Zsidók + Trianon = unalom

2010.11.18. 14:25 napon tamás

 

Internacionalizmus és patriotizmus

Nem untatnám a kedves olvasót a baráti (galileAi haha) körünk patrióta-populáris meggyőződésének propagálásával, de arra azért fölhívnám a figyelmet, hogy még az annyit átkozott „létező szocializmus” baloldala sem volt kontinuus módon és egyöntetűen internacionalista. A republikánus-demokrata ’18-as kísérletet fogadó optimista- hazafias attitűd, egy kortárs szekularizált, zsidó gyökerű polgárcsalád gyermekének visszaemlékezései szerint - pedig egyenesen cáfolja a mindenben rákosizmust látó képtelen vádat.

„Apám irodájától néhány háznyira az egyik erkélyt drapériák és zászlók díszítik. Az utat közel egy kilométer hosszúságban hatalmas, örvénylő, éljenző tömeg zárja el. Az erkélyről magas sötét hajú, hajlott hátú férfi beszél a tömeghez gesztusai kissé esetlenek. Károlyi Mihály gróf az, aki éppen bejelenti Magyarország elszakadását az Osztrák Birodalomtól, és szabad független, demokratikus köztársaságként való újjászületését…Apám és én együtt vonulunk a tömeggel és roppant emelkedett hangulatban érkezünk haza, mindketten buzgó magyar hazafiak vagyunk. Anyám mindezt mélyen helyteleníti lévén bécsi asszony s az osztrák Udvari Hírek hűséges olvasója.”

 

Arthur Koestler: Nyílvessző a végtelenbe, Osiris, 1996, 67. old

Emlékezzünk arra is, hogy még a bolsevik típusú hatalomátvétel hazai kalandorai is magukkal tudták húzni a nemzeti elköteleződésű progresszistákat (Szabó Dezső, Móricz Zsigmond).

 

A zsidó szál

Miért kell Károlyira jobban haragudni, ebben az infantilis antiszemitizmusban, aminek szellemi igénytelenségében a Jobbik (minden sajnálatom az övék) vergődik? Miért pont őrá kell kippah-t nyomni?

Őrá, akit demokratikus elvek hirdetésében Jászi is annyira hasznosnak tartott, hogy a társadalom kezdeti elutasítása után a demokrata-népképviseleti elv hirdetése ne a „zsidó, kávéházi zsurnaliszták” privilégiuma legyen? Károlyit, akitől Jászi a megoldást látta arra a nehézségre, hogy ne „idegen”-ként (nota bene: „zsidó-cuculistaként”) fölismert elemek közvetítsék a magyar társadalom demokratizálásához szükséges elveket. Jászi, a korunkra sehogyansem jellemző tapintattal jól látta, hogy nem célravezető a politikai közösség radikális reformjához fogniuk azoknak, akik éppencsak emancipálták magukat a politikai közösséghez, hiszen ez, a Tanácsköztársaság utáni elutasításban aztán jól tetten érhetően, a lojalitás megtagadásának vádját vonhatja az agitátorok fejére, egyszerre lehetetlenítve el az asszimilációs kompromisszumot és a „haladás” ügyét.

Károlyit pont azért kell lépten-nyomon lezsidózni mert szembetűnően nem zsidó. Ő a széljobb által elvileg eszményített törzsökös arisztokrata. És ha egy törzsökös arisztokrata másképpen gondolkodott mint ők, az mégannyira kevéssé megbocsátható.

Nem említve azt a finom különbséget, hogy mi magunk nem is Károlyit látjuk a 18-as események ikonikus alakjának, hanem a magyar népet.

 

A Károlyi-Kállay párhuzam

Károlyi kezéből az események kicsúsznak. Ha kicsúsznak a kezéből az események (amitől ugye még senki nem lesz zsidó), akkor ilyen táblát felőlem nyugodtan aggathatnak a nyakába. De könyörgöm kippah és Trianon?

Mindkét világháborúban, a császári német szövetséghez, majd későbben a tengelyhatalmakhoz ezer szállal kötődő Magyarország a háborúvesztés küszöbén megoldhatatlan dilemmákkal szembesül. A magyar diplomácia ilyenkor úgy látja, hogy a háborúban várhatóan győztes hatalmakkal kell kapcsolatot felvennie. A várhatóan győztes fél azonban kevés érdeklődést mutat a megváltozott magyar álláspont iránt. Ezzel a háborúellenes „entente-barát” (ahogy ezt Tomcat kolléga helyesen megjegyezte) vagy (’44-ben) a kiugrási szándékkal politizáló kurzusokat lehetetleníti el. Igen a Nyugat elárul, vagy ignorál: c’est l'ouest á la guerre.

Kállay Miklós miniszterelnök ugyanezzel a dilemmával néz szembe 1944-ben. A katonai szövetséges Németországgal szemben kiugrást szervez és Nagy-Britanniával érintkezik. Hazaáruló? Mert sikertelen volt? Vagy, mert meg merészelte próbálni? Mert a szovjet közelebb volt, mint szövetségesei Olaszországban? Mert geostratégiailag lehetetlen helyzetben volt? Mégis miért? Érdekes, a széljobb nem tekinti Kállayt hazaárulónak. Legföljebb a nyilasok.

A huszadik századunk történelmét torz mítoszok tartják fogságban. A mítoszaink nagy része nemhogy teljesen valóságvesztett, de számomra immár teljesen érdektelen és unalmas. A széljobb szellemi monotóniáját (zsidók, Trianon), ezt a súlyos politikai autizmust csak lobotómia után képes elviselni egy erszényes.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr902457011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs kockázat 2010.11.18. 23:26:23

Hogy mikortól válik jelentőssé az ellenforradalmi nyomás a forradalmi kormányra, nem tudni. A Centrális Erőtér Izzó Magva – mellékállásban Fényherceg – szerint egy évük van. Nyilván a választói népszerűség és a nemzetközi szervezetek türelm...

