Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben

2013.12.03. 07:00 aaron.

gerinc.jpg

Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre, majd Orbán leváltása után kell tisztázni ezeket a dolgokat”. Ebben a blogposztban azt fogom szemléltetni - a teljesség igénye nélkül - egy mini-arcképcsarnok formájában, hogy szerintem kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban elbaszott rendszerét 2014-ben. Ebben a galériában elsőként a lassan véget érő 2010-2014-es ciklus legnagyobb politikai árulóira fogok koncentrálni, mert szerintem nekik volt döntő szerepük abban, hogy gyakorlatilag már a választás előtt fél évvel temethetjük a bármilyen jellegű 2014-es kormányváltásról szóló álmokat. A 2011-ben és 2012 első felében még elsöprő erejűnek tűnő civil összefogás az egész rendszer ellen az alábbi emberek segítségével szinte a semmibe szublimált. Lássuk hát az ellenzék büszkeségeit:

1. Juhász Péter

juhi2.jpg

"Magyarországon eddig minden új politikai erő azt üzente a társadalomnak, hogy tessék, itt egy erős ember, bízzatok meg benne és szavazzatok rá, ő majd orvosolja az ország bajait. A mi ügyünk más. Szerintünk csak az erős civil társadalom teheti számonkérhetővé a hatalmat és biztosíthatja a jogainkat, és a probléma éppen abban áll, hogy még mindig hiszünk az “erős ember” mítoszában – holott az csak az ország putyinizálódásához vezethet és kiszolgáltat minket a bal- és jobboldali populizmusnak."

Nem tetszik a rendszer-bloginterjú, 2011.10.20.

Az egykori legalizációpárti aktivista gyakorlatilag egy kis csapattal, adományokból szervezett százezres rendszerellenes tüntetéseket, aminek köszönhetően a Milla már 2011-re nemcsak az Orbán-kormány, de a harmadik köztársaság alapjáraton is hibás rendszerének leváltásának egyik fő reménységévé vált. Ezt  - egy kínos alternatív köztársasági elnökös bohóckodással fűszerezve – gyakorlatilag alig több, mint egy év alatt sikerült porba rombolnia Juhinak, helyette egy apró, ötszázalékos SZDSZ-utánzat egyik kis-közepes méretű fogaskerekévé sikerült varázsolnia a Millát. Százezres civil tüntetésekből tizenötezres szoci nyugdíjasmajális lett, értelmes, mondanivalóval rendelkező aktivistákból pedig színpadon civakodó Gyurcsány, Bajnai, Kuncze, Mesterházy. Juhi egykoron a szememben egy antipolitikus, fasza tüntetéseket szervező, irtó menő aktivista volt.  Mára kaptam helyette egy szürke, pártpropagandát nyivákoló, régi önmagát meghazudtoló Bajnai-csicskát, akit egyébként valami Juhásznak hívnak. Hiába no, a pénz nagy úr. Bazmeg... az MSZP-t és a Gyurcsányt.

Best Of Seggszáj:

Nem pártokban gondolkozunk, mi magunk nem válunk azzá, nem támogatunk egyet sem, és még szervezetté sem válunk, éppen azt példázva, hogy az a fontos, hogy az egyén tegyen saját magáért, és a közösségért. (...) Ne pártoktól várjuk kizárólag a képviseletünket, hanem mi magunk képviseljük saját magunkat.

Gépnarancs, 2011.10.23.

Ne csináljunk úgy, minthogyha az előző kormányokat nem ugyanúgy pártok felett álló oligarchák próbálták volna meg irányítani, és ne őket szolgálták volna ki az akaratukkal. (...) Ne csináljunk úgy, hogy nem hatalmi érdekek mentén, hanem a közjóért cselekedtek volna.

ATV Egyenes Beszéd, 2012.10.10.

vs

Juhász erre úgy reagált: mivel a választásokon pártok indulnak, fontos, hogy megmutassák magukat az ellenzéki erők.

2013.10.09., MTV-tudósítás

Kedves Kollégám!

(...)kezdeményezzük azt, hogy október 23-én együtt ünnepeljünk, és küldjünk közös üzenetet a rezsimnek!

Arra kérlek tehát, hogy fogadd el meghívásomat az összellenzéki rendezvény szervezési kérdéseivel, előkészítésével kapcsolatos munkamegbeszélésre.

Juhász Péter levele Gyurcsány Ferencnek és a többi ellenzéki pártvezetőnek, 2013.10.07.

2. Kónya Péter

konya.jpg

"(...)a társadalmi párbeszéd az MSZP kormányzása alatt is gyakran látszatpárbeszéd volt.(...) Az MSZP sem tekinthető egyértelműen baloldali, a Fidesz sem egyértelműen jobboldali pártnak, ha a kommunikációjukat, a tényleges politikájukat nézzük. Pontosabban nem kötődnek ideológiákhoz, hanem az aktuális politikai érdekeiket követik."

Galamus-interjú, 2012.10.17.

A másik nagy reménység, a Szolidaritás alapvetően azért indult jól, mert valóban hús-vér, hétköznapi munkások tüntetései nyomán rajzolódott ki a szervezet. Persze aztán nem kellett sok időnek eltelni, hogy kibújjon a szög a zsákból, elkezdődjenek az ocsmány hatalmi harcok. Őszintén szólva én 2012 októberében már alig lepődtem meg azon, hogy Kónya beleállt az egészbe, és hogy a húsosfazék szagára neki is rögtön vérbe fordult a szeme. Persze ez messze sem menti fel az alól, hogy benne bízó dolgozó emberek ezreit árulta el, amikor beleállt egy technokrata, multipárti és egyébként teljesen inkompetens miniszterelnök hadseregébe altisztnek. Kónya Péter szerintem pontosan az a személy, aki egy ilyen rendszerbe tökéletesen belesimulva, valahogy mindig szépen továbbsunnyog. Őszintén remélem, hogy 2014-ben nem fog neki sikerülni, mert az ilyen sunyi, saját bajtársait pofátlanul átbaszó alakoktól komolyabb gyomorproblémák törnek rám, mint az egyszeri rádiós műsorvezetőre az étolaj-tej-szűz sör-szőlő-paradicsomlé kombótól.

