Miért nem lesz kormányváltás?

2014.01.11. 07:30 Döry L.

Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az összefogásnak az a módja, amire most törekszünk, egyben lehetőség is. Lehetőség, hogy megbuktassuk a rezsimet és Magyarországot újra normális hellyé tegyük. Ezzel a lépéssel visszahozhatjuk a reményt...

(Scheiring Gábor)

80_Szabadsag_01.jpg

Tényleg a választási rendszer tehet róla, hogy nem lesz kormányváltás? Ez a Fideszes ravaszkodás, amely a „megosztott” ellenzéket összefogásra kényszerítené de, amely összefogás annak nem megy, khmm túl gördülékenyen?

Nos, ez a jelenlegi ellenzékkel szemben igencsak jóindulatú mese.

Mert mi van például akkor, ha a magyar nép egyszerűen csak azért nem támogatja ezt az ancien régime-ből toborzott hivatalos ellenzéket mert:

azon az áron már nem akar kormányváltást, hogy ezek kormányozzák az országot…

Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány mára már belátta: azért is foghatnak össze, mert a magyar nép végleg letett egy általuk végrehajtott kormányváltásról. Több szavazatot se együtt, se külön, se tótágast állva nem fognak szerezni, mint amennyit eddig szerezhettek…így pl. jelentős kockázatok nélkül bevehetik a buliba Gyurcsányt is.

Nem a DK-t vezető egykori miniszterelnök politikai zsenijének és zsarolásának köszönhető tehát a „minden eddiginél intenzívebb” összefogás csodálatos eseménye, hanem a magyar nép mély, megalapozott és jogos undorának, amely legalább annyira szól a kormánynak, mint ellenzékének.

Ahogyan az is az elhanyagolható körülmények közé sorolható, hogy úgynevezett értelmiségiek nyílt levélben és a színfalak mögött győzködték Bajnait Gyurcsány nélkülözhetetlenségéről. Bajnai ezeknek a szerencsétleneknek lehet, hogy elhitte, hogy olyan megkerülhetetlen tényezők a királycsinálásban, mint voltak a 90-es években. De hát a lófaszt, mama. A gondolkodás és a helyzetfelismerés frissességét rég elvesztett arcok csak nosztalgiáznak az értelmiségi egykor olyan befolyásos szerepéről, amely csupán a rendszerváltást követő időszak anomáliája lehetett. De „normális” országban főszabály sohasem.

a népnek mindig igaza van

És akkor annak a cizellálásába bele sem mentünk, hogy úgy tűnik, a magyar nép a jelenlegi elit által föltett: „ki a nagyobb tolvaj” és a „ki rendezi be az országot szarabbul a világkapitalizmus alá” álkérdéseit is elutasítja. Hogy mi mit gondolunk ezekről az elitekről, azt már megírtuk:

A magyar politikai mezőben az megy, hogy nyugati tőke és képviselői - a húsz évig az országot irányító régi burzsoázia, a "kapitalizmus" jelszavával operál, míg az új nemzeti burzsoázia "szabadságharc"-ot hirdet és eközben mind a kettő komcsizik. Komcsizzák egymást.

Közben itt az egymással rivális burzsoáziák mind a két változatban egy félperifériás államot használnak/akarnak használni. Az egyik a klasszikus új-gyarmatosító projekt érdekében, a másik a nemzetközi tőkét részben kiszorítva egy másfajta lerablás érdekében, hogy a helyi, államba még erősebben beépített nemzeti oligarchiának is maradjon.

Tehát a két rivális csoport ugyanarra használja az államot: hogy felfelé csoportosítsa a javakat, csak nem egyenlő arányban ugyanoda, és nem pont ugyanazzal a módszerrel.

És pont azért komcsiznak, hogy nehogy rajtuk kívül bárkinek eszébe jusson az államot használni.

A nép tehát nagyon jól lát valamit – és ez nem valamilyen titokban fideszbarát kárörvendés.

Pont azért nem, mert az a trend, amely a jelenlegi ellenzéket fölszámolja, fogja fölszámolni majd a Fidesz támogatottságát is.

a gikszerecske

Ami miatt megalapozott optimizmusunk horizontját pesszimista fölhők fölhőzhetik, az csupán az a gikszerecske, hogy a rivális burzsoáziák és pártjaik helyett a népbarát erő még nem tudott kellő súllyal megjelenni. Lehet türelmetlenkedni, meg lehet bölcsen azt gondolni, hogy az idő nekünk dolgozik. De az biztos, hogy ha ez az ellenzék elkotródik a francba, akkor sokkal szabadabb lesz a levegő cselekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr405749238

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.11. 16:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A jelenlegi maffiabarát rendszerben semmi esélye sincs Mária országának,az sem segítene ha az ilyen elfántcsonttorony lakó félműveltek elkotródnának a francba!1% alatti bejutási küszöb,kis pártokat premizáló mandátum elosztás és fele ekkora adószint a fejlődés kulcsa.25 év után még csak önjelölt istenek és kokainbárók-pajszeros betörők hirdetik az igét!
Fityuszka támogatottsága már oda te szerencsétlen,80% feletti az elutasítottsága azért jön a rezsicsökkentés 3.0!4K pedig mérhetetlen mivel az összefogásképtelen répa hiteltelen.
A választási rendszer annyiban kitolás az ellenzékkel, hogy mivel nem teszi lehetővé a választások utáni koalíciót, mindenképp előre kell megállapodni, a végleges erőviszonyok ismerete nélkül. Így másképp kell alkudni, mindenki megpróbál erősebbnek látszani. Ráadásul olyanokkal is szövetkezni kell, akikkel normális esetben nem, vagy legfeljebb a választások után (de addig sem húz vissza koloncként).

Ez persze nem mentség, de nem jelentéktelen tényező.
"De az biztos, hogy ha ez az ellenzék elkotródik a francba, akkor sokkal szabadabb lesz a levegő cselekedni."

Ha még lesz egyáltalán levegő.
@Jack Torrance: Ja, tipikus kommunista duma!
Nem utolsó sorban azért kellett összefogni, mert sok Fideszes/kommunista így képzeli és lerombolta az emberi jogainkat.
"azon az áron már nem akar kormányváltást, hogy ezek kormányozzák az országot…"
mindezt teszi gyakorlatilag TELJESEN ALAPTALANUL, mert nincs egyetlen bizonyíték vagy jogerős ítélet se arra, hogy a zelmúttnyócévben törvénytelenségek történtek volna. de a fidesz 12 éve ezt sulykolja, így már mindenki ezt hiszi. ennyi. sajnos, birka a nép, és működnek a pszichológia és Goebbels törvényei.
@Mitzimackó: "mert nincs egyetlen bizonyíték vagy jogerős ítélet se arra..."

14 ezer milliárd forint IMF-hitel + az ipar szétverése és elkótyavetyélése...

"Megszakadtam, hogy úgy tegyek, mintha kormányoznám ezt a kurva országot..."

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este..."

"Legszívesebben ciántablettát osztogatnék az elégedetlenkedőknek..."

