Orbán oltalmazza a jogot

2013.03.21. 07:30 Fent és Lent

Filippov Gábor posztja

jog.jpg"Minden jog a nép élethez való jogából származik. Minden állami törvény, minden bírói ítélet csak annyi jogot tartalmaz, amennyi ebből a forrásból feléjük árad. (...)
Eddigi módszereinket és gondolatmeneteinket, az eddigiekben uralkodó dogmának számító tudományos elméleteinket és legfelső bíróságaink előzetes döntéseit minden jogterületen újra meg kell vizsgálnunk. Nem szabad vaktában igazodnunk olyan jogi fogalmakhoz, érvekhez és prejudíciumokhoz, melyeket egy régi és beteg korszak hozott létre. (...) Amennyiben a (...) Főtörvényszék (...) a bírói függetlenség értelmét abban látja, hogy az állampolgárt "törvényesen elismert jogaiban egy vele szemben elfogult kormány lehetséges önkényével szemben megvédje", úgy ezt liberális-individualisztikus érzületből nyilvánították ki.
Egy (...) államban azonban, ahol a törvényhozás, kormányzat és igazságszolgáltatás nem ellenőrzik egymást kölcsönös bizalmatlansággal, mint a liberális jogállamban, annak, ami egyébként egy "kormányzati aktus" szempontjából jogos, összehasonlíthatatlanul magasabb mértékben kell érvényesnek lennie..."

Ha valakinek ismerős lenne ez a gondolatmenet, az semmiképpen sem a negyedik Alaptörvény-módosításhoz kötődő kormánypárti kommentároknak vagy a kormányfő bírói ítéletekre vonatkozó véleményének aktualitásából adódik, hanem abból, hogy valószínűleg olvasta Carl Schmittnek a Hosszú kések éjszakája után közölt, "A Führer oltalmazza a jogot" (Der Führer schützt das Recht) című írását.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr365139639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem idézted a törvényszöveget? Anélkül nem is érthető, hogy miről írsz, így kikeresgéltem.
Nem hosszú. Címmel együtt két mondat.

Államvédelmi törvény
A törvény egyetlen szakasza így szól: Azok az intézkedések, melyek az 1934. június 30-án, július 1-jén és 2-án végrehajtott felség- és hazaáruló támadás leverésére szolgáltak, mint az állami önvédelem intézkedései jogszerűek.
Inkább nem írom le azokat a gondolatokat amik feltolultak bennem az alkotmány módosítás kapcsán mert attól kiégne a szerver. De csak így egymás közt üzenem a regnáló pártnak és híveinek: a tiétekkel verjétek ne a miénkkel! Gilt?
Felcsúti genszter után szabadon, az én jogom nem a te jogod...az én törvényem pedig maga a jog.
Amikor a jog Orbán szerint értelmezhető lett azóta a jogászok bujkálnak. Orbánnak és a bandájának a jog csak eszköz arra, hogy az embereket féken tartsák. Nekik viszont nem fék a jog hanem lehetőség annak alternativ értelmezésére.
@kublerek: A jog amit ők megírtak,csak addig érvényes,míg nem korog a gyomrom az éhségtől.
Az majd felülírja az összeset és onnantól kezdve az én saját magam által kreált jogokat fogom alkalmazni.
süti beállítások módosítása