Tolvajkergetők: igazságosztók vagy bűnözők?

2014.06.13. 07:30 volgyesikrisz

szarka.jpg

Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak találtam az időt arra, hogy megosszam a nézeteimet másokkal is. Véleményem szerint ez az oldal gyűlöletkeltő, önbíráskodó, személyiségi jogokat sértő.

Hibásnak tartom azt az elképzelést is, miszerint a bűnelkövetőkkel szemben minden eszköz megengedett, mert ha úgy harcolunk a bűnözés ellen, hogy eközben mi is bűncselekményt követünk el, megszűnik az erkölcsi alapunk az ítélkezésre, ami persze egyébként sem a mi feladatunk. A rend fenntartása alapvetően a rendőrség, az ítélethozatal pedig a bíróság dolga lenne.

A probléma ott kezdődik, hogy Magyarországon nagy bajok vannak az igazságszolgáltatással, ezért az áldozatok – sokszor joggal – úgy érzik, hogy a rendfenntartó erők nem képesek vagy nem akarják megoldani a problémájukat. Ez tényleg nagyon dühítő, de senkit nem jogosít fel arra, hogy olyan „igazságosztó” csoportokat hozzon létre, amelyek a jogszabályi keretek szélén táncolva és időnként átlépve azokat, érvényt szereznek az – általuk vélt – igazságnak.

„Az önbíráskodás egyértelműen deviáns viselkedés, de az önbíráskodók mentségére legyen mondva, hogy egy rendszerproblémára reagálnak. Az önbíráskodó csoportok megjelenése egy tünet, amely valamilyen társadalmi anomáliát jelez.” (Csepeli György szociológus, az ELTE oktatója)

Hallottam olyan állítást, hogy a Tolvajkergetők videóiban nincs önbíráskodás, ezért kerestem gyorsan egy konkrét példát. Ennél a videónál például nem önvédelemből, hanem támadásból került elő a gázpisztoly, majd megrugdosták az embert, végül a videós távozik, de előtte még látni, ahogy körbeveszik a csávót, és hallani a verekedés hangjait is.

Nem a rendőrséget hívták! Nem a másik fél támadott!

Az ügyben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás P. Tamás, híres és hírhedt bajkeverő ellen.

Mit kínál a Tolvajkergetők reality-showja?

Amikor egy ilyen történet kapcsán egy korábbról ismert személy neve felmerül, érdemes elgondolkozni azon, hogy mi lehet ennek az embernek az mozgatórugója:

– Boldog, békés, biztonságos országot akar?
– A rendőrséget akarja segíteni?
– Nagyobb hírnevet akar magának?
– Politikai céljai vannak?
– Vagy csak szereti a balhét?

P. Tamás korábbi szerepléseiből lehet következtetni arra, hogy mi a valódi célja ezeknek a szervezkedéseknek. Meggyőződésem, hogy nem a békés, boldog Magyarország megteremtése, hanem valami teljesen más. És ez igenis fontos kérdés, mert gyakran nem nézünk a felszín alá, nagyon sokszor megelégszünk azzal, hogy végre valaki kiszolgálja az igényünket, megteszi helyettünk, amit mindig is szeretettünk volna. Jelen esetben megbüntet valakit. Talán pont ezért is népszerűek azok a filmek, amelyekben a rend őre átlépi azokat a szabályokat, amik között dolgoznia kéne, vagy a főszereplő egy olyan igazságosztó, aki jól ellátja a bűnözők baját (Batmantől Eastwoodon keresztül Segalig sok ilyen van). Erre mindig is lesz igény. Mint a pornóra. De ott is vannak olyan dolgok, amit nem kell az életben megvalósítani.

A történetek nagy része nem véletlenül van videóformátumban. Közel hozza hozzánk az eseményt, részesei lehetünk, de valójában nem mocskoljuk be a kezünket, így mégis kimaradunk belőle.

Miközben nézzük ezt a reality-showt, nem egy mosóport akarnak eladni nekünk, hanem egy ideológiát juttatnak el a tudatalattinkba, és legkártékonyabb érzéseinket – mint a bosszúéhség és a gyűlölet – erősítik fel bennünk.

Miért kapcsolhatták le az oldalt?

Nem állítom, hogy a Tolvajkergetők minden esetben megszegték a törvényt, de az esetek többségében felmerül a másnak okozott jogsérelem gyanúja:

amikor fényképet, nevet, címet tesznek közzé olyan emberekről, akik – a közzétevők állításai szerint – különböző bűncselekményeket követtek el, személyiségi jogokat sért. Nem a bűnelkövetőket akarom védeni, de ha folyik a személy ellen eljárás, akkor ugyebár a rendvédelmi szervek végzik a munkájukat, így nincs szükség beavatkozásra és népítéletre. Ha nem, akkor pedig feljelentést kell tenni, bizonyítékokat lehet szerezni, illetve meg lehet védeni az áldozatot.

Az olyan posztokat, amelyekben közlik a 180 000 követővel, hogy egy személy éppen hol tartózkodik, nehéz másképp értelmezni, mint uszításnak. Gondolom mindenki ismeri azt a jogi tézist, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme:

„Senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg.”

(1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról, 7. §)

A fent leírt működésnek köszönhetően ez az oldal akárkit kikiálthat bűnözőnek, illetve bárkire ráuszíthat tömegeket, mert posztjainak valóságtartalmáról a többség nem is próbál meggyőződni. Erre nagyon jó példa, amikor az egyik képnél azt állították, hogy a képen szereplő férfi jelentette fel az oldalt.