"Az nem vipera, kérem, az rendőrbot. Az azonosítók meg leestek a dulakodásban..."
@Mitzimackó: 2014.01.11. 18:54:19 hidd el, a mostani kormányból se fog bukni senki. Keller László úr feljelentésügyi államtitkár se tudott egy Fideszest se megbuktatni. szóval ha esetleg kormányváltás lesz, kéretik majd önmérsékletet tanúsítani a böszmeségeiddel.
Birka népnek nincs hazája.Ez már a bodzaszedők országa élükön a vajdával.Csak így tovább hajrá magyarok hajrá bodzaszedők.
"De az biztos, hogy ha ez az ellenzék elkotródik a francba, akkor sokkal szabadabb lesz a levegő cselekedni"
Igen , akkor lesz "szabadság" ha vége lesz a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló, plurális politikai rendszernek!
Az Orbán-félre aljas választási törvénynek egy célja volt: a Fidesz egyeduralom megteremtése.
Olyan választási törvényt hoztak létre , amely nem a választói akaratot képezi le, hanem durván és aránytalanul a győztes pártot segíti. Minden változtatást a még erősebb kormányzati hatalom létrejötte érdekében hajtottak végre.
Mindegy milyen áron, de Orbán Viktor diktatúráját fel kell számolni!
Muszáj lesz találni egy új erőt, mert a jelenlegi felállás kimaxolta magát, kondérhoz pörgött már mindenkinek mindenkije.

Jönni fog valami más, érik, érezhetően közeleg. Ez nem feltevés, ténynek látszik, bármerre is fordulok.
Lesz majd egy utolsó csepp a pohárban, és az sem érdekes, hogy melyik jelenlegi oldal csöppenti bele.

Nagyjából annyi kérdés maradt, hogy az új valamit azt ki fogja összehozni.

Hazatérő emigránsok? Felsőoktatásból kibugyogó új értelmiség? A nyolcvanas évek generációja, akik talán többségükben tiszták még, de már összerakták nagyjából az életüket? A méltatlanul elfelejtett vidékiek?

Vagy épp ellenkezőleg, valamelyik szélsőség ugrik be ország megmentőnek? Balszél, jobbszél? Külföldről pénzelt felforgatók?

Azt hiszem még egyszer ennyi verzió legalább van a pakliban, szóval azon kellene elkezdeni gondolkodni, hogy ki melyik mellé húzódik. A régi rendszer haláltusájáról fog szólni a következő négy év - bármi lesz is.
@szárny: Na! az olyan majmoktól van hányingerem mint te! Hatalmas sötétség a az üres fejben, és még ugatsz is. Nyugi! Hamarosan jön Fletó és kiugrassza a cigány gyereket még a bőréből is.
Az egyetlen dolog, amit Orbanescu ebben a ciklusban helyesen feltélezett és bejött neki (na nem a 65%-os államadósság arány, meg a 7%-os GDP növekedés, meg a 300 ezer új munkahely meg Európa legversenyképesebb gazdasága, stb), az az, hogy nem csukatta le gyúrtcsányt meg Libást, mert tudta, hogy ezek nem nyugszanak majd a seggükön, aztán vissza fogják dugni a pofájukat a politikába.

Aztán ennél több nem is kell a 2014-es abszolút többséghez. Ezeknek a pofáknak meg tenyészetüknek az elrettentő ereje akkora, hogy a fidesz akkor is választást nyer, ha mindent elkúr és ellop.

Hát ez van ostoba ballibsik. Ugyanaz lesz mint 2010-ben: a ballib holtudvar hótra dícsérte a maszopot 2010-ig, hogy mindent jól csinálnak. Majd a bukáskor ugyanezek az alakok fel voltak háborodva, hogy miért nem változtatott a maszop ezen meg azon?

Na most ugyanez van: a kőbuta ballibsik itt éjjenezik az egységes összefoGást, amiből 3 hónap múlva egységes összeFosás lesz. Aztán a ballibsi okostónik ugyanúgy eljátszák a hiba áthárítását mint 2010-ben.
Ja, és az ostoba összeFosás pártiaknak: azzal, hogy most visszaegyesülnek a ballibsi szakadárok, örökre vége a maszopnak!

Mert a parlemntbe újra bekerül a Nyócév összes trógerje, ráadásul egy zászló alatt.
Micsoda baloldali ellenzék fog ott virítani 2014-től: gyúrtcsány. Libás, mestreházi, meg sameszeik. Talán még Zuschlag is képviselői helyet kap, mert nem köpte be a naygvezéreket.

na gyerekek, az összeFosás lesz az Örök Holtak frakcója. 2018-ban végleg kihalnak a parlmentből. Helyettük majd új pártok jönnek be a parlamentbe.
Vagy ha nem, akkor csak a fidesz meg lyobbik marad.
Hó bazeg az a program hogy megbuktassátok Orbán Viktort (sajnos) az mszp vel? Utána meg kormányoztok (sajnos) az mszp-vel és (mégsajnosabb) Ferivel?

Elmente a qrva anyátokba hirtelen.
Milyen szép is lenne a Világ ma, ha annak idején az USA és a britek nem fogtak volna össze az oroszokkal a nácik ellen.
Részemről pontosan erről van szó. Azon az áron már nem akarok kormányváltást, hogy ezek kormányozzák az országot…
Pedig legszívesebben seggbe rúgnám a Fideszt.
@MTulliusC: Én is ilyesmit érzek....
@poszt: MUHAHAHAHAHAHA!

"De az biztos, hogy ha ez az ellenzék elkotródik a francba, akkor sokkal szabadabb lesz a levegő cselekedni."

Ez az ellenzék már ötször elkotródott. Nincs már Horn Gyula, nincs már Kovács László, hol van már Kupa, hol van már Medgyessy. Te egy hisztis, kataton barom vagy, hogy még mindig azt hiszed, hogy hatodszor is nekik kell eltakarodni.

Te egyszerűen pszichiátriai vakfolton tartod, hogy nem, nem ezeknek kell hatodszor eltakarodni, hanem egyszer végre már a FIDESZnek kell eltakarodni. A FIDESZ mindent leköpött, megmérgezett. Te azután utálsz meg mindenkit, hogy a FIDESZ leköpdösi. Konkrétan nem is tudsz az illetőről semmit, egy vitában a harmadik kérdésre nem tudnál róla válaszolni, csak megetette veled a FIDESZ, hogy ezt gondold.

Ja, 2010-ben jó volt ezen az áron kormányt váltani, most egy kisebb árat már nem fizetsz meg, hogy kijavítsd a hibád. Persze, mert nem te hibáztál, hanem a nyuszira fogod ezt is. Nőj fel, nézz már szembe azzal, hogy 20 évig hagytad magad a FIDESZtől hülyíteni, és mondd ki: akit a FIDESZ utál, az csak jó valaki lehet.

Ennyi.

@kisQtya: neked is szól. meg mindenkinek aki alááll ennek a FIDESZ-szarnak (értsd: propaganda), és habzsolja.
@high up!: Akkor most az összes ballibsi farkát szépen leszopod és utánna megcsókolhatod azt a retkes cigány gazdádat.
A másod és harmadvonalbeli politikai elit jelenlegi okoskodása nem mérvadó.
Sokkal kevesebb szék lesz az új parlamentben, ezért megy a könyöklés.
De a sokkal kevesebb még annyival több, amennyit mi emberek érdemlünk.
Igenis, nekünk jár a rezsicsökkentés, sőt a fejlettségünk alapján ingyen kéne kapnunk mindent.
Ja, hogy újra kéne tanulni a közgazdaságot? Leszarom.
Nekem ingyen gáz kell és gondtalanabb élet.
A politikai elit ennek nagy gátja.
@MTulliusC: "Nagyjából annyi kérdés maradt, hogy az új valamit azt ki fogja összehozni."

MUHAHAHAHAHA!

Volt itt Kupa, volt itt Bokros, volt itt Bajnai. Te most köpöd ki a harmadik ilyen új embert, és még mindig a bilibe lóg a kezed, hogy ja, nagyon várod te azt az új vezetőt. Ja, Schiffert is kiköpted, az se jó. De Vona se jó, azt is kiköpik.

Elmész te ahová kell az ilyen kispolgári csodavárással. Neked a Hitler meg a Sztálin is jó lesz addig, amíg eljön a te szőke csodaherceged mint a mesében. Ja, soha.
"Tényleg a választási rendszer tehet róla, hogy nem lesz kormányváltás?" igen, az. az gátolja, hogy ahelyett, hogy az ellenzék a "hagyományos" ellenzéki szerepet(ti. a kormány kritikája és saját alternatíva felmutatása) próbálja játszani, ördöglakatozással töltse az időt. ennek a képletnek nincs megoldása, valószínűleg még a fényes tekintetűnek is beletörne a bicskája. egyszerű röpteti és kikacagja-helyzet ez. a (természetellenes) "összefogás" kialakítása körüli faszkodás és az arcvesztés általi amortizáció ebből fakad. vegyük például az együtt-programját. most mindegy, hogy jó-e vagy rossz, de van, és be van mutatva. ki beszél erről? senki. esély nincs, hogy kiderüljön a nagyérdemű számára, hogy esetleg működő alternatívája lenne-e a jelenlegi hűdejobban teljesítésnek (még egyszer: lehet, hogy a program szar, de ebből a szempontból mindegy). olyan ez, mintha a viktort valamelyik európai kokikörútján a világmegváltó, eu-t megsemmisítő prezentációja előtt jól telezabáltatnák babbal, aztán végigröhögnék a rezsiharcos beszédét, mert képtelen visszatartani a gázokat. és az egészből nem a beszéd maradna meg, hanem az jönne le, hogy mekkora tahó ez a csúti, hogy társaságban ömleszti a fingot. vannak helyzetek, amikor képtelenség adekvátan viselkedni, a legjobb szándék ellenére is. mindezt értékmentesen, elvi síkon írom. ebből következően akkor is ez lenne a véleményem, ha gyula bácsi tette volna ugyanezt az mdf-miép-fidesz csapattal. mindenesetre kurva ügyes volt a viktor, kérdés, hogy ki és hogyan fizeti majd meg a szórakoztató mutatvány hosszú távú költségeit.

kettő: zsóti, azért arra nyolcvan százalék elutasítottságra dobj már valami linket, kösz előre is.
10-ből 10 megvan. Vezérünk jó tanulónak bizonyult.

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
@is: Csodavárás akkor van, ha várod ölbe tett kézzel, hogy történjen valami. Ha teszel érte, akkor mindjárt más a helyzet. Csoda nélkül.
Például annyiból, hogy máris van esélyed rá, hogy történik is valami.

Másfelől eszem ágában sincs személyekben gondolkodni, olvass. Közösségekről beszélek, ők fognak lépni.

A nagy (és aprócska) vezetők köré szerveződött pártok ideje lejárt. Éppen most dől be az az egyik legutolsó olyan képződmény, ami ezt nem ismerte fel.

Ha az E14 maradt volna civil összefogás, akkor megmaradt volna esélye is. Mondjuk a lassú növekedésre.
Bajnai brigádként pedig kínos halálra ítélték önmagukat a nagy piros testvér ölelő polip karjaiban.
@Mitzimackó: Az egy dolog, hogy szépen körbe lett papírozva minden, de ettől még háromszoros áron épültek az autópályák. Amúgy anno még az index is megírta hogy 2002 után mennyivel drágábban építették Megyóék az autópályákat mint anno a FIDESZ. Pedig ha valakit, hát az indexet nemigen lehet jobbodali elhajlással vádolni :-D
@is: "Nőj fel, nézz már szembe azzal, hogy 20 évig hagytad magad a FIDESZtől hülyíteni, és mondd ki: akit a FIDESZ utál, az csak jó valaki lehet. "

A patásorbántörpecigány még kimaradt. A gond az, hogy a baloldalnak 4 év után sem nagyon van több mondanivalója. Le Orbánnal. De hogy ez kinek és miért lesz jó, mármint azokon kívül akik visszakerülnek a húsosfazékhoz, az nemigen derül ki.

Az, hogy a FIDESZ lop nem érv, mert anno az elvtársak pont ennyit - de inkább többet - loptak. Persze jól lepapírozva, de ezt a FIDESZ is megteszi, az ő könyvelésüket sem fogja tudni megtámadni senki ha netán lesz egy újabb kormányváltás.

A másik érv amit a baloldal előszeretettel hangoztat, az a demokrácia. Magukra is akasztották a demokratikus jelzőt - ami az MSZP-vel az élen elég viccesen hangzik. De ez kis hazánkban nem túl erős hívószó, ezt a mai napig a Kádár-rendszer iránti nosztalgiából élő MSZP-nek kellene leginkább tudnia.

Az előző két ciklus kormányzati teljesítménye pedig végképp nem indokolja a kormányváltást.

Na, ezért nincs kormányváltó hangulat az országban.
@Jack Torrance: A dolog másik oldala, hogy minden idők legnagyobb választási átkúrása az volt, amikor a Horn-kormányban összeállt a volt állampárt és a magát demokratikusnak és intellektuálisnak beállító SZDSZ. Mondjuk az tény, hogy ez egyúttal a választói nagy részének elvesztését is jelentette, illetve a jelenlegi beteg magyar politikai rendszer létrejötte is ennek a koalíciónak köszönhető.

Én egy kicsit sem fájlalom, hogy választás előtt ebből a szempontból tisztább hogy ki kivel van.
Ugyanmár! Demokratának lenni azt jelenti, hogy tizen tíz félét gondolunk. Akármilyen ellenzék is lehetne, Orbán választási rendszere rákényszeríti őket, hogy valós eredmények ismerete nélkül már a szavazás előtt közös listát csináljanak, különben hiába támogatja az MSZP-t pártot 21%, A PM-et 15%, DK-t6%, és tegyük fel, a fideszt 22% százalék. A jelenlegi választási rendszer szerint stabilan a fidesz kapja meg a többséget.

Ez okozza, hogy az ellenzék így kapkod.

Én bíznék Bajnaiban, mert kiváló miniszterelnök lenne, ahogy azt már láttuk. De Orbán választási rendszere lehetetlenné teszi, hogy önállóan megmérettessen.
@kisQtya: Nem, te neked tökéletesen megfelel a fidesz. Még úgy is, hogy seggére vertek a nyugdíjadnak, hogy _SOHA_ ilyen gyenge nem volt a forint (lásd még devizahiteles probléma) hogy tisztességes magyar vállalkozó nem működhet, csak ha ideológiailag elég fejlettnek bizonyul, hogy soha ennyi vállalkozás nem dőlt be, hogy többen mentek el 2010 óta, mint '56 után, hogy nem tapsolni életveszély!

Ez neked teljesen tökéletesen megfelel!

Mindeközben igazából semmit nem tudnál mondani amaz nyócévből, ami fele ennyire vérlázító volna, mint csak egy a listámból.

Fideszkomcsi vagy, csak nem vallod be magadnak, mert gyáva is vagy!
Hát !

Mit mondjak ? Elég zagyva a gondolatmenete a szerzőnek !

Miből gondolja, hogy ugyan az a "programja" az ellenzéknek és a FIDESZNEK ? Mert amit erről ír, az marhaság.
Igen a pénz és a hatalom felfelé áramlik, nem úgy mint a folyók !
Ez a dolgok természete és nem fordítva.
A miként lehet más, már lehet kérdés és ez tényleg meghatározhatja a dolgokat és ez nem ugyan az !
Mert nem mindegy, hogy miként használja a hatalom a megszerzett javakat !
Nem mindegy, hogy a Simicska klán, a saját céljaira fordítja, vagy az ország gondjait próbálják megoldani vele.
Még az sem mindegy, hogy az ország egyik fele javára teszik e ezt, vagy a másik fele is részesül belőle.

