Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben

2013.12.03. 07:00 aaron.

gerinc.jpg

Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre, majd Orbán leváltása után kell tisztázni ezeket a dolgokat”. Ebben a blogposztban azt fogom szemléltetni - a teljesség igénye nélkül - egy mini-arcképcsarnok formájában, hogy szerintem kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban elbaszott rendszerét 2014-ben. Ebben a galériában elsőként a lassan véget érő 2010-2014-es ciklus legnagyobb politikai árulóira fogok koncentrálni, mert szerintem nekik volt döntő szerepük abban, hogy gyakorlatilag már a választás előtt fél évvel temethetjük a bármilyen jellegű 2014-es kormányváltásról szóló álmokat. A 2011-ben és 2012 első felében még elsöprő erejűnek tűnő civil összefogás az egész rendszer ellen az alábbi emberek segítségével szinte a semmibe szublimált. Lássuk hát az ellenzék büszkeségeit:

1. Juhász Péter

juhi2.jpg

"Magyarországon eddig minden új politikai erő azt üzente a társadalomnak, hogy tessék, itt egy erős ember, bízzatok meg benne és szavazzatok rá, ő majd orvosolja az ország bajait. A mi ügyünk más. Szerintünk csak az erős civil társadalom teheti számonkérhetővé a hatalmat és biztosíthatja a jogainkat, és a probléma éppen abban áll, hogy még mindig hiszünk az “erős ember” mítoszában – holott az csak az ország putyinizálódásához vezethet és kiszolgáltat minket a bal- és jobboldali populizmusnak."

Nem tetszik a rendszer-bloginterjú, 2011.10.20.

Az egykori legalizációpárti aktivista gyakorlatilag egy kis csapattal, adományokból szervezett százezres rendszerellenes tüntetéseket, aminek köszönhetően a Milla már 2011-re nemcsak az Orbán-kormány, de a harmadik köztársaság alapjáraton is hibás rendszerének leváltásának egyik fő reménységévé vált. Ezt  - egy kínos alternatív köztársasági elnökös bohóckodással fűszerezve – gyakorlatilag alig több, mint egy év alatt sikerült porba rombolnia Juhinak, helyette egy apró, ötszázalékos SZDSZ-utánzat egyik kis-közepes méretű fogaskerekévé sikerült varázsolnia a Millát. Százezres civil tüntetésekből tizenötezres szoci nyugdíjasmajális lett, értelmes, mondanivalóval rendelkező aktivistákból pedig színpadon civakodó Gyurcsány, Bajnai, Kuncze, Mesterházy. Juhi egykoron a szememben egy antipolitikus, fasza tüntetéseket szervező, irtó menő aktivista volt.  Mára kaptam helyette egy szürke, pártpropagandát nyivákoló, régi önmagát meghazudtoló Bajnai-csicskát, akit egyébként valami Juhásznak hívnak. Hiába no, a pénz nagy úr. Bazmeg... az MSZP-t és a Gyurcsányt.

Best Of Seggszáj:

Nem pártokban gondolkozunk, mi magunk nem válunk azzá, nem támogatunk egyet sem, és még szervezetté sem válunk, éppen azt példázva, hogy az a fontos, hogy az egyén tegyen saját magáért, és a közösségért. (...) Ne pártoktól várjuk kizárólag a képviseletünket, hanem mi magunk képviseljük saját magunkat.

Gépnarancs, 2011.10.23.

Ne csináljunk úgy, minthogyha az előző kormányokat nem ugyanúgy pártok felett álló oligarchák próbálták volna meg irányítani, és ne őket szolgálták volna ki az akaratukkal. (...) Ne csináljunk úgy, hogy nem hatalmi érdekek mentén, hanem a közjóért cselekedtek volna.

ATV Egyenes Beszéd, 2012.10.10.

vs

Juhász erre úgy reagált: mivel a választásokon pártok indulnak, fontos, hogy megmutassák magukat az ellenzéki erők.

2013.10.09., MTV-tudósítás

Kedves Kollégám!

(...)kezdeményezzük azt, hogy október 23-én együtt ünnepeljünk, és küldjünk közös üzenetet a rezsimnek!

Arra kérlek tehát, hogy fogadd el meghívásomat az összellenzéki rendezvény szervezési kérdéseivel, előkészítésével kapcsolatos munkamegbeszélésre.

Juhász Péter levele Gyurcsány Ferencnek és a többi ellenzéki pártvezetőnek, 2013.10.07.

2. Kónya Péter

konya.jpg

"(...)a társadalmi párbeszéd az MSZP kormányzása alatt is gyakran látszatpárbeszéd volt.(...) Az MSZP sem tekinthető egyértelműen baloldali, a Fidesz sem egyértelműen jobboldali pártnak, ha a kommunikációjukat, a tényleges politikájukat nézzük. Pontosabban nem kötődnek ideológiákhoz, hanem az aktuális politikai érdekeiket követik."

Galamus-interjú, 2012.10.17.

A másik nagy reménység, a Szolidaritás alapvetően azért indult jól, mert valóban hús-vér, hétköznapi munkások tüntetései nyomán rajzolódott ki a szervezet. Persze aztán nem kellett sok időnek eltelni, hogy kibújjon a szög a zsákból, elkezdődjenek az ocsmány hatalmi harcok. Őszintén szólva én 2012 októberében már alig lepődtem meg azon, hogy Kónya beleállt az egészbe, és hogy a húsosfazék szagára neki is rögtön vérbe fordult a szeme. Persze ez messze sem menti fel az alól, hogy benne bízó dolgozó emberek ezreit árulta el, amikor beleállt egy technokrata, multipárti és egyébként teljesen inkompetens miniszterelnök hadseregébe altisztnek. Kónya Péter szerintem pontosan az a személy, aki egy ilyen rendszerbe tökéletesen belesimulva, valahogy mindig szépen továbbsunnyog. Őszintén remélem, hogy 2014-ben nem fog neki sikerülni, mert az ilyen sunyi, saját bajtársait pofátlanul átbaszó alakoktól komolyabb gyomorproblémák törnek rám, mint az egyszeri rádiós műsorvezetőre az étolaj-tej-szűz sör-szőlő-paradicsomlé kombótól.

Best Of Seggszáj:

"Mi nem azért szerveződtünk össze, mert az a célunk, hogy hatalomra kerüljünk. Nincsenek olyan személyes ambícióink, hogy a jövőben majd képviselők, miniszterek, miniszterelnökök, vagy ki tudja, mik leszünk. A hatalomba kerülést, a hatalom befolyásolása eszközének tekintjük, de nem mindenáron elérendő célnak!"

Kónya Péter nyílt levele a Szolidaritás Mozgalom szimpatizánsaihoz, 2012.02.23.

vs

A pártot harmincan alapították, teljes neve: Együtt 2014 Választói Szövetség Párt.

Társelnökei a három alapító egyesületet képviselő politikusok: Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke, Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke és Juhász Péter, a Milla Egyesület korábbi vezetője.

MTI-hír, 2013.03.08.

 

3. Jávor Benedek

javor.png

"Az MSZP omoljon össze az október 3-i választásokat követően, akkor már mindegy lesz, hogy 'hol, merre'"

Magyar Hírlap, 2010.09.16.

Annak a pártnak a jelenlegi vezetője, amelyiknek a 2010-es MDF-SZDSZ-szövetség után sikerült új szintre emelni a politikai prostitúció fogalmát a magyar közéletben. Láttunk már temérdek hazudozó politikust a rendszerváltás óta. Láttunk már ellenzékben és kormányon teljesen mást mondó pártokat is bőven. De ilyet még nem.

Az egy dolog, hogy egy - egyébként vállalható elveket valló - pártra százezrek szavaznak, majd amikor egyes pártprominensek úgy gondolják, hogy ezek a témák kifújtak, vagy már nem menők többé, vagy nem lehet velük kormányra kerülni, akkor egész egyszerűen megpróbálják megváltoztatni a párt komplett irányát.  Az, hogy ennek sikertelensége után tízesével lépnek ki a pártból és léptetik ki a tagság 20%-át egy másik pártba, az egy másik dolog. De az, hogy utána az LMP szavazóinak köszönhető, listán szerezett mandátumokat megtartják maguknak, merthogy  „ez az ország érdeke”, az gyurcsányi magasságokba emeli a vastagbőr-faktort.

Jávor Benedek persze csak az egyik fő mozgatórugója a Párbeszéd Bajnaiért históriájának. Azért bátorkodtam őt kiemelni, mert iskolapéldája annak, hogy hogyan lesz egy egyébként becsületes, jó célokért küzdő, faszaságokat mondó politikusból - a pénz és a pozíciók szagának hatására - korábbi önmagából totálisan kifordult, porcelánbolti elefántként viselkedő gerinctelen szabotőr. 

Best Of Seggszáj:

Ha az Együtt 2014 a MSZP-vel való koalíció előszobája, akkor nem veszünk részt benne. Nagyon problémásnak tartjuk a szövetséget a szocialistákkal.

Origo, 2012.11.14.

vs

Az összefogás tehát megszületett, az Együtt-PM és az MSZP döntéshozói felelős és bölcs döntést hoztak akkor, amikor a politikát nem saját ambícióikra szűkítették le (még jó!, bár mindenki így gondolkodna), hanem az ország érdekét és a szavazatok maximalizálását tartották szem előtt.

javorbenedek.blog.hu, 2013.10.24

4. Karácsony Gergely

karacsony.jpg

(...)az LMP volt frakcióvezetője egy, a Debreceni Egyetemen tartott előadásában egyebek közt a következőket mondta: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”

atv.hu, 2012.11.26.

A PM nevű formáció elnökségi tagja, hasonlóan társaihoz, kezdő áruló. Még csak az alsóbb lépcsőfokait járja a bőrvastagító képzésnek, de azért igyekszik több évfolyamot végezni egyszerre, és ennek lépten-nyomon meg is van az eredménye. Tulajdonképpen jobban megvetem azt, amit Karácsonyék csináltak, mint a Fideszes-KDNP-s öninterpelláló, gombnyomogató droidokat. Ez utóbbiak legalább következetesek voltak, és ellentétben Gergővel és barátaival, nem köpték izomból pofán egykori elveiket, történetesen pont azokat, amiknek több százezer választópolgár bizalmát köszönhették.

A pártszakadás után nem sokkal, amikor többek között én is éles kritikával illettem az LMP árulóit, még sikerült fokozni a fokozhatatlant: hosszú blogbejegyzéseken és kommentháborúkon keresztül magyarázták a bizonyítványukat, olyan jellegű mantrákkal dobálózva, hogy "mi majd megváltoztatjuk az Együtt politikáját" meg "jobb útra térítjük őket" és persze "lesz saját frakciónk". Tulajdonképpen szinte kínosabb az, hogyha ők ezekben az irtózatos baromságokban tényleg hisznek, mintha csak simán hazudnának. Ez utóbbi ugyanis azt jelenti: az E14-PM(-később MSZP- és olykor-olykor Gyurcsány)-szövetséggel pusztán összenő, ami összetartozik. Ám ha ezek a "tisztelt" urak tényleg komolyan hittek benne, hogy majd ők aztán jól befolyásolják Bajnait, az nem csak azt jelentené, hogy komplett idióták, hanem azt is, hogy teljesen alkalmatlanok erre az egészre. Mert ugye helyzetfelismerés, tárgyalási taktika, satöbbi, mind-mind egyes alá.

 Best Of Seggszáj:

(...)minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a baloldali zöld politikának önálló frakciója legyen a következő országgyűlésben. (...) Mi nem azért hoztuk létre a PM-et, hogy legyen egy szervezet, amin átzsilipelhetünk az Együtt 2014-be. Nem adtuk el Bajnaiéknak az arcunkat matricának.

hvg.hu, 2013.02.21.

 vs

Felhatalmazást adott a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségének a párt legutóbbi taggyűlése arra, hogy szükség esetén akár közös szervezetként induljanak a jövő évi választásokon az Együtt pártjával.

NOL-értesülés, 2013.10.09.

Következő posztomban majd a totális kudarc katalizátoraiként működő ellenzéki komédia pártvezetőivel fogok foglalkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr825654332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:13:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abban teljesen igazad van, hogy mindannyian seggszájak lettek. De megpróbálták az egyetlen lehetséges utat az orbán-rezsim leváltásához. Egy nagy közös ellenzéket. Más kérdés, hogy későn kezdték és egy rendkívül töketlen társaság, akik azt hiszik, hogy szép szóval lehet hatni az emberekre. Sajnos ez nem működik. Az működik, amit a narancsos galeri csinált éveken keresztül: minden apró kis ügyből országos botrányt csinálni és minden nap szajkózni, hogy ezek nem csinálnak mást, mint lopnak. Nekem úgy tűnik, mintha nem is akarnák igazán a váltást csak néhány zsíros helyet a parlamentben.
@öreg_répatorta: Ennyi egoistát mint a baloldalon van SZÉGYEN.A hatalmi harc helyett ki kellett volna választani egy jó nevű BECSÜLETES embert /nem politikust / GLATZ FERENCET felkérni miniszterelnöknek és mögé felsorakozni a három-négy pártnak egy közösen kidolgozott hihető programmal. A képviselő i jelöltek közül kiszórni a magukat és a baloldalt lejáratott személyeket.Sajnos ezk még a 2/3-os többséget sem tudják megakadályozni.
Mondjuk én Bajnait is idetenném. Az Együtt 2014 úgy indult, hogy valamivel több piacgazdaságot akarna a programjában, de most már ő is egy a sok baloldali párt vezetői közül.
@stoic79: Bajnai sosem volt rendszerkritikus, a fenti arcok meg annak vallották magukat. Szerintem Gordon majd a következő etappal jön (annál is inkább, mert ha valaki, akkor ő felelős a helyzet elbaszottságáért).
@stoic79: A következő adaggal érkezik ő is ;)
"Lássuk hát az ellenzék büszkeségeit:"

Hány részesre tervezed ezt a tematikus poszt-sorozatot? Ha ügyesen adagolod, kitart a választásokig :)))))))))
aaron ! Nemértem, hol vannak azok a tavaly nyáron leveleket író értelmiségiek, tudósok, közéleti ellenzékiek, akik 1x-2x felhívták a többi értelmiséget arra,hogy fogjanak össze és váltsák le ezt a "népnyúzó kormányt" ?
Ugyanúgy tüntek el, foszlottak a semmibe,mint a bajnai "messiás" hadserege !!! nem érdekes ? megérne egy blogot...
@öreg_répatorta: komolyan, lassan kezd visszatérni a bizalmam az amberekben, amikor látom, hogy milyen kicsi az ellenzék tmogatottsága, méghozzá pont azért, mert az emberek már nem akarnak egy nagy semmire szavazni, csak azért, hogy valakit eltüntessenek.

Ez valamiféle tudatosságra vall.

Amit ön mond, hogy egy NAGY ellenzék majd leváltja orbánt, olyan módon, hogy minden pásztor a saját birkját majd maga mögé hadrendbe állítja... nem jött be.

Ez a módszer kb ahhoz hasonló, hogy van valamilyen betegségem, kinyitom a gyógyszeres dobozt, és az összes gyógyszer, ami ott van összeöntöm, beturmixolom, és lehúzom.
Számomra a legnagyobb csalódás maga Bajnai. Kiderült: saját ötletei, elvei nincsenek, csak szeretne 4 évre biztos megélhetést saját magának és pár haverjának.
nagyon jó írás.
mondjuk az furcsa, hogy minden ellenzékkritikus blog abban egy véleményen van, hogy Orbán rendszerét le kell váltani. Tud valaki mutatni nekem olyan blogot, ami azt vallja, hogy az ellenzék szar, a Fidesz is szar, de kevésbé, ezért inkább nyerjen a Fidesz.
@öreg_répatorta: Egyet értek veled, de amíg az emberek meg eszik a süket dumákat, és nem tesznek ellene semmit, addig itt nem lesz változás.
Nagyon sajnálom ezeket az embereket. Olyan jól indult a dolog 2012, október 23-án. Most meg már teljes a zűrzavar köztük.
Orbánnál és társaiknál mindegyik fentebbi politikus fényévekkel tisztességesebb, még az MSZP-sek is. Nem tudom, hogy Bajnainak mi a faszt kellene ígérnie? 2 millió munkahelyet?
Egyébként megnézném a blog íróját amint elindul a választásokon és két épkézláb mondatot és elvet képes lenne képviselni...:)))
"Ja igen, mindenki hülye, csak én vagyok villanyborotva" szindrómája van a blogírónak.
Tipikus magyar mentalitás. Hőbörgő kanmajom a kocsmában.
komolyan hitt valaki ezeknek az arcoknak, akár két évvel ezelőtt is???
Azt hittem, már soha nem talál ide az első hőbörgő troll. @büünös: Szeretettel üdvözlünk! :) Jó szórakozást! :) A trollharcot elősegítendő, válaszolok a kérdésedre: Szerintem Bajnainak senkinek nem kéne semmit ígérnie, hanem el kéne takarodni a közéletből, és szép csendben élni a gazdag oligarchák gyötrelmekkel, nehézségekkel teli kis életét. ;P
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Se Orbán, se Bajnai, se Mesterházy, elég a Jobbikot lenácizó mindenféle színű cionista bérencekből, akik eladósítják a hazát, kiárusítják a nemzeti vagyont és kiszolgálják az amerikai-izraeli imperializmust.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
@Mitya Ivanov: Hát a legszarabb a fidesz és maga orbán. Náluk rosszabb már nem jöhet. Egyébként a cikkíró miért gyurcsányozik állandóan ? Ő legalább megmondta az igazat és nem sunnyog gyáván mint orbán aki nem mer az olyan emberek közé menni akik nem istenítik. Méghogy Élő Isten, talán ÉLŐ SÁTÁN !!!
@Zsuzsanna Lévay:

"Egyébként a cikkíró miért gyurcsányozik állandóan ? Ő legalább megmondta az igazat"

Titkos frakcióülésen a bűntársai között megmondta hogy végig hazudtak és nem csináltak semmit, de nem a tévében vallotta be a népnek, ahhoz sunyi gyáva volt.
Nagyon jó írás, egy faktort hiányolok belőle: a választók. Valahogy róluk még az ellenzék is állandóan elfeledkezik.
Nem ezeken a marginális támogatottságú, a néhai szdsz szavazótáborán marakodó figurákon, és törpepártjaikon múlik. Azon múlik, hogy a fidesz jobb, mint az alternatívái.
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: számomra meg az a nagy meglepetés, hogy Te egy percig is megetted a Bajnai-mesét.
dakoták kommancsok és kósza ügynökök ?

lexarom ! ennek az országnak már harangoztak !
orbán és a fideSS mafia bevezeti a népét a paradicsom ba
(leves)
"kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban elbaszott rendszerét 2014-ben"

Biztos, hogy nem ezek miatt, ezek ismeretlen alakok. Be lehet vallani, bárki van itt olyan, aki emlékszik pld. Karácsony kettő mondatára? Bárkit ezek közül felismernének a körúton? Biztosan nem.

