A csodálatos Schmuck Andor

2013.09.17. 07:00 Tékás Lacika

4_o_Schmuck_GYBB-2has.jpg Schmuck Andor, a nagy nevettető legbelül biztosan hihetetlenül szomorú, ugyanis művészetének csak a legfelső rétegét értékelik az emberek. Mindenki az óvszerrel kampányoló vagy az "Ez a mi városunk, amiről álmodunk" refrénű dalt éneklő politikust látja benne, esetleg a Bódi Csabi klippben limuzinban Magyar Hírlapot olvasó kedves öltönyös figurát.

 Én is csak akkor vettem észre Schmuck legnagyobb húzását, amikor nemrég kijött a nagy hír, hogy nem fog szövetséget kötni az MSZP-vel, a "két párt ugyanakkor egyetért abban, hogy a nyugdíjas társadalmi csoport kiemelt érdekképviselete a következő kormányzati ciklus prioritása lesz." Ekkor értettem meg, hogy a csodálatos Schmuck Andor nem az óvszeres bohóckodásával, de nem is valamelyik trash-performance-ával vált állócsillaggá a magyar abszurd humor életút kategóriájában.

5_o_schmukk-PZ_2has.jpg

Scmuck Andor fő műve a politikai pozícionálása, ennél nagyobb poénja eddig nem volt. Ő arra tette fel politikai pályafutását, hogy a nyugdíjasokat fogja képviselni. Az ötlettel önmagában természetesen nincs semmi baj, csak ez Magyarországon nem egy piaci rés, hanem a piaci működés alapja. Puzsér Róbert nálunk megjelent szavaival élve:
"Ha a rendszerrel van bajod, akkor látnod kell, hogy az elnyomásnak, a korrupciónak és a gyengéken való átgázolásnak ma az a módszere, hogy a politikai osztály kilóra megveszi a nyugdíjasokat. És ha ez megtörtént, már jöhet bármi: államosítás, jogfosztás, cenzúra, szabadrablás - a kormány nem bukik meg. (Mind a ketten tudjuk, hogy Gyurcsány se az Őszödön kiszivárgott gazemberség vagy a demokratikus világban példa nélküli rendőrattak miatt mondott le, hanem azért, mert a tizenharmadik havi nyugdíj elvételét nem merte felvállalni.) Ha az extrém mértékű nyugdíjak folyósítása akadálytalanul zajlik, a kormány nem bukhat meg - ez a magyar posztszocializmus vastörvénye."
.
nyugdíjas.JPGEz pedig egy szimpatikus ötlet a megoldásra a 4K!-tól:"A javasolt nyugdíjkiegyenlítés során az állam a létminimumnál alacsonyabb nyugdíjakat kiegészíti a jelenlegi létminimumra, 86 ezer forintra, és nyugdíjplafont vezet be a létminimum kétszeresénél, ami jelenleg 172 ezer forint. A nyugdíjplafonra azért van szükség, hogy a nagynyugdíjasok hozzájáruljanak a kisnyugdíjasok megélhetéséhez. A kiegyenlítés nem érintené a magyar nyugdíjasok derékhadát, azokat, akik 86 és 172 ezer forint közötti összeget kapnak. Az ő nyugdíjuk nem változna."
 

Schmuckhoz visszatérve: Andor a nyugdíjaspártoknál is nyugdíjaspártabb nyugdíjaspárt építésén dolgozik már régóta. Jó poén volt, Andor, köszi!
Sátor4v-445x325.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr655500505

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A csodálatos Schmuck Andor 2013.09.18. 07:39:02

Schmuck Andor nem az óvszeres bohóckodásával, de nem is valamelyik trash-performance-ával vált állócsillaggá a magyar abszurd humor életút kategóriájában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha van nyugdíjplafon, akkor ez csak úgy lehet, hogy járulékplafon is van. De ez mire jó?
@Mitzimackó:

Igen, mert csak meg kell nézni hány embernek van magasabb nyugdíja és ez mennyi pénz összesen. Ha szétosztanák a kisnyugdíjasok között, akkor az átlagban 10 forintnál kevesebb havi pluszt jelentene.
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Na meg azért a magas nyugdíjat általában magas fizetés előzi meg, és az nem mindig sógor-koma-haver-párttárs alapon van. :-)
Schmuck olyan követeléseket támaszt, amit a mai gazdaság nem tud elviselni. Ígérni, én is tudok bármit, de ha a teljesítésre kerül sor akkor azért lennének gondok. Mondta a nagy mágus, hogy van 100 milliárd ami a stadion építésekre megy el, meg van még 10 máshol, és már meg is van a fedezet. No de jövőre miből lesz meg ez a 110 milliárd? Legyen először munkahely, meg olyan gazdaság ami ki tudja termelni ezt az összeget, és akkor adjunk. Igazságtalannak tartom, hogy olyan ember aki lehúzott, 40 évet valamilyen kemény munkán, csak annyit kapjon, mint az aki talán 10 évet sem dolgozott. Meg kell különböztetni azt aki fizikai munkával ért el magas keresetet, így magas nyugdíjra jogosult, attól aki bankár volt, vagy más ehhez hasonló tevékenységet csinált. (Szándékosan nem neveztem munkának, az utóbbiakat!) Gyurcsánnyal, meg a példátlan rendőr attakkal kapcsolatban talán annyit, hogy ha kicsit a múltba nézünk, akkor mi is volt a néger mozgalmakkal, a 68-as Párizsi eseményekkel, vagy ne is menjünk olyan messzire vissza az időben. Az Anti-globalista tüntetéseken sem virág eső fogadja a tüntetőket. Szóval nem kell csúsztatni! A bejegyzés írójának fogalma sincs akár a létezett szocializmusról sem, ezért akarja összemosni a szocik vagy akár a jelenlegi kormány működését, az akkori állapotokkal. Azt sem értem, mi a baj az államosítással.
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
csak szólok: járulékplafon természetesen létezik, és létezett magyarországon. 2012-ben törölte el az orbán kormány az egyik nem-megszorító matolcsy csomag keretében. csak például erről nem szól a propaganda.
Andorkám, mi lesz így a Xénia-lázas tanulói adatbázisoddal??
a kissmukk mar hadovalt a mozgolepcsok lelassitasarol is...
mar akkor gyanus volt, hogy egy kisse hibbant
hozzatennem hogy a Fidesz legalabb megkezdte a nyugik leszalamizasat, talan ez volt az egyeduli pozitiv a cselekedetei kozott
Ez a hapsi egy karikatúra. Semmi eredményt soha nem ért el a nyuggereivel, de minden négy évben feltűnik és kábítja a népet. Miből él?
@Bölcs Lázadó: Te biztos ismered a nőit. Tartottad a gyertyát.
SMUCK PICI EGY IGAZI MEGASZELHAMOS, MEGELHETESI POLITIKUS AZTAN AMIT LEHUZ AZT ELJATSSZA A CASINOBAN AHOL NAGYON NAGYBAN JATSZIK EZ A KIS MOSOLYGOS GYILKOS! OLYAN KIS EDES MI? EZT KAJALTATJA A NYUGDIJJAS NENIKKEL IRIASI MI???? EMBEREK ISZONYATOSAN HISZEKENYEK! SAJNOS;(((((
Én akkor dobtam el az agyam, amikor 2000 körül elmentünk a srácokkal a Hungaroringre Alpok-Adria vagy Gyorsasági EB futamot nézni.
Baráti (versenyzői) körökből véletlenül a nyakunkba esett néhány depó/VIP jegy is.
Kit látok a VIP szektorban: Andorkát.
Kérdezem a versenyző barátomat, hogy mit keres itt?
Hát ő a Magyar Motorsport Szövetség elnöke...
Elképzeltem egy superbike-on és betegre röhögtem magamat...
Nincs semmi baj ezzel a dagadt disznóval, csak nagyon nem szeret dolgozni. Most is megérezte, hogy közel kerülhet a tűzhöz, ezért gyorsan bejelentkezett Bajnaiéknál, de ők már ismerik régről a szerencse lovagot, ezért simán lepattintották. Okosan. És lám meg is jelent a királyi TV-ben szart keverni. Hát ilyen smukk élete.
Nem tudja valaki, hogy mi Schmuck eredeti vegzettsege? Milyen egyetemet, foiskolat vegzett? Sehol nem talalok rola reszletes eletrajzot a neten, honnan csoppent a politikaba?
süti beállítások módosítása