Miért szavazz a Fideszre?

2010.04.05. 08:00 SeppiSchluiferer

Ezen a héten annyira pozitívak leszünk, hogy az már szinte fájni fog nekünk. Minden nap érvelni fogunk egy párt mellett. Minden nap más párt bérence leszünk. Döntened úgyis Neked kell.

Akinek kicsi a fasza, az ne akarjon ugrálni – álljon a nagyfiúk mellé. Őnekik így például kifejezetten ajánljuk a Fideszt, és azt is, hogy hangosan hirdessék környezetükben: ők bizony a győztessel vannak. Mert így Orbán dicsfényéből – majdnem azt írtuk, hogy giccsfényéből – rájuk is süthet egy kicsike. De azért vannak ám más érvek is a Fidesz mellett. Például, hogy úgyis ők győznek – akkor meg minek voltaképp lúzerekre szavazni? Elvégre minden más voks legfeljebb az ellenzék erejét növelheti – de hát minek ide ellenzék, ha olyan kormányfőnk lehet, mint Orbán Viktor? 

Nem vagyunk mi cinikusak, kérem. Igen, Orbán Viktor és pártja megérdemelten fogja megnyerni a választást. Elvégre másnak nincs programja, nincs ötlete, nincsenek emberei. Jó, épp a Fidesz az a párt, amely nem hajlandó szólni a programjáról, az ötleteiről és az embereiről – de senkit se tévesszen ez meg. A Fideszben nem tökhülyék dolgoznak: ők is tudják, hogy hatalomra fognak kerülni. Tudják már ezt egy jó ideje, így a különféle háttérintézményeikben, pszeudo-elemző központjaikban évek óta dolgoznak a programon. Így nyugodjunk meg: hiába lobogtat a Fideszen kívül minden párt valami programot, igazi és megvalósítható programja minden bizonnyal csak a Fidesznek van. A többiek ugyanis az esélytelenek nyugalmával azt nyomtatgathatnak ki, amit akarnak, amit nem szégyellnek – és hát a magyar politikusokra nem éppen a szégyenérzet, a mértéktartás a legjellemzőbb tulajdonság.

A Jobbik, az MSZP, az LMP, az MDF azt lobogtat, amit akar: mert ők is tudják, hogy szart sem ér egyetlen szavuk, hiszen úgyis ellenzékbe kerülnek, ott pedig elég ugatni (ld. elmúlt nyolc év).

Így programja csak a Fidesznek van. Emberei is akadnak hozzá, nyugodjunk meg. A Fidesz mint győztes erő sokakat vonz: igen, hülyéket is, de okosakat is. És a Fidesz lesz annyira okos, hogy az okosokat fogja döntő pozíciókba ültetni.

Persze az okosság még nem minden. Sokféleképp lehetünk okosak. Egy antiglobalista közgazdász ugyanúgy lehet okos, mint egy neoliberális. A kérdés csak az, hogy a Fidesz miképp lesz okos.

Szerintünk a Fidesz okosan lesz okos: azaz nem fog elköteleződni egyetlen ideológia mellett sem, s még a köreikben egyébként felettébb terjedő neokonzervatív erőknek sem fog teljhatalmat adni. Két okból sem kell tartani egy totális neokon letámadástól: egyrészről a Fidesz háttérintézménye, a Századvég az erős államot propagálja – és valószínűleg több szavuk lesz a századvégeseknek a Fidesz-kormánypolitikában, mint a mindenféle, már-már szektás konokságú, főleg fiatal fideszes értelmiségiekből verbuválódott neokon galerinek –, másrészről a Fidesz értelmiségi holdudvarában még mindig kisebbségben vannak a piaci fundamentalisták. Sőt, egyáltalán nem hisszük, hogy például egy Balázs Zoltánnak bármi szava lenne Orbán Viktor környezetében. A Viktor okosgyerek – pragmatikus alapon ellavírozgat ő.

A nagy kérdés persze, hogy miből. Mert szar sincs a közszéfben, ráadásul – voltaképp teljességgel elveszítve szuverenitásunkat – függünk az IMF-től. Ilyen körülmények között nem lesz adócsökkentés, nem lesznek nagy ívek – csak kis kanyarocskák. A nép viszont nagy íveket akar – és ha nem kapja meg, tán őszre már új jelszó lesz a pesti utcákon: „viktortakaroggy”.

Ez persze tán éppen amellett érv, hogy adjunk kétharmadot az új kormánynak. Mert tényleg Csak a Fidesz! Úgyis ők fognak kormányozni – akkor már miért ne tehessék mindezt kényelmesen, biztosan? Az nem csak nekik, de az országnak is jó, ha nem kell minden egyes tervezetet végigverni valamennyi idióta párton.

Magyarország szarban van. Nem nagy parlamenti vitákra, nem sokszínű parlamentre – hanem biztos kézre van szüksége. Mivel a Fideszén kívül más kéz nem is látszik – a komolyan vehető alternatívák hiánya okán mondjuk: SZAVAZZ A FIDESZRE!

 

Holnap elmondjuk, miért szavazz az MSZP-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr461893874

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.05. 12:20:49

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Remélem, azok is nem zsidók ;-).djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban nem hagyott nyugodni, ezé...

Trackback: MSZP szavazó lettem?! 2010.04.05. 09:28:44

Már tényleg mindjárt itt van a választás időpontja, és remélhetőleg április 11.-én tiszta víz kerül a pohárba. (Nagy valószínűséggel a Fidesz elsöprő győzelmet arat, és az igazi kérdés az lesz, hogy Orbán Viktor és pártja megtudja e szerezni a kétharma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úgyis a Jobbik nyer!:-)
Ez biztos vicces lenne ha nem lenne ilyen rossz hangulatom ma, de azért valahol rossz vicc :(
Biztos kézre van szükség? Mármint arra a kézre amelyik a háta mögött a fél országgal könnyedén elzavarta a hazug, csaló, töketlen mszp kormányt gyurcsánnyal együtt? Amelyik idióta ultimátumok és vekkerek, végeláthatatlan szócséplések és együtt mozdulások helyett pár sztrájkkal sarokba szorította őket felelős ellenzékként, az ország érdekeit szeme előtt tartva?
Én addig engedném be a szart az elsőemeleti ablakokon szippantós kocsival, míg már ott is kezd kifolyik,akkor kinyittatnám a ki-bejáratokat,és akkor lehetne látni ,mi is folyik a parlamentben.
:-)

(Amúgy az erős állam =/= nagy állam gyakran emlegetett közhely, fura, hogy nem hallottatok róla... De hogy a Fideszben nem vették át a hatalmat a "neokonok", az ettől még természetesen igaz - különben Orbán sem "új világrendezne" annyit.)
Mindenki úgy fosik ettől a 2/3-adtól, mintha még nem lett volna párt, akiknek ez összejött a múltban, s lám; akkor sem volt kataklizma. Más kérdés, hogy amúgy sem lesz meg, hisz van már jobboldalt, aki nem fél fűt-fát, mesét habbal, cukormázzal ígérni...
Ezt a választást nem a fidesz fogja megnyerni, hanem az mszp fogja elveszíteni.

Eddig még nem volt nálunk példa arra, hogy valakire azért szavaztak volna, mert tudtuk, hogy jobban csinálja majd, mint az eddigiek.

A mostani kormányzat bukik, mert azt már tudjuk, hogy ők rosszul csinálták, de ez sajnos nem azt fogja jelenteni, hogy a fidesz jobban fogja csinálni. Ebben legfeljebb csak reménykedhetünk.
lehet sírni hogy a Fidesz fog nyerni. Tetszettek volna jobban kormányozni! ha 1 picit jobban fogják tisztelni a választópolgárokat mint a ballib oldal már megérte! mivel kicsi a pénzügyi mozgástér csodát nem fognak tenni ...
Hát most majd meglátjuk, mit csinál a Fidesz. Az ugyanis tény, hogy az elmúlt 8 évben NEM az ország javát akarta, csak a hatalmat. Az nem felelős ellenzékiség, hogy válogatás nélkül minden kormányintézkedésre és megszólalásra habzó szájjal üvöltjük, hogy ezek rohadt neolib-kommunista bűnözők, és hogy olyan nincs, hogy ne mi legyünk a hatalmon.

Félreértés ne essék: az MSZP-SZDSZ kormány nagyon béna volt, és sokan közülük korruptak is. De ettől én még rühellem az álszent, agresszív Fidesz-stílust.
@harmincas: "és sokan közülük korruptak is. "

Nem mondod... Az mszp? Neeeeeeeeeee. De azért rohadt fidesz, nem ? :D
Miért kell tartani a fidesz kétharmadától? Hát éppen elég ilyesztő megnyilvánulásuk volt már eddig is. A szocik megtettek mindent amit lehetett, ilyen elvetemült gáncsoskodó ellenzékkel ennyire futotta. Sajnos a magyar nagyon fogékony a populista demagógiára, ezt kihasználva tudott a fidesz idáig jutni. Kíváncsi vagyok, lesz-e annyira aktív a magyar társadalom, hogy ha a most is jobbra húzó igazságszolgáltatás elkezd leplezetlenül Orbánék alá dolgozni pl. a másként gondolkozó újságírók megfélemlítésével, ha az urambáttyám viszonyok elbúrjánzanak, ha az ideológiaia nyomás majd erősebb lesz, mint a rendszerváltás előtt akkor elindul-e valamilyen tiltakozó mozgalom össztársadalmi szinten.
Arra készül az ország, hogy megint szembeköpje magát...Jön a másik ÉHES párt, jön a másik klientúra, jönnek a beprogramozott ellentétek, jönnek az ellenzéki obstrukciók, jönnek a népszavazási kezdeményezések- a nép nevében, persze... (tudom, a felvázolt dolgok csak akétharmad elmaradása esetén lehetségesek, de legyen kétség: nem lesz 2/3, erről tesznek Szálasi Ferenc legjobb tanítványai...)és az ország megint elveszít 4 értékes évet. Nem baj, addigra megerősödik az egyetlen tényleg demokratikus, a demokráciát újra értelmező párt, az LMP, akik már most is 8-10%-ot fognak kapni. 4 év múlva meg 60%-ot.
:) Éljen a Fidesz Pintér Sándorral az Ország legnagyobb miffózójával az élen, jó helyen lesz a belügyminisztérium élén.
...de ne legyen kétség...
@harmincas: igen, szerintem is jobban tette volna a fidesz, ha olyan felelős, tisztességes ellenzéket alakít, mint az mszp 98-2002 köz... oh wait...
@harmincas: Meg jo, hogy elotte az MSZP/SZDSZ ellenzek milyen szimpatikusan es tanitanivaloan konstruktiv es egyuttmukodo volt.
Ebben az orszagban husz eve az megy, hogy amit a masik mond, az definitive csak rossz lehet, es aki egyet mer vele erteni, az nem tartozik tobbe kozenk, tovabba azt, hogy mi mit mondunk, a partvezetes hatarozza meg (nem ismeros ez korabbrol?). Mindegyik part ezt csinalja, csak az MSZP-nek van olyan vastag bor az arcan, hogy most ezt a Fidesz szemere vesse. Ettol a szamomra csak ok lesznek meg gusztustalanabbak.
@Joseph Adama: édesem... látod, ez a baj veletek. Annyira párt-seggnyalók vagytok, hogy nem vagytok képesek belátni: azért, mert az MSZP korrupt és béna, MÉG A FIDESZ IS LEHET UNDORÍTÓ. A kettő közt nincs logikus kapcsolat.
@harmincas: megjegyzés a saját kommentemhez: csak hogy tisztán lássunk: távolról sem vagyok Jobbik-fan... ellenkezőleg.
Most jön az emberek millióinak nagy átverése, mert a Fidesz ugyanaz a kabát mint az MSZP, csak kifordítva! Változás csak akkor remélhető, ha nem lesz meg a kétharmad, és az erős Jobbik ott fog állni a Fidesz sarkán, állandóan emlékeztetve őt az MSZP-től nyolc éven át követelt radikális adócsökkentésre, az ígért elszámoltatásra, a határon túli magyaroknak az állampolgárság megadására, a magyar föld megvédésére a külföldi felvásárlóktól, a multik megadóztatására, stb. Ha mindezektől a Fidesz visszatáncol, akkor felesleges "kifordítani a kabátot".
@harmincas: Ebben mondjuk igazad van. Csak az a baj, hogy most kettojuk alternativaja a Jobbik, toluk pedig Isten ovja Maria orszagat!
@piro: Jaj, ne viccelj már. Az MSZP ellenzékben nem fröcsögött hazaárulózást, akasztózást, a-haza-nem-lehet-ellenzékbenezést, stb. stb.
MIT IS CSINÁLT Orbán Viktor AZ ELMÚLT 8 évben????