Trackback: Trianon = hungaroluzerikum! 2010.11.18. 21:51:42

Elkúrtuk, drága véreim, nem kicsit, nagyon! Oké, hogy még nem éltünk akkor, de azok akkor is mi voltunk ott. Mi, magyarok bántunk borzalmasan a saját nemzetiségeinkkel a 64 vármegye idején...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

posztkép zseniális
@Antifaszok Réme: egyformán sikerült megértened a posztot és a moderálási elveket. Gondolom egyiket sem olvastad... Ágyő!
Miért mindenki a háború végét analizálja? Több éves háború után két rossz megoldás van:
- kiugrási kísérlet - átállás az addigi ellenséghez
- harc mindhalálig

Egyik sem jó megoldás. Az a hibás, aki belépett a háborúkba, miért nem azzal foglalkozunk? Háborút indítani talán hazafias dolog? Szó sem volt honvédő háborúról, ezek mind valamilyen geopolitikai maszlag mentén mentek, és sikerült mindig a rövidebbet húzni.
Nono, Kállay Miklós már nem volt miniszterelnök, mikor a kiugrási kísérletre sor került, ugyanis őt már márciusban, a német megszálláskor menesztették. 44 októberében Lakatos Géza volt a kormányfő, ez az esemény az ő nevéhez köthető. Persze, Kállay is próbálkozott titokban az angoloknál, de az korábban (1943) volt.
Jó, hogy eszembe juttattad a Koestler könyv címét, olvastam és nagyon megragadt, meg akartam venni, viszont elfelejtettem a pontos címet. Így már rákereshetek Bookline-on. Koestler cinikus humora, öniróniája utolérhetetlen, zsidózók nyugodtan elolvashatják - még a kibucokhoz is elment a 20-as években és be lehet szarni a szövegétől, amellett lenyűgözően érdekes is. Ez az idézet is mekkora már :D Na, ő aztán flörtölt mindennel, anarchizmus, kommunizmus, cionizmus és mindig rájött, hogy hülye volt. Hol vannak ma ilyen figurák?
Károlyi legnagyobb történelmi hibájáról nem esik szó a cikkben: az őszirózsás forradalom anarchiája és az új kormányzat naivan pacifista politikája az ország maradék védelmi képességét is aláásta, megkönnyítve ezzel a szomszédos államok hódító törekvéseit. "A zsidó szál" című bekezdésre viszont csillagos ötöst adok, már ha elfogadsz ilyet egy egyszerű vidéki középiskolai történelemtanártól.
má' elnézést, de kinek nincs ebben az országban zsidó szála? Mindenki simán dunába lőhetné magát. pont a zsidó szálak miatt ilyen tehetséges ez a magyar nép, és nem az ősdurung jobbikizű bunkó szál miatt
az, hogy a románok ünnepelnek-e vagy sem a nemzetiben lényegtelen

ugyanis a románok egy rendes nép, a magyarhoz képest

ők sohasem túrnének meg egy buzit a saját nemzetijük élén

csűűű!
"Károlyit pont azért kell lépten-nyomon lezsidózni mert szembetűnően nem zsidó."

Viszont pont úgy viselkedett mint a szembetűnően zsidó Kun Béla (aki Kohn-ról magyarosított).
"A huszadik századunk történelmét torz mítoszok tartják fogságban. A mítoszaink nagy része nemhogy teljesen valóságvesztett, de számomra immár teljesen érdektelen és unalmas. A ballibek szellemi monotóniáját (nácik, Holokauszt), ezt a súlyos politikai autizmust csak lobotómia után képes elviselni egy erszényes."
@anyad2: Kun Béla és a többiek, egyikük sem volt zsidónak tekinthető, csak származásúak. Nem voltak zsidók, mert nem voltak vallásosak, sem cionisták, azok főleg nem. Utálták a zsidóságukat, és nem törődtek a zsidósággal.

@Antifaszok Réme: Trianont a nacionalisták hőbörgése okozta, 1860 után. magyar, szlovák, román, szerb nacionalisták, mind megérték a pénzüket.
"Trianont a nacionalisták hőbörgése okozta"

Trianont a liberálisok hőbörgése okozta, Jászi Oszkártól Károlyin át napjainkig.

Ők rombolták le a monarchiát, amikor szokásuk szerint a saját eszméiket előbbre helyezték a magyar nemzet érdekeinél a legkritikusabb pillanatban. Antant meg demokrácia, na persze.

Tetszettünk volna nem szétzavarni a hadsereget.

Károlyi származásától függetlenül Magyarország sírásója marad.
"Ő a széljobb által elvileg eszményített törzsökös arisztokrata."

Tévedsz. A széljobb 90%-ban proli gyökerű. A prolik rossz helyzetükből adódóan hol szélbalon, hol széljobbon keresték a megoldást, mivel az ún. demokratikus oldalak lesz**ták őket. A széljobb és a szélbal is proli jellege miatt rühelli az arisztokráciát, számára az zsidó, kizsákmányoló, gyarmatosító, népnyúzó stb. Ma a nagytőkésekre megy ugyanez a sár, jogosan vagy sem, az szinte mindegy.
Hogy ez a helyzet kinek a hibája? Is-is.
@Jerky_Maistro: "Kun Béla és a többiek, egyikük sem volt zsidónak tekinthető" Hát ez nem így megy.

