Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből?

2014.02.13. 08:00 baum

00035207.jpegKépzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne a kukába, hiszen a szabály az, hogy ha 3 vagy több párt közös listán indul, akkor minimum 15 százalékot kell elérniük a bejutáshoz.

Még mielőtt az összes troll nekünk esne, hangsúlyozzuk, hogy ezt az opciót mi sem tartjuk reálisnak, sőt kifejezetten utópisztikusnak tűnik, hogy az álbal most eltűnjön végre. Hogy miért, annak több oka is van.

Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van. Bármennyire is az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát, ez nem fog megtörténni. Mégpedig azért, mert egy csomóan elhiszik, hogy ők a kisebbik rossz. Persze, az is igaz, hogy az is logikus és helyes döntés lenne, ha a Fideszt is kibaszarintanánk az országházból, de egy másik csomóan szerint meg ők a kisebbik rosszak. Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk.

Másrészt, még ha reális esély is lenne arra, hogy az összefosás ne érje el a 15 százalékot – például a Magyar Nemzet kideríti, hogy maga Simon Gábor végezte ki a kiszsiráfot stb. -, abban a pillanatban épp a Fidesz mondaná azt, hogy ácsi. Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra. E két bűnbandának inkább megéri, hogy néha váltogassák egymást a piramis csúcsán, minthogy olyan erők kerüljenek helyzetbe, melyek az egész, szépen felépített szájbavert rendszer legitimációját kérdőjelezik meg.

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva. Mi meg hagyjuk. Egyelőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr945811026

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből? 2014.02.13. 16:26:01

Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva.

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.13. 10:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt."

Kizárt dolog. Nagyon nem valószínű, hogy az Összefogás ne kapjon legalább 20 %-ot. De én 35-re tippelek.

A 4K meg az 1 %-ot se fogja elérni.

Ami az LMP-t illeti, mindenképpen meglesz az 5 %, de akár 7-8 %-ra is esélyes lehet.
A korrupciós leleplezések nem hatnak a két nagy tábor egyikében sem. A törzsszavazó reakcióka: igen, a mieink is lopnak, de legalább rendes emberek.
Két pólusú választás! Ez Amerikában pl. nem is kérdés: demokraták vagy republikánusok, hiába vannak más kisebb pártok is, az a két párt a meghatározó.
Ez itthon is meghatározó lesz szerintem, vagyis egy nagy jobboldali párt és egy nagy baloldali párt lesz mindig a legerősebb a parlamentben, aztán mellette még lehetnek kisebb ilyen-olyan, vagy középen álló pártok is, de ez a kettő adott lesz. Hogy ezeket esetleg később másképp hívják majd az lehet, de a két oldalon álló egy-egy nagy párt adja majd a parlamentben ülők többségét, az biztos.
Az meg hogy az egyik oldal vagy a másik oldalnak van nagyon ereje az is váltógazdaságban történik, ahogy eddig is.
Nálunk, olyan mint most Németországban van, vagyis nagy koalíció, nem igen lesz mostanában. Túl élesek az ellentétek és túl sok a "kis" kakas a szemétdombokon, mindkét oldalon.
Sose fognak kiesni. A kádárjános bácsis nosztalgiások őhozzájuk kötik a kádárjános bácsit. Még akkor is ha a maszop-Dk banda mindent megtett (rablóprivatizáció, megszorítás, ipar átadása külföldi nagytőkéseknek, gyógyszerfelírási díj) azért, hogy eltűnjön a kádár rendszer és rabló kapitalizmus alakuljon ki.
Zseniális a gondolatfűzés fiúk!

Telitalálat az írás minden sora. A kérdés csak az, hogy mikor éri fel ésszel a társadalom 50%+1 fő, hogy ezt a két gengszter bandát el kell hajtani a búbánatos picsába.

És ne jöjjön nekem azzal senki, hogy más sem lenne jobb. Mert ha a politikai elit megtanulja szépen, hogy ha tróger módjára kormányoznak mennek a lecsóba, akkor előbb utóbb jönnek olyanok, akik ezt a leckét érték, ha nem is minden sorát (mert ne legyenek illúzióink), de legalább a főbb pontokat.

Ha azonban ezt a leckét soha nem adjuk fel nékik tanulásra, akkor nem várhatjuk el, hogy tanuljanak, hiszen nincsen miből.
Szóval csak rajtunk, választókon múlik,

A mi bölcsességünkön, vagy butaságunkon.
hahh, de nagyon röhögnék, ha tényleg csak 14,99-et érnének el a srácok. még egy választási csalás árán is megérné a dolog.

@makro67: van egy jó hírem, az 50%+1 fő már félig meg van, +1 főnek itt vagyok én. már csak az az 50% kell, és készen is vagyunk.
„Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon,”

Ez elképzelhetetlen azok után, hogy Meseházy és társai Amerikából (meg)jöttek, és ott felvértezték őket a nyeréshez szükséges tudással.

Ne feledjük el, az Egyesült Államok már több mint 40 éve képes volt űrhajósokat eljuttatni a Holdra!
Hmm. bő 25 éves aktív választói múlttal életemben először adtam ajánlószelvényt 2010 őszén az önkormi választások előtt egy bizonyos LMP-s jelöltnek, azzal a felkiáltással, hogy "szavazatot ne várjon!". (Csak mert az MSZP elég erősen próbálta ellehetetleníteni az indulását.) Utóbb eléggé úgy fest, hogy nagy hiba volt az ajánlás, többet ilyet nem teszek, már csak azért sem, mert megszűnt maga az intézmény... Az illető egyébként Jávor "unicum" Benedek volt - ha még mond ez vkinek vmit...
@milliliteratura: :)) Megérné, és nagyon remélem, mi is megérjük. :)
Nem, most még nem esnek ki a parlamentből, sajnos. Meg ti se juttok be, egyelőre.
nem esnek ki. élnek még hülyék az országban, akik közül néhányan maszopnyik szavazók. normális ember ugyanis nem szavaz az összefosásra.
ennek a kizuhanásban 1990-ben kellett volna megtörténnie. Pláne ha pár kötéllel meg lámpavassal rásegít a magyar. Na, talán akkor beszélhetnénk rendszerváltásról.
Pedig milyen szép lenne ha kiesnének, majd 2018-ben kiesne a fityisz is (talán rájönnének a birkáik hogy is ennyi idő után hogy szarok, másrészt nem lenne ellenségkép), és végre eltűnne az mszmp és a kisz, és kádár szelleme a parlamentből...
Maga a rendszer a rossz, mert ilyeneket termel ki, mint a fidesz, a szocik meg a jobbik. Amíg marad ez a demokráciának csúfolt izé, addig itt szar sem lesz.
Egyetértek ezt az álbal és áljobb bandát elkellene zavarni a zsebnácikkal együtt. (Ki maradna?)
Persze a cikk csak álbalról ír, zárójelbe téve a fideszt :)
(a zsebnácikról meg véletlenül semmit)
Persze a hitelességet kétségbe vonni, lejáratni erős propagandával meglehetősen könnyű, és ugyanígy lehet elfedni a gerinctelen hazudozást is.

De valószínűleg a kommentelők csak az elsőre kattannak majd rá, mint ahogy a posztoló se a fideszről ír, hanem a másikról véletlenül.
Igen, ebben a bemocskolt légkörben élünk. :(
@Kivlov: Akkor viktor még liberálisnak vallotta magát... meg egész normálisnak tűnt... hogy eshetett volna ki?
azóta meg ő hozta vissza kádár szellemét :(
Az első mondatban három utópia van, és nem a 14,98% a legnagyobb.
Miért olyan nehéz egyikre se szavazni? Vagy nem szavazol senkire, otthon maradsz, elfelejted a politikát, vagy választasz egy olyan új pártot, ami nem annyira debil. Azért már van szép számmal választási lehetőség. Felesleges keresni a kisebbik rosszat, ez már lejárt lemez. A jót kell keresni, és ahhoz bizalmat kell adni a kis pártoknak. Nyilván azok sem tökéletesek, de azért hagyjuk már meg a reményt, hogy nem lesznek ugyanolyan szartolvaj férget , mint az elmúlt politikai generáció. Ezzel szemben egyébként is beteg érvelés, hogy azért szavazzon bárki is a Fidesz-MSZP érára, mert ők már annyit loptak, hogy ők biztos kevesebbet fognak, mint egy új párt... és hasonlók.

"Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van."

Ezen van a hangsúly. Ilyen egyszerű dologra sem képes a szavazórabszgák... köhömm, szavazópolgárok többsége, hogy ne a régi sablonos, legszarabb opciókat húzza be a választáskor.

Már szerintem évek óta ugatom, de azért leírom még egyszer: Marad külföld az értelemnek, a többiek meg majd megeszik amit főztek.
Kicsi rá az esély, de hatalmas ajándék lenne az országnak!
Ez nagyon jól hangzik, hogy mind a Fideszt, mind az MSZP-t küldjük a levesbe, de a mostani választási rendszerben ezt vajon hogyan gondolja a poszt írója? Kire szavazzunk, hogy ez a 70:30-as mutyiarányú narancs-vörös konglomerátum elmerülhessen a feledés homályába? :)
Amúgy a poszt trükkös módon időnként oda-odaszúr a Fidesznek, de valójában az ellenzék ellen hangol és így a még nagyobb arányú Fidesz győzelmet segíti. Azaz ez egy firnyákos kormányposzt. :)
Kitűnő poszt, a szocik kiesése szerintem összejöhet simán. Mehet még lefelé a népszerűségük, csak a Nemzet újabb feltáró cikkei kellenek. Ha a Simon-ügy megvolt, lesz ott más is.

Elnézve ezt a Mesterházy nevű férget, a Fodor nevű patkányt és a többi ostoba megélhetési szocit, nekem tetszene ez az opció.

Ugyanis tök mindegy, hogy ott vagy-e a parlamentben, vagy sem, a Fidesz úgyis megszavaz mindent, az ellenzéknek érdemi szerepe NINCS!
@Gyingizik:

"A kádárjános bácsis nosztalgiások őhozzájuk kötik a kádárjános bácsit."

tévedsz... a kádárjános nosztalgiások jelenleg a fidesz szavazótábora és célközönsége.... lásd pl. "ne az emberekkel fizettessék meg"...vizitdíj leszavazás....rezsicsökkentés... ingyenes készpénzfelvétel... soroljam még?
@storker:

"Ugyanis tök mindegy, hogy ott vagy-e a parlamentben, vagy sem, a Fidesz úgyis megszavaz mindent, az ellenzéknek érdemi szerepe NINCS!"

és gondolom szerted ez jó
mert olyan agyahlott tapsikoló barom barom vagy....

szerintem meg pont ezt nem akartuk 89ben... és akkor még a fidesz is pont ez ellen volt.....
Nem feltétlenül az kell, hogy ne jusson be egyik se, mert az utópia, de legalább bukjanak akkorát, hogy csak pislogjanak. Az szerinrtem is egyértelmű, hogy az mszp és a fidesz maguk közt tervezik felosztani a palettát, ezért meg is gyilkolnak minden új kezdeményezést. Akár jobb akár bal. Jó lenne több párt a parlamentbe, mert az elősegítené, hogy tudjunk róluk, másrészt kénytelenek lennének egymással jó értelemben véve egyezkedni. Mert ami most van pl az siralmas. Általában egy embernek van döntő szav és nem több mint 30-50 aki még érdemben beleszólhat. A kétpárt rendszer meg jobbára csak olyan helyeken működik mint USA GBr. ahol egy kicsit máshogy mennek a dolgok. Tessék elképzelni egy olya pl. demokratát aki sorozatosan olyan dolgokat szavaz meg, amit az ő államában nem támogatnak. Csaomagolhatna is. Hiába szeretné őt Obama, hiába demokrata érzelmű a tagállam ahonnan jött, szépen elküldenék a sunyiba a következő választáson vagy már a párton belüli kiválasztásnál. Ott ugyanis a képviselők nem a pártközponttól függnek csak, hanem a helyi szervezeteiktől és a helyi szavazóktól.
enti demokrácia halála, ha a kormánypárt kiválasztja, kit is akar elismerni őfelsége ellenzékének.
enti=parlamenti

Pardon.
És mégis ki ülne a parlamentben, ha őket elzavarjuk? Fidesz 70%, Jobbik 20%, LMP 5%, 4K 5%? Abban a pillanatban lenne vége ennek az országnak (a Jobbik pár év alatt ráadásul tovább aprozódna 4 további pártra, mert összevesznek a dedós hülyeségeiken).
Szegény MSZP összeroppan a saját balfaszságának súlya alatt.
Hamarosan jönnek az első képek a bilincsbe vert Simonról és még csak a kampány elején vagyunk!
@Frady Endre:

Ez egy fideszblog.
Az emeszpé tűnjön el, mert ugyanolyan, mint a fidesz.
A fidesz kapjon kétharmadot, mert ugyanolyan, mint az emeszpé.