Viszont vannak akikre és amikre mindenki emlékszik. Az arrogáns és korrupt SZDSZ-esek, a mártiriuszozó Kuncze, az "okos" Horn Gábor, aki szerint a HírTV nem tényező, miután az ország 90%-a azon nézte, hogyan veri szét Gyurcsányék rendőrsége Bp. népét.

A "megélhetési bűnözés" örvén a vidéket szétlopó cigányok, miközben liberálisok hada (e blog szerzője szerint is) nem kell ezzel foglalkozni, mert nincs cigánybűnözés, akár te is lophatsz.

És a sok-sok baromság, liberális ostobaság, a hatalmas korrupció, végül a gazdasági csőd 13%-os inflációval, az államadósság 30%-s növekedésével és az IMF hitellel, amit "természetesen" majd a köv. kormánynak kell visszafizetnie.
A MILLA-lufi rendezvényén egyébként sosem voltak százezren.
Először elment egy rakás szoci, meg az szdsz nagyja. Ennyi.
@Szúnyog:

Ha megnézed akkori hozzászólásaimat, bizony ez a helyzet. Én hittem neki az első 2-3 hónapban.
@megfigyelt: Kiket nevezel baloldali pártnak? Aki reflektor fényben van, és azt hirdeti magáról, nyomokban talán emlékeztet baloldali pártra(-okra). Akik igazán a baloldali értékeket vallják, és cselekednek is(szerény lehetőségeik kihasználásával) Nem láthatók, elnémítva próbálnak kitörni, hogy hallassák a szavukat. Az un. ellenzéki összefogás nyerni akar. Én azt mondom győzni kell! Árnyalatnyi különbség!
Kik ezek egyáltalán?
Magyarok ezek? Én ezekről soha nem is hallottam. Ezek is politikusok volnának?
Ugye ezek nem indulnak a választáson?
Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben: A választók. A polgárok. A nálatok intelligensebb emberek.
@♔batyu♔: amit "természetesen" majd a köv. kormánynak kell visszafizetnie. Tévedsz! Mindig nekünk kell fizetni mindenért, nem azoknak akik a felelősök! Ez egy következmények nélküli ország! Nekem tök mindegy hogy Orbán, vagy Gyurcsány, vagy a többi. Egy pinkában vannak! Mind a magyar nép vérét szívja, következmények nélkül!
Orbán ezért nem lehet leváltani egyelőre, mert megvette magának a társadalom legjobb módú és politikailag legaktívabb felső 20%-át. Az egykulcsos adó és a nyugdíjemelés sokat számít a törzsszavazók megtartásában
Választható új, hiteles politikai arcok még nem értek meg , inkább csak 2014-re, és a fiatalok sem elég aktívak hogy több szavazatot adjanak a még le nem szerepelt pártoknak.
Most az elit uralkodik , jobban mint bármikor és többség bizonytalan , apatikus vagy megfélemlített. Sok ember már nem hisz abban , hogy jobbra fordulhat a sora, ha leváltják Orbán nagypolgári rendszerét , így el sem megy szavazni.
Az ellenzék nagy hibát követett el: közös fellépésre lett volna szükség és nem részleges baloldali megállapodásra.
Többet nem fognak tudni hibázni, Orbán eltörli őket egyenként 2014-után. Egyúttal megszünteti a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszert.
@camilló: Nekem viszont marhára nem. Ha Orbán kerül a csőd szélére és őt menti meg az IMF hitel a következő rovására, akkor majd Orbánt is felelősnek fogom tartani.
Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben: Azok a rabló, poszt- és neo és pszeudo kommunista férgek, akik elintézték az eltelt uszkve 25 év alatt, hogy csak a prolik és a csicskásaik szavazzanak rájuk. Az meg kevés - hála a magasságosnak. És azt csinálják, amit mindig is csináltak J.V. Sztálin óta: egymást is irtják, egymást is gáncsolják. Vérükben van - és más nincs is benne. A saját anyjukat eladnák három szőrpénzért.
@alfax: "...az emberek már nem akarnak egy nagy semmire szavazni, csak azért, hogy valakit eltüntessenek."

Hát kár, hogy ez a reveláció nem a 2010-es választások előtt tört rá az emberekre. Mert akkor a nagy semmire szavaztak (ti. nem létező kormányprogram), hogy a szocikat eltüntessék...
Egyetlen tévedés van a blogban, mert egyébként brilliáns jellemzések ezekről az eddig semmit fölmutatni nem képes megélhetési "politikusokról". a tévedés pedig az, hogy Orbánt azért nem lehet leváltani, mert az ellenkező oldal(ak)on egyetlen épkézláb gondolat sincs és egyetlen Orbánnal egyenrangú arc. (Még Gyurcsány lehetne, de alapvetően betegesen nárcisztikus és hihetetlenül fegyelmezetlen, kicsit sem képes uralkodni önmagán, ezért aztán bámihez nyúl, minden szarrá változik a kezében.) Tehát, akár tetszik, akár nem, Orbán valamit mégiscsak jól csinál. Az eredmények lassan ezt mutatják. Az már másik kérdés, hogy tetszik-e ez, vagy nem. De pillanatnyilag nincs jobb.
@aaron.: ja, eltakarodjon ez meg az. biztos van nekedpozitív véleményed is valakiről. halljuk hát, ki kell nekünk? kit tolsz, ahogy azt egy normális nyugati demokráciában szokás, hogy nem abból próbálunk megélni, hogy a másikat sarazzuk, meg eltapossuk, meg köpködjük, hanem hát hogy ügyet támogatunk, annak képviselőjét támogatjuk. nyilván a te blogod 90%-ban ilyen, csak most sikerült ez a köpködés ilyenre, ez nem is te vagy.

szóval két sec alatt dobod a linkeket a pozitív posztokról, ahol ott van, hogy akkor mi. ezt a posztot meg kidobjuk a kukába, és el is felejtjük gyorsan, hogy ötéves csúfolódó gyereket próbáltál játszani, pedig akkoriban te is megtanultad, hogy az milyen undorító.
@poszt: azok miatt nem lesz kormányváltás, akik a FIDESZre szavaznak. aki bármi mást próbál állítani, az hazudik, ferdít, elhallgat. konkrétan ez a poszt is, a felsoroltak közül egy sem azon dolgozik, hogy a FIDESZre bárki is szavazzon. duplagondolni, meg belemagyarázni, meg a nyuszira fogni az teljesen szánalmas.
" Akik miatt elmarad a kormányváltás
Kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban hibás rendszerét 2014-ben?"

És a kényszeres és méretes hablaty helyett egy egyszavas válasz nem jutott az eszedbe, vazze?

Mármint hogy: A VÁLASZTÓK MIATT ????????

Ugye milyen egyszerű?
Két észrevételem van:
1. " Ez utóbbiak legalább következetesek voltak, és ellentétben Gergővel és barátaival, nem köpték izomból pofán egykori elveiket, történetesen pont azokat, amiknek több százezer választópolgár bizalmát köszönhették." Ők már sokkal korábban izomból pofán köpték magukat, amikor vad liberálisból álszent ókonzervatívvá változtatták a profiljukat;
2. A szerző kihagyta a "főkolompost", Mesterházy Attilát. Ő (és a mögötte állók) fúrta-fúrták meg Bajnai Gordon ernyő-szervezetét, amikor nem álltak be alá, hanem igyekeztek magukhoz ragadni az ernyő nyelét. Ez lesz az igazi oka annak, ha 2014-ben nem lesz teljes összefogás, ami elengedhetetlen az Orbán-rezsim leváltásához. Mesterházy személyes ambíciója (amit a mögötte álló háttér-emberek rendre táplálnak) felül kerekedett a józan belátáson. Azon, hogy sem az MSZP, sem Mesterházy nem elegendő a kormányváltáshoz. Én őt (őket) tartom sokkal bűnösebbnek, mint a szerző által elparentált epizód-szereplőket.
@is: A libsik kb. akkora demokraták mint a komcsik. Külsőségekben majd szétrepednek, ugyanakkor természetesnek tartják, hogy szétveressék az ellenzéküket, akik ráadásul még csak nem is ellenük tüntettek, azzal az ürüggyel, hogy onnan 1 km-e megdobtak egy rendőrt. (Ami ráadásul hazugság is volt).

Nem véletlen, hogy senki nem kér belőlük.
Azon még soha nem gondolkodott el senki balfék oldalon, hogy azért nem szavaz rájuk senki, mert nemigen tudnak olyan ötletet felmutatni, amiről felnőtt ember elhinné, hogy ettől hosszabb távon jó lesz neki.
@MACISAJT: Az istennek nem értik meg, hogy elvesztették a bizalmat.

Ezeken a nímandokon az égvilágon semmi sem múlik, a szavazók 2010 óta nem akarnak liberálist látni a hatalomba. Tökmindegy mit mond Karácsony, vagy akár a többi, eleve meg sem hallgatják őket. Elkapcsolják a TV-t, eltekerik a rádiót, nem önmagukban ezek hiteltelenek, hanem a pártjaik azok.
ÉJJJEN...A MUNKÁSPÁRT !!!!! :)
"Mi nem azért szerveződtünk össze, mert az a célunk, hogy hatalomra kerüljünk. Nincsenek olyan személyes ambícióink, hogy a jövőben majd képviselők, miniszterek, miniszterelnökök, vagy ki tudja, mik leszünk

hvg.hu: Ha esetleg kormányra kerülne az Együtt 2014, elvállalná-e a belügyminiszterséget?

K. P.: Korai erről beszélni. Számomra egy viszonylagos kényszerpálya lett a politikai pálya. Katonaként leszereltek, munkanélküli vagyok.

hvg.hu: Ha most munkanélküli, akkor miből él?

K. P.: Élem fel a saját tartalékaimat.

hvg.hu/itthon/20121031_Konya_part_is_alakulhat_Szolidaritas#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

A munkanélküli tartalékait felélő Kónyának nem cél a hatalom meg a pozicó

Áááááááá..... dehogy
EGyetértek a cikkel az utolsó szóig, de Bajnai is ide kívánkozna, első helyre, mivel mégiscsak ő volt valamiféle megtestesítője a reménynek, és egy pillanatig úgy látszott, sikerül is megteremtenie az mszp-n kívüli, tömegbázissal rendelkező, bizonytalanokat megszólító ellenzéket. Aztán első dolga volt eldarálni az LMP-t, második pedig összeállni az MSZP-vel. Felfoghatatlan, mi volt a célja ezzel, megbukott, harmatgyönge politikus, még a seízesebűze Mesterházy is leverte. Nagy csalódás, a fentiekkel együtt, eljátszottak egy talán soha vissza nem térő alkalmat.
Ez a logika egy az egyben az LMP-s logika: inkább elbukunk, de nem alkalmazkodunk a valósághoz.
Az ilyen irrealisták gyönyörűen tudnak blogokat írni, meg rajtuk kívül álló okok miatt, azaz mázliból egy ciklusra bejutni a parlamentbe (és aztán azonnal ki is esni), de nulla esélyük van az ország dolgaiba egy kicsit is beleszólni, azokon javítani. Dicséretes fiatalos hév megpróbálni kompromisszummentesen politizálni, de ha egyértelmű hogy úgy nem megy, akkor már ostobaság kitartani a működésképtelen módszer mellett.
Éretlen gyerekfejjel persze minden fekete és fehér....
Érdekes válogatás, de nem őmiattuk, hanem Gyurcsány, Bajnai és az Mszp brand miatt nem lesz kormányváltás.

Egyszerüen azért mert a fidesz jobb náluk a legtöbb ember számára.
Sajnos nem Orbán rendszerét kell leváltani. Nincs választási lehetőségünk ha sikerülne bajnai mesterházy duónak akkor is egy Orbán lenne a miniszterelnök. Semmi sem változna.
Nem Orbánt Gyurcsányt vagy Bajnait kell leváltani hanem Magyarországot. Kijelenthetjük hogy a demokrácia nem életképes Magyarországon. Sőtt kifejezetten káros a magyar nép számára. Legalábbis mostani formája melyet a titkosszolgálatok a politikai maffia és a zsidó lobby ural.
Rendszerváltásra van szükség méghozzá abból is a véresebb fajtára. Az egész jelenlegi "elit" (inkább lehetne őket tolvajoknak nevezni) mehet a húsdarálòba.
@megfigyelt:Glatz Feri volt a KISZ titkárom az ELTE-n.
Igazi rendszerváltást és óvakodj a TEK-től, Orbán magánhadseregétől. Rogán szarházi vagy...

A hvg.hu megkereste Rogán Antalt is, tőle azt szerettük volna megtudni, mennyire tartja jogállami normákkal összeegyeztethetőnek azt, hogy egy politikus délelőtt mond valamit, amire egy bíróság délutánra megváltoztatja az ítéletét. Egyelőre nem kaptunk választ a kérdésekre.
Úgy tűnik bejött a focista számítása. A poszt a lényeggel nem foglalkozik, az okkal.

Azért lett ez így mert megálmodta a Felcsút Nostra azt a választási rendszert amiben megkerülhetetlen ellenzéki oldalon az mszp. Az egész poszt arról szól hogyan dörgölödzött végül mindenki az mszp-hez de még véletlenenül sem kérdezi meg miért tették.

Szvsz a focistával azt kell tenni amit ő tett az országgal: no 2/3, a parlamentben legyenek csak narancsok, vörösök és a széljobb.

Aztán majd magyarázkodhat miért paktál le és akkor miért nem paktált le korábban...
@aaron.:

O.K., a felsoroltak és a jövőben felsorolandók valóban khm. nem a legkövetkezetesebb és nem a legalkalmasabb politikusok. Valóban nem érdemes és nem is lehet tőlük várni egy szellemiségében új politikai kultúrát.

...De kíváncsi lennék arra a valóságban is működő megoldásra és e megoldás képviselőire is, amely/akik a te véleményed szerint belátható időn - mondjuk egy parlamenti cikluson - belül eredményt produkálnának! Ha bevégezted az alkalmatlanok & árulók listázását, erre is tér ki, mert úgy korrekt, ha valaki nem csak nemeket tud mondani, hanem konstruktív megoldást is képes adni!
Hősies küzdelemben elbukni a harcmezőn dicsőség, a győztes oldalra átsunnyogni szégyen. De a legnagyobb égés, amikor valaki az elveit, korábbi hitvallását feladja, és ezek után még ráadásul a vesztes oldalon találja magát. Pedig nagyon ez néz ki a "demokratikus ellenzék" levitézlett ifjú titánjai számára
az egész judeobolsi politikai vezetés ludas/libás.amikor 2010 történelmi vereségük után mégis úgy döntöttek hogy az elhasznált politikai élőhalottakkal indulnak 2014 választásokra.El Qrancs fosolása csak hab a törkukon
@Moin Moin:
"eredményt produkálnának"

Attól függ, mit tekintesz eredménynek. Mert ugye mindennek van egy ráfordítása, és van egy hozadéka

Tegyük fel az ellenzék megnyeri a választásokat, de azon az áron, hogy csontig elkötelezi magát a szponzorai mellett. Ki kell szolgálnia Soros bácsi helyi érdekeltségeit, újabb gyanús Lauder ügyletek, na és persze újra nyakunkba veti a lasszóját az IMF

Megéri? Ezeknek igen, a magyar választóknak nem. Nem is fognak rájuk szavazni a zemberek
Én főleg Jávorra és Karácsonyra voltam/vagyok kiakadva. Nem azért adtam az LMP-re a szavazatomat, hogy utána akárcsak egy részük is összefeküdjön az MSZP-vel. Tökmindegy mi az indok!

Ami Juhászt és Kónyát illeti, én már a kezdetektől fogva nem értettem, minek kellett ezekkel Bajnainak közösködnie. Minél előbb meg kellett volna alakítania a pártját, aztán alaposan megválogatnia, kit vesz be a csapatba és kivel fekszik össze. A millás szavazók így is, úgy is melléálltak volna, Juhásszal vagy nélküle. Ehelyett sikerült egy rakás hülyét és seggnyalót bevonnia az E14-be és beállni az MSZP mellé új SZDSZ-nek, csak azért, hogy alulról szagolgassák az öt százalékot. A tízet pedig még sámlira állva se érjék el. Gratulálok!

"A 2011-ben és 2012 első felében még elsöprő erejűnek tűnő civil összefogás az egész rendszer ellen az alábbi emberek segítségével szinte a semmibe szublimált."
A kulcsszó itt a "tűnő". Mert tény, hogy a Milla komoly tüntetéseket tudott összehozni, de az összes elért eredményt zárójelbe tette az első békemenet. Olyan volt Orbánéknak mint egy falat kenyér, ekkortól indult be igazán a gőzhenger. Onnantól már nem igazán volt átütő ereje egyik ellenzéki tüntetésnek sem, pláne, hogy a kormányoldal bármikor képes volt kétszer annyi embert utcára vinni.

Másrészt pont az volt a baj, hogy az a civil összefogás nem is igazán az egész rendszer ellen alakult, hanem kezdetektől fogva kifejezetten a fidesz rendszere ellen. Talán ez volt a fő "taktikai" hiba, ami az ellenzék jelenlegi gyengélkedését okozza. A fideszes szavazói keménymag összezárt, innentől kezdve nem nagyon volt hely és mód (ami azt illeti politikusi tehetség se nagyon) arra, hogy esetleg a fidesz bomlasztásával létrehozzanak egy új (a nagy összefogásba bevonható, kiábrándult jobboldaliaknak alternatívát jelentő) jobbközép pártot. Márpedig a magyar szavazók többsége egyértelműen jobboldali, legalább egy részük megnyerése nélkül nem lehet Orbánékat leváltani.
Én levinném 1%-ra a bejutási küszöböt. Szerintem a demokrácia megcsúfolása a bipoláris angolszász "vetésforgó". Sok kis párt sokkal több ember nézőpontját képviselné. Csak az a baj hogyha ezek 3-an vannak akkor 4 féle álláspontjuk van, és senki se hajlandó kompromisszumokra sokszor már "csakazértse"
@willdattaa: eljött az idő Orbán feláll és bevallja elkurtuk,hazudtunk jobban mint bárki, elloptunk amit csak megláttunk.Nyomorba taszítottunk milliókat!
Utána kezetrázhat Gyurcsánnyal igen én is bevallottam.
A "demokratikus" ellenzéknek az a fő problémája, hogy számára értelmezhetetlen, hogy ellenzékben van. Nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel.
@hederg:
Gyurcsány nem bevallotta, hanem a párttársai kiszivárogtatták egy szűk körben elmondott beszédét, hogy megszívassák.
Ez így, bár nem kevés, és egyet lehet érteni vele, de érvelésnek nem elég. Hiányoznak a programkritikák.
@J.László: A haza nem lehet ellenzékben! Ugye? Ki is mondta ezeket?

