Mire kell az oroszok pénze?

2014.02.10. 13:52 filippova

orbánputyinkétjóbarát.jpg

Orbán Viktor nem atomerőműért zarándokolt ki Moszkvába. Orbán Viktor azért ment Putyinhoz, mert pénz kell neki, és más nem ad. Vlagyimir is csak úgy, ha egyúttal végre megépítheti az atomerőművet is, amelyért oly régóta lobbizik.

Február 6-án a parlamenti droidok (Kövér Lászlók, Wittner Máriák, Vona Gáborok és társaik) elfogadták a Viktor által tető alá hozott - aláírásával azonban nem vállalt - moszkvai megállapodást. Miről szól ez a megállapodás? Röviden arról, hogy az oroszok meg nem határozott számú nukleáris blokkot fognak építeni Magyarországon, szállítják a fűtőanyagot, beleszólásuk lesz az áramárba és szükség esetén hitelt is adhatnak. A beruházás áráról és a finanszírozás konkrét feltételeiről azonban nincsen benne szó. A díszes társaság tehát úgy szavazta meg a törvényt, hogy fogalmuk sem volt, mikor, mennyi hitelt és mekkora kamattal venne fel Magyarország - és pontosan mire.

Ugyanakkor fenti megállapodás csak abban az esetben lép életbe, ha a kölcsönszerződést is megkötjük. Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért kell teljesen külön kezelni ezt a két szerződést. Vajon miért nem egyszerre terjesztették az országgyűlés elé mind a kettőt? Miért kellett már a héten átnyomni az erőműről szóló megállapodást, miért nem tudtak még egy hetet várni a finanszírozás részleteire?

Erős a gyanú, hogy azért, mert a kölcsönszerződés nem, vagy nem csak az erőműépítésre fog vonatkozni. Hanem akármire. Az erőművet így mindenképpen fel kellene építenünk – de hogy effektíve az orosz kölcsönből fizetjük-e, vagy másból, az Putyinnak lényegében teljesen mindegy. Ez azt is jelenti, hogy ha az atomerőmű bármilyen okból végül mégsem épülne meg (akár az oroszok szállnak ki, akár mi, akár az EU szól be), azaz az első számú megállapodást 1-2-5 év múlva felbontanánk, a kölcsönszerződés akkor is élni fog.

Mellesleg arra is igen nagy esély van, hogy a hitelmegállapodást már nem is fogják a parlament elé terjeszteni, hanem szépen megköti majd a kormány. Azaz, ha egy képviselő múlt csütörtökön netán azt gondolta, hogy egye fene, megszavazza a bővítésről szóló törvényt, majd legfeljebb a kölcsönmegállapodást nem fogja, ezen a héten megnyúlt arccal azt fogja tapasztalni, hogy a hitelről már nem kérdezik meg.

Vagyis összefoglalva, a kérdés nem az, hogy kell-e nekünk atomerőmű. A valódi kérdés úgy hangzik, hogy mire kell Orbán Viktornak ilyen sürgősen, lóhalálában pénz? Államcsőd előtt állunk? Vagy mi van? Egy választási kampányra csak nem kellenek ezermilliárdok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr515807167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Szúnyog: Tájékoztatlak, hogy az összeesküvés gyártás és a fantáziálás az nem csak és kizárólagosan a jobboldal joga.
@Hannibal ante portas: "Nem parancsot osztanak, csak előzékenyen tanácsokat. "

Látod, leírtad, hogy tanácsokat osztogatnak. Olyan tanácsokat, ami szerintük jó. A tanácsot nem kötelező megfogadni. Lehet bemutatni más megoldást, és ha azt elfogadják, akkor van hitel.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "Nem tudnak vele visszaélni, saját haveroknak adni, ellopni azt, mint Medgyessy alatt a komplett orosz államadósságot."