Best Of Seggszáj:

"Mi nem azért szerveződtünk össze, mert az a célunk, hogy hatalomra kerüljünk. Nincsenek olyan személyes ambícióink, hogy a jövőben majd képviselők, miniszterek, miniszterelnökök, vagy ki tudja, mik leszünk. A hatalomba kerülést, a hatalom befolyásolása eszközének tekintjük, de nem mindenáron elérendő célnak!"

Kónya Péter nyílt levele a Szolidaritás Mozgalom szimpatizánsaihoz, 2012.02.23.

vs

A pártot harmincan alapították, teljes neve: Együtt 2014 Választói Szövetség Párt.

Társelnökei a három alapító egyesületet képviselő politikusok: Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke, Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke és Juhász Péter, a Milla Egyesület korábbi vezetője.

MTI-hír, 2013.03.08.

 

3. Jávor Benedek

javor.png

"Az MSZP omoljon össze az október 3-i választásokat követően, akkor már mindegy lesz, hogy 'hol, merre'"

Magyar Hírlap, 2010.09.16.

Annak a pártnak a jelenlegi vezetője, amelyiknek a 2010-es MDF-SZDSZ-szövetség után sikerült új szintre emelni a politikai prostitúció fogalmát a magyar közéletben. Láttunk már temérdek hazudozó politikust a rendszerváltás óta. Láttunk már ellenzékben és kormányon teljesen mást mondó pártokat is bőven. De ilyet még nem.

Az egy dolog, hogy egy - egyébként vállalható elveket valló - pártra százezrek szavaznak, majd amikor egyes pártprominensek úgy gondolják, hogy ezek a témák kifújtak, vagy már nem menők többé, vagy nem lehet velük kormányra kerülni, akkor egész egyszerűen megpróbálják megváltoztatni a párt komplett irányát.  Az, hogy ennek sikertelensége után tízesével lépnek ki a pártból és léptetik ki a tagság 20%-át egy másik pártba, az egy másik dolog. De az, hogy utána az LMP szavazóinak köszönhető, listán szerezett mandátumokat megtartják maguknak, merthogy  „ez az ország érdeke”, az gyurcsányi magasságokba emeli a vastagbőr-faktort.

Jávor Benedek persze csak az egyik fő mozgatórugója a Párbeszéd Bajnaiért históriájának. Azért bátorkodtam őt kiemelni, mert iskolapéldája annak, hogy hogyan lesz egy egyébként becsületes, jó célokért küzdő, faszaságokat mondó politikusból - a pénz és a pozíciók szagának hatására - korábbi önmagából totálisan kifordult, porcelánbolti elefántként viselkedő gerinctelen szabotőr. 

Best Of Seggszáj:

Ha az Együtt 2014 a MSZP-vel való koalíció előszobája, akkor nem veszünk részt benne. Nagyon problémásnak tartjuk a szövetséget a szocialistákkal.

Origo, 2012.11.14.

vs

Az összefogás tehát megszületett, az Együtt-PM és az MSZP döntéshozói felelős és bölcs döntést hoztak akkor, amikor a politikát nem saját ambícióikra szűkítették le (még jó!, bár mindenki így gondolkodna), hanem az ország érdekét és a szavazatok maximalizálását tartották szem előtt.

javorbenedek.blog.hu, 2013.10.24

4. Karácsony Gergely

karacsony.jpg

(...)az LMP volt frakcióvezetője egy, a Debreceni Egyetemen tartott előadásában egyebek közt a következőket mondta: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”

atv.hu, 2012.11.26.

A PM nevű formáció elnökségi tagja, hasonlóan társaihoz, kezdő áruló. Még csak az alsóbb lépcsőfokait járja a bőrvastagító képzésnek, de azért igyekszik több évfolyamot végezni egyszerre, és ennek lépten-nyomon meg is van az eredménye. Tulajdonképpen jobban megvetem azt, amit Karácsonyék csináltak, mint a Fideszes-KDNP-s öninterpelláló, gombnyomogató droidokat. Ez utóbbiak legalább következetesek voltak, és ellentétben Gergővel és barátaival, nem köpték izomból pofán egykori elveiket, történetesen pont azokat, amiknek több százezer választópolgár bizalmát köszönhették.

A pártszakadás után nem sokkal, amikor többek között én is éles kritikával illettem az LMP árulóit, még sikerült fokozni a fokozhatatlant: hosszú blogbejegyzéseken és kommentháborúkon keresztül magyarázták a bizonyítványukat, olyan jellegű mantrákkal dobálózva, hogy "mi majd megváltoztatjuk az Együtt politikáját" meg "jobb útra térítjük őket" és persze "lesz saját frakciónk". Tulajdonképpen szinte kínosabb az, hogyha ők ezekben az irtózatos baromságokban tényleg hisznek, mintha csak simán hazudnának. Ez utóbbi ugyanis azt jelenti: az E14-PM(-később MSZP- és olykor-olykor Gyurcsány)-szövetséggel pusztán összenő, ami összetartozik. Ám ha ezek a "tisztelt" urak tényleg komolyan hittek benne, hogy majd ők aztán jól befolyásolják Bajnait, az nem csak azt jelentené, hogy komplett idióták, hanem azt is, hogy teljesen alkalmatlanok erre az egészre. Mert ugye helyzetfelismerés, tárgyalási taktika, satöbbi, mind-mind egyes alá.

 Best Of Seggszáj:

(...)minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a baloldali zöld politikának önálló frakciója legyen a következő országgyűlésben. (...) Mi nem azért hoztuk létre a PM-et, hogy legyen egy szervezet, amin átzsilipelhetünk az Együtt 2014-be. Nem adtuk el Bajnaiéknak az arcunkat matricának.

hvg.hu, 2013.02.21.

 vs

Felhatalmazást adott a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségének a párt legutóbbi taggyűlése arra, hogy szükség esetén akár közös szervezetként induljanak a jövő évi választásokon az Együtt pártjával.

NOL-értesülés, 2013.10.09.

Következő posztomban majd a totális kudarc katalizátoraiként működő ellenzéki komédia pártvezetőivel fogok foglalkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr295654332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:13:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Program, program... Szerintetek 1990 óta, hányszor nyertek programmal?

És Nyugaton hányszor nyertek programmal?