Sértődötten kivonult párszor a szavazáskor az ülésteremből...

Ha én tenném meg ezt a munkahelyemen mi lenne??

Ezt miniszterelnöknek? Kösz nem.
@dakszli: Egesz pontosan a Fidesz mikor is igerte a multik megadoztatasat? Nehogy mar a Jobbik programjat akarjatok rajtuk szamonkerni.
@piro: Ebben meg neked van igazad. A Jobbik katasztrófa.
@légycsapó: Milyen ijesztő megnyilvánulása volt eddig a FIDESZ-nek? Hivatásos rettegő-e vagy?

Az, hogy végre eljárás indult néhány köztörvényes politikus ellen, az szerinted baj? MASZOPOS-e vagy?
húsvéthétfőn így elszaporodnak az elmebeteg mszp-fan kommentelők? ne itt éljétek ki a frusztrációt, a csúnya lányokat is meglocsolják előbb-utóbb!:)
@harmincas: A hazaarulozasra tortenetesen rosszul emlekszel, pl. Kunczeek tobbszor kivonultak az utcara tiltakozasul, amiert az "orbani diktatura megolte a sajtoszabadsagot". (A szep az volt benne, hogy ezt azokra a TV-kuratoriumokra hivatkozva tettek, amik az o partdelegaltjaik tavolmaradasa miatt nem tudtak osszeulni).
Egyebkent meg arrol nem Viktorek tehettek, hogy kisebb tamadasi feluletet adtak nekik. Hidd el, ha Viktortol pattant volna ki egy oszodi-jellegu beszed vagy ok lovettek volna szet meg zarnak kordonba tunteteseket, azert ment volna a palaver rendesen. Azt azert a koteles beszed kapcsan is bebizonyitottak, hogy nem nagyon hagynak kihasznalatlanul ok sem ilyesmit.
@remekelek64: "az ország megint elveszít 4 értékes évet"

Hát, ha folytatnánk az utóbbi 8-at, lehet, hogy 4 év múlva már interneted sem lenne. Ha figyelnél, azt is láthatnád, hogy az LMP még Thürmernél és a MASZOP-nál is durvább szocialista etetést nyomat.
@Shopping: Eléggé csalódott és fáradt szoci duma arról beszélni, hogy az ellenzék mit csinált 8 évig. Azért tartunk most itt, mert szar volt az ellenzék! Váltsuk le az ellenzéket!
@piro: A multik megadóztatása nélkül nem fogunk előre jutni, hiszen ma a GDP 25 %-a távozik adósságszolgálat és a multik profitjaként az országból. A Fidesz is folyamatosan ígérte a kis és középvállalatok azonos feltételek közé juttatását a multikkal, azaz a multik adó-kedvezményeinek a megvonását
@atomarc: Ez meglesz :) Az mszp elnyeri a az ellenzéki pozíciót a fidextől :D
@harmincas:

Persze, persze. Mert te itt épp nem pártsegget nyalsz. Teeeeeeeeeeeee, kis független. :)
@Nices: ha nem lesz annyi bunozes akkor mer nyerunk nem?

@harmincas: ??? Mivan???
Nem szavazok a fideszre,mert az utóbbi években együttműködött a háttérben sok mocskos dologban az elvtársakkal,aztán erre a korszakukra közösen fel tették a pontot a titoktörvény szigorításával.Ez igazából szavak nélkül elmond mindent a fideszről és ténykedéséről.Szép sunyiban együttműködött a komcsikkal,ők is kaptak a fazékból szépen.Persze beismerés,megtisztulási szándék nulla,a vezér soha nem hazudott,makulátlanul tiszta közöttük mindenki,mint a szűzhó.Ja,én meg most jöttem a 6-os villamossal egy másik világból,haha.Jelenleg nincs a parlamentben olyan párt,amelyik megérdemelné az emberektől,hogy rájuk szavazzanak.Sokszorosan,folyamatosan átvertek,megloptak minket,ezt nagyüzemi szinten tették,a bűntetés legkisebb kockázata nélkül,pofátlanul beleröhögnek arcunkba,"komoly" ígéretekkel etetnek minket,mint egy hülyegyereket.Most megjelent a Jobbik és ez a szarházi banda be van szarva,hú,most mi lesz,talán még a végén az emberek nagyobb része felébred és elzavar minket a húsosfazék mellől,netán még felelősségre vonás is lesz,börtönnel,ezt nem szeretnénk,gondolják.

Féljetek,szarháziak,van miért!Remélem velem együtt elegen szavaznak a Jobbikra,hogy végre megszabadulhassunk tőletek!
@dakszli: Ez kesz :)
Tehat ti meg mindig abban eltek, hogy az orszagban eloallitott erteknek az orszag hatarain szigoruan belul kell maradnia, kulonben ajjaj? :D Akkor zavarjatok el a multikat, de a magyar vallalkozonak is tiltsatok meg, hogy kulfoldon fektessen be, nehogy elhozzon az ottani GDP-bol akar egy fillert is, kulonben felborul az egyensuly :D
Amugy a megadoztatas es az adokedvezmeny eltorlese nem ugyanaz. Ez az egyik. A masik meg az, hogy az adokedvezmenyekkel egyutt is sokkal tobb adot es jarulekot fizetnek be a multik a magyar allamnak, mint a magyar vallakozoi reteg. Es ne hidd azt, hogy a magyar vallalkozo majd nem fog adot csalni, csak mert azt latja, hogy a multit is megadoztatod, mint ahogy az is hiu abrand, hogy az osszes munkahelyet, amit a multik miatt elvesztunk, majd benyeli a magyar vallalkozoi reteg.
Úgy látszik sokan locsolni mentek :D:D.Na mindegy. Egy szó mint száz, Egyenlőre nincs más lehetőség. Azonban ne legyen kétsége senkinek afelől hogy a FIDESZ tökéletesen tisztában van a győzelem nehézségeivel. Olyan feszült ez a helyzet hogy nem engedhetnek meg semmi baromságot maguknak,mert most fél vagy egy év alatt a támogatottságot simán le lehet vinni az MSZP szintjére.Vagyis komolyan neki kell fogni a rend csinálásnak. Nehogy most nekem azzal jöjjön bárki hogy ezt csak a jobbik tudná megtenni vagy az LMP, mert az nincs tisztában a lehetőségekkel. Értem pl a nemzetközi viszonyokat.Tévedés ha valaki azt hiszi hogy akár az EU vagy mások bele mennének Jobbikosok által elképzelt cselekedetekbe. Tehát akár tetszik akár nem egyenlőre nemzetközi elfogadásban és itthoni helyzetből, úgy néz ki most a FIDESZ-k van esélye arra hogy ki vakarjon bennünket a szarból. Ha elszúrják akkor lőttek nekik is, de nekünk is.
Lassan kiderül, hogy az elmúlt 8 évben is a Fidesz kormányzott és ők is halmozták fel az irdatlan adósságot.
Minimális intelligenciával átlátható ez a baromság, amit a szocik terjesztenek.
@harmincas: miert emlegették volna magukat ellenzékben?
@Krajcs: hol van ilyen? Mutasd :D

@agyvihar: igen, a választásokat mindig protest szavazókkal nyerték a pártok...

@piro: azert ég és föld a Fidesz mindent tagadó ellenzékisége és az MSZP kussoló ellenzékisége (98-2000 között).
@Tibike15: belőled úgy látszik hiányzik a minimális intelligencia :)
@ridegfarkas: Igazad van teljes mértékben, de ne izgasd fel magad, mert meglesz a várt eredmény.
Szerintem: Fidesz: 60% Jobbik: 25% MSZP: 15%
Adjom az Isten! Szebb Jövőt!
@ridegfarkas: Alapvetően igaz, amit írsz, csak sajnos a jobbikról is folyamatosan hallani olyan dolgokat, amik hasonló hozzáállást vetítenek előre, mint amit most látunk.
@harmincas: hülye vagy, ezt a dumát lendvaitól tanultad...
@torró: egyelőre, egyelőre, egyelőre 100-szor leírni.
@Shopping: mit csinált volna? nem ő volt kormányon, idióta...
@torró: így van. a Jobbiknak egy nagy gyenge pontja van az a gazdaság problematikája. Látni kell hogyha MOnak nem hiteleznek akkor könnyen vége lehet a táncnak! Újratárgyalás, meg a multik megadóztatása? ugyan már. EZ NEM REALITÁS basszus. bár úgy lenne! na ezért mindjárt valaki le fog zsidózni :D
Demján Sándor nem éppen jobboldali kötődéséről ismert, de érdemes meghallgatni amit 1-2 hete mondott idevágó témákban, mert nem beszél mellé és teljesen igaza van:

inforadio.hu/arena/3519/1/podcasting

Ez alapján bíztató, hogy a Fidesz és a VOSZ megállapodást kötöttek, és egyetértenek a szükséges gazdaságpolitikai irányban.
Persze lehet fikázni és cinikusnak lenni, de mindenképp ez a jó irány, és el is várom a Fidesztől, hogy ezt kövesse.
@bence87: el kellene fogadni, hogy nincs önálló hazai gazdaság, hanem világgazdaság van, amelynek a része a kis országunk, a kis népével, a gyenge és sebezhető valutájával. Ebben a világban kell megtalálni az ország helyét és nem faszságokat mantrázni, mint ahogy a Jobbik és az LMP teszi. Csak sajnos az ország 50%-a ezt felfogni sem tudja.
Szavazz Kövér Lászlóra, ex-MSZMPésre. Akinek a "kékfényes" Szabó László volt az irodavezetője! Akinek egy 1919-es kommunista haramia van a felmenői között. Szavazz Járaira és Martonyira, a volt MSZMP-tagokra! Szavazz a Soros-Alapítvány támogatottjaira, Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra, Sólyom Lászlóra! Szavazz Pintérre, az olajmafiára, Gergényi haverjára és üzlettársára!
Szavazz azokra, akik a Trianoni megemlékezésnél kivonulnak az Országgyűlésből! Szavazz bátor Viktorra, aki tudva, hogy a hallgatóságát megverik, páncélautóban menekült 2006 október 23-án! Szavazz az igazmondó Hírtv-re, Magyar NemzetHírlapra! A Strabagra, a Swietelsky-re, a Vegyépszerre, Széles Gáborra! Bayer Zsoltira A Kurír, a Népszabadság igazmondójára! Szavazz Csintalanra, Horn Gyula helyettesére!
...
@piro: Nem a multik elzavarásáról van szó, hanem a velük való olyan megállapodások megkötéséről, amelynek következtében nemcsak "Tesco-munkahelyek" jönnek létre, hanem olyanok is, ahol az ott dolgozó magyar emberek nem minimálbéresek, hanem tisztességesen meg is tudnak élni.
@Fittipaldi: Demján Sándor egészen jobboldali kötődésű, a FIdesz és a VOSZ közötti megállapodás pedig a munkaadók érdekeit nézi és nem a munkavállalókét.
kicsit izgultam..
azt hittem lesznek érvek a fidesz mellett, amiket megfontolhatok..
de vagy a cikkíró elkötelezett másfelé, vagy tényleg max a bulls#!t mehet a fideszről..
holnap meglátjuk..
@dakszli: a multi nem akar megállapodni, a multi a tőkét keresi, a legoptimálisabb befektetést. A ,,Tesco-munkahelyek'' meg kb. 40 ezer embernek adnak munkát és megélhetést (csak a Tesco + beszállítók)
@Kun András: faszt érdekel már 1919 meg az MSZMP, ne légy droid, én nem ezért nem szavazok a FIDESZ-re.
@Kun András: Ha ettől a díszes társaságtól várjuk a szebb jövőt, akkor várhatjuk...
@bleckdeck 2010.04.05. 09:44:59: a legnagyobb zsidók?
Nincs igaza azoknak akik a FIDESZ szemére vetik az elmúlt 8 évet.Számtalanszor hívták fel a figyelmet hogy rossz a gazdaság iránya. Rengeteg indítványt nyújtottak be amit a parlamenti többség elutasított.A kivonulást ne emlegessük mert csak akkor mentek ki ha Gyurcsány felszólalt. ugyanis ő nevezte a 2006-s vitában hazugnak a FIDESZ-t és valójában Ő ismerte be később /öszödi beszéd/ a valóságot.
bence87, csak az zsidózik akinek csak halvány sejtelmei vannak komoly dolgokról.És sajnos a legtöbb ember lusta arra hogy olyan műsorokat nézzen ahol gazdasági és politikai elemzők fejtik ki véleményeiket.Vagy talán ne adj isten olvasna!
repetitio mater studiorum est:
nem hiszem hogy van még egy ország, ahol nyilvánosan megmondanák,kire szavazz
@Dezsőke001: ez egyszerűen hülyeség, értelmetlen a munkaadók és munkavállalók között ilyen vonalat húzni.
Ez valóban teljes mértékben jobboldali gazdaságpolitika, és azoknak a munkaadóknak ÉS munkavállalóknak az érdekeit nézi, akik az ország számára értéket teremtő vállalkozásokban dolgoznak, amelyekért a külföldiek fizetnek, így pénzt hoznak az országba.

Azoknak az érdekeit viszont nagyon helyesen nem nézi, akik a magas állami újraelosztásban érdekeltek, akik ebből akarnak megélni, netán meggazdagodni.

Az mszp alatt ennek pont a fordítottját láttuk, az volt a könnyebb út, viszont majdnem csődbe vitte az országot.

Demjén pedig baromira nem volt jobboldali kötődésű korábban, most viszont az értelmes célok hozták össze a megállapodásukat.
Hiába szenvedtek szocik, van még 6 napotok aztán tünés vissza az ellenzékiségbe, ahol a maradék koncon való maradkodás remélhetőleg végleg felemészti ezt a kártékony társaságot és eltünnek a politikából örökre.
@Dezsőke001: Magyarországon ma az összes szuper és hipermarketet figyelembe véve, már több mint 1 millió ,,Tesco-munkahely'' van, azaz a munkaképes lakosság egynegyede már pénztáros, vagy polcfeltöltő segédmunkás, mégpedig ötödannyi munkabérért, mint az ugyanolyan nevű áruházban dolgozó németországi kollégája. Ráadásul ugyanazért a munkáért kap ötödannyi bért. Tehát csak ötödannyi járulékot tud befizetni, és ez nagyon hiányzik az eü- és a nyugdíjkasszából!
@torró: rengetek indítványt nyújtottak be, aminek a 80%-a (mondtam egy számot, lehet hogy csak 70, de lehet hogy 90..) arról szólt, hogy vissza a múltba, minden jó úgy ahogy volt, sőt lehetne több pénzt adni mindenre. MINDENRE. Ez aztán a konstruktív ellenzékiség. Ha Gyurcsány 2006-ban hazug volt, akkor a Fidesz az ígéretei alapján 3x hazugabb, ugye...
Demjánt meg a többit is elkell számoltatni,ha bizonyítani tudják az első milliótól a vagyonuk tisztességes gyarapodását, akkor nincs mitől félniük! Természetesen először a politikai elittel kell kezdenünk, de előtte megkell szereznünk a 2/3-ot a parlamentben, ami egyre kevésbé tűnik lehetetlennek, szebb jövőt!
@Kun András: "Az egyetem elvégzését követően pár hónapig az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt.[1] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjas.

1986. február-szeptember között az MSZMP KB Társadalompolitikai intézet munkatársa volt.

1988. novemberberében alakult MISZOT alelnöke lett (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa), a másik MISZOT alelnök Gyurcsány Ferenc volt." - Na, ez aztán egy igazán hiteles (Kövér) ember! Most jonnek a Fidesz fanok, hogy azután megvilágosult! Ja persze, mint a komcsik 89-ben... Vagy Morvai művésznő... Ugyan már, egyik sem jobb a másiknál, egy kutya mind!
Azt mondjátok, hogy az MSZP sem volt jobb ellenzék, mint a FIDESZ? Akkor ebből az következik, hogy ha ellenzékben ugyanúgy viselkednek, akkor kormányon is azonos viselkedési formát fognak követni? Gyönyörű jövő elé nézünk :)

(direkt nem írtam szép jövőt, nehogy valaki félre értse)
@Dezsőke001: "Ha Gyurcsány 2006-ban hazug volt, akkor a Fidesz az ígéretei alapján 3x hazugabb,"

Sőt 10-szer. Inkább mondjuk azt, hogy Vikor kényszerítette bele Fletót! Fletó csak jót akart.
De Viktor, meg a nép, meg a nácik, meg a párton belüli széthúzok, meg az ANYÁD PICSÁJA!

Tényleg 6 nap már csak ;)
@Fittipaldi: Demjén hónapok óta arról beszél (Figyelő, HVG interjúk), hogy a munkaadók milyen gazdaságpolitikát szeretnének. Beszél a munkaadói járulékok csökkentéséről, a KKV szektor támogatásáról, a kisebb adókról, a kisebb államról, stb..
Az van, hogy a jó gazdaság jó a munkaadónak és a munkavállalónak is, ennek az alapjait letette a Bajnai kormány, azonban nagy lesz a kísértés hogy szétbasszák, fellazítsák, mert a nép rázni fogja a kerítést: ,,De Viktor, megígérted!''... És ekkor dönteni kell majd, népszerűség vagy ésszerűség. Sajnos mindig az előbbi felé dőlt a Fidesz.
@dakszli: ezt mire alapozod?:) szerintem a tizede sincs.
@Joseph Adama: nem, ilyet nem mondott senki. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy öszödözni 2010-ben legalább annyira unalmas, mint MSZMP-zni a Fideszeseket...
@légycsapó: "ha a most is jobbra húzó igazságszolgáltatás elkezd leplezetlenül Orbánék alá dolgozni"

jobbra húzó igazságszolgáltatás az persze :DD sőt a média is jobbra húz mi? :DD
te biztos hű szoci vagy...
Kun András. Remélem Őn tisztelt uram a becsületesség az igazmondás bajnokaira a hazaszerető internacionalistákra a morál megtestesítőire fog ugye szavazni?Még mielőtt nekem ugrana közlöm Önnel hogy én is voltam közöttük még csukott szemű koromban. Csak közben kinyitottam a szemem és látni kezdtem!Az embernek tudni kell tanulságokat levonni és van lehetőség arra hogy változtasson azon amit helytelennek talál. Ha egy buszvezető látja hogy közeledik az árok felé talán elrántja kormányt ha úgy érzi helyesnek. Vagy nem?
@Dezsőke001: Neked lehet unalmas őszödözni . xD
@Dezsőke001: Gyurcsány Fletó nemrég ezegyszer igazat szólt:
- A Jobbik lesz a Fidesz "Ludas Matyija". De nem 3-szor, hanem 23-szor veri le a Fideszen a be nem váltott ígéreteket.
Nagyon helyes!
@harmincas: legyen undorító. De jobb egy undorító párt amivel az ország jövője a fejlődés, mint egy még undorítóbb párt amivel az ország jövője afganisztáni mintájú :)
@bigthereal:
1. idióta te vagy, ha ilyen hangnemben írsz!

2. nézzél már körül a világban. szerinted ezt megteszik/megtehetik pl. Németországban, Ausztriában az ellenzéki pártok?

Politikailag egyszerűen műveletlen vagy. Nem probléma, mivel még nálunk a demokrácia pár éve kezdődött. De akkor olvass utána, aztán írj baromságokat.

Méghogy, "mit csinált volna, hiszen ellenzékben volt?"

Jézusom, még ilyen embereknek szavazati jogot..
inkabb menjetek locsolkodni meg piros tojast festeni. faszomat már!
@Dezsőke001: Arra, hogy egy Tesco pénztáros kb. 70 ezret keres, Németországban pedig átszámítva 350 ezret. Ez egyötöd - ugyanazért a munkáért!
Még az sem olyan biztos, hogy a fidesznek meglesz a 2/3-ad. Sőt. Az az 50% sem olyan biztos. Sokan voltunk de nem elegen.
Nekem az eddigi parlamenti pártoknak nevezett politikai maffia leszerepelt. Az elmúlt 20 év ámokfutása teljesen leamortizálta kurvaországot.
Maradok a sörömnél...
@flippant: Legyen inkább Jobbik 67%, Fidesz 27 %, Mszp 6 %, és akkor valóban elindul a rendszerváltás, gőzerővel, megalkuvás, mutyizás nélkül!
@dakszli: én az 1 milliót kérdeztem, nem a fizetést
Mégis! Kire szavazzak másra mint a fideszre.. ???Ez nem függ a hancurléc méretétől!
@Dezsőke001: neked lehet, hogy középkor lesz...
@flippant: A sörrel is vigyázni kell, de az sokkal biztosabb és stabilabb (pláne ami "Reinheitsgebot" alapján készül), mint ezek a politikai genyák, mindegyik oldalon! A szavazásnál szavazzunk a SÖRRE!
De a kérdésem Dezsőke001nek, ha az igazság melletti kiállás a középkorba vezet, akkor inkább fogadjuk el a hazugságokat?
@dakszli: tudod az egyik szemem sír, a másik meg nevet.. Van bennem is annyi hazai gonoszság, hogy hátradőljek a parlamenti páholyban és röhögve nézzem, ahogy a Jobbik álomcsapata ekézi a Fideszt. Rohadtul megérdemlik az elmúlt 8 év után, hogy valakitől pepitában, de még keményebben visszakapják azt, amit ők adtak. De ez az én személyes szórakozásom, ettől még az országnak sokat fog ártani ez a bagázs, ezért jobb lenne ha eltakarodnának a tetves, náci édesanyjukba... Így valahogy.
Nekem 2006 október 1. előtt az EVA adóm 15% volt, ma 30%, azaz 100%-kal emelkedett az adóm 3 év és 3 hónap alatt! Meg lehetne-e ilyet csinálni Németországban, vagy Franciaországban? Ott elevenen megnyúznák a kormányt! - Epedve várom a Fidesznek a beígért radikális adócsökkentését!
@Dezsőke001: "a jó gazdaság jó a munkaadónak és a munkavállalónak is" - pontosan, ezért népszerűség és ésszerűség között sem lehet ilyen ellentétet kelteni.

Persze lesznek vesztesek: az ingyenélők, a bürokrata vízfej és azok a vállalkozók akik most is az állam zsíros csecsét szopják, így például az én zsebemből élnek, ahelyett, hogy valami értelmes és hasznos munkát végeznének dolgoznának. Többnyire ezek a jelenlegi mszp szavazók.
@dakszli:
1. A multi nem csak a Tescot jelenti. Es pl. az IT szektorban az ado- es jarulekbefizetesek nyolcvan szazaleka a multiktol szarmazik, mert ok teljes osszegen bejelentik az alkalmazottaikat (a magyar vallalkozo mindenkit bejelent minimalberen), es itt a magasabb fizetesek miatt eleg jelentos befizetesekrol is van szo.
2. Aki a Tescoban vagy McDonaldsban dolgozik minimalberert, az nem veletlenul teszi. Nyilvan nem talal jobb allast. Akinek tenylegesen nincs semmilyen vegzettsege, azaz csak betanitott ill. segedmunkas munkakorre alkalmas, annak a magyar vallalkozo sem fog tobbet fizetni. Akinek meg jobb vegzettsege van, az meg nem fog munkat talalni, ha emiatt tobbet kell neki fizetni.
Ez nem multi-nem multi kerdese. Osszessegeben a multik tobb embert alkalmaznak es tobb jarulekot es adot fizetnek be, mint a vallalkozok.
@wahrheit: ne legyél ovis, ez nem a színmagyarok meg a hazug árulók küzdelme. Egyrészt a Jobbikról is épp elég turpisság derült ki ahhoz, hogy ezt a szemellenzős gondolkodást kiűzze a fejekből, másrészt pedig úgy látszik neked még nem tanította meg az élet, hogy az éremnek mindig két oldala van.

Amit Te igazságnak gondolsz, más hazugságnak, ezért amit Te objektív tényként kezelsz, arról más azt gondolja hogy képtelenség.
@wahrheit: Erre leginkább Morvai Kriszta a garancia, aki a minap még SZDSZ-es miniszterjelölt volt...Nyikos pénzügyminiszter-jelölt, aki a kádár-rendszer ortodox kutatóbázisának a főnöke volt.. vagy a keszthelyi cigányokkal együtt szervezkedő ingatlanspekulánsra specializált ingatlanossal?? EZEK MÉG HATALOM OGY KÖZELÉBE SE KERÜLTEK ÉS MÁR MOST TELE VANNAK KÉTES ÜGYLETEKKEL..
Egyébként éljenek a Jobbikos pornólányok és meleg fiúk!
@torró: De az ugye nem baj, ha valaki utálta őket (coci-MSZMP, tehát a TE pártodat!) a rendszerváltás előtt is, soha nem volt párttag (89 előtt sem, azóta sem) és a Fideszt is utálja a pofátlan köpönyegforgatása miatt? Nem szeretem a cocikat ma sem, a jobbikos bagázs sem az én esetem, az LMP is (nagyon libsi) gyanús, a Madöf is kamugép... Attól még lehetek magyar?
@Fittipaldi: ezer példája van annak, amikor ez az ország az ésszerűt népszerűtlennek nyilvánította :D úgyhogy az ellentét ezer élő példáját kellene cáfolnod.
fidesz-jobbik = "kommunizmus" gyakorlata,
minden hatalmat a III/III-as operatív tisztekkel támogatott "demeterervineknek", "balsaiistvánoknak"! A jövő velük elkezdődött!
Lesz itt boldogság, fény és dicsőség az önálló gondolatokat nélkülözőknek és nélkülözni fogunk, mint eddig soha.
Egy dologra biztos nem lesz szükség, gerincre.
Ez kell, Magyarország? Ez kell, Magyarok?
@Boli: neked inkább úgy tűnik hogy az élettel van bajod.. Kövér Laci szavai jutnak eszembe, akinek nem tetszik, menjen le a pincébe....
Szavazzak az MSZP, amelyik elkúrt a befizetett adóinkon felül 18.000 milliárdot (Ennyibe került a pekingi olimpia, tokkal vonóval..)?? No azért ezt mégse!
@Dezsőke001: Ha csak a Tesco-nál van 40 000, akkor számold hozzá még, hogy van Aldi, Lidl, Spar, Plus, Penny Market, Auchan, OBI, Baumax, Praktiker, Média Markt, Elektroworld, Cora, Brico Store, Kika, IKEA,.... és még kb 40-50 ilyen lánc, amik hírtelen nem jutnak eszembe. Az 1 millióval nem is mondtam sokat!
@ki kicsoda: hol van itt már a kommunizmus :D előre kéne tekinteni, nem állandóan hátra... nem sírni, dolgozni barátom, mert attól megy csak előre az ország szekere.

Kövezzetek meg, de LESZAROM ki volt akármilyen tiszt, funkcionárius, akármicsoda '90 előtt. Ha valakinél ez döntő érv, azt őszintén tudom a saját korlátoltsága miatt sajnálni. Főleg ha fiatal.
@Dezsőke001: talán ismét arra a bizonyos népszavazásra célzol, amikor üres volt a kassza, ezért gyurcsi mindenkitől be akart szedni még 300 Ft-ot, és cserébe semmit nem adott volna?
Na ne röhögtess. :)
@ki kicsoda: Maga már csak tudja.. Maga volt a tartótisztjük és Ön írta a jelentést Aczél-Biszku-Kádár elvtársaknak!
98-02 között nem volt utcai lázongás, különösebb parlamenti gáncsoskodás. Nyugodtan kormányozhattak. De akkor sem sikerült. Illetve sokan úgy gondolják, hogy akkor sikerült. De valamiért még is elküldte őket a p-be a választók többsége. Most pedig színtisztán ugyan az a gárda pattog, tehát felmerül a kérdés: most mitől lesz jobb, mikor még a szereplőgárda sem cserélődött a Fideszben?
@Dezsőke001: Nem, hanem az olyan p.csökkel, akik meg akarják magyarázni, hogy milyen jó volt nekem az elmúlt 8 évben, meg előtte a Viktor alatt, vagy előtte a Gyuszi báá alatt... Nem kell a púder, loptak, lopnak és lopni is fognak! Legalább ne akarjanak hülyének nézni...
@tölgyes: te a teljes hazai államadósságot a szocik nyakába varrod?:D
házam elott nagy a fu,
nem viszi a kasza,
locsoljon meg titeket,
az apatok budos...
@Dezsőke001: Csak egyszer olvasd el teljes terjedelmében a Babilóniai Talmudot, nem a Jeruzsálemit, és nem a cenzúrázott kiadást, akkor talán nem leszel ovis, amúgy a Jobbikban is vannak sajnos nem oda illő emberek, amelyek idővel távoznak majd, hogy egy hazugság objektív vagy szubjektív az valóban sokszor nézőpont kérdése, hiszen egy tolvaj szemszögéből nézve a lopás nem bűn, míg egy erkölcsi normákhoz ragaszkodó illetőnek az bűnnek minősül. Akinek nem minősül bűnnek, annak jobb ha elmegy ebből az országból!
@dakszli: Úgy érzem azt elfelejtetted megemlíteni, hogy ha a TESCO emeli a pénztárosok fizetését, akkor emelni fogja a kenyér árát is és akkor 20 milliárdnyi igaz magyar nyugdíjas fog majd halálra fagyni júliustól augusztusig...
@Fittipaldi: hát szerencsére nem járok sokat orvoshoz, így nem tudom megítélni az előtte és az utána kialakult viszonyokat. Egy biztos, az a népszavazás nem a 300 forintról, hanem a kormány támogatottságáról szólt. Az például teljesen jó példa az ésszerűség-népszerűség ellentétre.
@Boli: ha lop valaki le kell csukni, erre nem válasz a cigány és zsidógyűlölet ami ömlik a Jobbikból.
@Dezsőke001: Ez nem egészen világos. Mi is lett volna a dologban ésszerű? :)
@wahrheit: leszarom a Talmudot, nem érdekel hogy valaki fekete, sárga vagy fehér bőrszínű, hogy zsidó, katolikus vagy ufóhívő. Mindenki abban hisz amiben akar, amíg ez a hit nem veszélyezteti embertársaim életét... Tudodmit? Nem hiszek a vallásokban sem, a történelem számtalanszor bebizonyította hogy egyik sem jobb a másiknál.
@Dezsőke001: De ha nem csukják le, mert kimagyarázzák magukat és főleg azok, akik ellen irányul a gyűlöletünk, ez megy 20 éve, miért nincs halálbüntetés, miért nincsenek önfenntartó börtönök,....
@Italo Balbo: A kenyér ára már annyi mint Németországban, de a "Tesco pénztáros" bére csak ötödannyi. Tehát a Tesco ne emelje a kenyér árát, hanem az uzsoraprofitjából adjon egy részt a pénztárosainak!
"Boli" nem akartam körülírni,akkor pontosítok csak KISZ titkár voltam kb egy évig és ott lett vége. MSZMP tag már nem lettem!Én soha senki magyarságát nem kérdőjeleztem meg.Sőt állítólag mi felvidéki származásúak vagyunk és tótok.Tovább megyek nem rég egy prof azt mondta olyan jegyeket viselek ami kelta ősökre mutat. Na? Akkor én most mit mondhatok?
Szerintem ugorjon mindenki egymásnak és húzzunk szét mégjobban, szarjunk arra, hogy ki magyar és ki nem, ÉLJEN A NAGYTŐKE, ÁJ LÁV JÚ PÉÉÉÉNZ!
@wahrheit: Bakker, ezért hívják kurvaországot egy következmények nélküli országnak vagy abszurdisztánnak. Itt csak a bérből és fizetésből élő ember szopik (de az ezerrel) és jogosan háborodik fel a hunvaldféléken vagy éppen a segélyosztás utáni pirézen a marketban aki mindenféle finomságot tesz a kosarába...
Történelem már sokszor bizonyította, hogy egy nép feltámad ha vesztét érzi, na már most a magyaroknál ez a helyzet, jövőre 10 millió alatt leszünk, nincs gyermekvállalási kedv, ösztönzés állami szinten, inkább külföldieket engedjünk be, nincs munkahelyteremtés, magas munkanélküliség, kilátástalan a jövője legalább 5 millió magyar állampolgárnak, magas árak, alacsony jövedelmek, sok minden drágább nálunk, mint nyugaton, hogy van ez? Arról nem is beszélve, hogy a gyermekeimet nem akarom, kitenni olyan mocsoknak, ami a médiából, a közéletből árad 20 éve, egymás ellen fordították a nemzetet a vezetőink, szép dolog mondhatom!
@Fittipaldi: hjajj.. nagyon elkanyarodtunk a témától :) De jó. Bokros-csomagig kanyarodjunk vissza. Bokros be akarta vezetni a tandíjat, mondván, tanuljon a nép, nincs ingyen kenyér. Ha jól emlékszem 2000 forintos tandíjat akart bevezetni az akkori kormány. Eredmény? Nem lett tandíj, mert a nép úgy döntött jár alanyi jogon mindenkinek a tanulás, kerüljön az bármibe. Kinek volt ez az érdeke? A hallgatói érdekképviseleteknek és a felsőoktatási intézmények vezetőinek. Előbbi fel tudta mutatni, hogy nem csak hazatalicskázza a pénzt, utóbbi pedig megijedt hogy valaki még a végén versenyhelyzetet teremt a vérszegény hazai felsőoktatásban. Ugyanez ismétlődött még majd 10 évvel később a részképzési-hozzájárulásnál. Magyarországon senki nem őszinte, mert a felsőoktatás problémáját nem az oktatáspolitikában kell csak keresni, hanem a hallgatói-érdekképviselet és a felsőoktatási intézményvezetők közötti mutyiban. A változás egyiknek sem érdeke, a népet meg lehet lázítani azzal, hogy valamiért fizetned kell, ami eddig ingyen volt...
Egészségügy, ugyanez pepitában. Sírsz a 300 forint miatt, miközben egy évben ez ugye maximum 6000 forintjába került valakinek (ha jól emlékszem max 20 alkalommal kellett fizetni). A béredből egészségügyi járulékok címén a többszörösét levonják akár egy hónap alatt, de mivel azt a pénzt sosem látod így az számodra nincs, nem is érdekel. Az orvosok érdeke pedig micsoda? Minél több pénzt kivenni a közös kalapból, megméri Ő Mari néni vérnyomását kétnaponta, örül hogy tele a váró, lesz pénz a harmadik BMW-re... Fizetni kell érte? Hja.. akkor az állampolgár elgondolkodik rajta, hogy nem éri-e meg jobban venni otthonra 3000-ért egy vérnyomásmérőt..
Arról nem is beszélve, hogy teljesen kiszolgáltatottá tették nemzetünket, a mezőgazdaságilag önfenntartók lehetnénk, nem vagyunk azok, a makói gázmező kitermelése nem nyereséges, majd 20 év múlva, majd ha már nem a magyaroké lesz, amiből önállófenntartók lehetnénk gáz, ebből kifolyólag energia szempontjából. Az Exxon is elismerte, hogy ez a gázmező a szibériai gázmező nagyságával vetekszik!
@wahrheit: azért nincs halálbüntetés, mert Európában élünk, mert szolidárisak vagyunk, mert a szemet-szemért elv a középkorra volt jellemző. A bűnözők többsége szeme előtt szerintem nem a maximum kiszabható büntetési tétel lebeg szerintem...
De lecsukják, nézd meg Zuschlagot és társait. Persze egy fecske nem csinál nyarat, de mivel komoly igény van a társadalomban, jönni fog végre a többi is. Viszont az ügyészség jó lenne ha tényleg a bűncselekmények és nem a pártigazolványok után kutatna... Azt gondolom hogy a fel nem derített bűncselekmények miatt, az ügyészség meg a rendőrség előtt kellene tüntetni és nem az MTV előtt. ;)
@wahrheit: akkor ugye nem olvasol kurucinfót? :D
@victor vacendak: A Fideszt nem kuldte el a p-be a valasztok tobbsege 2002-ben. Eppen azert kaptak ki, mert akkor is - akarcsak most - elkovettek azt a hibat, hogy egyaltalan nem kampanyoltak. Most azert, mert az MSZP kivegezte magat, akkor meg azert, mert biztak az eredmenyeikben (nocsak, ezek szerint voltak). Idokozben az MSZP fellazitotta a nyugdijasokat azzal, hogy egyszeri tizenhet ezer forintot kivettek a zsebukbol, es ok azt majd vissza fogjak adni. Ez meg a koteles beszed dontotte el a valasztast, korant sem folenyesen az MSZP javara.
@Dezsőke001: Pont ezért kellene ugyanolyan szigorú feltételeket teremteni nekik, mint a magyar vállalkozóknak. A magyar piac túl nagy üzlet ahhoz, hogy nehezebb feltételek esetén kivonuljanak. Akkor is meglenne a hasznuk, viszont ha több járulékot fizetnének a dolgozóik után, többb pénz maradna az állam zsebében, és nem vándorolna ki mind külföldre...

Ha a nehezebb feltételek miatt meg kivonulna a Tesco, meg az Auchan, meg a többiek, hát jönne helyettük más.
Ivády Gábor (LMP) szerint ha a második fordulóba fideszes, jobbikos és LMP-s jelölt jut be valamelyik körzetben, a jobbikos jelölt győzelmét az LMP-nek akár jelöltje visszaléptetésével is meg kell akadályoznia.
barikad.hu/node/50433

Éljen a fidesz - lmp koalíció!!!
Éljen a fidesz - lmp koalíció!!!
Éljen a fidesz - lmp koalíció!!!
@wahrheit: Jogosan parázol, megértelek. De legyen annyi vigasz, hogy a török kiverése után is mindössze 3 milláan voltunk és volt vagy 4-5 milla magyargyűlölő idegen a hazában. Aztán szép csendben hogy visszaszaporodtuk magunkat. Nem kell félteni a magyart, ha gáz van tudunk mi tökösek lenni. Most még igazából nincs nagy gáz. ... Majd lesz.
@wahrheit: az a mezőgazdaságilag önfenntartók lehetnénk is egy óriási humbug :D
Nem a terhek viselésével van a probléma, hanem az aránytalanul magas terhekkel. Lehet azzal érvelni bármikor, hogy "hát, évi 1200 milliárd az kötelezettség", csak a kérdésem az, hogy miért az emberekkel akarják megfizettetni az elhibázott döntések terheit? Ki vette fel azt a pénzt? Egyáltalán mikor rendeztek vitaműsort arról, hogy a nagytőke bevonásának következményeiről tájékoztassák a nagyérdeműt? Sokat segített a nagytőke (némelyeknek), de az emberek túlnyomórészt boldogtalanok, nem élnek jól, a pénzük vásárlóértéke alacsony, mert elinflálják azt és a hangzatos szavakból táplálkoznak már 20 éve. Ez a gond. Ezért erősödik a radikalizmus (nem azért, mert Vona jó fej lenne), mert egyre többen jutnak el oda, hogy ELÉG VÓÓÓÓT!!!!

Persze ahhoz, hogy Magyarország felemelkedjen, a mostani út nem fenntartható. Le kellene ültetni földre az országot és helyi közösségekkel feléleszteni, csak ezt meg a kényelmet kedvelő nép utálná, úgyhogy maradnak a hangzatos szavak. Még a radikalizmust támogató nép többsége is úgy akarna radikális változást, hogy neki ne kelljen áldozatot hoznia érte. Legalábbis én így látom.
@fourgee: a magyar piac egyáltalán nem túl nagy üzlet ez is tévedés - hozzáteszem sajnos. Százszámra lehetne sorolni a gyárakat akik kivonultak amikor sokkal nehezebbek lettek a feltételek (lásd a hazai könnyűipar tönkremenetele a minimálbér megkétszerezésekor..).
@Dezsőke001: Én a Budapestbankos Lajost nem hoznám fel jó példának mert még a pufajkás is szabadult tőle. Lehet, hogy Kolumbiában meg Grúziában jó szakembernek számít, de amit itt tett az ámokfutás: megfelelni a külföldi adósszolgaságnak kiárusította a TELJES energiaszektort. Emiatt is emelik gátlástalanul a gázt a külföldi szolgáltatók!
Szavaznék én, szavaznék. Csak ne lenne Orbán, Kövér, Deutsch, Répássy, Szíjjártó...
számomra inkább OPNI-ba való figurák, mintsem a Kormányba. És mindez független attól, hogy a mostaniról mi a lesújtó véleményem.
@Dezsőke001: Dehogy humbug. A magyar föld egy igazi kincs. Nagyon jó helyen van és a történelem igazolta, hogy extraprofitot képes előállítani. A Kánaán itt lehetne ha nem lennének piréz vezetőink. Most úgy néz ki, hogy mások akarnak szüretelni a Kárpát-medence kincseiből.
@kretensz: nem a radikalizmus erősödik, hanem a nyitottság az antiszemita, kirekesztő, gyűlöletkeltő politikára. A történelem önmagát ismétli, csak szerencsére többen ismerik és félik ennek a következményeit, mint amennyien szemellenzősek.
Én a Jobbikot támogatom.

Ha te is, akkor: Szebb jövőt!
Ha nem, akkor: jogod van elrontani, amit akarsz, de utána ne sírj.
Ne politizáljatok gyerekek. :)
Megalakult a Facebookin a PALIK László Mondjon le csoport. :)

Gyertek oda.

www.facebook.com/group.php?gid=110871865604622
Komolyabbra véve a szót.
Egy kis változás kis hazánkban azért már időszerű lenne.
@Dezsőke001: ok, akkor a két témában röviden a saját véleményem:

Tandíj:
Az mindannyiunk érdeke, hogy a legokosabb 20-30 vagy akárhány % végezzen felsőfokú intézményben, ezért létszámkorlátot kellene bevezetni, és a tanulmányi eredmények alapján kellene szelektálni a hallgatókat, semmiképp sem az alapján, hogy ki tudják e fizetni a tandíjat. A létszámot persze lehetne tandíjjal is korlátozni, ahogy az szdsz-mszp akarta, de a helyes cél elérésére egyszerűen alkalmatlan eszköz.

Vizitdíj:
nincs ellene kifogásom, de csak akkor, ha cserébe csökken az egészségügyi járulék mértéke - mert oda is fizetünk rengeteget. De akkoriban erről szó sem volt, csak a kifosztott kasszát akarta valamivel feltölteni az mszp. Utólag viszont azt is látjuk, hogy azt a pénzt akkor is meg tudták volna spórolni, ha egy kicsit kevesebbet lopnak.

Részemről ennyi volt az OFF.
@piro: 2002-ben a Fityisz vadul kampányolt! Nem tudom, hogy te hol éltél akkor, de én itt és beleláttam egy kicsit... Olyan balf.szul csinálták, hogy azt is elk.rták, amit már azt hittük nem lehet! Olyan negatív kampányt csináltak, amit hiába mondtak a guruk, hogy nem kéne, ők vadul nyomták... Ha hátradőlnek és hagyják, hogy a cocik égessék magukat, csak a pozitív dolgokat nyomják, simán megvan... 2006-ban valamelyik hülyegyerek megint nekiállt a negatív kampánynak és bebukták azt, amit emberi számítás szerint szinte lehetetlen volt. Megint sikerült a negatív kampány... Most az amerikai tanácsadók ezt nem engedték, meg is lesz az eredménye!
@flippant: a gáz piaci árának a változása, a dollár vs. euró árfolyama már nem is meghatározó?:)))

A magyar föld nem igazi kincs, vannak olyan területek amik nagyon jók mezőgazdasági termelésre és vannak olyanok amelyek igen pocsékak. Az ország jó helyen van logisztikai szempontból, szerintem Te ezzel IS kevered a mezőgazdaságot...

Tudod itt is a piac - se nem jobb, se nem baloldal által diktált - szabályai az érvényesek. Az állampolgár bemegy a boltba, megveszi ami neki a leginkább tetszik - legolcsóbb jellemzően, viselhető minőség mellett. A külföldi áru gyakran jobb minőségű és olcsóbb mint a hazai, ergo azt fogja venni a magyar... Persze lehet belenevelni protekcionizmust, sőt kellene is talán jobban, de ettől még az ár és a minőség keresztjében fog eldőlni a kérdés.
@dakszli: Megnéztem egy német üzletlánc (Rewe) aktuális szórólapját a honlapjukon. Sajna sima egyszerű mezei kenyér nem volt benne. A tökmagosból (sztem is szar lehet) 1 kiló 1.85 euró, ami mondjuk 270 Ft-al számolva 500 Ft. Azt írják rá ez akciós

Tudom, a németek sokkal többet keresnek. Jah erre szokták mondani, hogy magasabb ott az életszínvonal.

A multik kedvezményeinek és az állami támogatásoknak eltörlése meg nem a Jobbik vagy a Fidesz találmánya, hanem EU-s irányelv, amit sajna még nem nagyon sikerül betartatni mindenhol...
@fourgee: Mar miert lenne nagy uzlet egy tizmillios piac, aminek a jelentos resze naprol-napra el, es meglehetosen arerzekeny (tehat szinte a termek ara az egyetlen tenyezo, amit figyelembe tud venni)? A dolgozok utani jarulekbefizetest meg pont nem a multikon kellene szamonkerni, akik tisztan bejelentenek minden alkalmazottat, szemben a magyar cegekkel, akik az esetek tulnyomo tobbsegeben zsebbe fizetnek.
@Dezsőke001: Ebben teljesen egyetértünk! A minőség és az ár dönt! Amikor 800-ért olyan spanyol és olasz borokat kapok, amit magyarban 2500 alatt nem, akkor miről beszélünk??? A magyar vaj olyan vizes, hogy... A német, ír vajak semmivel nem drágábbak, de olcsóbbak és remek minőség! Miről beszélünk akkor? Egy csomó ilyen termék van, nem hülye a vásárló (sem)!
@Dezsőke001: Lehetnenk mezogazdasagilag onfenntartok, ha a lakossag szamaban es igenyeiben visszaternenk a dalias XIII. szazadba, mikor kolbaszbol volt a kerites is (elvegre Arpadhazi kiralyunk volt), az elhetetleneket meg a tatarok kiselejteztek.
@Morci úr:

Komoly változásokhoz a népszavazás intézményére lenne szükség. Annak végeredményét ugyanis az Országháznak végre KELL hajtania. A politikai felelősségre vonhatóság, költségtérítés, kisebb parlament és a mentelmi jogok felülbírálása... ugyanis pont azoknak nem tetszik, akik megszavazhatnák. Hallgatnak is mint a csuka a járható útról. :) Mindig a "drága" jelzővel dobálóznak, szerintem sokkal kevesebbe kerül, mint amit 20 év alatt szétloptak az országtól.

Jó választást kívánok Magyarország!
@atomarc: Tévedsz. Ami ugye emberi dolog. Ahogy butasághoz való jog is. Tégy ellene, tájékozódj, mélyedj el a politológiában, vagy olvass különböző elemzőket.
Zöld jövőt!
@Dezsőke001: Persze, hogy olcsóbb a spanyol paradicsom mikor eleve olcsóbban állítják elő. Spanyolban nem kell fóliasátor, nem kell a parasztnak azt a kib@szott sátrat fűteni, nem kell a világításra sem költeni. Aztán mikor kurvaországból a piréz kereskedő 6 kamion téliszalámit visz ki spanyolba, jó hogy nem üresen jön vissza, hanem ócsó paradicsommal megtömve. Ugyanígy a szlovák tej is ócsóbb mert nem kerül annyiban előállítani.
DE ETTŐL MÉG NEM JOBBAK!
A spanyol paradicsom például ízetlen, a szlovák tej meg másnapra megsavanyodik. A technológia csúcsán lévő külföldi mezőgazdaság sem fogja tudni stimulálni a magyar Föld igazi ízét. Én például ezért is szeretek magyarnak lenni, meg azért mert kurva jól néznek ki a magyar csajok.
@Boli: Nem tudom, te hol eltel, en itt, es nem kicsit lattam bele.
Az ország szégyene, hogy ezt a tetves bagázst 8 évig tűrtük garázdálkodni. Mindegy, most végre eltakarodnak. Az őskommunistákon kívül már remélhetőleg nem lesz több olyan hülye aki ezekre szavaz.
LMP = nulla senkik, élükön az ex-élifjúszocialista Schifferrel
MDF = szart is megennék, csak még 4 évig a parlamentben lophassák a napot
Jobbik = komolytalanok még, talán majd később
Fidesz = legkevésbé rossz kompromisszum
@Dezsőke001: "Az ország jó helyen van logisztikai szempontból"
Ugyanakkor ez ugy is ertelmezheto, hogy mindig mindenkinek utban vagyunk :D
@Fittipaldi: most is így működik a felsőoktatási rendszer. A probléma azzal van, hogy túl nagy a kínálat, mindenféle főiskolácskák ezerszámra ontják magukból az értéktelen diplomákat. Az intézménynek tök mindegy hogy mennyit ér ez a piacon, felveszi a hallgatók után járó normatívát, szétosztja az oktatók között oszt jónapot. A Fidesz volt az aki szabadjára eresztette a gyeplőt 98-2002 között, az eredménye pedig 4-6 év múlva látszott csak. Mit lehet tenni? Be kellene zárni az oktatási intézmények egy részét, így csökkentve a kínálatot (tökmindegy hogy ezt úgy teszed, hogy csökkented a finanszírozott helyek számát vagy effektíve bezársz néhány intézményt az eredmény ugyanaz). Már előre látom mi lenne a terv eredménye, a HÖK és az intézményvezetés az utcára viszi a diákokat, tüntetés, szemét kormány, stb... a Fidesz ezt nem fogja bevállalni. Jómagam is tandíj ellenes vagyok, de a részképzési hozzájárulás bevezetést 5-10 évre még énis támogattam volna. A legokosabb, legalkalmasabb 30% jobban járt volna, akik meg nem odavalók fizethettek volna vagy talán be sem iratkoznak. Máris nem pénzkérdés a tehetség sorsa...

OFF.
@Boli: de gondolom a drága borért meg a szar vajért nem a kormány a felelős.
@Dezsőke001: Szerintem meg pont az a gond, hogy a szőnyeg alá söpörnek olyan problémákat, amik vannak. Cigánybűnözés VAN, de ettől még nem minden cigány bűnöző. Zsidók általi felvásárlás VAN (nem csak itthon), de ehhez a legtöbb zsidó embernek semmi köze nincs és csak megszenvedik az ebből fakadó kirekesztést. Izrael leigázza Palesztinát, mégsem beszélnek róla, csak az öngyilkos merénylőkről hangos a média. Magyarországra a nagytőke olyan feltételekkel jön, ami (sok esetben) vérlázító, de csak az előnyeit emelik ki annak, hogy mit AD ez az egész, nem pedig, hogy mit VESZ EL.

Szerintem a legfontosabb a tényszerűség. Ismerjük fel, hogy a globalizációnak igenis vannak előnyei és árnyoldalai egyaránt és lehetőleg álljunk ki a saját érdekeinkért, de persze politikus módjára.
@flippant: Az ismerős, jól menő vendéglősök Olaszországból veszik a zöldséget. Olcsóbb! (Én sem gondoltam...) Továbbá nem verik át! (Na ezt igen!) Megmondták, hogy vennének ők itthonról is, de garantálják neki az árát, továbbá a minőséget, mert azt mondják, hogy a második szállítás után már hülyének szeretné nézni a beszállítója és hulladékot akar hozni neki! Ellentétben az olasszal, akinél a 26-ik szállítás i tökéletes minőségű és kifogástalan! Szóval valahol k.rva nagy agyi gondok vannak azért itt...
@flippant: "A spanyol paradicsom például ízetlen, a szlovák tej meg másnapra megsavanyodik."
Tehat a napon termesztett spanyol paradicsom szerinted izetlenebb, mint a foliasatras magyar? A szlovak gazda meg direkt tejsavanyitot etet a tehennel. Hagyjal mar.
"Persze, hogy olcsóbb a spanyol paradicsom mikor eleve olcsóbban állítják elő. Spanyolban nem kell fóliasátor, nem kell a parasztnak azt a kib@szott sátrat fűteni, nem kell a világításra sem költeni."
Errol van szo. De akkor mi a francert ragaszkodunk ahhoz, hogy paradicsomot terlemjunk? Miert nem keressunk olyan termekeket, amiknel meg mi lehetnenk versenyelonyben, ahelyett, hogy ezt a hulye onfentartast eroltetjuk?
@flippant: a csajokban egyetértünk, a minőségben is biztosan igazad van, de ahogy piro írta talán néhány kommenttel korábban, a hazai vásárló árérzékeny. Fel kell támasztani a TSZ rendszert, láttam erre néhány egész jó kezdeményezést, az elmúlt években, pl. Leader-COOP hálózat...
@piro: komparatív előny - ez itt a kulcsszó. Egyetértek.
Én már szavaztam a Fideszre, tegnap.
@kretensz: cigánybűnözés NINCS, megélhetési bűnözés VAN. A zsidózást továbbra is leszarom, Palesztinát meg Izraelt méginkább, van elég bajunk itthon, ugye?...
Összemutyiztak ezek is az aktuális kormányokkal a Parlament és az önkormányzatok bizottságaiban, irányításában és ellenőrzésében egyaránt. Most ugyanez lesz majd, csak fordítva. A mutyi folytatódik - hacsak nem még nagyobb mértékben, hiszen "lemaradtak" egy kissé :-)
A magyar mezőgazdaságról, csak annyit hogy önfenntartó lehetne, megfelelő öntözőcsatornák rendbetételével, fejlesztésével, akár 30 millió magyart tudna élelmezni, ezt mezőgazdasággal foglalkozó professzorok mondják, akiknek adok a szavára,.....az állattenyésztéssel is azok lehetnénk, elegendő gázkapacitással Makó alatt, és néhány vízerőmű a Dunán és a Tiszán, rengeteg ivóvízzel ami lábunk alatt van, és a magyar gondolkodással világszínvonalon élhetne a magyar nemzet!
Dehogy szavazok a kis rohadt gonosz törpére!!!
ORBÁN TAKARODJ!- ez az új jelszó!
@piro: megoldás: télen savanyú káposztát kell enni, nem paradicsomot, majd nyáron lehet paradicsomot kajálni, rengeteg tartósítószert és állományjavítókat nyomnak belénk, elég volt!
@piro: Ha termesztettél volna paradicsomot nagyobb tételben -tudhatnád, hogy ha nyáron zabálni akarod akkor még kora tavasszal palántázni kell és fóliasátorban nevelgetni, hogy megérjen. A magyar föld EXTRAPROFITOT termel, ezt okos trágyajogászok már bizonyították.
@ridegfarkas: csak hogy tudjuk miről van szó:
www.parlament.hu/irom38/06147/06147.pdf
90 évről 30 ill 15 évre lehet titkosítani! ez van. ez az igazság
a spanyol paradicsom, amikor leszedik meg sárgás-zöld, amikor hozzánk kerül érik be, erről csak ennyit!
Még hat nap,a hetediken megtudjátok, nem lesz kánaán s szembefordultok azzal akit a trónra emeltetek,mert rájöttök dicső fénye elvakitott benneteket,megsugom nem lesz kolbászból a kerités, s kiábrándultok a királyból,s visszsüllyedtek a monoton hétköznapokba, huzzátok az igát a Fidesz gyönyörűségére, álmodozok vagytok, s kiábrándultak lesztek,de megérdemlitek,élhettek egy könnyű diktaturában,de késő lesz mondani,átbactak,anyám én nem ilyen lóvat akartam :))
@bence87: Kell a Jobbik 2/3, mert akkor minden titkosítást feloldanak, és csak úgy repülnek majd a börtönbe az elit tagjai, ha egyáltalán még itt mernek maradni!
Én csak annyit kérdeznék tisztelettel, hogy amit az MDF, az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ húsz év alatt együttes erővel elb@szott, azt miért pont az MDF, az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ, vagy egy olyan jöttment bagázs hozná helyre, mint a Jobbik, vagy az LMP?

Ugyan már, ne legyen illúziója senkinek. Amíg a népbutító fráziskora és a vérlázító, pofátlan lenyúlásokra nem golyózápor a válasz, addig itt csak egyre sz@rabb lesz minden, bármelyik csürhe kerül is kormányra.
Az MSZP szavazói felébredtek, pusztán a fanatikusok szavazzák be a pártot, afféle minden mindegy alapon. A következő négy évben a fidesz szavazóin a sor!
A pártok közül valójában mindegyik a pénzt, a gazdasági elitet szolgálja, kivéve a Jobbikot, ahol elsősorban az ideológia a lényeg, ahol maga a pénz nem az elsődleges mozgató erő, sajnos a történelem során volt néhány próbálkozás, mindegyik sikertelennek bizonyult, talán most!
És miért pont a magyar nemzet? Jó kérdés, lehet, hogy mi vagyunk a kiválasztottak, és nem azok, akik annak hirdetik magukat!
Don Alessandro-t belügyminiszternek! Itt az idő hogy megbüntesse és elszámoltassa a csókos cimboráit és üzlettársait, mert a 'zembereknek már nem lehet tovább hazudni! Sunyi Sanyi feloldja a titkosításokat is! Igaz hogy a Fidesz csinált divatot a 80-évekre bekussoltatásból, de majd most!

Farkas Flórián is kell! Még több maradéktalanul ellopható EU-s cigánykölcsön! Majd visszaszivattyúzza az EU a bankokon keresztül, nem kell őket félteni, a cigánypolitika meg tök jó és folytatni kell! Épültek nyaralók, igen, de még nincs mindben medence és szauna, sokból még a jacuzzi is hiányzik! Itt az idő hogy ezen változtassunk!

Hát nem.
Itt az idő hogy akkora mocskos nagy parasztlengőt kapjatok az országtól hogy hetet harangozzék a tolvaj burátok, kedves Fidesz, Kdnp-csicskásostól mindenestől.

Pofákat vágni, kivonulgatni, arcoskodni, és eközben a háttérben mindenről megegyezni az aktuális hazaáruló helytartókkal, ahhoz van eszetek. Ha nem lophattok nyíltan akkor loptok titokban, értem én, valamiből fenn kell tartani a fityiszes önkormányzatokat, és ahogy körülnézek az országban, azt látom hogy sikerült okosba' megegyezni az elvtársakkal, kiváló kapcsolatok alakultak ki az utóbbi nyolc évben, nézeteltérések nélkül lopták el közös erővel a közvagyont, árusították tovább a stratégiai ágazatokat.

Itt az idő, kétségtelen.
De mivel csak ritkán jutunk érdemben szóhoz, azt most majd MI jól eldöntjük hogy a napocska simogassa-e meg a játékát végre igazándiból is megkapó Viktorka deresedő halántékú buksiját, vagy itt az ideje némi tavaszi zivatarnak, lemosó jellegűnek.

Ne legyenek kétségeink: a vöröscsillag akkor is vöröscsillag ha narancssárga rajta a púder.
Ennyi beteg agy írásos merényletének elolvasása után kénytelen vagyok azoknak igazat adni, akik azt mondják, hogy kéne valami műveltségi alapon nyugvó census, amivel ki lehetne a nem normális faszokat szűrni, akik ős patkányt játszanak és belezabálnak mindenbe, ami finom is lehetne, ha nem lennének ők...
@légycsapó: te vagy az a tipikus 0 ember, aki jól benyalta az elmúlt 8 év propagandáját. takarodj! :)
Ne szavazz a Fideszre, mert ugyan olyan simlisek és szarháziak mint a szocik, hisz rajtuk szocializálódtak.

LEHET MÁS A POLITIKa, LMP, VAGY A JOBBIK!
@"Itt az idő," végre húzz el Orbán!: a semmi meg a mégnagyobb semmi. Megérdemelné ez az ország a Jobbik-LMP kormányt :D
Olyan jó lenne Pintér Sanyikát megint miniszterként látni!!

Végre ismét legális lenne a bűnszervezetekben való tevékenykedés.

Azért valljuk benne, nem semmi, hogy a Fidesz egy maffiavezért akar belügyminiszternek...
Meg bizony. Nem tűnt fel ezek szerint senkinek, hogy az elmúlt 20 év vívmánya egyenlő a 0-val?

Az emberek többsége ma is csak azon aggódik, hogyan fizesse ki rezsijét, nevelje fel gyermekét tisztességgel, jöhettek az új lakásos, új autós, új plazmatévés szöveggel. Nem nevezhető egyik se fejlődésnek, mivel csak egy eszköz volt ahhoz, hogy a hatalmon lévő "hazafias" politikai erőket ne mossa le a palettáról senki és semmi. Ezt még jól be is biztosították maguknak. Gyászos ország ez, szégyenletes vezetőkkel.
@bluesilver: Szerintem józanodjál ki, minek iszik aki nem bírja. Nagyon el vagy tévedve ha azt gondolod hogy megfontolom bárkinek a bármilyen légből kapott személyeskedő javaslatát, icipici troll.
@lavór: hát... Te lehet hogy 90'-ben élsz még mindig, én nem.. Ez az ország messze nem az, mint ami 90'-ben, 2000-ben vagy 2006-ban volt. Ha szerinted semmi nem változott, költözz Afganisztánba :D
Isten óvjon mindenkit a zsidesz 2/3-ától.
Szerencsére csak álom nekik.
Ha olyan biztos a zsidesz magában, akkor a dzsolidzsóker viktorka miért nem áll ki Vonával egy nyílt vitára? Mert vinnyogna, meg hebegne habogna, kiderülne mindenkinek hogy egy puhapöcs és csak a hatalom érdekli. Hányhatnékom van a zsidesztől.
A sok agyatlan idióta átgondolhatná hogy mit jelent a 2/3-ad. Ha eladják a földjeinket mit csinálsz? Fegyvert fogsz? Ne röhögtess...
Birka módon tűrni fogod. A zsidesz olyan törvényt hoz, amilyet akar. Így is titkosítanak, meg szájzártörvényt hoznak. Miért nem volt vér a pöcsükben NEMET nyomni a holokósztra? Zsidó érdekek kiszolgálói. Aztán jönnek majd ide a 3. generációs áldozatok akik genetikailag örökölték a sokkot (NEM VICC!!!) és követelnek kártérítést. Földben, pénzben, stb. Ébredjetek már fel.
@wahrheit: Bocsika, de szerintem el vagy kurvára tévedve. Magyarországon _hívő_ (értsd: vallási szempontból) zsidót alig találsz és azok igen ritkán mozognak azokban a körökben, amit a Jobbik emleget. Akire megy a köpködés az nagyrészt olyan aki etnikai szempontból zsidó származású, de életében nem is látott Talmudot közelről: nagyrészük keresztény, vagy simán csak ateista.

A dojcs nickedből ítélve te az übermensek közé tartozónak gondolod magad, így gondolom tök feleslegesen jártatom a pofám, de egy kicsit idegelő, amikor a Vona nekiáll salamonozni, miközben gyakorlatilag ilyen nincs is (vagy legalábbis k. nem jellemző). A romákkal kapcsolatos problémákat még érteném is (a (z end) lösunggal azonban nem biztos), viszont hogy csak csordaszellemre, sieg heilre, gárdázásra, gazdasági-politikai nonszenszekre és mindenkitbörtönbezárunkakinemvelünkvan üzenetekre építeni egy kampányt... végül is bármilyen emberi populáció cirka 10%-a alapból értelmi fogyatékos (az IQ normáleloszlást mutat a populációban), ehhez hozzájönnek akiknek érdeke fűződik az egészhez...
@wahrheit: igen, mi vagyunk a kivalasztottak. jon egy idegileg labilis ep kepviseloasszony, aki evtizedeken keresztul zsido faszt szopott (balczo), el akarja torolni a mentelmi jogot kozben a mentelmi jogara hivatkozva habzo szajjal rinyal a 7ezer forintos kerekbilincse miatt. szavazz csak rajuk te ostoba tulok
Azért nem szavazok rá, mert az előző ciklusban nagyon nem tetszett a cezaromániája !

/senki véleményére nem volt kíváncsi kormányzása alatt !/

Ha most elérné a 2/3-ot, újra előjönne a cezaromániája !!!

De úgy gondolom, enélkül is elő fog jönni neki !

és ettől roppant míííírgessss leszek !!!
@Dezsőke001:

De mi is változott? Mesélj, kérlek, egy kezdő fiatalnak, egy átlagembernek mennyiben is változott az élete? Na azon kívül, hogy mehetne nyaralni nyugatra is, ha lenne neki miből. Néhány km autópálya nem jelent változást, bármennyire szeretnéd. Az életminőség nem sokban változott sajnos. Nézd meg csak az egészségügyi statisztikákat öngyilkosság, szív-és érrendszeri betegségek, az átlagéletkor nem nő, hanem csökken az értelmiségieknél is. Elvakít valami téged szerintem. Lada helyett Opellel jársz. És?
@lavór: Elég szűklátókörűen látod ,ha semmi nem változott,hol élsz te egy tanyán a világ végén, 1300km az neked néhány? Nézz már szét az országban,már ha az időd engedi.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Szétnézem. Munkanélküliség, szürke, mosolytalan emberek lézengenek cél nélkül. Tárgyakban keresed a megváltást? Nehéz akkor neked. Emellett az állítólagos fejlődés mellett ott a leépülés is, amit szeretnél figyelmen kívül hagyni, csakhogy az is ott van, igaz az árnyékos oldalon.
Nem akarod vitázni senkivel, de ha valaki nem mond igazat,na azt nem szeretem, igen is változott sok minden,csak egyesekre ráadták a fekete szemüveget s nem látnak át rajta ,mert azt hiszik akkor vakok ha rajtuk a szemöveg. Nem kell mindent elhinni,tessék nyitott szemmel járni s nem bedölni az ámitásnak. Nem lesz kánaán április 12-én,de megsugom később sem,majd leveszitek a szemüveget amit fel kellett venni és látjátok az élet más mint a politika.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Miért, kedvelt politikusaid igazat mondtak? Mutass rá egyre légyszi'! A nagy hazugsággyárat kéne elfogadni bárkinek is szemüveggel vagy anélkül?
@lavór: jó akkor a te nézetedből nézve nézzük mi lesz április 12-én reggel, kisüt a nap,hirtelen mindeki munkába indul,mert ugye lesz munkahely egy csettintésre(10 évet kértek ne feledd), mindeki mosolyogni fog,szinesben öltözve, nem lesz válzozás,akár 2/3 akár 50% os többségük lesz,egy könnyő diktaura lesz,ahol dolgozhatsz hogy a fidesz pártkasszája végre ne legyen üres,s magasrol lesz.. téged mint embert,te csak küzd továnbb. Neked nem lesz jobb,majd emlékezz.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Az én nézetem szerint nem fog kisütni a Nap április 12-én. Ennyit rólam.
@lavór: mielőtt nagyon felhuznád magad,én ezt kivülről nézem,ráadásul egy olyan helyről amit példaként hoznak fel(ezt is megsugom ,hogy nem igaz amit erről állitanak), ugyhogy nekem mindegy,ki mit csinál,arra akartam felhivni a figylemedet,ne várj nagy változást,mert nagyot fogsz csalodni.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Nem húztam fel magam, s sokat sem várok. A változáshoz nem egy ilyen választás kell, ezt már tudjuk 15 éve. Ami kell, az ellen be vannak biztosítva az érdekeltek. Ezért írtam: használja ki a magyar a népszavazás intézményrendszerét. Meg kell reformálni az államirányítás rendszerét, és ez elmúlt 8 év bebizonyította, hogy bizony az felülről nem fog menni.
@lavór: sajnos alulrol sem,ahhoz jó irányitó vagy vezető kell,ezt szereti a magyar,csak az a baj ha valaki a fényre kerül,2 nap mulva az Apeh épp nála vizsgálodik,vagy kiderűl zsido vagy meleg, természetesen ha nem is igaz,de az már senkit nem érdekel,csak jól el lehessen taposni,hogy ne merjen mégegyszer kiállni a véleményével. Engem ez jobban bánt mint az, hogy épp ki dézsmálja az államkasszát.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Nem az államkassza dézsmálása a baj, azt mindenhol dézsmálják. A konc. Ott a nagy gond, arról elfeledkeztek nagy zsebtömési igyekezetükben.
@lavór: az EMBEREKRŐL,akik beültetik a székbe őket,róluk feledkeznek meg,s még ráadásul 4 évente hintába is ültetik őket ,s amig tart a kampány jól elhinzátnak az emberek,de mikor le kell majd szállni a hintárol sokan rókázni fognak. Egyezzünk meg abban nincs jó megoldás. Talán 20-50 év múlva lesz valami kis változás.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:

Ha így megy tovább, akkor akkorra sem fog változni semmi, ne feledd, vannak gyermekeik, akik továbbviszik "eszméiket".
@wahrheit: Az Exxon is elismerte, hogy ez a gázmező a szibériai gázmező nagyságával vetekszik!

az alföld meg az ukrán síkok méretével, a ékes meg az alpok csúcsaival. miazhogy. nagyon is.
"A nép viszont nagy íveket akar"

hát igen, az ív egyik felén a gyurcsány, másik felén a bajnai
akasztva...
Szavazz Orsós-Orbánra! Még több cigányt, zsidót a magyar parlamentbe!
@Iustizmord: Na igen, mint kiderült az egész gázmező elmélet bedőlt. A kitermelő, kutató cég részvényei az 1/3ára estek vissza, többen már kiszálltak a "buliból". De ez is csak biztos megtévesztés...
Most jön az emberek millióinak nagy átverése, mert a Fidesz ugyanaz a kabát mint az MSZP, csak kifordítva! Változás csak akkor remélhető, ha nem lesz meg a kétharmad, és az erős Jobbik ott fog állni a Fidesz sarkán, állandóan emlékeztetve őt az MSZP-től nyolc éven át követelt radikális adócsökkentésre, az ígért elszámoltatásra, a határon túli magyaroknak az állampolgárság megadására, a magyar föld megvédésére a külföldi felvásárlóktól, a multik megadóztatására, stb. Ha mindezektől a Fidesz visszatáncol, akkor felesleges "kifordítani a kabátot".
@dakszli: ...mert újra le lesz zsírozva minden, csak a mutyi arányok változnak a fityisz javára. Ez sajnos az eddigi tetteik alapján ugyancsak valószínűnek látszik.
@wahrheit: Igen. (Ld. hozzászólásod.)

Amúgy... Mit nyersz az "igazsággal", ha nem old meg semmit, csak még több szenvedést szül? Akkor mire jó?
@dakszli:

És erre mi a biztosíték? Ki állítja, hogy nem Kisgazda, SZDSZ ámokfutást rendeznek ők is? Számonkérés, visszahívás, politikai felelősségvállalás, büntetőfelelősség ugyanúgy nincs.
Tévecc! Nem lesz "viktortakaroggy".

"orbántakaroggy" lesz.
@dakszli: Milyen jó lenne... Amúgy pl. ennek az állampolgárság dolognak milyen előnye van? Már azon túl, hogy pl. lesz egy csomó szavazásra jogosult ember, akik majd a Te jövődről is dönthetnek úgy, hogy közben rájuk semmilyen hatással nem lesz, mire szavaznak?

Ugye, milyen fasza? Nekem tetszik.

Nem.
@kretensz: Az embereken kívül kinek van még ebben az országban pénze? Adózzanak a szarvasok, vagy mi?

Tartottak népszavazást a kérdésről, országgyűlési választásoknak hívták, és ezeken rendre mindenki arra szavaz, hogy nem baj, ha hitelt veszünk fel, csak legyen 13. havi nyugdíj és gázártámogatás
@Italo Balbo: Upsz, bocs, nem mindenki. A többség
@flippant: Biztosan az egésznek semmi köze nincs ahhoz, hogy a gázt az oroszoktól vesszük, akik monopolhelyzetben vannak.

Pontosan milyen energiaszektor lett kiárusítva és ki vette meg?
@Iustizmord: a gázmennyiségére utaltam és nem a földterület nagyságára, de mivel a kőzetek megrepesztésével nyerhető ki onnan a gáz, így nehezebb mint a hagyományos értelemben vett kitermelési mód, de az amerikai kontinensen működik, itt miért nem?
@Italo Balbo:

Na, most ez lesz megint: dönt a többség, mi a baj vele?
@Ianas: Gondolj csak arra, hogy a magyar kultúrának van egy Arany Jánosa, Ady Endréje, Bartók Bélája, Kölcsey Ference, akik a mai határainkon túl, az egykori nagy Magyarországon születtek. Legalább azzal tiszteljük meg azt az egykori magyar területeket, hogy az ott élő magyaroknak megadjuk az állampolgárságot, ha már ilyen nagy személyiségeket adtak nemzetünknek!
@lavór: Nekem nincs vele semmi bajom, csak aztán remélem majd a többség tudni fogja, hogy ő a hibás, nem pedig mindenféle képzeletbeli zsidó összeesküvők
Már csak néhány napot kell kibírni!
Szerintem: Fidesz: 60% Jobbik: 25% MSZP: 15%
Ezek lesznek az eredmények.
Adjon az Isten! Szebb Jövőt!
@Italo Balbo:

Tudod, ok és okozat, ez nem megy még az embereknek. Na de majd úgy 5-60 év múlva... :)
@Cholo: Lényegében nem érted az alapokat, elmondom, de lehet hogy elvből elutasítod az érvelésemet, nem csodálom:
-magyar nemzeti érzelmű ember az, aki a saját hazáját, népét, bármi áron, bárkitől megvédi!
-lehet háborút viselni, frontálisan, de lehet belülről felmorzsolni egy nép erejét, nálunk az utóbbi történik, a nemzeti öntudat, a nemzeti önrendelkezés, a nemzeti hazaárulás (itt ki kell, hogy térjek arra, hogy az is nemzetellenes bűntett, ha valamilyen állami tulajdont, áron alul átjátszottak a külföldiek zsebére, milyen jogalapon osztották szét az állami vagyont, amely valójában a nép tulajdona volt!)
Zsidó vagy a cigány kérdést, úgy közelítem meg, hogy nekem egyik nemzetiséggel sincs bajom, nem is általánosítok, csak azokkal van bajom akik lopnak, hazudnak, csalnak, megtévesztenek, ölnek, és a jelenlegi rendszerünkben nincsenek kellő zsigorral bűntetve, ezek az egyének az üldözendőek! Ha a cigány, zsidó, német, szláv nemzetiségi jegyeket hordozó magyar állampolgárságú személy, az élete árán is harcolna a magyar nemzetéért, bárki ellen, hangsúlyozom bárki ellen, az igaz nemzeti magyar ember, a többi nem méltó erre!
@wahrheit: Úgy néz ki a te nemzeti öntudatod nem törte meg senki, másokéhoz meg mi közöd? Mi alapján döntöd el, hogy mi lett áron alul eladva? Milyen végzettséged van, ami alapján te ezt meg tudod ítélni? A te értékrendet is csak bemondásra, mások szavára alapszik. Mi lesz, ha az MSZP mondja majd, hogy a Fidesz vagy a Jobbik adott el vmit áron alul? Azt majd nem hiszed el? Mi alapján? Mert a Fidesz vagy a Jobbik nemzetinek mondja magát?
@Italo Balbo: A jobbik nem fog eladni semmit, földet, vízet, gázt biztosan nem! A mások nemzeti öntudatához, mi közöm, csak annyi, hogy egységes magyar nemzetben szeretnék élni. Vmit áron alul?, azt érzi, akinek tiszta a tudata, nincs megfertőzve az elméje, és nem lehet korrupcióval, megvesztegetéssel vádolni, kevés ilyen ember születik, sajnos.
Amúgy két dipl., külföldön dolgozok 14 éve, és már várom a hazatérést!
@Italo Balbo: Én dolgoztam egy tervező cégnél, ahol 600 mérnök dolgozott. Ezt a céget eladták épületáron 600 millió forintért külföldieknek 1995-ben, vagyis az összegyűlt tudást, tapasztalatot ingyen adták oda. Ez jelenti az áron alul történő eladás, elkótyavetyélés.
@Cholo: A Talmudról csak ennyit, többet úgysem tudnál felfogni egyszerre:
"A Talmud megismerésével látni fogjuk azt, hogy a zsidóság faji szervezettségben él az egész világon, s bár más vallásfelekezetbe át is jegyeztesse magát, mindaddig, míg a faji kapcsolatai lehetségesek, nem tudja a faji összetartás belecsontosodott érzéseit levetni és bár kifelé más vallást és nemzethez tartozást vall be, bensőleg a minden nemzetek és országokon keresztül egységes zsidó fajhoz fog érzelmileg és tetteiben kapcsolódni. A nemzetközi egységet képező zsidó fajhoz való tartozás érzése elnyomja a születési, vagy tartózkodási helye szerint külsőleg magáénak vallott nemzethez való tartozás s a közösséghez való tartozás belső érzése híján azzal összeforrni sohasem képes. Ezen belső okok ismerete mellett most már érthetővé válik előttünk, hogy miért segíti egymást a zsidó, s miért találjuk a zsidót oly megmozdulás vezetőségében, amely akár társadalmi, akár gazdasági úton a befogadó nemzet megbontására tör."
Valakinek megfordult már a fejében, mi lenne, ha egyszer végre a parlamenti pártok az ORSZÁG érdekeit néznék, s ennek rendelnék alá munkájukat? Nem pedig az egymás ellen szóló küzdelemnek az ország roncsain és vérünket szívva?
@wahrheit: Nem tudnátok már ezt a szaros mesekönyvet egyszer kihagyni az okoskodásokból? Ahova benézek, előbb utóbb mindehol felbukkan ez a téma. Felejtsük már el, s koncentráljunk a TÉMÁra.
Mesekönyvek elemezgetése nem az..
@wahrheit: Detto, várom, hogy az országból nemzet legyen, mert már kevés volt az időm, hogy többet áldozzak otthon, embernek való éetminőséget szántam a családomnak, nem rabszolgasorsot.
Választásra hazautazom és találkozom a barátokkal, akik teljesen függetlenül szinte mind ugyanannak a párt sikerének szurkolnak.
@Italo Balbo: Az alapján, ami a demokrácia legnagyobb nyűge: minden logikus gondolkodásra képtelen, intelligenciamentes ember szavazhat és baromságokat írogathat nyilvános oldalakra.
Láttam a Kádár korszakot, végignyűglődtem a maffiapártok ámukfutását, számtalan olyan eseményt láttam és hallottam, ami a legmocskosabb kifosztása az országnak.
Már 89 előtt leosztották a lapokat, pontosan leszervezve és most sem megy másként, csak te semmenyire nem látsz bele a kispályádról, hogy a Kapolyi most épp miféle pénzügyi átcsoportosításokat hajt végre, sem az IMF seggnyalásra nem látsz rá, ahol a nigger osztja az ukázt az mszpfidesznek.
Na ettől vagy te senki a korlátolt véleményeddel együtt.
@Oreg: Az a fő, hogy te ebbe mind belelátsz és annyira nem korlátolt a véleményed, hogy pl másokkal is tudsz beszélgetni róla ;)
@dakszli: Én tudom mit jelent az áron alul eladás, soha nem is gondolnám, hogy ilyen nem volt. Valóban vannak korrupt arcok, sokan, meg kell őket büntetni. A kérdés az, hogy mivel szolgált rá a Jobbik arra, hogy sokan megváltóként, minden igaz és tiszta forrásaként tekintsenek rá? Egyelőre annyit tudunk, hogy ezt mondja magáról. Az igaz magyar öntudat bemondáson és vak hiten alapszik, de ezt persze nem ismerné el egy hívő, inkább győzködi magát, hogy ő már sokat látott, ő jobban tudja, ő tudja ki az igaz magyar, ő tudja mi a nemzet érdeke stb. Próbálja megracionalizálni az épp aktuális hitét. Elsüt olyan fennhéjázós, homályos, nem meghatározott dolgokat, hogy a pártok miért nem az ország érdekét képviselik, holott gyanítom neki az ország érdeke ott kezdődik, hogy emelik a fizetését, és ott ér véget, hogy fizetnie kéne pár szolgáltatásért
@dakszli: a konkrét példához meg: én nem tudok semmit, erről a cégről, hiszen abszolút kívülálló vagyok, de pár dolog, amit kérdeznék: volt-e a cégnek adóssága? mennyi profitot termelt? egész biztos, hogy a céget vették meg és nem csak az épületet? utána tovább működött a cég? történtek további fejlesztések? ha igen többet kerestek utána az alkalmazottak? Lehet, hogy áron alul adták el, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy a dolog sokkal bonyolultabb annál, mintsemhogy pár szóval el lehessen intézni. Egyrészt 95-ben az állam tele volt adóssággal és nagyon kellett neki a pénz, államcsőd-közeli helyzet volt. Ha gyorsan el kell adni vmit, akkor persze, hogy lemegy az ár. Másrészt a szerződésben lehetett mindenféle kitétel, hogy a vásárló megtartja a munkahelyeket, sőt fejleszti a céget, amire az államnak szintén nem lett volna semmi pénze. Ettől függetlenül persze az is lehet, hogy áron alul adták el, némi zsebpénz fejében, viszont sztem nem igaz az, hogy létezik korrupt meg nem korrupt (nemzeti) állam. Az állam mindig korrupt
@wahrheit: Már ne haragudj, de te nemzeti öntudatról beszélsz, miközben 14 éve egy külföldi országban dolgozol és adózol? Ahol élsz, ott milyen párt van hatalmon? És ott mekkora az állam? És ott fizetsz az orvosnak? És ott is az EU meg a multik a hibásak mindenért? Stb, stb, stb.
@Italo Balbo: Nem beszélgetek ezekről, inkább kifolyik belőlem, mint gyomorrontás után a fertőzött étel.
Beszélgetni régi személyes ismerősökkel szoktam ezekről a kérdésekről, beleértve a nemzeti öntudat kérdéséről is, mert köztük vannak igazi hazafiak, fidesz hívő politikusok, holdudvariak, széles a skála, beleértve a háttérmunkát végző névtelen embereket is, akik egyszemélyes munkáján alapulnak az ország életét akár évtizedekre eldöntő intézkedések. Rengeteg belsős információt szívok magamba ezekből a beszélgetéskből, s ettől még jobban elkeseredek, hogy mennyire mélyen van már a helyzet, s a vakok vitáznak a hullámok méretén, miközben az áramlás már rég az óceán közepére sodorta a lélekvesztőt.
Nincs sok időtök hátra otthon a ratraceből, ha nem történik olyan radikális változás, amire még nem volt példa.
Nem tartom magam egyébként öntudatosnak, mert tőlem csak elvett az ország, de van összehasonlítási alapom, hogyan intézik az ügyeket és milyen az ember élete olyan orzágokban, ahol erős a nacionalizmus és a piacvédelem, s lenyűgöző érzés, mikor idegenként is több tiszteletben és korrektebb eljárásban van részem, mint szülőhazámban.
Ez az amit szeretnék, mert szívesebben élnék otthon, mint külföldön, de
Gazdasági részéről meg inkább ne is beszéljünk, mert összehasonlíthatatlan az életminőség és megbecsülés, amit itt értem el igen rövid idő alatt, pedig otthon sem volt rossz sorom.
Kicsi, hatékony állam, mindennek van gazdája és felelőssége, kevesebb adót és tébét fizetek, mindezt úgy, hogy az adóvisszaigénylésem több, mint az otthoni fizetésem. Korrpució és mutyi itt is van, hol ne volna, de elenyésző.
Erről jut eszembe, hogy horvát autópályaépítő emberrel volt egy csevegés, hogy is megy ez náluk. Egyszerű a képlet, ott is lopnak, de ha szemérmetlenül próbál meg valaki, akkor az a sittre megy vagy lelövik. A horvát autópályák építési költsége majdnem a fele a magyarokénak a jóval nehezebb körülmények között, kiváló minőségben.
Hol van akkor a határ? Mikor elég az elég?
Ha most lesz a választási lehetőség, akor most.
@Oreg: Én is kicsi, hatékony államot szeretnék, a Jobbik, a Fidesz és az MSZP viszont nem. Tudod mit hirdet a Jobbik radikális változásként? Visszaállamosítást! Nah most akkor hol az igazság?
A viktoriánusok programjáról egy régi film címe jut eszembe kapásból: Kincs, ami nincs.
süti beállítások módosítása