És mi van akkor, ha feljelentették az oldalt? Ha az oldal nem sérti meg a Facebook szabályait, amit egyébként minden felhasználónak el kell fogadnia a használathoz, akkor semmi nem fog történni. Az oldal törlése viszont azt a benyomásomat erősíti, hogy a Tolvajkergetők nem a szabályoknak megfelelően működtek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr326296105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A modern Ruzsa Sanyi nem sokáig ugratta a
lovát.Egyébként a Jobbik gárdája is ezen
az elvi alapon nyugodott, vagy ennél előbbre járt ?
P. Tamás hasznossága abban áll, hogy felhívja a figyelmet az igazságszolgáltatás hibás működésére.

Természetesen vannak jogai a bűnözőknek, ez nem kérdés. De talán mégsem a bűnözők jogait kéne hangsúlyozni, amikor az áldozatok úgy érzik, hogy magukra hagyta őket az igazságszolgáltatás.
Szerintem a szerző nem érti. Ha maximálisan korrektül csinálnák, akkor a rendőrség hátradőlhetne, hogy de jó, valaki elvégzi helyettünk a munkánkat, minden rendben. Tehát nem érne el semmilyen változást.

Az által, hogy balhésan csinálják - választásra kényszerítik őket. Vagy őket csukják be, ami óriási erkölcsi felháborodást keltene, vagy tolerálják ezt az egészet, vagy összeszedik magukat, elvégzik a munkájukat rendesen és szükségtelenné teszik. Nyilván ez lenne a cél.

Ugyanis ne tévedjünk, itt nem valami utópiáról van szó, hogy valami vudumágia révén teremtsen a rendőrség tökéletes közbiztonságot. Az is elég lenne, ha annyit rászánnának, hogy két rendőrt, egy bringát, három nyomkövetőt és egy kamerát invesztálnának a zsaruk, hogy ugyanezt csinálják, máris feleslegessé válna az egész. Ahhoz, hogy kikényszerítsék ezt a döntést, kénytelenek feltűnést kelteni.

Amellett persze az is benne van, hogy Tomcat tényleg, hogy is mondjam, "ilyen típus", élvezi az ilyemit.
Remélem a cikk írójának soha nem lesz szüksége a magyar igazságszolgáltatásra, károsultként vagy sértettként.
Mert ha igen nagyon meg fog változni a véleménye.
Egyetértek a szerzővel, amikor azt írja:
A rend fenntartása alapvetően a rendőrség, az ítélethozatal pedig a bíróság dolga lenne.

Idézet Puzsér Róberttől (www.facebook.com/Robert.Puzser?fref=ts):

Ha már önbíráskodás: a facebook letiltotta a Tolvajkergetők oldalát, amit száznyolcvanezer felhasználó követett. Nem tudom, hogy Tomcatnek és társainak az akciói mennyire voltak törvényesek, de ennek eldöntése a rendőrségre meg az ügyészségre tartozik. Az, hogy egy multinacionális nagyvállalat korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, felszámol webes felületeket, nagyságrendekkel riasztóbb jelenség, mint az, hogy egy tulajdonjogi vita dulakodásba fullad.

A facebooknak a szólásszabadság, meg a számára nem csekély profitot termelő felhasználók biztonsága felett kéne őrködnie ahelyett, hogy önjelölt ügyészt és bírót játszik. Ha törvénysértő tartalmat talál valamelyik oldalon, akkor tegye a konkrét posztot elérhetetlenné, de se verőembereket ne küldjön, se profilokat ne töröljön!

A poszt alapján egy binliai kérdés jut eszembe: Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre?

A szerző egy videó néhány képe alapján ítéletet mond: Tomcat bűnös, ez az eset önbiráskodás, és nem jogos önvédelem volt.
Kinek mikor,szabad önbíráskodni? Hol vannak a határok?
Mivel az igazságosztás állami monopólium, tomcatnek marad a másik variáció.
Sajnos engem is lehúztak egy csalással. El is mentem feljelentést tenni, de felvilágosítottak, hogy míg az elkövetőt tucatnyi jog illeti meg, addig engem tucatnyi kötelesség, aminek idő és költségvonzata nagyságrendekkel nagyobb a kárnál. A feljelentéstől az anyagi kár visszatérítésének perre viteléig... Hát nem tettem feljelentést.
Ellenben őrzöm a nevét és címét és amíg élek nem fogom ezt neki meg nem történté tenni!
Bajok vannak az igazságszolgáltatással? Óriási bajok. Szinte csak baj. Az ellenem és családom ellen életem során elkövetett jóval több mint tíz komoly bűncselekmény tettesei közül egy sincs meg. A kárérték egy jó háromszobás Belvárosi lakás ára. Biztosításból visszajött egy garzon ára, Csepelen.
" Ennél a videónál például nem önvédelemből, hanem támadásból került elő a gázpisztoly, majd megrugdosták az embert,"

mármint szerinted az nem önvédelem, ha azon az ingatlanon ahol te tartózkodsz jogszerűen a jogszerűtlenül ott tartózkodó horda ki akar dobni akkor használod a teljesen legálisan tartott önvédelmi eszközt.
nu te is egy biztosan más rettegő fajtika vagy
Tomcat-ék pontosan azt csinálják, amit a libsiknek kellene csinálni a hozzájuk vágott Norvég alap millióiból.

Tesztelik a rendszert.

E helyett ezekből a százmilliókból TASZ, Bauer, Heller, LMP-s, volt SZDSZ-es arcok élnek meg királyi módon, miközben Tomcat-ékat basztatják.
@eßemfaßom meg áll: Eleve az a liberális hozzáállás hibás, hogy Tomcat jogszerűtlenül használta a gázpisztolyát, sőt eleve jogszerűtlenül volt ott.

A libsik itt is azt használják ki, hogy bár Tomcat leírása rengeteg emberhez eljutott, az ö hamis leírásuk a balliberális média segítségével még több emberhez el fog jutni, ezért ez lesz végső soron az igaz.

