, kiröhögik szegényt.

De azért ügyes próbálkozás.
Morvai Krisztinának elég sokszor van igaza, csak sikk ezzel nem foglalkozni.
Kedves blogíró!
Mi az elképzelésed, ma mit csinálna a fideSS, ha pár száz kopasz kigyúrt agyú DK-s be akarna menni a MTV-be, vagy a rádióba, és Gyurcsány válogatást szeretne beolvasni, csak "úgy békésen"?!! Szerinted engednék nekik? Azért nem kell kiabálni, mert a rendőrök megvédték a fennálló rendet, nem hagyták porig rombolni és kifosztani a TV székházat. Mai fejjel inkább hagyták volna, egy fideSS-es médiával kevesebb lenne.
Én nem teljesen értek veled egyet ebben a kérdésben. Ennek egyszerü az oka. Én abban a szerencsés helyzetben voltam hogy az egész tüntetés sorzatot sikerült megnéznem a TV-ben és egy részét élőben is. Mikor már a gumilövedékeket alkalmazták már szóbeszéd tárgya volt az hogy a FIDESZ hecceli és pénzeli a tüntetőket.Ilyen estben megfékezni az elszabadult indulatokat már csak erővel lehet. A másik viszont az, hogy úgy csináltok mintjha legalább haláleset is lett volna. Szerencsére nem volt. De viszont Európa sok országában és akár a franciákat is nézzük ilyen ügyben a rendőrség sokkal erőszakosabban lép föl a tüntetők ellen mint ezt nálunk tették. Ezt lehet kritizálni is de semmi értelme. Nem tudom milyen észérveket lehet felsorakoztatni a zavaros tüntetés és a heccelés támogatására de szerintem nem érdemes rá szót vesztegetni. Ez egy puccs akart lenni és ezt senki nem cáfolta. Lehet ezt a magyarázni de azt már nem érdemes.
@tesz-vesz: ""Gyurcsány kormány(ok) totális diktatúrának nevezése természetesen elképesztően blőd túlzás. "

igen? nézzük meg a posztod legfelső képét akkor újra, addig nézzük, amíg le nem esik "

A totális diktatúra az Sztálin meg Hitler alatt volt, meg most az van Észak-Korában. Szerintem érzed a különbséget ezek és a Gyurcsány kormányok között.

@szist: "akkor milyen blog ez?
mit akarsz mondani..." Szerintem nem olyan bonyolult, olvasd el újra a posztot, benne van. :)
Én meg azt utálom, amikor nekem van igazam és kiderül, hogy LMP csak egy kiöregedett, rutinos farriszáló utcalány!

"A jobboldalon keres szövetségeseket az LMP"
A Népszabadság információi szerint például volt olyan regionális delegált, aki korábban egyértelművé tette, hogy előbb köt szövetséget a Jobbikkal..."

nol.hu/belfold/20130121-a_jobboldalon_keresnek_szovetsegeseket

Várom a vérbalos családi gyökerű, egykor Gyurcsánnyal pártot alapító Schiffer gárdaegyenruhás Horthy szoboravatását, nem mintha újdonság lenne, mert épp eleget láttunk már ilyet az elmútthuszonkéttévben :))))

Ja, és Morvay nagysasszony is jól ellesz majd LMP képviselőként ha lejár a havi 5 millás apanázsa, amit a 2006os "buliért" kap a Fidesztől-Jobbiktól. A Jobbikból úgy is kirúgják éshát volt már ő harcos liberális feminista is, amíg az fizetett.

Busines as usual...
@milyen szép a Vértes, ó: 56 ban népük ellen tankot hívni, ma meg ünnepelni akarni, gyomorforgató banda! Közben meg gumibotozni nemzeti érzelmük bizonyítéka!
Én csak azt látom lacika,hogy véded benne a bajnai libás et-t! de nagyon...
mert mit is nyilatkozott ő: "a kormányzat (amelynek ő is a bársonyszékébem ült) nem ,vagy csak kis mértékben és elkésve vállalta a politikai felelősséget a rendőri vezetés hibáiért, a jogsértések
reparációját pedig nem biztosította..."
akkor miről is írogatsz itt?
nem csíped a dk-t ok, más sem...
de azért a libás elvtársadnak nem kellene benyalnod..
hacsak nem ő fizet a blogodérrt..
tékás lacika !
írod:
"az érintett politikusokat máig felelősség terheli ezért.."
akkor miért nézed el , ill. kicsinyíted le bajnainak a felelősségét
hazug és álságos dolog békés és "joggal" felháborodott" tüntetőkről beszélni. gyülevész zsoldoshad randalírozott budapest szívében. keményebben kellett volna fellépni ellenük. nem azt mondom, hogy törvénytelenül, hanem keményebben, már az elején. aki forradalmároknak nevezi ezt a csőcseléket, az mind bűnöző.
nem mondta senki az akkori kormányból, hogy nem történhettek törvénytelen dolgok, de a rendőri fellépés szükséges és törvényes volt. és a miniszterelnök nem állhat ott minden egyes rendőr mellett.
az egész felhajtás politikai, és az a célja, hogy démonizálja a baloldalt. olcsó kampányfogás a zsebnéró és tettestársai részéről, de aki ezt akarja hallani, hogy a rasszizmusa igazolva legyen, az megkajálja.
@Mitzimackó: hülye kismedve
most írta ler a blogban t.lacika, mi a véleménye 2006 őszéről egy baloldali et.-nek
a libás leírta,hogy a kormányzat és a politikusok felelőssége volt! ( hogy a rendőrség kilőtte emberek szemét, elvesztették ujjukatm hátbalötték őket közelröl,kiterelték az embereket a sörözőből és végigverték őket viperával ...stb stb
ezt az UNIÓ-ban is elszörnyedve nézték meg a DVD-ről
és te lökött majom még le is tagadod
hülyegyerek
@szist:

"akkor miért nézed el , ill. kicsinyíted le bajnainak a felelősségét"

Én csak annyit írtam, hogy őt nem kéne egy kalap alatt emlegetni Gyurcsánnyal a haza és haladásos bejegyzése után. De természetesen az is releváns kérdés - és talán tényleg utalhattam volna rá a posztban-, hogy ő mit csinált 2006-ban.

"de azért a libás elvtársadnak nem kellene benyalnod..
hacsak nem ő fizet a blogodérrt.."

Írd be jobboldalt a "Keresés" mezőben, hgoy miket írtunk Bajnairól. Ilyeneket fogsz találni: Bajnai nem alternatíva: fenteslent.blog.hu/2012/11/29/bajnai_nem_alternativa

Így darálja be Bajnai a baloldalt:
fenteslent.blog.hu/2012/11/17/igy_daralja_be_bajnai_a_baloldalt

Az önök messiása Bajnai? Hadd gratuláljak!
fenteslent.blog.hu/2012/10/11/bajnai_hadd_gratulaljak
Hát a posztoló eléggé szégyellheti magát. Hogy olvasni sem tudó, csak jelszavakból és ordításból értő emberek beszopják Morvait - rendben van, nekik szól.

De: "Magyarországon újra lehetnek szemkilövetések és tömeges rendőri bántalmazások 2014 után."

Ezt miért szopja be a blogger? A 2006 őszi zavargások után a fő politikai viták ellenére/mellett óriási fejlesztés zajlott le (mind anyagi, mind képzési értelemben), ami után a 2006 őszihez még csak hasonló eset sem történt.

Bauer: "a rendőrség 2006 őszén úgy járt el, ahogy el kellett járnia"

Ez pusztán annak deklarálása, hogy a rendőrség a zavargások fölszámolásában törvényesen járt el. Szó sincsen arról, hogy hibátlanul. Analógia: a rendőrség törvényesen jár el, mikor bírságolja a közlekedési kihágásokat (és nagy többségében korrektül is), ami nem zárja ki, hogy nagy számban fordul elő önkényes büntetés, korrupció. Aki ezt nem érti, az menjen vissza az iskolapadba, nem tudom megítéli, hogy középbe, vagy általánosba.

E2014: "a politikai baloldal tagadta vagy jelentéktelenítette a jelentős számú és súlyos rendőri túlkapásokat"
Morvai: "a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy féle összefogás valódi célja, hogy újra totális diktatúrát, rendőrterrort vezessenek be Magyarországon"

Ha a posztolónak ez a két állítás korrelál, akkor az előző pontban javasolt iskolapad is kevés, a probléma a szövegértés és összehasonlítás körül jóval súlyosabb, semhogy szimpla iskoláztatással orvosolható lenne.
Ki mivel lövetne...
...vagy nem a fideszes Nyitray András hiányolta 2006 őszén az éles lőszer alkalmazását a Honvédelmi és rendészeti bizottságban? De.
És eddig még sem lövetett halomra senkit a kormány.

Bár mi lenne, ha Morvai képviselő asszony, szólítaná a segédcspatokat kipróbálandó a regnáló hatalom reakcióját egy kis "békés" gyújtogatásra.

Félek, az igazi belelövetésre hajlamos erőt Morvai Krisztinának máshol kéne keresnie...
hány évig akar még 2006-ból megélni Morvai Hisztike?
Én is úúútálom a Morvai Krisztinát...Oan selmeczis...
@milyen szép a Vértes, ó: ma már az is kínzás, ha nem adnak a raboknak idejében vizet.
ma már nem tépik le a tüntetők végtagjait a börtönben, nem zárják konc.táborokba, de
totális diktatúra volt, ami békés emberek ellen irányult, és finomul az idővel. mindent irányítanak, média, bíróság, ügyészség, ahogy ma is, úgy akkor is, csak akkor nyilvánvaló volt, ma pedig kozmetikázzák.
Aki a jelenelegi rendszert totális diktatúrának nevezi hüyeséget beszél. A jelenlegi rendszer elvetemült aljas népellenes csalás, áldemokrácia. De attól még nem igazán diktatúra sem, és főképpen nem totális. Totális rendszerben senki nem merne (nem mert volna Gyurcsány alatt) ide beírni, nehogy elvigyék, megöljék.
süti beállítások módosítása