Fülkeforradalmárok, most ne sírjatok!

2011.07.18. 08:01 az okos pipacs

Egy zöld szervezetben dolgozom, napi rendszerességgel telefonálnak kétségbeesett emberek különféle környezeti problémákkal. A faluban minden harmadik ember rákban hal meg, mert a szomszéd vegyi üzem szarik rájuk, átminősítette a kiserdőt az önkormányzat és valami logisztikai központot létesítenek, és így tovább. Ezeknek nyilván csak töredékével tud bármely szervezet foglalkozni, hiszen nem lehet hetente új ügyet felvenni és azt eredményesen végigvinni.

Amióta a Védegylet kezdeményezésére létrejött a világszinten is kiemelkedő jelentőségű Jövő Nemzedékek Ombudsmanja, azóta volt egy olyan hely, ahova nyugodtan lehetett küldeni valakit, akinek ügye tényleg fontos volt, de nem tudtunk segíteni. A zöld ombudsmannak nagyon jó hatásköre volt, aminek köszönhetően sokkal többet el tudott érni, mint a legtalpraesettebb civil szervezet, hivatalában felkészült és elkötelezett emberek dolgoztak, és nem utolsó sorban kapacitásuk is volt bőven. Függetlenül, bátran, színvonalasan dolgoztak.

A Fülkeforradalom ennek megfelelően szépen beszántotta az intézményt, január elsejétől csak egy nagyon szűk hatáskörök között mozgó, szalmával kitömött madárijesztő marad a helyén.

A napi telefonokban el is szoktam mondani, ha más okosat már nem tudok, hogy a Jövő Nemzedékek Ombudsmanját érdemes megkeresni, de gyorsan, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszere megszünteti és csak pár hónapja van hátra.

Hanem ez az új civil szervezeti törvény elég csúnyán átfesti a képet. A filozófusbűnözők után lecsapnak a civilbűnözőkre, és mintha a civilek csak mercikre és kurvákra, kokainra fordították volna az állami támogatásokat, úgy állnak neki a szektort újraszabályozni. A közhasznúsághoz nyomorult és rosszhiszemű, életszerűtlen kritériumokat támasztanak (visszamenőleg!), csökkentik a működésre fordítható támogatásokat (mintha a civileknek nem kellene megélniük semmiből, - zsákmányolják ki magukat még jobban), és plusz bürokratikus terheket rónak rájuk. Az már csak természetes az új viktoriánus rendszerben, hogy drasztikusan növelik a pályázati pénzek elosztásának hatalmi kontrollját. Mindennek az eredője egyetlen egy dolgot jelenthet: hogy a civil szervezetek jelentős része bedobja a törülközőt.

Ami miatt azért vagyok különösen mérges, mert bár igaz, hogy itt is vannak pályázati pénzeket baromságokra fordító léhűtők és a semmiből igen jól megélő nagykutyák, de rájuk hivatkozva most elsősorban ennek az országnak a névtelen hőseire és életben tartóira adnak le sortüzet.

Úgyhogy ha fideszes szavazó a szokásos érdekképviseleti ügyekben segítséget kér tőlünk („vágják a fasort az utcában!”), legszívesebben azt mondanám: oldja meg maga, szervezze meg magát, de nekem ne sírjon. Tényleg.

Vazze, kedves Kétharmad, így néz ki, amikor teljhatalmat adnak egy messziről láthatóan teljhatalomra törő Főpapnak. Amikor a ti szavazatotokból teszik tönkre az országot.

Hát ne panaszkodjatok, hanem álljatok neki jóvátenni ezt a katasztrofális hibát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr793075562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ti tudtátok, hogy hazánkban az Idiokrácia már meg is valósult? 2011.07.19. 11:17:51

Aki még nem látta, az feltétlenül pótolja be az Idiocracy (magyarul: Hülyék Paradicsoma - nem összekeverendő az A hülyeség kora című klímavédelmi dokumentumfilmmel) című filmet! Ugyanis az a legkevésbé sem csak egy "színes, magyarul beszélő, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó cikk! Munkám során én is találkozok olyan emberekkel, akik a nagy forradalmi hevületben ugyan a szociktól megszabadultak, de egyben a jogbiztonságtól is, és bizony hiába voltak ők, akik pajzsra emelték királyunkat, ők is szívnak rendesen. Aztán jönnek és sírnak, hogy most mit tegyenek. Én sajnos nem világosíthatom fel őket, hogy vazze te voltál a hülye. De akárhányszor látom, hogy a következő törvény, amit két nap alatt fogadnak el , milyen újabb ámokfutás és milyen jog, anyagi, vagy egyéb sérelmet okoz, már azzal nyugtatom magam, hogy de legalább akik velem együtt szívnak majd miatta, azoknak 54 %-ka rájuk szavazott. Dögöljön meg a szomszéd lova is! Főleg, ha a betegséget ő hozta a "faluba".
Régi mániám, no nem végi hajtani a Stefánián, de az, hogy ettől a felcsúti szörnytől forradalom nélkül nem szabadulhatunk meg. Minél később, annál nagyobb lesz az ár, amelyet fizetünk érte. Én tiszta lelkiismerettel szidhatom ezt a rémet, mert soha sem szavaztam rá és még rémesebb bandájára. Nekünk minden évszázadban legalább 2-3 Mohács kell, a XXI. sz.-ban orbán az első, a második a forradalom, amely eltakarítja a förtelmes rezsimjét és személy szerint is megfizet neki.
abba kéne már hagyni orbán gyalázását! igaz, hogy orbán nem a legtisztességesebb politikusok közé tartozik, de megértette, hogy a magyarok nagy többsége alkalmatlan és nem kér a nyugati típusú demokráciából, hanem inkább a fehérorosz vagy venezuelai példát kívánják megvalósíttatni. mindenkinek meg kéne érteni, hogy erre a feladatra jelenleg orbán a legalkalmasabb ma magyarországon.
kedves,,partfis,, nem orbán-ról szól ez az egész sza...ság, hanem rólad -rólunk- róluk. Tehát a kiszolgáltatott emberekről, lehet felelőst /söket / keresni, de 8 éven keresztül csak a pénzt vették fel e fideszesek és eszükben sem volt dolgozni---VONULTAK kifele amikor mondjuk hegeszteni kellett volna a munkapad mellett. Téged /partfis/ gondolom szépen lapátrA TESZNEK,ha lazsálsz. Oda kellett volna figyelniük, dolgozni, de fontosabb volt az akkori rezsim ellehetettlenítése, mint a munka. Így építették a jövőjüket---nem a mienkét.....
még 1 pár szó----Ilyen LÉTBIZONYTALASÁG--a Rákosi ,,éra,,óta nem volt! Az egymásra mutogatás helyett talán munkát kellene adni az embereknek- nem debár???
'47-'48-ban is azzal köszöntött be az új rend, hogy szinte minden civil szerveződést felszámoltak az elvtársak.
@Tyrion25:
Én vállalom a választást. Ki a fene tudta, hogy ez lesz belőle? Más lehetőségem nem volt, csak az, hogy a korábbi kiskirályokat leváltani. Az sikerült. Hogy helyette új "Csák Máték" jöttek, nem vállalom érte a felelősséget. Én nem ilyen lovat akartam.
süti beállítások módosítása