Inkább tehát a hatalom agresszív és szelektív volta a probléma és mindig is az volt !
A hatalom mindenütt csak később jött rá, hogy nem lehet úgy a hatalmon maradni, ha nem törődik az egésszel, hanem csak a csókosokkal !
Ez előbb utóbb bukáshoz vezet és persze csak diktatúrával tartható fenn !

A mai ellenzék pedig olyan amilyet megérdemlünk ! Nincs másik, ez van, ezzel KELL együtt élni !

Azért ez a szidott ellenzék is százszor jobb volt, eddig, mint a mostani hatalmasok !
Ezt kellene megérteni és fölfogni amíg lehet, mert lassan késő lesz !

Orbánéknak azt se szabad elhinni, amikor köszönnek.
Be lehet csapni a választókat, de abból nincs köszönet és előbb utóbb visszaüt ! Pláne, ha a nagy csinnadratta mellett szépen csúszunk lefelé !

Az ellenzéket annyira se látja a szerző, mint a saját gondolatait !

Nem csodálkoznék, ha megrendelésre írta volna ezt az eszmefuttatást !

Ennyi és semmi több !
Százával születnek hasonló posztok manapság. A közös céljuk az, hogy jobb vagy rosszabb argumentációval, de egységesen apátiába, reménytelenségbe hajszolják a szavazókat. Az úgyis minden mindegy érzésébe. Egy helyen kilóg a lóláb: hogy mindegyik a kisebbik rossznak a kormánypártot tartja. Nettó seggnyalás, a kritikus észrevételek csak megtévesztésből vannak.
Erre a scheiring nevü phéregre mondanám.
2013 október 23-a után " Jávor Benedek kérdésre válaszolva elképzelhetetlennek nevezte, hogy az MSZP-Együtt-PM szövetségbe felvegyék Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét."

Pár hónappal korábban, 2013 júliusban is így volt ez:

" Egy korszakváltó koalícióba nehéz belelátni Gyurcsány Ferencet. "

Az indoklás pedig Jávor egy 2013 májusi blogbejegyzése szerint így szólt:

" Ha nem sikerül megújítani az ellenzék üzenetét, akkor nem csak azért volt hiábavaló a kiválásunk, mert egy esetleges ellenzéki győzelem esetén csupán rekonstruálnánk a korábbi hibákat. Hanem azért is, mert ez a győzelem nem is fog bekövetkezni. Nem fog bekövetkezni, ha nem tudunk őszintén szembenézni a 2004-es népszavazással, 2006 őszével vagy a Zuschlag–Hunvald–Hagyó-tengellyel, a 2002-2010 közötti kormányzás kudarcaival, a programok eredendő tévedéseivel."

Hát, most szembenézhettek.
Pl.Schifferrel és azokkal a választókkal akik 2010-ben elhitték hogy Lehet Más a Politika".
Oszt mire felnéztek, választottjaik egy része ma már hipp hopp a libaszakértő és a samesza mellett kötött ki.
@MACISAJT: "Oszt mire felnéztek, választottjaik egy része ma már hipp hopp a libaszakértő és a samesza mellett kötött ki. "

Hozzátéve, választóikkal együtt.
@midnight coder: Erről van szó. Akkor lenne kormányváltó hangulat, ha az előző ciklusban jobban csinálták volna az elvtársak mint ezek. A többség szerint ez nincs így.
Szerintem FIDESZ-JOBBIK koalíció lesz...

Vagy Jobbik-Magyar Hajnal...

Attól függ, hogy a FIDESZ kiveti-e a demokrácia és magyarellenes, keresztényellenes elemeket magából...

De még az is elképzelhető, hogy KDNP-Jobbik koalíció lesz... Elvégre csak 26%-ot kell összeszedni a 67 százalékhoz statisztikailag...

15% már most megvan a Jobbiknak és KDNP-nek... További botrányok kirobbanása elkerülhetetlen... mert Orbán és környezete olyan behatások közé került... ami összeférhetetlen a jogállamisággal... pl állítólag belépett az agymosottak maffiájába...
lehetne bármilyen a választási rendszer, ha lenne olyan ellenzék aki fel tudna mutatni reális, jó alternatívát, gazdaságpolitikát majd a többi szakpolitikát lehetne hozni a választásokat, de nem ezzel foglalkoznak. Legnagyobb gondjuk a székük és az a körüli vita, így nem érnek rá a lényeggel foglalkozni.
Új erőnek nincs lehetősége a jelenlegi helyzetben feltünni és megerősödni. A kormány az RTL Klub kivételével - ami nem foglalkozik politikával - az összes országos rádiót és tévét az ellenőrzése alatt tartja és nyíltan pártpropagadára használ. Egyszerűen nincs lehetősége eljutatnia az üzenetét egy új formációnak. Az a 10-20%, aki a netről tájékozódik, különösebben nem számít. Nem ők döntik el a választásokat. Ha csak az interneten tájékozodó emberek szavazhatnának, a FIdesz 30%-ot sem kapna. Az MSZP ereje a Kádár rendszer iránt nosztalgiát érző nyugdíjasokból fakad, az aktuális történések különösebben nem is érdeklik. Egy új ellenzéki pártnak viszont komoly pénzeket kellene kommunikációra költeni, amiből egy induló formációnak logikusan meglehetősen kevés van.
Ez pont így van: össze kell fogjanak ahoz, hogy együtt bukhassanak el megint. A királycsinálókkal kapcsolatosan is nagyon helytálló az írás.
Annak hogy nem lesz kormányváltás, nem technikai, hanem morális okai vannak. Azt persze elhiszem, hogy ezt egyetlen ballibsi nem akarja bevallani.

Az emberek egyrészt nem bíznak meg a balliberális pártokban, másrészt Orbánék hibáival azt látják, ezt lehet jól is csinálni.

Azért Orbánék jó pár vitatott dolga is mostanában kezd eredményeket hozni.
Akárhogy is van ,az előző kormányok politikája tette lehetővé hogy a Fidesz nyerhetett .
Most UGYANAZOK akarnának nyerni de az eredmény ugyanaz lenne akkor meg minek még egy kört futni.
Nincs egy hitelt érdemlő arc aki már nem szerepelt volna LE.
@Amalfi: Ez marhaság, mert 1998-ban még internet is alig volt, ahogy jobbos média sem és mégis a Fidesz nyert.

