Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből?

2014.02.13. 08:00 baum

00035207.jpegKépzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne a kukába, hiszen a szabály az, hogy ha 3 vagy több párt közös listán indul, akkor minimum 15 százalékot kell elérniük a bejutáshoz.

Még mielőtt az összes troll nekünk esne, hangsúlyozzuk, hogy ezt az opciót mi sem tartjuk reálisnak, sőt kifejezetten utópisztikusnak tűnik, hogy az álbal most eltűnjön végre. Hogy miért, annak több oka is van.

Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van. Bármennyire is az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát, ez nem fog megtörténni. Mégpedig azért, mert egy csomóan elhiszik, hogy ők a kisebbik rossz. Persze, az is igaz, hogy az is logikus és helyes döntés lenne, ha a Fideszt is kibaszarintanánk az országházból, de egy másik csomóan szerint meg ők a kisebbik rosszak. Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk.

Másrészt, még ha reális esély is lenne arra, hogy az összefosás ne érje el a 15 százalékot – például a Magyar Nemzet kideríti, hogy maga Simon Gábor végezte ki a kiszsiráfot stb. -, abban a pillanatban épp a Fidesz mondaná azt, hogy ácsi. Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra. E két bűnbandának inkább megéri, hogy néha váltogassák egymást a piramis csúcsán, minthogy olyan erők kerüljenek helyzetbe, melyek az egész, szépen felépített szájbavert rendszer legitimációját kérdőjelezik meg.

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva. Mi meg hagyjuk. Egyelőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr705811026

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből? 2014.02.13. 16:26:01

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva.

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.13. 10:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Pop40: 'Hogyan is aránylik Simon Simicskához?:DDD'

Úgy hogy Simicska nem vádlott...:)
@a 17 éves Parker Schnabel: Ez azért van, mert te elég ostobácska vagy.

Nézz már b+, a mutatókra, nem mindenki olyan hülye, hogy arra szavaz aki elkúrta.
A patkány cionisták soros gyurival az élen fognak annyi pénzt utalni maszopék számlájára, amennyiből meg lehet vásárolni a kellő számú cigány szavazót.

Nem véletlenül tenyésztik őket.
Na figyelj ide:

1) NEM TE döntöd el mi a BALOLDAL és mi nem az. Te fogsz rá szavazni? NEM. Akkor a továbbiakban a kérdést hagyd meg azoknak akit érint. Ne a baloldallal foglalkozzál, hanem a sajátjaitokkal.
Én sem mondom azt minden egyes alkalommal, hogy szerintem a jobboldal mint olyan a globalizáció korában egy genetikai csökevény, amely csak arra nem tud válaszolni, hogy mit csinálna a magyar áruval ha vámok lennének ismét és itt rohadna az országban mert a kutyának nem kellene semmi több

2) NEM fog eltűnni a BALOLDAL. Akkor mikor van egy ilyen degenerált hűbéri rendszert építgető álnemzeti hányadék hatalom amelyikben félhülye képzetlen arrogáns parasztok csicskáztatni szeretnének képzett emberkéket, lehetőleg minimálbérért és még a gyerekeikből is szolgát akarnak csinálni - nos ez önmagában elegendő ahhoz, hogy még egy önmagában minőségileg szar baloldalt is fenntartson, amíg nincs más. Amíg ilyen parasztok vannak a túloldalon ez az oldal is marad.

3) 2010-ben sok ember 'büntetett'. Ha nem is a fideszre, de olyan 'átszavazott', nem szavazott.
NA ez 2014-ben NEM LESZ!
Kezdjetek el olyan forgatókönyveken gondolkozni amelyik 4 évig eszetekbe sem jutott! Nektek nem tetsző forgatókönyvön.

És kezdjetek hozzászokni, hogy úgy lesz hozzátok szólva ahogy ti szóltatok hozzánk. Mint a kutyához. Parasztokkal paraszt módon kell bánni. Csak abból ért.
@♔bаtyu♔: es a jobbik csak egyre erosodik, vegul kormanyra kerul es bevezeti a rovasirast. Osszefogunk a kelettel mi jo minosego mangalicat szallitunk ok pedig rizzsel viszonozzak es soha ki nem fogyunk a rizses husbol :-)
@Kámasuka:

Erről van szó.

A szocik alatt Cuslág Jani a maga pár millás lopásával sittre került.

