Nemzeti nagylétünk nagy temetője

2012.08.20. 07:31 volankombi

evolution-revolution.jpg

Majdnem mindegy, hogy újabb példáját látjuk-e a gumicsizmás retorikának, vagy a Fidesz elnöksége tényleg komolyan gondolja az előzetes választói regisztráció bevezetését: 2012 augusztus huszadikán a legfontosabb magyarországi politikai hír az, hogy a nép által a Parlamentbe delegált képviselők csorbítani kívánják a nép választójogát, ami ellen még Navracsics minisztériuma is kifogásokat emel. Az államalapítás, Szent István, az Új Kenyér és egyéb dolgok ünnepén érdemes visszagondolnunk arra, hogy amikor kitalálták a magyar nemzetet, mint identitást, a közös teherviselés és egyéb dolgok mellett a választójog kiterjesztése volt az egyik fontos ötlet  - mindezt később nem gagyi fülke-, hanem valódi forradalommal igyekeztek megvalósítani afféle híresebb utcanevek, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor.

Majdnem mindegy, hogy amikor Kisfaludy Károly a mohácsi csatát a nemzeti nagylét nagy temetőjének nevezte, akkor minimum csúsztatott, mivel a mohácsi csata idején a nemzet még eléggé mást jelentett, mint ahogy ő, vagy egyéb költők értelmezték - annyiban mégis izgalmas a párhuzam, hogy a magát jobboldalinak nevező kurzus alatt tartott nemzeti ünnep - koronaúsztatás híján, mert ugye azt már ellőtték régebben - a nemzeti közösség elidegenítésének újabb állomásával van egyidőben.

(kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr914720562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ünnepnap 2012.08.20. 12:21:56

Reggel fél órával később kelt a megszokottnál. Nem a vekkeróra hangja ébresztette fel, egyszerűen csak kidobta magából az ágy. A fürdőszobai teendők után, még pizsamában kicsoszogott a konyhába és elővette a hűtőszekrényből a külön erre a napra vásárol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha így folytatják,hamarosan el lesznek seperve,és végre megszabadul az ország az előző diktatúrában szocializálódott másod-harmad vonalbeli selejtektől,akik elnyomott zseninek hiszik magukat,közben csak visszamaradottak...
a Szent István-kultusz múltunk újkori meghamisítása, és csak alig háromszáz éves. Múltunk meghamisítása pedig mindegyik idegen gyökerű politikai irányzat érdeke. A középkori Magyarországon Szent László- kultusz volt. Nagy Lajostól Rudolf királyig aranypénzeinken Szent László ábrázolták. Ő Nagy Lajosnak éppen úgy, mint Zsigmond királynak a lovagi példaképe volt. A Vazul-ág kiirtására törekvő István abszolút negatív személynek számított az Árpádok idején. Halála után, jó száz évvel később Könyves Kálmán az első király, aki szintén Fehérváron, a „családgyilkos” mellé temettette el magát. Szent Istvánról nincsenek mondák-mesék, mint Lászlóról. A nép számára is taszító volt. Jellemző, hogy az egész Árpád-kor nem tud az Intelmekről, amit különben csak a XV. században „találtak meg” Bécsben a Habsburgok. Hitelességét az teszi kétségessé, hogy nyelvezete nagyrészt XII. századi latin, és szövegének a legminimálisabb magyar vonatkozása sincs. A szakemberek szerint valahol a Rajna mentén írták egy tartományi úr (burgundiai, lotharingiai?) trónörökösének.
@Tényfeltáró: No offense, buddy, de ez igy hivatkozasok nelkul egy nagy nulla.
@Dr. Cica75:

A szerző többek közt a Magyar Demokrata újság szerkesztőségének a tagja is:

szent István 1693-as szentté avatási mutyija
vilagnezet.blog.hu/2010/08/18/szent_isvan_1693_as_szentte_avatasi_mutyija
@Mítoszirtó: Hat ez akkor sok mindent megmagyaraz :D.
@laci0011:

"megszabadul az ország az előző diktatúrában szocializálódott másod-harmad vonalbeli selejtektől,akik elnyomott zseninek hiszik magukat,"

*

Még ha csak elnyomott zseninek hinnék magukat.