Ha valami gagyi, azt az emberek észreveszik, elhiheted. Itt van pld. az index, elég sokan olvassák és aligha lehet azzal vádolni, hogy fideszbarát. ATV, Klubrádió, HVG, soroljam még?
@CSENDES: Mondok ötöt, a többiért fáradj te:

1. Infláció szinte nulla
2. Rezsicsökkenés
3. Üdülési kártya szolidáris alapja helyezése
4. közmunkaprogram
5. IMF hitel visszafizetése, visszatérés a normális hitelpiacra.
@♔batyu♔: Az infláció a rezsicsökkentés miatt alacsony leginkább. Ez mesterséges, egyszeri hatással.
A közmunkaprogram leginkább felesleges tevékenységekkel tartja egy csoportban a munkanélkülieket. Lásd elgázolt nők az útszélen. e én is láttam olyan tavaszi munkálatokat az erdei úton, aminek az eredménye már ősszel sem volt látható. (kátyúzás erdei úton kavicsokkal, amiket azután az erdei fa szállító teherautók szétvertek.)
IMF hitel visszafizetése után az államadósság 22453 milliárd 2013. november 30.
Röviden ennyit az eredményekről.
A Fidesz 1998-ban nem volt új erő, és az akkor rászavazók nagy része még a 1989 és 1994 között a baloldali média által is reklámozott pártra szavazott, hiába változott át liberális pártból nemzeti populista formációvá. Ráadásul 94-98 között azért nem ennyire pártközpontból határozták meg, hogy mi mehet le az esti híradóban.
@Amalfi: Dehogynem. A közszolgálat mindig is az aktuális kormányzó párt szócsöve volt. És 98 előtt jobboldali média szinte csak fű alatt létezett. Volt vagy 2 jobboldali újság, szemben az összes többi központi és megyei politikai lappal plusz a közszolgálati médiával plusz az akkori kereskedelmi média is sokkal balosabb volt mint most. A HírTV létrejöttéig gyakorlatilag nem létezett jobboldali elektronikus média, csak baloldali. És érdekes módon, akkoriban ez a baloldalon valahogy senkinek sem fájt, eszükbe sem jutott amiatt hőbörögni hogy ez így mennyire nem demokratikus.
@midnight coder: A közszolgálati médiumokban, ennyire egyoldalú tájékoztatás korábban utoljára Kádár-rendszerben volt.
Magyar Polgárok Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt és jobboldalt a proletárok és dolgos földműves parasztok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat és a munkáspártokat, az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos termelő munkásnépet félrevezetve, imperialista nagytőkés fasiszta egyeduralomra törnek, az emberek vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és egymás ellen uszítva az elvtársakat!

Ki a pártokból a mussolini fajta fasiszta gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Magyar Polgárok egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát és az erkölcstelenség elharapózását!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő nagytőkés mussolini fajta fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik gazdag burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontú automatizációt ellensúlyozni kell, tehát a társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, de a munka mennyisége lecsökkent a termelés automatizált felgyorsulásával!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Földművesek! Harcoljátok ki a szabad piaci kereskedelmet, ahol adószám és megbélyegzés nélkül eladhatjátok a termékeiteket!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pomegájcse...
@Amalfi:

"Az MSZP ereje a Kádár rendszer iránt nosztalgiát érző nyugdíjasokból fakad,"

- Mégis a Fidesz az, amely a Kádár korszak gazdasági környezetét restaurálja.
@♔batyu♔:

"Azért Orbánék jó pár vitatott dolga is mostanában kezd eredményeket hozni."

- Sorold az eredményeket!
Egy ilyen Scheiring-szerű századrangú, jó eséllyel hoppon maradt politikai prostival kár foglalkozni. Azért kapar, mert simán benne van a pakliban, hogy Bajnai dobja, mint egy szelet használt vécépapírt.
@♔batyu♔:

1. Infláció szinte nulla
- Ez nem igaz, de most nem találom a vonatkozó interjút.

2. Rezsicsökkenés
- index.hu/kulfold/2013/12/31/az_argentin_ellenzek_szerint_hiba_volt_a_rezsicsokkentes/
Egy átlag család, ahol egyik kereső érvényesíthette az adójóváírást, már annak a kivezetésével többet bukott, mint a rezsihanta soron következő részével. És akkor a +2% ÁFA, a szolgáltatószektoron kivetett adók,....

3. Üdülési kártya szolidáris alapja helyezése
- Ebben hol az eredmény?

4. közmunkaprogram
- Mi abban az eredmény, hogy változatlan járulék mellett (Tudtad? A munkanélküli ellátás biztosítási alapú volt, ahova a munkavállalók és munkaadók fizettek be? Ezt a pénzt osztották szét segélyként!) kevesebb a veszélyközösség számára kifizetett szoilgáltatás?

5. IMF hitel visszafizetése, visszatérés a normális hitelpiacra.
- Ezt úgy is le lehet írni, hogy majdan többet kell törlesztenünk. Hisz a kb. 4%-os hitelt olyan felvett hitelekből fizettük vissza, melyek kamata ennél jóval magasabb, jellemzően 7-8% körüli. És ezt a magasabb kamatot is ki kell majd fizetni. Persze azt már nem a Fidesznek.
@midnight coder:

"Dehogynem. A közszolgálat mindig is az aktuális kormányzó párt szócsöve volt. És 98 előtt jobboldali média szinte csak fű alatt létezett. "

- Azt kellene felfogni (nektek is, másoknak is), hogy a jól működő média se nem balos, se nem jobbos. A jól működő média független.
A "ballib" oldal tényleg előnyben van azzal, hogy közelebb áll a teljes sorcseréhez.
Ám abban igaza van a szemétre való Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány tengelynek hogy a közös listát a FIDESZ által "okosan" kitalált (egyéniben egy szavazás és a győztes mindent visz) rendszere kényszerítette ki.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ti azt is elhazudjátok, hogy nem nött a minimálbér, holott jövöre 100 ezer forint fölött lesz (most 98 ezer forint a minimálbér), a szocik idején meg valami 75 ezer forint volt.
Szoval a 98 ezer az TÖBB vagy KEVESEBB mint a 75 ezer?! Szerintem TÖBB!!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ja és a ballib álmokfutás idején kurva szarul jártak a családosok, ugyanis családi adókedvezmény NEM volt!! Volt valami segélyke, oszt' jóvan! De adókedvemzény nem volt. A liberálisok utálják a családokat.

Soha többet az előző rezsimet, SOHA!
Szerencsére nem is kapjuk már vissza öket.
@poszt

Istenem, hogy lehet ekkora ökörségeket leírni?

Tényleg az a meglehetősen vékony ellenzéki réteg a hibás mindenért, amelyik még hajlik arra, hogy részt vállaljon a társadalmi felelősségvállalásban?

Hát beszarás.

Ez a poszt olyan, mint amikor a kövér kisfiú fikázza a maratonfutókat, és ha visszakérdeznek, hogy "hát akkor te miért nem futsz?", akkor a válasz csak annyi, hogy "nem tudok, mert már állnak mások a rajtvonalon".

Tényleg a poszt szerzője arra vár, hogy akkor majd önként levonul mindenki a pályáról, és akkor pufókmarci idvezült vigyorral az arcán bejelenti, hogy "eljött az én időm".
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Szorgalmasan végigolvastam a hozzászólásokat és hősiesen megálltam, hogy nem szólok hozzá akkor sem, amikor sikítani tudnék az ebben az országban burjánzó pénzügyi analfabetizmustól, de kiverted a biztosítékot.
Te elképesztően hülye lehetsz a hozzászólásod alapján, de vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül, rengetegen vagytok..
@E.Csaba:

Miért is?! Nézz utána seggfej mennyi a minimálbér most és mennyi 2010-ben meg elötte! Meg nézd meg hogy mennyivel élnek jobban most a családok az adókedvezmény miatt meg mennyi elvonás volt a ballib idején! Hülye seggfej! Nézz utána, csak akkor pofázz! Hülye lenne a magyar választó a 40%-os szja-t választani amikor most csak 16%-t kell fizetnie, mert a többit vállalja a Kormány!

Ezáltal a munkáltatókra rótt terhek is CSÖKKENTEK, vagyis TÖBB embert tud felvenni! Ezáltal nött a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliség! A legtöbb európai ország még mindig küzd ezzel, de sokan másolnak már minket!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Ezáltal a munkáltatókra rótt terhek is CSÖKKENTEK, "

WTF??????
Oszt hülye-e vagy? Mit gondolsz miért járt a bérkommandó Rogánostúl?

Mert csökkentek a munkaadók terhei?
@CSENDES:

Mivel nagy mértékben csökkent az jövi adó, 16%-ra, ezért többet visz haza, másik félről megmarad és átszerveződik a munkavállalói szegmensekre, vagyis több dolgozót tud felvenni a cég. Ezért NÖTT a foglalkoztatottság és CSÖKKENT a munkanélküliséég. Nézz utána hülye gyerek!

Aki meg 45%-os SZJA-t akar az szavazzon Szarháziékra, engem nem érdekel, de sokan nem lesztek csak szólok.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kész. Te agyhalott vagy. Befejeztem,

Nekem nem kell utánanéznem, magam emeltem minden munkavállalónak 10 e Ft bruttó felett, hogy ne veszítsék el a nettó jövedelmüket. Aztán beszélhetsz nekem, meg másokat is hülyíthetsz.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Sehol sem írtam olyat, hogy nem nőtt a minimálbér.

A vásárlóértékéről ugyanezt valóban nem mondtam el.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Azt tudod, mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy maximális mértékben kihasználhasd a családi adókedvezményt?
Tudod-e, mennyi a családi átlagkereset?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Pedig azt szoktátok hazudozni, hogy nem nőtt a minimálbér, holott több mint 20 ezer forinttal nött pár év alatt!!
@CSENDES:

"Kész. Te agyhalott vagy. Befejeztem,"

Látom a személyeskedés megy csak, na szevasz akkor!!
@CSENDES:
Szerencsétlen nick lábon hordta ki az agyhalált.
Puszta kampányszövegeket másol be egy brossúrából.
Legjobb inkább nem piszkálni.
@nemecsek ernő áruló: Én elmondtam a véleményemet, ennyi. Mi a túrós faszért minősítgetsz te engem? Ki a fasz kíváncsi a véleményedre?
Egyébként a megtakarításom euróban van, hitelem nincs (mert nem hittem el, hogy dübörög), csak hadd gyengüljön a forint.
Milyen nyócév? Nyolcvan inkább.
Nem vagyok magyar vállalkozó, ha nem tetszik a magyar vállalkozóknak, majd leváltják a kormányt. Ennyi.
@bekerült: Azért ez a szidott ellenzék is százszor jobb volt, eddig, mint a mostani hatalmasok !
Ezt kellene megérteni és fölfogni amíg lehet, mert lassan késő lesz !

Ha te ezt felfogtad, akkor ennek megfelelően fogsz szavazni. Ez rendben van.
Azt nem értem, miért várod el mástól is, hogy úgy értelmezze, úgy fogja fel a világ dolgait és úgy szavazzon, ahogy te jónak látod?????

Mindenki a saját jól felfogott érdeke szerint szavaz, erről szól a demokrácia.
Én sem tudtam megérteni, hogy hogyan lehet Hornyulára, Megyóra, meg Gyurcsányra szavazni, de attól még a többségtől összesen 12 évnyi lehetőséget kaptak. most Viktor kapott lehetőséget. Hogy kap-e még, az majd eldől a választásokon.

Nagyon unalmas már a blogokon ez a "nem tudják a hülyék felfogni azt, amit én látok, mert csak én vagyok okos" hozzáállás.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Azt tudod, mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy maximális mértékben kihasználhasd a családi adókedvezményt?"

Ki nem carjale?!

Még mindig fényévekkel jobb mint a balliberális álmokfutás idején a családellenes adópolitika meg segíly rencer' hümm
@kisQtya:

"Azért ez a szidott ellenzék is százszor jobb volt, eddig, mint a mostani hatalmasok ! "

Jaja, azért mennek most idén a levesbe :DD

Az emberek OKKAL nem kérnek többé a ballibekből, ezt kellene végre megértenetek és fölfognotok!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Azt tudod, mekkora jövedelem kell ahhoz, hogy maximális mértékben kihasználhasd a családi adókedvezményt?"

Egygyermekes család vagyunk, nálunk például 109 ezer bruttó. Két minimálbér az most bruttó 209 ezer forint. (szerencsére azért minimálbérnél - kvalifikált munkaerőként - mindketten többet keresünk.
Javítok, két minimálbér az 203e.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Fölfogtuk, de szerintem Magyarországon független média nincs. Mindegyik valamelyik párt seggéből lóg ki.

Örülök, hogy te is meg vagy győződve arról, hogy mindent csak te vagy képes felfogni és megérteni, mert csak kizárólag te és a veled egy véleményen lévők az okosak. Mindenki más hülye.
Eléggé vicces, hogy mindenki a baloldalban keresi a kormányváltás lehetőségét, miközben a jobbiknak egyedül magasabb a támogatottsága, mint a három bohócnak együtt.
@feketeesfeher: Rendben. Inkább sütök egy kis fánkot. Amerikait, hogy Butapestit megüsse a guta.
@Attitude Adjuster: Persze, Drága!
Éppen azért, mert a családi kedvezményt nem tudták kihasználni az átlag jövedelemmel rendelkezők. Most javítottak rajta. Volna még mit. Nem is keveset kellene javítani, hogy ez egy egykulcsos igazságos adó legyen. Remélem, akár megy a FIDESZ, akár nem, előbb-utóbb megtörténnek a szükséges korrekciók, an persze nem úgy, hogy a többgyermekes szülőknek egy árva huncut krajcárt sem kell fizetnie egészségügyi hozzájárulásként, nyugdíjjárulékként. Mert mi a jóisten lesz itt? Már nem 2,8 millió tejel majd az államnak, hanem csak 2 millió? Vagy kevesebb?

Istenem! Miért nem látjátok be, hogy ez így differenciálás nélkül egy igazi agyhalott ötlet? Sem nem igazságos, sem nem ésszerű.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"a jól működő média se nem balos, se nem jobbos. A jól működő média független."

Ja. Csak az a baj, hogy ilyet igazából még a BBC sem tud.
@CSENDES:

Igazad van! Tilcsák' be a családi adokedvezményt!! SŐT! Minél több gyereke van valakiknek ,annál több adót fizesenek! Mint Kínában! Majd csak kihal a magyar, ezt szeretnétek ti liberálisok úgy is!
Büdös gyökér.

Valaki meg azt mondta, hogy elvették az adójóváírást, de azt már nem tette hozzá, hogy BÉRKOMPENZÁCIÓ is történt, ezáltal SENKI nem jár rosszul.
Mégis csak jó ez a Kormány.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Ilyet azért ne hazudozz, hogy senki nem járt rosszul az adójóváírás eltörlésével, több 100 ezer dolgozó KEVESEBB bért kap mint előtte! Köztük én is. Majdnem 10 ezer forinttal/hó. Bérkompot meg nem mindenki veheti igénybe. Sok értelme nincs neki ugyanis. De ennek bérkalkulátoron is utána nézhetsz. Megspóroltam 55 ezer forintot a rezsicsökkentéssel, de közel 100 ezer forinttal jártam szarul az adójóváírás eltörlésével, és a többi adót még nem is számoltam! Ennyit erről.
Na szép délutánt!
@CSENDES: Olyan, hogy igazságos adó, nincs. Egy adónak mindig társadalompolitikai célokat kell kiszolgálni. Azt a társadalompolitikát, amit az adott párt vall.

Az MSZP társadalompolitikája a lumplenréteg szélesítéséről szólt. Minél többet elvenni azoktól akik dolgoznak, és minél inkább támogatni azokat akik a farkukból is megélnek.

Ez két szempontból volt rossz. Egyrészt, arra ösztönözte a kvalifikált munkaerőt, hogy húzzon innen a fenébe. A lumpenprolit pedig arra ösztönözte, hogy csináljon sok kicsi gyereket, abból frankón meg lehet élni. És persze a lumpenproli gyereke is ebbe nőtt bele, hogy 15 évesen már azért lassan szülni kell, hogy huszonéves korra meglegyen a segílyke, és a lakás is.