A fidesz alatt Simlicskáék a maguk milliárdos lenyúlásaival kitüntetett oligarchák.

Lehet, hogy neked ez tetszik, és rendben van, de ha azt hiszed, hogy mindenki másnak is, keserveset fogsz koppanni áprilisban.
@♔bаtyu♔:

Ha jól tudom, Simont azonnal kirakták a pártból.

Innentől kezdve mi még a teendője az ügyben a szociknak?
@Pop40: Jó jó csak ki foglalkozik a hülyeségeddel a 20%-on kívül?

Azt hiszed az emberek nem tudják megkülönböztetni a köztiszteletben álló üzletembert a bukott pártelnöktől?
@♔bаtyu♔:

Milyen mutatókra nézzen rá, b+?
Feldughatod a seggedbe a mutatóidat - nem tűnt még fel, hogy a mutatóidat a fidesz S E H O L nem képes hozni?

A mutatóid majd arra lesznek jók, hogy legyen min hüledezni, mikor a választás után mentek majd hidat foglalni, meg hugyozni a Kossuth térre.
'2) NEM fog eltűnni a BALOLDAL. Akkor mikor van egy ilyen degenerált hűbéri rendszert építgető álnemzeti hányadék hatalom amelyikben félhülye képzetlen arrogáns parasztok csicskáztatni szeretnének képzett emberkéket, lehetőleg minimálbérért és még a gyerekeikből is szolgát akarnak csinálni - nos ez önmagában elegendő ahhoz, hogy még egy önmagában minőségileg szar baloldalt is fenntartson, amíg nincs más.'

1. van más: Jobbik, LMP, Fidesz

2. a baloldal már elkezdte az eltünést az SZDSZszel, most meg folytatja, kit zavar
@Kámasuka:

Simicska, a köztiszteletben álló üzletember?:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na jó, asszem kár ezt folytatni. Te menthetetlenül hülye vagy. :D

Majd figyelj áprilisban, hány embernek lesz Simicska "köztiszteletben álló üzletember". :DDDDDD
@libbancs:

Egyébként a megvásárolható cigányok kiszűrésén kívül arra is szükség lenne a választások tisztaságához, hogy az Összefogás jelöltjei kinyögjék végre, ki közülük izraeli-magyar kettős állampolgár. Azaz zsidó ügynök. De hát ugye bolsiék lapítanak, mint szar a fűben...
@Pop40: szerintem nincs igazad mert a fideszes/jobbikos szavazonak kuldetes tudata van. Erkolcsileg felsobbrendunek tartja magat, sajat partjanak romlottsaga nem befolyasolja mert kritika nelkul hisz az igazaban. Az mszp/szdsz szavazo nem ilyen ontelt. Belatta hogy tevedett ezert ezek partok nem tudnak felallni. Szerencsere.
Az ország egyetlen esélye, ha az MSZP végül ráncbaszedi magát, és valódi baloldali néppárttá alakul. Más ugyanis nincs, és nem is sejlik fel sehol. Ha erre nem kerül sor belátható időn belül, akkor Magyarország Keletalbániát is csak messziről alulról fogja lesni...
@Mezga Geza:

Belátta, hogy tévedett, de azt sokkal jobban belátta, hogy a fideszes maffiának nem szabad adni még 4 évet.

Csak 40-et, vagy életfogytot.

Hidd el, el fognak menni, és bármilyen szar a jelenlegi baloldali kínálat, le fognak rá szavazni.
@Megfigyelo: Mennyi a belátható idő?
@pocakos focisla: Ahhoz, hogy a szocik kiessenek, még az az egymillió, állítólag szavazásra hajlandó és párthoz egyelőre nem köthető bizonytalan is kevés lenne. Akkor is, ha mind elmenne szavazni, és egyik sem a szocikra.

Van nyolcmillió szavazópolgár, ennek 15%-a 1200000. Tehát ha az összes elmenne szavazni, a szoclib keménymag a szedszesekkel még akkor is valószínűleg elég lenne a 15% eléréséhez. Ezek együtt simán hoznak egymillió fölötti szavazót. De nem megy el az összes, az egyharmaduk általában nem teszi, és most sem mutat semmi arra, hogy megtenné, így még ennél kevesebb is elég lenne.