Ez a liberálisok kedvenc módszere.
@vvarga8124: Egyetértek.
Nem csípem Tomcaték stílusát, de el kell ismerni, hogy hasznos munkát végeznek a saját pénzükből és idejükből !
Rengeteg tolvaj elfogását segítették elő, és sok-sok tulaj visszakapta az ellopott tulajdonát !
@♔batyu♔:

Először is.
Tomcat nem volt ott jogszerűtlenül, mivel ő volt a jogos bérlője az ingatlannak mivel volt érvényes bérleti szerződése.
@Baldrick68: Épp ezt írom, olvasd el figyelmesen.
Pontosan az ilyen Rózsadombon felnőtt kis álliberális, életképtelen, apuci pénzéből élő, az igazi Magyarországot sosem látó kis bölcsész ficsúrok miatt, mint a cikk szerzője állunk itt ahol.
@turosretek: Ennek oka inkább a hamis liberális világ felépítése amit Sorosék a Norvég alapon keresztül támogatnak.

Abban a pillanatban, hogy ezt a TASZ-ost már nem fizetik, rögtön értelmessé válik. Ezt onnan is tudni, hogy ha nem így lenne, az összes libsi cigánytelepek mellé, cigányok lakta házakba költözne, hiszen nagyságrendekkel olcsóbb.

A Rózsadomb és már kiemelt helyek egyik, de igen fontos ismérve az, hogy nincsenek cigányok. Ezt (is) fizetik meg az ott lakók. Tehát az a libsi aki ott lakik, egyáltalán nem naív.
Aki nem tudja, mi a különbség a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás között, az talán előbb olvasson utána. A rendórség nem az igazságszolgáltatás része, az a baj pedig, ami miatt a tolvajkergetős sikeres, a rendőrséggel van. Lehet, hogy van baj az igazságszolgáltatással is, de ha a Mandiner Konteo-módszertanát követném, azt is mondhatnák, hogy a "baj van az igazságszolgáltatással" félmondat a FIDESZ narratívájába illik bele, akik egyrészt laszállították a bírák nyugdíjkorhatárát, másrészt sorozatosan szigorúbb ítéletet követelnek (meg a devizahitelesek megmentését) a bíróságoktól. Nem is beszélve a mondvacsinált Hagyó- Sukoró- és hasonló ügyekről, ahol néha megbukik a vád a bíróság előtt. Közhely, hogy a visszatartó erőnem a büntetés súlyossága, hanem a lebukás valószínűsége. És ezzel van a baj.
Magyarországon jogszolgáltatás van és nem igazságszolgáltatás...
"Senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg."

Ezt a jelentgető csoportnak is figyelembe kéne venni amikor náciznak, és háborús bűnösöknek/gyilkosoknak kiáltanak ki egyeseket, már tárgyalás előtt, sőt ha kimondják az ártatlanságát, utána is...

Egyébként én is mindenhonnan azt hallom, ha ebben az országban meglopnak, akkor soha nem lesz meg az elkövető, sem a lopott cucc, a rendőrségen pedig általában még meg is vannak sértőtve, hogy hogy mered te a "kis 0" ügyeiddel megzavarni a nyugalmukat.
@♔batyu♔: És ez hogyan sakkoztak ki te idióta...?
@♔batyu♔: Nem, nem azt írtad. Vagy lemaradt az idézőjel...
a blogíró rosszul látja: ő sem a szarházival foglalkozik, aki bűnözik...
Értem. Tehát nem az a bűnöző, aki illegálisan lakást foglal, vagy kerékpárt lop,drogot árul, embert öl, hanem aki elvégzi a rendőrség helyett a munkát, és megpróbálja a bűnözőt bíróság/rendőrség elé juttatni. Nem büntettek, hanem rendőkézre jutattak. Gratulálok öszintén! És az ilyeneknek van szavazati joguk. :-(
"az a baj pedig, ami miatt a tolvajkergetős sikeres, a rendőrséggel van."
Na, itt a lényeg! A piti tolvajt Debrecenben egyből sittre vágják, Bp. XI. kerületben meg soha..? Nem ugyanaz a rendőrség!
...meg persze nem ugyanaz a bíróság...
Aki szerint a Tolvajkergetők bűnözők, az vagy nagyon buta, vagy nagyon tiszteli a bűnözők jogait, vagy még sosem volt áldozat.
Lenyúl a sötétben egy biciklit,akkor milyen ártatlanság vélelme?
Há jááj biztosúr,a sötítben aszittem ázs enyééém!
Az egész ott lett elrontva, hogy hazánkban még a környező országokhoz képest is érthetetlenül szigorúak a fegyvertartást korlátozó szabályozás. Az önvédelem nem önbíráskodás, de a posztban annak van beállítva. Minden magyar állampolgárt megillet az önvédelemhez való jog, ahogy Rejtő megírta, a rendőrség ezt soha nem fogja tudni ellátni, viszont megfelelően hatékony eszközök nélkül az önvédelem csak elmélet marad. Ki kell egyenlíteni az erőviszonyokat erre megfelelő eszköz lehet pl. a szlovákiai szabályozás ami engedélyezi a sörétes fegyverek tartást, amivel akár egy átlagos fizikai kondícióban lévő állampolgár is képes megvédeni magát. A lényeg, hogy a bűnözőnek ne csak attól kelljen tartania, hogy pár éves börtönwelnessre utalják, hanem igenis legyen oka félteni az életét amikor más emberek életére tör.
Figyelemreméltó, hogy egészen addig nem volt jogsértő a Tolvajkergetők, amíg azt a Borbás nevű hódmezővásárhelyi bűnözőt nem keresték fel.
Akinek olyan jó kapcsolatai vannak a rendőrséggel, hogy azok rögtön teljes riadókészültségben kivonultak a BŰNÖZŐ védelmére!
Pedig mikor korábban a bűnöző megverette az általa elfoglalt ingatlan tulajdonosát, egy nénit, a rendőrök csak a fejüket vakargatták.