Ezzel a dologgal csak egy baj van - az, hogy fenntarthatatlan. Ahogy Fletóék rendszere elég hamar el is érkezett a falig.
Kb. tök mindegy már mit vergődik össze ElQró új megakoalája.

1/3ra számíthatnak, minusz Jobbik. A régi baloldal fele már Jobbik és Fidesz szavazó lett.
@high up!: Szerinted az a jó világ, ahol a miniszterelnök eldöntheti,hogy kit csukat le (vagy kit nem)?
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Ki nem carjale?!"

- Hát például azok, akiknek alacsonyabb a keresete, de vállaltak több gyermeket. Esetleg az egyik fél elveszítette a munkáját, és most kevesebb a keresetük.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_veheti_igenybe_az_uj_csaladi_adokedvezmenyeket.572923.html

.

Idén januártól többen vehetik igénybe a családi adókedvezményeket, a kiszélesített rendszer 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint,
- Tehát eddig nem mindenki vehette igénybe.

2014. évi költségvetési vonzata pedig több mint 50 milliárd forint.
Az új rendszer lényege, hogy azok a szülők, akik eddig a családi adókedvezmény teljes összegét nem tudták igénybe venni, azok családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból érvényesíthetik majd az adókedvezményt.
- Nem fizetnek nyugdíjjárulékot, de szolgáltatást igénybe vesznek majd.

Ez azt jelenti, hogy a bruttó bér eddigi 16 százalékáról 33 százalékára nő a családi adókedvezmény által elérhető maximális adómegtakarítás.

A szakminisztériumi háttéranyag szerint egy háromgyerekes családban ha a két szülő együttes jövedelme 100 ezer forint, akkor a 2013. évi nettó 81 500 forintos jövedelem 2014-ben 98 500 forint lesz, tehát az új évben nettó 17 ezer forinttal több marad a családoknál.

Ha a (háromgyerekes) két szülő együttes jövedelme 300 ezer forint, akkor 51 ezer forinttal kaphatnak többet havonta.

- Ismét a jobban keresők kapnak többet. Ez olyan lázári.
@Mitzimackó: micimackóka de feledékeny vagy...
tudod zuschi...
@kisQtya: Mert megtehetem, és ez a véleményem. 20 MSZP kormány sem lett volna képes soha az életben olyan rombolást véghez vinni az országban, mint amit Orbán Viktor az elmúlt 20 évben (kormányon és ellenzéken) művelt. Az otthon maradásoddal őt támogatod, sajnálom. Ezért jogomban áll minősítgetni téged! :P
@nemecsek ernő áruló: Hát ezt nagyon sokan gondoljátok így úgyhgy lécci gyertek tavasszal szavazni hogy meglegyen az 1/3.
@Sírköves Slomó: Ma még csak 1/3, de nem sokára, 1/4, 1/5, később akár 1/6 is!!!!
@midnight coder:

"Az MSZP társadalompolitikája a lumplenréteg szélesítéséről szólt. Minél többet elvenni azoktól akik dolgoznak, és minél inkább támogatni azokat akik a farkukból is megélnek. "

- Mégis a jelenlegi Fidesz kormány adó és társadalompolitikája vett el a rosszabbul keresőktől, míg többet adott a magas keresetűeknek.

.

"Ez két szempontból volt rossz. Egyrészt, arra ösztönözte a kvalifikált munkaerőt, hogy húzzon innen a fenébe."

- A kivándorlás mégis az elmúlt négy évben erősödött fel. Drámai mértékben!
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Az MSZP társadalompolitikája a lumplenréteg szélesítéséről szólt. Minél többet elvenni azoktól akik dolgoznak, és minél inkább támogatni azokat akik a farkukból is megélnek. "

- Mégis a jelenlegi Fidesz kormány adó és társadalompolitikája vett el a rosszabbul keresőktől, míg többet adott a magas keresetűeknek.

????!!!!!???? Olvasni tudsz?

'- A kivándorlás mégis az elmúlt négy évben erősödött fel. Drámai mértékben!'

- annyira drámai hogy még mindig töben vándorolnak be mint ki: www.indexmundi.com/g/r.aspx?c=hu&v=27
@Sírköves Slomó:

Nem hiszek ennek a kimutatásnak, ugyanis ha jól tudom tavalytól nemhogy a bejelentési kötelezettsége szűnt meg az ideiglenes külföldi tartózkodásnak, hanem maga a bejelentés is.

Rengetegen előszőr ideiglenesen mennek ki, majd ha bejön a számításuk, véglegesítik az eltávozásukat.

Olyan helyen dolgozom, ahol ezt nagyon jól látom.

.

De még ha igaz is a diagrammod, és többen érkeznek, mind távoznak, akkor mitől csökken a lakosság lélekszáma?

ÉS milyen az egyenleg, ha a munkaképes adózó egyenleget nézzük?
@midnight coder: MOst van ez az egykulcsos, igazságos adó. Ahol nem az a mérték, hogy ki mennyit dolgozik, hanem az, hogy ki hány gyereket nevel. Kivéve a kiskeresetűeket, meg az általatok hőn utált nemzetiségieket. Most akkor ez jó? hogy azon személyek gyermekvállalását is elősegítik, akiknek semmi szüksége3 nem lenne erre átlag feletti jövedelmük okán? Nem lehetsz ennyire kocka. Én elviseltem, amikor az I. Orbán kormány idején magas jövedelemszerző képességem miatt nem járt sem adókedvezmény, sem iskoláztatási. Most miért más a helyzet.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 1. soha nem kellett bejelenteni az ideiglenes külföldi tartózkodást

2. it. az mióta 'kivándorlás'?

'De még ha igaz is a diagrammod, és többen érkeznek, mind távoznak, akkor mitől csökken a lakosság lélekszáma?'

- namitől bazmeg.

'ÉS milyen az egyenleg, ha a munkaképes adózó egyenleget nézzük?'

- ennyi SZJA adózó nem volt soha. Ennyi foglalkoztatott meg 2004 óta nem volt.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Helyes. Ők majd az Összefosásra szavaznak. Gondolom, nekem nem kell arra szavaznom csak azért, mert mások, akiket nem is ismerek, nem vehetik igénybe az adókedvezményt.
@nemecsek ernő áruló: Azt honnan gondolod, hogy otthon maradok? Az Összefosáson, a Fidesz-KDNP-n és a Jobbikon kívül is van még párt.
@CSENDES: Az én jövedelmem pl. átlag feletti, de a kiadásom is, hiszen egyik gyerekem után évi félmillió forint egyetemi tandíjat fizetek. Öt éven át.
A másik gyerekem államilag támogatott szakra jár, de 6 évet írt alá.
A jól kereső középosztály tehát nem kőgazdag, viszont minőségi adózó polgárt nevel, nem segélyest..
Ez indokolja, hogy több pénzt hagyjanak nála. Nem félkarú rablóra és sörre költi, hanem úgy költi el, hogy abból a jövőben a társadalom is profitál.
@CSENDES: Jó. Az, hogy a társadalom támogatja a gyerekvállalást hasznos. De csak akkor, ha a gyerekekből adófizető polgár lesz, és nem még több segílykés. Az aki a segílykéből élő szabolcsi nemzetiségi család 10. gyerekeként születik, az szinte biztos hogy szintén segílykésként fog felnőni, mert ezt látja mint követendő példát.
@Sírköves Slomó:

"1. soha nem kellett bejelenteni az ideiglenes külföldi tartózkodást"
- Be kellett. 2.bp.blogspot.com/-SJpSEFyb-rI/Tm7vjAfNKHI/AAAAAAAABE4/xyiAFTyJLDg/s1600/Ideiglenes_kulfoldi_tartozkodas.JPG

.