Meg már megint senki se beszél arról hogy mint tenne az országért az emberekért hogy mindenkinek jobb legyen. Csak arról szól az egész hogy le kell nyomni a politikai ellenfelet.
Erről szólt a "rosszabbul élünk mint", a bukott-baloldal, az elmultnyolcév. Az orbánrezsim stb. Semmi mással nem törődnek csak hogy hogy hol tudnak belerúgni a másikba. Mondjuk amíg a választók ezzel foglalkoznak a háttérben simán lehet lopni.

Mindenkii el van foglalva azzal hogy vérig sértették. Eszükbe se jut hogy nem ezért küldtük őket oda. És ezt az Antall kormány kezdte aki sok ígéretes orosz ajánlatot lesöpört az asztalról mondván hogy veletek többé nem. Ők se voltak képesek túllépni polgári sértettségükön és a hazáért tenni valamit.

Meg minden újonnan létrejött párt valahol kötődik a nagy pártokhoz, vagy a már megszűnt volt pártokhoz. Igazi civileket még véletlenül se engednek a porond közelébe. Politikusmaffia. 1989-óta. Vagy demokráciának látszó törvényuralom.
Nekem ez az egész olyan mint az időjárásjelentés. Vannak akik jó pénzért előrejelezgetéseket készítenek, modelleznek, számolnak, megpróbálják kitalálni milyen lesz jövő héten az idő. Ezeket az előrejelzéseket odaadják egy csapat hozzá nem értő laikusnak, hogy döntsék el, melyiket fogják a TV-ben bemondani. Jó hosszú semmitmondó okoskodó vita után eldöntik, hogy számukra melyik prognózis szimpatikus, majd odaadják a szilikonmellű szöszinek, hogy olvassa be és mutagassa el a térképen. Ha nem jön be és 30 fok napsütés strandidő helyett hófúvás és -12 fok lesz, akkor a nagycsöcsű szöszit elküldjük a francba, és kapunk helyette egy kis tüzes vöröst szintén nagy mellekkel. Aztán örülünk az újdonságnak, beszélünk még kicsit a szöszinek a melleiről, valaki még vissza is sírja, aztán megint nézzük mint mond a kis vörös. Aztán mikor az is hülyeségeket beszél két táborra oszlik a jónép. Van aki a vörös mellett érvel, valakinek a szöszi jött be jobban. Az időjárásról meg már rég szó sincsen, a kis szürke kockásinges szemüveges ipsék meg csak írják és írják az előrejelzéseket jópénzért tovább.

Najó.. a különbség azért annyi, hogy egy ország irányításába jobban bele kéne tudnunk szólni mint az időjárásba, csak többnyire ez senkit sem érdekel.
Az, hogy az ellenzék teljesítménye szánalmas, azzal egyetértek.

Akik miatt a kormányváltás elmaradhat, azok azok szavazók, akiket nem zavar az általános dekadencia és kilátástalanság, az, hogy az államot megszállta a maffia, a rezsim a velejéig korrupt, a demokratikus intézményrendszert kiüresítették, évtizedek óta nem tapasztalt méretű a nyomor, a gazdaságot tartós leszakadó pályára állították, a humántőke legértékesebb része menekül innen.

Ne kenjük másokra.
a magyar nép nem nem tudja, hanem nem akarja leváltani Orbit
@is:

Így igaz.

A magyar választási rendszernek van egy nagy furcsasága: az a párt, mely a legtöbb szavazatot kapja, nyeri a választást.

Márpedig jelenleg a Fidesz van az első helyen az összes közvéleménykutatásban.

Persze, tudom, hogy Bajnai szerint antidemokratikus, hogy nem ő lesz aminiszterelnök az ő 4 %-ával, dehát ez van...
na. és most gondoljatok bele, hogy a régi, kétfordulós választási rendszer adnak ezeknek a balfaszoknak még egy esélyt

szóval akkor mi is az igazságtalan az új választási rendszerben?
Ott maradtam le, hogy az LMP egy része a tagok szavazatának ellenére szövetséget akar kötni Bajnaival. Hábazzmeg, a saját tagságát szemenköpi, és nem adja vissza a mandátumát?
@Ne érdekeljen!: és nem azt minősítem, hogy a szövetség jó-e vagy rossz, az egyéni izlés kérdése. De őket megválaszották, van egy párttagság, azoknak delegáltjai, akik a szövetség ellen szavaztak.
A posztoló nézetei szerintem zsenge életkorára vezethetőek vissza (20-22 közé tippelem.)

Jó reggelt! Ez a való világ. Itt a grál-lovagok és üde szüzek sajnos eléggé ritkák (léteznek, de ritkák; a politika köreiben pláne).

Ha majd leszámolsz a naiv elképzeléseiddel a "faszaságokat" beszélő keleteurópai politikusokról, akkor majd rájössz, hogy okos ember csak és mindig az aktuális legkisebb(nek látszó) rosszra szavaz és nem a "legfrankóbbra". Aki egy-egy pártot/politikus önmagában "jónak" tart, az csalódni fog. Ez nem erről szól.

Sokkal többet lehet megtudni egy-egy alakulatról abból, amit tesznek(tettek), mint abból amit mondanak.
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

"a magyar szavazók többsége egyértelműen jobboldali, legalább egy részük megnyerése nélkül nem lehet Orbánékat leváltani."

Ez akkora igazság, hogy aranyba kéne foglalni. A baloldalon senki nem jött erre még rá??? Meg is érdemlik amit kapnak. Egy rakás idióta.

Pedig létezik olyan hogy nemzeti érzelmű balolal. Urambocsá' még keresztény balolal is létezik. Esetleg?...
Azt áruljátok el nekem hogy mitől jobb a Fidesz mint akár az MSZP? Jobban lenyúl bennünket? Máskülönben értelmezhetetlen a kijelentésetek, csak böfögés. A régiótól régen leszakadtunk, Románia a és Bulgária gyorsabban fejlődik, a fiatalok elhagyták az országot, kevesebb a valós munkahely- nehogy a közmunkássokkal jöjjetek, mert az értelemtelen és sok pénzben kerül nekünk. Trafikmutyi, földmutyi, stadion, nyugdíjkassza elsikkasztása, az EON gázraktározás megvásárlása jóval magasabb áron mint amennyit ér, és még sorolhatnám a velejéig korrupt Fidesz bagázs működését. Dilettáns, uram-bátyám feudalista kormány. Aki jobbágy akar maradni szavazzon csak az hűbérurára, Orbánra.
@Ad Dio: 'Ez akkora igazság, hogy aranyba kéne foglalni. A baloldalon senki nem jött erre még rá??? Meg is érdemlik amit kapnak. Egy rakás idióta.'

Ehhez teljesen új emberek kellenek, a klientúra viszont egyelőre kevesebb kockázatot lát a régi emberekben. 2014 után ejtik őket végleg. Azért Gyurcsányról, Bajnairól, de még Meseházyról sem fogja elhinni senki hogy keresztény nemzeti munkásmozgalmi ember...
@Cirmos Cica: 'mitől jobb a Fidesz mint akár az MSZP?'

Mert léteznek biz. sarokszámok.

A másik oldalon meg a duma van, amit te is sorban felböfögtél, persze minden tény és szám teljes mellőzésével.
A személyek értékelését nem kommentálnám, de az egy hatalmas tévedés, hogy 2010 után valaha is lett volna elsöprő erejű civil összefogás a rendszer ellen. Legfeljebb egyes elkötelezett MSZP vagy valahai SZDSZ szavazó álmában.
@Sírköves Slomó:

Ha vetted volna fáradtságot és nem reflex szerűen válaszolod betanítod leckédet akkor most nem tűnnél akkora nagy F....oknak.
Konkrétumokat én kértem és nem személyeskedtem, de hát elfogadnom a MÁSSÁGOD.
Még több seggszáj-válogatást!
Különösen vicces, hogy ezek a figurák szokták kikérni OV-tól, hogy 3 év alatt teljesen ellentmondjon magának. Nekik 3 hónap alatt is sikerül.
Végtelenül naiv a tisztelt posztoló. Ellenzéki összefogás nem azért kell, mert Bajnai-Mesterházy-Karácsony-stb. annyira kedveli egymást, hanem mert a Fidesz gyökeresen átalakította a valásztási rendszert.
A képviselői helyek többségét egy egyfordulós, relatív többségen alapuló egyéni körzetes rendszerben osztják ki. Magyarul ha a Fidesz-KDNP jelölt kap mondjuk 30%-ot, a 4 nem Fideszes (mondjuk Jobbik, LMP, MSZP, Együtt 14) jelölt hiába kap 5-20% között a világon semmit nem kapnak (a kompenzációs listára a világon egyedülálló módon a nyertes szavazatait is továbbviszik). Tehát a Fideszt legyőzni csak közös jelöltekkel lehet, hiába nem szavaz rájuk az ország 70%-a.
@Cirmos Cica: A konkrétumok közismertek (GDP, adósság, hiány, infláció, alapkamat, foglalkoztatottság, SZJA reform, családi adózás, fele parlament)
@Sírköves Slomó:

Egyrészt nem feltétlen kell ezekben az arcokban gondolkodni, meg lehetne próbálni nyitni egy-két új arccal az új hanghoz, másfelől ne hiszem hogy a keresztény munkásmozgalom a jó alap idehaza. Egy "szakértő de a kiszolgáltatottakkal szolidáris, büszke arra hogy magyar de európai, keresztény de toleráns" irányvonal viszont sokaknak bejönne.

A fafejűen ateista, milliárdosként proletár, világpolgár jelenleg isssssszonyat módon vékony réteghez tud csak szólni (=baloldali hívők).
@Ad Dio: 'Egy "szakértő de a kiszolgáltatottakkal szolidáris, büszke arra hogy magyar de európai, keresztény de toleráns" irányvonal viszont sokaknak bejönne.'

Az a gond hogy ez a fidesz.
A magyar nép nagy része nem akarja leváltani Orbán Viktort, mert nem akar egy még rosszabb rendszert a nyakába.
Seggszáj 5: Matolcsy

Minden megteszünk, hogy a bankok, telekommunikációs cégek, biztosítók, stb. ne tudják az emberekre áthárítani a külön adókat.
Kik az árulók?
Volt szerencsém 1985-ben politikai továbbképzésen részt venni. Tanáraim nyilván pártfeladatként még buzgón gyalázták az európai szocialista pártokat. Az főelvtársak elfelejtették nekik megmondani, hogy ők már megkötötték az átmentésükhöz szükséges alkut nyugattal. Szekeres elvtárs lelkesen biztatta hallgatóit itt van már a szocialista jólét.
Gazsó Ferencet vagy Pozsgai Imrét olvasva nyilvánvaló kik árulták el a 800 ezres párttagságot. Ám a baloldali maszlag még hat, megfűszerezve a liberális kábítószerrel.
@Brix:
"Orbán eltörli őket egyenként 2014-után. Egyúttal megszünteti a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszert. "

Egyetértek!
Ki fog siklani az összes vonat, mert Orbán betiltja a pályaudvarokon a váltógazdálodást
Nocsak, egy jó poszt. Ezt a blogot alig láttam eddig. Megjegyeztelek, jövök máskor is.
a bíróság háziőrizetbe helyezte rezesovát.

tegnap egy fideszes nyálas kis takony (rogán) elböfögte magát, hogy ez nem illik a fidesz kampánytervébe.

ma rezesovát visszavitték a börtönbe.

magyarországon nincs jogállam, ha egy fideszes takony böfögése felülír egy bírói döntést. te pedig, drága blogger úr meg vagy őrülve, hogy ilyen embereken köszörülöd a nyelved ebben rémületes helyzetben? mennyit fizet neked a csüngőhasú diktátor, hogy a gerendát ne vedd észre a diktatúra szemében, te kis szaros blogger gecike?
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Nem az volt hanem az a baj, hogy nincsenek szakszervezetek. A kormányváltás óta szakmákat és az összes munkavállalót alázták le érdemi ellenállás nélkül.

3 havi munkanélküli segély, ott, ahol átlag egy év melót találni? Úgy vernek át ágazati törvényeket egyik napról a másikra, hogy senkivel sem egyeztetnek?

Ilyen csak itt történhet meg...
Egymás eszméinek nézeteinek savazásában sikerült eljutni oda, hogy igazi kapitalista piacot formáltunk a demokráciából. Már csak szavazók vannak és körülöttük forognak a lenyúlható EU-s milliárdok.
Az ország a lakosság csak addíg érdekes amíg a fejpénzt át nem utalják. Utána elsődleges cél a szavazat megtartása újabbak szerzése bármi áron.
Anno szívárványszínű mámorban úsztunk hogy végre eltörlik az állami árakat, itt a szabad verseny. Ezek felvették a "megérdemelt" sikerdíjat a privatizációért, és a visszaállamosításért is. Aztán csak a mezei fogyasztó nem válogathat csak a nem látfontosságú mondjuk telefonszolgáltatók között. Ugyanúgy csak egyvalakitől veheti a gázt villanyt távfűtést mint az átkosban. Nem versenyzik senki azért hogy gázt adjon el nekem ha úgyis mindenki csak a moltól vehet gázt hazánkban. (tudom nem, ez csak egy példa) ÉS elérték hogy a mezei kisnyugdíjas a szolgáltatóra haragszik, eszébe se jut hogy a balfék politikus által létrehozott balfék törvények teszik az egészet ilyenné.
Úgyérzed a bank kicseszett veled, miközben lehet hogy pont a forintárfolyam az ami miatt rossz helyzetbe kerültél, az a forintárfolyam ami jelentősen képes kimozdulni egy-egy nyilatkozat hatására is.
Érdekel még valakit az hogy itt szeretnénk jobban élni? Vagy csak az számít hogy együtt hörögjük szidalmainkat honfitársaink szemébe, ezáltal növelve a biztos szavazók táborát?
Egy válságban lévő demokrácia védtelen a profi nemzetiszocialista demagógiával szemben, lásd: Benito, Adolf.
Egyébként 2014-ben bárki is nyer, nagy lesz a pofára esés. A Manyup pénzeket felzabáltuk, gazdasági növekedés meg semmi.
A választóknak már nem kéne a sok ígérgetős maszlagot beszopni, össze kéne magunkat szedni, oszt csinálni valamit. Csak az a baj, hogy már túl sok volt a csomag(Bokros, Bajnai, Matolcsi), és a frász jön már az emberekre ezektől. Pedig sajnos mindhárom szükséges volt. Közben viszont elszegényedett egy réteg, akiktől már nem tudom mit lehetne elvonni, miközben az elit továbbra sem hajlandó lejjebb adni, lásd egysávos adó. stb stb
Az a nagy gond, hogy a demokrácia arról szól, hogy sok párt indul egymással rivalizálva, aztán közülük majd néhányan (akiknek a programjai és a világképei összeegyeztethetőek legalább egy parlamenti cikklus erejéig, hogy meglegyen a kormánytöbbségük) a választások után koalícióba összeállnak kormányt alkotni.
Csakhogy az új fideszes választási törvény pont ez ellen jött létre. Így most az egymást rühellő ellenzéki pártoknak közösen kellene indulniuk.
Lehet ismert kifejezésekkel jelzőkkel illetni, lehet szitokszónak használni mások világnézetét, csupán a közös ellenség által elért szavazatokért.
A lakosság 40%-a notórius nem szavazó.
Ők nem fognak hőbörgésre felbuzdulni és az urnához járulni, és nem fognak nyilvánvaló baromságokat ígérgetőkre se szavazni. A lokálpatriotizmus oldalfüggetlen.
Túlságosan néha úgyérzem erőszakkal ki van hegyezve ez az egész az OLDALakra.
Rohadtul nemérdekel hogy ki jobb vagy baloldali amíg rám nem akarja erőszakolni a nézeteit.
Szóval amíg mocskoskommunistázással, fasisztázással, hazaárulózással egymást hergeljük, sértegetjük, attól nem lesz jobb senkinek se. Ettől nem lesz nagyobb a GDP és nem lesz jobb az összefogás.
Igen ki kellene végre állni megmondani hogy ki mit akar, és nem pedig hagyni hogy a politikus rágja a szánkba mit is akarunk.
De úgyis nyer a Fidesz, és majd az ő nyakukra is ráömlik a trágya mint az mszpnek a gyurcsánybeszéd, aztán lehet nyugodtan elmúltnyolcévezni..
@Mitya Ivanov: írjál egyet. (ov-t sztem is el kéne zavarni. szerintem sem ezekkel.)
A FIDESZ leváltása az ilyen és hasonló értelmiségi nyavalygások miatt marad el (ha elmarad, a magyar nép nem ennyire hülye - szerintem). Ezzel ugyanis elveszik az emberek kedvét a szavazástól.
Felhívnám a sok okos figyelmét arra, hogy jelenleg Magyarországon parlamenti demokrácia van. Ez pedig azt jelenti,k hogy alapvetően pártok vetélkednek a parlamenti helyekért, akár tetszik, akár nem. Négyszázezer ember a választópolgárok öt százaléka, épp, hogy elég lenne a parlamentbe jutáshoz, És erősen kétlem, hogy tényleg tudott volna a Milla vagy akármelyik ilyen szervezet ennyi embert mozgósítani.
Apró megjegyzés: amikor Bajnai meghirdette, hogy társadalmi szervezetként az ő jelöltjei és listája lehetnek az ellenzéki összefogás jelöltjei és listája, hogy az egyes pártoknak ne kelljen saját arculatukat feladni, a FIDESZ azonnal módosította a választási törvényt, hogy ezt megakadályozza, valamint megemelte a pártszövetségek bejutási küszöbét.
Én kb 80%-ban meg vagyok elégedve a kormány munkájával. Természetesen el fogok menni választani 2014 áprilisában. Önöknek jó szórakozást kívánok az elkövetkező 4 évre is. /Üdv: A NÉP/
@fehérfarkas:
"a demokrácia arról szól, hogy ... a választások után koalícióba összeállnak "

Országonként más a modell, van ahol a sokszínűséget emeli ki a választási rendszer, van ahol a működőképességet

Most jót szórakozunk azon, hogyan cicóznak egymással a "baloldali" pártok, de ha ugyanezt csinálják a választás után, amikor már kormányozni kéne, akkor bizony ajkunkra fagy a mosoly. Akik nem bírnak megegyezni választás előtt, hogyan tudnának akkor, amikor a konkrét pozíciók elosztásánál már vérre megy a játék?

