Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II.

2012.03.31. 07:30 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

További részletek következnek a múlt héten útjára indult sorozatunkból. Szócikkek a magyar bölcsesség füveskönyvéből, ami emberek millióinak életét teheti európai értelemben vetten is jobbá.

Átlagos magyar család akinek életét megváltoztatta a "Magyar Bölcsességek"

 

Visszaoszt -A politikai döntéshozó fölhívja  a pályázó gazdasági társaság figyelmét, hogy amennyiben kedves az élete az elnyert pályázati pénzből, az általa megjelölt alapítvány részére visszaoszt (vö. visszaoszt).

Ott is - Szmityán Georgina nemzetközi referens erős tájszólással arra kérte a cigánydoktort, hogy vizsgálja meg ott is (ha kedves az élete). Majd fölhajtotta a halasi csipke alsószoknyáját (rokolya).

Kreatívkodott - Aztat már a málnásderes napkorong félszeg odasütéséből lehetett látni, hogy a pogácsa sem kel meg, a szamár is kihullatja a szőrét, az összes állatgyermekek szájában kiszárad a csecs, ha a Köztársasági Elnök ujjai piruettet járnak a szintetizátor tasztatúráján, pedig falunapot csak rendezni kellene -pörgött, ötletelt, kreatívkodott magában a cigánydoktor miután kivájta a fülét.

Cunami - A cigánydoktor összes részvényét a piacokra zúdította, meg is írta a portfolio, hogy: értékpapír cunami. A cigánydoktor elégedetten mutatta számítógépe képernyőjének segítségével a realizált hozamokat a feleségének, akit meggyőzött, hogy télikert helyett Yamaha csoppert vásároljanak. A Nomura bankház igazgatóját vendégül látva előkerültek a jófajta halasi borok is – számolt be egy két héttel későbbi eseményről a Halasi Kurír.

Fejben - A magyarnak az innováció úgyszólván az ereiben csörgedezik, mélázott el a cigánydoktor. Napokkal később mezítelenül találtak reá a határban, ahol Krisztyán Meflics bolgárkertész paprikapalántái alatt fekve aszkorbinsavat izolált, fejben.

Dől el - Fejben dől el az egész bíztatta a futballistákat az edző, akinek benőtt az öregujjába a lábakörme ezért immár harminc éve nem lépett a gyepre. Pedagógiájának a második pillére így hangzott: ismétlés a tudásnak az ő édes szülő anyukája – idézte föl Gyulabá szavait a cigánydoktor az érdeklődő asztaltársaságnak, majd visszavonult (se retirer) hányni a csirkeólakhoz.

Nem kenyere megenni a kenyere javát (az aranytojást tojó tyúkot) - A Kiss és Közép Korlátolt Felelősségű Társaságot 1993-ban alapították Kiss József téeszelnök és Közép Gyula szerszámgéplakatos. A vállalkozás a kezdetekben szerszámgépek gyártását és szerelvényezését végezte, míg az évtized végére, már a profiljába tartozik a női hajvágószalonok infrastruktúrájának fejlesztése és a strucctenyésztés is. Közép Gyula az adóterhekről lakonikusan csak ennyit mondott a cigánydoktornak: „kitermelhetetlen”, a cigánydoktor lazán elrág egy mentost, nem kenyere a magyar panaszkultúra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr864336925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása