Tiltakozás az Origo főszerkesztőjének eltávolítása miatt

2014.06.03. 14:50 Fent és Lent

enxh4lgj5e05kwrv5qc5.jpg

Sáling Gergőt ma homályos körülmények között eltávolították az Origo éléről. A távozása mögött a legvalószínűbb, hogy politikai okok, illetve a Lázár Jánossal kapcsolatos tényfeltáró cikkek állnak.

Az aláíró blogok mélyen elítélik újságírók politikai okok miatt történő vegzálását, és azt, hogy főszerkesztőket mozdítsanak el székükből azért, mert a hozzá tartozó újságírók független sajtómunkásokhoz elvárt munkát végeznek.

Nem kérünk a sajtó politikai okokból történő korlátozásából, követeljük a sajtó szabadságát, a független újságírás korlátozatlanságát. Várjuk a csatlakozókat.

Alternatíva
Átlátszó Oktatás
Belsőség
Benyóblog
Dinamó Műhely
Egri Ügyek
Feminfo / Femin4
Fent és Lent
Függő Hírügynökség
Hello 90
Huppa.hu
Jobbegyenes
Kapitalizmus
Kard
Magnifico
Média 2.0
Nem az a Viktor
OXOX
Publius
Vastagbőr
Y-Gen
4024

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr856262793

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szólásszabadság origója 2014.06.05. 11:44:25

Tanult tehetetlenség lett úrrá a társadalmon. Mi már akkor is csak a vállunkat vonogatnánk, ha holnaptól kötelező lenne az Orbán-frizura, a Magyar Krónikából tanulnának olvasni az elsősök és a NarancsHarsona.hu maradna az egyetlen hírportál, mert az ös...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Sáling Gergőt nem hozta az elvárásokat és megváltak tőle.
Minden más csak összeesküvés elmélet!
sáling gergőt - hacsak nem zsidó - nem védi meg az amerikai nagykövetség. nem ír levelet a kormánynak az amerikai külügyminisztérium. nem lesz diplomáciai demarché. lehet antiszemitizmust kiáltani, de sajnos ez az igazság. rendben hazamentetek, és holnap már valószínűleg érdektelen lesz ez a sztori.
Az eset a sajtószabadság szempontjából rendkívül örvendetes. Magyarországon 2006-2008 között nemzeti-jobboldali fordulat következett be. A társadalom többsége addig ballib volt (köszönhetően az addig nagyrészt a 95%ban ballib médiának). 2008 után látva eme "értékrend" működésképtelenségét, jobboldali pártokat juttatott hatalomra a nép, 2010-ben és 2014-ben is. Ezt a jelenséget senki nem vonhatja kétségbe, max világtól elzárt, provinciális, belvárosi-pesti enklávékban élő neolibek. A fiatalok már nem padödö koncertre járnak meg nem discoba, hanem Kárpátia zenekarra és táncházba. A diákszigeten csak külföldiek vannak a Magyar Sziget a nyerő. Minden településnek erdélyi testvérvárosa van. stb. Újra elkezdtek templomba járni az emberek. A jobboldali fidesz kihívója nem a szocik, hanem a szintén nemzeti jobbik lett stb.
Ilyen körülmények között inkább furcsa és abszurd, hogy kizárólag a régi neolib "értékrend" jelent meg a két nagy hírportál oldalán (Index, origo). Miközben a magyar társadalom már csak igen szerény hányadban ballib! Elmúltak a kilencvenes évek, de 2004 is nagyon régen volt. Az, hogy sokan kattintottak rá, nem jelentette azt, hogy aki oda kattint, az mind egyetért e portálok szellemiségével. Egyszerűen csak ezek frissülnek percenként, itt van 15 féle rovat a filmhírek, konyha, tudomány, sport stb. A netes hírportálnak is alkalmazkodnia kell a társadalom igényeihez: engem pl. kifejezetten irritált hogy az origon egy katolikus pap csakis mint pedofil erőszaktevő jelenhetett meg (miközben akár bulvártémában is megjelenhetne pl. PálFeri a showman prédikátor) És a hatvanadik okos közgazdász GDP csökkenést okozó "előrejezése" is fárasztó volt, főleg, hogy egy se jön be belőle.
Összességében tehát az origo főszerkesztőjének kirúgása örvendetes lépés a sajtószabadság irányába. Egy multi meg azt rúg ki a profit reményében akit akar, mert ő "termel". Ezt hallgatjuk 25 éve. Vagy nem így van neoliberálnyikok?
Jóhogy már nem a György Istvánért sírtok sajtószabadság címszó alatt. Aki ugyebár 10-20 évvel ezelőtt rendszeres esti vendége volt a közszolgálati tv-nek, szoci uralom idején, és a zórrbánt meg Antalt szidta másik 4 ugyanolyan figurával vmi "tényfeltáró stúdióbeszélgetésben".
süti beállítások módosítása