Államadósságot hogy lehet szétlopni? Hogy lehet szétosztani? Hogy lehet haveroknak osztani?
@christophe: akkor holnap menj be a bankodba, vegyél fel tízmilliárd euro személyi kölcsönt harminc évre, max 5% lehet a kamat. Majd írd meg, sikerült-e.

@Magánvéleményem: a németeknél azon vannak, hogy megvágják a megújulók támogatását. Előbb-utóbb majd csak belátják, hogy álom az hogy 80% megújulókból jöjjön össze. Most tartanak 25%-nál, és most kezdik a támogatásokat leépíteni.
@félázsiai 2llkedő: látom, hívő és egyszerű lélek vagy. Csak sajna rossz helyen.
@Stabilo: Isszuk is a levét a "szabadságunknak".
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Nem tudnak vele visszaélni, saját haveroknak adni, ellopni azt, mint Medgyessy alatt a komplett orosz államadósságot."

Mindenki magából indul ki...
@zobod: a németek éppen a napokban húzták be a féket és vizsgálják felül az erőműleállítási terveiket azzal együtt, hogy néhány atomerőmű működési idejét - megnovelt biztonsággal, hátha ott is lesz cunami - meghosszabítják. Jön még itt macskára úthenger. nem minden zöld, ami fénylik, stb.
@Hannibal ante portas: Valami értelmeset is tudsz írni?
imf hitel rossz, orosz hitel jó, fidesz logika, mondjuk attól nem kell tartani, hogy az oroszok esetleg beleszólnak mennyit nyúlnak le a hitelből Orbánék, hisz oroszoknál is nagy divat a korrupció :D
@zobod: 15% körüli THM-ekmár nagyon jónak számítanak.@christophe:

Igaz, forinthitel.
Lássuk mi a véleménye az Energiaklub szakértőinek. Minden itt kommentelőnél sokkal magasabb szakértelemmel rendelkeznek ez tagadhatatlan:

"1. Magyarországnak most biztosan nincs szüksége új atomerőműre

A döntés érthetetlenül és indokolatlanul elsietett, sőt kapkodó. A gyorsaság ebben az esetben nagyon kockázatos és kifejezetten veszélyes dolog. Magyarországnak a 2020-as években biztosan nem lesz szüksége egy új atomerőmű termelte áramra. A négy működő blokk kiváltása csak a 30-as évek közepén válik esedékessé, addig az extra atomerőművi áram mind műszaki, mind piaci értelemben súlyos gondokat okoz. A több mint kétszeresére növelt nukleáris kapacitás a villamosenergia-rendszerben többletköltségeket generál, ami növeli az áram árát. Egy ilyen fajsúlyú döntést csak és kizárólag hosszas előkészítés, alapos társadalmi és szakmai vita után szabad meghozni."
"2. A felelőtlenül megkötött paktum „devizahitelessé” teszi a magyar népet

A kutyafuttában megkötött paktum saját pénzforrás híján csak úgy hajtható végre, ha ahhoz gigantikus nagyságú hitelt veszünk fel. Oroszország 10 milliárd euró hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidővel. Az ezzel járó terheket a magyar adófizetőkre hárítják. A devizahitel tovább növeli a beruházás amúgy is nagyszámú kockázatát és a magyar nép évtizedekre eladósodik."
@Hannibal ante portas: "az kicsit se zavarjon, hogy az oroszok nem pénzt adnak, hanem az építést hitelezik meg. Majd, ha lesz építés."
Ezt a kijelentést gondold át még egyszer.
"3. A két új reaktor tovább növeli Magyarország egyoldalú orosz energiafüggőségét

Magyarország energiahordozóinak döntő részét (kb. 70%) importból szerzi be. A kőolaj- és földgázimport 70-80%-a Oroszországból, orosz felügyelet alatt álló csővezetékeken keresztül érkezik, az atomerőmű fűtőelemeit szintén onnan vásároljuk. Ezeken az arányokon csak tovább rontana egy új, orosz atomerőmű megépítése. Oroszország már számos alkalommal bebizonyította, hogy az energiaszállításokat saját érdekeinek megfelelően zsarolásra használja fel más országokkal szemben. Egy ilyen mértékű energiafüggés korlátozza hazánk szuverenitását.

4. A moszkvai megállapodás nem a magyarok, pusztán egy szűk csoport hatalmi érdekeit szolgálja

Paks2 önmagában is rengeteg pénzbe kerül, a projekt teljes költsége a járulékos beruházásokkal együtt meg fogja haladni az 5000 milliárd forintot. A döntés az ötvenes éveket idézi, csak most nem a vas és acél, hanem az atom országa leszünk. Ennek a nyers politikai akarattal kierőszakolt döntésnek a magyarok többsége csak a hátrányait fogja érezni. Drágulni fog az áram, nőni fog az energiafüggőség és az eladósodás. Mindeközben a magyar beszállítók, az alvállalkozók, akiket majd a hatalom kijelöl, megcsinálhatják az évszázad üzletét."
@Kerek négyszög: jaja, Energiaklub, a bicikli hajtó szélkerekesek klubja.
...

"6. Az új atomerőműnek nemcsak mi fizetjük meg az árát, hanem gyermekeink, és unokáink is, méghozzá kamatostul

Az új paksi reaktorok és a járulékos beruházások több ezermilliárdos költségére nincs pénze az országnak. A beruházások számláját a 3000 milliárdos orosz kölcsönön felül további hitelekkel kell majd fedeznünk. Az így megszerzett pénz, és az azok refinanszírozására felvett újabb hitelek ugyanúgy évtizedekre el fogják adósítani a magyar államot, ahogy az történt a 80-as években, Paks1 építése következtében is.

7. A döntésnek szakmai alapja nincs, az alternatívákat meg sem vizsgálták

A hamisnak bizonyult és megcáfolt érveken felül semmilyen számítást, adatot, dokumentumot nem hozott a kormányzat nyilvánosságra, amivel alátámasztotta volna, hogy Magyarországnak szüksége lenne a 2020-as évek közepén két új reaktorra. Ezek a tanulmányok valószínűleg nem is léteznek. Az atomenergiával versenyző, fenntartható megoldások – megújulók, energiahatékonyság – megvalósításának lehetőségeivel pedig egyszerűen nem foglalkoztak.

8. Paks2 miatt nem lesz kisebb a rezsi, nem növekszik hazánk versenyképessége

A döntés kapcsán rezsicsökkenésre hivatkozni nem más, mint a választókat félrevezető politikai propaganda. A paksi atomerőmű új reaktorai kifejezetten drágán, kWh-nként legalább 30 forintért termelnének. Ez azt jelenti, hogy a lakossági áramár a jelenleginek mintegy másfélszeresére nőne. Ha a hitelek költségeit az állam fogja állni, akkor az évi legalább 300 milliárd forint többletterhet fog jelenteni a költségvetésnek. Tehát vagy ennyivel többet kell beszedni az adófizetőktől, vagy más kiadásokat kell majd csökkenteni (pl. még kevesebb jut majd egészségügyre, oktatásra). Bárhogy is lesz, a gigaberuházás következtében csökkenne országunk versenyképessége, hiszen végső soron a magyar gazdaságból facsarnák ki ezt a pénzt."
@Sírköves Slomó: Nem M.o-n èlek,de akkor is rohej,hogy az auto hitelem (2,2%)olcsobb mint egy 10milliàrd euros beruhàzàs dija...
@zobod: Neked is:
Nem M.o-n èlek,de akkor is rohej,hogy az auto hitelem (2,2%)olcsobb mint egy 10milliàrd euros beruhàzàs dija...
@Kerek négyszög: Paks az nem szakmai kérdés. A szakmai dolgok megvitatására ott vannak a szakemberek.
A kérdés az, hogy miért ilyen hirtelen, miért ilyen titokban, és miért épp a választások előtt?
Riogatunk, riogatunk?
Az euro már 317 fölött van a valutaváltóknál. Magyarország egyre jobban teljesít. A mocskos kapitalisták eladják a forintot és kinyírnak minket, nem értitek hibbantak?
@csababácsi: A súlyemelő is akkor jobb, ha egyre nagyobb a súly.
@félázsiai 2llkedő: még csak titok sincs itt: íme, egy újabb szakértő a Klubrádiótól:
Felmondható a paksi paktum - Valki László: Hozzátette, van egy szakasz a megállapodásban, ami lehetővé teszi a megállapodás felmondását, csak azt kell bejelenteni az orosz félnek, hogy a megállapodást nem kívánjuk végrehajtani. Ekkor a szerződés megszűnik, a felek ugyanis arra vállaltak kötelezettséget, hogy megállapodás alapján elinduló munkákat elismerik és a később kötendő finanszírozási megállapodásokat az alapdokumentum megszűnése nem fenyegeti.

Miért akkor az a nagy hiszti? vagy a klubrádió többet tud másoknál a szerződésről is?
@christophe: Akkor tanulj meg magyarul.
@brlv24: mi a francnak?Ha beszèlnèl normàlis nyelve(ke)t,te is kaphatnàl 2,2%-ra autohitelt :-)
@Kerek négyszög: Az Energiaklub "szakértői" kb. ugyanazon a szinten mozognak, mint a vízlépcső megépítése mellett kardoskodók. Ez egy meglehetősen egy irányban elfogult társaság, a vélekedéseiknek valóságtartalma semmivel sem meggyőzőbb, mint az erőmű mellett állókénak. Azonban a politikai irányultságuk egyértelmű, így szekmaiságuk is megkérdőjeleződik. Ez a felsorolt 8 pont pedig tele van legalább annyi feltételezéssel és ismeretlennel, mindezek mellett pedig szubjektivitással, mint az ellenkező oldalé. Magyarul, irreleváns a vélekedésük.
@röhögő: FORRÁS? Vagy van otthon a szekrényben egy példány a titkosított doksiból?
"Orbán Viktor azért ment Putyinhoz, mert pénz kell neki, és más nem ad. "

Akkor mi az a kórus, hogy "jó jó kell az erőmű, de inkább IMF/állampapír legyen a fedezet"? Egyből kettő forrást említenek az ilyen hangok.
A fidesz 3000 miliárd forint nyugdíjpénztári vagyont már eltapsolt.
Most itt a következő 3000 milliárd.
Bravó!
“Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” (Albert Einstein)
@christophe: Itt magyarországról van szó.

Ha ennyi a hitel, vegyél belőle magyar állampapírt ne autót, aztán keressél munka nélkül..:)
@Spániel: "Hatalmas tűzijáték parádéval "kipateroltuk" az IMF-et /ahol a kölcsön kamara 3 % körüli/ és azóta körbetarháltuk a világot 7-9 %! kamatú hitelért"

Bocs de egyrészt a számaid is hibásak, másrészt ez rohadtul nem ilyen egyszerű, hogy "több százalék = rosszabb". Ha ennyire egyszerű lenne a pénzügyekhez érteni, most nem lenne tele az ország devizahitelesekkel, akik szintén azt hitték, hogy elég összehasonlítani két számot, és a kisebbet választani.

Nem veszel figyelembe futamidőt, azt, hogy deviza vagy forint, ill. az IMF kifizetésének politikai (és emiatt átvitten pénzügyi) hatásait sem.

privatbankar.hu/kotveny/kiszamoltak-nem-is-lett-volna-olyan-olcso-az-imf-hitel-255454
@félázsiai 2llkedő: sajna, a te szintedre nem tudok lemenni...
@Sírköves Slomó: Nem bizok a magyar àllampapirokban,orommel dolgozom,annyit bàtorkodtam megjegyezni,hogy magànszemèlykènt kedvezobb hitelt kapok,mint vitya elvtàrs :-)
@félázsiai 2llkedő:

Az MSZP mindent tud lopni.

Államadósságot is:

mno.hu/migr_1834/medgyessy-enged-az-orosz-tartozasbol-753526
A jelenleg meglévő 467 millió dolláros orosz tartozásból Medgyessy Péter minden bizonnyal 76 millió dollár leírásához járul hozzá. Ezt az összeget az orosz fél ugyanis annak ellenére leróttnak tekinti, hogy a Magyar Államkincstárba bevételként nem jelentkezett. Ennek az a magyarázata, hogy az államadósság lebontásában a Horn–Kuncze-kormány idején részt vállaló MSZP közeli cégek a mai napig nem rendezték tartozásukat.
Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium (PM) szóvivője korábban közölte: ha a magyar állam arra kényszerül, hogy az államadósságból 76 millió dollárt elengedjen, a PM megteszi a megfelelő feljelentéseket. A feljelentések néhány céget érinthetnek. A Lorry Kft.-nek – kamatok nélkül – összesen 2,7 millió dollárt kellene a kincstár számlájára utalnia. A felszámolás alatt álló cég Máté László MSZP-s pártpénztárnok érdekeltségébe tartozott. Egy, a Bertinus Kft.-hez kötődő ügylet kapcsán – kamatok nélkül – 4,8 millió dollárral tartoznak a kincstárnak. A társaság Aleko személygépkocsik behozatalára vállalkozott. Az üzletet Máté László egykori üzlettársa, a jelenleg nemzetközi körözés alatt álló Szász András hozta tető alá. Több mint 27 millió dollárral tartozik a kincstárnak a Tér és Forma Rt., illetve a Gazimpex Kft., amelyben mára a többségi részesedést egy off-shore cég szerezte meg. Kamatok nélkül 3,3 millió dollárral tartozik az államnak a Petroltank Rt., amely Hujber Ottó, az MSZP vállalkozói tagozata egykori vezetőjének az érdekeltségébe tartozik.
@betütészta: "A fidesz 3000 miliárd forint nyugdíjpénztári vagyont már eltapsolt."

Mit értesz azon, hogy eltapsolt? Az állam minden évben cirka 15 000 milliárd forintot költ, az is eltapsolás? Vagy az nem, csak a 2700 milliárd manyup?
@christophe: én még nálad is kedvezőbb hitelt kapok, mert ha megkérdezem egy munkatársamat, hogy kölcsönad-e egy ezrest holnapig, akkor ad!

Kb. ilyen érvelés ez.
@pocakos focisla: Ja? Hogy a hazug mno-ra hivatkozol?
@Sírköves Slomó: nem èrtelek,valoszinuleg jobb is...
@sírjatok: Kössz az oldalt! Valszeg soxor fogom használni engedelmeddel.
@félázsiai 2llkedő: olvasd csak el, nagyon tanulságos!

"Egy objektív, eldönthető kijelentés helyességét nem befolyásolja az, hogy kitől származik ill. hogy az illető milyen személyiségjegyekkel, hibákkal vagy akár érdekekkel rendelkezik. "
haha, szegény fidesztrollok, mostantól Putyinnak is nyalniuk kell, nem lennék a helyükben :D
"Jó lesz ez a 3000 milliárd pénz a magyar gazdaságnak is,mert ennek a 20%-a magyar cégeknél csapódik le!"
Valami ilyesmi hallottam a rádióban egy "okos"-tól.
Nekem a KÖZGÉP ugrott be...
@komplikato: Az orosz pénzügyminiszter hiteles forrás?
Ez az erőmű projekt kellett volna a maszopnak, de akkor a fityiszesek szemében ez hazaárulás volt. Most nagyon kell a fityisznek és a maszop lett hirtelen nagyon kritikus. De már nem is a bajom, hanem az, hogy a nagy többség hőn szeretett ülep böffentései nélkül nem is tud megszólalni az ügyben. Bár talán ennél még rosszabb, hogy ha valaki viszont saját gondolatai alapján ellenzi vagy helyeseli a beruházást, akkor az automatikusan lesz maszopos, vagy fityiszes. Gáz ez annak a tükrében, hogy a besorolást végzők bármely segg nyalásában is elkötelezettek, biztos, hogy az ellenkezőjét vallották 2008 -ban annak, amit most vadul és elhivatottan képviselnek. Ezen seggarcok miatt aztán az ember már nem is szívesen szólal meg bármely ügyben is, mert nem szívesen keveredik még véletlenül sem közéjük.
hát
szerintem is sokkal jobb lett volna,ha a bővítést mondjuk a Strabag kata volna fővállakozóként,
és kiadta volna valamelyik szoci-libsi alvállakozónak, amelyik
természetesen "elfelejtetet" volna kifizetni a tényleges munkát végző magyar vállalkozókat

mindezt az osztárk bankok finanszírozták volna,mondjuk kötvény kibocsátással

és a célprémiumot szoci-libsi-buzi politikusok és milliárdosok kajmánszigeteki számlájára utalták volna,hogy a nav még véletlenül se találjon rá (nem mintha nagyon keresné,nemis nagyon akaródzik neki, de ugye ciki, mikor az újságok hetek óta cikkeznek róla)

a hitelt meg ráírták volna minden magyar átlagbunkóra, csak ebben az esetben az ötszöröse lett volna!

viccen kívül, szerintem nem paks bővítéséről, hanem az atombomba gyártásáról kellet volna tárgyalni putyinnal,biztosan segített volna
@christophe: Mit nem értesz? Linkeld be az autóhiteledet.
@röhögő: Hitelre nincs 10 milliárd euró, de az építésre van? He?
@Sírköves Slomó: persze fizetèsi papirjaimat is,a bankàrtyàm ès a pin kod nem kell hozzà?Egyèbkènt,ha beszèlsz franciàul,flamandul,ing bank,bnp paribas,cofidis....
@christophe: sem az összeg nagyságrendjében, futamidejében, sem a finanszírozott projekt tartalmában nem azonos kockázatú dolgok az autóhiteled meg egy zöldmezős atomerőmű beruházás. 4-5% közötti tőkeköltségű finanszírozás egy ipari beruházásnál nem rossz. A Horn kormány idején elprivatizált közműcégeknél a cég lakossági üzletágában lekötött tőkére vetített garantált hozam 8% volt.
@őrkutya2: 3%-os aza három havi kincstárjegy. 15 éves államkötvény meg 6,75%-on ment legutóbb. Tehát nagyon nem mindegy a futamidő.
@CSENDES: Atomcsapás, atomkatasztrófa. Ma korán végeztek a btk-n?
vègre,egy èrtheto vilàgos magyaràzat,koszonet èrte!
@zobod: Neked szolt :-)
vègre,egy èrtheto vilàgos magyaràzat,koszonet èrte!
@Kerek négyszög: Tagadhatatlan szakértelem és energiaklub egy mondatban, tagadás nélkül? Röhög a vakbelem. Attól nem lesz szakértő, hogy 10 éve ugyan az a hobbija.
Ebben a kovácsmaskarában (ami egyébként az avatarom) jól tükröződik, hogy micsoda elmebeteg, sunyi, számító képe van ennek a csaló, hazug hatalommániás köcsögnek!
@gabuscica: az olajgate-et miért nem tettétek nyilvánossá? ;)..es vajon a csuti cigany mert nem teszi?Megtehette volna,nem?Apropo,ugynoktorveny,miert is nincs?Csak nem fosik a csuti cigany es a tarsai hogy kiderul a multjuk?
@gabuscica: Amugy a pinter volt benne nyakig.Azert.
@Sírköves Slomó:
12 mois842,52 EUR/mois2,05%2,05%10.110,24 EUR
24 mois425,53 EUR/mois2,05%2,05%10.212,72 EUR
36 mois286,56 EUR/mois2,05%2,05%10.316,16 EUR
48 mois217,08 EUR/mois2,05%2,05%10.419,84 EUR
mois=honap 10ezer euro a hitelosszeg. ing.be
@Dr.Bio74:

2009-ben a Fidesz és MSZP egyként szavazta meg a Paksi atomerőmű bővítését.

Aki segget csinált a szájából az az MSZP és csicskáik.

Gyurcsány több tízmilliót kapott pl Pakstól, hogy népszerűsítse az atomenergiát, és Paksot.

Megdolgozik a pénzéért !

Józsa meg 6 milliárdra húzta le az adófizetőket Palson keresztül. Azóta mióta nem kap a semmiért pénzt, azonnal atomellenes lett ő is !
@gabuscica: Orbán annyi hitelhez jut 3%-on, amennyihez csak akar....Hulye.Meg Putyin is tobbert adja a csuti ciganynak,nem hallottad a varga csicskat?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A kurva anyád te hazug féreg!
Nem a bővítést szavazták meg 2009-ben hanem egy elvi határozatot, hogy foglalkozzanak-e egyáltalán az üggyel! Meddig hazudoztok még?

Te hazug állat, nekem itt ne trollkodj a blogokon a nap 24 órájában, mert totál elhülyülsz, érted! Annyid eszed sem lesz áprilisra, hogy érvényesen behúzd azt a kurva az X-t a gazdádnak, úgyhogy a saját érdekedben is állj már le!
@♔bаtyu♔: Na mi van kis buzi,te mindenbe beleugatsz?Kis fidesz-jobbik kocsog
@Sírköves Slomó: talàn koszonom,ha belinkelem mit kezdesz vele,tudsz franciàul,kitudod tolteni az adatlapot?
www.ing.be/fr/retail/pages/carloan-salesflow.aspx?simid=_q998JgpeRfI1UIc0AfF1xIrh51_Xfu2jMzco5
@christophe: nem az ING oldalán biztos csak bantu nyelven lehet kitölteni..:)

Nekem mondjuk 6% lett valahogy. www.ing.be/en/retail/pages/carloan-salesflow.aspx?simid=EWDDFHZyxrJDIPnIu6L%2Bv3cXNz6KJ7HemwW9oa
@Sírköves Slomó: Mondjuk azt gondoltam maagmtól is hogy a mocsadék belgák nem kapnak pénzt annyiért mint a németek.
@christophe: Ehhez azért már nagyon sérültnek kell lenni szellemileg..
@Sírköves Slomó: te nemcsak bunko vagy,hanem hulye is
12 months842,52 EUR/month2,05%2,05%10.110,24 EUR
24 months425,53 EUR/month2,05%2,05%10.212,72 EUR
36 months286,56 EUR/month2,05%2,05%10.316,16 EUR
48 months217,08 EUR/month2,05%2,05%10.419,84 EUR
Nos ha 10000 euro helyett 10316-t fizetsz vissza 3èv alatt az nem 6%,ugyhogy menj a helyedre,egyes.
@christophe: Gondolom ezt nem lehet linken reprodukálni, mert sajna nekem 3x ennyi lett a kamat.
@christophe: Vágom, új autóra van a tied, használtra az enyém.
@Sírköves Slomó: visszavonom a fenti negativ jelzoimet,sorry :-)
Valoban uj autora vonatkozik,a 2% kamat.
@christophe: Én is, bocsi.

Igazából nem hiszek a szememnek, tudtommal a nyugati eur-jelzálogkölcsönök is drágábbak szoktak lenni mint 2%. Az autó meg mindig drágább...gondoltam én.
lakàshitel 3-4%
szabadfelhasznàlàsu 6% korul
bankban nem èrdemes a pènzt tartani 1,5%korul ad.
ezèrt csodàlkoztam a Putyin fèle 5%-n,de elmagyaràztàk...
@sírjatok: "olvasd csak el, nagyon tanulságos!"

Ezért köszöntem meg. A jobboldalnak jellemzően ezek az érveik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Olvasni is tudsz, vagy értelmezési zavaraid vannak? Esetleg jólesik böfögni?

""""Az Országgyűlés elvi hozzájárulásának megadását követően elvégzendő előkészítési tevékenységek keretében vizsgálni kell különösen:

- a környezeti hatásokat, a 2025. utáni évekre vonatkozó fogyasztói igények várható alakulását, amely többek között figyelembe veszi a Kormány által tervezett energiatakarékossági-, energiahatékonyság-növelési programok,
valamint a megújuló energiaforrások intenzívebb felhasználásának hatásait,
- a szomszédos energiapiacok várható teljesítmény-helyzetét, és az ebből
eredő értékesítési lehetőségeket, valamint a határkeresztező kapacitások és az országhatárokon belüli hálózati rendszerek átviteli kapacitásának megfelelőségét, valamint
- az új atomerőművi kapacitáshoz szükséges rendszerszintű szabályozási, tartalék- és hálózatfejlesztési igényeket.

A fenti vizsgálatok elvégzése után célszerű meghatározni az új atomerőművi blokk(ok) pontos típusát, nagyságát és paramétereit, valamint a blokk(ok) kereskedelmi üzembe helyezésének időpontját.""""
@christophe: Nyilván nem érted hogy az itthoni hitelezési piacnak, amikor senki sem vesz fel hitelt, és egy nagy nemzetközi ügylet kamatának semmi köze egymáshoz.
@Nemzeti Dohányos: Bazzz... Most nem tuggya elővenni és odaadni vikinek, hanem finanszírozza az építés ütemében. Világos?
@röhögő: nyilvàn,ezèrt kèrdeztem,sot èrtetlenkedtem....
@félázsiai 2llkedő:

Most meg nagyban tiltakoznak ellene, mit nem értesz ezen?
Ez nem pálfordulás?!
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Most meg nagyban tiltakoznak ellene,"

Nem ellene tiltakoznak, hanem a diktatórikus rendszer ellen tiltakoznak.

Piktorod a nagytudású, szakember Némethnével kiszaladt Putyinka elvtárshoz, hogy építse mán fel azt a Paks 2-őt.

Egyszemélyben döntött.
@félázsiai 2llkedő: A tények makacs dolgok, nem érdekli őket a véleményed
@eßemfaßom meg áll:
No, most megnyugodtál, hogy ezt kiböfögted?
@félázsiai 2llkedő: Kis pötty vagy te ahhoz, hogy meg kellene bármilyen szájpukizásod után nyugodnia bárkinek.

Egy dologban viszont nagyon jó vagy, az untatásban.

halla (törölt) 2014.02.11. 21:59:13

Te nem értelmes vagy, hanem idióta ha azt hiszed,hogy az atomerőmű kell,és az az egyetlen megoldás.
@félázsiai 2llkedő: Itt diktatúra legutóbb a balfasz szemkilövető gyurcsány idejében volt.
@azbesztos: Mitől volt diktatúra?

Csak mellékesen megjegyezném, ha diktatúra lett volna, akkor most nem Piktorkád ülne a trónon.
"Holott az egész világ tudja, hogy a seggnyaló ballibek, csak azért sírnak, mert nem a szeretett MSZP-jük köti a szerződést."

Nem, kicsim, azért sírnak, mert 2 hónappal a választás előtt mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül le akarnak az emberek torkán nyomni egy kamatokkal együtt minimum 6000 milliárd forintra (azaz 20 milliárd euróra) rúgó hitelt, és aki ezzel kapcsolatban bármit kérdezni merészel, azt elküldik a francba.

Akinek ez tetszik, az csak egy kapitális ostoba barom lehet. Ezek szerint te is az vagy. Ne félj, nem vagy egyedül.
@DanielK: Az imádott balos elvtársaid persze megkérdeztek mindenkit amikor felvették az IMF hitelt ugye? Meg korábban a többi gigahitelnél is természetesen.
süti beállítások módosítása