Én az ország stabilitását többre értékelem az egymással rivalizáló politikusok egójának túltengésénél
Választópolgárként azért lehetek olyan naív, hogy azt gondoljam a pártokat érdeklik a szavazók véleménye.
Az a legnagyobb baj hogy az elmúlt évtizedek alatt egy pártaktivista se keresett meg azzal a céllal hogy megtudja mit vár a választó képviselőjétől.
Az ajánlószelvényért kuncsorgáson kívül sose kerestek. Vagy megkérdeztek bárkit is arról hány új stadiont és átépített közteret szeretne? Az hogy egy afrikai állam költségvetésének összegéből építünk egy méter autópályát akár az alföldön is az nevetséges. A visszahívhatóság lenne az erkölcsi minimum. Az lenne az első rendszerváltás.
@MarbleC: Vicces, de Matolcsy miatt egy "normális" országban nyehetne az ellenzék. Persze egy normális ellenzék. Nekünk esélyünk sincs. Se normális kormányunk, se reális alternatívánk. 1 millió agyhalott meg újra 2/3-ot ad majd a mostaniaknak.
@von Putri: Megvan a veszélye annak amit mondasz, de szerintem még mindig kisebb, mint amikor valaki kompromisszumok nélkül, mindenáron végrehajtja az agymenését.
@Sírköves Slomó: Szakértő a fidesz. Hát mu-ha-ha. Te amúgy melyik narancs nick új inkarnációja vagy?
Egy szó sem Gyurcsányról, Ő már semmi?
Minden tette Orbán érdekében történt, még azon sem csodálkoznék, ha anno a NAV botrány haszonhúzóitól kapott volna pénzt az MSzP, és Ő erre célzott mikor azt mondta, "azt jobb ha nem tudják", majd egy fideszes Horváth kirobbantja a botrányt.
@goes:

Így voltak Kádárral is egy darabig. Mondjuk elég sokáig, úgyhogy Orbán Viktornak is van még jópár éve, mire méltó helyére, a történelem szemétdombjára kerül.

A sameszek, sikkasztók, végrehajtók (Lázár, stb.) meg börtönbe, mint Zuschlag.

Persze addig annyit hazudozhatnak, lophatnak, csalhatnak, amennyit nem szégyellnek.

Hajrá Fidesz, Hajrá Orbán Viktor!:)
A Fideszt valóban a szavazói miatt nem lehet leváltani, s azért, mert a magyar emberek jelentős része, egyszerűen nem demokrata, fogalma sincs annak lényegéről, vagy ha van se szívügye. Gazdaságilag átverik, a Fidesz sikeres negatívkampányainak, karaktergyilkosságainak bedőlnek. Érzelemvezéreltek és rövidlátóak. Gyűlölik a más nézeteket vallókat, a kommentek kitűnően példázzák ezt, akár most megszavaznák a Fidesz örökös uralmát és Orbán trónra ültetését. Van egy másik rész, amelyik pedig fásult, mert az ellenzék szintén nem mutat olyan alternatívát, mint amit a Fideszről gondoltak 2010-ben.
Ha valaki megkérdőjelezi a gazdasági eredményeket, akkor egyből elmúlt 8 éveznek, csak nem veszik észre, hogy ez azért is van, mert akkor nem volt pofájuk ennyire az ellenkezőjét mondani, plusz bejátszott egy világválság is, de el is kúrták, ez is tény. Fideszünk pedig rendesen belesegített ebbe, elég ha a fideszes önkorik eladósodására utalunk.
Az emberek beveszik a rezsicsökkentést, nem veszik észre a 0 forintos számlák megszűnését, hogy 100 ezer a minimálbér, de embereket 8 órában dolgoztatnak 47 ezerért, s képesek a közmunka hatékonyságáról beszélni, elképesztő centralizálás, államosítás, a civil szféra letörése, a közszféra megfélemlítése és pártalapú pozícióosztogatása, a külföldiek kiseprűzése megy végbe, amelynek célja a hívek gazdasági pozíciókkal való jutalmazása, lezüllesztették a közmédiát pártpropagandává, a miniszterelnök hatalmának semmi korlátja, az AB, a közt. elnök a legfőbb ügyész szánalmas beosztottakká silányultak, s mindez Fidesz-híveinket nem zavarja. Átalakítják azt a választási rendszert, amely 2/3-ot biztosított nekik. Vajon tényleg azért, mert annyira nem volt jó?
Gondolkodni kellene kedves Fidesz-hívő elvtársak! Az ország leszakad az évszázadok óta vágyott európai felzárkózásról, elhúznak a románok, bolgárok is, a lengyelek, csehek már látótávolban sincsenek, s mi majd inkább Belorussziával, meg Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal fogunk barátkozni. Így van kedves Fideszesek, szavazzatok Orbánra, Harcoljunk csak az Eu-val, fikázzuk őket, lépjünk ki, szólitsuk fel őket lemondásra, s talán csatlakozhatunk pár év múlva a Putyin által újból összegründolt új Szovjetunióhoz is. Ner-ek, meg Alaptörvény asztalok után már nem lesz min csodálkozni, ott ismerős lesz minden, ami a civilizáltabb világban nem szokás.
az ilyen savanyú jóskák, és cinikus fanyalgók miatt marad fidesz kormány, de megérdemlitek! :)
@hmmmovo: Ha a legjobban csinálják és létrejön egy komoly ellenzéki szövetség, akkor is a Fidesz nyer.
@goes: Persze, Hitler is ezért nyert 1933-ban. Mert a nép annyira bölcs volt.
Kádár is simán nyert volna 1978-ban.
Sztálin is évtizedekig volt, jaj de bölcs is volt az orosz nép. A nevével a szájukon haltak meg jópáran. Orbán tisztességes versenyben, egy átlagosan normális és alkalmas ellenféllel szemben Nyugaton simán veszítene, de talán nálunk is.
Csak Orbán nem játszik tisztességesen, s nincs is alkalmas ember ellenfélként.
Orbán se alkalmas az ország vezetésére, csak a hatalom megszerzésére. Ha valóban a tettei magukért beszélnének, ha valóban annyira jó lenne, ahogy azt nekünk bemesélik, akkor nem lett volna szükség a média megregulázására, a választási rendszer átalakítására, a közszféra semlegességének eltüntetésére, híradóban a kormány iránti ömlengésre és az ellenzékiek folyamatos szapulására, a háborús retorikára. De a hatalomért mindent.
Most folyik Magyarország kivezetése az európai kultúrájú országok közül, s a nyugati keresztény hagyományaink ellenére csatlakozunk az ortodox, bizánci-balkáni hagyományú, autokrata politikai kultúrákhoz. A szomszédban éppen azért tüntetnek az ukránok, mert az Eu-hoz akarnak közeledni, mi meg vissza Etelközbe. Az ország olyan fokú átalakítása folyik, bizonyos csoportok politikai és nem teljesítményalapú gazdasági jutalmazásával, a normál kiválasztódás akadályozásával, egyfajta kasztrendszer kialakításával, a társadalom kettészakításával maffiszerűen megszervezve, ami több szempontból is simán hazaárulás.
Gyurcsány 4-5 év alatt egyetlen egy tüntetésen megveretett pár embert. Súlyos hiba volt. Látványosabb, s megint jobban lehet vele hülyíteni a népet. Az nem tűnik fel senkinek, hogy 2007-ben 2008-ban miért nem vertek meg senkit okt. 23-án? De a lényeges dolgok elfedésére ez nagyszerűen alkalmas. Hiszen az AB jogkorlátozását szépen megmagyarázzák mondvacsinált módon, pedig ez sokkal súlyosabb az országra nézve.
Ha egyszer mégis sikerülne helyreállítani a demokráciát, az biztos, hogy ki kellene találni valamit, hogy ne lehessen visszaélni a joggal. orbán kitűnő elrettentő példát ad arra, hogyan kell nem demokrata módon az írott szabályokat mégis betartva lebontani a demokráciát. Sajnos ez van, ha valaki nem gondolkodik demokratikusan és hatalomhoz jut. Hitler is így kezdte. Ott is egy gyenge, fejetlen hatalom után jött az erős ember, de mi lett belőle. Garanciákat kell kitalálni arra, hogy egy ember kezében ne koncentrálódhasson ennyi hatalom. Mert nem az ilyen országok vitték többre.
@mizant21: Igen, pontosan ez a helyzet. Egyes fideszesek meg vannak hatva, hogy milyen okos a nép, mert őket akarja. Pedig sokkal, de sokkal kevesebben akarnak most elmenni szavazni, mint 2010-ben. A várható győzelem azonban nem a népszerűséget, hanem az alternatíva hiányát mutatja. Valamint azt, hogy a másik oldal szavazói racionálisabbak és elfordulnak, ha rosszul teljesít a párt, s 4 év múlva se mennek vissza. Amott meg jóval több a vakhit.
Másik ok, hogy amott jóval több a választék, ezért az emberek bizonytalanabbak, de ettől még lehet, hogy a végén mégis csak elmennek. Most a választék miatt bizonytalanok, s ezért a szavazásban is. Az sokat elmond a Fideszről, hogy azt az érdekük, hogy minél kisebb legyen a részvétel, ezért számolnak be oly élvezettel az ellenzéki konfliktusokról, erősítve a bizonytalanokat abban, hoyg ezek is csak olyanok. S ez részben igaz is. De egyszer talán felnő az ország oda, hogy ott nagyobb a baj, ahol nincs ilyen, mert mindenki kussol. Ha minden marad, az egész országgal ez lesz a helyzet. Sajnos elkezdődött.
@Sztavrosz_:
"A visszahívhatóság lenne az erkölcsi minimum. Az lenne az első rendszerváltás. "

Hazai viszonyok között ez is csak arra lenne jó, hogy a pártok egymás embereit próbálják kibuktatni a két választás közötti időszakban. Még egy eszközt kapna a kezébe a már amúgy is túltengő rivalizálás
Kormányváltásról szóló álmok?

Amíg ennyi a cél, hogy kormányváltás bármi áron addig remélem nem fog történni semmi. Talán ideje lenne felébredni és elzavarni az egész parlamentet.
Csak annyit, hogy tetszik,nem tetszik,láthatóan az LMP néhai szavazótáborának nagyobb része a kilépőkkel értett egyet. Ez az árulózás kb. a legrosszabb szektás párthiszti a világon (egyébként vicces, de hótt ugyanazt a szemléletmódot képviseli a poszt,mint Mesterházy,mikor nyavajog azon,ha "el akarják szipkázni az MSZP-szavazókat", akik eszerint nyilván valamiféle tulajdonai a pártjának,na persze). Mandátuma meg képviselőknek van, nem pártoknak, semmi visszaadni való nem volt rajta.
@Bogyó 2:
"A Fideszt valóban a szavazói miatt nem lehet leváltani, s azért, mert a magyar emberek jelentős része, egyszerűen nem demokrata"

Ha a fidesz ellen szavaznának, akkor persze rögtön demokraták lennének, de ezt a buta népség valamiért nem akarja. Le kell váltani a népet, és akkor demokrácia lesz itt
Le kell váltani a népet, más esélye nincs a demokratikus ellenzéknek.
Idő kell a felismeréshez. A bajai választás megmutatta, hogy a hatalom hogyan fogja felvásárolni a kiszolgáltatott rétegek szavazatait, a fóti pedig azt, hogyan fogja felhasználni az államgépezetet, ha valami csoda folytán nem a jelöltje nyerne.

Le lehet számolni egy illúzióval, nincs már szükség ellenzéki választási szövetségre, mert nincs esély demokratikus választásra. A Fidesz bevégezte művét, megszüntette a demokráciát, ocsmány banánköztársasággá változtatta a rendszert, gátlástalanul használja hatalmi eszközeit, az általa megszállt állam erőforrásait és intézményeit.

Radikálizálódni kell, sokféle formában és hangon tiltakozni a hatalom ellen és ennek mára gátjává vált az ellenzéki kényszerszövetség, amely a hatalom csapdája volt. Minden párt önállóan fejtse ki mit akar, szervezkedjen és csak ügyek mentén fogjon össze. Minden sérelmet szenvedett csoportot meg kell szólítania valakinek. Már rég nem kellene a parlamentben sem ücsörögni, fenntartva a demokrácia látszatát, a választásra pedig bojkottot kell hírdetni. Ezzel a hatalommal becsületes párt nem egyezkedik.

Legyen példa Ukrajna! Remélem, nem igaz, hogy ebben az országban olyan gyáva nép él, amelyik csendben tűri, hogy apránként megfosszák összes jogától.
@Hipok Rita: A népet nem kell leváltani természetesen, csak meggyőzni az embereket arról, hogy szabadságuk többet ér három rézgarasnál. Ez utóbbi sem könnyű persze, mert sokan eladták a lelküket, lásd sajátmagad.
Hosszú sorozatra vállalkoztál, kicsit segítünk: Mesterházi, Farkasházi, Bajnai, Gyurcsány, a kócos asszony és üniós képvisélői csapata, a botoxos nem-lesz-gázáremelés banya, a törökattila ottsemvoltam, a beszédhibás hiller....ó apám, annyi kártékonykodó miatt nem lesz itt kormányváltás...
@Zsuzsanna Lévay: Gyurcsány legalább megmondta az igazat? Kinek?

Mindegy is, szavazz rá. Nagyon szurkolok, hogy elérjék a 4.9 %-ot.

Mondd csak, végiggondoltad már egyetlenegyszer is, hogy ha Gyurcsány 2006-ban lemond, akkor egyrészt nincs FiDeSz 2/3, másrészt most ő lehetne a miniszterelnök-jelölt, és nem is rossz esélyekkel?
@nu pagagyí: Nem minősítelek, megteszed azt helyettem. Ez az úgynevezett irónia. Az irónia azt jelenti, hogy a szöveg szó szerinti értelme és a tényleges, a beszélő szándéka szerinti értelme különböző. Ezért lefordítom, hogy megértsd: Természetesen nem a népet kell leváltani, hanem az ellenzéknek kellene megvizsgálnia, hogy miért nem szimpatikusak a bizonytalanok körében. Még nem lenne késő változtatniuk.
@nu pagagyí: "Remélem, nem igaz, hogy ebben az országban olyan gyáva nép él, amelyik csendben tűri, hogy apránként megfosszák összes jogától."

Erre egy klasszikust idéznék:

"Lehet tüntetni a Kossuth téren. Majd megunják. Hazamennek."
Jaj de jó!

Ahogy közeledik a választás, egyre inkább előjön az Index valódi küldetése: kicsit fanyalogni a Hatalom legnyilvánvalóbb hulyesegein, de mindenekelőtt sárba taposni az ellenzéket.

"Aaron" nyilván nem szabadidejében írta össze ezt a szép hosszú cikket, hanem jól meg fizették érte.

Gratulálok!

Polgártársak, azért mindennek ne döljunk be...
:-)
Nem lesz kormányváltás, mert munkát kellene beletennie az ellenzéknek. Erre pedig egyik résztvevő sem hajlandó. Fel kellene mérni a kormányzással elégedetlenek és a bizonytalanok attitűdjeit és ennek megfelelően kidolgozni a közös programot. Marakodással, egymásnak üzengetéssel, koncon való előzetes osztozkodással pedig nem kéne borzolni a választók idegeit, mert azt baromira nem szeretik.
javorbenedek, karacsony:
seggfejek.

A seggszajsag mellett.

A sajtobol legalabbis ez latszik, hogy mi van a valosagban, azt nem tudnam megmondani.
Mindenesetre en nem olvastam vagy nem tudok olyan ervelesrol, ami megvedhetne, megindokolhatna tetteik jogossagat.
Vissza kell adjak a mandatumokat az LMP-nek. Egyertelmu.
@büünös: Mondjuk valami számszerű programpontot, amihez lehet viszonyítani, nem ilyen általános populista böfögéseket, hogy majd jól megadóztatjuk a "gazdagokat".
A szerző szerint az a jó politikus, aki megy előre, mint a nyomtató ló, nem néz se jobbra, se balra, amit egyszer kimondott, az úgy is marad mindörökre. Itt olyan kijelentések vannak összeturmixolva, amelyek teljesen különböző politikai helyzetekben születtek, akkor érvényesek lehettek, de akár két hónap múlva sem.

Szemmel látható az LMP-közeli emberkék igyekezete, hogy látszólag mindkét oldallal szemben állnak, de valójában inkább Orbán ellenzékét gyalulják nagy szeretettel, hiszen politikai hasznot ebből remélhetnek.

Akinek tetszik az orbáni népnyúzás, az alkotmány, a közmédia tönkretétele, a korrupció állami szintre emelése, az csak nyugodtan tapsikoljon itt és majd 2014-től nézze meg, mit főzött.
Kormányváltás két dolog miatt nem lesz:

1: az a tény, hogy minden söpredék szavazhat, még azok is akiknek a nagy része két számot se tud fejben összeadni ( az ország negyede ), egy másik része pedig alapvető gazdasági fogalmakkal sincs tisztában ( az ország fele ). De ez a parlamentáris demokrácia hülyesége.

2: az a tény, hogy lehet, hogy a fidesz programja borzasztóan szar, de az ellenzék, mint olyan, még csak egy borzasztóan szar programmal SEM rendelkezik. A fentiekből kimaradt egynegyed, választásra alkalmas csoport számára reális alternatívát nem tudott felmutatni az ország. EGYET SEM.

Bárkire szavazok a szélsőjobbtól a szélsőbalig, aki a szavazásig képes konkrét gazdasági, szociológiai, demográfiai elképzeléseket letenni az asztalra mindenféle ideológiától függetlenül. Olyanokat, amik szerintem jó irányba mutatnak. De az magában nem érv, hogy az orbán fasz. Én is tudom magamtól.
De ez egyszerűen nem sikerül senkinek. Akkor meg?
azt az aprócska tényt elfelejtetted számításba venni, hogy azért nem lesz kormányváltás, mert a nép alapból nem is akart ezekre az emberekre szavazni. nem borultak térdre,majd csalódtak, és visszamentek Orbánhoz.azért nem lesz kormányváltás, mert a nép egyszerű gyermeke szereti Orbánt. nem az okos netező, és nem is a lázadó ifjúság, de itt a baloldal az elmúlt években max a nagy álmok miatt jöhetett szóba. el kell fogadni h Viktor már 2010-11ben megnyerte a 14-s választást is.
Igen, miattad van minden! Meg a hozzád hasonlók miatt, akik csak picsogni tudnak ahelyett, hogy csinálnának egy pártot és felmutatnák a tuti programot...
@Hipok Rita: Bocs, ha félreértettelek. Ennek oka, hogy úgy véltem, a hatalom által terjesztett üres frázisra hivatkozol, mely szerint ők az egyszeri felhatalmazással egyfolytában a nép nevében cselekednek. Nem éreztem iróniát a mondandódban.
A 4K blogja meg van sértődve, mert a végén a Milla, a Szoli és az akkori LMP vezetés nem őket "választotta". (Amúgy mi is az a 4k? Ja ultrabalos anarchista, mérhetetlen, 4 idealistából álló szervezet, ami a megmaradt LMP-nek se kellett. Olyan párt, ami a be nem következú balos forradalmat várja.) Hanem beálltak Bajnai mögé. Aki gonosz kis kapitalista és ezért nem rendszer kritikus. Hogy, mi történ azegyüttel az se egy siker sztori eddig. De ígyis több mint amit a 4K valahaelért volna, mert pl a milla közönsége elküldött volna titeketaz anyátokba.
Shiffer hiányzik, ő nem áruét el benneteket?

Szánalmas vagdalkozás.
@Nemzeti Dohányos: A DK már letett egy 16 pontos programot. A többi párt valóban sunnyog. Nem egymással kellene foglalkozniuk, mindegyik mondja meg mit akar. Szövetkezni csak programok alapján van értelme. A választás megnyerésénél fontosabb az emberek megnyerése, egy olyan jövő bemutatása, amelyik visszaadja az emberek szabadságát, az esélyt, hogy önállóan boldogulhatnak, ahol az állam minden polgárt egyformán kezel és ahol az alkotmány nem az államot védi a polgártól, hanem a polgárt védi a hatalom túlkapásaitól.
@Exploiter: Tévedés (de mondhatnám hazugságnak is), az ellenzék már most is részletes programmal rendelkezik. Ez közkedvelt demagógia.
@Jack Solis: Teljesen egyetértek, és ha a posztíró "elbaszott"-nak nevezi a mostani kormányzást akkor milyen lenne egy : Libsi, komcsi, agymenéses DK-s, selejtpolitikusok álösszefogásból épített kormányzása. Dilettáns, öncélú harácsoló, soha többet ilyet, szerintem a 2018- is biztosítva !!
Azért nem lesz, mert akkor megint visszalépünk 5-10 évet.
@nu pagagyí: 16 pont az nem program, a HH és a PM is letett már jó néhány pontot. A DK pontjai ráadásul szöges ellentétben vannak a kormányváltó szövetség programjával, nem csoda, ha nem tudnak egyetérteni.
@Bogas: Ma már tüntetni sem lehetne az Országház előtt. Sztrájkjog is csak papíron van, mert mindent államosítottak. Tényleg mi van a karakén orvosszakszervezetis faszkalappal? Tetszik neki a rendszer? A vasutasok megkapták a 200 ezret a közösből? A gazdák is biztosan örültek a műkörmösnek. Azokat a tüntetéseket a Fidesz szervezte, a nép meg sem mozdult volna, ahogy most sem, pedig tízszer rosszabb minden.
@kapiksz: Komcsikról ne beszéljünk, mert per pillanat Orbánéknál nagyobb komcsi csak a Munkáspárt és társai.

Ennél csak jobban lehet kormányozni, még Gyurcsány idejében is jobban mentek a dolgok, az a szomorú helyzet.
@iii: Egyetértek, valóban van egy kis kommunista ideológia a mostani kormányzásban, de én az emberekre gondoltam, a régi komcsi vezetőkre, és az is igaz, hogy a Gyurcsány idejében jobban mentek a dolgok ( ezt saját bőrömön is érzem ) csak az a nagy baj, hogy hitelből, IMF-ből, és az olcsón kiárusított állami javakból, vagyis annak egy részéből mert a többi ment az offshore-okba és saját zsebbe. Így hiába volt jobb akkor , perspektíva nem volt és törvényszerű az ekkora bukás. Most én látok jövőképet, igaz ez sem az igazi, de a Gyurcsánynál mindenképp jobb. Őt egy dolog hajtja: Az Orbán személyes gyűlölete ( Nehogy azt hidd, hogy az Országért akar valamit is tenni ), ez valami ifjúkori konfliktus eredője lehet még a 80-as évek közepén. De ahogy most a bal oldal áll, semmi nem lesz a kormányváltásból, és talán csak az MSZP lesz a parlamentben.
@nu pagagyí: Hát ha nem a parlament előtt, akkor majd tüntetnek máshol, mielőtt hazamennek. Biztos nem lövik ki a szemüket, nem törik el az ujjaikat, nem verik meg őket viperával.

Mindenesetre a jelenlegi ellenzék profizmusát dícséri, hogy ennyi ügyből nem tudtak összehozni egy tüntetéssorozatot. Ott volt október 23. Miről szólt utána a közbeszéd hetekig? Nem arról, hogy takarodjon a Zorbán, hanem arról, hogy mit mondott a Gyurcsány, meg hogy szegény Attilába belefojtották a szót.
@Bogyó 2: A miniszterelnök jelöltekről
Sokan vannak azok akik azt gondolják, hogy a miniszterelnök jelöltről a választást megelőzően értelmetlen beszélni. Ami miatt én mégis fontosnak tartom, az azért van. mert úgy gondolom, hogy a választást meg kell, hogy előzze az éppen tevékenykedő és a helyére aspiráló vitája. A választó csak e vita alapján képes eldönteni, hogy melyik lehetőséget válassza. A vitában a tevékenykedő miniszterelnöknek meg kell védenie mindazt, amit előző győzelme után tett, amit jelenleg tesz és a jövőben tenni kíván. A helyére aspirálóknak elegendő arra szorítkozniuk, hogy ők győzelmük esetén mit kívánnak tenni. Mivel az 2010-es választást ilyen vita nem előzte meg, meglepetéseinket teljesen érthetőnek kell tekinteni. Persze kérdés, hogy van-e garancia arra, hogy az ilyen vita nélküli hatalomra jutás a jövőben nem fordulhat elő. Sajnos ilyen garanciát még az alaptörvényünk sem tartalmaz. Ami az aspirálókat illeti, nyilvánvaló, hogy nekik nem a múlt és jelen dolgaival, hanem a jövő tennivalóival kell foglalkozniuk. A választók tisztában vannak a múltbeli és a jelenlegi eseményekkel (erről köteles a mindenkori hatalom és ellenzéke gondoskodni), és azt várja, hogy betekintést adjanak a jövőben ( a következő választásig) várható eseményekbe. Amint látható, a hatalmon lévő miniszterelnöknek megadatik, hogy felmagasztalja a múltbeli és a jelenlegi ténykedését, ugyanakkor az ellenzéknek nem adja meg azt a lehetőséget, hogy ezeket a ténykedéseket kritizálja (rászorítja őket, hogy csak a jövővel foglalkozzanak). Felvetették, hogy az ellenzéki oldalon azért került elő a miniszterelnökről szóló vita, mert a leendő miniszterelnök jelöltek a sikertelenség kockázata miatt nem is akarnak jelöltek lenni. Én azt hiszem, hogy a jövőbeni tennivalók kiforratlanok, vagy a megteendő lépéseket a jelöltek valamiért elfogadhatatlannak találják. Kétségtelen, hogy a „békés belenövés” feltételezte azt, hogy a „belenövők” mindegyike valamit enged a saját gyakorlatából, de a „szocializmus” bukását a kapitalizmus a saját győzelmeként értékelte és gyakorlatát ennek megfelelően alakította. Az így kialakított gyakorlat eredményét a mostani válság és munkanélküliség mutatja, Ami a jelenlegi miniszterelnök szempontját illeti, világos, hogy neki egy tapasztalatlan és kevésbé vitaképes partner sokkal jobban megfelel, mint egy tapasztalt és vitaképes ellenfél. A 2014-es választást szerintem a FIDESZ fogja megnyerni, nem azért mert az eddigi és a jelenlegi tettei erre felhatalmaznák, hanem azért mert az ellenzék nem mutat előremutató perspektívát. Ökölvívói gyakorlat, hogy addig a regnáló bajnok megtartja címét, amíg a kihívója nem mutatja be egyértelműen a fölényét, vagy nem üti ki a bajnokot.
Tetszenek a gondolatai.
Kár kiragadni egy-egy arcot abból a gőzölgő, büdös, szortyogó masszából, amit ma politikai elitnek vagyunk kénytelenek hívni. Jogos az aggodalom, hogy talán nincs értelme a szenteskedő nemzeti páviánok helyére visszaültetni az okoskodó, szakértőt játszó majmokat. Mind egy szálig csak a saját zsebét tömné, más prioritásuk legföljebb elvétve akad.

Utálom ezt leírni, de tényleg ráférne már az egész képmutató brancsra egy figyelmeztető jellegű népfelkelés a véresebb fajtából, csak hogy tudják, hol a helyük. Sajnos nagyon olybá tűnik, hogy mifelénk ilyen elrettentő példákra időről-időre szükség van. Nem tartunk még ott, hogy a "becsület" kifejezést értelmezni tudják, pláne hogy alkalmazzák a saját tevékenységükre, azt meg leshetjük, hogy a szép szóból értsenek. Pedig folyamatosan próbálunk jelezni: ami késik...
@iii: te nem éltél a kommunizmusban, mert ha éltél volna akkor tudnád, hogy ha itt valóban kommunizmus lenne akkor nem lenne se ellenzéki sajtó, se Kálmán Olga se Orbán szobor rugdosás. Akkor az ilyenekért kisfiam menne mindenki a dutyiba vagy Recskre.
Hát, szerintem meg a Gyurcsány kéne a lista élére. Ő aztán tényleg annyira bűzlik a KISZ, Apró család, Öszöd, 2006-szagtól, hogy senki nem marad meg mellette, mégis nyomul és rombol.
Az az ürge Orbánnal felérő szinten gyagyásodott meg, úgyhogy mára szerintem simán már el is hiszi, hogy minden tények ellenére még eljátszhatja a gáncstalan lovagot.
@kapiksz: Ha a komcsi emberekre gondolsz, azzal ugyanaz a helyzet. Kivel is kávézott nemrég Áder János 80. születésnapja alkalmából? Melyik kormánytag nem volt tagja az MSZMP-nek? El kellene ezt a komcsizást már nagyon felejteni, mert semmi értelme nincsen. A kommunista veszély 1990-ben teljesen megszűnt, ez ellen hadakozni megtévesztés, a tömegek átverése.

Ami a többit illeti, Orbánéknak a több ezer milliárdos megszorítás ellenére nem sikerült csökkenteni az adósságot. Most tehát az a különbség, hogy nem a maradék megy a saját zsebre, hanem az egész, méghozzá állami segédlettel, ha kell, ügyészséggel és törvénnyel, akár alkotmánnyal megtámogatva.
@Wind Callman tér: Szerintem te sem éltél a kommunizmusban, ugyanis Kádár alatt még a szocializmusnak is csak az "alapjait rakták le". Egyébként de, sajnos éltem éppen eleget.

Amiről te beszélsz, az a diktatúra. Attól, hogy a demokrácia még nyomokban létezik, az államkapitalista (= kommunista) jelenségeket az Orbán-kormány naponta bizonyítja. Teljes iparágakat tesznek tönkre és sajátítanak ki, csakhogy hűbéreseiket kiszolgálják.

Vajon meddig fognak még Orbánék takarózni Kálmán Olgával, miután rátették a kezüket a teljes közmédiára és a privát média jó része is a zsebükben van?
@iii:

Elnézést, de a program alatt nem azt értem, hogy mindent másképp csinálunk majd.

Arra gondolok, hogy jövőre x milliárddal többet szánunk valamire és ezt innen és innen csoportositjuk át.

Aztán majd én eldöntöm, hogy ez tetszik-e.

Nem, a 30%os rezsicsökkentés sem program, csak a hülyéknek szánt kapkodás.
@nu pagagyí: Az is csak általános maszlag, számok nélkül. Az egyházi támogatások megnyirbálása a legértelmesebb közülük, de pl az adókedvezmény helyett családi pótlék durván kinullázza. Ez a bajom az ellenzékkel, hogy fele-fele arányban egyetértek, illetve elküldeném őket a picsába. Ez kevés ahhoz, hogy elmenjek szavazni. Mondjuk Ferire amúgy se.
@Exploiter: Először is ilyen részletes programot a kormány szokott készíteni, a valós helyzet birtokában és kormányzati szakértők, intézmények százainak bevonásával. Ellenzékben ilyeneket kijelenteni teljes felelőtlenség, sajnálom, ha ezt kívánod.

A 30%-os rezsicsökkentés pedig valódi program, ami teljességgel megvalósítható és koherens. De számos más területen létezik részletes programja az Együtt-PM-nek, a szociknak is létezik egy nemrég megjelent programjuk.
@iii: Igazából én nem politizálok, én csak a megérzéseimet írtam le pár szóban. A Politika egy külön "sportág" - szabályokat betartva kéne küzdeni , de sokszor lehet ügyeskedni, csalni, aki politizál csinálja, és győzzön a jobb ! ( Nem a Jobbik :) ), azt hiszem ez a demokrácia lényege. Persze lehet mondani: Előre elcsalják a választást !! De lehet, hogy csak rémhír, álca, hamsítás,..lehet hogy valóság, ki tudja ez is része a "játéknak"
@iii:

Egy ilyen program nélkül viszont kénytelen vagyok feltételezni, hogy megint ész nélkül megy mindenki a falnak, mint a hülyék. Lásd a fidesz adócsökkentése. Jól hangzott? Jól. Mi lett a kivitelezéssel? A hajára kenheti a csóró réteg.

De ha azt mondod, hogy egy ellenzéki párt képtelen konkrétumokat kitalálni, konkrét hatástanulmányokat készíteni és arra építeni a programját, akkor ne akarjanak kormányozni, menjenek homokozni a többiekkel. A 30%-ról meg itt ne nyissunk vitát, az ellenzék egyetlen felelős cselekedete az lehetett volna, ha a 10%-ot is megtámadja.
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Ez az aminek nem szabad megtörténnie! Mert bármennyire is nehéz ezt saját magunknak bevallani, a társadalom mentális és morális állapotát tükrözik a politikai színtér történései immár negyedszázada.
Mi választottunk folyamatosan ilyen embereket. Tehát inkább egy kis önvizsgálatra lenne szükség társadalmi szinten.
A kormányváltásnak egy szükséges és elégséges feltétele volna, hitelt érdemlően megmutatni a szavazóknak, hogy miért is lenne ez most más, mint az "elmúltnyolcév". Azt nagyjából mindenki tudja, hogy miben különbözne az elmúltnégytől, ezzel kvázi időpocsékolás foglalkozni.

Leszámítva persze a két időszakot leíró jellemzők meglepően nagy közös metszetét (elmúlttizenkétév), aminek az elítélésével kapcsolatban én, az egyszerű választópolgár elképzelni sem tudok olyan meggyőző garanciákat, amik miatt a fidesz helyett másra szavaznék - ha nem kerülgetne eleve a rosszullét a narancsosoktól. Engem nem kell meggyőzni, a bizonytalan tömegeket viszont igen, és a nyeréshez nagyon ütős érvekre volna szükség.

Ehelyett csak gyűjtik tovább a rossz pontokat, megy a sumákolás a NAV ügyben, egymást gyepálják, forognak mindenfelé mint a szélkakas, tiszta kabaré, szórakoztató, de valahogy nincs kedvem nevetni. Feladták ezek már rég, szar az egész.
@Exploiter: Az adócsökkentés a fidesz kevés jó lépésének egyike. Pont az ellenzék ellene folytatott kampánya miatt ábrándultam ki belőlük teljesen. Nem is amiatt, hogy esetleg több adót fizetnék, hanem a körítés, a hangvétel miatt. Tudod, a "mocsok gazdagok". A csoró réteg meg persze hogy a hajára kenheti, ott lehet adót csökkenteni, akik eddig is (sokat) fizettek.
@Nemzeti Dohányos:

Eleve nem is lett volna lehetőség a mocsok gazdagok szlogen bedobására, ha sikerül úgy csinálni, hogy mindenki jobban jár. Ha százalékosan történik a csökkentés, akkor aki többet adózik, többet nyert volna, aki kevesebbet, az meg nem. Senki bele nem tudott volna kötni.
De akkor nincs ellenségkép, nem lehet megosztani a választókat, az meg milyen már.
@Brix: Egy valamit felejt el a többség: az egykulcsos adóval pont azok nyertek, akiknek a munkahelyét a különadókkal tönkreteszik: bankok, telekommunikáció, energetika.

Lehet pár évig többet keresel az egykulcsos adóval, de utána a munkahelyed kivonul az országból (ha tud).

Akkor most boldog vagy?
@ARAGONIT: "Mi választottunk folyamatosan ilyen embereket" - de ha egyszer a választék ilyen... Néhány tiszteletreméltó kivételtől eltekintve mind egy szálig meg van róla győződve, hogy azt csinál amit akar, a társadalom neki dolgozik, és a legrosszabb esetben annyi történik, hogy nem választják meg, így kénytelen a 4-8-x év alatt kitömött mutyipajtikhoz fordulni.

Valódi felelősségrevonás nagyobb horderejű ügyekben ebben az országban még nem volt, ilyen zuschlag szintű kishalakat dobtak néha a vádlottak padjára, a köz legnagyobb megelégedésére. Az ezermilliárdok meg csak szublimálnak tovább.
@Exploiter: Csak épp a szociknak sikerült olyan böszme adórendszert csinálni, amiben egy nagy réteg az adójóváírás miatt nem fizetett szja-t.

Amúgy is kell valamivel fékezni a szakképzettek elvándorlását, nem tudnék hirtelen jobb azonnali módszert az egykulcsos adónál.
@Nemzeti Dohányos:
Ha megpróbálod végiggondolni, nem igazán a "mocsok gazdagok" az új elem a magyarországi "politikai érvelésben" - hanem a "tróger szegények".

Én legalábbis nem emlékszem, hogy Orbán második eljövetele előtt bármelyik párt, bármelyik kormányzat ilyen nyíltan és rendszeresen az alsóbb rétegek pofájába tolta volna: a sanyarúságotokról magatok tehettek, nem is támogatunk benneteket, nehogy továbbadjátok ezt a fertőzést.

Mert ugyan mi másról szól az eleve jobbmódba született gyerekek adózáson keresztüli preferálása a csórókkal szemben?
A fidesz banda a szocikon szocializálódott, azok csecsbimbóján nőtt fel. Ugyan olyan aljas, szemét, szarházi mint mentoruk csak ezek még sunyik, magyarkodó, álszent csürhe.

IGAZI RENDSZERVÁLTÁST, a fidesz-szoci maffia nélkül!!
@panelburzsuj: Még ez is jobb annál, hogy ne csinálj semmit, majd Feri/Ati bácsi elveszi a pénzt a mocsok gazdagoktól, akik kizsákmányolnak, és lesz plazmatévé családi pótlékból. Ideje felnőnie az országnak, hogy nem lehet tovább kocsmában háborogva várni a sült galambot. Nem elég azon háborogni "remek logika" mentén, hogy az árak nyugatiak, akkor ő is kapjon annyi fizetést, mint a nyugatiak, fele olyan minőségű munkáért.
@♔batyu♔: nézd, erről video van, szóval a tényeket már tényleg ne próbáld elmagyarázni, hogy nem úgy volt. nagyon sajnállak, ha neked ez kell az életedhez, hogy letagadjál megtörtént dolgokat.
@Nemzeti Dohányos:
Addig "jobb", amíg a rendszerbe szépen belesimuló Ati/Feri prédikálgatja az "igazságosabbságot", meg amíg ezek a fentlent gyerekek az árulóikon szipognak - "osztályharcos" szervezkedés helyett...
@Exploiter: Így van, köszönöm. Ha valaki tud arról, hogy van bárhol is leírva legalább annyi program, hogy bevételi előrejelzések a következő kormányciklusra és kiadások a jelenlegi struktúra és várható kifizetések szerint; valamint a mi gazdasági programunk, és kiadások ezek szerint. Ezek után lehet majd értelmezni az ígért változtatásokat személyi szinten (adók, járulékok, ebből engem mi érint; szociális transzferek, ebből én mit kaphatok; fejlesztések... stb.). Mert akkor lehet látni, hogy komolyan végiggondolták és az ígéretek megalapozottak, a megszorítások ezért szükségesek. Valamint végre nem csak a kultúrharc menne és a szekértáborok, hanem jól definiált és ésszerű választási lehetőségekre lebontott verziók közül lehetne kiválasztani azt, ami szerintünk a legmegfelelőbb.

Tényleg ennyi kellene csak és akkor legalább valami remény lenne...
@panelburzsuj: Oszt mi a faszért osztályharcolnának? Mert a szemét gazdagok eltartják őket?
@Exploiter: Ismétlem, egy ellenzéki program nem lehet ilyen konkrét. Tudod te, mit jelent az, hogy hatástanulmány? Honnan lenne erre pénz, idő, energia? Amikor még a kormány se csinálja meg az esetek 99%-ban? Ne kérjünk már lehetetlent.

A Fidesz programjával nem az a probléma, hogy nem volt konkrét, hanem az, hogy pont az ellenkezőjét valósította meg és elhallgatta, hogy az adócsökkentés csak a felső 20%-ra vonatkozik. És ezenkívül még számos mindent elhallgatott és az ellenkezőjét tette. Konkrétan Orbán a választások előtt még ellenezte az egykulcsos adót.

A 30%-ról meg igenis lehet vitát nyitni, mert az lenne a valódi rezsicsökkentés. A fideszes rezsicsökkentésről számtalan helyen elmondta az ellenzék, hogy hazugság és rengeteg hátulütője van. Azzal azonban nem kampányolhat, hogy a polgárok fizessenek többet, pont ez benne a csapda.
Teljesen egyetértek. Épp ezért tartom a társadalmi önvizsgálatot fontosnak a véres megmozdulások helyett. Épp ezért, mert ebben az országban nagyon sokan értik és érzik mindazon problémákat, amelyek egyre nehezebben élhetővé tették az országot. A választásokon azonban mindig elcsúsznak a dolgok.

De akkor vegyünk egy más opciót.
Tegyük fel, hogy a semmiből előkerül egy új csapat a palettán egy széles körben elfogadható, kidolgozott programmal, ismeretlen arcokkal, tiszta múlttal.
Mennyi az esélyük?
nincs szólásszabadság, nincs független igazságszolgáltatás, az állam privát szerződésekbe nyúl bele (minden befektető menekül!!!), jogállam és demokrácia leépítése zajlik, nincs növekedés csak vegetálás, saját erőből semmi fejlesztés, minden EU-s pénzből megy (nálunk kb. 95%, míg ez az arány a cseheknél, lengyeleknél kb. 50%), ellopott nyugdíjpénzek mellett még a gigantikus matolcsy csomaggal is a bődületesen szerény 3-4%-os államháztartási hiányt sikerült összehozni. ebből is látszik, hogy ez a rendszer nem fenntartható, mert csak egyszeri túlélésre volt elegendő. növekedési pálya nulla.
ez így nagyon sovány. talán a rendszerváltás óta az eddigi leggyatrább teljesítmény. és már nem lehet emúttnyócévezni, mert ez az emúttnégyév...
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Az Együtt-PM nem sumákolt NAV-ügyben sem és nem adta fel és nem szélkakas. Úgy hogy nem kellene mindent egybemosni és defetista módon feltartani a kezünket. Olyan kormányunk lesz, amilyet megérdemlünk.
Szerintem a posztolóhoz hasonlók miatt van a legtöbb gond !
Nem tud különbséget tenni a dolgok között és ezért kitalálja, hogy semmi nem jó és senki nem alkalmas semmire.
Talán az LMP-n kívül esetleg a JOBBIK.
Elképesztő, amikor valaki politizálni akar, de nincs hozzá meg a tudása !
Szigetvári "Spindoctor" Viktort kihagytátok. Az egyik legsunyibb, legkártékonyabb létforma.
@31/48: Már ne haragudj, ez rejtetten kormánypárti propaganda. AZ ellenzéknek erre soha, sehol nincs se ideje, se pénze, se energiája. Nemcsak nálunk, de sehol a világban. Ennek kidolgozása a kormányprogram része, amit a kormány felállítása után lehet elkezdeni. Számok persze lehetnek benne, de ennél sokkal fontosabb a koncepció, az elvek leszögezése. Minél konkrétabb az ellenzéki program, annál felelőtlenebb, mert nincs birtokában az információknak és pláne nem tudja, mit fog kapni a kormányváltás után. Az utolsó héten el lehet költeni a büdzsé felét és akkor már borul minden.
@Nemzeti Dohányos:
Dühből.

Mint ahogy te sem csinálsz mást.
@Nemzeti Dohányos: Höhöhö, pont az istenített egykulcsos adórendszer idején vándorolnak ki százezrek, kispajtás. Az egykulcsos adó éppen ezeknek a szerencsétlenek csapás, akik Londonban mosogatnak jelenleg, akár diplomával.

Sajnálod a minimálbéren tengődő vagy fideszes közmunkából élő szegénytől azt a pár ezer forintot? Inkább legyen picit több luxus a gazdagok BMW-jében? Ez nem csak igazságtalan, de közgazdaságilag is agyrém, szemmel láthatóan a matolcsyzmus a szakadék felé rohan. De te csak nyugodtan kampányoljál mellette.
@Karmadealer: Csak nem kaptál trafikot? Esetleg kaszinót? Grat. (A NÉP 80%-a.)
@iii: Először is nincs és nem is lehet arra vonatkozó adat, hogy mennyien vándoroltak volna ki a régi adórendszer mellett. Gyanítom többen.

Másrészt nem mindegy, hogy ki vándorol el: ha nem pótolható szakképzettek, azzal mindenki szív, kevesebb az adóbevétel, csökken a fogyasztás, oda települnek a gyárak, ahol nem csak nyolc általánost végzett embereket kapnak kilóra. Az egykulcsos ennek a rétegnek kedvez.

Az meg a legocsmányabb hazug propaganda, hogy bruttó 200 ezerrel - aki az ellenzék szerint már gazdag - BMW-t vesz bárki is. De te csak maradj nyugodtan abban a hitedben, hogy Simicska SZJA-t fizet.
@Nemzeti Dohányos: Gyanakodni sok mindenre lehet, a tények viszont makacs dolgok.

Nos, pontosan a szakképzettek és a vállalkozó kedvűek vándorolnak ki, tehát igen, mindannyian szívunk emiatt. Az egykulcsos nem kedvez ennek a rétegnek, különösen nem a fiataloknak és egyedülállóknak.

Bruttó 200 ezerrel simán rosszabbul jársz, ha csak nincs két gyereked. Senki nem mondta, hogy ők gazdagok, a progresszív adózással ők is jobban járnának, ahogy az adózók 80%-a. A többiek viszont arányosan fizetnének többet, tehát az átlagjövedelem közelében minimálisat.

Minden normális országban progresszív adó van,elmondanám még.

Simicska SZJA-t is fizet, ha van esze, mert jobban jár vele. És ez mentség, hogy a tőkét még kevésbé adóztatják meg?
@iii: Én meg elmondanám, hogy egységes európai munkaerőpiac van. Aki nyelveket beszél, és keresett szakmája van, az nagyon egyszerűen el tud húzni. Ők jellemzően jobban járnak az egykulcsos adóval, tehát ez egy eszköz az egyenlőtlenségek csökkentésére.

Továbbá hozzátenném, hogy például Angliában az összes elvonás a legmagasabb kulcs mellett akkora, mint nálunk egyetlen kulccsal. Teljesen rossz megközelítés a jól keresőkre még több terhet pakolni, ha kétkulcsos akkor egy alacsonyabb kulcs kell, vagy még inkább járulékcsökkentés, aminek a fedezete a bürokrácia leépítése, állami kiadáscsökkentés és kevesebb lopás lenne.

Simicskát meg azért hoztam fel, mert sok nagyeszű szerint miatta lett egykulcsos. De akkor te már level 2 demagóg vagy.
" .... Kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani
a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban hibás rendszerét 2014-ben? .... "

Csak a nép tudja leváltani ORBÁN VIKTOR - t , de a többség NEM akarja leváltani , ezért nem lesz kormányváltás . ORBÁN VIKTOR rendszere pedig jó .
@Nemzeti Dohányos: Teljes tévedés az angliai bérszinteket a magyar kulcsokkal összevetni.

Az egykulcsos adó eszköz az egyenlőtlenség csökkentésére??? Jézusmária irgalmazz, ez már nem level 2, ez level 10 szintű habonyárpádizmus.
"nincs szólásszabadság, nincs független igazságszolgáltatás, az állam privát szerződésekbe nyúl bele (minden befektető menekül!!!), jogállam és demokrácia leépítése zajlik, nincs növekedés csak vegetálás, saját erőből semmi fejlesztés, minden EU-s pénzből megy (nálunk kb. 95%, míg ez az arány a cseheknél, lengyeleknél kb. 50%), ellopott nyugdíjpénzek mellett még a gigantikus matolcsy csomaggal is a bődületesen szerény 3-4%-os államháztartási hiányt sikerült összehozni. ebből is látszik, hogy ez a rendszer nem fenntartható, mert csak egyszeri túlélésre volt elegendő. növekedési pálya nulla.
ez így nagyon sovány. talán a rendszerváltás óta az eddigi leggyatrább teljesítmény. és már nem lehet emúttnyócévezni, mert ez az emúttnégyév... "

Ja, hogyne.Az ilyen barmok mint te, főmúsoridőben fröcsögitek hogy nincs szólásszabadság, meg diktatúra van..
A jó qrva anyád, az.
@iii: Látom ki kell fejtenem, hogy milyen egyenlőtlenséget csökkent: azt, amivel kevesebbet keres például egy programozó itthon, mint Németországban. Érted bazzmeg, országok közötti különbség, mert hogy már EU tagok vagyunk, vágod?

Azért írtam programozót, mert ott annyi a költözés, hogy felmondod az iroda bérletét, aztán csak pislogsz, hogy nem hogy két kulccsal nem adózik, hanem semmit se, és a fogyasztása is ment a levesbe, az iroda kisegítő személyzete meg mehet közmunkában földet kapálni.
Leginkább azért nem lesz kormányváltás,mert a választópolgárok nagy többsége nem vevő a baloldal narratívájára.

És ez éppenséggel független a mindenféle belharcaiktól, vélhetően a DK-tól a Szolidaritásig húzódó paletta minden támogatója végül le fog szavazni 'Orbán elzavarására', és jó eséllyel így, vagy amúgy, ez körzetenként egyetlen baloldali jelöltet fog jelenteni.

A már meglévő (de 2010-ben részben kiábrándultan távolmaradó) baloldali-liberális szavazók saját univerzumán kívül ugyanis a baloldali-liberális narratíva tökéletesen hiteltelen.

A baloldal politikusai erről nem beszélhetnek, a követőik pedig nem értik.

A csapda, ami a baloldali-liberális kurzus romjaira rázárult pedig pontosan ebben rejlik: a diktatúrázós, cenzúrázós, jogállamfelszámolós, gazdaságiösszemlásozós világvége-blődli, és az ekré szőtt militáns, radikális hőzöngés egyben tartja ugyan a baloldali bázist, de ugyanakkor el is zárja a 'bizonytalanoktól', vagyis azoktól, akik többé, vagy kevésbé elégedettlenek a kormánnyal, de jobban taszítja őket az a baloldali narratíva, amelyik a választási küzdelmet a Jó ("demokraták", ájrópaiak, akármik) és a Rossz (Orbánsátán, diktatúra, fasizálódás) harcaként állítja be, hogysem felüljenek erre a vonatra - csupán azért, hogy 'elkergessék a Zorbánt'.

A magukat függetlennek,meg rendszerkritikusnak mondó csoportocskák látszólagos támogatottsága sosem voltönálló - a Milla, vagy a még egyben lévő LMP mindenféle utcai performanszaira ugyanazok mentek ki, akik a 'tömeget' adták a többi baloldali gyűlésnek is.

Ezenkívül a juhászok, kónyák meg karácsonyok sem csak úgy, villámcsapásszerűen 'világosodtak meg', hogy márpedig ők nem is annyira rendszerkritikusok, mint amennyire valami pozícióra vágynak az MSZP/Bajnai oldalán. Karácsony egyenesen Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalából szegődött lehetmásnak, Kónya, Juhász,meg a többi megjegyzésre semérdemes wannabe sem 'a zegész politijai elittel' szemben indult,csupán az általános baloldali kiábrándultságban megülték a 'le a bukott MSZP-s bivalyokkal' hangulatot. A támogatóik viszont mindig is ugyanazok voltak, akiket némi orbánozással szimplán be lehet állítani bármiféle, tetszőleges összetételű 'összefogás' mögé.

Márpedig ezek egyszerűen kevesebben vannak, mint a Békemeneteket látva a kanapén helyeslően bólogató Fidesz-szavazók.

A 'közepet', a 'bizonytalanokat' viszont 2010 óta senki nem volt képes semmilyen formában megszólítani, ez a kezdetektől fogva csak egy reményvezérelt illúzió volt. Ők jövő tavasszal ugyanúgy otthon fognak maradni, ahogy évek óta bármelyik vasárnapon otthon maradtak volna.

Mert nem kajálják sem a 'Magyarország jobban teljesít', sem a 'Fidesz tönkreteszi az országot' című propaganda-narratívát.

Úgyhogy,miután meggyőződéses szavazóból egyszerűen a Fidesznek van több, marad a kormány, nem kizárt, hogy újra kétharmaddal.

Oszt' jónapot.
@Nemzeti Dohányos: Azt a különbséget sem csökkenti, mert egy mezei programozó még jobban is jár a progresszív adóval. Aki meg nem mezei, azt meg képesek jobban megfizetni, hogy ezt pótolják. Aki meg ennél is profibb, azt nem az adórendszer tartja itthon.

A lényeg, hogy viszont országon belül rendkívüli módon növeli az egyenlőtlenséget és ez már most látszik. Nem véletlen, hogy a szlovákok is visszatértek ebben az évben a progresszív adózáshoz.
@iii: Mihez képest növeli az egyenlőtlenséget? Flat taxhez képest csökkenti. Alapvetően egy társadalom se lesz egyenlő, mert nem egyenlőek a képességek. És amíg lehet lógni az állam csecsén, addig kevés a motiváció, hogy az egyének tegyenek a saját előrejutásukért.
@Sweet And Full Of Grace: Lesz kormányváltás!Majd a vonagabi!
Meg a vollner!
@iii:

Pont ez a gondom, a kormány se csinálja meg. Akkor meg minek van kormány? Hozhatnanak döntéseket betanított majmok is.

Nincs rá pénz és idő? Bakker nem disszertációt kell írni, csak annyit, amiből látszik, hogy húsz percet gondolkozott rajta valaki, akinek ez a munkája.

A választás egy tender, aminek a nyertese geci sok pénzt fog kerni tőlem és 4 év a husegido.
Telefont se veszek úgy, hogy nem ismerem a konkrétumokat, nem hogy pártra szavazzak így.
@Gonbolkozó:
"sárba taposni az ellenzéket."

Ez nem sárba taposás, hanem iszapbirkózás, ha nem vetted volna észre
@iii:
"De számos más területen létezik részletes programja az Együtt-PM-nek,"

Minden fiatalnak lesz munkahelye, 2015 januárjától pedig elérjük a németországi bérszínvonalat
@Sweet And Full Of Grace: "Leginkább azért nem lesz kormányváltás,mert a választópolgárok nagy többsége nem vevő a baloldal narratívájára. "

Hát ez nagy mondás. Valóban, magyarul megmondva, mert kevesebben fognak rájuk szavazni, mint a másik oldalra.

Nos, a hozzád hasonló "langyosoknak" is köszönhetjük, hogy a nép nagyobb része még nem látja át, hova vezet az orbáni rendszer. Mert szerinted - ezek szerint - a Fidesz nem teszi tönkre az országot, minden a legjobb úton megy, amit az ellenzék állít, az hazugság.

Nemde úgy van esetleg, hogy a Fidesz miután rátette a kezét a kétharmadnak köszönhetően minden erőforrásra, médiára és kitalált hozzá egy olyan demagóg eszközt, a rezsicsökkentést, amellyel sikerrel megvezeti az egész népet? Hogy a választási rendszer átalakítását folyamatosan úgy rendezi át, hogy egymásnak ugrassza az ellenzéket? Áááá, dehogy. Itt "wannabek" harcolnak az elismert, köztiszteletben álló nemzeti politikusokkal.
@lehet más a handa-banda: Igen, ilyen hülyeséget senki nem mondott.
@Exploiter: Már finomodsz, jól van :). Akkor szerintem ebbe a tanulmányba, amelyben konkrét javaslatok is vannak, hány húsz percet öltek?

www.hazaeshaladas.hu/ftp/elso_tanulmany/tanulmany.pdf
@iii: szerintem = szerinted
@iii:

"A lényeg, hogy viszont országon belül rendkívüli módon növeli az egyenlőtlenséget és ez már most látszik."

Akkor nézzük meg,pontosan mi is az az 'egyenlőtlenség', amit növel.

Van 1.8 millió munkavállaló a privát szférában (a közszféra szja-ja gyakorlatilag olyan pénz, amit az állam az egyik zsebéből a másikba pakol). Az egykulcsos bevezetése előtt ők progresszíven adóztak, azaz minél nagyobb jövedelmet értek el, annál nagyobb hányadát fizették be a közösbe. Önmagában az egykulcsossal nem jártak rosszabbul, miután az 'egy' kulcs alacsonyabb lett, mint a korábbi legalsó. Ami miatt egy jövedelemhatár alatt rosszabbul jártak, az a jóváírások, gyakorlatilag az adóelengedések kivezetése volt. Ugyanis korábban ők még a legalsó kulccsal sem adóztak, hanem még annál is lényegesen kevesebbet. Ennek különösebb köze a 'progresszív' adórendszerhez nemvolt, ez gyakorlatilag burkolt szociális transzfer volt. Nem véletlen, hogy az egykulcsos rendszert lényegében a posztszovjet-blokk többsége vezette be - azok a gazdaságok, ahol a (privátszféra-beli) foglalkoztatottság, a belső fogyasztás, és a nvekedési potenciál alacsony.
@Sweet And Full Of Grace: Úgy van, a progresszív adózás szociális transzfer, méghozzá annak a legegyszerűbb formája. Pont ennek megváltoztatása miatt növekszik az egyenlőtlenség, méghozzá egyre jobban. Egy idő után rá fognak döbbenni a most fölül levők, hogy ennek növekedése az ő érdekük sem.