Én Roosewelt New Deal -jére emlékszem. Azonkívül a 2 kezemen megtudom számolni, hogy hányszor nyertek a pártok programmal...
@iii:

"Nos, a hozzád hasonló "langyosoknak" is köszönhetjük, hogy a nép nagyobb része még nem látja át, hova vezet az orbáni rendszer. Mert szerinted - ezek szerint - a Fidesz nem teszi tönkre az országot, minden a legjobb úton megy, amit az ellenzék állít, az hazugság."

Szerintem a Fidesz nem teszi tönkre az országot, ez az ország Fidesz nélkül is tönkre van menve. A messinaisztikus hevület, hogy ti. 'azok' tönketszik az országot, a 'mieink' pedig megmentenék, alapvetően illúzió, vagy még inkább nettó hülyeség, ami viszont alkalmas arra, hogy a lebutított szlogenekre vevő, érzelemvezérelt szavazótáborok minden érdemi tartalomtól függetlenül lelkesedjenek emezért, és teljes erőből gyűlöljék amazt. A rendszerváltás óta szarabbnál szarabb kormányok váltják egymást (előtti is minősíthetetlenül szar volt a kormányzat, csak nem váltogattuk a garnitúrákat), és ha valami tisztán látszik, az az, hogy a mgahtározó problémákkal senki nem tudott semmit kezdeni. Az, hogy széles rétegek látják amostani kormányzást 'a legkisebb rossznak', csupán annak a következménye, hogy a 2002-2008 közötti masszív elkúrás minden tekintetben mélypont volt. Valójában azonban 2010 óta sem folyik más,mint egy alapvetően elkúrt gazdasági-politikai struktúra foltozgatása. Önmagában nem lenne döntő, hogy az ellenzék nem képes semmiféle értékelhető road map-et nyújtani a kilábaláshoz, mert valójában a mostani kormány sem tud. Úgyhogy egyszerűen az dönt, hogy többen hiszik el a Fidesznek 'vakra', hogy képes a szarból ostort fonni, mint az ellenzéknek (ugyancsak 'vakra'). Akimeg egyiknek sem hiszi el, az 'bizonytalan' illetve 'nem szavazó'. Jelen állás szerint ez a többség, hívőből viszont egyszerűen a kormánypártoknak van több.

"amit az ellenzék állít, az hazugság"

Igen, amit az ellenzék állít, annak az elsöprő többsége hazugság. És ez nagyjából független attól, hogy amit a kormány állít,annak is az elsöprő többsége hazugság.
@iii:

"Úgy van, a progresszív adózás szociális transzfer, méghozzá annak a legegyszerűbb formája. Pont ennek megváltoztatása miatt növekszik az egyenlőtlenség, méghozzá egyre jobban."

Bizony. Ugyanakkor az 'egyenlőség' szinten tartása, vagy növelése olyan költséget jelent, amit a jövedelemtermelő rétegek nem bírnak/bírnának el. 1.8 millió ember éppen, hogy el tud tartani másik 8 milliót a jelenlegi szinten, és a jelenlegi szint annyit jelent, hogy ez a szint nem, vagy csak egészen minimálisan képes növekedni. Terheld meg még jobban azt az 1.8 milliót, és még többen csomagolnak össze, még kevesebben sütik a tortát,amiből te 'egyenlően' osztogatnál.
@Sweet And Full Of Grace: Ez butaság, se az 1.8, se a 8 millió nem igaz. Az SZJA-val nem tartanak el senkit, hiszen a keveset keresők is dolgoznak. Miért ne lennének képesek a többet keresők arányosan többet fizetni? Akkor a minimálbéren tengődők hogy képesek rá?

A másik pedig, hogy azok számára se kedvező az egykulcsos adó, akik kivándorolnak. Éppen ezért is növekedett meg ebben az időszakban a kivándorlók száma, következményeképpen a csődöt mondott matolcsyzmusnak, amely egy szikrányi új munkahelyet nem hozott.
@Sweet And Full Of Grace: Nos, aki nem látja be, hogy a fideszes rendszer milyen minőségileg új szinten teszi tönkre az országot, azzal nem érdemes vitatkozni. Neked minden szar, ez is meg az is, tehát ne csináljunk semmit, úgysincs értelme. Vagyis jó ez, ami van.
Őszintén szólva nem érdekel ki lesz kormánypárton. Így is, úgy is, fel kellene gyújtani az egész Parlamentet. Úgy szar itthon minden, ahogy van. Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz. Egyik párt sem jó. Önös érdekek dominálnak náluk, szarnak az egész népre. Attól nem lesz alacsonyabb az élelmiszer ára, hogy a politikusok plakátjait nézegetem az utcán. Ki nem szarja le. Most őszintén, hogy ki van kormányon? Az érdekel, hogy alacsony legyen az élelmiszer ára a boltokban, hogy emeljék meg a szájbabaszott fizetést már végre. Mert a még a 100. ezer forintot sem lehet tisztességesen megkeresni anyámnak. Hiába dolgozik a kórházban adminisztrátorként. Úgy gondondolom egy 150 e Ft- dukálna neki is, ha már a rohadt minimálbér 100. e forint. Tudod mit? Basszák meg a kormánypártot. Évről évre szarabbul élünk. Ez a kurva nagy helyzet. Spórolni kell jobbra-balra, a rezsire, a bérletre, a sulira, még nyaralni sem mentünk el, már 12 éve. Szerintem nem az olyan baromságokkal kellene törődni, hogy euro legyen az országban, hanem a forintot kellene erősíteni és akkor nem járnék minden hónapban a váltóba, hogy többet érjen a fizetésem reálértéke. Hogy több mindent tudjak venni a boltban. Hogy jobban éljünk bazdmeg. Nem a határon túli magyarokkal kellene törődni, hanem a határon belüliekkel bazdmeg. Nem az oktatási rendszert kellene basztatni, hanem a fizetéseket megemelni bazdmeg. Rohadjon meg minden egyes politikus, mert csak a szájjuk jár, amíg ők mindent megtehetnek, meg megvehetnek, addig te meg fizeted ugyanúgy azt a kurva egykulcsos adót, mintha annyi lenne a szájbabaszott fizetésed, mint nekik. Pedig kurvára nem. Elmentek a kormánypárttal a picsába, mert semmire sem jó. Hova lett az igazság bazdmeg? Ellett adva.
@Sweet And Full Of Grace:
Van valami számszerű saccod arról, hogy az 1.8 millió összterhelése mennyivel lett kisebb - (vagy nagyobb...) - az szja átrendezésével?
@iii: Akkor örülj, az arányosan többet pont egy kulcsot jelent..
@Minorkavidor: Nos, még a New Deal se stimmel, Rooseveltnek nem volt részletes programja erre:

"Roosevelt entered office without a specific set of plans for dealing with the Great Depression; so he improvised as Congress listened to a very wide variety of voices"

en.wikipedia.org/wiki/New_Deal#New_Deal_.281933.E2.80.931938.29
@JJames: Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Amit leírsz, abból éppen az ellenkezője jönne ki, kórházi adminisztrátorként egyértelműen rosszul járt.