Ez teljesen jól jelképezi a mai hivatalos igazságszolgáltatást: ha engem kirabolnak, bántanak stb., a RENDŐR leszarja, de ha én felcseszem magam és jól pofon baszom a BŰNÖZŐT, akkor azonnal jujj, önbíráskodás, súlyos testi sértés, jujszegénybűnöző; és még jó, ha nem kapok rögtön tíz év letöltendőt (a rabló persze röhögve elsétál, majd valaki mással folytatja ugyanígy).

Ezek után csodálkozol, posztoló, azon a 180.000 lájkolón?? Mert én nem.
Nem bűnözők, hanem hősök!
Ez valami gyorsreagálású blog?
Talán normális törvények kellenének, nem ilyen P.Tamások. Sok túlértelmes hozzászólás.

Engedélyezzék a fegyvert: - nagy ötlet, onnantól kezdve, ha jönne a betörő és meglátná a háziakat egyből meg is ölné őket, erre készülne.

Ez önvédelem: - nagyszerű meglátás, erre hivatkozhatnának cigány és zsidó honfitársaink is az őket ért atrocitások miatt. Az nem tetszene az itt kommentelő agyas túl magyar többségnek.

Hősök. nem , nem az a hős aki sokad magával fegyverrel, felfegyverkezve megy oda ahol tudva tudja, hogy kisebb lesz az ellenállás , mint az ő erejük. Hősök azok akik tisztességesen élnek és nem álmagyarkodással fedezik kisebb erndűségi érzéseiket.

Normális törvények, értelmes, ütőképes , megfizetett rendőrség, független igazságszolgáltatás kell. Ehhz nem kellenek ilyen P. Tamások. Ezt már akkor is tudtam, mikor P. Tamás hősiesen megsértődött, mert felszólították, hogy gázfegyverrel nem tartózkodhat egy kiemelt nemzeti intézményben, nevesítve: az Országos Széchényi Könyvtárban. És ez már igen régi eset ...
Nem tudom azt az urat látogatták meg aki a saját anyját zárta ki a házából (és az anyja hívta rá a tolvajkergetőket), és jelenleg is 6 éves büntetését kellene töltenie?
Mindenesetre kívánok az őt szánoknak hasonló szomszédokat.
De gratulálok a rendszernek is ahol a bűnözésből jól meg lehet élni és a törvény a bűnözőket védi, ez egy jó ország lesz.
@NiFi: "hivatkozhatnának cigány és zsidó honfitársaink is az őket ért atrocitások miatt." az a gáz, hogy őket nem érik atrocitások, max szóbeli, és kitalált atrocitások... viszont a magyarokat érik, minden nap a fenti csoportok egyikétől...
Hat a baj nem csak a rendorseggel es birosaggal van, hanem a jogalkotassal elsosorban!!

Dova (törölt) 2014.06.14. 01:51:19

Milyen érdekes, hogy addig szinte senki sem volt hajlandó a Tolvajkergetők mozgalomról írni/publikálni, amíg tolvajokat adtunk rendőrkézre, a társadalom hasznára voltunk. (Facebook "népszerűség" 120 ezer közeli volt, ami már maga megért volna jó pár cikket, a valóvilág, édes élet és egyéb hasmenések mellett.)

Most a balhé kapcsán mindenképp jönnek csámcsogni a témán és kötelességének érzi a sok kretén, hogy holmi sajtóhírekre és egy-két videó részletből megmondja a frankót.
Papolnak itt is az ártatlanság vélelméről, de hirtelen ugyan erről már meg is feledkeznek ha azt Tomcatre kellene alkalmazni.
Akkor máris lehet önbíráskodó, csúnya rasszista, vagy éppen "cigány fajgyűlölő".
Nagyon álságos, izzadságszagú ez az egész.

Persze nem csinálni, nem megoldani, csak a billentyűt ütögetni, mást bírálni mindenképp könnyebb, mint előre mozdítani dolgaink menetét.
A magyar ballib oldal es megmondoembereik pont emiatt a bunozokkel szimpatizalo es a jogaikat jogos onhatalommal ervenyesito polgarok nacizasa, kopkodese miatt kerultek a tortenelem szemetdombjara.
Probalkoznak visszamaszni a hatalomba, de a regi beidegzodeseik folyton leleplezik oket. Persze a Fidesz is csak szavakban rendparti, Orsos vajda kozben kesztyus kezzel banik a bunozokkel, kellenek nekik a ciganyok szavazatai. Tobb figyelmet forditanak a nepnyuzasra es mutyizasra, mint a kormanyzasra.

@NiFi: hulye fegyverfobias fasz vagy
A fegyver mar most is a bunozok kezeben van, az engedelyezessel az eselyek egyenlitodnenek ki
Amelyik allam annyira nem bizik bennem, hogy fegyvertartasi, fegyverviselesi jogomat elismerje, abban az allamban en sem bizom. Egy ludtalpas rendor ormester vagy egy rendorsulibol frissen kikerult aktatologato rendorpicsa viselhet fegyvert, a tisztesseges polgar meg nem... Igazolt lovesz sportolo voltam korabban, egy ev alatt tobbet lottem, mint sok rendor egesz elete alatt.
Ugy erzem, hogy megerdemlem azt a jogot, ami egy szlovakot megillet. Semmivel nem vagyok rosszabb polgar egy szlovaknal, aki tarthat fegyvert.

A magyar videken a ciganyok mar most is kicsontoznak oregembereket par szaz forintert, megeroszakolnak 86 eves oregasszonyokat. A vadnyugat ehhez kepest kutyafasza volt.

"felszólították, hogy gázfegyverrel nem tartózkodhat egy kiemelt nemzeti intézményben, nevesítve: az Országos Széchényi Könyvtárban" - ez egy hulye szabaly. USA-ben sok allamban minden kozintezmenyben, akar a torvenyhozasban, city hallban is engedelyezett meg az open carry is. Mert ott nem fegyverfobiasok. Nem biztos, hogy a legelnyomobb szabalyozast kellene a magyaroknak atvenni. A magyar fegyvertartasi szabalyokat is a diktaturak idejen vittek el ilyen beteg iranyba, egy demokraciaban ilyen fasisztoid, fegyverfobias szabalyoknak nincs helye, csak hat a politikai elit magat nem demokratikusnak tartja, hanem a Kadar-rendszer orokosenek.

Aki a bunozoket vedi a tisztesseges polgarokkal szemben, az a szememben szarember.

Mar az is elorelepes lenne, ha a biztonsagi kamerak barhova felszerelhetok lennenek barki altal. Ahol most elek, minden sarkon van egy csomo kamera, boltokban, buszokon is rengeteg. Van halalbuntetes. En ezt alapvetonek tartom. Halalbuntetes egy demokratikus allamban garanciak mellett nem problema szamomra.
Drogkereskedelmet itt halallal buntetik. Ja es nincsenek ciganyok, ez is sokat dob a biztonsagerzetemen :)

A Tolvajkergetok jo sracok.

Semmi onbiraskodasrol nincs szo, jogos onhatalommal allunk itt szemben. Berlokent voltak ott, jogos onhatalmat gyakoroltak. A bunozot vedok Magyarorszagon elkepesztoen sokan vannak, ezt sehol mashol a vilagban nem tapasztaltam meg, pedig jartam mar par helyen. Erdekes modon ott ereztem magam a legnagyobb biztonsagban, ahol szabad volt a fegyvertartas es volt halalbuntetes. Biztos en vagyok a perverz. Ahol csak a bunozo tart fegyvert es legjobb esetben is par ev bortonhotelre szamithat, ott nekem nincs biztonsagerzetem.
Egy normalis orszagban a rendor megkoszonne a Tolvajkergetok segitseget. Nem igazsagot szolgaltatnak ok, hanem segitik rendorkezre juttatni a bunozoket. Az igazsagszolgaltatast utana a birosag vegzi, neha dobbenetes egyugyuseggel. De ez nem a Tolvajkergetok hibaja.
@Doberdo: Abszurd mese:
Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.
"legkártékonyabb érzéseinket – mint a bosszúéhség és a gyűlölet – erősítik fel bennünk" - ez valami finomkodo, kereszteny faszsag. Olyanok irnak ilyeneket, akik a faszt is szalvetaval fogjak meg. A bosszu, gyulolet teljesen termeszetes erzesek. Ezt par vallas, emberellenes ideologia (keresztenyseg) el akarja nyomni, de attol meg termeszetes dolgok. A tarsadalomban is megvan a buntetojog, buntetes azon szerepe, hogy bosszut alljon az elkoveton. Az egy hazugsag, hogy kizarolag a bunozo megjavitasa a buntetes celja. A tarsadalom vedelme, a tovabbi bunelkovetes kizarasa, elkulonites, bosszu es megtorlas ugyanigy resze kell, hogy legyen a buntetes celjanak. Kulonben az emberek elegedetlenek lesznek a buntetesekkel es a bosszut sajat kezukbe veszik.
A halalbuntetest pl a buddhistak is tamogatjak, az orszag, ahol elek reszben buddhista is, van halalbuntetes es teljesen demokratikus keretek kozt alkalmazva jol mukodik.
Diktaturaban a sima bortonbuntetes is lehet elnyomas eszkoze es elfogadhatatlan, demokraciaban pedig a halalbuntetest is elfogadhatatlannak tartom.

A jogos onhatalom meg minden civilizalt orszagban megengedett. Ez nem azonos a jogos vedelemmel de plane nem azonos az onbiraskodassal.
A jogos onhatalmat a romaiak is elismertek, mint az igenyervenyesites eszkozet.
"Diktaturaban a sima bortonbuntetes is lehet elnyomas eszkoze es elfogadhatatlan, demokraciaban pedig a halalbuntetest is elfogadhatatlannak tartom" - helyesen: demokraciaban pedig a halalbuntetest is elfogadhatonak tartom.
Minden csak a torvenyes keretek es garanciak kerdese. Valamiert Nyugat-Europa azt hiszi, hogy attol lesz civilizalt, ha nem alkalmaz halalbuntetest. Ez hulyeseg. Az USA meg Japan is civilizalt, demokratikus. de fenntartjak a halalbuntetest.
@Szúrófény: A tegnapi 5.28-ra. Tanulságos
történet és ezzel indokolható a rendszerváltás ?
@Kuviklacz: A baj az, hogy a bűnözők már bevásárolták magukat a törvényhozásba, az igazságszolgáltatásba. Ha kell alaptörvényt módosítanak, nyomozásokat állítanak le, a tisztességes embereket meg lehetetlenné teszik, lejáratják, meghurcolják. És még mélységesen meg is sértődnek, ha a média megírja a piszkos ügyeiket, és persze tiszteletet követelnek.
"„Mi csupán egy biztonságos környezetet szeretnénk megteremteni, amit a gyermekeinkre és a következő generációkra örökíthetünk. A gyerekek nem értik, miért nem mehetnek ki az utcára, és miért nem játszhatnak többé a parkban” – panaszkodott a négygyermekes asszony, aki szintén tehetetlenséggel vádolta a rendőrséget. „A rendőrségnek keményebben kellene velük bánni, és azonnal cselekedni, máskülönben összecsapások lesznek itt, ahhoz hasonlatosak, mint amilyenek nyolc évvel ezelőtt voltak (bizonyos településeken), amikor irakiak, koszóvóiak és angolok estek egymásnak. Ezeknek az embereknek (a cigóknak) meg kellene tanulniuk tisztelni azt a helyet, ahol élnek, és meg kellene tanulniuk tisztelni azokat embereket, akik között élnek” – fogalmazta meg vágyait Elizabeth Boardman.