A nyomi kis Áder, a csornai proligyerekből lett Kegyelmes Úr, a Budapest VI. kerületi Tanács lakáscsere osztályának egykori aktatologató előadója ma délelőtt egyenesen ÁLLAMALAPÍTÓNAK vizionálta magát a Kossuth téren.
@No_Fidesz_No_Problem: Nahat! Es meg Ozoran volt razzia!
Felcsút hercegét a végén királlyá koronázzák, a nép meg hatalmas bódottágban csócsálhatja a nemzeti cba kenyeret!
Érdekes, hogy ha beleolvas az ember azokba az írásaitokba, amiket NEM láttam az indexen, akkor mennyi jó van közte.
Például ez az írás tőletek - király:

"Igenigen, most még gáz van, meg Magyarország kétharmada valahogy szegény lett, de ha továbbra is betartjuk a szabályokat, továbbra is úgy játszunk, ahogy azt a Nyugat elvárja tőlünk, akkor egyszercsak utolérjük. Ezt a szöveget persze már hallottuk, csak akkor az volt a ritmusa, hogy igaz, hogy most sok minden nincs rendben, meg homályos okokból itt tartózkodik a baráti szovjet hadsereg, de ha a szabályokat betartva szépen építjük a szocializmust, akkor majd a jövőben megvalósul a kommunizmus. A gyerekeidnek jobb lesz."
@Húsleves: Olvasgass mellé 1 matolcsyt,talán rájössz,nincs különbség.Már nem elég 150 évet visszamenni az időben,500 is kevés neki.Szocializmus nem lett volna soha a földön,ha a kapitalisták jódolgukban nem kezdik el az ujrafelosztó világháborúkat...Ott hány ember lett legyilkolva,mielőtt a szocik bűneiről kezdenénk polémiát?!
@No_Fidesz_No_Problem: Skicc pali után Áder már komoly szintemelkedés,hehe.Orbán meg csak tovább bújkál,majd este biztos fellép obersovszkinál.
"amikor kitalálták a magyar nemzetet"

Ez mikor történt?
@Húsleves: kösz! ezért aztán gyere akkor is, ha épp nem vagyunk index-címlapon :)

@Gondolkodni Próbáló Birca: "amikor kitalálták a magyar nemzetet, mint identitást" - mai értelmében nagyjából a XVIII. század második felében, aztán még inkább a XIX. század elejétől
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Nem csodálkoz, nem röhög!

Ezen a blogon ez a színvonal! Ha jobban írna, sose tennék címlapra.

Ha nem tetszik, olvasgasd Carnivore efftássat a Kard blogon, az is tud írni, még jobbakat, mint a Volánkombi meg a Tékás Lacika XDDD
@laci0011:
Nem akarok ízléstelen lenni (vagy mégis?), de Matolcsyról annyit, hogy a szeme se áll jól.
Felesleges ilyenekkel dobálózni, hogy mit mondott, mert leszarnám a legnagyobb hazugságokat is, ha legalább részben megvalósult volna belőle valami, vagy látszana valami eredmény. De ez nem csak Matolcsyra meg a Fideszre igaz, hanem az egész "rendszerváltó" bagázsra. Legvalószínűbbnek pedig azt tartom, hogy az egész MSZP-Fidesz ellenségeskedés műbalhé, valójában a "rendszerváltás" óta folyamatosan összejátszanak. Hogy hogyan alakult ki, az itt van leírva:
www.kibulizottorszag.net/
@Húsleves: Egy a gyökere az összes rendszerváltó selejtnek,vállvetve lopnak ,ajándékoznak aprópénzért egész vertikumot,mostanra beérett az eddigi "munkájuk",oszt most egymás torkának estek,mert üres a kincstár amit kimeríthetetlennek gondoltak!
@Tényfeltáró: ! Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
A ma Szent István éltetők megint a németekhez kívánják az országot csatlakoztatni. Mert jóakarónk, nekünk a német! Ma – holnap „boldog emlékezetű” lesz a Habsburg – ház. Az amnéziában szenved, vagy nagyon is jól tudja a régi receptet, amely szerint a „német lovagok” segítségével a mi zsírunkon süti a maga pecsenyéjét.
@Szúrófény:

Egyetértenék az érzéseiddel, de honnan veszed, hogy Szent István a németekhez akarta volna csatolni az országot? Pont az ellenkezője volt a helyzet.
süti beállítások módosítása