"Nem a határon túli magyarokkal kellene törődni, hanem a határon belüliekkel bazdmeg."

Ezek után meg pláne nem értem. Itt lehet a kulcsa az ellenzéknek, hogy miért gondolják ez emberek, amikor nyilvánvalóan rosszul jártak, hogy mégis a Fidesz a kisebbik rossz, vagyis a jobb nekik.
@iii:

"Nos, aki nem látja be, hogy a fideszes rendszer milyen minőségileg új szinten teszi tönkre az országot, azzal nem érdemes vitatkozni."

= aki mást gondol, amit én, azzal nem érdemes vitatkozni.

Ez is egy álláspont, de nem az enyém. Szerintem éppen azzal nem érdemes, sőt, nem értelmes vitatkozni, aki ugyanazt gondolja. De kétségkívül sem a jobb-, sem a baloldal (hát még a széljobb) hívei nem vitatkoznak egymással. Csak egymás arcába ordítjátok a magatok mantráit.
@Sweet And Full Of Grace: Hogy konkrétumot mondjak, már Orbán Viktor is 2.6 milliót emlegetett és az is hülyeség volt.

index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/02/22/valoban_2_6_millio_magyar_tartja_el_a_tobbit/
@Sweet And Full Of Grace: Nem a mást gondolása a probléma, hanem hogy értelmetlen.
@poszt

Teljes félreértése a politika lényegének a poszt.

Szó nincs arról, hogy xz politikusok miatt szegény magyar nép nem tudja leváltani orbánt, pedig hű de szeretné.

Az a társadalom, amelyiket meg lehet etetni a rezsicsökkentési marhasággal, amelyik birkaként tűrte a trafik ügyet meg a száz másikat, az ugyan nem akar semmit. Leginkább tenni nem akar.
A magyar társadalom egyrészt szeret elleni mint a befőtt, szereti az erős államot, és szereti a kiszámítható elnyomást. Szereti hinni azt, hogy az állampárthoz tartozás az ha nem is biztosít csodálatos életet, de mindenképp kényelmesebb, mint a csóringer ellenzékiekhez tartozás.
És orbán ezt pontosan érzékeli.

Úgyhogy nagyjából lehet készülni egy 20 éves NER etapra.
A magyar társadalom elvan ezzel a félállamszocialista-félnemzetikeresztény katyvasszal.
@iii: Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot . Nem hiszem , hanem tudom , hogy MAGYARORSZÁG jobban teljesít , vannak rá adatok IS . A link nem tény , pláne hogy baloldali ....
@Nemzeti Dohányos: Én éppenséggel a felső kulcs feletti részre gondoltam. De örülök :)
@Lencsés István: Barátom, először is a _ha_ nem kötőszó. A kötőszóval nem kezdünk mondatot pedig egy babona, nincs ilyen szabály.

Az index nem baloldali, egyrészt, másrészt a közölt grafikon tény. Ha szerinted nem, cáfold meg. A "Mo jobban teljesít" meg habonyárpádizmus, hazug kormánypropaganda. Némely dologra igaz, de annál sokkal többre pedig nem. Még arra sem, amivel büszkélkedni szoktak, mint adósságszint és munkahelyek száma. Túl sokat nézed a köz(gép)médiát, az a te bajod.
"Akik miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben"

...és, akkor mi van?
Ne reménykedjetek, tényleg nem lesz kormányváltás, ezért is nem értem, miért írnak ennyien és erről a témáról? Nem lesz és kész. nyugodjanak meg az elvtársak és menjenek dolgozni, ennyire egyszerű.
@iii: Nem vagyok a barátod . A ha kötőszó . Kötőszóval NEM kezdünk mondatot . Az Index ( Amely nem kisbetű .... ) baloldali . A link nem tény , a gazdaság növekedett . Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésénél utoljára reagálok rád . A tényt nem kell cáfolni . A tény az hogy MAGYARORSZÁG jól teljesít . A rövidítés szint alatti . A kormánypropaganda nem hazug , mivel a kormány SOHA nem hazudik . Adósság csökkent , munkahelyek száma nőtt . Nincs ilyen , hogy . : " .... közgépmédia .... " . A közmédia igazat mondd veled ellentétben aki név nélkül ( azaz fosva ) hazudozik , ami szánalmas , ugyanakkor vicces , mert szarrá röhögöm magam rajtad , ahogy égsz . :D :D :D + :D :( ;) A te bajod meg az lesz , hogy hamarosan nem fogsz kommentálni név nélkül , pláne nem hazugságokat . :) ;) :D
@ggiza:
"...és, akkor mi van?"

Semmi különös nem lesz, csak haladunk tempósan visszafelé a paternalista társadalmi berendezkedés felé, és az ország beleássa magát a fejlődésképtelenség posványába.
Más semmi nem fog történni.
@ggiza: Ezt nem te döntöd el, remélhetőleg. Még. Bár lehet, hogy ezt is beírják az alkotmányba. Dolgozni meg szeretnénk, de nem hagyják.
@iii:

felhívnám a figyelmedet arra az apróságra, hogy a közalkalmazottak, a köztisztviselők, továbbá a központi költségvetés által finanszírozott, de magáncégeken keresztül teljesített mindenféle szolgáltatások és termékek foglakoztatottjainak szja-tehét is de facto a központi költségvetés fedezi. Lehet érvelni amellett, hogy ez valójában nem tisztán eltartotti viszony (hiszen pl egy rendőr, egy tanár vagy egy adóellenőr munkája össztársadalmi szinten benne van az előállított éretékben), de tisztán fiskális szempontból a költségvetéstől teljesen független privátszférából származó szja bevétel elég jól leképezi az 'eltartó/eltartott' arányt.
Hol van az elsoszamu felelos, Schiffer, Orban egykori ugyvedje?
Ez a lista nem lehet teljes nelkule.
@Sweet And Full Of Grace:
Ezt ismerem, de ez egy egy kukkot sem szól arról, hogy a versenyszféra és a költségvetési szféra egymáshoz képesti terhelése hogyan változott.
iii- nek:

Figyelj te degenerált. Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Azt nevezik kisebbik rossznak bazdmeg, amit ismersz és nem vált be. A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg. Ezért írtam. Kössél bele nyugodtan bazdmeg Úgy sem jut el az agyadig, mert ez neked már magas úgy vettem észre.
Talán nem szellősen kellene olvasni. Nem írom le mégegyszer bazdmeg. De azért kiemelem belőle neked a lényeget, hamár szellősen olvasol bazdmeg.
Őszintén szólva nem érdekel ki lesz kormánypárton. Így is, úgy is, fel kellene gyújtani az egész Parlamentet. Úgy szar itthon minden, ahogy van. Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz. Egyik párt sem jó. Önös érdekek dominálnak náluk, szarnak az egész népre. Attól nem lesz alacsonyabb az élelmiszer ára, hogy a politikusok plakátjait nézegetem az utcán. Ki nem szarja le. Most őszintén, hogy ki van kormányon? Elmentek a kormánypárttal a picsába, mert semmire sem jó. Hova lett az igazság bazdmeg? Ellett adva.
Remélem eljutott már a pörgös agyadig végre, hogy teljesen mindegy, ki van kormánypárton bazdmeg.
@Lencsés István: A barátom az egy idézőjeles kifejezés volt, csak nem vetted észre.

Valóban, a ha kötőszó, ellenben ilyen szabály nem létezik, akármennyire is bizonygatod. "Éssel/háttal nem kezdünk mondatot", ezt szokták emlegetni, de ez is hülyeség, amely még az irodalmi nyelvre se igaz.

www.nyest.hu/hirek/hattal-kezdjuk-a-mondatot

"A link nem tény, a gazdaság növekedett." Csak nem az alkotmányba írtátok ezt is? A tényt kell cáfolni, ha az szerinted nem igaz, erre azonban nem vagy képes, csak ilyen bődületes kinyilatkoztatásokra.
@Lencsés István:

Dehogynem. Meglehetősen gyakran kezdünk kötőszóval mondatot, és ez ellen még a legbigottabb preskriptív nyelvészeknek sincs 'szabálya'.
@panelburzsuj:

"Ezt ismerem, de ez egy egy kukkot sem szól arról, hogy a versenyszféra és a költségvetési szféra egymáshoz képesti terhelése hogyan változott."

Ezt most nem egészen értem, kibontanád?
@JJames: De szép szád van, bazdmeg. Sajnos, a kérdésemre nem válaszoltál. Amit mondasz, az meg ellentmondásos. Akik négy évig szopattak, azokat nem ismered?

Valóban vannak olyanok, akiket még nem ismersz, de mindig csak azok közül lehet választani, akik már voltak kormányon?

Értem én, hogy szerinted fel kellene gyújtani az egészet. Az biztos segítene. Csak azt nem értem, hogy ha egyértelműen rosszabbul jártál a Fidesz alatt, mint korábban, akkor miért ők a kisebbik rossz?
@iii: Akkor sem vagyok a barátod , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A link nem tény , ha nem jut el , előző mondat jön . Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) ;) Én nem írtam az alkotmányba semmit , de ezek a tények , bármennyire is fáj ez neked . :) ;) Amit te linkeltél az nem tény , mivel a link nem tény te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D Amit írok , az a tény , ugyanis én csak akkor kommentelek , mikor tényem van , szóval ezt IS beszoptad . :) ;) :D

@Sweet And Full Of Grace: Aki kötőszóval kezd mondatot , az hibásan ír . A szabály az hogy kötőszóval NEM kezdünk mondatot .
@Gonbolkozó: Nem szükséges sárba taposni őket, saját maguk iszapbírkóznak, ahelyett, hogy az ország jobbá tételén fáradoznának, azaz előjönnének egy jó választási programmal.
@Sweet And Full Of Grace: Csakhogy az nem pusztán a privátszféra alkalmazottjainak SZJA-jából "tartják el", ezért nem stimmel ez a dolog. Másrészt ők ugyanúgy értéket termelnek, dolgoznak. Ha minden állami tulajdonban lenne, akkor 0 fő tartana el 10 milliót?
@JJames:
"Egyedül a kisebbik rosszat tudjuk megválasztani, ami a Fidesz."

Egy demokrácia alavetően nem így működik.
Oké, magyarországon még nincs igazi demokrácia, nincs valós, a társadalomba beágyazódott demokratikus kultúra.
Erre még várni kell pár évtizedet.
Addig meg marad a NER meg a pangás.
@v2peti:
"azaz előjönnének egy jó választási programmal."

Tudod hány embert érdekelne?
Megmondom.
Talán ha százezret. De valszeg fölébecsültem.
@Lencsés István: Rajtad, barátom, konkrétan beszarok, nem találkoztam még ilyen fazonnal.

1. Légyszíves idézd azt a helyet, ahol bizonyítják, hogy a linkelt Index cikk adatai tévesek. Ha nem tudsz ilyet, hazudsz.

2. Légyszíves, idézd az a helyet, ahol le van írva az a szabály, hogy kötőszóval nem kezdünk mondatot. Ha nem tudsz ilyet, hazudsz. A mellékelt nyelvtudományi cikket szemmel láthatóan nem olvastad, pedig megéri.
Figyelj te degenerált. Engem csak az érdekelne, hogy miért gondolod, hogy a Fidesz a kisebbik rossz? Azt nevezik kisebbik rossznak bazdmeg, amit ismersz és nem vált be. A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg.
Akik négy évig szopattak, azokat nem ismered? A többit jelenleg nem ismered, mert nem ők szoppattak négy évig bazdmeg. Vagyis a többi pártot nem ismered. Nem írtam oda hogy párt, de neked oda kellett volna külön. Degenerált.
"..de mindig csak azok közül lehet választani, akik már voltak kormányon?" A helyzet változott. Nem tudod, hogy cselekednének ebben az országhelyzetben, ezért nem ismered őket. Akik meg nem voltak kormánypárton, azok nem is lesznek bazdmeg. Hiába a rúgkapa bazdmeg, mert az lesz kormánypárton, akinek több pénze van bazdmeg. Eljutott?Sajnos ennyi időm volt rád denerált, szellősen olvasó barátom. Figyelj jobban legközelebb, lehet akkor nem teszel fel több idióta kérdést bazdmeg.
@feketeesfeher: "Semmi különös nem lesz, csak haladunk tempósan visszafelé a paternalista társadalmi berendezkedés felé, és az ország beleássa magát a fejlődésképtelenség posványába.
Más semmi nem fog történni."