Az egyik dühös helyi lakos a meghallgatáson a rendőrség képviselőihez fordulva a következőket mondta: „Úgy érezzük, mintha Önök félnének a cigányoktól. Ami végzetes ránk nézve. Elveszítettük a bizalmat Önökben. Ez a mi falunk, itt az idő, hogy végre tegyenek már valamit.”
Egy másik lakó elmondta, hogy arra figyelmeztették, vegye le a foci vb alkalmából a házára kihelyezett angol zászlót, mert a lobogó miatt megtorlástól lehet tartani a romák részéről.
A rendőrség egyébként nem tétlenkedik: most éppen több rendőr is tanulja a roma nyelvet, hogy egy esetleges zavargás esetén megfelelően tudjanak kommunikálni a beilleszkedés bajnokaival. Sheffieldben pedig egy speciális rendőri egységet is létrehoztak, melynek feladata, hogy megakadályozza az összecsapásokat a többségében Szlovákiából érkezett cigányok és a tűrhetetlen viselkedésük miatt felháborodott helyi lakosok között. A rendőrség azt állítja, több intézkedést is foganatosítottak a feszültség csillapítása érdekében. Így például rendszeresen járőröznek az utcákon, és állandó rendőrőrs is működik a településen."
www.dailymail.co.uk/news/article-2656728/Angry-villagers-warn-riots-unless-police-act-Roma-Residents-say-law-hands-authorities-not-action-anti-social-behaviour.html
@vvarga8124: Nem lesz. A cikk szerzője egy roma fiatalember, aki 10-15 éve még heti rendszerességgel önbíraskodott.
A Tolvajkergetőknek az egész társadalom köszönettel tartozik, mert azt teszik meg társadalmi munkában, önkénteskén, a hatóságok, és ballibbant cigányeszközkezelők, elfogult PC média agressziója közepette, ami a magyar állam képtelen megtenni évtizedek óta: elkapja a bűnözőket, kergeti a tolvajokat.

Köszönet érte!
a legdurvabb nem is az, amit irtak, amikor onvedelmet gyakorolt tomcica, hanem ez: Tolvajkergetők II. 13.: Tigris a zsinagógában?
a fosatas, hiszen itt az igazsagszolgaltatast is atvettek a magyar jogallamtol :)))
Azért van jogi anomália,mert jogészek vezetik az országot.
Az önbíráskodós incidenst követően,most letesztelhetjük a friss "önvédelmi" törvényt.
Még a pecsét meg sem száradt rajta, és már itt ez az ügy,hogy a Tomcat lövöldözött.
Kíváncsi leszek a végére.Gondolom ti is.
A tolvajkergetok.hu-oldalon olvasható a közlemény a gázpisztolyos esetről. TC nem tűnik olyan gyereknek aki meggondolatlanul gázpisztollyal hadonászna mások házában hiszen tudná hogy az bűncselekmény. Ahogy a honlapon ki is derül ez sem az aminek látszik.

Legalább olvassa el mindenki egyszer ha már véleményt írt!

