A nagy kivándorlás-pánik

2012.06.14. 06:00 Döry L.

Itten a magyar fajnak és vérnek a veszteségét tessék látni!

Lampedusa_new_immigrants.jpg

Fasza mém lett az elmúlt hónapokban ez a kivándorlásozás. A téma azt a tényt emeli föl, hogy a) mennyi magyar fiatal megy ki mostan külföldre. b) mennyire sok magyar fiatal menne ki külföldre.

Ezeket a tényeket nem vitatnám. Biztos úgy van az, ha még egyetemet végzett statisztikus emberek is ezeket a számokat lássák. Sőt, mégyúgyabbul van. Sőt. Oda van már tipródva a nagymagyar depresszióban a kismagyar fiatalság depressziója, meg az életlehetőségek szűkössége, hogy. Ezt sem vitatom, ez is látszik. Rosszul vezetik ezt az országot a bölcs vezetők - ez is leesett. A figyelmet csak arra szeretném fölhívni, hogy mennyire félkézből ítéljük meg ezt a tényt, és hogy akik megítélik, azok éppen a csurkista-nemzetista cédaság szólamaival teszik ezt, pedig a kalpagjukra az van írva: postmodern is sexy!

A témázás alaphangja a kedvesen kozmopolita szerzők és orgánumok esetében is mérsékelten magyarkodó. Itten a magyar fajnak és vérnek a veszteségét tessék látni! Ezek a fiatalok nem egyszerűen kimennek, ezek kérem, a költővel szólva: kitántorognak! Nemzetféltő sopánkodás a ún. baloldalról: micsoda idők, kedves testvéreim!

A baloldal fetreng a porlik mint a szikla melódiájára, eközben Orbán és a KDNP is csak enerváltan sajnálkozni bírhat. Gyanús ez. A boldog kilencvenes-kétezres években mintha úgy hívták volna ezt, tudósan megfogalmazva, hogy mobilitás! Ez volt a bűvös képesség, aminek hiánya miatt egyedül a magyar az, akivel nem lehet bauertamási és bokroslajosi értelemben versenyképes gazdaságot építeni. Mert a magyar, az oda van nőve a szikes pusztába, mint a tuja! Csak magyar ember nem kellene ebbe a modern, profi, nyugatos rendszerváltásba, és máris miénk lenne az eredeti spanyolviaszból készült GDP!

Másrészt meg ezt a kivándorlásozást egyszer már lehetett hallani, csak akkor:

  1. A románok mentek ki. (be az Unióba mihozzánk)
  2. 88% százalékuk tette volna ezt szívesen
  3. Az akkori értékelés szerint ők voltak a faszák, a mobilisak, akiknek egyetlen hazautalt fizetése maga a román GDP 4%-a, kedves testvéreim.
  4. A románoktól (a fletóisták kedvéért ideírom, hogy huszonhárommillió) az akkori, de mindig bölcs vezetőink adminisztratív korlátozásokkal óvták volna a magyar munkaerőpiacnak nevezett rabszolgavásárt.

Ennek fényében ami itt kitántorgás-ügyben van, az szövegszerű koncertjében nagyon emlékeztet engem arra a morális pánikkeltésre, amit a jobboldal nyomat, ha éppen kriminalisztikai vízióit ecseteli. Mert bűnözés, az van, néha több, néha meg kevesebb. A bűnözés rossz. Néhol romák csinálják, néhol nem. De a morális pánikot, azt a politikus csinálja. Így lehet ez a kitántorgás-pánikkal is. Mert a kivándorlás rossz. De, hogy akik tegnap mobilitásoztak, ma a szállásterület kiürülésétől félnek - ez az ötlettelenség, ez az együgyűen a jobbosokról másolt stílus: ennek kampányszaga van.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr984583448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éljél meg 48000-ből becsületesen!
Ez az,éljen a demagógia :)
Mindig tök ugyanaz a forgatókönyv: Jön egy morálispánik jobbról, majd egy kis fáziskéséssel cinikus kompenzáció balról.

A poszt eléggé csúnyán egybemos dolgokat. Azok akik a mobilitás hiányáról beszéltek arra gondoltak, hogy gyakran van szakemberhiány egyes régiókban (pl: ÉNY-i), és ezekbe a gyárakba, cégekbe, ... lehetetlen az ország más résziről munkaerőt toborozni (ezért külföldről (Szlovákiából) kell embereket behívni). Tehát ők elsődlegesen a határokon belüli mobilitásra gondoltak. Egy kozmopolita nyilván nem érti a különbséget, de ettől még nemzetgazdaság szinten nagy az eltérés a kettő között.
@Heron44444: "Azok akik a mobilitás hiányáról beszéltek arra gondoltak, hogy gyakran van szakemberhiány egyes régiókban (pl: ÉNY-i), és ezekbe a gyárakba, cégekbe, ... lehetetlen az ország más résziről munkaerőt toborozni (ezért külföldről (Szlovákiából) kell embereket behívni)."