Ne máááárrrr! Ez olyan, mint egy hitvita. Elfogadom, hogy más (kisebbségben lévő) véleményed van, osz't jóóóónapot. A kutya ugat, a karaván halad. Barátkozz meg a gondolattal. Arról nem is beszélve, mennyi jó mosogatói és csicska állás van Ángliában...
Jó a blog! :) Várom a folytatást. :)
@iii:" Ezt nem te döntöd el, remélhetőleg. Még. Bár lehet, hogy ezt is beírják az alkotmányba. Dolgozni meg szeretnénk, de nem hagyják."

Ne reménykedj. Orbánt mint magyar miniszter elnök, még minimum több mint 8 évig fogod kritizálni. Ez a dolgod.
@Sweet And Full Of Grace:
Te írtad:

"1.8 millió ember éppen, hogy el tud tartani másik 8 milliót a jelenlegi szinten, és a jelenlegi szint annyit jelent, hogy ez a szint nem, vagy csak egészen minimálisan képes növekedni. Terheld meg még jobban azt az 1.8 milliót, és még többen csomagolnak össze, még kevesebben sütik a tortát,amiből te 'egyenlően' osztogatnál."

Én úgy tippeltem, hogy az általad emlegetett 1.8 millió a tisztán piaci szereplők, a versenyszférában foglalkoztatottak száma. És hogy azt bizonygatod, hogy az általános - minden szférában ugyanúgy érvényes szja-átrendezés (egykulcs bevezetése, jóváírás eltörlése) a versenyszféra terhein könnyített - illetve a progresszív adózás visszahozása a piaci szféra nemzetközi versenyképességét rontaná.

Én meg azt kérdezem, hogy ezt a hatást miből olvasod ki.

A megadott forrás ilyen bontást nem tartalmaz.
Na igen. Ezek a kispályás balfaszok. Ezek is hozzátesznek a buktához, de nem ők lesznek a fő okai, hanem a három nagy balfasz, akik remegnek a hatalomért.
@ggiza:
"Ez olyan, mint egy hitvita."

Ez nem hit kérdése.
Maga a rendszer erre van kódolva.

Ha egy ország arra kondicionálódik, hogy a lojalitás nagyobb érték mint a tudás, ha az erőforrásokhoz való hozzájutásnál nagyobb előny az uralkodó párthoz fűződő viszony, mint a tehetség, az innovációs készség, és az üzleti hozzáértés, ha egy komplett ország elhiszi, hogy a közgazdaságtani alapok a rezsicsökkentésnél nem számítanak, ha egy ország tapsikol a nemzeti mázzal leöntött gazdasági koncepciók nélküli államosításoknak, akkor az biz azt jelenti, hogy marad a pangás a mocsár.
A témához:
Nem értem a szerzőt, miért ezekkel a jelentéktelen mellékszereplőkkel kezdte a cikksorozatot (remélem) ?
Szvsz a rengsor a következő:
1. a még mindig közutálatnak örvendő gyurcsányt a mai napig nem küldték el a halál f*szára (az összes dem. ell.-i tömörülés)
2. az mszps öregeket a mai napig nem küldték el a halál f*szára
3. nem kértek bocsánatot öszödért, 2006-ért
3. a libás nem próbálta meg az mszp/gyurcsány nélkül
4. bár sz*r a fidesz, de náluk legalább vannak olyan rétegek, akik legalább azt hiszik, hogy történt valami az ö érdekükben (pl. akik legálisan dolgoznak és gyereket vállalnak)
5. a fidesz egyszerüen nem kúrta úgy el, mint a szocik.

Az lmp-s/juhászos/karácsonyos bohóckodás csak hab a tortán

Nem tartozik szorosan a témához, de megkérdezném a "demokratikus ellenzék" rajongóit, hgoy mit szólnak az ukrán fejleményekhez! Szabad nekik gyújtogatni meg mindent összesz*rni/h*gyozni a parlament körül? Vagy egy (szerintük) jó célért ez megengedett? Tényleg érdekelne a véleményük.
@barli: kis gondom van a számozással, bocs. A helyes sorrend természetesen: 1,2,3,4,5,6 :)
Miért olyan nehéz elfogadni, hogy a többségnek jó ami most van?
Ezek itt mind jelentéktelen vizesnyolcasok.
"Kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani
a magyar nép Orbán Viktort és az alapjaiban hibás rendszerét 2014-ben?"

Azért nem olyan nehéz erre a kérdésre válaszolni; a választók miatt nem lehet leváltani...
@lavór: és természetesen, aki a fideszre szavaz, az mind "birka", "agymosott", aki az ellenzékre, az nem.
"kik miatt, és miért nem fogja tudni leváltani a magyar nép Orbán Viktort?"

A sok birka miatt, akik ra szavaznak. Ketfele tipusat ismerem ezeknek. Az egyik ket szamot sem tud osszeadni, igy kivalo alanya a fideszes demagogianak. A masik pontosan latja, hogy Orban a szakadekba viszi az orszagot, de ugy gondolja, hogy addig is, amig a szakadekig erunk, az o kis penzecskeje (egykulcsos ado, rezsicsokkentes stb.) legyen rendben.
Tudjátok miért nem lesz kormányváltás?
Ezért:
www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20131118_fidesz.html
A baloldali szavazótábor törzse most áll kihalás alatt, az MSZP szavazók több mint fele 55 év feletti. Nekem ez az év képe :)
Aki az élete nagy részét nem a szocializmusban élte, az már nem fogékony az MSZP/DK ideológiára
Többek közt azért sem lesz kormányváltás, mert fideszünk már előre elcsalta az egészet a választókörzetek, törvények átírásával.
@salv:
van még egy kategória is: aki legálisan dolgozik és családot szeretne..
@Kuviklacz: A pártszövetségek magasabb küszöbe nem újdonság, így volt ez korábban is, csak szólok.
@salv: A stabil fideszeseken kívül van még kb. hatmillió választópolgárt, ezek több mint fele el is szokott menni szavazni. Őket meg lehetne szólítani egy arra érdemes alakulatnak, csakhogy ilyet sehol sem látni.
@álfirkász: értsd meg no, ha többen lennétek, ti nyernétek. Nem kicsit, nagyon! Ennyire egyszerü ez.
@feketeesfeher: Ne legyél ennyire "nájv" (naiv). Az általad preferált "erők" :)képviselőinek kormányzása alatt sem volt ez másként. Valamint, amint láthatod, meseházy meg a libás alatt sem várhatnátok jelentő változásra, némi átrendezés, 2% innét oda, onnét meg ide, az út ki van jelölve. Másrészről, szerintem túl sok klubrádiót hallgatsz, meg ATV-t nézel.
@barli: hol találsz ezek közt _értelmes_ embert, aki a fideszre szavazna?
Talán a közmunka című rabszolgamunkára ítéltek közt?
Vagy azok közt, akiknek a munkahelyét a közmunkával veszik el?
@nu pagagyí: Arra a szabadságra gondolsz, amiben március 15-én a a Nemzeti Múzeum előtt a kisgyerekes anyukától elvették a vizesflakont, mert az veszélyes?
@ggiza:
Tévém nincs, rádiót ritkán hallgatok.
Neked meg érveid nincsenek.

Úgyhogy hagyjuk.
@DFK: nem, biztosan arra a szabadságra gondolt, ahol kövér elvtársat vigyázzállásban kell köszönteniük a képviselőknek a parlamenti üléseken.
@salv: nyilván, aki nem az éltakad preferált társaságra szavaz, az birka.Hogyan is lehetne ez másképp?
@álfirkász:
"hol találsz ezek közt _értelmes_ embert, aki a fideszre szavazna?"

meg fogsz te még lepödni..

Vannak fideszdroidok, ez nem kérdés, sokan is. De vannak értelmesek is, akik látják, hogy nekik, esetleg a gyereküknek jobb ma a fidesz, mint bárki más a placcon. Nem jó, jobb.
Kevés jó dolga vana fidesznek, de az egykulcsos adó, a családi adókedvezmény és a segély csak munkáért alapelvek, amikért a legtöbbet szidják öket, az mindenképpen jó. Lehet, hogy sok értelmes családos nem fog leszavazni a fideszre, de ha az ellenzék mindezt eltörli, akkor rájuk se fog, az tuti. A plebsnek meg elég a rezsicsökkentés, úgyhogy szívás van a bal oldalon..
Szóval aza helyzet, hogy nem elég a jó program, az is kell, hogy a választók lássák, képes vagy kormányozni. A jelenlegi baloldali ellenzék embereiről meg emlékeznek az emberek, hogy nemhogy rosszul, sehogy sem tudtak kormányozni (ld a bohóctréfa szintjére ereszkedő miniszterelnök casting).
@barli: az egykulcsos adó a magas keresetűeknek jó, senki másnak. Az átlagkeresetűek és plána az az alattiak szopnak, de rendesen miatta.
A "segély munkáért" szépen hangzik, épp csak egy ordas hazugság: munkavállalói joguktól megfosztott droidokként kezelik a segélyre szorulókat és kötelezik őket olyan munkára, amit más szívesen elvállalna, ha munkabért és munkavállalói jogokat kapna. Na aki ezt nem fogja fel, az nekem ne pofázzon, hogy ő értelmes ember!
@álfirkász:
az egykulcsos adó lényege nem az, hogy most többet keressél (bár gondolom ennek mindenki örült, aki kapott belöle), hanem az, hogy lássad, hogy ha többet/jobban dolgoznál, akkor többet tudnál hazavinni.
A jófej munkaadó meg azért nem tartja vissza esetleg a fizuemelést, mert úgyse te kapnád meg a nagy részét.
A szolidaritás szép és jó, de ha az nem elég szolidáris, ha tíszer többet keresel akkor tízszer többet adózol, akkor semmi sem az.
Nálunk nem arról szólt a többkulcsos adó, hogy aki gazdag azt jól kopasszuk meg, hanem arról, hogy aki legálisan keres(ne), azt jól kopasszuk meg.
És akkor csodálkoztok, hogy mindenki lelép..
legdurvább hazugságuk, hogy úgy benyalták magukat a szocik mögé, hogy a teljes összefogás szorgalmazásából hirtelen a dk kizárására irányuló erőfeszítés lett, magyarul semmi összefogás, ez teljesen hitelteleníti bajnait, és egyszerűen nem értem, milyen racionális szempont szól az elzárkózó politikájuk mellett - ugyanis így biztosan vesztenek.. többek között az én szavazatomat sem kapják meg....
Komolytalan az egész, kb annyira akarnak nyerni, mint 2002ben a fityesz. Semennyire, csak parlamenti fix fizu legyen aztán csókolom. Juhász Petike egy rádióban, mint műsorvezető ezt részletesen kifejtette, hogy be akar kerülni a parlamentbe, 3 gyereke van kell a pénz.
Ennyi
@belagezabela: 2006ra gondolsz? 2002ben szerintem nagyon is akartak nyerni.
@barli: na igen, ezért aztán a szarul keresőktől még többet vesznek el. Érthető!
Barom vagy, akit jól megvezetett a fideszes söpredék.
@Lencsés István: Nagyon gyengén muzsikálsz István! Csalódtam benned...
Az a ti bajotok, meg az ún. "demokratikus" ellenzéké, hogy be vagytok zárva saját szűkös gondolati keretetekbe. Ti tényleg elhiszitek, hogy itt diktatúra van, tombol a fasizmus, meg hogy a progresszív adótok az valóban a gazdagokat sújtotta. Ja, havi 150-160e bruttótól nálatok már gazdagnak számított az ember. Röhej! Ti tényleg elhiszitek, hogy aki nem ért veletek egyet, az csak fideszbirka lehet, aki semmit nem ért.
Szajkózzátok csak, hogy fizessenek a gazdagok, meg szorgalmazzátok csak, hogy a családi adókedvezményt majd átalakítjátok családi pótlékká!
Az emberek többsége persze emlékezni fog arra, hogy ki is volt gazdag a ti definíciótok szerint, meg kinek is volt jó a családi pótlék!
@délioldal: Neten nem lehet muzsikálni . Elhiszed hogy nem érdekel , mit csináltál velem kapcsolatban ? :D A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz valamit kezdeni , vagy csak személyeskedsz úgy ahogy nem lehet ? :O :D Te tömegszerencsétlenség . :D :D :D + :D