tolvajkergetok.hu/
Érdekes lenne látni, hogy amikor a jogvédőket szívatnák napi rendszerességgel a "kirekesztettek", milyen gyorsan vetnék le magukról a kötelezően felöltött "demokratikus" álcát. :)
@NiFi: NiFi bazd meg magad!!!
@SnoopDogg: Megtehetem. Ám attól még te maradsz egy seggtúró kis pöcs!
Akkor lesz rend, ha törvények közelíteni fognak az erkölcsi szabályokhoz.
A tolvajkergetők erkölcsi tartása legkevesebb megkérdőjelezhető! Nem csak üldözik, létre is hozzák a tolvajokat. A stílusuk meg szánalmas.
@NiFi: A tolvajok önmagukat hozzák létre. Mindenki hálás lehetne a Tolvajkergetőknek. Te is!
Végigolvastam a posztot, bár már a harmadik mondatnál a számat harapdáltam az idegességtől, megfogadtam hogy megpróbálok lehiggadni és leírom a véleményemet. Már megint egy bűnözőmentegető álszenteskedő iromány, homályos rasszistázással körítve, klasszikus recept alapján. A kötelező liberális tolerancia: akár végletekig való tűrése, tolerálása egy nyilvánvalóan elítélendő törvényellenes életmódnak, (a bűnözők személyiségi jogai, és hasonló baromságok) az se baj, ha közben törvénytisztelő emberek életminőségének, biztonságérzetének rovására tolerálunk. (persze általában azok a legtoleránsabbak, akik még soha nem, vagy csak biztonságos távolról szagolják a puskaport, és persze nem jelent számukra áldozathozatalt a dolog – aztán ha véletlenül mégiscsak befolyik a szar az elit negyed szépen nyírt gyepére, akkor megy a pislogás, és az értetlenkedés) Az ilyenek miatt nem bír eljutni a jajkiáltás magasra, mert mindig lesznek olyanok akik szerint minden rendben van, és jól van ez így ahogy van. Csináljunk szép világot gyerekek, de úgy hogy szegény bűnözőknek meg ne sérüljenek a jogai. Laboratóriumi körülmények között íródott jogszabályokat próbálnak átültetni a gyakorlatba. Nem működik. Nemcsak azért mert a cigánybűnöző nem ért belőle, hanem mert a rendőrség részéről mégcsak igény sincs a törvény érvényesítésre, ill. jól látszik, hogy nevezett problémás kissebbségi réteg felsőbb utasításra érinthetetlen. A rendörség olyan mint az elektromos áram, mindig a legkönnyebb utat választja, és jelen pillanatban az adófizető dolgozó réteg szabálysértési botlásait megtorolni a legegyszerűbb,legkifizetődőbb, és garantált siker, semmint bűnözők után nyomozni. Az egyszerű bűnözőt léprecsalni hosszú, nehéz, és kétesélyes meló, a fehérgalléros bűnözők vegzálása egy generálisan korrupt országban hamvában holt ötlet. Bizonyítani törvényeink szerint semmit sem lehet soha, tehát marad az arany középút: a közúti bírságolás, trafipax, térfigyelő kamerán pirosban parkolók sasolása, adófizetők botlásainak figyelése, kíméletlen retorziója, szörnyű de ezen a primitív szinten van a rendőrség. Az egyszeri honpolgár amikor rendőrt lát, nem tiszteletet, és biztonságérzetet érez, hanem liftezik a gyomra, és azon kezd járni az agya, vajon mikor járt le az EÜ dobozon a szavatossági dátum. Amikor az egyszerű ember vagyontárgyait ellopják, már szinte tudja, bejelentést sem érdemes tenni, mert minek. A tárgyak nem lesznek meg, éppúgy ahogy a tettesek sem. És akkor néhány költői kérdés: Szerinted normális az, hogy léteznek magyarországon olyan zónák ahová még a rendőrök is félnek bemenni? Szerinted normális az, hogy a törvény az önkényes lakásfoglalót jobban védi, mint a lakás tulajdonosát? Szerinted normális az, ha egy politikusról kiderül hogy milliárdjai vannak, amivel nem tud elszámolni, (hogyan is tudna) de mivel érinthetetlen, ezért el kell viselni ? És itt folytathatnám órákig a felsorolást. Szerinted konzerválni ezt az állapotot normális? Az önbíráskodás egy társadalmi felkiáltójel: Jelzi, hogy az erkölcsi igazság, és a törvényeink köszönőviszonyban sincsenek egymással. Jelzi, hogy az emberek elhagyatva érzik magukat a problémáikkal. Jelzi, hogy nincs közbiztonság, és nincs erős igazságos központi rendvédelmi szerv, amire számíthatnának. Röviden: jelzi az IGAZSÁG hiányát.
bang... nem csak, hogy védi a bűnözőket a "politikus úr", de mintha már ítéletet is mondott volna...

hát haver, ezt rendesen benézted, a politikuslét rontja a tisztánlátást!

444.hu/2015/11/02/a-birosag-szerint-a-tolvajkergetok-nem-kovettek-el-buncselekmenyt-amikor-hodmezovasarhelyen-riasztopisztollyal-arcon-lottek-egy-ferfit

hopszi
Teljesen véletlenül találtam ár erre a blogra, jogszabályi szöveget keresetem.
Nos kedves főokos!
Szokás szerint a magát nagyműveltségűnek és széleslátókorűnek kikiáltókról kiderül-szokás szerint - hogy max akkor lenne széleslátókörű ha a viccben szereplő szadista kitágítaná kötőtűvel.....
Múlt héten kaptam meg határozatot arról hogy megszűnt ellenünk az eljárás és most tessék megkapaszkodni kedves blogoló:
BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN. Pont.Nincs de , meg ha , meg izé, meg szerintem, tudom jó lenne, de akkor sincs.
Az általatok annyit ajnározott független Magyar bíróság szerint az eljárásunk teljesen jogszerű volt.Ez tartott kb egy évig kideríteni.
Elárulom , mi kb 1,5 hét alatt terveztük meg az akciót.Kezdve azzal hogy Benyhéné összes iratanyagát átnéztük.Pl a jogerős bírósági végzést amivel 3 évig nem tudta kilakoltatni Borbásékat a lakásából 2 db - sztem korrupt- végrehajtóval se.
Talán a mélyen humánus és cociálisan annyira megértő személyek talán néha sírhatnának egy 50 feletti törékeny asszonyért is aki 60 éves korához közel saját családjában kénytelen megélni a folymatos agressziót.....
Érdekes őt úgy látszik csak mi sajnáltuk meg.
Az meg hogy mi látszik a videón meg mi nem , mit hallani meg mit nem.Drága komám, én voltam az aki azt vallotta hogy a Borbás előbb emelte a kezét mint ahogy TC felemelte a pisztolyt...Tudod miért?
MERT ÚGY VOLT BZMEG'... de okos itt mindeki a képernyő mellől.
TC egyetlen bűne hogy nem várta meg hogy pofán is verjék.
Sajnos az idióta hazai bírói gyakorlat csak akkor értelmez támadásként valamit ha az embert már szarrá verték a földön.
"Elment a kamera és hallottam hogy még verik"
Barátom, 8 napon belül gyógyult az a bűnöző fasz, stukkerrel együtt...Ott voltam láttam.Saját lábán beszállt a mentőbe, egy óra múlva saját lábán jött vissza.De annyira hogy este amikor elindultuk haza a rohamrendőrök gyűrűjében, ez a fasz odatelefonált vagy 12 cigányt autókkal, akik nem kicsit döbbentek meg amikor meglátták a sok rendőrt.Naná, hogy utána már ők se voltak annyira bátrak.Lefittyedt szájacskával bámulásztak kifelé a kis autókáikból....Ez a barom meg ott vergődött a rendőrsorfal mögött csak ők baszták kiengedni....Ennyi ész. Mit gondolt ha balhé lesz vele mit csinál a rohamrendőrség?
ÖNBÍRÁSKODÁS????!!!!
Drága gyermek, előbb olvasd már át a vádiratokat az összes ügyünkben.
A Tolvajekrgetőket egyszer se próbálta a hatóság megvádoni önbíráskodással.....Graázdaság az volt de őnbíráskodás???Az sose.Szar mi?
Hát ilyen amikor valaki tájékoztalan, de okosnak gondolja magát.
Miért mondom?
Mert egy okos előbb utána nézett volna.De te nem tetted. Tehát még lusta is vagy.Akkor meg kár volt az időt gépelésre vesztegetni.
Az egész blogod szokásos jogvédős halandzsa ál jogi meg ál tudományos szövegbe csomagolva arról hogy nem bírsz valakit,és nem tetszik valaki.
Mi nem futjuk meg ez kört simán megmondjuk az illetőnek hogy egy barom.Sztem átvehetnék a jogvédős felfogásúak .Telejesen feleslegesen fárazstanak ennyi áltudományos halanzsa megcáfolásával.
Ismétlem: BŰNCSELEKMÉNY HÁNYÁBAN!
Nem úgy mint szegény 2006 os okoska vezetők esetében elévüléssel, meg bizonyíték hiányában akér a maffiózóknál, meg azért mert van egy kazal éhező pulyénk és így kinnmaradhatunk a börtönből.Nincs bűncselkemény.Semmilyen.
A rossz hírem tehát az hogy a videón egy teljesen jogszerű eljárás látható:

www.youtube.com/watch?v=d1Z2YTGN_I8
A korrekt tájékoztatás kedvéért!

A bíróság kimondta, hogy a posztban szereplő esetek jogszerűek voltak.
www.youtube.com/watch?v=AO1ZE5TJnMI

Ezzel együtt felhívnám a sok szakértő figyelmét arra, hogy ez egy vélemény poszt, jogi állításokat (pont az ártatlanság vélelme miatt) nem tartalmaz.

Ezzel együtt továbbra is úgy gondolom, hogy ezeket az ügyeket a rendőrségnek kell (kéne) megoldania.
@Zatyi József: Hangvételedből egyértelműen lejön, hogy egyáltalán nem vagy agresszív! :D
@volgyesikrisz: De nem oldja meg.
Milyen az például,amikor egy lakásárverésre csak a lakásmaffiózó meg a bandája jön el?!
Kedves hivatalok,hatóságok.
@volgyesikrisz:
Majd meglátom TE mennyire leszel agresszív ha 3 évig körbedobálnak annyi vaskereszttel amiből kijön a komplett Bismarck és Tirpitz csatahajó, mindezt úgy hogy a sok károgó :
1 Zéró jogi ismeretekkel
2 Zéró ugyismerttel
3 Zéró gyakorlati rálátással
Csesztet, miközben te hetente viszed vásárra bőröd olyanokért akiket egy hete még nem is tudtad hogy él valahol.
Ingyen saját költségedre , saját pénzeden néha még köszönetet se kapva attól akin segítettél véded azt a törvényes rendet amit elvileg minden állampolgárnak kötelessége lenne minimum betartani.És közben vegzálnak a hatóságok , órákat ülsz hajnalonként a rendőrségi várókban,a civil társadalmat meg szélhámos hangulatkeltők próbálják hangolni jól irányzott hazugságokkal.
Önbíráskodás tipikus példa. Aki mutat egy TK-s ügyet ahol önbíráskodás volt a vád akár az ügyészség, akár a rendőrségi gyanúsítás, akár a bíróság által annak becsókolok...Akkor honnan lett ez véve?
A rosszindultaból onnan. Utálom őket, meg nácifasisztarasszsista na akkor verem a billentyűket. És megteheti mert megvédik szintén szélhámos "jogvédők".
A mai napig jönnek levelek, hogy balhé van itt jöhetnétek ide is.És tudod miért? Mert sünség nem oldja meg azért.
Amikor olyanokat írsz hogy de akkor is rendőrségnek kellene megoldani ezeket az ügyeket, akkor olyan messze vagy még a jó kérdések feltételétől is , nem hogy megoldástól mint a Hubble telszkóp a Plútótol kb....Mi SOHA NEM JÖVÜNK LÉTRE HA A SÜNÖK TESZIK A DOLGUKAT.Nagybetűbel, ennyi.Maguk az alacsony beosztású rendőrök panaszkodtak nekünk arra hogy képtelenség a munkájukat jól és hatékonyan végezni....Jogot akartok védeni? Nosza rajta,ganézzátok ki a rendőrségi munka dadogósaságának az okait...Mi megtettetük azt a részt mi szerint ezeket az ügyeket nem lehet elintézni.
Látható a videóinkon mennyire nem lehet. Pár lelkes amatőr némi pénzmag, és ráfordított idő és másfél év alatt úgy felvertük a használt bringák árát, hogy volt év amikor jóformán senki se akart Bp-en bringát lopni. Debrecenben a mai napig ez az állás.Töretlenül kb 2 éve...akkor eddig mi volt az akadálya hogy ezeket az ügyeket felgöngyölítsék? És miért az az utat választotta pl a kormányzat a 2-ik évadtól, hogy felemelte a nagy értékre elkövetett bűncselekmények értékhatárát 200-ról 500 ezer ft ra?
Menj kérdezd meg Navracsics Tibortól ő terjesztette be a törvényt....De semmi összefüggés ugye....
@Zatyi József: Nekem ne panaszkodj! Én nem kértelek, hogy ezt tedd! Te magad választottad, a te utad, de lehet másképp is: békében, nyugiban. :)
@volgyesikrisz: Amíg nem téged ér baj,könnyen mosolyogsz...
Aztán majd kérheted a csúnya náczikok segítségét!
süti beállítások módosítása