Erről is volt szó, de arról is, hogy nem tudnak a magyarok nyelveket, és nincs meg bennük a bátorság/valamilyen kompetencia ahhoz, hogy külföldre menjenek dolgozni, pedig az EU erre (is) való.
Az Állambácsi nyomuljon legalább 1!!!!!!!!!! okkal,hogy mi a fenéért maradnánk itthon?????????
A mobilitás nem az egyetlen ilyen jellegű, médián keresztül nyomatott néphülyítés. Csak néhány, ami hirtelen eszembe jut az elmúlt időkből:

- szociális piacgazdaság
- a kárpótlási jegy nem ér semmit, gyorsan szabadulj meg tőle
- nyugaton az emberek szinte mindent hitelből vesznek, ilyen a modern gazdaság
majd a bedőlés után:
- az a baj, hogy a magyar átlagpolgárnak nincs elég pénzügyi intelligenciája, minden pénzét eldorbézolja, megtakarítása meg semmi
@Tékás Lacika: "Erről is volt szó, de arról is, hogy nem tudnak a magyarok nyelveket, és nincs meg bennük a bátorság/valamilyen kompetencia ahhoz, hogy külföldre menjenek dolgozni, pedig az EU erre (is) való."

Én erre a nyitottság kifejezést használnám, de ok értem, hogy miről szól a dolog.

Szerintem van logika a baloldal pánikjában. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a jobboldal gerincét a fiatalok adták, míg a baloldal a nyugerekre támaszkodhatott. Tehát a baloldalnak érdekében állt, hogy minél több fiatal lépjen le innét ("ha nem tetszik el lehet innét menni"). Mára viszont megfordult a helyzet, a szépkorúak között is erős támogatottsága van a fidesznek, a középkorúak nagy része jobboldali. A baloldaliak most attól félnek (szerintem joggal), hogy ha túl sok fiatal vándorol ki Mo-ról elveszik a lehetősége OV leváltásának.
Dolgoztál már életedben valamit?

Nem aktatologatásra vagy HR-es baromságra gondolok, hanem mondjuk müszaki vezetőként vagy netán vállalkozóként,esetleg hegesztőként, csőszerelőként, vagy netán lakatosként dolgoztál már valaha?
Ha igen, akkor tudhatnád hogy miért nem mobil a magyar, országon belül.

A külföld pedig megint más tészta.
Amit leirsz, annak semmi köze a mobilitáshoz.
Ugorj neki még egyszer, hátha összejön valami értelmes belőle.
Sok az igazság a cikkben, miként az egész blog is jó. A mobilitás és a mostani balhé közt vont párhuzammal azonban tisztelettel vitatkoznék, ugyanis korábban az volt a furcsa, hogy míg Győrben állásokat kínáltak, Szabolcsból nem voltak hajlandók átköltözni, és ezt kérték embereken számon. Most már van mobilitás - jómagam is konkrét lépéseket tettem családommal egyetemben, és remélem, még egy telet már nem töltök itt -, csak hát ez azért nem ugyanaz, mint amikor valaki a saját országán belül költözik ide-oda. Most az, aki bármit is ér, szabályszerűen el van üldözve az adókkal, az áfával, meg ezzel a komplett lerobbant szemétdombbal, amit Magyarországnak hívnak, és ami zsigerileg undorító. Ha a fiam felnő és eszébe jutna ide visszajönni, kitagadom. Nem érdemli meg az ország, hogy olyan ember maradjon itt, éljen itt, akit fosztogatni lehet, akivel packázni lehet. Baszódjon meg az összes kétharmad is. Ja, és az összes pártpolitikus dögöljön meg, mert miattuk van az egész.
ja, és a baloldal pánikja annyiban őszinte, hogy nem lesz kitől vonni a nyugdíjakat, de nem lesz normál vásárlóerő sem a 27 %-os áfára, az 500 forintos benzinre, nem lesz, akiket a bankokon keresztül kopasztani lehet, kis- és középvállalkozásokról nem is beszélve. Ha pedig mindez nincs, lefarolhatnak a multik is, miként már ment is egy-kettő. Ők meg - minden híresztelés dacára - az adók és járulékok 80 %-át csengetik ki. Úgyhogy közel az összeomlás, feleim.
Klasszikus vicc. Brezsnyev, szép dolog a szabad kivándorlás eszméje, de ha ha komolyan vesszük, ketten maradunk! KI? Te, meg az a hülye Koszigin!
süti beállítások módosítása