A középjövedelemmel rendelkezők ettől függetlenül a számtalan újonnan bevezetett adóval, szociális, oktatási és egészségügyi lefaragással ennek ellenére rosszul jártak, nem is kicsit.
@iii:
Tényleg hülyeség, egyenesen Bajnai szájából. Nem az első és nem az utolsó
@lehet más a handa-banda: Hazugság, nem mondott ilyet Bajnai, ez a kormánypropaganda ferdítése, amit főműsoridőben sulykoltak naponta 10x.
Program, program... Szerintetek 1990 óta, hányszor nyertek programmal?

És Nyugaton hányszor nyertek programmal?

Én Roosewelt New Deal -jére emlékszem. Azonkívül a 2 kezemen megtudom számolni, hogy hányszor nyertek a pártok programmal...
@iii:

"Nos, a hozzád hasonló "langyosoknak" is köszönhetjük, hogy a nép nagyobb része még nem látja át, hova vezet az orbáni rendszer. Mert szerinted - ezek szerint - a Fidesz nem teszi tönkre az országot, minden a legjobb úton megy, amit az ellenzék állít, az hazugság."

Szerintem a Fidesz nem teszi tönkre az országot, ez az ország Fidesz nélkül is tönkre van menve. A messinaisztikus hevület, hogy ti. 'azok' tönketszik az országot, a 'mieink' pedig megmentenék, alapvetően illúzió, vagy még inkább nettó hülyeség, ami viszont alkalmas arra, hogy a lebutított szlogenekre vevő, érzelemvezérelt szavazótáborok minden érdemi tartalomtól függetlenül lelkesedjenek emezért, és teljes erőből gyűlöljék amazt. A rendszerváltás óta szarabbnál szarabb kormányok váltják egymást (előtti is minősíthetetlenül szar volt a kormányzat, csak nem váltogattuk a garnitúrákat), és ha valami tisztán látszik, az az, hogy a mgahtározó problémákkal senki nem tudott semmit kezdeni. Az, hogy széles rétegek látják amostani kormányzást 'a legkisebb rossznak', csupán annak a következménye, hogy a 2002-2008 közötti masszív elkúrás minden tekintetben mélypont volt. Valójában azonban 2010 óta sem folyik más,mint egy alapvetően elkúrt gazdasági-politikai struktúra foltozgatása. Önmagában nem lenne döntő, hogy az ellenzék nem képes semmiféle értékelhető road map-et nyújtani a kilábaláshoz, mert valójában a mostani kormány sem tud. Úgyhogy egyszerűen az dönt, hogy többen hiszik el a Fidesznek 'vakra', hogy képes a szarból ostort fonni, mint az ellenzéknek (ugyancsak 'vakra'). Akimeg egyiknek sem hiszi el, az 'bizonytalan' illetve 'nem szavazó'. Jelen állás szerint ez a többség, hívőből viszont egyszerűen a kormánypártoknak van több.

"amit az ellenzék állít, az hazugság"

Igen, amit az ellenzék állít, annak az elsöprő többsége hazugság. És ez nagyjából független attól, hogy amit a kormány állít,annak is az elsöprő többsége hazugság.
@iii:

"Úgy van, a progresszív adózás szociális transzfer, méghozzá annak a legegyszerűbb formája. Pont ennek megváltoztatása miatt növekszik az egyenlőtlenség, méghozzá egyre jobban."

Bizony. Ugyanakkor az 'egyenlőség' szinten tartása, vagy növelése olyan költséget jelent, amit a jövedelemtermelő rétegek nem bírnak/bírnának el. 1.8 millió ember éppen, hogy el tud tartani másik 8 milliót a jelenlegi szinten, és a jelenlegi szint annyit jelent, hogy ez a szint nem, vagy csak egészen minimálisan képes növekedni. Terheld meg még jobban azt az 1.8 milliót, és még többen csomagolnak össze, még kevesebben sütik a tortát,amiből te 'egyenlően' osztogatnál.
@Sweet And Full Of Grace: Ez butaság, se az 1.8, se a 8 millió nem igaz. Az SZJA-val nem tartanak el senkit, hiszen a keveset keresők is dolgoznak. Miért ne lennének képesek a többet keresők arányosan többet fizetni? Akkor a minimálbéren tengődők hogy képesek rá?

A másik pedig, hogy azok számára se kedvező az egykulcsos adó, akik kivándorolnak. Éppen ezért is növekedett meg ebben az időszakban a kivándorlók száma, következményeképpen a csődöt mondott matolcsyzmusnak, amely egy szikrányi új munkahelyet nem hozott.
@Sweet And Full Of Grace: Nos, aki nem látja be, hogy a fideszes rendszer milyen minőségileg új szinten teszi tönkre az országot, azzal nem érdemes vitatkozni. Neked minden szar, ez is meg az is, tehát ne csináljunk semmit, úgysincs értelme. Vagyis jó ez, ami van.
Őszintén szólva nem érdekel ki lesz kormánypárton. Így is, úgy is, fel kellene gyújtani az egész Parlamentet. Úgy szar itthon minden, ahogy van. Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz. Egyik párt sem jó. Önös érdekek dominálnak náluk, szarnak az egész népre. Attól nem lesz alacsonyabb az élelmiszer ára, hogy a politikusok plakátjait nézegetem az utcán. Ki nem szarja le. Most őszintén, hogy ki van kormányon? Az érdekel, hogy alacsony legyen az élelmiszer ára a boltokban, hogy emeljék meg a szájbabaszott fizetést már végre. Mert a még a 100. ezer forintot sem lehet tisztességesen megkeresni anyámnak. Hiába dolgozik a kórházban adminisztrátorként. Úgy gondondolom egy 150 e Ft- dukálna neki is, ha már a rohadt minimálbér 100. e forint. Tudod mit? Basszák meg a kormánypártot. Évről évre szarabbul élünk. Ez a kurva nagy helyzet. Spórolni kell jobbra-balra, a rezsire, a bérletre, a sulira, még nyaralni sem mentünk el, már 12 éve. Szerintem nem az olyan baromságokkal kellene törődni, hogy euro legyen az országban, hanem a forintot kellene erősíteni és akkor nem járnék minden hónapban a váltóba, hogy többet érjen a fizetésem reálértéke. Hogy több mindent tudjak venni a boltban. Hogy jobban éljünk bazdmeg. Nem a határon túli magyarokkal kellene törődni, hanem a határon belüliekkel bazdmeg. Nem az oktatási rendszert kellene basztatni, hanem a fizetéseket megemelni bazdmeg. Rohadjon meg minden egyes politikus, mert csak a szájjuk jár, amíg ők mindent megtehetnek, meg megvehetnek, addig te meg fizeted ugyanúgy azt a kurva egykulcsos adót, mintha annyi lenne a szájbabaszott fizetésed, mint nekik. Pedig kurvára nem. Elmentek a kormánypárttal a picsába, mert semmire sem jó. Hova lett az igazság bazdmeg? Ellett adva.
@Sweet And Full Of Grace:
Van valami számszerű saccod arról, hogy az 1.8 millió összterhelése mennyivel lett kisebb - (vagy nagyobb...) - az szja átrendezésével?
@iii: Akkor örülj, az arányosan többet pont egy kulcsot jelent..
@Minorkavidor: Nos, még a New Deal se stimmel, Rooseveltnek nem volt részletes programja erre:

"Roosevelt entered office without a specific set of plans for dealing with the Great Depression; so he improvised as Congress listened to a very wide variety of voices"

en.wikipedia.org/wiki/New_Deal#New_Deal_.281933.E2.80.931938.29
@JJames: Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Amit leírsz, abból éppen az ellenkezője jönne ki, kórházi adminisztrátorként egyértelműen rosszul járt.

"Nem a határon túli magyarokkal kellene törődni, hanem a határon belüliekkel bazdmeg."

Ezek után meg pláne nem értem. Itt lehet a kulcsa az ellenzéknek, hogy miért gondolják ez emberek, amikor nyilvánvalóan rosszul jártak, hogy mégis a Fidesz a kisebbik rossz, vagyis a jobb nekik.
@iii:

"Nos, aki nem látja be, hogy a fideszes rendszer milyen minőségileg új szinten teszi tönkre az országot, azzal nem érdemes vitatkozni."

= aki mást gondol, amit én, azzal nem érdemes vitatkozni.

Ez is egy álláspont, de nem az enyém. Szerintem éppen azzal nem érdemes, sőt, nem értelmes vitatkozni, aki ugyanazt gondolja. De kétségkívül sem a jobb-, sem a baloldal (hát még a széljobb) hívei nem vitatkoznak egymással. Csak egymás arcába ordítjátok a magatok mantráit.
@Sweet And Full Of Grace: Hogy konkrétumot mondjak, már Orbán Viktor is 2.6 milliót emlegetett és az is hülyeség volt.

index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/22/valoban_2_6_millio_magyar_tartja_el_a_tobbit/
@Sweet And Full Of Grace: Nem a mást gondolása a probléma, hanem hogy értelmetlen.
@poszt

Teljes félreértése a politika lényegének a poszt.

Szó nincs arról, hogy xz politikusok miatt szegény magyar nép nem tudja leváltani orbánt, pedig hű de szeretné.

Az a társadalom, amelyiket meg lehet etetni a rezsicsökkentési marhasággal, amelyik birkaként tűrte a trafik ügyet meg a száz másikat, az ugyan nem akar semmit. Leginkább tenni nem akar.
A magyar társadalom egyrészt szeret elleni mint a befőtt, szereti az erős államot, és szereti a kiszámítható elnyomást. Szereti hinni azt, hogy az állampárthoz tartozás az ha nem is biztosít csodálatos életet, de mindenképp kényelmesebb, mint a csóringer ellenzékiekhez tartozás.
És orbán ezt pontosan érzékeli.

Úgyhogy nagyjából lehet készülni egy 20 éves NER etapra.
A magyar társadalom elvan ezzel a félállamszocialista-félnemzetikeresztény katyvasszal.
@iii: Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot . Nem hiszem , hanem tudom , hogy MAGYARORSZÁG jobban teljesít , vannak rá adatok IS . A link nem tény , pláne hogy baloldali ....
@Nemzeti Dohányos: Én éppenséggel a felső kulcs feletti részre gondoltam. De örülök :)
@Lencsés István: Barátom, először is a _ha_ nem kötőszó. A kötőszóval nem kezdünk mondatot pedig egy babona, nincs ilyen szabály.

Az index nem baloldali, egyrészt, másrészt a közölt grafikon tény. Ha szerinted nem, cáfold meg. A "Mo jobban teljesít" meg habonyárpádizmus, hazug kormánypropaganda. Némely dologra igaz, de annál sokkal többre pedig nem. Még arra sem, amivel büszkélkedni szoktak, mint adósságszint és munkahelyek száma. Túl sokat nézed a köz(gép)médiát, az a te bajod.
"Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben"

...és, akkor mi van?
Ne reménykedjetek, tényleg nem lesz kormányváltás, ezért is nem értem, miért írnak ennyien és erről a témáról? Nem lesz és kész. nyugodjanak meg az elvtársak és menjenek dolgozni, ennyire egyszerű.
@iii: Nem vagyok a barátod . A ha kötőszó . Kötőszóval NEM kezdünk mondatot . Az Index ( Amely nem kisbetű .... ) baloldali . A link nem tény , a gazdaság növekedett . Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésénél utoljára reagálok rád . A tényt nem kell cáfolni . A tény az hogy MAGYARORSZÁG jól teljesít . A rövidítés szint alatti . A kormánypropaganda nem hazug , mivel a kormány SOHA nem hazudik . Adósság csökkent , munkahelyek száma nőtt . Nincs ilyen , hogy . : " .... közgépmédia .... " . A közmédia igazat mondd veled ellentétben aki név nélkül ( azaz fosva ) hazudozik , ami szánalmas , ugyanakkor vicces , mert szarrá röhögöm magam rajtad , ahogy égsz . :D :D :D + :D :( ;) A te bajod meg az lesz , hogy hamarosan nem fogsz kommentálni név nélkül , pláne nem hazugságokat . :) ;) :D
@ggiza:
"...és, akkor mi van?"

Semmi különös nem lesz, csak haladunk tempósan visszafelé a paternalista társadalmi berendezkedés felé, és az ország beleássa magát a fejlődésképtelenség posványába.
Más semmi nem fog történni.
@ggiza: Ezt nem te döntöd el, remélhetőleg. Még. Bár lehet, hogy ezt is beírják az alkotmányba. Dolgozni meg szeretnénk, de nem hagyják.
@iii:

felhívnám a figyelmedet arra az apróságra, hogy a közalkalmazottak, a köztisztviselők, továbbá a központi költségvetés által finanszírozott, de magáncégeken keresztül teljesített mindenféle szolgáltatások és termékek foglakoztatottjainak szja-tehét is de facto a központi költségvetés fedezi. Lehet érvelni amellett, hogy ez valójában nem tisztán eltartotti viszony (hiszen pl egy rendőr, egy tanár vagy egy adóellenőr munkája össztársadalmi szinten benne van az előállított éretékben), de tisztán fiskális szempontból a költségvetéstől teljesen független privátszférából származó szja bevétel elég jól leképezi az 'eltartó/eltartott' arányt.
Hol van az elsoszamu felelos, Schiffer, Orban egykori ugyvedje?
Ez a lista nem lehet teljes nelkule.
@Sweet And Full Of Grace:
Ezt ismerem, de ez egy egy kukkot sem szól arról, hogy a versenyszféra és a költségvetési szféra egymáshoz képesti terhelése hogyan változott.
iii- nek:

Figyelj te degenerált. Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Azt nevezik kisebbik rossznak bazdmeg, amit ismersz és nem vált be. A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg. Ezért írtam. Kössél bele nyugodtan bazdmeg Úgy sem jut el az agyadig, mert ez neked már magas úgy vettem észre.
Talán nem szellősen kellene olvasni. Nem írom le mégegyszer bazdmeg. De azért kiemelem belőle neked a lényeget, hamár szellősen olvasol bazdmeg.
Őszintén szólva nem érdekel ki lesz kormánypárton. Így is, úgy is, fel kellene gyújtani az egész Parlamentet. Úgy szar itthon minden, ahogy van. Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz. Egyik párt sem jó. Önös érdekek dominálnak náluk, szarnak az egész népre. Attól nem lesz alacsonyabb az élelmiszer ára, hogy a politikusok plakátjait nézegetem az utcán. Ki nem szarja le. Most őszintén, hogy ki van kormányon? Elmentek a kormánypárttal a picsába, mert semmire sem jó. Hova lett az igazság bazdmeg? Ellett adva.
Remélem eljutott már a pörgös agyadig végre, hogy teljesen mindegy, ki van kormánypárton bazdmeg.
@Lencsés István: A barátom az egy idézőjeles kifejezés volt, csak nem vetted észre.

Valóban, a ha kötőszó, ellenben ilyen szabály nem létezik, akármennyire is bizonygatod. "Éssel/háttal nem kezdünk mondatot", ezt szokták emlegetni, de ez is hülyeség, amely még az irodalmi nyelvre se igaz.

www.nyest.hu/hirek/hattal-kezdjuk-a-mondatot

"A link nem tény, a gazdaság növekedett." Csak nem az alkotmányba írtátok ezt is? A tényt kell cáfolni, ha az szerinted nem igaz, erre azonban nem vagy képes, csak ilyen bődületes kinyilatkoztatásokra.
@Lencsés István:

Dehogynem. Meglehetősen gyakran kezdünk kötőszóval mondatot, és ez ellen még a legbigottabb preskriptív nyelvészeknek sincs 'szabálya'.
@panelburzsuj:

"Ezt ismerem, de ez egy egy kukkot sem szól arról, hogy a versenyszféra és a költségvetési szféra egymáshoz képesti terhelése hogyan változott."

Ezt most nem egészen értem, kibontanád?
@JJames: De szép szád van, bazdmeg. Sajnos, a kérdésemre nem válaszoltál. Amit mondasz, az meg ellentmondásos. Akik négy évig szopattak, azokat nem ismered?

Valóban vannak olyanok, akiket még nem ismersz, de mindig csak azok közül lehet választani, akik már voltak kormányon?

Értem én, hogy szerinted fel kellene gyújtani az egészet. Az biztos segítene. Csak azt nem értem, hogy ha egyértelműen rosszabbul jártál a Fidesz alatt, mint korábban, akkor miért ők a kisebbik rossz?
@iii: Akkor sem vagyok a barátod , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A link nem tény , ha nem jut el , előző mondat jön . Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) ;) Én nem írtam az alkotmányba semmit , de ezek a tények , bármennyire is fáj ez neked . :) ;) Amit te linkeltél az nem tény , mivel a link nem tény te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D Amit írok , az a tény , ugyanis én csak akkor kommentelek , mikor tényem van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D

@Sweet And Full Of Grace: Aki kötőszóval kezd mondatot , az hibásan ír . A szabály az hogy kötőszóval NEM kezdünk mondatot .
@Gonbolkozó: Nem szükséges sárba taposni őket, saját maguk iszapbírkóznak, ahelyett, hogy az ország jobbá tételén fáradoznának, azaz előjönnének egy jó választási programmal.
@Sweet And Full Of Grace: Csakhogy az nem pusztán a privátszféra alkalmazottjainak SZJA-jából "tartják el", ezért nem stimmel ez a dolog. Másrészt ők ugyanúgy értéket termelnek, dolgoznak. Ha minden állami tulajdonban lenne, akkor 0 fő tartana el 10 milliót?
@JJames:
"Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz."

Egy demokrácia alavetően nem így működik.
Oké, magyarországon még nincs igazi demokrácia, nincs valós, a társadalomba beágyazódott demokratikus kultúra.
Erre még várni kell pár évtizedet.
Addig meg marad a NER meg a pangás.
@v2peti:
"azaz előjönnének egy jó választási programmal."

Tudod hány embert érdekelne?
Megmondom.
Talán ha százezret. De valszeg fölébecsültem.
@Lencsés István: Rajtad, barátom, konkrétan beszarok, nem találkoztam még ilyen fazonnal.

1. Légyszíves idézd azt a helyet, ahol bizonyítják, hogy a linkelt Index cikk adatai tévesek. Ha nem tudsz ilyet, hazudsz.

