Mit is mondott Gyurcsány Békesiről?

2012.01.15. 16:20 volankombi

2006. május 26-án Gyurcsány Ferenc a következőket nyilatkoztatja ki Balatonőszödön: "Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békesitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak."

2012. január 15-én Gyurcsány Ferenc Békesivel és Bokrossal együtt tervezgeti a gazdasági fordulatot. Még szerencse, hogy jó kezekben az ország megmentése, Fletó bátyám!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr553549157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Látod, Feri, lehet ezt így is! 2012.01.15. 20:43:44

Ceglédi Zoli írásának minden egyes szavával egyetértek, így nem csak a Facebook-on osztom meg, hanem itt is, a teljes szöveget, minden kommentár nélkül. Schiffer András elejét szeretné venni, hogy az utóbbi hetekben személyét érő támadások ártsanak pá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyere bátran, Magyarország! Óóó, igen, igen, igen!
Poszt: És nem volt igaza Gyurcsánynak? Talán, ha olyan egyszerű lenne egy ország gazdasági életének az irányítása, hogy 1 az-az egy ember símán megmongya, akkor, most nem lenne Görög, Ír, Spanyol, EU és természetesen Magyar válság sem.
Mintha a fentiekben ellentmondás lenne. És van az éremnek egy másik oldala is. Békesi elkötelezetten támogatta Gyurcsányt - a népszavazás utáni fordulatig. Akkor keményen kilépett mögüle, viszont nagy szerepe volt a Bajnai-féle kormány tevékenységének előkészítésében.
Hm. Ha nem megy Orbánnak, akkor majd jön Fletó, Békesi, Bokros meg a Galamus féle ideológusok. Fantasztikus kilátás. No meg Bajnai, Gyurcsány gazdasági minisztere. Micsoda kiklátások ezek is....
@medve2:"Ha nem megy Orbánnak, akkor majd jön Fletó, Békesi, Bokros meg a Galamus féle ideológusok. Fantasztikus kilátás. No meg Bajnai, Gyurcsány gazdasági minisztere. Micsoda kiklátások ezek is..."

Kétségbe ejtő kilátások, de én azt mondom, jöjjön!
Akár Bokros vagy Bajnai, de jöhetnek párban is. De ha teljesen új ember jön, akkor olyan buldogra van szükségünk mint Bokros. Azért utálják őt minden szinten mert nem enged, a gazdasági elképzelését végig viszi, ezért is állították félre, most azt fizetjük kamatostól.
De meggyőződésem, még elképzelésünk sincs arról, hogy az elmúlt 20 év mibe fog kerülni nekünk. Itt az ideje a változtatásnak mert most már a létünk a tét!
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy majd pont azok a közgazdászok fogják kihúzni Magyarországot a sz*ból akik sokat tettek azért, hogy belekerüljön...

(itt most az egész reformközgazdász generációra gondolok Bauertől Bokrosig, Békesitől Kornaiig)
és ez mégis mi mellett érv? GyF itt egyszerűen arra mutatott rá, hogy akik éppen nincsenek benne a policy making-ben azok gyakran nem teljesen up to date-ek az összes számban. és nyilván a tervezésnek szintjei vannak,még egy pénzügymin. sem tudja teljesen lebontva a teljes költségvetést, ezt a szakapparátus csinálja meg, neki az arányokat kell tudnia.
amúgy a költségvetés 13.000 milliárd huf, sz'al pár száz milliárd huf, az 1-5% tévedés. de nyilván ettől még sok alapkérdésben egyetértenek, azért is egyeztetett GyF velük, és nem másokkal. OV-vel szemben meg különbségeik nyilván szinte minimálisak. Békesi benne volt a REformszövetség programírói között, és a Bajnai-kormány ezt nagyrészt végre is hajtotta.
@==T==: mondjuk ezeknek az embereknek az elképzelései egy-egy nagyon rövid epizódtól (Bokros-csomag, Bajnai-kormány) eltekintve sosem valósultak meg '90 óta a költségvetési politikában, sz'al ezt így nem lehet kijelenteni. és ezekben a periódusokban sem a strukturális átalakításra vonatkozó elképzeléseiket tudták megvalósítani, hanem csak az azonnali válságkezelést...
mondjuk Észtország nevezhető neoliberális államnak. a GDP/fő már 10-15%-kal magasabb a magyarnál és sztem az elszakadás tovább fog folytatódni. mondjuk ott nem volt államadósság és az egész ország összvissz 1.5 millió ember, sz'al nem biztos h ez az oka, ez igaz.
@füles1098: Lehet, hogy itt az ideje. De nem ezekkel az arcokkal. Ezek nem buldogok, ezek bukottak.
@tatamtatam: Bajnai? Hihetetlen, másfél évnyi ilyen konfliktusos kormányzás után sikerült megtalálni Bajnait.
ebben igazad van.
De én azt gondolom, hogy a jövőben nagyon más lesz a politikusok és a választók viszonya.
Őszinteség és párbeszéd nélkül semmit sem fognak tudni tenni.
"Ezek nem buldogok, ezek bukottak. "

Mert Orbán egyszer sem bukott. Mert az a híres "bécsi út" is csak egy pletyka.
@tatamtatam: ők speciel a 90 előtti dolgokban is benne voltak.
@==T==: ok, a személyeskedő izéken kívül vannak érveid.

a kérdés az volt: igaz-e h a reformközgazdászok elképzelései valósultak meg 89 után és h az ország ezért nem fejlődött kielégítően?
Menjen a fenébe gyurcsány. mit keres még itt? Talán visszaszavazzátok? Második trianon olvasatlanul aláirt egyezmények, teljes kiárusitás! Ez kell a népnek, akik meg imádják őt meg is érdemelnék! Mert ugye a nyugdijak azok fontosak.
Akinek fáj trianon az kövesse a nyálas-nyílas összefogást egészen a pőcéig!Oda valók!
süti beállítások módosítása