A zsidók kedvenc fogása, hogyha egy zsidó negatív szereplő (hazaáruló, maffiózó, szélhámos, tömeggyilkos stb.) akkor az nem zsidó, hanem... (?), ellenben ha világhírű tudós, akkor az nem magyar (német, amerikai stb.), hanem zsidó. Sajnos (illetve hálistennek) ezt rajtuk kívül senki nem fogadja el.
@tundrazuzmo: "Szó sem volt honvédő háborúról, "

Azért ez ennél kicsit bonyolultabb, akkoriban aligha hagyta volna válasz nélkül egy monarchia sem, ha egy szomszéd állam titkosszolgálata meggyilkolná a trónörökösét. De ha teszem azt, ma megöletné Észak-Korea/Líbia/Irán stb. az amerikai alelnököt, ez vajon válasz nélkül maradna? Másrészt Szerbia nagyon nem akart együttműködni a Monarchiával a nyomozás megkönnyítése érdekében, és ez az orosz biztatásnak is köszönhető. Nagyon is tudatosan provokálták ki azt a háborút. Nem úgy volt, hogy valaki egyszer csak bal lábbal kelt fel, és kitalálta hogy támadjuk meg Szerbiát.
Mélységesen egyetértek. Nálunk a jobboldal egy része nem egyszerűen a múltban él, de egy olyan múltban, amely soha nem is létezett a szittyaboltok "ismeretterjesztő" művein kívül.
@Blogger Géza: Pedig rendkívűl érdekes spekulációkat olvashatsz, ha keresel, ezzel a témával kapcsolatban is, miszerint az egész merénylet megrendelésre ment, hogy legyen egy jó kis alibi a már akkor is régóta dédelgetett nagynémet terjeszkedéshez. Magyarország szokás szerint az agy nélküli kesztyűsbábú szerepét játszotta ebben a játékban, amivel aztán a végén mindenki kitörölte a seggét.
@gyilkos fűegér: Ráadásul ez a múlt elég képlékenyen alakul, a pillanatnyi érdekviszonyoknak megfelelően, mint ahogy a párt-szatelit propagandaújságokban is az egyik nap még hős gárdakapitány-publicista-akárki a következő héten már kiátkozott eretnek, vagy valami még rosszabb, zs-betűs dolog.
@Blogger Géza:

Márpedig ugye lehet valaki akármekkora tudós, csak zsidó marad...

:-(
@VT22: "..A ballibek szellemi monotóniáját (nácik, Holokauszt), ezt a súlyos politikai autizmust..."

Kiscsákó, 6 millió európai polgárt gyilkolta(to)k meg előre megfontoltan, profin kivitelezve, tervszerűen, másik pár millió elmenekült, s a papírtalpú cipőben szarráfagyasztott katonákat még nem is számoltam.

Trianont meg a szokás szerint a "rosszkor rossz helyen s a rosszat támogatva" okozta, olyan magyatoschan.
@dH2K: Spekuláció meg összeesküvés-elmélet ma már mindenről van, azért minden zöldséget nem kell megenni.
@gakken:

Ja, a csávók hajlamosak elfelejteni még azt is, hogy mintha mi üzentünk volna hadat a SZU-nak, nem fordítva. Rémlik, a Don-kanyar sem Borsodban van...
@gakken: Kiscsákó SS-tag volt, vagy miért a TSZ/2? A kommunizmus 100 millióra saccolt áldozatáról (csak az ukrán több, mint a legmagasabbra saccolt holokauszt-szám) meg te tehetsz?

Azt se feledd, hogy Mo-on is előbb volt vörös terror, utána jött válaszul a fehér.
"ahogy ezt Tomcat kolléga helyesen megjegyezte"

Kolléga ? Titkosszolgálat ?
@gyilkos fűegér:

Mi az Usa-nak üzentünk hadat. Olyan, mintha Győzike indult volna Kazinczy versenyen.
@gyilkos fűegér: Ez is tévedés. Magyarország a kassai bombázás után bejelentette hogy a két ország közt beállt a hadiállapot. Ez nagyon nem ugyanaz.
@Blogger Géza:

Az emberi természet tehet róla, az, hogy minél nagyobb barom valaki, annál biztosabb, hogy milliószám talál követőket, amikor elindul felgyújtani a világot.
Egy mottó Magyarország számára, minden elem be van sorolva egy kategóriába és minden elem csak egyetlen kategóriába sorolható be:
"Utálom az egész XX. századot!"
@Blogger Géza:

Ki bombázta Kassát? (Tudom, hogy bombázták, de ki? A legutolsó infóm, hogy a mai napig nem biztos, hogy a ruszkik. Persze azóta fejlődhetett a tudomány.)
@gyilkos fűegér:

Ha ezt nem tudjuk, akkor mi igaz a honfoglalásból meg a csodaszarvas történetből ?
@soproni1:

Egy nagy büdös lófasz.

:-D
mellesleg csak úgy megjegyzem te voltál az első aki leírta itt azt, hogy zsidók és Holokauszt.de ne is válaszolj inkább menj aludni:)
@gyilkos fűegér:

Pedig még dolgozatot is írtam belőle ( az átkosban )
@gyilkos fűegér: A történészek döntő többsége most az oroszokra szavaz. Rahónál is volt amúgy kisebb jelentőségű támadásuk és bombáztak szlovák, román célpontokat is.

A németek össze levéltára stb. a szövetségesek kezére jutott, pl. a lengyel-német határon lezajlott kamu akcióról is pontosan tudunk, ezért kevés valószínű, hogy erről SEMMI nem maradt fenn. A fel nem robbant bombák egyértelműen szovjet bombák. A támadó gépeket magyar vadászgépek a Kárpátokig kergették, mert keletre menekültek. Ne feledjük, csak 4 napja indult meg a német támadás, akkor még alig voltak Ukrajnában németek megszállta területek, pláne használatra alkalmas repterek. A német harci gépeket a magyar katonák ált. jól ismerték, de itt senki nem ismerte fel őket.
Károlyival kapcsolatban az az abszurd, hogy pont azok hazaárulózzák őt, akik Horthyt dicsőítik. Pedig azon kívül, hogy Horthy sem tett semmit az ország megszállása ellen, azért kapott hatalmat, mert ő hajlandó volt megegyezni az antanttal, a korábbiakkal, köztük Károlyival ellentétben. A megegyezés feltételeit meg ismerjük...
@Zabalint: A tűzszüneti vonalakat bizony Károlyival és nem Horthyval egyeztették le, akkor ő még a "kanyarban sem volt". A határok meghúzásánál pedig igen is számított, hogy Károlyi pacifista politikájának köszönhetően nem volt érdemi haderőnk ami ellenállhatott volna (lásd Törökország esetét ellenpéldának), amúgy meg a Tanácsköztársaság miatt (amely Károlyinak köszönheti megszületését) Mo-ot egyfajta gyanús vörös gócnak érezték, ami minél kisebb, annál jobb. Ne feledjük, az antant a kommunista Szovjet-Oroszország ellen seregeket küldött, fegyverrel is harcolt a kommunista térnyerés ellen.
@Blogger Géza: "Azért ez ennél kicsit bonyolultabb, akkoriban aligha hagyta volna válasz nélkül egy monarchia sem, ha egy szomszéd állam titkosszolgálata meggyilkolná a trónörökösét. "

A töritanártól hallottam először a casus belli kifejezést, pont erről a történetről. A puskaporos hordó, ami az I. vh. előtt berobbant, bármi mástól is berobbant volna.

Azóta már hallottam egy másik kifejezést is: konteo. Amikor összeesküvés-elméleteket sejtünk egy-egy furcsa háború még furcsább elindulásával kapcsolatban. Ma már a szándékos provokációt sem tartom kizártnak.

De akkor is, akármi is váltja ki a háborút, egy a lényeg: aki elindítja, az felelős, sőt, az A felelős. Mégha később a kiugrani próbáló vezető nyakába is akarják varrni.
@tundrazuzmo: No és szerinted ki indította el? Személy szerint? Mert szerintem Gavrilo Princip. Ha ő ott akkor nem követi el a sikeres merényletet, jó eséllyel teljesen máshogy alakul a történelem. Az egy dolog, hogy volt háborús feszültség, akkor kb 50 éve béke volt a nagyhatalmak között, akármekkora is volt a feszültség. Irán ügyében is van feszültség, már többször beharangozták, hogy mindjárt kitör a háború, oszt sehol semmi.
Ezt most fedeztem fel a posztban:

"Ő a széljobb által elvileg eszményített törzsökös arisztokrata"

Szerintem a széljobb alapvetően utálta az arisztokratákat és fordítva.
Károlyi kizárt dolog hogy zsidó lenne hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi_csal%C3%A1d

Ellenben egy puccista, balfasz akinek nagy szerepe volt az ország tönkretételében.
@gakken: Na, visszanyal a fagyi? :O
hülyeségeket irkálni szépen megfogalmazva, na ez lenne a liberális blogger.
kérdem én, ki az infantilis: ki károlyi zsidó származását hangoztatja vagy aki az ellenkezőjét akarja foggal-körömmel bizonygatni?
lehet nem européer azt lesni ki zsidó és ki nem, egy azonban bizonyos: károlyi fején jellegzetesen kiütközik a vére, ha nekem nem hisztek, kérdezzétek meg a helyi csodarabbit.
Hogy én mennyire szarok a Székelyföldre ! Addíg amíg a határon belűl nem élünk Ny. Európai szinvonalon..szarok a határon túlra.
@gakken: korábban még 40 millió volt, azelőtt meg 6 trilliárd. A vöröskereszt feljegyzése miért csak 271.000 halálos áldozatról számol be?
Elferdült, beteg elméjű szdsz-es tetvek, még tartsátok magatokat? Éljen a Jobbik!!!!!
Igazából megint csak a múltal vagyunk elfoglalva, mert a jövőhöz ész kéne.Ez Mo. egyik legnagyobb hibája.Az a két nagy párt akiket a legjobban utálok próbál a maga fanyarú és néha értelmetlen döntésekkel irányitani az országot, csinál valamit.Mig a többi legfeljebb arra jó, hogy egy szobrot megbecstelenitsen.Ráadásul még blogok tucatjai erről írnak és agymossot kommentek tucatjai jönnek.gratulálok ez mozditja el az országot, erröl a holtpontról.

Elképzelem a JOBBIK törikönyvét.

-Károlyi egy Zsidó volt aki a világ zsidóságának nyomására tönkrette Mo.-ot és átjászotta a területeket a környező ország zsidóságának.

Margit NORMÁLIS?
"Anyám mindezt mélyen helyteleníti lévén bécsi asszony s az osztrák Udvari Hírek hűséges olvasója.”

Derék asszony lehetett.
@Jerky_Maistro: "egyikük sem volt zsidónak tekinthető"

Pedig azok voltak. Ahogy a nyilasokat is magyarnak tekintjük.