2. Légyszíves, idézd az a helyet, ahol le van írva az a szabály, hogy kötőszóval nem kezdünk mondatot. Ha nem tudsz ilyet, hazudsz. A mellékelt nyelvtudományi cikket szemmel láthatóan nem olvastad, pedig megéri.
Figyelj te degenerált. Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Azt nevezik kisebbik rossznak bazdmeg, amit ismersz és nem vált be. A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg.
Akik négy évig szopattak, azokat nem ismered? A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg. Vagyis a többi pártot nem ismered. Nem írtam oda hogy párt, de neked oda kellett volna külön. Degenerált.
"..de mindig csak azok közül lehet választani, akik már voltak kormányon?" A helyzet változott. Nem tudod, hogy cselekednének ebben az országhelyzetben, ezért nem ismered őket. Akik meg nem voltak kormánypárton, azok nem is lesznek bazdmeg. Hiába a rúgkapa bazdmeg, mert az lesz kormánypárton, akinek több pénze van bazdmeg. Eljutott?Sajnos ennyi időm volt rád denerált, szellősen olvasó barátom. Figyelj jobban legközelebb, lehet akkor nem teszel fel több idióta kérdést bazdmeg.
@feketeesfeher: "Semmi különös nem lesz, csak haladunk tempósan visszafelé a paternalista társadalmi berendezkedés felé, és az ország beleássa magát a fejlődésképtelenség posványába.
Más semmi nem fog történni."

Ne máááárrrr! Ez olyan, mint egy hitvita. Elfogadom, hogy más (kisebbségben lévő) véleményed van, osz't jóóóónapot. A kutya ugat, a karaván halad. Barátkozz meg a gondolattal. Arról nem is beszélve, mennyi jó mosogatói és csicska állás van Ángliában...
Jó a blog! :) Várom a folytatást. :)
@iii:" Ezt nem te döntöd el, remélhetőleg. Még. Bár lehet, hogy ezt is beírják az alkotmányba. Dolgozni meg szeretnénk, de nem hagyják."

Ne reménykedj. Orbánt mint magyar miniszter elnök, még minimum több mint 8 évig fogod kritizálni. Ez a dolgod.
@Sweet And Full Of Grace:
Te írtad:

"1.8 millió ember éppen, hogy el tud tartani másik 8 milliót a jelenlegi szinten, és a jelenlegi szint annyit jelent, hogy ez a szint nem, vagy csak egészen minimálisan képes növekedni. Terheld meg még jobban azt az 1.8 milliót, és még többen csomagolnak össze, még kevesebben sütik a tortát,amiből te 'egyenlően' osztogatnál."

Én úgy tippeltem, hogy az általad emlegetett 1.8 millió a tisztán piaci szereplők, a versenyszférában foglalkoztatottak száma. És hogy azt bizonygatod, hogy az általános - minden szférában ugyanúgy érvényes szja-átrendezés (egykulcs bevezetése, jóváírás eltörlése) a versenyszféra terhein könnyített - illetve a progresszív adózás visszahozása a piaci szféra nemzetközi versenyképességét rontaná.

Én meg azt kérdezem, hogy ezt a hatást miből olvasod ki.

A megadott forrás ilyen bontást nem tartalmaz.
Na igen. Ezek a kispályás balfaszok. Ezek is hozzátesznek a buktához, de nem ők lesznek a fő okai, hanem a három nagy balfasz, akik remegnek a hatalomért.
@ggiza:
"Ez olyan, mint egy hitvita."

Ez nem hit kérdése.
Maga a rendszer erre van kódolva.

Ha egy ország arra kondicionálódik, hogy a lojalitás nagyobb érték mint a tudás, ha az erőforrásokhoz való hozzájutásnál nagyobb előny az uralkodó párthoz fűződő viszony, mint a tehetség, az innovációs készség, és az üzleti hozzáértés, ha egy komplett ország elhiszi, hogy a közgazdaságtani alapok a rezsicsökkentésnél nem számítanak, ha egy ország tapsikol a nemzeti mázzal leöntött gazdasági koncepciók nélküli államosításoknak, akkor az biz azt jelenti, hogy marad a pangás a mocsár.
A témához:
Nem értem a szerzőt, miért ezekkel a jelentéktelen mellékszereplőkkel kezdte a cikksorozatot (remélem) ?
Szvsz a rengsor a következő:
1. a még mindig közutálatnak örvendő gyurcsányt a mai napig nem küldték el a halál f*szára (az összes dem. ell.-i tömörülés)
2. az mszps öregeket a mai napig nem küldték el a halál f*szára
3. nem kértek bocsánatot öszödért, 2006-ért
3. a libás nem próbálta meg az mszp/gyurcsány nélkül
4. bár sz*r a fidesz, de náluk legalább vannak olyan rétegek, akik legalább azt hiszik, hogy történt valami az ö érdekükben (pl. akik legálisan dolgoznak és gyereket vállalnak)
5. a fidesz egyszerüen nem kúrta úgy el, mint a szocik.

Az lmp-s/juhászos/karácsonyos bohóckodás csak hab a tortán

Nem tartozik szorosan a témához, de megkérdezném a "demokratikus ellenzék" rajongóit, hgoy mit szólnak az ukrán fejleményekhez! Szabad nekik gyújtogatni meg mindent összesz*rni/h*gyozni a parlament körül? Vagy egy (szerintük) jó célért ez megengedett? Tényleg érdekelne a véleményük.
@barli: kis gondom van a számozással, bocs. A helyes sorrend természetesen: 1,2,3,4,5,6 :)
Miért olyan nehéz elfogadni, hogy a többségnek jó ami most van?
Ezek itt mind jelentéktelen vizesnyolcasok.
"Kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani
a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban hibás rendszerét 2014-ben?"

Azért nem olyan nehéz erre a kérdésre válaszolni; a választók miatt nem lehet leváltani...
@lavór: és természetesen, aki a fideszre szavaz, az mind "birka", "agymosott", aki az ellenzékre, az nem.
"kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort?"

A sok birka miatt, akik ra szavaznak. Ketfele tipusat ismerem ezeknek. Az egyik ket szamot sem tud osszeadni, igy kivalo alanya a fideszes demagogianak. A masik pontosan latja, hogy Orban a szakadekba viszi az orszagot, de ugy gondolja, hogy addig is, amig a szakadekig erunk, az o kis penzecskeje (egykulcsos ado, rezsicsokkentes stb.) legyen rendben.
Tudjátok miért nem lesz kormányváltás?
Ezért:
www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20131118_fidesz.html
A baloldali szavazótábor törzse most áll kihalás alatt, az MSZP szavazók több mint fele 55 év feletti. Nekem ez az év képe :)
Aki az élete nagy részét nem a szocializmusban élte, az már nem fogékony az MSZP/DK ideológiára
Többek közt azért sem lesz kormányváltás, mert fideszünk már előre elcsalta az egészet a választókörzetek, törvények átírásával.
@salv:
van még egy kategória is: aki legálisan dolgozik és családot szeretne..
@Kuviklacz: A pártszövetségek magasabb küszöbe nem újdonság, így volt ez korábban is, csak szólok.
@salv: A stabil fideszeseken kívül van még kb. hatmillió választópolgárt, ezek több mint fele el is szokott menni szavazni. Őket meg lehetne szólítani egy arra érdemes alakulatnak, csakhogy ilyet sehol sem látni.
@álfirkász: értsd meg no, ha többen lennétek, ti nyernétek. Nem kicsit, nagyon! Ennyire egyszerü ez.
@feketeesfeher: Ne legyél ennyire "nájv" (naiv). Az általad preferált "erők" :)képviselőinek kormányzása alatt sem volt ez másként. Valamint, amint láthatod, meseházy meg a libás alatt sem várhatnátok jelentő változásra, némi átrendezés, 2% innét oda, onnét meg ide, az út ki van jelölve. Másrészről, szerintem túl sok klubrádiót hallgatsz, meg ATV-t nézel.
@barli: hol találsz ezek közt _értelmes_ embert, aki a fideszre szavazna?
Talán a közmunka című rabszolgamunkára ítéltek közt?
Vagy azok közt, akiknek a munkahelyét a közmunkával veszik el?
@nu pagagyí: Arra a szabadságra gondolsz, amiben március 15-én a a Nemzeti Múzeum előtt a kisgyerekes anyukától elvették a vizesflakont, mert az veszélyes?
@ggiza:
Tévém nincs, rádiót ritkán hallgatok.
Neked meg érveid nincsenek.

Úgyhogy hagyjuk.
@DFK: nem, biztosan arra a szabadságra gondolt, ahol kövér elvtársat vigyázzállásban kell köszönteniük a képviselőknek a parlamenti üléseken.
@salv: nyilván, aki nem az éltakad preferált társaságra szavaz, az birka.Hogyan is lehetne ez másképp?
@álfirkász:
"hol találsz ezek közt _értelmes_ embert, aki a fideszre szavazna?"

meg fogsz te még lepödni..

Vannak fideszdroidok, ez nem kérdés, sokan is. De vannak értelmesek is, akik látják, hogy nekik, esetleg a gyereküknek jobb ma a fidesz, mint bárki más a placcon. Nem jó, jobb.
Kevés jó dolga vana fidesznek, de az egykulcsos adó, a családi adókedvezmény és a segély csak munkáért alapelvek, amikért a legtöbbet szidják öket, az mindenképpen jó. Lehet, hogy sok értelmes családos nem fog leszavazni a fideszre, de ha az ellenzék mindezt eltörli, akkor rájuk se fog, az tuti. A plebsnek meg elég a rezsicsökkentés, úgyhogy szívás van a bal oldalon..
Szóval aza helyzet, hogy nem elég a jó program, az is kell, hogy a választók lássák, képes vagy kormányozni. A jelenlegi baloldali ellenzék embereiről meg emlékeznek az emberek, hogy nemhogy rosszul, sehogy sem tudtak kormányozni (ld a bohóctréfa szintjére ereszkedő miniszterelnök casting).
@barli: az egykulcsos adó a magas keresetűeknek jó, senki másnak. Az átlagkeresetűek és plána az az alattiak szopnak, de rendesen miatta.
A "segély munkáért" szépen hangzik, épp csak egy ordas hazugság: munkavállalói joguktól megfosztott droidokként kezelik a segélyre szorulókat és kötelezik őket olyan munkára, amit más szívesen elvállalna, ha munkabért és munkavállalói jogokat kapna. Na aki ezt nem fogja fel, az nekem ne pofázzon, hogy ő értelmes ember!
@álfirkász:
az egykulcsos adó lényege nem az, hogy most többet keressél (bár gondolom ennek mindenki örült, aki kapott belöle), hanem az, hogy lássad, hogy ha többet/jobban dolgoznál, akkor többet tudnál hazavinni.
A jófej munkaadó meg azért nem tartja vissza esetleg a fizuemelést, mert úgyse te kapnád meg a nagy részét.
A szolidaritás szép és jó, de ha az nem elég szolidáris, ha tíszer többet keresel akkor tízszer többet adózol, akkor semmi sem az.
Nálunk nem arról szólt a többkulcsos adó, hogy aki gazdag azt jól kopasszuk meg, hanem arról, hogy aki legálisan keres(ne), azt jól kopasszuk meg.
És akkor csodálkoztok, hogy mindenki lelép..
legdurvább hazugságuk, hogy úgy benyalták magukat a szocik mögé, hogy a teljes összefogás szorgalmazásából hirtelen a dk kizárására irányuló erőfeszítés lett, magyarul semmi összefogás, ez teljesen hitelteleníti bajnait, és egyszerűen nem értem, milyen racionális szempont szól az elzárkózó politikájuk mellett - ugyanis így biztosan vesztenek.. többek között az én szavazatomat sem kapják meg....
Komolytalan az egész, kb annyira akarnak nyerni, mint 2002ben a fityesz. Semennyire, csak parlamenti fix fizu legyen aztán csókolom. Juhász Petike egy rádióban, mint műsorvezető ezt részletesen kifejtette, hogy be akar kerülni a parlamentbe, 3 gyereke van kell a pénz.
Ennyi
@belagezabela: 2006ra gondolsz? 2002ben szerintem nagyon is akartak nyerni.
@barli: na igen, ezért aztán a szarul keresőktől még többet vesznek el. Érthető!
Barom vagy, akit jól megvezetett a fideszes söpredék.
@Lencsés István: Nagyon gyengén muzsikálsz István! Csalódtam benned...
Az a ti bajotok, meg az ún. "demokratikus" ellenzéké, hogy be vagytok zárva saját szűkös gondolati keretetekbe. Ti tényleg elhiszitek, hogy itt diktatúra van, tombol a fasizmus, meg hogy a progresszív adótok az valóban a gazdagokat sújtotta. Ja, havi 150-160e bruttótól nálatok már gazdagnak számított az ember. Röhej! Ti tényleg elhiszitek, hogy aki nem ért veletek egyet, az csak fideszbirka lehet, aki semmit nem ért.
Szajkózzátok csak, hogy fizessenek a gazdagok, meg szorgalmazzátok csak, hogy a családi adókedvezményt majd átalakítjátok családi pótlékká!
Az emberek többsége persze emlékezni fog arra, hogy ki is volt gazdag a ti definíciótok szerint, meg kinek is volt jó a családi pótlék!
@délioldal: Neten nem lehet muzsikálni . Elhiszed hogy nem érdekel , mit csináltál velem kapcsolatban ? :D A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz valamit kezdeni , vagy csak személyeskedsz úgy ahogy nem lehet ? :O :D Te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D

@álfirkász: Mondatkezdés nagy betű . Ilyen nincs , hogy " .... anonímand .... " . Igen élek , nagy bánatodra . :) ;) :D A ténnyel tudsz valamit kezdeni amit a mocskod pofádba toltam te anonim , vagy csak személyeskedni próbálsz úgy ahogy nem lehet ? :D
@Lencsés István: Milyen ténnyel? Hogy beszélsz, te ostoba nyomorék?
@délioldal: Amit leírtam , te olvasni nem tudó anonim . :) ;) :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Úgy beszélek , ahogy akarod , meg ahogy megérdemled . :) ;) :D
@Lencsés István: Jól van Pityuka. Ha itt lennél, megsímogatmám a kis buksidat, amiért ilyen okoska vagy.
@délioldal: Nem vagyok " .... Pityuka ... " , azaz tanulj meg olvasni IS . Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot . Ne irigykedj te buzi . :) ;) :D
Az ellenzék lehet bármilyen gyenge,a fityusz 1000-szeresen alulmúlja.Esélye sincs a fityusznak jó ideig a hatalom közelébe kerülni,magas még nekik az a dolog ami a fajtájuk miatt alakult ki a világban,az általános és titkos szavazás!
@Lencsés István: :D

Most aztán jól megmondtad. Ennyire futja a tudásodból?
@hederg:

A Gyurcsány nyilvánosan soha nem vallotta be hogy hazudott, ha nyilvánosan megkérdezik, azóta is letagadja és azt állítja hogy ő nem hazudott.
@délioldal: Annak örülsz , hogy nem tudsz érdemben reagálni ? :D Te tömegszerencsétlenség . :D Többre is futja , de ezzel sem tudsz mit kezdeni , te félős . :D
@kutya vacsorája: szerintem egyáltalán nem egyértelmű, hogy OV rendszere rossz. Inkább ilyen szimbolikus dolgokkal pl kultúra, nemzettudat, + mutyirendszer és az oktatással kapcsolatban vagyok kritikus, de ha az egészet nézem, akkor OV kormányának a teljesítménye szerintem 90 óta a legjobb.
@Lencsés István: Mire kellene reagálnom, te féleszű? Hagyj már békén a hülye szövegeddel! Nem veszed észre, hogy senki sem kíváncsi a baromságaidra és csak röhögünk rajtad. Szánalmas bolond vagy és annyi eszed sincs, hogy észrevedd magad. Amiket itt leírsz azok egyenlőek a nullával. Semmit sem érsz...
@délioldal: A rólam kialakított véleményed nem érdekel mert hazugság . A tény mióta hülye szöveg te idióta ? :D :O Arra kellene reagálnod , amire nem tudsz , mert egyszerűen égsz . :D :D :D + :D :) ;) Nem tudsz mit kezdeni az igazsággal , ezért próbálsz személyeskedni , de nemt udod hogy azt név nélkül nem lehet mert annyira szerencsétlen vagy . :D :D :D + :D :) ;) Elhiszed hogy nem érdekel hogy anoniman mit gondoltok rólam ? :D Élőben , névvel már nem menne .... Amiket írok , azok a tények . Többet érek mint te , sokkal ....
@panelburzsuj:

"És hogy azt bizonygatod, hogy az általános - minden szférában ugyanúgy érvényes szja-átrendezés (egykulcs bevezetése, jóváírás eltörlése) a versenyszféra terhein könnyített"

Nyilván könnyített, de egy percig sem állítottam, hogy a közszféra dolgozóinak kárára.

"illetve a progresszív adózás visszahozása a piaci szféra nemzetközi versenyképességét rontaná."

A baloldal az szja emelését tervezi, ami nyilván rontaná a privátszféra versenyképességét. Kivéve a bankokat, energetikai és telekom-vállalatokat, amelyek ágazati különadóinak eltörlését fedeznék az szja-emelésből.
@Lencsés István: Jól van Pityuka! Ismét nagyon ügyes voltál! Egyéb értelmes hozzáfűznivaló? Bár tudnád, mennyire lenézlek...
@délioldal: Nem vagyok " .... Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni , ha ez nem történik meg , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Nem érdekel mennyire nézel le , nem érdekel egy hazug félős véleménye . :) ;) :D :D :D + :D
@délioldal: Aztán még te magyarázol érdemi hozzászólásról ? :D Év vicce vagy nálam , köszönöm . :) :D :D :D + :D
@Lencsés István: Csak rajtad röhögtem, olyan szánalmas és ostoba vagy... Bocs, hogy ezt váltod ki belőlem, de egyszerűen besírok minden egyes hozzászólásod után:D
@délioldal: A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A rövidítés szint alatti . Szóval helyedben kussolnék az ostobaságról . :) ;) :D :D :D + :D Én is sírva röhögök hogy mekkora buzi vagy . :D :D :D + :D
@Lencsés István: Majd ha egymásba botlunk valahol, jusson eszedbe amiket most leírtál;) Megismerlek majd, ne aggódj!
@délioldal: Eszembe fog jutni , mert ezek a tények . :) ;) Nem aggódom , élőben legalább vállalnod kell a mocskos pofád meg a neved is ! Bár nem hiszem hogy valaha is találkoznánk , ahhoz te túlságosan félsz . :'(
@Lencsés István: Hahaha! Jól van Pityuka! Látom túl sok önbizalmad mellé a sors kevés észt osztott. Valamit valamiért. Ez van:) Szerintem kezdj el gyúrni és gyakorold a futást!
@feketeesfeher: Azért többet szerintem! Most mindenkit megetettek azzal, hogy jajj de jó dolog a rezsicsökkentés. Sokan meg bedőltek neki, holott ezt máshol (pl. ránk hárított bankadó), visszaveszik tőlünk.
süti beállítások módosítása