Mert a Kövér Lacus az tudja

2013.03.19. 07:30 tintas

Kövér László házelnöknek megint sikerült úgy megszólalnia, mintha több kupica rövidital után verekedést akarna provokálni. Sikerült a köztévében belenyilatkoznia a nagy magyar médiavalóságba, hogy a mai tüntető fiatalok apukája olyan kommunista volt, aki ellen ő személyesen is küzdött.

A demokratikus jogállam jelentésének rendkívül kreatív újraértelmezése (értsd: addig foglalom törvénybe, amíg ott is marad) ellen tüntető fiatalokkal szemben egy ilyen megnyilatkozás cseppet sem nevezhető olyan reakciónak, amely megütné egy középiskolástól elvárható érvelő szövegalkotás követelményét.

Először is, Grezsa Ferenc a Magyar Fórum 1990. márciusi számában (Apák és fiúk címmel) legalább arra vette a fáradtságot, hogy megnevezett személyeket (Pető Iván, Bauer Tamás), akiknek a szüleit egyértelműen a kommunista rendszer kiszolgálóiként aposztrofált. Grezsa talán Kövér bejelentésének hallatára büszkeség tölti el, hogy ő legalább megnevezett embereket, és úgy csinált legalább, mintha értene bármit is olyan családi viszonyokról, amikről valójában fogalma sem volt. Kövér rájött: nem kell már ide semmilyen konkrétum.

Továbbá rettenetes, hogy 20 év alatt nem jutott el a jobboldali politika olyan gender-típusú megközelítéshez, hogy rájöjjön nem csak az apák határozhatják meg egy gyerek fejlődését, nevelődését. Grezsa anno is apákról beszélt már a címben is, és Kövér is csak az apukákról tud bármit is elképzelni, ami befolyásolná a gyerekek világképét. A nők szerepe a családban úgy látszik csak mechanikus munkavégzésben merül ki e két méltán baromnak tartott politikus fejében. Én innen követelem, hogy az anyákról is nyilatkozzanak! Ez tűrhetetlen!

Rendkívül hasznos lenne, ha valaki venné a fáradtságot és utánanézne, hogy az MSZMP Társadalompolitikai Intézetben végzett munkáján kívül milyen más formában tevékenykedett Kövér László a kommunista rendszer lebontásán. Mert jelenleg a hírt publikáló portálokon a kommentek rettentő részletesek, de amíg ezt valaki papírokkal nem tudja bizonyítani, addig Kálmán Olga csak elfuserált hajzatú MSZP-tagokat hív meg az Egyenes beszédbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr775143826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az MSZMP Társadalompolitikai Intézete akkoriban már nem volt kommunista szervezet.
A nemzeti oldal az ország aljanépe volt mindig,akik azt képzelik nekik joguk van élősködni a nemzeten,hétszilvafás kiváltságaik okán!Mai reinkarnáciojuk a zsigamarcellok,birkaszartolvaj felcsuti tahók.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ...no persze! Kövér öregapja vöröskatonaként küzdött a "mocskos" komcsik ellen! ...amiért hálából felvették a jogi karra a pacal képűt!
@vantaan:

Ne viccelj! A jog karra ezrek bekerültek akkoriban, nem kellett hozzá vöröskatona nagyapa.
@vantaan:

Nem tudom hány éves vagy, de én éltem akkoriban, mert 45 éves vagyok.

Aki azt állítja, hogy egyetemre kerüléshez a 70-es és a 80-as években protekció kellett Mo-n, az szimplán hazudik.

Igen, volt diszkrimináció. Pl. aki egyházi iskolába járt, azzal szemben. S 56-os politikai elítéltek gyerekeivel szemben is. De az emberek 99 %-át felvették, ha megvolt a pontszáma.

Szóval más volt, mint az 50-es és a 60-as években, amikor tényleg komoly diszkrimináció volt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A Jogi karra kerüléshez igenis kellett protekció! ...s bizony jól jött a kiváló pedigré (vöröskatona nagypapi) Veled egykorú vagyok ,ha letagadok 3 évet!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azon túl felvették felvételi vizsga nélkűl a SZOCIALISTA HAZÁÉRT ÉRDEMREND-del kitűtetettek félhülye gyerekét is ,de nem garantálták az egyetem 5 -év alatti elvégzését volt aki 7-év alatt végezte mint Kövér László. Nem szerencsés ha olyan ember osztja az ész aki életében mindig híjján volt az észnek.
Csak az igazság kedvéért: a Szocialista Hazáért Érdemrend kitüntetéssel rendelkezők gyermekeinek is kellett felvételi vizsgát tenni és ha a felvételhez elegendő minimális pontszámot elérték, csak akkor vették fel. Ezzel a megjegyzéssel Kövért sem támogatni, sem támadni nem kívántam, csak tudom, hogy ez az igazság.
@megfigyelt:

Igen, voltak kedvezmények felvételinél. Ezt nem is tagadtam.
@megfigyelt:
Ez biztos hogy Kövér 7 évig járt egyetemre ? Ha így van akkor amikor a Hallgatói hálózat tiltakozott,az egyik vezetőjét azzal akarták lejáratni hogy már 7 éve jár oda. Egy másik blogon meg azt olvasom hogy nemcsak O.V.-nak az apja volt párttag, hanem Kövérnek több rokona is. Ráadásul tisztségviselők voltak.
Jó az a kép! Megpróbál komoly, gondolkodó, értelmes embernek látszani!... Pedig nem az!
@Fici7: Jó az értesülés azzal a kiegészítéssel,hogy Orbán Győző pártvezetőségi tag is volt,ami nem baj hiszen az MSZMP-sem a hülyék gyülekezete volt. Csak akkor ne KOMENYISTÁZZON senki a jelenlegi kormányból.
@megfigyelt:
Én is így tartom normálisnak.
Akinek eddig nem volt tiszta Kover pedigreje annak a szellemi kepessegei a bajszoset sem erik el.
A most istenített horti korszak eredménye lett a világháború, ami után a mocskos komenyista hatalom-baloldal-tette élhetővé Magyarországot, ahol iskolába járhattak az ilyen kövérfélék is.
Most ezek döntik ismét rommá az országot a barom dzsentri tipusú pofázásukkal.A különbsség mindössze pár százezer-millió halott.Bár ha az ilyen kövér féléken múlna, már stadionok helyett temetőket kellett volna csinálni.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Teljesen jogos a felháborodásod: magyar szocialista munkáspárti szervezet volt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

És mikorra szakérted az átváltást?

Meddig volt az intézet a kádári rendszer kiszolgálója?
@panelburzsuj:

Nehéz ezt így megmondani. Ez egy folyamat volt, mely elindult Kádár utolsó éveiben, s befejeződött 1989-re. Egy rakás hasonló eset volt, pl. újságoknál még jobban volt érzékelhető, hogy pártszócsőből függetlenné váltak lassan.

Magyarországon a rendszerváltozás nem köthető egy adott dátumhoz, mint az NDK-ban, Csehszlovákiában, Bulgáriában, Romániában.

Magyarország inkább Lengyelországhoz hasonlít ebben, ahol szintén egy folyamat volt és nem pontos dátum, melyre rá lehet mondani "na, azon a napon változott meg minden".
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor már csak azt kéne tudnunk, hogy kiket tekintsünk kommunistának - (pláne kommunista vezetőnek)- az általad vázolt átalakulási időszakban, és ezek közül kik csináltak/szültek gyereket a kommunista karrerjük leáldozása után öt-tíz évvel.
@panelburzsuj:

És persze százasával.

"a mai tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen a rendszerváltás idején ők tüntettek"
Ja és a Laci "belülről" harcolt ellenük.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor tányleg sokat tudhatsz a dologró. 70-ben 2 80-ban 12 voltál. Én 57 vagyok és állítom,hogy vot distkrimináció. Amikor már az Ő gyerekük bekerült, akkor jöhetett más.Az Ő gyerekeik közül persze nem mindenki akart tanúlni. inkább ingyenélő volt, ugyanúgy mint a mai politikusok!
@panelburzsuj:

Az a kommunista, aki hisz a kommunista eszmékben.

Kommunista vezető meg az volt, aki vezető pozícióban volt a kommunista rendszer alatt.
Sokan elfelejtik a múltat és hogy abban a másik rendszerben mit is csináltak. De nem is kell évtizedeket visszalépnünk! "Nem lehet büntetlenül megsérteni a törvényt, ezt azoknak a fiataloknak is tudniuk kell, akik székházat foglalnak, hidakat torlaszolnak el, hiába 18-19 éves, és nem tudja felmérni esetleg a cselekedete súlyát. Majd felméri, ha megkapja róla a büntetésről szóló csekket – mondta a köztévében Kövér László."
Én arra emlékszem, hogy volt a Szabadság téren egy Székház, amit az akkori rendőrség szemét módon túlkapásoktól sem mentesen nem hagyott felgyújtani (majdnem sikerült, hogy ne égjen), majd az azt követő események során a békésen autóborogató és gyújtogató tömeget csalárd módon oszlatta.
süti beállítások módosítása