@álfirkász: Mondatkezdés nagy betű . Ilyen nincs , hogy " .... anonímand .... " . Igen élek , nagy bánatodra . :) ;) :D A ténnyel tudsz valamit kezdeni amit a mocskod pofádba toltam te anonim , vagy csak személyeskedni próbálsz úgy ahogy nem lehet ? :D
@Lencsés István: Milyen ténnyel? Hogy beszélsz, te ostoba nyomorék?
@délioldal: Amit leírtam , te olvasni nem tudó anonim . :) ;) :D A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Úgy beszélek , ahogy akarod , meg ahogy megérdemled . :) ;) :D
@Lencsés István: Jól van Pityuka. Ha itt lennél, megsímogatmám a kis buksidat, amiért ilyen okoska vagy.
@délioldal: Nem vagyok " .... Pityuka ... " , azaz tanulj meg olvasni IS . Kötőszóval ( ha ) nem kezdünk mondatot . Ne irigykedj te buzi . :) ;) :D
Az ellenzék lehet bármilyen gyenge,a fityusz 1000-szeresen alulmúlja.Esélye sincs a fityusznak jó ideig a hatalom közelébe kerülni,magas még nekik az a dolog ami a fajtájuk miatt alakult ki a világban,az általános és titkos szavazás!
@Lencsés István: :D

Most aztán jól megmondtad. Ennyire futja a tudásodból?
@hederg:

A Gyurcsány nyilvánosan soha nem vallotta be hogy hazudott, ha nyilvánosan megkérdezik, azóta is letagadja és azt állítja hogy ő nem hazudott.
@délioldal: Annak örülsz , hogy nem tudsz érdemben reagálni ? :D Te tömegszerencsétlenség . :D Többre is futja , de ezzel sem tudsz mit kezdeni , te félős . :D
@kutya vacsorája: szerintem egyáltalán nem egyértelmű, hogy OV rendszere rossz. Inkább ilyen szimbolikus dolgokkal pl kultúra, nemzettudat, + mutyirendszer és az oktatással kapcsolatban vagyok kritikus, de ha az egészet nézem, akkor OV kormányának a teljesítménye szerintem 90 óta a legjobb.
@Lencsés István: Mire kellene reagálnom, te féleszű? Hagyj már békén a hülye szövegeddel! Nem veszed észre, hogy senki sem kíváncsi a baromságaidra és csak röhögünk rajtad. Szánalmas bolond vagy és annyi eszed sincs, hogy észrevedd magad. Amiket itt leírsz azok egyenlőek a nullával. Semmit sem érsz...
@délioldal: A rólam kialakított véleményed nem érdekel mert hazugság . A tény mióta hülye szöveg te idióta ? :D :O Arra kellene reagálnod , amire nem tudsz , mert egyszerűen égsz . :D :D :D + :D :) ;) Nem tudsz mit kezdeni az igazsággal , ezért próbálsz személyeskedni , de nemt udod hogy azt név nélkül nem lehet mert annyira szerencsétlen vagy . :D :D :D + :D :) ;) Elhiszed hogy nem érdekel hogy anoniman mit gondoltok rólam ? :D Élőben , névvel már nem menne .... Amiket írok , azok a tények . Többet érek mint te , sokkal ....
@panelburzsuj:

"És hogy azt bizonygatod, hogy az általános - minden szférában ugyanúgy érvényes szja-átrendezés (egykulcs bevezetése, jóváírás eltörlése) a versenyszféra terhein könnyített"

Nyilván könnyített, de egy percig sem állítottam, hogy a közszféra dolgozóinak kárára.

"illetve a progresszív adózás visszahozása a piaci szféra nemzetközi versenyképességét rontaná."

A baloldal az szja emelését tervezi, ami nyilván rontaná a privátszféra versenyképességét. Kivéve a bankokat, energetikai és telekom-vállalatokat, amelyek ágazati különadóinak eltörlését fedeznék az szja-emelésből.
@Lencsés István: Jól van Pityuka! Ismét nagyon ügyes voltál! Egyéb értelmes hozzáfűznivaló? Bár tudnád, mennyire lenézlek...
@délioldal: Nem vagyok " .... Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni , ha ez nem történik meg , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . Nem érdekel mennyire nézel le , nem érdekel egy hazug félős véleménye . :) ;) :D :D :D + :D
@délioldal: Aztán még te magyarázol érdemi hozzászólásról ? :D Év vicce vagy nálam , köszönöm . :) :D :D :D + :D
@Lencsés István: Csak rajtad röhögtem, olyan szánalmas és ostoba vagy... Bocs, hogy ezt váltod ki belőlem, de egyszerűen besírok minden egyes hozzászólásod után:D
@délioldal: A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság , ha ez nem jut el , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád . A rövidítés szint alatti . Szóval helyedben kussolnék az ostobaságról . :) ;) :D :D :D + :D Én is sírva röhögök hogy mekkora buzi vagy . :D :D :D + :D
@Lencsés István: Majd ha egymásba botlunk valahol, jusson eszedbe amiket most leírtál;) Megismerlek majd, ne aggódj!
@délioldal: Eszembe fog jutni , mert ezek a tények . :) ;) Nem aggódom , élőben legalább vállalnod kell a mocskos pofád meg a neved is ! Bár nem hiszem hogy valaha is találkoznánk , ahhoz te túlságosan félsz . :'(
@Lencsés István: Hahaha! Jól van Pityuka! Látom túl sok önbizalmad mellé a sors kevés észt osztott. Valamit valamiért. Ez van:) Szerintem kezdj el gyúrni és gyakorold a futást!
@feketeesfeher: Azért többet szerintem! Most mindenkit megetettek azzal, hogy jajj de jó dolog a rezsicsökkentés. Sokan meg bedőltek neki, holott ezt máshol (pl. ránk hárított bankadó), visszaveszik tőlünk.
süti beállítások módosítása