Mit nem tud a Lázár János?

2014.10.21. 20:40 Döry L.

_REV6478.jpg

Nem tudja a Lázár János? Pedig az Egyesült Államok feketén fehéren megmondta. Bár első pillantásra rendhagyó módon, egy 444-es cikkben.

Hogy azért tiltott ki az USA kormánytisztviselőket (és ez csak a lehetséges lépések kezdete*) mert Magyarország a Paks II. beruházás és a Déli Áramlat kapcsán is Oroszországhoz kötődik. Ez, eddig sem volt nagy titok.

A civilek körülötti huzakodás, az ÁFA-csalás botránya, a korrupciós ügy, majd a kitiltás is ennek a konfliktusnak megjelenési formái.

A világ és benne az eurázsiai térség újrafelosztása folyik. Ez az újrafelosztás olyan mintákat is követ, amelyek az egykori hidegháborúra emlékeztetnek.

Ukrajna - a hidegháború újrakezdődött! // Kijevben nem a Jó és a Gonosz küzdelme zajlik //Ukrajna: mit kell tudni a háborúról a szomszédban?

A Kádár-rendszer Magyarországa - formálisan a szovjet érdekszféra országaként - nyugatos, különutas politikát folytatott elsősorban gazdasági alárendelődése (eladósodás) miatt. Most formálisan a nyugati érdekszféra országaként Oroszország-barát politikát folytat – éppenúgy, gazdaságának külső kötődései miatt.

De ez a billegés a világrendek között csak látszat. Magyarországot a krónikus külső finanszírozási igénye, technológia-, és energiaszükséglete, félperifériás alárendelődése, illetve az ebből rendre megszülető kitörési kísérletek valójában végig ugyanott tartják.

A felzárkózás egy mítosz //Soha nem érjük utol a Nyugatot

 

*bár igen szerencsés, hogy nekünk majd az ISIS és a Pravi Sektor akciói helyett csak a Humán Platform jut majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr206814705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Continentállézerjános vezeti a listát.
Igen, ez kőkemény geopolitikai harc, melyet a pánikba esett, hanyatló nyugat folytat.
@maxval a bircaman: B+ mi meg ennek a pánikba esett hanyatló nyugatnak nyaljuk a seggét. Lásd Szijjártó csúszó-mászóskodását pont most Ámerikába. Takony gerincű egy banda ez! Orbánostúl szijjártostól ......
@wantaan:

Reálpolitika a neve. Ezt csibálja az egész világ. Csak az USA, Oroszország és Kína engedheti meg magának, hogy nem követi ezt.
süti beállítások módosítása