Ilyenek ezek.
@kúrórudi: Nem vagyok fideszes te faszarcú köcsög. Pont az a bajom, hogy 4 év alatt nem csinált semmit az ellenzék, hogy leválthassa. Máskor tájékozódj.
@okoshka: Ne üljön ott senki. Elmondom, mi legyen: nyerjen a Fidesz kétharmaddal. Kerüljön be még a Jobbik. Szavazzanak meg együtt még jó sok rezsicsökkentést. Vigyék le a személyi jövedelemadót 10% alá, hogy a gazdagoknak még jobb legyen. Lopjanak el még egy csomó kis- és közepes vállalkozást is. Vigyék a Forint árfolyamát 350-ig az Euróval szemben, legyen jó a hőn szeretett export. Aztán amikor elzárják az usákok a pénzcsapokat, legyen egy kis félelem, de még NE menjen le a klotyón az egész banda. Várjunk még vele úgy egy évet. Lopjanak még sokat, többet, még többet és a végén lopjanak el MINDENT! Dögöljön meg szépen ez a buta, suttyóprimitív kommunista társadalom íziben. Aztán 2015 végén, 2016 elején legyen egy államcsőd, vagy csak legyen mindenkinek egyformán kurva szar. Utána meglátjuk, lehet-e még a rezsicsökkentéssel kampányolni.
@storker:

akkor írd ezt.... nem csinált semmit.. hát persze.. fidesz hiradóval..fidesz mtivel..fidesz rádióval..fidesz alkotmánybírósággal..fidesz mnbvel..fidesz minden lófasszal nehéz is..

valóban bénáznak is.. ez nyilván gond. de te fent nem ezt írtad.
És az istenvertre Fidesz mikor fog már kizuhanni valahonnan de nagyon????

Rohadt fideszes komcsik….
Nincs kisebbik rossz. Ennél a Fidesznél MINDEN jobb…Mindenki…

Ilyen egyszerű…
De gyenge kis írás...
@storker: Férgek és patkányok.

Te meg vagyol a fajtatiszta fideszes.
ha valaki azt gondolja, hogy ha otthon marad, azzal is véleményt nyilvánít, az sajnos önámítás.

a fidesz mellett ott az 1 millió vérpistike, a bronzerek és a nyuggerek egy része pedig száraz kiflivel bármikor megvehető egy szavazásra. és máris az "győz", akit "demokratikusan" megválasztottak.

nagyon más lenne az eredmény, ha csak az szavazhatna, aki igazoltan a versenyszektorban dolgozik. na de persze ez az igazi nagy utópia... :D
@storker:

szerintem meg pont az kéne h az ország teljes beomlása nélkül takarodjon el a picsába ez a komcsi mentalitás.... ami mind a pártokra mind a tapsikoló birkákra igaz mindkét oldalon..
Ha ezek egyik se, akkor ki?
Ugyanis sehol nem látok egy kormányozni képes csapatot, országos szervezetet.
Tehát ezek a kapjunk észbe, zavarjuk el mindet harsogások csak olyan üres lózungok.
(Mondjuk a szerző lehet, hogy rávágná, 4K, akkor érteném, nem érti mi az a kormányozni képes.)
@storker:

"Máskor tájékozódj"

te meg máskor fogalmazz világosan....
@CSENDES: Tévedsz. A parlamenti demokrácia halála az, ha az újraelosztásban érdekeltek kerülnek többségbe az urnák előtt. Csak ez nem 4 éves ciklusban, hanem 20-30 éves távlatban következik be. Nagyjából ott tartunk mint a Vissza a jövőbe 3. részében a szakadékba tartó vonat: elhagytuk azt a vonalat, amin túl már nem lehet megállni a szakadékig.
@Nagy László 0: A versenyszektoros cenzus elindíthatná végre az ország felemelkedését.
@Nagy László 0: Hányat találnál ?
Lassan már nem is lesz versenyszektor.
Betolják a Mészáros Lőrincbe hátulrul.
Whisful thinking. Csak a sóhaj hiányzik a végéről.
@storker: Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy eddig csak a Bajnai-Gyurcsány kettősnek sikerült csődbe kormányozni az országot. Mindezt csak a kormányozni képes politikai elit összetételét illetően mondtam.
@storker: Nagyjából egyetértenék, de akkor az jut eszembe, mi lesz ezzel a kis országgal. Ugyanis már most marakodnak a koncon, mert a torta ugyanis kicsi, a pofájuk meg nagy. Mindig, minden napra jut egy apró hír, amiből leszűrhető. A mai pl az volt, hogy Csányi "visszatámadt" az őt támadó pécsi focicsapat tulajának, aki szintén oligarcha.
No, lehet, így gondolta OV., hogy egyszer és mindenkor véget vetünk az oligarchák uralmának. Vagy mégsem így gondolta, csak nem gondolta végig.
@a 17 éves Parker Schnabel: sajnos ez van, valaki írta feljebb és egyetértek, hogy már túlvagyunk a "point of no return"-ön.

most szépen végignézzük ahogy a maradékot lerabolják, ahogy az értelmesebb dolgozó ember elmegy, ahogy szépen összedől az egész a nagy marakodás között.

megnézed egy fideszes megnyilvánulását 4 évvel a 2/3-ot nyert választás után, és még mindig képesek zsigerből gyűlölni azt, ami 4 éve nem tud hatással lenni rájuk.

paksi atom kell nekik, mert ezt érdemlik.
@Nagy László 0:
Igaz. ...persze akkor másként politizálnának a pártok is, mert üzleti modellként ők a keresletet szolgálják ki.

...persze ettől még a tanárok, orvosok, rendőrök, tűzoltók, közszolgáltatók, és a többi sok millió, szavazásról eltiltott igencsak megnehezítené a vadkapitalista köztársaság szavazóinak az életét....
@rockjano:
f*szt. elqróéknál (+szadesz) mindenki jobb, még a zelempé is...
@a 17 éves Parker Schnabel: Kösszy a magyarázatot! Megnyugtató, hogy jól sejtettem. :)
Úgy látom, itt is narancsszóra zajlik a posztolás. :)
@konrada: nem tudás képesség vagy elhivatottság alapján mondtam ezt, hanem mert az "állami" pozícióba pártkatonák kerülnek.

nézd meg a rendőröket. elvették a nyugdíjukat (tökmindegy hogy az igazságos volt-e, járt nekik), majd tüntettek, megalázták őket, és képesek lennének a vezér szavára nekimenni a népnek.

nézd meg a tanárokat, ugyanez. volt egy kis ugatás, kaptak ál-bérelemést, rengeteg plusz-adminisztrációt, és mégis befogják és dolgoznak.

orvosok is megkapták az alamizsnát.

és mindenki kussol. pofánverik, kirabolják, leköpik és lehajtott fejjel kussol.

remekül felismerte ezt a jelenlegi hatalom, és használja is. magyarország nem a büszke emberek országa, hanem a szégyenletes gyáva embereké. sajnos.
@nyomasek:

"Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy eddig csak a Bajnai-Gyurcsány kettősnek sikerült csődbe kormányozni az országot." azért az igazsághoz hozzá tartozik h a csődközeli állapotot az elmúlt 80 év legnagyobb válsága idézte elő.... további megjegyzés: bajnai 2009 márciustól volt min. elnök... neki ugyani mi a picsa köze is van a csődhöz? ő éppen a válságot menedzselte... amúgy sikeresen.. 265 ftos euróval adta át a kormány szeretett orbán vezérednek..... most 313.
@konrada: A versenyszférában dolgozók megszokták, hogy teljesítményt kell nyújtani.
Ha csak ők szavazhatnának, akkor kikényszeríthetnék a politikusokból is a teljesítményt.
"Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne a kukába, hiszen a szabály az, hogy ha 3 vagy több párt közös listán indul, akkor minimum 15 százalékot kell elérniük a bejutáshoz."

"Kedves" 4K, túl azon, hogy egy az egyben böfögitek vissza a narancsbolsi frazeológiát, Oszkóval pl mi is a bajotok?

Hogy veletek ellentétben ő ért is valamihez, nem csak pofázik a vakvilágba hülyeségeket?

Amúgy nem, nem fogtok bejutni. És őszintén szólva baromira nem bánom.
@Nagy László 0:
...hát akkor vagy ők az ország leghülyébb rétegei, vagy - esetlegesen, nem megengedve a feltételezést - te tévedsz, és ők képesek felmérni azt, nekik mi a jobb.
@kúrórudi: Bajnai gazdasági miniszter volt korábban, tehát vastagon részt vett az elkúrásban!
@Nagy László 0: Ja gyáva ember nem háborog, Orbán alatt.

A szocik alatt meg igen, pedig azok kilövik a szemét. Ezt ismerte fel a Zorbán....:)))
A legnagyobb baj az, hogy nincs mérhető támogatottságú JOBBoldali párt. Vagy igény sincs rá? Ezt nem hiszem. Szerintem az otthonmaradók többsége jobboldali pártra leszavazna, ha lenne ilyen.
@konrada: persze, végülis jobb azt mondani hogy én tévedek mint azt, hogy a magyarok gyávák. így a probléma nem probléma.

foglalkozni meg majd ráérnek vele a gyerekeink, addig kihúzzuk behúzott nyakkal.

igaz?
@Frady Endre:

"Megnyugtató, hogy jól sejtettem. :)
Úgy látom, itt is narancsszóra zajlik a posztolás. :)

Dehogy sejtetted jól!

Ugyanis, azok akik egyik birkatáborban sem állnak, (beleértve a blogírókat is) a követezőképpen látszanak a birkák szemében: balról nézve narancsos, jobbról nézve vörös.

Ergo: te nyilván összefosás párti vagy. Ez ilyen egyszerű.
Ne reménykedjetek trafikmutyizó nemmagyarok.
A nemzet velünk van, sőt mi vagyunk a nemzet.

Fogjuk még látni bilincsben azt felcsúti kis skizofrént meg a haverjait.
@Bölcsészmérnök:
Persze, nem is vitatkozom ezzel. Soxor vagyok ezzel én is úgy elborult pillanataimban, amikor koldusokat, sok gyermekeseket, megtört nyugdíjasokat látok beleszédülni a látóterembe, hogy a francért nem dolgoznak, gondolkodnak előre, meg tartják a markukat...
...s utána hálát adok az égnek, hogy de jó, hogy nem nekem kell döntenem a sorsukról, mert akkor mind éhen pusztulna....
@Bölcsészmérnök:

2008. májusától! akkor milyen elkúráshoz is volt köze?? neki már miniszterként is csak a tűzoltás jutott
Amíg a szavazók többségét meg lehet vásárolni, addig csak a korábbi parlamenti pártoknak van esélye kormányzati pozícióhoz jutni. Szóval most legfeljebb a Jobbik és az LMP lenne esélyes, ha nem játszották volna el már rég.
@konrada: Nem arról van szó, hogy éhen kéne pusztulniuk. Az államnak gondoskodnia kell róluk, ez nem kétséges.
Viszont érdekes lenne a parlamentben egy olyan párt aki a versenyszférában tevékenykedők érdekében lépne fel, hiszen ők viszik a hátukon az országot.
@makro67: Nem, nem jól látod. Ha muszáj, akkor a két rossz közül inkább nem Orbánt választom, de sokkal jobban szeretném, ha lenne valami balközepes, nem liberális alakulat, akik elsősorban a józan paraszti eszükről és a becsületességükről lennének nevezetesek.
A posztban az zavar, amit a 17 éves Parker Schnabel megfogalmazott: tűnjön el az MSZP, mert ugyanolyan ganyé, mint a Fidesz, és kapjon újra 2/3-ot a Fidesz, mert ugyanolyan ganyé, mint az MSZP! Nekem nagyon kilóg a lóláb... :)
@Nagy László 0:
Na látod, így kezdődik a megvilágosodás.;))
Amikor nem akarunk mindent feketére, fehérre osztani, és nem hisszük azt, hogy az élet olyan egyszerű, mint a faék.
Aztán ha megtanulunk magunkba nézni, el kezdjük megérteni mások gondolkodását, mozgató rugóit, megtanuljuk az empatikus gondolkodást...

...na akkor fogunk qrva nagyot szívni, mert a kis egyszerű világunknak - amelyben mindenki más hülye, meg gyáva, ha nem úgy gondolja mint mi - hirtelen vége, és világ baromira bonyolult lesz, ahol már nem mi vagyunk a legokosabbak, csak egy többi gyarló ember közül...
@okoshka: Miért lenne dedós hülyeség azon vitatkozni, hogy éppen melyik kisebbséget kell jobban gyűlölni? :)
@Nyekenyóka.: Ó, dehogynem! Én ennek az országnak virágzó kapitalizmust, okos, önálló, felelős polgárokat akarok. Próbálj meg őszintén válaszolni, bullshit nélkül: ez az ország ezt akarja magának?

@kúrórudi: Teljesen világosan fogalmaztam.

@nyomasek: Semmilyen csőd nem volt, ismerkedj meg bátran a fogalommal, mielőtt leírod. A Bajnai-kormány 1% fölötti gazdasági növekedéssel adta át az országot, volt egy óriási devizatartalék és 3 ezer milliárd Forint nyugdíjvagyon. Ehhez képest ma csak az utóbbit levonva ennyivel szegényebb az ország.
@makro67:

A 4 év fideszes országrontás és teljhatalom után,

aki pont a baloldalt akarja eltakarítani - azt a 10 %-ot, ami még maradt,

az fideszes.

Vagy fideszes a betegsége neve, vagy ez a munkája.
@kúrórudi: "neki ugyani mi a picsa köze is van a csődhöz? ő éppen a válságot menedzselte... amúgy sikeresen.. 265 ftos euróval adta át a kormány szeretett orbán vezérednek..... most 313."

ad1. Hogy mi a picsa köze volt hozzá: hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon
ad2. Nekem nincs szeretett vezérem, pusztán a tényt voltam bátor megállapítani. Én elhiszem hogy neked van még politikus aki a szeretett vezéred, de ne magadból indulj ki. Köszönöm.
Ahhoz, hogy egy pártra szavazni lehessen, ahhoz össze kell gyűjteni körzetenként minimum 500 aláírást! Ezt senki ne felejtse.
Ez jelenleg 4 pártnak, pártszövetségnek esélyes.
@kúrórudi:

Jaja, nagy szakértö!

Kérdezzük meg a hajdúsági emberket Bajnairól!

Wallis, Hajdú bét botrányok ugyebár,és az "elvarázsolt" bizonyítékok, hogy még csak véletlen se lehessen lecsukni a Libást.

Mesélj még!
@konrada: talán nem nyomatékosítottam eléggé, de magamat is a gyávák közé sorolom, hiszen maximum a pofám jártatom a dolgon, de nem teszek semmit. kifogás meg egyezer van.

vicces, hogy az utóbbi néhány évben a világ számos országa fellázadt, de mi meg zászlót lengetünk. ugyanaz mint 1990, a büszke vértelen rendszerváltás. nagyon nem ártott volna akkor a politikai megtisztulás.

hiszen: index.hu/belfold/2014/02/13/megint_elkaszalta_a_fidesz_az_ugynoktorvenyt/
@Frady Endre:
Az első részével amit írt egyetértek. (A muszáj szót felejtsük el, mert nem muszáj.)

A 17 éves akárki pedig a diszlexia tüneteit mutatja. Amit ő írt, a blogban nincs benne. Ennyi.

Mondom újra: birkatáborok között a közép színe csak birkatábor kérdése.
@kúrórudi: Az a helyzet, hogy Bajnai közel 4 évig volt vezető beosztásban a ballib kormányban.
Fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt 2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig, majd önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig. Csak ezek után lett fejlesztési és gazdasági miniszter, majd miniszterelnök.
14,99% A Böszmefogásra, az poén lenne :D

Hát igen, nem számoltak avval, hogyha összefognak akkor nem 5, hanem 15%-t kell összegyüjteniük, most már mindegy, igy jártak. Imádkozzanak, hogy Fodor, Kuncze Gyurcsány szentháromság elérje a 15%-t.

Én meg imádkozom, hogy NE!
@makro67: Mikor lesz egy párt amire szavazni is lehet?
Amúgy nem tudom ki terjeszti azt az ordas hazugságot hogy a ballibsik idején 270-280 volt az ejró, szinte végig 320 körül mozgott, 1-2 hónapig volt csak 300 alatt, pont 2010 elején.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Wallisból csak a fideszes wallisos a jó ember, ugye? Gázmutyi?
@Nagy László 0:

Igen, volt 300 alatt, tudom! Ezt én is írtam. De NEM ÉVEKIG!
Na mi van, miután a libsik szétrágták az MSZP-t már nem kell?

Persze megérdemli az MSZP, mert ezt a hazaáruló rablóbandát valójában ők szabadították rá az országra.

Szerencsére ők meg is "hálálták", ma libsi, komcsi egyaránt szarban van.

Az MSZP-ből azonban talán kinőhet egy egészséges nemzeti szociáldemokrata párt.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: tényleg nem. 2004-2010 között "csak" 5.5 évig volt 300 alatt.
@makro67: A "muszáj"-t arra értem, hogy nem látom, hogy a két nagy böhömön kívül ki az, akire ebben a Fideszre szabott választási rendszerben úgy lehet szavazni, hogy az ne ablakon kidobott X legyen. Az Összefogáson kívül jelenleg ki másnak van esélye leváltani a Fideszt?
(A Jobbikra elvből nem szavazok)
Egy Has Párt szimpatikus lenne, a győzelem utáni felvonulásával, a nagy Has Menéssel. :)
Nem tudnék belekötni egyetlen mondatba sem. De az utolsó bekezdés a legfrappánsabb. Érdemes leírni, annyira üt:
"Nem véletlen volt benne az MSZP titkos stratégiájában, amit mi hoztunk nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek létszükséglete fenntartani a kétpólusú politikai elit uralmát. A Fidesznek is. Egymásra vannak utalva. Mi meg hagyjuk. Egyelőre."
Lopcsány, Fodor, Kunce, Libajnai, Meseházy "Kötél" Attila akar 15%-t beszerezni (6-700 ezer szavazat)?!

Vicc.

Mentem röhögni inkább. :DD
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Hazudsz, te istenbarma, méghozzá akkorát, hogy rádszakad a plafon.

www.tozsdeparkett.hu/index.php/tozsde-arfolyam-deviza-arfolyam/forint-arfolyam/eur-huf-deviza-eurhuf-valuta-arfolyam-keresztarfolyam

Nézd meg az utolsó chartot, te faszkalap.

A válság csúcsától (2008-9 fordulója) eltekintve még csak 280 fölé sem ment soha az eurhuf árfolyam.
@Bölcsészmérnök:
...na de a versenyzők közt a legversenyképesebbek - akik vezetőnek így megválasztatnak, no pont nekik kéne ezzel foglakozni??? Hát nem azért kerültek ők a versenyben az élre, mert a lemaradókat támogatták!;)
Amig vannak fidesznyikek lesznek maszopnyikok is, az orszagbol utolsonak tavozo meg kerem, hogy kapcsolja le a putyinvillanyt, elqrtatok, nem szegyen az...
@Nyekenyóka.:
500 aláírást??? Ne viccölj már! Már akkor is több tucatnyian voltak, amikor 800 db kellett sokkal kisebb körzetből, és 1 ember meg 1 ajánlót adhatott.
...ahhoz képest mi az az 500 aláírás, ha egyébként 1 szavazó annyi ajánlást ír alá, amennyit bír a tolla!,))
@Online Távmunkás:

"Az a helyzet, hogy Bajnai közel 4 évig volt vezető beosztásban a ballib kormányban"

ja, kormánymegbízott volt 2006-7 között az eu pénzekkel kapcsolatban, 2007-ben meg az önkormányzati minisztériumot vezette. hát ezeknek semmi de semmi köze semmilyen elkúráshoz.... ami ráadásul 2002-2006 egyébként is! 2006ban már gyurcsány is tüzet oltott leginkább
@Pop40: A HUF árfolyamának sok köze nincs az ország állapotához.

Mert az erős HUF nem jó vagy rossz, attól függ kinek, mire, ugye.

A ballib mindenben alulmúlja az elmúlt4évet így marad még ideje megújulni, úgy látszik.
@Frady Endre:
Persze, lehet így is gondolkodni.

Ám lehet így is: ha a két elquró brigád közül valamelyikre voksolok, akkor én is legitimálom őket.

No, ezt pedig én nem teszem, mert hitványságból, kormányzóképtelenségből, és totális elqurásból, mindkét társaság jelesre vizsgázott.
Én ugyan fideszes náci zombi vagyok, de én is örülnék neki ha végre 4 évig érdemi vitákról szólna a parlament működése, és egy kompetens ellenzéke lenne a kormánynak, nem ez a politikai hullapanoptikum, amelyik garantálja hogy az elkövetkező ciklusunk is az arany lélegeztetőgép díjas demagógia jegyében fog telni.
Milyen szép is lenne, ha egy nemzeti minimálkonszenzust betartva a parlamenti pártok a társadalom valós kérdéseit fel tudnák tenni, a problémáit észre tudnák venni, és képesek lennének rá érvényes válaszokat megfogalmazni.
Álom, álom!
@Pop40:
Egyébként meg nem értem ezt az egész ragaszkodást 1 kötött árfolyamhoz.
A magyar gazdaság csak amiatt szenvedett például majd 20% versenyképességromlást a szlovákokkal szemben, hogy 8 év alatt csak 10%-ot értéktelenedett le a forint közel 30% infláció mellett.
@Kámasuka:

"A HUF árfolyamának sok köze nincs az ország állapotához."

akkor 2009ben szerinted is hazudott az egész fidesz, személyesen orbán is??

"az a Miniszterelnök, akinek a kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, nem tud kormányozni és le kell mondania."

/orbán 2009/

két eset van: vagy akkor hazudtak vagy most le kéne mondaniuk..... melyik?
@rockjano: igen így kapott a fityisz is 2/3-ot, hogy "az mszp-nél minden jobb" és 2002-ben is ís hasonlóan nyert a maszop, mert ilyen egyszerű emberek választanak, ilyen egyszerű gondolkodással...
@makro67: Oké, de akkor mit csinálsz? Valami teljesen esélytelenre voksolsz? Összevont szemöldököt rajzolsz az érvénytelen szavazólapra? El se mész szavazni? :)
@kúrórudi: Akkor kellene lemondaniuk ha ők lennének az elQrók, nem az Összefogás..:)
@makro67:

De ugye, hogyha az "összefosás", ahogy ez a pártatlan blog említi,

kiesik a parlamentből, akkor az azért lesz, mert nem lett 15%-a ?

És ha ez a legnagyobb ellenzéki erő, akkor

Orbán Viktor szinte 100 %-ot kap. Nem is csak kétharmadot.

Mert ha nyernek is valahol ellenzékiek egy-két körzetet, mégis kiesnek a parlamentből a pártjukkal együtt.

A tiszta fideszparlament elkerülhetetlen lenne.
@kúrórudi:
Lapozd fel az árfolyamváltozásokat 2002-2010-ig, aztán nézd meg a magyar inflációt. (Persze volt az €-zónában is, így mindkettőt, és vond ki az egyiket a másikból.)

...s ha mindez meg van, akkor esetleg rájöszz miről beszélek, azaz reálértékben mennyibe került ugyanazon 1 € áru előállítása 2002-ben és 2010-ben.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Igen, volt 300 alatt, tudom! Ezt én is írtam. De NEM ÉVEKIG!"

te tényleg agyhalott vagy!
99 eleje óta van euró... 99 és 2010 tavasz közötti bő 11 évben összesen kevesebb mint 1 hónapig volt 300 felett az euró (2009 febr. vége - márc. vége)....

neked annyi csöppnyi agyad sincs mint egy átlagps tapsikoló fidesz hívőnek... te még azok között is az ostobábbik vagy
@a 17 éves Parker Schnabel:

Jobbik erösödik, Fidesz is, Összefosás gyengül. Mszp: 19,3% 2010-ben.

Most viszont vannak köteles ügyek, simon ügyek, stb...az Összefosás kevesebbet fog kapni mint 19,3% hidd el!

Még 1-2 ilyen simon ügy és tényleg nem lesz meg a 15% sem. A kampány még csak most kezdődöik!

A Fideszt NEM tudták megszorongatni és nem is fogják!