"2. it. az mióta 'kivándorlás'?"
- Rengetegen előszőr ideiglenesen mennek ki, majd ha bejön a számításuk, véglegesítik az eltávozásukat. - Bár ezt leírtam már egyszer.

"'De még ha igaz is a diagrammod, és többen érkeznek, mind távoznak, akkor mitől csökken a lakosság lélekszáma?'
- namitől bazmeg."

- Mitől? Tőled kérdezem!

.

"'ÉS milyen az egyenleg, ha a munkaképes adózó egyenleget nézzük?'
- ennyi SZJA adózó nem volt soha. Ennyi foglalkoztatott meg 2004 óta nem volt.""

- Tudatlan vagy. Az adófizetők számának a csúcsa 2000-ben volt. kb. 4 millió adófizető.
- Azt tudod-e, mennyi a nem közszférában dolgozó adófizetők száma és az általuk befizetett adó mennyisége?
Az ő adójuk ér valamit egyedül!

.

BONUS:
m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/magyar_kivandorlas_nemetorszagba.PNG
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A bónuszhoz: ők azok, akik VÉGLEGESÍTETTÉK is a kinnmaradásukat? És más országokról is van statisztika? És 2012, 2013?
@Nyekenyóka.:

destatis.de

Az "Einbürgerung", azaz állampolgárságot kapottak száma ennek a töredéke.

A 41 ezres szám a német társadalombiztosításba bejelentkezett magyarok száma. Ezek az emberek, ha tehetik, maradnak, amíg csak maradhatnak. 10 év (de lehet, hogy 12) után jogosultak német nyugdíjra IS. Igaz, a magyar nyugdíjukból azok az évek, amelyek alapján német nyugdíjat kapnak, majd hiányozni fog, de ismereteim szerint jelenleg 800 € körüli összegre számíthatnak havonta. Tehát a kiesés magyar oldalon nem releváns.

Ez a 41 ezres szám egy országos szakszövetség belső anyagában is elhangzott, 2012-re hasonlóan magas számot mondtak. 2013-ra még nem hallottam.

A szakszövetségnél egyébként egyik évben az Egészségbiztosító munkatársa mondta a számot. Azoknak a száma ez, akik kijelentkeztek a magyar TB alól, igazolva, hogy Németországban rendelkeznek TB-vel.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Köszi.
Amúgy gondolom Angliába vagy az USA-ba még többen mentek ki, tekintvén, hogy az angolt többen is beszélik mint idegen nyelvet.
@Nyekenyóka.:

Nem tudom.

Angliába költségesebb kimenni. (München csak 680 km.)

USA területén a munkavállalás nem olyan szabad, mert ők nem EU tagok.
@kisQtya:

Persze !
A te fő érdeked, hogy tapsolj Orbánnak, mert neked ez megéri !
Ezt értem, de hagyd már meg nekünk, akik nem vagyunk benne a mutyiba, hogy ez nekünk ne tetsszen !
Egy dolog, hogy neked milyen jól megy és mennyit adózol Simicska boldogulására !
Nekünk az egész rendszerrel van gondunk, mert meg se kérdezett senki bennünket arról amit itt végrehajtottak !
Igen a lopásokkal együtt !
Úgy látszik, hogy ebben te is részes vagy, ha annyira véded Orbánt !
Ez lehet, hogy unalmas neked már, viszont másnak elég húsba vágó !
A fene se akarja, hogy a gyerekeinket alattvalóknak neveljék a papok az iskolában és újra Horthy féle f@szkalapok dirigáljanak nekünk !
@CSENDES:

"MOst van ez az egykulcsos, igazságos adó. Ahol nem az a mérték, hogy ki mennyit dolgozik, hanem az, hogy ki hány gyereket nevel."

Valamit nem értesz. Az egykulcsos adó lényege pont az, hogy ha többet/jobban dolgozol, és még be is jelented(!!!) , akkor többet vihessél haza. Köze nincs ennek a gyerekvállaláshoz.
A gyermek után járó adókedvezménynek meg az a lényege, hogy inkább a fehéren dolgozókat támogassuk a gyerekvállalásra. Lehet hogy nem teljesen kóser, de hosszú távon biztos kifizetödö.
A normális, dolgozó, kevésbé irígy emberek csak ez a két dolog miatt fognak a zorbánra szavazni. A prolik meg a rezsicsökkentés miatt.
@bekerült: Végtelenül primitív hülye faszkalap vagy, ezért lassan mondom:
A tripperes tetves kurva anyád végi Orbánt.
remélem, ezt így már sikerült megértened.

Nekem természetesen nagyon tetszik, hogy évente félmillió tandíjat kell fizetnem, te segghülye, húgyagyú barom, te!
Hogy az isten miért rakta tele a világot a hozzád hasonló félanalfabéta, szövegértési problémákkal megvert, de blogmániás nyomingerekkel?????
Szórakozzatok egymással, miattatok tart itt ez az ország.... Szánalom!
@CSENDES:

Tavaly és tavalyelőtt sem haladta meg érdemben ez a szint az két keresőre számolt összesen egy minimálbért.

És akkor csak az adókedvezmény maximumának a kihasználásáról beszélünk.

Szerintem irdatlan sok szavazatot veszít a baloldal a családi adókedvezmény fikázásával.
@Sírköves Slomó:

"- Mégis a jelenlegi Fidesz kormány adó és társadalompolitikája vett el a rosszabbul keresőktől, míg többet adott a magas keresetűeknek."

www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/27000/27549_ados.jpg

Helyesen: valamivel kevesebbet vett el a magas keresetűektől, hogy azt a rosszabbul keresőknek adja.
jobb is ha nincs kormányváltás aztán ezekre rohad az egész balfasz rendszer amit összetákoltak. bár látva hogy milyen sötétek írkálnak itt (is), azért is a gyurcsány lesz a hibás tuti :DDDDD
Mi van ? Kitört belőled a kulturáltság ?
Beszakadt a seggfejséged !

Már normálisan érvelni se tudsz, csak káromkodni !
Ezzel aztán sokra mész, ki nem szarja le !
Jobb lenne, ha normálisan gondolkoznál, mint, hogy másokat cseszegetnél a hülyeségeiddel !
A tandíjfizetéssel te dicsekedtél és nem más ! Neked telik rá, de másnak nem. Miért nem lehet ezt megérteni !
Ja, mert te egy olyan vállalkozó féle adófizető vagy, aki mindent floppul csinál ! Örülj neki, ha még bírod fizetni azt amit kell !
Nem kell dicsekedni nyilvánosan és akkor nem fogsz kapni hasonló válaszokat !
Ne nézz a tükörbe és akkor nem látsz vadbarmot se !
Lemaradtam.
Az LMP is odacsapódott ezekhez?
Vagy ők még külön vannak?
Mi van a drogos 4K-val?Ők szimpik lennének ha nem szipuznák az agyukat zombira és lenne valami értelmes alternatívájuk.
Szóval még mindig nem tudom kire szavazzak,de a fidesz kizárt.
Megvehettek volna kilóra,de ezek még ahhoz is ökrök.
ha nincs független média csinálni kell egyet.
Egy videós fórum,pár szerkesztő,youtube
linkek és már kész is van,a riportot rá lehet vágni utólag!
süti beállítások módosítása