Nincs valós esélye az összefogósdi kiesésének.
@libbancs: Aljas náci seggfej vagy. (Sajnos ez az igazság.)
@Kámasuka: Jó kérdés. Nem tudom, de nagyon fogy az idő.
@Pop40: Te b+, tanulj meg normálisan vitatkozni, addig húzz a gecibe. Én ilyenekkel nem állok szóba.

Nem az MSZP-s párttaggyűlésen vagy faszfej, hanem urak között.
@Scagnetti:

Muhahaha, ezt elmentem és elküldöm neked valahogy levélben április 7-én, jó? :DD

Kunce Fodor, Lopcsány mint 15% (több 100 ezer szavazó begyüjtése) :D

Mesélj még!
@♔bаtyu♔: A Jobbik megint kérdéses. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy sokra jutottak 2010 óta. A Fidesz a nemzetieskedésével kifogta a szelet a vitorlájukból, és a többség számára a Jobbik vállalhatatlan. Ami nem is baj, a francnak sem hiányzik, hogy a Jobbik esetleg hatalomhoz jusson. Az végleg betenne az országnak.
@Mezga Geza: Az LMP egyre erősödik és holnap már sékellel fizetünk.

Ezt csak azért írtam, lásd mennyire ostoba vagy.
@Pop40:

Már előre sajnállak. Kurva szar éjszakád lesz április 6-án. Küldjek Xanaxot? :D
@Pop40: nehez kerdes az biztos. Ha rajuk szavaznak igazoljak oket. Ha nem ko kovon nem marad.
@Kámasuka:

>> 1. van más: Jobbik, LMP, Fidesz

kösz, de erre az eshetőségre jobb opcióm van, nem a választás - ezek a pártok nálam nem játszanak

>> 2. a baloldal már elkezdte az eltünést az SZDSZszel, most meg folytatja, kit zavar

Akkor most én zsidózok neked csak hogy értsd.
Ha választani kell magyar és zsidó között a zsidót választom, mert olcsóbban kijövök. A magyar több pénzemet vitte el.

Aufidersen eftárs!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Olvasni tudsz? Fuss neki még egyszer! Épp azt mondtam, hogy egy szavazót sem kell begyűjteniük. Ha a 2010-es táborukat elviszik szavazni, az elég a 15%-hoz.
Nem fognak kiesni, ez egyszerű matematika.
A győzelemhez kellene több szavazó, ami ezekkel az arcokkal nem túlzottan esélyes.
@wmiki:

Nyugi, igy is lesz. Nem számolt azzal az összefosás, hogy nem 5, hanem 15% kell minimum. Most már mindegy..

Én már csak egy kávét kérek :))
@Scagnetti: Jön fel a Jobbik. Elég nyilvánvaló, hogy Orbánék be nem váltott ígéreteiből a Jobbik fog profitálni.

Nyerni nem fog, ez biztos, a későbbiekben sem. Az szerintem nagyon is jó, hogy Orbánék valódi ellenfele jobboldali és nem balliberális. Mindig az volt a véleményem, hogy balliberális szavazóért nem kell versenyezni, mert normál esetben nagyon kevés van.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Csákó már most ki van rendesen.

Hiába, ezeket idegileg megviseli a dolog rendesen.
Azért mert azt állítják magukról az összefogásban lévő pártok, hogy baloldaliak, még nem baloldaliak. Vagyis mihez képest? Tiszta liberális banda mind! A baloldaliságot azért viselik magukon, mert ezzel az egyszerű szavazót megtévesztik. A segélyezésen kívül, milyen baloldali értékkel rendelkeznek? Milyen baloldali programmal, azon kívül, hogy sajnálkoznak a szegényeken? Milyen gazdaság élénkítő ötletük van, azon kívül, hogy majd jönnek a befektetők? Valaki írja már le, mi baloldaliság van bennük??
Sziasztok!

Van esély rá, -bár nem sok,- hogy az Összefogás ne érje el a 15%-ot!

A kérdés az, hogy mi lenne utánna? Könnyű lenne elintézni a dolgot azzal, hogy "kockáztattál, és vesztettél, ez egy ilyen játék stb.", de akkor is ott lenne pl. 14.5%-nyi gazdátlanná vált szavazat!
Az rendben van(?), hogy felosztják a többi párt között, de ilyen tömegű újraosztott szavazat már komoly legitimációs kérdéssé válna a következő ciklus során! Jönne megint "a kormány törvényes, de nem legitim"!
@Scagnetti:

2010-es táborukat 240 milliós simonka, meg "kötelet" után?! :D
Másrészt nyugger párt, rég kihalt nagy részük.