Na szevasztok gecik!
@konrada:

és nézd meg amíg volt szlovák korona ugyanezt... és akkor rájössz micsoda baromságot írtál..

továbbá megjegyzem h 2007 márciusig járainak hívták a jegybankelnököt a kamatokat 2007ig rajta kérd számon... "erős országnak erős pénz van" ismerős? akkor ez volt a fidesz mantra - most h tele vagyunk devizahitellel, ostobán gyengítik mert most az a fidesz ideológia.... agyatlan dilettáns barmok
@sanyix: Egyébként a kis pártoknak kivételes lehetőségük lenne a mostani választás, ha el tudnák magyarázni a választóiknak:
- Teljesen felesleges befogott orral az összefosásra szavazni, mert úgysem lesz belőle kormányváltás.
- Viszont, ha már így alakult akkor már a voksukkal helyzetbe hozhatnának egy-két kispártot, akik 4 év ellenzéki munka során bizonyíthatnak, hogy 2018-ban komolyabb szerepet is kaphassanak.
- És ugyan elégedetlenek a jelenlegi kormánnyal, de részsikerként legalább a rossz emlékű mszp-től és csatolt részeitől végleg megszabadulhatna az ország.
"Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk."

Mondjuk tételezzük fel, hogy holnaptól senki nem szavaz a fideszre, sem az mszp-re és kreatúráira. Akik ide szavaztak volna, kikre szavazzanak?

Jobbik, Lmp lenne a két nagy, van még Munkáspárt, Miép, Fkgp. Ezek tényleg jobbak?
@Karmadealer: biztos vagy benne, hogy ha kiesne a parlamentből a "baloldal"-nak nevezett akármi, akkor 2018-ban valóban demokratikus választás lenne?
@a 17 éves Parker Schnabel:

Nos kérem szépen, figyeljen ember!

Az Ön által narancsos irányultságú elfogultsággal vádolt blokk, néhány napja Orbánnal kapcsolatosan ezt írta a a magyarok külföldi munkavállalásával kapcsolatban:

"Komolyan mondom, hogy majdnem felrobbantam, amikor ezt így képes volt Viktor a pofánkba tolni. A kormánypártok és a szervilis média hiába igyekszik úgy beállítani a nyugaton munkát vállalni kényszerülő fiatalokat, mint akik kalandvágyból mennek szerencsét próbálni, a valóság ezzel szemben nem ez."

Tehát újra mondom, bár nem tisztem védeni őket: a blog "színe" birkatábor függő. Egyébként ennek ön eklatáns példája.
@Kámasuka:

"A HUF árfolyamának sok köze nincs az ország állapotához."

Nincs? Az elvtársaidnak 2009-ben még nem ez volt a véleménye.

www.fidesz.hu/hirek/2009-02-03/a-kormany-a-felel337s-a-300-forintos-euroert/

"Ma délre a forint elérte a 300-as euró-átváltási árfolyamot. Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát - mondta a Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján."

"Mert az erős HUF nem jó vagy rossz, attól függ kinek, mire, ugye."

Az exportőröknek jó egyedül, de ők bőven beérnék 300 körüli árfolyammal is, ellenben mindenki más csak szív vele, az importőrök, a devizahitelesek, vagy csak aki simán tankol egyet a benzinkúton.

Sőt, az az exportőr is szív vele, aki az alapanyagot külföldről szerzi be.
De meg is érdemli az az ország, amelyik kétharmadra megszavazta ezt a söpredék fideszbolsi maffiát.

"A ballib mindenben alulmúlja az elmúlt4évet így marad még ideje megújulni, úgy látszik."

Igen, épp az imént derült ki, ki múl alul kit mindenben.
További kellemes időtöltést Orbán elvtárs valagában.
@makro67: minden blog kormányszócső, ahol nem alcsuti cigánymaradonáznak egész nap, nem tudtad?
@kúrórudi:

Hagyd szegény hülyét, ez szó szerint valami szellemi fogyatékos lehet.

Szeretne nagyot hazudni, ahogy látja a példaképeitől, csak még ahhoz is hülye, hogy legalább olyat hazudjon, amit nem egy kattintás megcáfolni, ráadásul az eurhuf árfolyammal speciel mindenki képben van, mert a fél ország abban vergődik.
@makro67:

Hú de kemény.

... a valóság ezzel szemben nem ez, Viktor ...

Acélos.
@sírjatok:

Minden blog kormányszócső, ahol az ellenzéket akarják elhajtani.

Nem olyan bonyi.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Lopcsány, Libajnai, Meseházi Kötél Attila?

Azt a kurva! Mert Orbán biztosan el tud számolni a vagyonával, a budai villával meg a többivel, hát persze. A libázás kapcsán érdekes a Bábolnának mint versenytársnak juttatott állami támogatás is 2001-ben, és valóban, Mesterházy sokkal jobban kötelezett mint Kövér.

Ez aztán tényleg a szálka meg a gerenda esete.

A Tv-ostromló, kukaborogató, utcakőhajigáló, Gyurcsányt a Dunába kívánó, kordonbontó közmédiát bekebelező és onnan nap mint nap a Hírtv-t szolíd napközisekké degradáló módon pártpropagandát ordító és uszító, bohócozó, ellentüntetőket szervező, közmunkásokat befenyegető, politikai ellenfeleket már tettleg megtámadó, libázó, idiótázó, közpénzből álcivilszervezetet pénzelő és az országot gyűlölködő negatív kampánnyal és plakáterdővel beborító, a közhatalmi pozíciókat mind pártkatonákkal feltöltő, 2/3-os többség jajong, hogy milyen csúnyán is beszél ez az "agresszív" (valójában rohadtul töketlen) ellenzék.
Hát a plafon szakad le huszonhatszorosan!
@Pop40:

www.youtube.com/watch?v=14JOjyjVEBI

Videó eleje - sárga dzseki, sárga sapka. Szerinted is ő az?
Amig szabad valasztasok lesznek, minden alkalommal el fogok menni, es a fidesz ellen szavazok. Ha kell, ecc pecc kimehetsz-el valasztom ki azt, hogy kire szavazzak, a nem-fidesz partok kozul. A fidesz messze a legveszelyesebb es legkartekonyabb szervezet Magyarorszagon.
@Nagy László 0: Miért, szerinted ők bármilyen szinten garantálják ezt? Én magam nyilvánvalóan nem érzek demokráciadeficitet, akármit is jelentsen az a gyakorlatban, de ha lenne is bármi, ami fenyegetné a demokráciát, miért ne lenne alkalmasabb mondjuk az LMP vagy a 4k a megvédésére mint a zombikoala?
Számomra az derült ki hogy az utóbbi két párt célközönsége nem az analfabéta segélyesek és a megélhetési szavazóként voksoló, a világ összefüggéseit csak erősen korlátozottan felfogni képes nyugdíjashadak lennének, így az államberendezkedés, a jogállamiság mint téma sokkal inkább terítéken lehetne amennyiben tényleg indokolt.
Ha nincs összefogás, akkor az MSZP elindulhatott volna a lejtőn, hogy 4-8-12 év múlva már ne jusson be, és legyen helyette más. De a Fidesz által alkotott választási rendszer megmentette. Teljesen igaza van a posztírónak ezt tekintve. Így ugyanis előre le van minden zsírozva a baloldalon, nem lehetséges pl. hogy az Együtt 2014 több helyet szerezzen, mint az MSZP.
@Karmadealer:

"Teljesen felesleges befogott orral az összefosásra szavazni, mert úgysem lesz belőle kormányváltás."

Ezt neked ki mondta?
Amíg benne van az alkotmányban a párt szó,addig változás nem lesz csak káosz,és ez még durvulni fog!
@Pop40:

A közvéleménykutató cégek.

Uff.
Megkérdezhetem kedves cikkszerző urat, vagy nekem bármelyik LMP-s megteszi a szent célra, hogy az pontosan mit takar, hogy "az egész rendszer legitimációját kérdőjelezzük meg"? Ez a kijelentés ugyanis eléggé pariban van a Lenini permanens forradalom gondolatvilágával így ebben a formában. Forradalmat akartok, és proletárdiktatúrát? Vagy ez is csak parasztvakítás, a valóságban nincs mögötte semmi? Az addig oké, hogy ma nincs egyetlen párt sem Magyarországon, aki koherens gazdaságpolitikai programokkal kényeztetne minket, de legalább az ideológiában nem kellene a teljes abszurd felé elmozdulni. Legyetek világosak, hogy mit akartok. Mármint a bársonyfotelen kívül.
@Narancskommunista: Igen valószínűleg a Fideszt az vezette az egyfordulós rendszernél, hogy megmentse az MSZp-t.
Neki ez nem is jó.
Hát persze....
@Amadeus62:

Maradjunk annyiban, hogy hiszem, ha látom.

Még egy szar időközin se bír nyerni a fidesz, pedig ott tényleg a pártzombik szavaznak. Ehhez képest a kőjobber Baján csak cigánybuszoztatással nyertek, úgy, hogy 5-ből 3 körzetben az ellenzék nyert.

Aztán dumál a kvk 60%-os fidesz arányról??:DDD

Ne röhögtessük már ki magunkat. :D
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Orbán bányák? Igaz, hogy a vezér saját vagyona nem olyan jelentős, de a családjáé...
Vajon miből lettek ilyen gazdagok? Meg a Lázár, meg a többiek? Hány politikus vállalkozása lett sikeres közbeszerzések, állami megrendelések nélkül?
Mielőtt jelölt lett a kutya sem törődött Bajnaival, de mihelyt lett némi esélye, hogy belerondítson a lezsírozott Fidesz-MSZP játszmába hirtelen kikiáltották közellenségnek. Pedig az egyetlen probléma vele, hogy ő ténylegesen letett valamit az asztalra. Nevezetesen azt, hogy megakadályozta a kóceráj összedőlését. Igaz sehol sem népszerű, ha visszavesznek a nadrágszíjon, de osztogatással nem lehet javítani a költségvetést.
@salv:

"Ha kell, ecc pecc kimehetsz-el valasztom ki azt, hogy kire szavazzak, a nem-fidesz partok kozul."

Ne tedd.
Egyszerűen nézd azt meg, hogy a fidesz médiája, meg a birkamenetes majmok kire fröcsögnek legjobban.

Aztán arra kell szavazni.
@Pop40: úúú ez volt az egyik legszebb "én nem mszp szavazó vagyok, de..." megnyilvánulás :)
Ugyan
Ha eltűnne a fidesz is meg az mszp is akkor mi lenne ?
Három másodperc alatt születne egy prityesz meg szocesz aztán úgyanúgy vinnék tovább a seftet
@Bogyó 2:

VÁRJ! Válaszolok a trollokk helyett:

"Most mi titkos? Mi az ami titkosítva van, mi?!!"

"A Miniszterelnök ÚÚR 2008-ban a Déli Áramlat gázvezetékről mondta ezt, ami teljesen más volt"

Na kb. ennyi az érvük.
@kúrórudi: 2001 végétől vagy 2002 elejétől nagyjából 2009 harmadáig tartott... 2006-ban nem tűzoltás volt, hanem egyenes folytatása a megszokott "most kicsit megszorítunk, utána szórjuk a pénzt" politikának.
@rajnaig: Azt a bársonyfoteles cuccut honnan a fenéből veszi?
"Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből? "

A válasz: nem, most nem.
(meg nem is kéne kizuhanni,maradjon csak szépen lebutított vírusként)
Olyan szórakoztatóak lesznek az eljövendő években, mint a lengyelországi baloldal: az is van, de minek?

Az MSZP a konrád-helleri kultúrkör rákényszerítette az Összefosást.
Ezzel tulajdonképpen az MSZP a saját hátán becipeli a parlamentbe az SZDSZ-t és a böszmét,ott meg azok lesznek az ellenzékei.

A szomszádban már világossá is tették:

"Csak áprilisig szól az Összefogás
Bajnai Gordon az Arénában."
@Bogyó 2:
Az egyfordulós rendszer az arányaiban több egyéni körzettel a legerősebbnek, így jelenleg a Fidesznek kedvez, valamint két pólus esetén annak, amelyik egységes.

Ma még nem látszik, de hosszútávon a Fidesznek is kedvez az MSZP ilyen módon történő megmentése, hiszen a Fidesz és az MSZP is érdekelt a kétpártrendszer megőrzésében. Most a baloldal kényszerült olyan összefogásra, ahol a múlt emberei diktálnak inkább, de a másik oldalon még ugyanez a dilemma felmerülhet a jövőben.
@sanyix:

Én ilyet soha nem mondtam.

Rühellem az mszp-t, de ha rájuk kell szavaznom, hogy takarodjon a csuti tolvaj a büdös francba, úgy leszavazok rájuk, mint a sicc.

Ha a fidesz szétesett, és a vezetői börtönben ülnek, felőlem széteshet az mszp is, pont leszarom.
@Karmadealer: nem a garancia miatt mondom, egyszerűen azt gondolom, hogy ha eltűnik a "baloldal" a süllyesztőben és méginkább egypólusúvá válik a parlament, akkor a következő igazi választás már nem demokratikus lesz. akkor egyszerűen csírájában lesznek elfojtva és ellehetetlenítve az új "pártok", és bár lehet, hogy lesznek látszatválasztások, de akkor valamikor később jönni fog egy bazinagy összeomlás. annak meg megjósolhatatlan a vége.
@Pop40: persze persze. Én tényleg utálom mind2-t, ezért nem szavazok egyikre sem, hanem ellenük. Ha a kétfarkú kutyákra nem lehet akkor a ződhippikre.
Arra nem szokás szavazni akit utál az ember...
Kisember, hát itt a vége.
@Nagy László 0: nem demokratikus lesz, ez a cél, hogy egy pár százezer elmegy, és az orosz határig kergeti az összefosás, és a fityisz moszkovitáit, putyin testvérükhöz. Ahogy kellett volna '89-ben is alapból.
@konrada:

"8 év alatt csak 10%-ot értéktelenedett le a forint közel 30% infláció mellett."

Az emútnégyben viszont 10-15%-ot értékelődtünk le a CZK-hoz, és a PLZ-hez képest. A szlovákok által használt EUR-hoz meg 20-at. Hasítanunk kéne.

Ja, bocs, elfelejtettem. Azt mondták, hogy hasítunk is. Akkor biztos így van.
Nade ha eltűnnek, akkor ki fog a fasizmus ellen harcolni?
@sanyix:

"Én tényleg utálom mind2-t, ezért nem szavazok egyikre sem, hanem ellenük. "

Ez azért van, mert te egyformán károsnak tartod a 2 szervezetet.

A fidesz viszont ezerszer károsabb, mint a szocik, a szocik egy kisstílű hülye enyveskezű banda, a fidesz viszont egy üzemszerűen működő maffia.

És ha azt tenném, amit te ajánlasz (kicsire szavazás) az jelen helyzetben egyenértékű lenne azzal, hogy beleegyezem abba, hogy még 4 évig hatalmon maradjon a csuti tolvaj (mivel a kis párt nyilván esélytelen a kormányváltásra.)

Márpedig nekem Vitya eltakarítása elsődleges, minden egyéb csak utána jön.

Rühellem a szoci bandát is (Bajnaiékat kivéve, persze) de a lőtéri döglött kutyára is leszavaznék, ha az indulna Orbán maffiája ellen.
Nos én kíváncsi lennék arra, hogy mit mondott Ronny bácsi és hogy hány repülőgép száll le Magyarországon április 5.-én, és ezek a gépek milyen irányból érkeznek majd.
@Pop40: 'A fidesz viszont ezerszer károsabb, mint a szocik, a szocik egy kisstílű hülye enyveskezű banda, a fidesz viszont egy üzemszerűen működő maffia.'

Sajnos a szocik mindenben alulmúlják a fideszt, ez meg is látszik a támogatottságukon. Pedig nem magas a mérce.
@sanyix:

miért, a magyar nép 89-ben és azóta is folyamatosan azt mutatja, hogy kergetni szeretne? inkább lenyeli.
'Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól Scheiringig menne" a szádba hogy legyen min táplálkoznod és ne kelljen az ingyenkonyhán a maradék moslékért könyörögnöd.Ekkora szemétséget ritkán lehet
olvasni.Te dobogó felső fokát megérdemled.
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
OSSZEFOSAS !
Ez a bejegyzes azert szuletett, hogy a szerzo leirhassa osszefosas. Jo hogy van internet :-)
Persze, szép is lenne, minden párt el a csába, és jönnének helyettük kedves, szinpatikus, becsületes képviselők.
Igen ám, csak hogy ezeket az emberek magunk közül válassztuk, nem lehet importálni őket.
Olyanok pontosan mint a választóik, semmivel sem jobbak vagy rosszabbak, hozzák az átlagot.
a nagy többség csal egy kis adót, és most hogy kiderült, hogy ez a fickó nem találta a rubrikát, köpködik, pedig a legtöbbnek csak az fáj, hogy ő nem férne hozzá ennyihez.

Ismeritek a viccet: két cigány osztozkodik egy darab rántott húson, az egyik ketté vágja és a kisebbet odanyújtja a másiknak. Mire a másik: tesvérem, úgy illett volna, hogy a tiéd legyen a kisebb. Miért? Te hogy csináltad volna? Hát a kisebbet tartom meg. Hát azt kaptad! Akkor most mi a baj?
Az évtizedes MSZP-FIDESZ összefogásnak kint a helye az országból és a parlamentből. Legyen végre rendszerváltás.
-baum-,

azzal, hogy az Összefogást "összefosás"-nak írod, magadról állítasz ki bizonyítványt.

Valószínűleg összekeveredtek a testnyílásaid, mert ami neked a szádon jön ki, az másoknak máshonnan szokott.

De azért neked is biztosan igazad van. Mindenkinek i g a z a van.
a pártmaffiák egyetlen reális ellenszere az évenkénti választások bevezetése lehetne.
ehhez persze egy "kicsivel" több tudatosság szükségeltetne,és némi civil kurázsi.
@dos passos: "azzal, hogy az Összefogást "összefosás"-nak írod, magadról állítasz ki bizonyítványt."

Pedig csak azt irja, ami egyre valoszinubb. Hogy ebbol az osszefogasbol, bizony OSSZEFOSAS lesz, ha nem erik el a 15 %-t.
A poszt csak részben baromság.

Van esély kiejteni az MSZP-t !

Jelenleg legalábbis sokkal közelebb állnak a 15%-hoz, mint a győzelemhez !

Ha minden tisztességes magyar elmegy szavazni, bárkire ami nem az MSZP, akkor az MSZP kiesik.

Ez ilyen egyszerű.
MIKSZÁTH KÁLMÁN
CIKKEK, TÁRCÁK
1906

(részlet)

Wekerle Sándor az új Mózes. A régi mintára ma ő is elvezette népeit az ígéret földjére.

Istenem, mennyit tud ígérni ez a kitűnő államférfiú. És milyen szépen tud ígérni. Sima ajkáról nem is szó pereg, hanem színméz csurog. És olyan lelkes hittel, olyan igaz meggyőződéssel ígér és ígér és ígér, hogy le merném tenni a főesküt rá: ő maga is hiszi, amiket mondott.

A bécsi emberben, azt mondják, sok a humor. Pedig ez nem igaz. Jellemző képesség van a bécsiben. Néha egy szóval egész karaktereket rajzol meg. Vagy talán nem jellemző-e, hogy Széll Kálmánt elnevezték "Sprech-ministernek", Wekerle Sándort pedig "Versprech-ministernek"? Azt beszélik, hogy a királyhoz is eljutott ez a mondás. És ő is megerősítette:

- Ja, ja. Der Wekerle ist ein vielversprechendes Talent.

Pont tizenegy volt, amikor elkezdte. Faluhelyen éppen a pálinkázó idő. És már rég elverte a delet, a családi tűzhelyeken már kihűlt a leves, amikor Wekerle Sándor még egyre ígért. Ekkor körülbelül a csillagoknál tartott, amiket le akart hozni az égről.

Vidéki anyák, hajadon leányaitokhoz ne eresszétek közel Wekerle Sándort.

Délfelé elsötétedett az ég. A külföldi lapok tudósítói, akik a telefon körül settenkedtek, mindenfelé újságolták:

- Nagy vihar van valahol. Nem lehet telefonozni.

Pedig nem is igaz. Nem volt vihar. Csak a ravasz nap elbújt a felhők mögé. Bizonyosan azt gondolta a vén kópé:

- Jó lesz idejében meglapulni, különben még engem is odaígér az új Mózes...

A folyosón pedig valaki elmondott egy adomát egy másik Mózesról, aki Miskolcról való volt és rongyszedői minőségben éldegélt hetvenhat esztendős koráig. Weinfass Mózesnek hívták és szegény volt, mint a templom egere.

A közelgő halálát érezte Weinfass Mózes és elhívatta magához a közjegyzőt, a hitközségi elnököt és a rabbit.

- No mi kell szegény Mózes? - kérdezte a közjegyző.

- Végrendeletet akarok csinálni.

- Úgy? Hát csak diktáld, majd én írom.

És az öreg rongyszedő elkezdett diktálni:

- A miskolci hitközségnek hagyok ötvenezer koronát...

A közjegyző bólint:

- Nagyon szép dolog, Mózes.

- A zsidó árvaháznak hagyok ötvenezer koronát...

- Nagyon derék, Mózes...

- A megyei közkórháznak hagyok ötvenezer koronát...

- Brávó, Mózes...

- Egy alapítandó lelencház javára hagyok ötvenezer koronát...

- Nagyon helyes, Mózes...

Most közbeszól a hitközségi elnök:

- Te Mózes, tartsd bolonddá a nagypapádat. Te itt hagyományozod a százezreket derűre-borúra, pedig nincs egy árva garasod se...

Csendesen mosolyogva mondja Weinfass Mózes:

- Hogy nincs pénzem? Hát persze, hogy nincs. De legalább hadd lássák az emberek, hogy jó szívem van!...

Hát szíve, az van Wekerle Mózesnek is. Aranyos, jó szíve. Lágy szíve van, mint a vaj, adakozó, bőkezű, szinte pazarló.

Csak egyet nem értek. Vajon meddig akar élni Wekerle Sándor? Mert ha még száz évig él erőben és egészségben (mint ahogy ma felköszöntötték a tisztelt szónokok), még a felét se fizetheti ki annak, amiről ma bőkezűen végrendelkezett.

Bizony, ezúttal a kevesebb több lett volna.

Úgy jártunk ma a parlamentben, mint a vendégek az udvari ebéden. Hatalmas menüt tesznek az asztalra. Se vége, se hossza. És hordják körül az ételeket fürge lakájok, udvari cselédek. De mire az egyik elejbéd tartja a tálat, a másik már rohanvást elviszi a tányérodat. És végigettél egy harminc fogásos ebédet, s amikor fölállsz, éhesebb vagy, mint amikor leültél.

Koplalni fogsz, magyarom, de a menü elsőrangú.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Osztán, barátocskám, szerinted hányan vannak a "tisztességes magyarok", ha tégedet nem számolunk?
Amíg van Fidesz, addig van MSZP is, és amíg van MSZP, addig van Fidesz is. A kettőt csak együtt lehetne elzavarni. Sajnos ennek semmi jele egyelőre, és mivel mindkettő sikeresen tudja a másik elleni egyedüli alternatívaként reklámozni magát, nem is várható, hogy egyhamar megtörténik. Ezeket fogjuk cserélgetni, amíg egyszer csak be nem dől az ország. És még lehet, hogy utána is, mert amilyen a magyar szavazó, rohanni fog az akkor éppen ellenzékben levő párthoz. Aztán persze sokadszor pofára esik megint.
Talán ha sűrűbben lenne választás. Négy év túl hosszú a magyar választónak, a memóriája nem tart ilyen sokáig.
Egyre több az ilyen fikció poszt, ami részben szórakoztató, de engem inkább bosszant. Amúgy ha már fikció, én is mondanék egyet. Teszem fel, mi lenne ha a nép azt mondaná, gyerekek vicceljük meg már őket, szavazzon mindenki a Thürmerékre.Nagyobb szarba igy sem kerülhetünk, leckének meg jó lenne a többi pártnak. Amúgy is mindenki a Kádári érához kezdi hasonlítani az Orbán tevékenységét, akkor legyen igazi kommunista kormány. Meredek mi? De mi nem az nálunk. Szerintem egy próbát megérne, sőt még kétharmadot is. Szétröhögném magam:))))
@Kámasuka:

Igen, igen, persze.

Ez kezdetnek pl helyből látszik az általad idézett forintárfolyamon.

Amire Navracsics már 300-nál kijelentette, hogy az a kormány hibája. (pedig akkoriban 270 volt az átlag, nem 310, mint most.)
Gondolom, az akkori 300, egy világválság csúcsán, a kormány hibája volt, de a mostani 314 az nem. :D

A szocik támogatottsága meg önmagában nem érdekel, de az ellenzéki összefogás 2 hónap múlva szarrá veri a narancsbolsi maffiát. Éppúgy, ahogy tette ezt az időköziken, ahová pedig csak a hithű zombik mennek, szóval a fidesz elvileg fölényben kéne legyen.

Nem tudom, felétek azért nem gyanús egy icipicit, hogy a kvk-k arányait a fidesz az égegyadta világon SEHOL nem volt képes hozni, csak a kvk-kban? :DDD
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: 2010-ben kaptak majdnem 20%-ot. Akik akkor elmentek rájuk szavazni, most is elmennek. Levonhatod az azóta elhalálozottakat, de ezek száma aligha 5%-nyi. Hozzáadva a volt szadeszeseket, egyszerűen kizárt, hogy ne legyen meg a 15%. Főleg úgy, hogy a Fidesznek sem lesz már közel hárommillió szavazója, és a Jobbik sem biztos, hogy hozza a 2010-es eredményeket. Százalékosan jobb eredményt fognak elérni, mint 2010-ben, még úgy is, hogy a bizonytalanok közül alig gyűjtenek be néhányat. Az más kérdés, hogy ez a győzelemhez valószínűleg kevés.
Ámulok, bámulok!
Hogy végre sikerült rájönni, hogy egyik párt sem ér semmit.
Ennek jó oka van: a felkészületlen emberek "lebiztosítják magukat", vagyis piszkos kapcsolatokat keresnek, amellyel érvényesülni tudnak.
A megoldásról kb 2 éve blogot írtam "Alaptörvény..." címmel.
@rasztaszív:

Túl azon, hogy hatalmas költsége lenne, kormányozhatatlan lenne az ország, mert a szükséges, de a népszerűséget rövidtávon erodáló reformokat senki nem merné meglépni.

Arról nem is szólva, szép is lenne, hogy évente kormányváltás, és az 1 kormányzati évből fél év azzal telne, hogy az új kormány berendezkedik, bepaterolja a sameszait, stb stb.

Gondold át ezt inkább még egyszer.
Amúgy nyugodjon bele mindenki, váltógazdálkodás lesz, csak nem 4 hanem nyolc évente. Ez elemi érdekük. Csak nézzétek meg, mi lett azokból az ígéretekből, hogy most aztán lecsukatunk mindenkit. Na? Az eredmény egyértelmű azt hiszem mindenki előtt. Ne legyünk naivak. Azt hogy most a Simon bebukott az egy dolog. A FIDESZ nem is nagyon őrjöng az ügyben. Miért is. Ha csendben vagy nem vonod magadra a figyelmet. Szóval lehet okoskodni, itt nekünk, ők meg szépen elrendezik egymás között. Ne legyen igazam!
"az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát..."
.
De hiszen a Fideszt is be fogják szavazni.
Akkor meg miről beszélünk?
@torró: """A kormánypárt megint elutasította az LMP által benyújtott ügynöktörvényt."""
index.hu/belfold/2014/02/13/megint_elkaszalta_a_fidesz_az_ugynoktorvenyt/
@Scagnetti:

Szerintem a bizonytalanok nagy része rohanna az urnákhoz, ha felcsillanna a remény, hogy az MSZP kiesik.

Ugyanez a Fidesz kiejtésére is igaz, de a bizonytalanok közt többen és jobban utálják az MSZP-t, és jóval közelebb áll az MSZP a kieséshez, a 15%-hoz, mint a Fidesz-KDNP az 10%-hoz.

Szóval hajrá !

Gyerünk bizonytalanok !

Ejtsétek ki az MSZP-t !

Bárkire szavaztok, ami nem az Összefosás, akkor bukták !
@félázsiai 2llkedő:

Barátom Azután hogy kiderült hogy nem akárki hanem ország miniszterelnöke nem ügynöként hanem tisztként d 209-es rendszámmal rohangálgált és az is meg lett magyarázva a jónépnek a balodali meg a liberális sajtó közreműködésével maga szerint mi jelentősége van annak hogy ki volt itt az ügynök ? Ki derül valakiről? Azt mondja amit a Megyo ami valami olyasmit zagyvált össze hogy az oroszok ellen kémkedett meg d-209 -esként is a hazája érdekében dolgozott
@Pop40: 'A szocik támogatottsága meg önmagában nem érdekel, de az ellenzéki összefogás 2 hónap múlva szarrá veri a narancsbolsi maffiát.'

Jaja, Simon a wunderwaffe....:)DD
@MACISAJT: Pontosan így van. További hozadék, hogy az MSZP Gyurcsányt, Bajnait és az SZDSZ-t (Fodor) újabb 4 évig nem mossa le magáról.

Ezek nyilván bekerülnek a parlamentbe és megpróbálják saját kis csapatukat 2018-ra most már tényleg megcsinálni, természetesen az MSZP rovására.

Viszont az átlag választónak ez MSZP.
@félázsiai 2llkedő: Miért is?
Ne mond meg! Kitalálom:)))
@élveteg:

Az MSZP eddigi összes jelöltje stabil csicskája volt a diktatúrát fenntartó MSZMP KB-s elitnek.

Pufajkás Horn, aki 56-ban a Nyugati térnél tüzelt, és ezért ki is tüntették.
Medgyessy D-209, aki a KGB ellen küzdött,
és Gyurcsány aki a Dialógus csoportról jelentgetett, amiért cserébe az MSZMP KB leszólt a vizsgáira:

www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA
@Kámasuka:

Hogyan is aránylik Simon Simicskához?:DDD

Mellesleg tudtommal a szocik Simont kibaszták a pártból.

Ha egy ilyen ügy a fideszben jön elő, az illetőt kitüntetik.
A rossz mentális állapot ékes példája maga a bértollnok posztíró.
@Scagnetti: Én is erre tippelek. Viszont a Jobbik simán hozza a 2010-es eredményeket, sőt.

Elég jól látszik, hogy a Jobbik legfőképpen a volt Fidesz szavazókkal lesz erősebb. Pluszban legalább 5-6%, kérdés, mennyit tudnak Orbánék vissza szerezni.
@torró:
Nem lesz igazad.

Az a fideszes még nem született meg, amelyik 8 év után megunná az Orbánkáját és kormányt váltana.

Világnézetet, vallást, országot, családot, fociklubot, európát, ázsiát lecserélik ahogy az Orbánkájuk fordul,

de az Orbánkájukat tüzön-vizen át követik.
Talán a sírba is melléfekszenek egyszer.
@Pop40: Az MSZP-s ügyvéd: Simon az MSZP-ben egyedi, elszigetelt eset.

Gondolom, te is jót röhögtél. Amúgy az MSZP-nek mindegy, aki ma az MSZP-re szavaz, annak a Simon ügy smafu.
@Pop40: 'Hogyan is aránylik Simon Simicskához?:DDD'

Úgy hogy Simicska nem vádlott...:)
@a 17 éves Parker Schnabel: Ez azért van, mert te elég ostobácska vagy.

Nézz már b+, a mutatókra, nem mindenki olyan hülye, hogy arra szavaz aki elkúrta.
A patkány cionisták soros gyurival az élen fognak annyi pénzt utalni maszopék számlájára, amennyiből meg lehet vásárolni a kellő számú cigány szavazót.

Nem véletlenül tenyésztik őket.
Na figyelj ide:

1) NEM TE döntöd el mi a BALOLDAL és mi nem az. Te fogsz rá szavazni? NEM. Akkor a továbbiakban a kérdést hagyd meg azoknak akit érint. Ne a baloldallal foglalkozzál, hanem a sajátjaitokkal.
Én sem mondom azt minden egyes alkalommal, hogy szerintem a jobboldal mint olyan a globalizáció korában egy genetikai csökevény, amely csak arra nem tud válaszolni, hogy mit csinálna a magyar áruval ha vámok lennének ismét és itt rohadna az országban mert a kutyának nem kellene semmi több

2) NEM fog eltűnni a BALOLDAL. Akkor mikor van egy ilyen degenerált hűbéri rendszert építgető álnemzeti hányadék hatalom amelyikben félhülye képzetlen arrogáns parasztok csicskáztatni szeretnének képzett emberkéket, lehetőleg minimálbérért és még a gyerekeikből is szolgát akarnak csinálni - nos ez önmagában elegendő ahhoz, hogy még egy önmagában minőségileg szar baloldalt is fenntartson, amíg nincs más. Amíg ilyen parasztok vannak a túloldalon ez az oldal is marad.

3) 2010-ben sok ember 'büntetett'. Ha nem is a fideszre, de olyan 'átszavazott', nem szavazott.
NA ez 2014-ben NEM LESZ!
Kezdjetek el olyan forgatókönyveken gondolkozni amelyik 4 évig eszetekbe sem jutott! Nektek nem tetsző forgatókönyvön.

És kezdjetek hozzászokni, hogy úgy lesz hozzátok szólva ahogy ti szóltatok hozzánk. Mint a kutyához. Parasztokkal paraszt módon kell bánni. Csak abból ért.
@♔bаtyu♔: es a jobbik csak egyre erosodik, vegul kormanyra kerul es bevezeti a rovasirast. Osszefogunk a kelettel mi jo minosego mangalicat szallitunk ok pedig rizzsel viszonozzak es soha ki nem fogyunk a rizses husbol :-)
@Kámasuka:

Erről van szó.

A szocik alatt Cuslág Jani a maga pár millás lopásával sittre került.

A fidesz alatt Simlicskáék a maguk milliárdos lenyúlásaival kitüntetett oligarchák.

Lehet, hogy neked ez tetszik, és rendben van, de ha azt hiszed, hogy mindenki másnak is, keserveset fogsz koppanni áprilisban.
@♔bаtyu♔:

Ha jól tudom, Simont azonnal kirakták a pártból.

Innentől kezdve mi még a teendője az ügyben a szociknak?
@Pop40: Jó jó csak ki foglalkozik a hülyeségeddel a 20%-on kívül?

Azt hiszed az emberek nem tudják megkülönböztetni a köztiszteletben álló üzletembert a bukott pártelnöktől?
@♔bаtyu♔:

Milyen mutatókra nézzen rá, b+?
Feldughatod a seggedbe a mutatóidat - nem tűnt még fel, hogy a mutatóidat a fidesz S E H O L nem képes hozni?

A mutatóid majd arra lesznek jók, hogy legyen min hüledezni, mikor a választás után mentek majd hidat foglalni, meg hugyozni a Kossuth térre.
'2) NEM fog eltűnni a BALOLDAL. Akkor mikor van egy ilyen degenerált hűbéri rendszert építgető álnemzeti hányadék hatalom amelyikben félhülye képzetlen arrogáns parasztok csicskáztatni szeretnének képzett emberkéket, lehetőleg minimálbérért és még a gyerekeikből is szolgát akarnak csinálni - nos ez önmagában elegendő ahhoz, hogy még egy önmagában minőségileg szar baloldalt is fenntartson, amíg nincs más.'

1. van más: Jobbik, LMP, Fidesz

2. a baloldal már elkezdte az eltünést az SZDSZszel, most meg folytatja, kit zavar
@Kámasuka:

Simicska, a köztiszteletben álló üzletember?:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na jó, asszem kár ezt folytatni. Te menthetetlenül hülye vagy. :D

Majd figyelj áprilisban, hány embernek lesz Simicska "köztiszteletben álló üzletember". :DDDDDD
@libbancs:

Egyébként a megvásárolható cigányok kiszűrésén kívül arra is szükség lenne a választások tisztaságához, hogy az Összefogás jelöltjei kinyögjék végre, ki közülük izraeli-magyar kettős állampolgár. Azaz zsidó ügynök. De hát ugye bolsiék lapítanak, mint szar a fűben...
@Pop40: szerintem nincs igazad mert a fideszes/jobbikos szavazonak kuldetes tudata van. Erkolcsileg felsobbrendunek tartja magat, sajat partjanak romlottsaga nem befolyasolja mert kritika nelkul hisz az igazaban. Az mszp/szdsz szavazo nem ilyen ontelt. Belatta hogy tevedett ezert ezek partok nem tudnak felallni. Szerencsere.
Az ország egyetlen esélye, ha az MSZP végül ráncbaszedi magát, és valódi baloldali néppárttá alakul. Más ugyanis nincs, és nem is sejlik fel sehol. Ha erre nem kerül sor belátható időn belül, akkor Magyarország Keletalbániát is csak messziről alulról fogja lesni...
@Mezga Geza:

Belátta, hogy tévedett, de azt sokkal jobban belátta, hogy a fideszes maffiának nem szabad adni még 4 évet.

Csak 40-et, vagy életfogytot.

Hidd el, el fognak menni, és bármilyen szar a jelenlegi baloldali kínálat, le fognak rá szavazni.
@Megfigyelo: Mennyi a belátható idő?
@pocakos focisla: Ahhoz, hogy a szocik kiessenek, még az az egymillió, állítólag szavazásra hajlandó és párthoz egyelőre nem köthető bizonytalan is kevés lenne. Akkor is, ha mind elmenne szavazni, és egyik sem a szocikra.

Van nyolcmillió szavazópolgár, ennek 15%-a 1200000. Tehát ha az összes elmenne szavazni, a szoclib keménymag a szedszesekkel még akkor is valószínűleg elég lenne a 15% eléréséhez. Ezek együtt simán hoznak egymillió fölötti szavazót. De nem megy el az összes, az egyharmaduk általában nem teszi, és most sem mutat semmi arra, hogy megtenné, így még ennél kevesebb is elég lenne.