Károlyi és Kun (Kohn) Béla (Persze Rákosi (Rosenfeld) Mátyás is) gyáva férgek voltak, nem mellesleg ha valakit ma lezsidóznak az nem a nagy, horgas orra esetleg a génkészletének (labor)elemzése miatt, hanem a viselkedése miatt van.
@Blogger Géza: "a zsidók kedvenc fogása" - antiszemita alapállás, hogy mindenkire vonatkoztatva. tehát jelenleg 14 millió, a Földön élő zsidóra. sosem fogod tudni megindokolni, elviekben miért minden gyűlölöd.

a zsidógyűlölők kedvenc fogása, hogy ha egy zsidó rosszat tett, akkor az az összes zsidóra vonatkozik, ha pedig van köztük 1-2 olyan, aki a zsidógyűlölőknek pont kapóra jön, pl. Izraelt kritizálja, netán öngyűlölő zsidók csoportja (Neturei Karta), akkor példaként hozzák fel a zsidóknak.
a magyar Nobel-díjasok 80%-a zsidó, akik magyar zsidók, és rájuk van bízva, mennyire tartják magyarnak magukat ezek után.
Radnóti Miklóst, Rejtő Jenőt is zsidósága miatt gyilkolták meg.
vagy a rengeteg egyéb költő, író, művész, építész. Kár, hogy még mindig a Dunába lőnétek mindet.
továbbá, a magyar zsidógyűlölők kedvenc fogása (figyeled a jelzőt?! nem a magyarok zsidógyűlölők, hanem a magyar közt vannak ilyenek, jelenleg kb. 8%), hogy a kínos alakokkat lehazudják, kicsinyítik, mint pl. Szálasi, de ott lehetne Baky Endre, Endre László is. Nemtod, kik ők, ugye? Talán jobb is, mert a végén szobrot állítanátok neki.
ez így megy.

@anyad2: akkor te magyarként azonosulsz a nyilasokkal?
ha valakit lemagyaroznak, esetleg azért, mert lopott a bécsi boltban, uszít, irigy, gyűlölködik? nem kisfiam, akit ma lezsidóztok, ugyanazért zsidózzátok, amiért 70 éve. irigység, frusztráltság, bűnbakképzés, az Örök Zsidó. elképesztő, hogy a holokauszt után is megmaradt ugyanaz a pofátlan gyűlölet.
magatokba kéne nézni egyszer végre a történelemben, és a hibát keresni!
@Blogger Géza: szörnyű volt a kambodzsai kommunista rezsim sokmilliós áldozati száma, és több száz embert a magyar kommunisták is eltettek láb alól, de minket magyarokat valahogy mégis jobban érint, hogy közülünk, tőlünk vitték el a vidéki magyar zsidókat és a bp-i zsidók 30%-át, a háború utolsó pillanatában, 95%-ban a magyar közigazgatás hathatós segítségével, a lakosságot előtte 20 évig "puhítva" az antiszemita propagandával, nemdebár?
mielőtt véralgebrába kezdenél a hullahegyeken.
mennyire leszel szomorú 4 millió közép-amerikai indián eltűnésén? mert akkor a most határon túl élő kb. 3 millió magyar, akik ráadásul élnek, meg se kéne érintsen téged.
esetleg a cunami 1,5 milliós áldozata?
@Maisie MacKenzie: Az idezet attol zsenialis, hogy szinte svejki abszurditasu. Humorod-e van?

Sokat gondolkoztam mar azon, hogy a jobbosoknak az is a bajuk a zsidokkal, hogy azoknak van humorerzekuk, nekik maguknak meg nincs. Es ez vegulis ertheto, hiszen az un. "pesti humor" nagy szazalekban zsido polgari gyokerekkel rendelkezik.
@Jerky_Maistro: Én nem azonosulok senkivel. Te se azonosítgass engem senkivel, főleg ne a gyűlölködőkkel.

Igenis jogom van nem szeretni Kun Bélát, ha pedig elolvasod amit írtam, rögtön rájössz, hogy a kettős mércéről írtam.

A holokauszt meg engem, mint magyar embert nem érdekel, főleg nem úgy, hogy kis országunk volt az utolsó menedékük. Elképesztő, hogy a vörös terror, milliónyi magyar áldozat után még itt holokausztozgatsz, meg kioktatsz arról, hogy ki volt zsidó és ki nem. Ha a nóbel díjasok zsidók, akkor kérlek szépen zsidó Kun Béla is, Szamuely (Sámuel, alias halálvonat), Rákosi is és az Ávósok is.
Kisfiam.
@anyad2: én is utálom Kun Bélát, miért is szeretném? ahogy Rákosiékat is. nekem plusz szempontom, hogy a kommunista rendszer anticionista volt, főleg 1967 után.

utolsó menedék? nagyszerű. 1920-ban mégis megszületett az 1. zsidótörvény numerus clausus néven. aztán a többi, 1938, 1941. stb. aztán 1944- március 19 után kezdődött a gyalázat. akik ide menekültek, mind a vágóhídra kerültek.
hol volt milliónyi magyar áldozata a vörös terrornak? Magyarországon szerencsére nem, ellenben a SZU-ban, Ukrajnában, Kambodzsában, Vietnamban stb igen. maximum néhány ezer, a fehér terrornak valamivel több áldozata volt ITT, 1920-ig bezárólag. a kommunista rendszer Magyarországon sem szedett milliónyi áldozatot (halottakat).
nektek az a zsidó, akit gyűlöltök.
Szálasi pedig, mint aki magyar volt, most milyen érzéssel tölt el téged, mint magyart? vagy a hungarista csoportok, mint magyarok, a 90-es évektől de napjainkban is (mozgalom).
@anyad2: Ezt senki sem vitatja. Mar csak azert sem, mert tortenelmi teny, hogy sokan abban a hiszemben leptek be az alakulo AVO-hoz, hogy majd bosszut allhatnak a nyilasokon. Aztan mashogy alakult a dolog, de szerintem ha ott all valaki huszonevesen a haboru utan, csalad es vagyon nelkul (kiirtottak, ill. elvettek), nem nagyon lehet mast tenni, leszamitva a kivandorlast.
A zsidok ugyanolyan heterogen kozosseg, mint a magyarok. Vannak jofejek, idiotak, szep lanyok es csunyak is.
@anyad2: isurvived.org/Pictures_iSurvived-3/2boys-brothers_Birkenau.GIF <- jól felismerhetően magyar zsidó kisfiúk, akik kb. fél óra múlva halottak voltak. és ez csak 1 példa a kb. 437.000 közül. Auschwitz-Birkenau lett így a legnagyobb magyar temető.
de csak ne érdekeljen téged.
@Jerky_Maistro: Az első zsidótörvény (ami a Magyarokat érint) az 1222-ben született:

-kamaraispánok, pénzverők, só-és vámtisztek ne legyenek izmaeliták és zsidók, hanem az ország nemesei

Kb ezt dobta ki a google az első helyen. A UTFG-hez nem kell sem doktorátus, sem nóbel díj.

FYKI. Lehet még pattogni, de sajnos a lényegen ez nem vátoztat.
@Jerky_Maistro: Neked elgurult a gyógyszered? A mondataidnak immár nem csak tartalmilag, de nyelvtanilag sincs értelmük.

Minden esetre előjött egy újabb tipikus zsidó fegyver: aki bírálja Izraelt, az antiszemita! :)

Gondolom, nálad Noam Chomsky vagy a "EUROPEAN JEWISH CALL FOR REASON" nyialtkozat aláírói is mind antiszemiták és a Dunába akarnak téged lőni. :) Szerintem fordulj pszichiáterhez, ezt komolyan mondom.
@Blogger Géza: van különbség aközött, hogy valaki bírálja és kritizálja, és aközött, amikor valaki a létezéshez, aztán pedig önvédelemhez való jogát vitatja el. Sokszor bújnak a kritika mögé, valójában zsidógyűlölők, és felháborodottan hápognak. Különben pedig: mi közötök nektek az izraeli politikához? Kicsit átlátszó, hogy 99%-ban izraeleznek [zsidóznak] egyesek.(mielőtt jönnél a frappáns kurucinfós válasszal: az izraeliek nem fektettek be itt több pénzt - milyen kár - mint a németek vagy a spanyolok, írek, utóbbiak az ingatlanokba, és felvásárlásról sincs szó, marhaság).

@anyad2: a kor antijudaista törvénykezése, nincs ebben semmi meglepő a kort vizsgálva. Magyarországon ezzel együtt nemigen esett a zsidóknak bántódása egészen 1938-ig, 1944-ig. A Római Birodalom, miután felvette a kereszténységet, üldözni kezdte a zsidókat (a tévhit, hogy a zsidók Jézus gyilkosai, ma is él, azt elfelejtve, hogy ha Jézus nem támad fel, akkor nem tekintik messiásnak, tehát vhogy meg kellett halnia [a rómaiak ölték meg]; emberi butaság...), amit aztán a római örökségen marakodó barbárokból lett államok is követtek. Más dolog korlátozni a zsidókat (habár a spanyol inkvizíciót senkinek nem kell bemutatni), mint törvényesen kirabolni és szintén államilag, ipari módon legyilkolni.
@Jerky_Maistro: Te figyu. Neked tényleg valami bajod lehet.

A zárt szám (20.sz), nevéből adódóan korlátozta a zsidók számát bizonyos helyeken (senki kiirtását nem rendelte el). Egyes.
Az aranybulla (13.sz) pontosan ezt tette annyival keményebben, hogy a számot a zérussal tette egyenlővé és nem azért tiltotta meg nekik, mert Jézust megölték, hanem azért, hogy védje ezeket a tisztségeket. Erre hivatkoztál, az hogy FAIL már nem az én bajom. Károlyi és Kohn meg az összes haverja Kendén át Joav Blumig, aljas, mocskos féreg.

Tudod az a baj, hogy a vezetőket nem ítélitek el soha. Főleg nem akkor ha nagy részük zsidó származású és legfőképp nem akkor, ha esetleg gyilkosok és hazaárulók.

Na, ebből egyenesen következik, amit fentebb írtam.

Ajánlom, hogy hétvégén olvasgasd az "Így gondozd a magyarodat!" című gyöngyszemet Sarházy Pétertől.
@anyad2: ha elítélek valakit, akkor azért teszem, mert rosszat tett, nem pedig azért, amilyen származású. Joav Blummal meg mi van?
Bernie Ecclestone vagy Madonna nem károsabb az egészségre? hülyeség. Számomra nem újdonság, hogy minden népben vannak jó és rossz emberek, csak én nem a származásukból vezetem ezt le.
A tisztségeket védeni pont elég aljasság. A zsidóság 3500 éve a könyv népe, és a gyerekeiket kiskoruktól kezdve írásra-olvasásra oktatják, vallási előírásként. A kóserság nem csak tiltásokról szól, hanem egészségügyi okai is vannak. A tisztasági törvények szintén. Ezek miatt a zsidóság körében kevesebb áldozata volt a középkori járványoknak, persze rögtön őket vádolták a járvány terjesztésével, kútmérgezéssel stb. Elképesztő.
Az Így gondozd a magyarodat (ön)irónia.
Ugyancsak ajánlom neked Ady Endre: Nekünk Mohács kell, és különösen : "S az álmosaknak, piszkosaknak,
Korcsoknak és cifrálkodóknak,
Félig-élőknek, habzó-szájuaknak,
Magyarkodóknak, köd-evőknek,
Svábokból jött magyaroknak
Én nem vagyok magyar?" (Ady Endre)
@Jerky_Maistro: Az Így gondozd a magyarodat (ön)irónia.