De nekem aztán mindegy, beleélheti magát az összefosás meg az idióta szavazoi is, annál nagyobb lesz a meglepetés..

"Én már csak egy kávét kérek"
@Ülő Birka nagyfőnök:

Kinemszarjale?

Tetszettek volna kevesebbet lopni, hazudni, csalni, államadósságot 30%-al megnövelni, munkanélküliséget megduplázni, szemeket kilövetni....
@camilló: Ja, az MSZP-nek szerintem egyre nagyobb gondjai lesznek abból, hogy egyre kevésbé hiszik el, hogy baloldali.

Ráadásul Orbánék a baloldaliak. Cél a teljes foglalkoztatás, senkit nem hagyunk az út mentén és a többi.

Kommunistázzák is őket a baloldalon rendesen, ami marhaság, hiszen maguk alatt vágják a fát.
@♔bаtyu♔: Az a baj, hogy a Jobbik nem jobboldali. Ők egy nemzeti szósszal leöntött kommunista párt. Egy valódi jobboldali párt nem tőkeellenes. A Jobbik viszont csak a szociális demagógiához ért. Ez tipikus bal, de inkább szélsőbal.
@Pop40:
Csak a Janika nem a pár milla miatt kapott 8 évet:)) Más bűne volt neki! Kissé figyelmetlen volt! Aki látta a történetet az tudja miről beszélek.
@Ülő Birka nagyfőnök: ja, Orbánéknak is az lenne a jó, ha elérnék.

Ráadásul akármit csinálnának, a jobbos média számára azok ott újabb 4 évig "egy csapat" Gyurcsánnyal, Bajnaival az élen.
@♔bаtyu♔:

Urak?:DDDDDDD
Mármint ez a szó jelöli nálad a "Vitya seggéből kilógó szardarab"-kifejezést?:DDD
De tény, olyan "urak" vagytok, te, meg mondjuk ez a belpesti fogyatékos. :DDDD

Állítottál valami hülyeséget, amit érvekkel nyilván nem tudsz alátámasztani, én meg helyreraktam. Ennyi. Hogy ez tetszik e neked, vagy sem, ívben leszarom. Mint ahogy azt is, kivel állsz szóba.
Ha nem akarod, hogy helyretegyenek, ne irkálj hülyeségeket.

Párttaggyűlésre meg te jársz, faszfej, nem én.
@torró:

Én nem láttam, mesélj.
Esélyt kell adni más pártoknak is ,nekem például a Torgyántól megszabadult FKGP szimpatikus,megújultak,tele fiatal lendületes joghallgató egyetemistákkal ,ott a helyük a parlamentbe!
Van alternatíva ...nem kell a 2 rablópártra szavazni !
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Szerinted aki 2010-ben a nyolc elbaszott év után rájuk szavazott, azt egy Simon-ügy majd otthon tartja? Szar negyedmilliárd? Csaxólok, azokat semmi sem tartja otthon.
Igen, egy részük már nem él azóta, de négy év kevés ahhoz, hogy ennyit veszítsenek. Plusz ma már a régi szedeszesek is rájuk szavaznak.

A szoclibek bejutnak, és második helyen végeznek. Ez a legvalószínűbb.
@atitkos:

Van benne valami,elgondolkodtató ,de kizárólag a kártékony a fidesznek lefekvő Torgyán nélküli kisgazdákra.
@Scagnetti: Nem hinném, hogy tőke ellenesek lennének. A Jobbik nem ágál pld. a Mercedes gyár ellen.

Épp azért tartják veszélyesnek a jobbikot, mert valójában egy átlagember szempontjából semmi veszélyeset nem mond.

Nem engedjük a termőföldet, magyar cégeket támogassunk, szervezetten integráljuk a cigányokat, a helyi közbiztonság őrzésében erősebben jelenjen meg a helyi közösség, a polgár jobban védhesse meg magát, stb.

Semmi olyat nem mond, ami nagy demokráciákban nem lenne elfogadott, sőt bevezetett.
@storker: az volt ám a jó, a szép amikor "éljen Rákosi"-zhatott a nép, ugye?
@Pop40: Nehezen vágod mi. Na ja, te helyreraktad. Eleve el sem olvastam te faszkalap.

Majd ha te is úr leszel. Meg lehet tanulni, ugorj neki.
@Scagnetti:

"Igen, egy részük már nem él azóta, de négy év kevés ahhoz, hogy ennyit veszítsenek. "

Nem akarnám megakasztani az eszmefuttatásod, de birkameneten az átlagéletkort mennyinek saccolod? :)))
@Neked ugatok nem a házat őrzöm: Na végre valaki leírta, ezt sem nekem kellett. Ez pont így van, kár a politikusokkal szemben irreális erkölcsi elvárásokat támasztani, úgyis mindig az bukik le aki ahhoz is buta hogy ügyesen lopjon. Ami sokkal fontosabb lenne, hogy azzal foglalkozzunk mitől megy előre az ország, milyen a kormányzás. Sokkal érdekesebb és fontosabb téma lenne, de egyelőre a demagógia és a botránypolitika ellehetetleníti hogy a kampány valós társadalmi kérdésekről és ezekre adható érvényes válaszokról folyjon. (Igen a korrupció is ilyen kérdés, de csak egy a sok közül, és nem csak a politikusi korrupciót fedi le)
@♔bаtyu♔:

Eleve el sem olvastad, csak reagálsz rá szó szerint, amit el sem olvastál, ugye, te ütődött?:DDDD
Balfasz fideszes, legalább hazudni tanultál volna meg a példaképeidtől. :D

Amúgy csak szólok, hogy egyedül egy hozzád hasonló hülyének jelent az "úr" szó tolvajokat meg idiótákat. :))
@Pop40: Pár évvel kevesebbre.
@♔bаtyu♔: A fidesz baloldali politikát folytat, jobboldali eszközökkel. Ezt csak valódi baloldali politikával lehet eredményesen támadni, és nem holmi liberális népbutítással! No ezt nem hiszi el az mszp. Nekik többet jelent a liberális értelmiség, mint azok az emberek, akik kisemmizve is számítanának rájuk. A valódi baloldali pártok meg elhallgattatva küzdenek.
@Scagnetti:

Erre nem vennék mérget. :)

De amúgy teljesen lényegtelen a dolog, mert a választást sosem a törzsszavazók döntik el.
@♔bаtyu♔: A Jobbik azért veszélyes, mert egyrészt demagógiában a két nagyot is veri, és mellesleg gyűjtőhelye az összes ultranacionális, rasszista elmebetegnek.
A XXI. században egy magába forduló EU-ellenes párt nekem nem kell. Ezek leragadtak a negyvenes években, és én azt az időszakot nem tartom a magyar történelem legsikeresebb időszakának.
@camilló: Neem.

A fidesz gazdaságilag centrista, jobb és baloldali intézkedései is vannak. Baloldaliak igazából csak ebben a ciklusban először. A nemzetpolitika kissé jobbos, nemzetináci.

A mszopliberálok gazdaságilag jobboldaliak egyben szélbalosok (bankok és semmirekellők adómentessége). A nemzetpolitika balos, internáci.
@Kámasuka: Pont a bankokat nem akarják bántani, meg a nagytőkét.
@Pop40: Voltam már szoci és fideszes rendezvényen is. Fel tudtam mérni, milyen a közönség.
Minél nagyobb a politika elutasítottsága, annál inkább felértékelődnek a törzsszavazók.
@Kámasuka: Igazából egyik sem akarja bántani sem a nagytőkét, sem a bankokat. Miért nincs normális banki törvény? Miért "személyre" szabva írnak ki pályázatokat, és had' ne soroljam. A kettő egy kutya!
utópia, de milyen szép. Megkönnyeztem. Ha a Fidesz is kiesne akkor lenne maga a paradicsom.
@camilló: + dzsobbik

gazdaságilag szélbalos(persze az NSDAP is az volt, de mellette a nagytőkét is szerette), nemzetpolitikában hungarista, némi szalonnanácisággal és egészséges antiszemitizmussal - viszont rovátkolatlan múlttal
@camilló: határozottan 2 kutya..:) az hogy mind holdudvart épít normális, ilyen a demokrácia.
@♔bаtyu♔:

Hagyd..
Ezekkel az ostoba MSZP-s véglényekkel nem érdemes foglalkozni.

A statisztikák szerint, csak az 50-60 plusszos exmunkásőrök, expufajkások, exügynökök, és besúgók tartják életben, ezt az MSZP nevű szarkupacot.

A fiatalok között alig vannak 5%-on.
@Kámasuka: Szerintem köze nincs a demokráciához egyiknek sem!
@camilló: Minek nincs köze mihez?

Hogyan képzeled a demokráciát?
azért én álmodom erről a 14%-ról ha nem probléma :-)
@Kámasuka: Biztos nem úgy, hogy az aktuálisan hatalmon lévő a saját klientúráját építi!
@camilló: Hát akkor hogy? Máshol máshogy van?
@Mezga Geza: Nagyon jó szinonimája ez a kifejezés ennek az álbalos csürhének! Közülük nem egy annyira összecsinálja magát, ha megkapja a felhatalmazást, hogy tegyen végre valamit az országért, hogy idegesen kapkod a sörösüveg után. Ezért tudja egy ilyen SZDSZ-féle törpepárt sakkban tartani ezt a szerencsétlen bandát!
@élveteg: FÉK-et (Fideses Értelmező Kéziszótár) mellékelhettél volna a hozzászólásodhoz.

De a reakciódból ítélve úgy veszem észre, hogy érzékenyen érintett a dolog. Lehet, hogy hemzsegnek a besúgók a fideszben?
@Online Távmunkás:

"2006-ban nem tűzoltás volt, hanem egyenes folytatása a megszokott "most kicsit megszorítunk, utána szórjuk a pénzt" politikának."

2006tól már csak tűzoltás folyt.
először még csak az itthoni helyzet miatt aztán 2008tól a globál válság miatt
@♔bаtyu♔: egy kis zsidozas mindig akad egy jobbikos batyujaban :-). Ez az antiszemitizmus olyan mint a drog, azt erzed nagyon ott vagy pedig csak egy roncs vagy. Mibol tippeltel a lmp-re? A nickembol? :-)
nézd csak meg az állam finanszirozási képességének idősorát a rendszerváltástól.. tanulságos
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Minden tisztességes magyar elmegy szavazni akkor a moszkovitya hazaáruló mutyipincsik mennek pávatáncolni az azeri kebelre.Sértés vagytok a magyar nemzetre ti hasznos idiótái moszkovityának.
@camilló:

"Igazából egyik sem akarja bántani sem a nagytőkét, sem a bankokat. Miért nincs normális banki törvény? Miért "személyre" szabva írnak ki pályázatokat, és had' ne soroljam. A kettő egy kutya"

egy kutya persze...mindkettő lop csal hazudik.. de!!! az egyik tönkrebassza a demokráciát is az ország megítélését is, megosztja, feszültséget szít a társadalomban... a másik csak lop... a kettő közül a társadalmi károk, mérgező ideológiák nélkül lopó még mindig sokkal jobb!!
@kúrórudi: Pedig hol volt még akkor a válság.
jelenleg a fidesz sokkal nagyobb veszélyt jelent az országra, mint az mszp, a fidesz rendszere veszélyezteti a demokratikus értékeket, a választás szabadságát, minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzanak egy valódi alternatívát jelentő párt megalakulását. Aki nem veszi észre, hogy a valódi rendszerváltás legnagyobb akadálya a fidesz és nem az mszp, az egyszerűen vak.
Először tegyétek rendbe a könyvelést, Ti beszéltek korrupció ellenességről.... LOL :D meg ki fog kiesni? :D

Lehet más a könyvelés? :)

index.hu/belfold/2014/01/09/sulyos_hianyossagok_az_lmp_konyveleseben/
szomorú balos vagyok. rúgnak jobbról,rúgnak balról,rúgnak középről.
mi lesz velem? mi lesz a segélyemmel?
mostantól nem érdekel a politika,talán Szanyi captain tud kis potya piát adni,a többi nem érdekel.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

a statisztikák szerint 2010be a fidesz szavazóknak volt a legmagasabb átlagéletkora és a legalacsonyabb iskolai végzettsége....

ez persze a birkameneten is tetten érhető...leginkább szenilisek meg mérhetetlen ostobák tapsikolnak (+fizetett import lengyel tapsikolók).

és hát logikus is, ahhoz h tapsikolni tudjál pár hónapon/éven belül vminek meg az ellenkezőjének ahhoz tényleg szenilisnek vagy segghülye prolinak kell lenni.... te melyik vagy?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

a statisztikák szerint 2010ben a fidesz szavazóknak volt a legmagasabb átlagéletkora és a legalacsonyabb iskolai végzettsége....

ez persze a birkameneten is tetten érhető...leginkább szenilisek meg mérhetetlen ostobák tapsikolnak (+fizetett import lengyel tapsikolók).

és hát logikus is, ahhoz h tapsikolni tudjál pár hónapon/éven belül vminek meg az ellenkezőjének ahhoz tényleg szenilisnek vagy segghülye prolinak kell lenni.... te melyik vagy?
Én az az alkat vagyok, aki itt most a legjobban birkázható. mint itt sokan, éltem a Kádár-korban (nem sokat szerencsére, szüleim annál inkább), éltem az inkompetens, a halálos betegségéről '89-ben már rég tudó Antall idején, akivel Kelet-Nyugat leegyeztette, hogy az ország fizet tovább -kamatot-tőkét, sőt új hiteleket vesz fel. Lesz 4 szar évünk, de 20 év múlva utolérjük az eut. Hogyne. Ért.: 1/10. Tényleg lett 4 szar évem. Éltem Horn alatt, aki szarrá vert a Bokros-csomaggal több százezer háztartást, cserébe helyrerakott makrogazdasági mutatókat, de változatlanul a 4 szar év és 20 év múlva eu szinttel kampányolt, újabb hiteleket felvéve. 2/10. I. Orbán alatt is éltem, már felnőttként, a hitelek maradtak, viszont részben mert beért kicsit a bajszos programja, részben mert új seprű jól seper, látszólag folytatni tudták a jó makro-adatokat, de a hitel akkor is maradt. 3/10. eu-szint továbbra is 20 évnyire. Jöttek Megyóék, személyesen ajánlotta a népnek a lakáshitel örömeit a figyelmébe. -1/10. Jött a puccs, jött Elkúrtuk, megelőzve a világválságot a jó-közepes közép-európai felzárkózó országból jó szar leszakadó lettünk. -2/10. Jött, mert NEM volt választás, II. Orbán, szarból várat ugye nem lehet, se nem rontott, se nem javított. 3/10. Én nem megyek el szavazni, mert 3/10 kevés, viszont az összeizéléstől ennyit se várok, a Jobbik meg kormányon vagy bedöntené az országot, vagy nem, de előbbire is van esély, így nem. Lmp szimpi, de még mindig nem merek jóhiszeműekre szavazni, mert ahogy a narancs is, minden romlandó. A narancsromlást össze tudom egyeztetni a 3/10 viszonylag magas arányával, mert csak nézem a gázórát meg a számlát, és pozitív csalódás volt. Jóslatom 110 fideszes, 50 összefogó, 28 jobbikos, 12 lmp-s parlament. ha 199 az összeg, az -1 bárhonnan.
A cikk azért utópia, mert ez egy örök mocsárban gázolunk de azért kilátszunk hurrá ország és ez még idén így lesz.
Ja, és nagyon tapló módon beszéltek egymással -minden oldal.
"Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra."

Bingó! Ezzel el is érkeztünk a tömegdemokrácia paradoxonához: a hatalomért vetélkedők egyszerűen ellenérdekeltek minden olyan szereplő megjelenésében, amely kihívást intéz az egész, közöttük folyó vetélkedés ellen.

Ezért falta fel a Fidesz a teljes jobboldalt, és ezért fideszbérencezi az Összerogyás az összes olyan baloldali csoportot, amelyik nem hajlandó fénylő arccal ünnepelni az MSZP újraegyesülését.
Kéne alakítani egy Egyik sem! nevű pártot. A jelöltjei minden elképzelhető módon hitelesített ígéretet tennének, hogy az új Országgyűlés alakuló ülésének napján lemondanak. Szerintem simán megugranák a küszöböt pusztán a nevükkel és ezzel.
@kúrórudi: Ebben az esetben a jobb, vagy a jobbik, kevesebbet jelent, mint a jó. Tehát nem a jobbat kell választani, hanem a jó választást, ami a jelenlegi parlamenti pártok között nincs! Próbálják elhitetni magukról, hogy nélkülük nincs politika az országban. Szerintem, pont velük nem lehet jó politizálás. Legyen egy valódi baloldal (nem annak mondott liberálisok) és egy tényleg kulturált jobb oldal, akik nem csak abban tudnak megegyezni (azt is a színfalak mögött)miként tudnak többet lopni! Szerintem nem ellenségként kell kezelni egymást, ha valóban a haza és a nép üdve az első!
@Kámasuka: Mindig valaki példáját kell követnünk? Kádár sem követett senkit. Velünk példálóztak.
@camilló:

"Kádár sem követett senkit"

Dehogynem. Orosz stricijei füttyszavát.
Látom tájékozott vagy, de bizonyára elkerülte a figyelmed, egy pár dolog.
56 után, nem engedett olyan mértékű megtorlást, mint amit a Szovjetek elvártak. 62-ben kiterjesztette az amnesztiát, magára vonva ezzel a Szovjetek nemtetszését. 68-ban elindított egy gazdasági megújulási folyamatot, ami a Csehszlovák események hatására megtorpant. Nem javasolta a fegyveres beavatkozást a Csehszlovák eseményekbe, bár részt vettünk benne,de ha nem akarta az életszínvonal zuhanását kénytelen volt. Teljesen más típusú termelőszövetkezetek és állami gazdaságok voltak, ezért kapitalizmussal is megvádolták. A politikájának a sarokköve az életszínvonal folyamatos emelése volt, amiért szintén bírálták.(Lehet húst kapni? Ez már kapitalizmus!) Belépett az IMF-be, ahová a Szovjet gazdasági szakemberek nem mertek, bár a belépésünk után ők is csatlakoztak. Nem vett részt az Afganisztáni beavatkozásba, bár egy hadosztályt kértek. Persze ezek apróságok és nem is sorolom tovább, mennyire ugrált a füttyszóra!
@camilló:

Kádár annyira "nem engedett" olyan megtorlást, hogy személyesen ő sírta ki az oroszoknál, hogy kivégeztethesse Nagyékat. Aztán arccal lefelé, hátul összedrótozott kézzel, jeltelen sírba temettette őket és szemetet hordatott a hantjaik fölé.

Ünnepnap volt, mikor végre elvitte az ördög. Vihetné utána a tefajtád is, akik a mai napig a szemét hóhér faszát szopják.
@béla a görög:
Te, szegény mit gondolsz miért lett itt 10-es bővítés 2004-ben ? Hogy jöhessen a Tesco a Spár Ikea meg tököm tudja. Megvették Kelet-Európát kilóra piacnak. Jöhet a moslék jópénzért. Mert ugye tudnivaló, hogy az a pld. mosópor amit Bécsben veszel nem ua. mint amit Budapesten ha ua. az a márka. Szarabb. De itt jó neked, mert te globalista vagy.Vagy modjuk a Milka. És akkor a bankokról még nem is szóltam.
Öcsike, hogy itt most van valami az annak köszönhető, hogy ismét lehet az orosz és kínai piacra szállítani.
A tiroliak meg egyék a zöld, íztelen almájukat. Persze veled együtt...
@Gunboat-Diplomat: Látom a színvonalad nem tudod megtagadni. A Nagy perben, ha volt is politikai nyomás maga az ítélkező bíró állította, hogy senki nem befolyásolta a döntésében. Azért nem árt ha tudod, hogy Nagy az NKVD ügynöke volt a 30-as években és bizonyíthatóan több Sztálin ellenes kommunista halála és deportálása fűződik az ő jelentéséhez. Amúgy rettenetes bátor vagy, hogy így virtuálisan tudsz átkozódni. Bár azok érvelnek szitkokkal akiknek nincsenek érveik, de kíváncsi vagyok, hogy a szemembe is mernél-e így beszélni.
@camilló:

"kíváncsi vagyok, hogy a szemembe is mernél-e így beszélni."

Szemed közé köpni is, szarevő komcsi. Nem egy családtagomat gyilkolták meg az elvtársaid.
@Observator: A vitaszínvonalad, marad az IQ-d szintjén, a bányász béka alatt! Gondolom azt hiszed mindenki akit kicsit olvasott az szemüveges, tornából felmentett. Ki kell ábrándítsalak, így érdeklődve figyellek ezek után!:)
süti beállítások módosítása