Nincs valós esélye az összefogósdi kiesésének.
@libbancs: Aljas náci seggfej vagy. (Sajnos ez az igazság.)
@Kámasuka: Jó kérdés. Nem tudom, de nagyon fogy az idő.
@Pop40: Te b+, tanulj meg normálisan vitatkozni, addig húzz a gecibe. Én ilyenekkel nem állok szóba.

Nem az MSZP-s párttaggyűlésen vagy faszfej, hanem urak között.
@Scagnetti:

Muhahaha, ezt elmentem és elküldöm neked valahogy levélben április 7-én, jó? :DD

Kunce Fodor, Lopcsány mint 15% (több 100 ezer szavazó begyüjtése) :D

Mesélj még!
@♔bаtyu♔: A Jobbik megint kérdéses. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy sokra jutottak 2010 óta. A Fidesz a nemzetieskedésével kifogta a szelet a vitorlájukból, és a többség számára a Jobbik vállalhatatlan. Ami nem is baj, a francnak sem hiányzik, hogy a Jobbik esetleg hatalomhoz jusson. Az végleg betenne az országnak.
@Mezga Geza: Az LMP egyre erősödik és holnap már sékellel fizetünk.

Ezt csak azért írtam, lásd mennyire ostoba vagy.
@Pop40:

Már előre sajnállak. Kurva szar éjszakád lesz április 6-án. Küldjek Xanaxot? :D
@Pop40: nehez kerdes az biztos. Ha rajuk szavaznak igazoljak oket. Ha nem ko kovon nem marad.
@Kámasuka:

>> 1. van más: Jobbik, LMP, Fidesz

kösz, de erre az eshetőségre jobb opcióm van, nem a választás - ezek a pártok nálam nem játszanak

>> 2. a baloldal már elkezdte az eltünést az SZDSZszel, most meg folytatja, kit zavar

Akkor most én zsidózok neked csak hogy értsd.
Ha választani kell magyar és zsidó között a zsidót választom, mert olcsóbban kijövök. A magyar több pénzemet vitte el.

Aufidersen eftárs!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Olvasni tudsz? Fuss neki még egyszer! Épp azt mondtam, hogy egy szavazót sem kell begyűjteniük. Ha a 2010-es táborukat elviszik szavazni, az elég a 15%-hoz.
Nem fognak kiesni, ez egyszerű matematika.
A győzelemhez kellene több szavazó, ami ezekkel az arcokkal nem túlzottan esélyes.
@wmiki:

Nyugi, igy is lesz. Nem számolt azzal az összefosás, hogy nem 5, hanem 15% kell minimum. Most már mindegy..

Én már csak egy kávét kérek :))
@Scagnetti: Jön fel a Jobbik. Elég nyilvánvaló, hogy Orbánék be nem váltott ígéreteiből a Jobbik fog profitálni.

Nyerni nem fog, ez biztos, a későbbiekben sem. Az szerintem nagyon is jó, hogy Orbánék valódi ellenfele jobboldali és nem balliberális. Mindig az volt a véleményem, hogy balliberális szavazóért nem kell versenyezni, mert normál esetben nagyon kevés van.
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Csákó már most ki van rendesen.

Hiába, ezeket idegileg megviseli a dolog rendesen.
Azért mert azt állítják magukról az összefogásban lévő pártok, hogy baloldaliak, még nem baloldaliak. Vagyis mihez képest? Tiszta liberális banda mind! A baloldaliságot azért viselik magukon, mert ezzel az egyszerű szavazót megtévesztik. A segélyezésen kívül, milyen baloldali értékkel rendelkeznek? Milyen baloldali programmal, azon kívül, hogy sajnálkoznak a szegényeken? Milyen gazdaság élénkítő ötletük van, azon kívül, hogy majd jönnek a befektetők? Valaki írja már le, mi baloldaliság van bennük??
Sziasztok!

Van esély rá, -bár nem sok,- hogy az Összefogás ne érje el a 15%-ot!

A kérdés az, hogy mi lenne utánna? Könnyű lenne elintézni a dolgot azzal, hogy "kockáztattál, és vesztettél, ez egy ilyen játék stb.", de akkor is ott lenne pl. 14.5%-nyi gazdátlanná vált szavazat!
Az rendben van(?), hogy felosztják a többi párt között, de ilyen tömegű újraosztott szavazat már komoly legitimációs kérdéssé válna a következő ciklus során! Jönne megint "a kormány törvényes, de nem legitim"!
@Scagnetti:

2010-es táborukat 240 milliós simonka, meg "kötelet" után?! :D
Másrészt nyugger párt, rég kihalt nagy részük.

De nekem aztán mindegy, beleélheti magát az összefosás meg az idióta szavazoi is, annál nagyobb lesz a meglepetés..

"Én már csak egy kávét kérek"
@Ülő Birka nagyfőnök:

Kinemszarjale?

Tetszettek volna kevesebbet lopni, hazudni, csalni, államadósságot 30%-al megnövelni, munkanélküliséget megduplázni, szemeket kilövetni....
@camilló: Ja, az MSZP-nek szerintem egyre nagyobb gondjai lesznek abból, hogy egyre kevésbé hiszik el, hogy baloldali.

Ráadásul Orbánék a baloldaliak. Cél a teljes foglalkoztatás, senkit nem hagyunk az út mentén és a többi.

Kommunistázzák is őket a baloldalon rendesen, ami marhaság, hiszen maguk alatt vágják a fát.
@♔bаtyu♔: Az a baj, hogy a Jobbik nem jobboldali. Ők egy nemzeti szósszal leöntött kommunista párt. Egy valódi jobboldali párt nem tőkeellenes. A Jobbik viszont csak a szociális demagógiához ért. Ez tipikus bal, de inkább szélsőbal.
@Pop40:
Csak a Janika nem a pár milla miatt kapott 8 évet:)) Más bűne volt neki! Kissé figyelmetlen volt! Aki látta a történetet az tudja miről beszélek.
@Ülő Birka nagyfőnök: ja, Orbánéknak is az lenne a jó, ha elérnék.

Ráadásul akármit csinálnának, a jobbos média számára azok ott újabb 4 évig "egy csapat" Gyurcsánnyal, Bajnaival az élen.
@♔bаtyu♔:

Urak?:DDDDDDD
Mármint ez a szó jelöli nálad a "Vitya seggéből kilógó szardarab"-kifejezést?:DDD
De tény, olyan "urak" vagytok, te, meg mondjuk ez a belpesti fogyatékos. :DDDD

Állítottál valami hülyeséget, amit érvekkel nyilván nem tudsz alátámasztani, én meg helyreraktam. Ennyi. Hogy ez tetszik e neked, vagy sem, ívben leszarom. Mint ahogy azt is, kivel állsz szóba.
Ha nem akarod, hogy helyretegyenek, ne irkálj hülyeségeket.

Párttaggyűlésre meg te jársz, faszfej, nem én.
@torró:

Én nem láttam, mesélj.
Esélyt kell adni más pártoknak is ,nekem például a Torgyántól megszabadult FKGP szimpatikus,megújultak,tele fiatal lendületes joghallgató egyetemistákkal ,ott a helyük a parlamentbe!
Van alternatíva ...nem kell a 2 rablópártra szavazni !
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Szerinted aki 2010-ben a nyolc elbaszott év után rájuk szavazott, azt egy Simon-ügy majd otthon tartja? Szar negyedmilliárd? Csaxólok, azokat semmi sem tartja otthon.
Igen, egy részük már nem él azóta, de négy év kevés ahhoz, hogy ennyit veszítsenek. Plusz ma már a régi szedeszesek is rájuk szavaznak.

A szoclibek bejutnak, és második helyen végeznek. Ez a legvalószínűbb.
@atitkos:

Van benne valami,elgondolkodtató ,de kizárólag a kártékony a fidesznek lefekvő Torgyán nélküli kisgazdákra.
@Scagnetti: Nem hinném, hogy tőke ellenesek lennének. A Jobbik nem ágál pld. a Mercedes gyár ellen.

Épp azért tartják veszélyesnek a jobbikot, mert valójában egy átlagember szempontjából semmi veszélyeset nem mond.

Nem engedjük a termőföldet, magyar cégeket támogassunk, szervezetten integráljuk a cigányokat, a helyi közbiztonság őrzésében erősebben jelenjen meg a helyi közösség, a polgár jobban védhesse meg magát, stb.

Semmi olyat nem mond, ami nagy demokráciákban nem lenne elfogadott, sőt bevezetett.
@storker: az volt ám a jó, a szép amikor "éljen Rákosi"-zhatott a nép, ugye?
@Pop40: Nehezen vágod mi. Na ja, te helyreraktad. Eleve el sem olvastam te faszkalap.

Majd ha te is úr leszel. Meg lehet tanulni, ugorj neki.
@Scagnetti:

"Igen, egy részük már nem él azóta, de négy év kevés ahhoz, hogy ennyit veszítsenek. "

Nem akarnám megakasztani az eszmefuttatásod, de birkameneten az átlagéletkort mennyinek saccolod? :)))
@Neked ugatok nem a házat őrzöm: Na végre valaki leírta, ezt sem nekem kellett. Ez pont így van, kár a politikusokkal szemben irreális erkölcsi elvárásokat támasztani, úgyis mindig az bukik le aki ahhoz is buta hogy ügyesen lopjon. Ami sokkal fontosabb lenne, hogy azzal foglalkozzunk mitől megy előre az ország, milyen a kormányzás. Sokkal érdekesebb és fontosabb téma lenne, de egyelőre a demagógia és a botránypolitika ellehetetleníti hogy a kampány valós társadalmi kérdésekről és ezekre adható érvényes válaszokról folyjon. (Igen a korrupció is ilyen kérdés, de csak egy a sok közül, és nem csak a politikusi korrupciót fedi le)
@♔bаtyu♔:

Eleve el sem olvastad, csak reagálsz rá szó szerint, amit el sem olvastál, ugye, te ütődött?:DDDD
Balfasz fideszes, legalább hazudni tanultál volna meg a példaképeidtől. :D

Amúgy csak szólok, hogy egyedül egy hozzád hasonló hülyének jelent az "úr" szó tolvajokat meg idiótákat. :))
@Pop40: Pár évvel kevesebbre.
@♔bаtyu♔: A fidesz baloldali politikát folytat, jobboldali eszközökkel. Ezt csak valódi baloldali politikával lehet eredményesen támadni, és nem holmi liberális népbutítással! No ezt nem hiszi el az mszp. Nekik többet jelent a liberális értelmiség, mint azok az emberek, akik kisemmizve is számítanának rájuk. A valódi baloldali pártok meg elhallgattatva küzdenek.
@Scagnetti:

Erre nem vennék mérget. :)

De amúgy teljesen lényegtelen a dolog, mert a választást sosem a törzsszavazók döntik el.
@♔bаtyu♔: A Jobbik azért veszélyes, mert egyrészt demagógiában a két nagyot is veri, és mellesleg gyűjtőhelye az összes ultranacionális, rasszista elmebetegnek.
A XXI. században egy magába forduló EU-ellenes párt nekem nem kell. Ezek leragadtak a negyvenes években, és én azt az időszakot nem tartom a magyar történelem legsikeresebb időszakának.
@camilló: Neem.

A fidesz gazdaságilag centrista, jobb és baloldali intézkedései is vannak. Baloldaliak igazából csak ebben a ciklusban először. A nemzetpolitika kissé jobbos, nemzetináci.

A mszopliberálok gazdaságilag jobboldaliak egyben szélbalosok (bankok és semmirekellők adómentessége). A nemzetpolitika balos, internáci.
@Kámasuka: Pont a bankokat nem akarják bántani, meg a nagytőkét.
@Pop40: Voltam már szoci és fideszes rendezvényen is. Fel tudtam mérni, milyen a közönség.
Minél nagyobb a politika elutasítottsága, annál inkább felértékelődnek a törzsszavazók.
@Kámasuka: Igazából egyik sem akarja bántani sem a nagytőkét, sem a bankokat. Miért nincs normális banki törvény? Miért "személyre" szabva írnak ki pályázatokat, és had' ne soroljam. A kettő egy kutya!
utópia, de milyen szép. Megkönnyeztem. Ha a Fidesz is kiesne akkor lenne maga a paradicsom.
@camilló: + dzsobbik

gazdaságilag szélbalos(persze az NSDAP is az volt, de mellette a nagytőkét is szerette), nemzetpolitikában hungarista, némi szalonnanácisággal és egészséges antiszemitizmussal - viszont rovátkolatlan múlttal
@camilló: határozottan 2 kutya..:) az hogy mind holdudvart épít normális, ilyen a demokrácia.
@♔bаtyu♔:

Hagyd..
Ezekkel az ostoba MSZP-s véglényekkel nem érdemes foglalkozni.

A statisztikák szerint, csak az 50-60 plusszos exmunkásőrök, expufajkások, exügynökök, és besúgók tartják életben, ezt az MSZP nevű szarkupacot.

A fiatalok között alig vannak 5%-on.
@Kámasuka: Szerintem köze nincs a demokráciához egyiknek sem!
@camilló: Minek nincs köze mihez?

Hogyan képzeled a demokráciát?
azért én álmodom erről a 14%-ról ha nem probléma :-)
@Kámasuka: Biztos nem úgy, hogy az aktuálisan hatalmon lévő a saját klientúráját építi!
@camilló: Hát akkor hogy? Máshol máshogy van?
@Mezga Geza: Nagyon jó szinonimája ez a kifejezés ennek az álbalos csürhének! Közülük nem egy annyira összecsinálja magát, ha megkapja a felhatalmazást, hogy tegyen végre valamit az országért, hogy idegesen kapkod a sörösüveg után. Ezért tudja egy ilyen SZDSZ-féle törpepárt sakkban tartani ezt a szerencsétlen bandát!
@élveteg: FÉK-et (Fideses Értelmező Kéziszótár) mellékelhettél volna a hozzászólásodhoz.

De a reakciódból ítélve úgy veszem észre, hogy érzékenyen érintett a dolog. Lehet, hogy hemzsegnek a besúgók a fideszben?
@Online Távmunkás:

"2006-ban nem tűzoltás volt, hanem egyenes folytatása a megszokott "most kicsit megszorítunk, utána szórjuk a pénzt" politikának."

2006tól már csak tűzoltás folyt.
először még csak az itthoni helyzet miatt aztán 2008tól a globál válság miatt
@♔bаtyu♔: egy kis zsidozas mindig akad egy jobbikos batyujaban :-). Ez az antiszemitizmus olyan mint a drog, azt erzed nagyon ott vagy pedig csak egy roncs vagy. Mibol tippeltel a lmp-re? A nickembol? :-)
nézd csak meg az állam finanszirozási képességének idősorát a rendszerváltástól.. tanulságos
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Minden tisztességes magyar elmegy szavazni akkor a moszkovitya hazaáruló mutyipincsik mennek pávatáncolni az azeri kebelre.Sértés vagytok a magyar nemzetre ti hasznos idiótái moszkovityának.
@camilló:

"Igazából egyik sem akarja bántani sem a nagytőkét, sem a bankokat. Miért nincs normális banki törvény? Miért "személyre" szabva írnak ki pályázatokat, és had' ne soroljam. A kettő egy kutya"

egy kutya persze...mindkettő lop csal hazudik.. de!!! az egyik tönkrebassza a demokráciát is az ország megítélését is, megosztja, feszültséget szít a társadalomban... a másik csak lop... a kettő közül a társadalmi károk, mérgező ideológiák nélkül lopó még mindig sokkal jobb!!
@kúrórudi: Pedig hol volt még akkor a válság.
jelenleg a fidesz sokkal nagyobb veszélyt jelent az országra, mint az mszp, a fidesz rendszere veszélyezteti a demokratikus értékeket, a választás szabadságát, minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzanak egy valódi alternatívát jelentő párt megalakulását. Aki nem veszi észre, hogy a valódi rendszerváltás legnagyobb akadálya a fidesz és nem az mszp, az egyszerűen vak.
Először tegyétek rendbe a könyvelést, Ti beszéltek korrupció ellenességről.... LOL :D meg ki fog kiesni? :D

Lehet más a könyvelés? :)

index.hu/belfold/2014/01/09/sulyos_hianyossagok_az_lmp_konyveleseben/
szomorú balos vagyok. rúgnak jobbról,rúgnak balról,rúgnak középről.
mi lesz velem? mi lesz a segélyemmel?
mostantól nem érdekel a politika,talán Szanyi captain tud kis potya piát adni,a többi nem érdekel.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

a statisztikák szerint 2010be a fidesz szavazóknak volt a legmagasabb átlagéletkora és a legalacsonyabb iskolai végzettsége....

ez persze a birkameneten is tetten érhető...leginkább szenilisek meg mérhetetlen ostobák tapsikolnak (+fizetett import lengyel tapsikolók).

és hát logikus is, ahhoz h tapsikolni tudjál pár hónapon/éven belül vminek meg az ellenkezőjének ahhoz tényleg szenilisnek vagy segghülye prolinak kell lenni.... te melyik vagy?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

a statisztikák szerint 2010ben a fidesz szavazóknak volt a legmagasabb átlagéletkora és a legalacsonyabb iskolai végzettsége....

ez persze a birkameneten is tetten érhető...leginkább szenilisek meg mérhetetlen ostobák tapsikolnak (+fizetett import lengyel tapsikolók).

és hát logikus is, ahhoz h tapsikolni tudjál pár hónapon/éven belül vminek meg az ellenkezőjének ahhoz tényleg szenilisnek vagy segghülye prolinak kell lenni.... te melyik vagy?
Én az az alkat vagyok, aki itt most a legjobban birkázható. mint itt sokan, éltem a Kádár-korban (nem sokat szerencsére, szüleim annál inkább), éltem az inkompetens, a halálos betegségéről '89-ben már rég tudó Antall idején, akivel Kelet-Nyugat leegyeztette, hogy az ország fizet tovább -kamatot-tőkét, sőt új hiteleket vesz fel. Lesz 4 szar évünk, de 20 év múlva utolérjük az eut. Hogyne. Ért.: 1/10. Tényleg lett 4 szar évem. Éltem Horn alatt, aki szarrá vert a Bokros-csomaggal több százezer háztartást, cserébe helyrerakott makrogazdasági mutatókat, de változatlanul a 4 szar év és 20 év múlva eu szinttel kampányolt, újabb hiteleket felvéve. 2/10. I. Orbán alatt is éltem, már felnőttként, a hitelek maradtak, viszont részben mert beért kicsit a bajszos programja, részben mert új seprű jól seper, látszólag folytatni tudták a jó makro-adatokat, de a hitel akkor is maradt. 3/10. eu-szint továbbra is 20 évnyire. Jöttek Megyóék, személyesen ajánlotta a népnek a lakáshitel örömeit a figyelmébe. -1/10. Jött a puccs, jött Elkúrtuk, megelőzve a világválságot a jó-közepes közép-európai felzárkózó országból jó szar leszakadó lettünk. -2/10. Jött, mert NEM volt választás, II. Orbán, szarból várat ugye nem lehet, se nem rontott, se nem javított. 3/10. Én nem megyek el szavazni, mert 3/10 kevés, viszont az összeizéléstől ennyit se várok, a Jobbik meg kormányon vagy bedöntené az országot, vagy nem, de előbbire is van esély, így nem. Lmp szimpi, de még mindig nem merek jóhiszeműekre szavazni, mert ahogy a narancs is, minden romlandó. A narancsromlást össze tudom egyeztetni a 3/10 viszonylag magas arányával, mert csak nézem a gázórát meg a számlát, és pozitív csalódás volt. Jóslatom 110 fideszes, 50 összefogó, 28 jobbikos, 12 lmp-s parlament. ha 199 az összeg, az -1 bárhonnan.
A cikk azért utópia, mert ez egy örök mocsárban gázolunk de azért kilátszunk hurrá ország és ez még idén így lesz.
Ja, és nagyon tapló módon beszéltek egymással -minden oldal.
"Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra."

Bingó! Ezzel el is érkeztünk a tömegdemokrácia paradoxonához: a hatalomért vetélkedők egyszerűen ellenérdekeltek minden olyan szereplő megjelenésében, amely kihívást intéz az egész, közöttük folyó vetélkedés ellen.

Ezért falta fel a Fidesz a teljes jobboldalt, és ezért fideszbérencezi az Összerogyás az összes olyan baloldali csoportot, amelyik nem hajlandó fénylő arccal ünnepelni az MSZP újraegyesülését.
Kéne alakítani egy Egyik sem! nevű pártot. A jelöltjei minden elképzelhető módon hitelesített ígéretet tennének, hogy az új Országgyűlés alakuló ülésének napján lemondanak. Szerintem simán megugranák a küszöböt pusztán a nevükkel és ezzel.
@kúrórudi: Ebben az esetben a jobb, vagy a jobbik, kevesebbet jelent, mint a jó. Tehát nem a jobbat kell választani, hanem a jó választást, ami a jelenlegi parlamenti pártok között nincs! Próbálják elhitetni magukról, hogy nélkülük nincs politika az országban. Szerintem, pont velük nem lehet jó politizálás. Legyen egy valódi baloldal (nem annak mondott liberálisok) és egy tényleg kulturált jobb oldal, akik nem csak abban tudnak megegyezni (azt is a színfalak mögött)miként tudnak többet lopni! Szerintem nem ellenségként kell kezelni egymást, ha valóban a haza és a nép üdve az első!
@Kámasuka: Mindig valaki példáját kell követnünk? Kádár sem követett senkit. Velünk példálóztak.
@camilló:

"Kádár sem követett senkit"

Dehogynem. Orosz stricijei füttyszavát.
Látom tájékozott vagy, de bizonyára elkerülte a figyelmed, egy pár dolog.
56 után, nem engedett olyan mértékű megtorlást, mint amit a Szovjetek elvártak. 62-ben kiterjesztette az amnesztiát, magára vonva ezzel a Szovjetek nemtetszését. 68-ban elindított egy gazdasági megújulási folyamatot, ami a Csehszlovák események hatására megtorpant. Nem javasolta a fegyveres beavatkozást a Csehszlovák eseményekbe, bár részt vettünk benne,de ha nem akarta az életszínvonal zuhanását kénytelen volt. Teljesen más típusú termelőszövetkezetek és állami gazdaságok voltak, ezért kapitalizmussal is megvádolták. A politikájának a sarokköve az életszínvonal folyamatos emelése volt, amiért szintén bírálták.(Lehet húst kapni? Ez már kapitalizmus!) Belépett az IMF-be, ahová a Szovjet gazdasági szakemberek nem mertek, bár a belépésünk után ők is csatlakoztak. Nem vett részt az Afganisztáni beavatkozásba, bár egy hadosztályt kértek. Persze ezek apróságok és nem is sorolom tovább, mennyire ugrált a füttyszóra!
@camilló:

Kádár annyira "nem engedett" olyan megtorlást, hogy személyesen ő sírta ki az oroszoknál, hogy kivégeztethesse Nagyékat. Aztán arccal lefelé, hátul összedrótozott kézzel, jeltelen sírba temettette őket és szemetet hordatott a hantjaik fölé.

Ünnepnap volt, mikor végre elvitte az ördög. Vihetné utána a tefajtád is, akik a mai napig a szemét hóhér faszát szopják.
@béla a görög:
Te, szegény mit gondolsz miért lett itt 10-es bővítés 2004-ben ? Hogy jöhessen a Tesco a Spár Ikea meg tököm tudja. Megvették Kelet-Európát kilóra piacnak. Jöhet a moslék jópénzért. Mert ugye tudnivaló, hogy az a pld. mosópor amit Bécsben veszel nem ua. mint amit Budapesten ha ua. az a márka. Szarabb. De itt jó neked, mert te globalista vagy.Vagy modjuk a Milka. És akkor a bankokról még nem is szóltam.
Öcsike, hogy itt most van valami az annak köszönhető, hogy ismét lehet az orosz és kínai piacra szállítani.
A tiroliak meg egyék a zöld, íztelen almájukat. Persze veled együtt...
@Gunboat-Diplomat: Látom a színvonalad nem tudod megtagadni. A Nagy perben, ha volt is politikai nyomás maga az ítélkező bíró állította, hogy senki nem befolyásolta a döntésében. Azért nem árt ha tudod, hogy Nagy az NKVD ügynöke volt a 30-as években és bizonyíthatóan több Sztálin ellenes kommunista halála és deportálása fűződik az ő jelentéséhez. Amúgy rettenetes bátor vagy, hogy így virtuálisan tudsz átkozódni. Bár azok érvelnek szitkokkal akiknek nincsenek érveik, de kíváncsi vagyok, hogy a szemembe is mernél-e így beszélni.
@camilló:

"kíváncsi vagyok, hogy a szemembe is mernél-e így beszélni."

Szemed közé köpni is, szarevő komcsi. Nem egy családtagomat gyilkolták meg az elvtársaid.
@Observator: A vitaszínvonalad, marad az IQ-d szintjén, a bányász béka alatt! Gondolom azt hiszed mindenki akit kicsit olvasott az szemüveges, tornából felmentett. Ki kell ábrándítsalak, így érdeklődve figyellek ezek után!:)
süti beállítások módosítása