Akkor az így gondozd a zsidódat is az:

Hogyan gondozzuk a zsidónkat?

A megfelelően előkészített zsidót egy kamrába vágjuk, ahol trükkös a zuhanyrózsa. Bőrét megnyúzzuk, és sózva tároljuk. Kitűnő lámpaernyő készíthető belőle. Kivétel a vörös bibsi, ezeket kalapáccsal zúzzuk.
Nehogy megrohadjon a zsidó. Az összement zsidót péppé daráljuk és kitűnő disznóeledelt készítünk belőle.

A zsidó emlős, kölykét kilenc hónapig hordja, eledele a pénz. Ne etessük. Egy zsidó is szörnyen bebüdösítheti környezete levegőjét.

A zsidó óljában, Izraelben sötét van, ezért Európába szökne! Csapjunk az orrára, arra a nagy görbe testrészére, mely fején fityeg!

Ki tartson zsidót? Senki! A zsidó, beszerzése után azonnal felhasználandó, lásd az első bekezdést!

Öreg zsidót ne vegyünk, értéke a nullához konvergál!

A zsidóval következesen kommunikáljunk! Ha szép viselkedést várunk tőle, akkor elég a pénz, kamat, nyereség szavakat kiejtenünk és máris lábaink előtt csúszkál, talpunkat (egyes megfigyelők szerint intimebb testrészeinket is) nyalogatja. Ha rosszul viselkedik, elég ennyi: „pfuj, büdös zsidó, helyedre!”

A zsidótartás nem gazdaságos, tenyésztése nem kifizetődő! Ezért semmi esetre se szaporítsuk őket! Szaporodásának meggátolása az első bekezdésben!

A zsidó nem tartozik a tartós áruk körébe!

A zsidó erogén zónáit ötágú vörös csillaggal jelöljük! Vigyázat, egyes példányoknál ez agresszivitással, önbizalommal járhat!

Hogyan öltöztessük zsidónkat? Pelenkázása kötelező, az alapvető emberi ürítés szabályait nem ismeri, megtanulására alkalmatlan. Szoptatásra házilag alkalmatlan, az e célra szakosodott iparosok telephelyére elszállítva azonban megoldható. Kizárólag saját nemétől hajlandó szopni. Fővárosi zsidókat a Cappella nevű zsidó-szoptatóban tápláljunk!

Levegőt nem minden zsidó igényel, a cián, mustár- és egyéb gázok viszont a kedvencei közé tartoznak! Vigyázzunk, a gázosításra kijelölt helység ne legyen huzatos! (jiddisül minden zsidó húzzon el!)
Így gondozd a zsidódat, baszd meg!

Jönnek

Jönnek a horgas-orrú, büdös zsidók megint,
Metszett faszú, Mammon-imádó biboldók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki sem pisszen. Alantról
egy törékeny asszony, Solymosi Eszter ujja int.
Ó, ha lopni törvényes lenne,
Éheztetne minket e zsidósereg!
Miért is? Ki tudja, tán bosszú az elbukott
Tanácsköztársaságért?
Véráldozat Kohn Béláért?
Vagy mert földjük már ázott a vértől,
s hangos a csecsemők jajgatásától, kiket
lánctalpakkal ölnek halomra.
S itt olyan a klíma, hogy senki sem jajgat.
De szégyen ez, szégyen és szégyen.
És nem jön senki, ki bizonyítaná
Nemcsak a bosszú népe beszél héberül.

(Mert persze ki más művelné ezen ocsmány torokhangzavart?)
A megbocsátás tudománya

„A nyolcvanadik életévét taposó idős humanista, Glücksbau Manó – aki jelenleg Tel Aviv-ban tanít – mozgalmas életútját követhetjük nyomon ebben a lebilincselően izgalmas portréfilmben.
Az első világháborúban volt katonaszökevény, később átállt az oroszokhoz, majd 1919-ben, a tanácskormányban elvállalta a cenzori hivatal vezetését. Bécsben anarchista lapot szerkesztett, később visszatért Magyarországra, s a Népszava belső munkatársa lett. 1944-ben egy parasztcsalád bújtatta, majd pár év múlva a padlássöprések végrehajtásáért felelős hivatal vezetője lett. 1956. november negyedike után forró, lelkes hangú verssel köszöntötte a szovjet hadsereg bejövetelét.

Hosszú pályafutása során volt már Lukács-tanítvány, vallotta magát anarchistának, kommunistának, világpolgárnak. Jelenleg szabadgondolkodó.

Élete számtalan hányattatására visszatekintve, a bölcs humanista úgy érzi, még képes a megbocsátásra.”

/P.Á.: Hogyan pukkasszunk liberálisokat ?/
@áfonyáspuding: És ebben benne van minden...

Hatalmas. :D :D :D
@anyad2: te elmebeteg vagy. ennyit rólad. kezeltesd magad.
@anyad2: az emberiség lelkiismerete a zsidóság. ahogy bánnak a zsidókkal, olyan irányba halad a világ. de a magadfajta ezt nem érti, ettől frusztrált, irigy, gyáva és hazug lesz (gondozandó), és inkább a zsidókra ken mindent, amiről saját maga tehet.
@anyad2: moderálási elvek:
2. Ha népek vagy társadalmi csoportok ellen uszítasz, kitiltunk örökre.

úgyhogy nézd meg magad ezek után. inkább vmi hungarista portálon uszíts. az indexnek és a blog.hu-nak nem jönnek jól a magadfajták, mert a hirdetőik elállnak az ilyen oldalaktól. tudod, amíg nem te és eszmetársaid termelik a GDP-t, ez már csak így lesz, stb.:-)
@Jerky_Maistro: Nocsak-nocsak... Beidéztem az (ön)iróniádat, ne rettegjél már! Hülyegyerek.
@anyad2: rettegni nem szokásom, és 1945 után tilos is. igen, nagyon önirónia. feltéve, ha a magyarság ellen évszázadok óta gyilkos gyűlölet létezik, ami 1/3-ának kiirtásához vezetett nemrég, és a gyűlölet tovább él a világ sötét zugaiban. mivel ez nincs így, a kurucinfós versikéid csak uszító, gyűlöletkeltő írás, ami a BTK szerint büntetendő. A magyargondozás a nyilasokra utal, a magyarkodókra (Ady), csak nincs hozzá eszed. Addig nem lesz Magyarországon béke és jólét, amíg a hungarista elvbarátaid nem követik Szálasit (a Pokolba). Nemzetvesztők.
@Jerky_Maistro: Tudod azon sem lepődnék meg, ha valójában nem lenne közöd a zsidókhoz, csak úgymond ideokádod a válogatott baromságaidat. Így nyer értelmet a Károlyi+kipa. De ehhez te gyenge vagy, hogy felfogd.

A zsidógondozás a Sarházy jó büdös kurva anyjára utal, csak te egy barom vagy, aki ajvékol és nem képes felfogni, hogy nem gyalázunk komplett népeket (szerinted fajokat), vagy ha igen, akkor bárkit, csak a zsidókat ne. Az, hogy fingod sincs a történelemről, okról/okozatról azt fent láthattuk, az, hogy a jogról sincs, azt is. Az, hogy hülye is vagy, akivel nem érdemes vitatkozni, azt is látjuk.
@anyad2: kik azok a "ti"? mert olvassa 5-10 elvtársad a topikot? szerintem a suttogó is nagyobb tér a nyilasok számára.
ez a vita vége, mivel elfogytak az érveid.
jogról és történelemről/ből nem tanítalak, mert az idő pénz, és felfogóképességed valamint emberi érzéseid határához értél, és pszichológiai gondozást sem vállalok, vagy kiállítok neked róla számlát.:-) vagy csak ráparáztál, hogy ki leszel vágva a fórumról. joggal.
@Jerky_Maistro: :D De szánalmas vagy.

1) Nyilas a felmenőd, te mázas edény.

2) Amit már leírtál ott van, kb. a padlót töröltem fel veled. Ennyit a történelemtanításról.

3) Aki olvassa, az a "ti".

4) Ki leszek baszva a fórumról? Hüpp-hüpp, reszketek a félelemtől, sírok is. LOOOLLL
@anyad2: hahha, nagyon felmostad a padlót.
nálad a töri annyi, hogy mindenről a zsidók tehetnek, csak ezt jól csomagolod. egy kicsit cizellálod, izraelezel, osztjónapot. eladható korrektként.
ha MI olvassuk, csak teli szájjal röhögünk a magadfajta műmagyarokon.
te nyilas-csendőr. kakastollas kiflikatona.
mi, demokraták nem félünk, és nem azért verték ki innen a nácikat és utolsó csatlósaikat 1945-ben, hogy most visszatérjenek.
sírj csak.
NO PASARÁN!
@Jerky_Maistro: De szar vagy. De látom már ideges a kis legény. Sebaj, majd kinövöd. :) Én minden esetre jól szórakozom. Írj még! :)
@Jerky_Maistro: Te kegyelmetlen! Mikor írtam én izraelről? Azt már mondtam, hogy népművészeti edény vagy, ez egyértelmű, de hogy demokrata is, azt nem gondoltam volna. :D :D :) :D :D ÓÓÓÓÓÓLLLLLLOOLLL
@napon tamás:!

Csak a hűség kedvéért: nézzük, hogyan is ragadta el az "őszirózsás-" és a "proletárforradalom" a "nemzeti elkötelezettségű progresszistákat":

Szabó Dezső az "őszirózsásról":

"Duzzadt bankemberek és a tőke piszkos pöffetegei máról holnapra szörnyen megradikultak, s egy minden forradalmi jót magára plakátoló pártban kórusban bőgték: le a kapitalizmussal! le a bankrablókkal! etc. etc. A régi adoma naiv legátusának fogásával vélték menteni a menthetőt, aki mikor úri ebédnél egyet szabálytalanul lélegzett, befogta orrát, és méltatlankodva ordítozta: ki a büdössel!"

epa.niif.hu/00000/00022/00265/07833.htm

És arról, hogyan viselte a "proletárdiktatúrát":

"...csupán Szabó Dezső mert nyíltan szembeszállni a diktatúra rendeleteivel, s hajszálon múlott, hogy nem csukták le. Sőt, nemcsak a rendeletekkel, hanem Lukács Györggyel is. 1919 júniusában a rá jellemző féktelen szenvedéllyel és hangerővel kérte számon tőle, hogy kitől kapta a direktórium a jogosítványát, s ki nevezte ki a direktóriumot. Szabó Dezső majdnem megitta hetyke támadása levét. Lukács katonai behívót küldetett neki, s mivel Szabó Dezsőnek esze ágában sem volt vörös katonának állni, Sümegen rejtőzött el."

www.jamk.hu/ujforras/0206_08.htm

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása