MSZP-stratégia: mit várhatunk a szociktól?

2012.09.18. 07:30 Fent és Lent

dinosaur.jpgKedves olvasóink, örvendünk, hogy hozzánk hasonló lelkesedéssel olvastátok az MSZP stratégiájának kivonatát, a különböző médiumok a maguk sajátos szempontjai alapján már szintén feldolgozták a szöveget, sőt, Botka László is prezentálta pártja álláspontját a kérdésről - más kérdés, hogy Kálmán Olgával karöltve pusztán bagatellizálni próbálta a szöveget.

A politika piszkos játék: nincsenek illúzióink, bizonyára minden pártnak megvan a maga hasonló stratégiai anyaga (örömmel vennénk, ha valaki átdobná a Fideszét, mi csak ehhez jutottunk hozzá), ez nyilván nem azonos a választási programmal, de azért komoly beleszólása van abba is (lásd még: bármilyen megszorító intézkedés ellenzése) - és ugyanilyen stratégiai módon viszonyulnak a különböző elemzők is a dokumentumhoz, pártállás vagy közéleti preferencia alapján emelve ki más-más részleteket. Mi azért is hoztuk le az általunk ismert teljes anyagot, hogy aki szeretne, saját ítéletet alkothasson - ugyanakkor mi se szállunk ki a buliból, és megpróbáljuk számba venni azt, ami talán a legfontosabb: hogy mire számíthatunk az MSZP-től a következőkben, legalábbis eme dokumentum alapján.

Trollháború

Először is azt látjuk, hogy az MSZP erősíteni szeretné jelenlétét a közösségi médiában, ami magyarra lefordítva azt jelentheti, hogy újabb trollhadsereg szállja majd meg például ezen blog posztjait és úgy általában a kommentmezőket. Előre szólunk, hogy sajnos ők is ki lesznek moderálva. Érdekes megállapítás, hogy mintha az MSZP-nek korábban már meglevő internetes aktivistái a Demokratikus Koalíciónál kötöttek volna ki, így például sokkal erősebben jelen voltak nálunk a trollok, mikor tegnapelőtt Gyurcsányról posztoltunk, mint akár tegnap. Na de majd felépül ez is, a know-how azért még biztosan ott lapul valamelyik laptopon - és az erősebb közösségi jelenlétet valamilyen fiatalos kontextusban is tolják majd.

Fiatalság, modernség

Várhatóak tehát nyomi Amőba-szerű kellemes kis hálózatosodások is (aki nem emlékszik rá, azt most megkímélem a linktől, jobb ez így mindenkinek), netán blogoló politikusok - Fletó ebben is erősebb a saját oldalaival, na meg Gréczy testvérrel a háta mögött. És ott van a fiatal, modern, menő Másik Magyarország-program is, amit már kiveséztünk, bár van itt még egy aprócska ellentmondás a sikeres fiatalos vállalkozások propagálása és a szegény kisemberek sorsának felvállalása közt, de ezt majd ők stratégiailag.

Az MSZP ezt a váltást fiatal, dinamikus Mesterházy Attilájával igyekszik létrehozni, ami már önmagában borítékolja a kudarcot: Mesterházy maximum fiataloskodni és modernkedni tud, amennyire színészi képességeitől telik, de ezt a ruhát azért alapvetően nem rá varrták, mindig ki fog lógni belőle egy kis jómunkásemberes szakiság (amit viszont nagyon is ihletetten tud előadni, nem is értem, miért nem inkább ezt a vonalat erőltetik, na de nem akarok itt ötleteket adni).

A szörnyek búcsúja?

Nem is gondolják azért ezt olyan nagyon komolyan a stratégák, ezt az egészet kábé falból és presztízsből csinálják, mert nagyon jól tudják, hogy ez igazából nem az ő terepük. Még a háttéranyag sem számol azzal, hogy a közösségi médián pörgő felhasználók szórakoztatása vicces online és offline performanszokkal, meg hogy statisztikailag be tudják bizonyítani, hogy az elnökségük milyen fiatal, az oda vezetne, hogy kialakulna egy erős támogatói bázis a fiatalabbak körében. A dokumentum inkább a meglévő (és részben elvesztett) bázisra koncentrál: több helyen, így a tabutémáknak számító "Szent tehenek"-alfejezetben is hangsúlyozzák, hogy a nyugdíjaskorú szavazórétegre kell elsősorban rámozdulni.

Jól mutatja ez azt, hogy az MSZP mára sokkal inkább egy identitáspárt, mint bármi más: szavazói bázisa nem elsősorban azért támogatja, mert igazat ad nekik, hanem azért, mert hűséges hozzájuk. És mivel az MSZP nem erkölcsi alapon szerveződik, inkább egy politikai maffia, amely a pragmatikusan éppen hasznos politikai irányokba mozdul, nem is fog tudni úgy erodálódni, mint ahogy az SZDSZ-szel történt: bármennyire is maffiaként viselkedtek ők is, az ő esetükben mégis volt valami halvány nyoma a számonkérhető elveknek. Amíg az a réteg, amelynek tagjai számára fontos identitásjegy az MSZP-sség, demográfiailag meghatározó, nem tudunk mit tenni - a biztató ebben az, hogy tudhatjuk, egyszer a másik, mára politikai maffiává váló konglomerátum, a Fidesz stratégiai direktívájában is szerepelni fognak szent tehénként a nyugdíjasok."All beauty must die" - dünnyögjük Nick Cave-vel, tudván, hogy ez az igazság a szörnyekre is áll. Csak győzzük kivárni.

Apropó, Fidesz: bár a kopogtatócédula-gyűjtés eltörlésével úgy tűnhet, Orbánék esélyt akarnak adni a következő választásokon a kis pártoknak és a Parlamenten kívüli formációknak, ezt elsősorban az MSZP további gyengítéseként értékelhetjük. A Fidesz vezérkara valószínűleg azzal számol, hogy a kis pártok (DK, 4K!, LMP stb.) nem jutnak be a Parlamentbe, viszont támogatóik inkább az MSZP-től vesznek majd el szavazatot, ezáltal bebiztosítva a "jobboldal" fölényes győzelmét 2014-ben. Az MSZP már megszokott házi ellenzék, tudják, hogy mire számíthatnak tőlük, és nyilván van egy pár közös ügyük (lásd még: elszámoltatás). Ne feledjük, hogy a Fidesznek továbbra is inkább áll érdekében a kétpólusosság, és bizonyos jelek már most arra utalnak, hogy a későbbiekben ebbe az irányba fog mozdulni a kormányzó pártok belpolitikai stratégiája.

Az MSZP-t ez láthatólag nem zavarja, sőt, egyértelművé válhatott az is, hogy az MSZP által is hangoztatott "demokratikus ellenzéki összefogás" az ő részükről csak üres lózung: az anyag elég világosan mutatja, hogy az MSZP saját erőből kívánja megoldani a kormányváltást 2014-ben.

Ami viszont a legelgondolkodtatóbb az egészben, az az, hogy a Fidesz leváltásához ez a stratégia kevés lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr114783834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gyűlölet kútja 2012.09.18. 12:08:10

Muszlimok az amerikaik ellen. Zsidók az arabok ellen. Fehérek a színes bőrűek ellen. Indiaiak a pakisztániak ellen. Törökök a kurdok ellen. Azeriek az örmények ellen. Baloldaliak a jobboldaliak ellen. Fradisták az újpestiek ellen. És még sorolhatnánk. ...

Trackback: Fidesz 2.0. Nem kell. 2012.09.18. 11:45:30

Az MSZP titkos stratégiájában (amit a Fent és Lent Blog publikált) akadnak szimpatikus elemek. Örvendetes például, hogy legalább megpróbálnak úgy tenni, mintha megérkeztek volna a XXI. századba (Orbánék néha dermesztő múltbafordulásához képest mér ez i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A Fidesz vezérkara valószínűleg azzal számol, hogy a kis pártok (DK, 4K!, LMP stb.) nem jutnak be a Parlamentbe, viszont támogatóik inkább az MSZP-től vesznek majd el szavazatot, ezáltal bebiztosítva a "jobboldal" fölényes győzelmét 2014-ben."

Hát igen. Továbbra is a Jobbik tűnik az egyetlen életképes ellenzéki opciónak. Persze, van még másfél év.
Nem egy normális hangvételű vita lett már szétcseszve a fent említett aktivisták által. Egyébként amit csinálnak az nem trollkodás hanem egyfajta politikai kampány. Nem tudom, hogy a magyar interneteken a közönséges uszítókat miért nevezik trollnak.
"Mesterházy maximum fiataloskodni és modernkedni tud, amennyire színészi képességeitől telik"

Majd lenyom megint egy jó kis moonwalk-ot:

youtu.be/aRx6ivvfuAM
Hogy maszoptól mit várhatunk? Nem tudom. Egy biztos: fideszéknél kisebb gazembereket.
És jóval kevesebb fizetett bloggert, mint amennyit a fidesz v. a jobbik fenntart (lásd pl. ez a blog)
Csak látszólag vannak sokan balliberális hozzászólók a netes fórumokon. Ezek az emberek 2010 előtt is itt voltak, csak a 2010-re kialakult rendkívül feszült, rendszerváltó hangulat alatt meglapultak, meghúzták magukat egy szemeteskuka sötét árnyékban, ahol viszonylag jól átvészelték a magyar nép neheztelését, virulens haragját, bosszúszomjas ítélkezését, mos pedig egyszerűen csak előbújtak, mint a dughagyma és tovább folytatják bomlasztó tevékenységüket.

50-100 emberről van szó. Szánalmas, agresszív kisebbség.
"Először is azt látjuk, hogy az MSZP erősíteni szeretné jelenlétét a közösségi médiában, ami magyarra lefordítva azt jelentheti, hogy újabb trollhadsereg szállja majd meg például ezen blog posztjait és úgy általában a kommentmezőket. "

*

Nézd, ez egy fosblog.

Ki a fene akarna megszállni éppen titeket?

Hány nickkel kell még visszajönnöm, hogy tiszteletben tartsd a véleményemet?
"Ami viszont a legelgondolkodtatóbb az egészben, az az, hogy a Fidesz leváltásához ez a stratégia kevés lesz."

Amíg csak és kizárólag a hatalom megszerzéséről beszél a magát demokratikusnak kikiáltó ellenzék, addig ne várja senki, hogy a mostani mikroszkópikus támogatottsága számottevően megnőne.

Arról egy szó nem esik, hogy mit csinálnának ha nyernek:
-Milyen gazdaságpolitikát szeretnének csinálni? Megint két hét alatt megegyeznek az IMF-el, mint múltkor, ezzel megismételve a 2008-as ámokfutást?

-Mi lesz a munkahelyekkel? Jelenleg nagyon fel vannak háborodva, hogy a kormány csak közmunkát biztosít. Ők vajon mit csinálnának? Ha megnézzük, hogy alattuk hogy alakult munkanélküliség, ne számítsunk sok jóra.

-Mi lesz az államadóssággal? Jelenleg felróják a kormánynak, hogy alattuk rekordszintre került. De ők vajon mit kívánnak ezzel tenni? Ha megint olyan arányban nő alattuk, mint korábban (55% => 80%), akkor az megint nem hangzik túl jól.

-Mi lesz a demokráciával? Jelenleg egy emberként szólalnak fel az egyszemélyes döntések mellet, de vajon ők hogy döntenének a fontos kérdésekben? Erről megint csak nincs szó, így muszáj a tapasztalatokra hagyatkozni: az ő idejük alatt kb. akkor volt kikérve a nép véleménye, amikor a vizitdíjas szavazás volt.

- Hogyan számítják majd a mandátumok arányát: vajon ők is a jelenleg számokért az adott pártra szavazók / 10 millió elvet alkalmazzák majd? Az ő idejük alatt a 10 milla fele se szavazott rájuk, de mégis többségi kormányt alakítottak.

-Hogyan kívánják alakítani az ország külföldi megítélését? Az ő idejük alatt elsőkből utolsók lettünk a régióban, a félévente esedékes diplomáciai botrányokról már ne is beszéljünk...

Millió meg millió ilyen kérdést lehetne írni, amiről szó sincs. Nincs ezzel probléma, csak így az emberek a tapasztalataikra fognak hagyatkozni, amik meg attól függetlenül nem túl pozitívak, hogy a mostani kurzus hogyan muzsikál...
@Mária: hm. ha ez egy fosblog, akkor minek trackbackeled állandóan a posztjaidat alánk? :)) az idézet így folytatódik: "Előre szólunk, hogy sajnos ők is ki lesznek moderálva." A miheztartás végett a kommentet meghagyom, de ezt a nickedet is kénytelen vagyok kitiltani.
"Előre szólunk, hogy sajnos ők is ki lesznek moderálva."

Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy aki nem a blog írójának a véleményét, hanem a sajátját merészeli leírni, az ki lesz tiltva.

Okos.

Igen, így működik a fidesz.
és eközben nem akarják észrevenni, hogy a kopogtatócédula helyett elég lesz 200 aláírás, és bármelyik hülye indulhat jelöltként. lesz 20-30 jelölt a listán, így szépen megoszlik a nem-fideszes szavazatszám közöttük, ami a győztes mindent visz-rendszerben csak egyet jelenthet.
Akárhogy vergődnek a szocik, csak a hálót rugdalják belülről

Valamikor a 70-es években a modernizációs programjukat (intenzifiklás vagy mi a búbánat volt akkoriban a neve pártzsargonban) profi szakértők terelték az eladósodás zsákutcájába, amiből az ország mostanáig se tud kikecmeregni. Hány milliárdot hozott már eddig a másik oldalon extra kamatprofitként?

Aztán jött a "rendszerváltás" meg az SZDSZ koalíció, amikor teljesen nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy ki a farok aki csóválja a kutyát. Magyarán a szocik azt csinálták, amit ukázba kaptak az SZDSZ-en keresztül, olyan is lett az eredmény

Most meg a trollhadsereg az Index és hasonló fórumok reklámbevételeit fogja növelni a nagyobb kattintásszámmal

Erre mondá a nagy költő egykor:
"Itt állsz te, és ott ül a haszon"
Kedves Blogíró BOHÓC,

Elnézést a megszólításért, de ez az írás kinyitja a bicskát a zsebemben!!! Nehogy rámküld a TEK-et!! A troll a hozzád hasonló agymosottakat jelenti!! Elég gyenge próbálkozás volt, azért megkapod a havi apanázst!!! A politikai maffia pedig inkább a jelenlegi kormányra igaz. Soroljam? Földosztás körüli botrányok, Lázár törvénytervezete, hogy a magánszférában a cégvezetéstől eltiltott egyének is lehessenek állami vezetők(?), Közgép tenderek, emberkereskedelem (Safarov ügy) stb.

Fel sem fogod mi folyik körülötted és erre még büszke is vagy!!
"az MSZP saját erőből kívánja megoldani a kormányváltást 2014-ben."

Ja.
Az Mszp nem köt koalíciót a Jobbikkal (nácik), a Jobbik nem köt kolíciót az MSZP-vel (komcsik), a Jobbik nem köt kolíciót az LMPvel (zsidók), az LMP nem köt kolaíciót a Jobbikkal (lásd fent), az LMP nem köt koalíciót az MSZP-vel (majd kitalálnak valamit).

Így nehéz lesz nagy népnemzeti összefogással leváltani a cigánybárót. Ha az írásból sikerült cakkom pakk leszűrni, hogy csakis önerővől akarja leváltani a fideszt, csakis azért sikerült, mert jobban utálod a maszopot, mint a zsideszt. Sok minden történhet 2014-ig, pl. ezt a szarkupac blogot is bezárhatják.
Most elolvastam az előző posztot a stratégiáról.
Nem vagyok egy MSZP hív, de el kell ismerjem, évek óta az első józan, értelmes, logikus fejtegetés a baloldalról (LMP kivéve).
Nem is mondanám kifejezetten sunyinak. Tök természetes pl, hogy a Jobbikot igyekeznek bagatellizálni. Jó fej dolog.
És pláne jó fej dolog annak a tükrében, mi szerepe volt Gyurcsánynak a Jobbik felemelkedésében. És nekem az a gyanúm, hogy ez a szerep nem szorítkozik a passzívitásra, miszerint olyan béna hülyék voltak, hogy ezzel idézték elő a társadalom Jobbik felé fordulását.
Meggyőződésem, hogy a háttérben Gyurcsány aktív szerepet is vállalt a Jobbik felhozásában, abban az ostoba tévhitben, hogy ezzel a Fidesz elől vesz el szavazatokat, mintegy megosztja a jobboldalt.
Ismerve Gyurcsány tetteit, hogy mint miniszterelnök mennyire munkálkodott Magyarország felemelkedésén (zéró) és mennyire a szart kavarta helyette, (ráadásul még azt is tehetségtelenül), nagyon logikusan adódik a feltételezés, hogy döntő szerepe van a jobbikosodásban.
a benned lakozó indulatok levezetésére ajánlom a blogolás helyett a faszverést.
Nem az a lényeg, hogy mit várhatunk a szociktól... Tudjuk! Kell-e nekünk "narancsdiktatúra"? Avagy kell-e nekünk Jobbik-uralom? Szerintem erre a kettőre nyugodtan mondhatunk nemet! Demokrácia-deficites ez az ország, mióta a 2/3 birtokában a Fidesz azt csinál , amit akar. A hatalom, s az érte folyó küzdelem mindig is tele lesz erkölcstelenséggel! A kérdés csupán az, demokráciában éljünk, vagy nem. Az ellenzéknek ma egy feladata lehet, s nekünk ebben az irányban kéne győzködni a szavazókat: összefogás a jelenlegi 2/3 ellen! Kellene egy laza szövetség, amely a választásokon hozhatna ismét egy 2/3-ot, megállapodva abban, hogy visszaállítják a demokratikus berendezkedést Magyarországon. Ez lehetne egy "alkotmányozó nemzetgyűlés" benne sokszínű képviselettel. S aztán vagy meg tudnak egyezni a kormány összetételéről, vagy feloszlanak. Utána már garantáltan nem lenne senkinek olyan hatalma, melyet a Fidesz jelenleg bitorol... S menne minden tovább, normális rendben. Ebben kéne segíteniük a véleményformáló blogoknak, s nem a szocik, s Gyurcsány ekézésében. Avagy, tessék megkerülni őket, s létrehozni egy "ÚJ PÁRTOT" aki ma született bárányként megváltja Magyarországot! Ehhez csupán a bizonytalanok szavazatát kell megszereznie! Hajrá!
@Don Quixote de la Ferko:

Engem az elmúlt időszakban például megszámlálhatatlanul sokszor tiltok ki a az úgynevezett "demokratikus ellenzékhez" köthető blogokról. Néhány napja a Varánuszról tiltottak ki örökre statáriális eljárással, mert sziklaszilárd érveket felvonultatva megalázó intellektuális vereséget mértem az össze-vissza hazudozó bloggazdára, Fabiusra.
A cikk jó, a kép priceless! :))

Mondtam tegnap, hogy ez az őszödi beszéd újratöltve. :)
@Wl: Akkor idemásolom a fidesz 2010-es választási programját:

"Elmúltnyolcév, csak a Fidesz!"

Ezt valóban nehéz túlszárnyalni.
Az olyan 50 iq-s szavazóknak persze ez bőven elég volt anno.
hát igen, végre egy értelmesebb poszt. sajnos a gyurcsányimádók és a maszopnyikok, mivel nagy részük nyugdíjas, egész nap ráérnek tolni a kommenteket, de a tüntiken rendre kiderül, hogy elhanyagolható kissebbséget alkotnak. az mszp hiába erőlködik, inkább azt sajnálom, hogy a sok nyomorult valszeg megint bejuttatja majd a parlamentbe 2014ben is. közük meg beleszólásuk ismét nem lesz semmibe, de 4 évig megint vehetik majd fel a lóvét. de végülis mindegy, '14ben is nyer a fidesz, a többiek meg úgysem tehetnek semmit, az indexen kommentelhetnek meg írogathatják a mocskolódó blogjaikat.
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠: Igen, én is így látom. Elvétve találkozik az ember netszerte (is ill. sem) csalódott Fidesz szavazóval, de a 2010-es maflás után bő fél évvel előmásztak a bebábozódott egykori szdsz és jelen mszp-dk bloggerek. Ezt sajnos eléggé benézte a Fidesz, mert volt egy időszak, amikor kifejezetten ciki volt az mszpszdsz szavazó bélyeg, sokan lettek úgymond "független" orbánfóbiások. :)
Szerintem egyetlen párt sem foglalkozik üzemi szinten azzal, hogy blogokat kommenteljen.
Leginkább azért, mert politikai szempontból haszontalan dolog.

Az, hogy pár lelkes aktivista a szabadidejében kommentel, az meg egy másik dolog.

Amúgy sincs különösebb értelme blogokat kommentelni, mert igazándiból a kommenteket nem olvassa senki.
"Erősítené jelenlétét a közösségi médiában, ami azt jelentheti, hogy újabb trollhadsereg szállja majd meg például ezen blog posztjait is."

Kombi, Kombi, ez önbeteljesítő jóslat lesz, a trollok alakzatba álltak és megkezdték az előrenyomulást :)
@Disintegrator Rising: hát igen... aki nem szereti a tetves, nyilas fajtádat, az csakis gyurcsányimádó lehet... Ebből is látszik, mennyire ostobák mind a fidesz, mint a nácik (gyk: magát jobbiknak nevező csürhe) tagjai és szimpatizánsai. Tisztelet a kivételnek, akik nem buták, csak gazemberek.
@id.StewieGriffin: Ne bohócozz, mert a nyugger poltisztek megsértődnek. A többi hogy jön ide?
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠: +1

@Mária: Mária, egyszer regisztráltam egy "Mária, te libsi kurva" nicket. Ne vedd magadra, nem vagy libsi. Szánalmas komcsi csökevény vagy.
@A fidesz a betegek kiirtására készül: pubika, te csak egy robot vagy aki a nap 24 órájában nyomatja a demokratikus koalíció kampányszövegét. nem tudlak komolyan venni.
@Fatal Error! System Halted!: "Akkor idemásolom a fidesz 2010-es választási programját:"

"Az olyan 50 iq-s szavazóknak persze ez bőven elég volt anno. "

Nem érdekel a fidesz programja. Főleg, hogy 2010-ben azt harsogtátok, hogy nincs neki, most azért már néha számon is kéritek rajta, hogy miért nem azt csinálja. Aki ezt a logikai csavart beszedi, annak már valóban az 50-es IQ túlszárnyalása is nagy tett.

De visszatérve az eredeti témára: nem érdekel a Fidesz programja. Te a boltban megvennél egy olyan terméket, amiről egyrészt kb. csak rossz tapasztalatod van, másrészt meg azzal reklámozza magát, hogy de a másik cég terméke az még ennél is szarabb?

Na jó, te lehet, hogy igen, de az 50 IQ felettiek azért már nem biztos...
Fiatalnak lenni kell, vagy annak látszani? Kósánéi kérdés. Igazából egy pillanatra sem lesz egy politikus csak azért hiteles vagy rokonszenves, mert fiatal. Sok küzdelmes, gerincsorvasztó év áll már mögötte ilyen korban is:)
ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR! ÉLJEN SOKÁ ORBÁN VIKTOR!
@Balt: "Elvétve találkozik az ember netszerte (is ill. sem) csalódott Fidesz szavazóval,"
...mert nem hülye, hogy bevallja! Kevesen merik felvállalni tévedésüket, de a 2/3-nak valahogy össze kellett jönnie! Csalódott szavazó - akik a Fideszre adták a voksukat - sok van, valószínűleg itt is!
Csalódott "Fidesz szavazó" valóban kevés van! Mert a Fidesz az hit! Mint a szoci egy része is! Amit írsz, az tévedés...
@kalandfereg: Hogy - ajér passzív, akár aktív - szerepe volt Fletónak a Jobbik térnyerésében, ez vitán felüli. De az MSZP-t sem lehet mentesíteni ez alól, elvégre még szűk egy éve is kiálltak mellette (mögötte). (Tisztelet a kivételnek: marha kíváncsi lennék a Fletó által emlegetett 3 névre, bár az sem lepne meg, ha egyikük az anyósa lenne. :) Mai napig meg vagyok győződve arról, hogy balul elsült "jó szándékú" pr-akció...)
akár
Bocs, telefon.
@Nero Bianco:

"Szerintem egyetlen párt sem foglalkozik üzemi szinten azzal, hogy blogokat kommenteljen. Leginkább azért, mert politikai szempontból haszontalan dolog."

*

Persze hogy nem foglalkozik.

Az online jelenlétet csak az outsiderek képzelik úgy, hogy bárkit meg lehet győzni azzal, ha kéretlenül eléállsz az ő pályáján és az arcába ordítod a véleményed.

A helyes stratégia az, ha felépíted a saját pályádat, és odacsalogatod a közönséget.
Az MSZP szavazóbázisa jellemzően még az 50-es években szocializálódott távol a komputerek világától Ideje elkezdeni az oktatásukat trolltanfolyamon
@egyjózsi: Józsi, b+, oda van írva az eligazításban, hogy a "demokráciadeficit" nem érdekli a választókat. (Én teszem hozzá, hogy 2006 után kicsit visszás is ezzel lövöldözni a kommereknek...)
@Nekrofil Sírásó Phd.:

Elnézést, most már látom, hogy Máriának címezted.

Azt hittem, hogy összetévesztettél a legsötétebb, legbüdösebb bolsevik ribanccal, Máriával, márpedig ennél nagyobb sértést nehezen tudok elképzelni.
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠: Nyuszikám, te egy +1 -et kaptál, guglinyelven azt jelenti, egyetértek veled és szívesen aláírnám a petíciódat.
Utána következik egy @Mária kifejezés, ami a címzettet jelenti :) azaz neki ment.
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠:
"Azt hittem, hogy összetévesztettél a legsötétebb, legbüdösebb bolsevik ribanccal, Máriával, márpedig ennél nagyobb sértést nehezen tudok elképzelni."

Ez az agresszív többség keresztyéni szeretetének a megnyilvánulása?
@maria_blog: ne adjál ötleteket, mert mindjárt megcsinálom:D
Nagyon aranyos, hogy a trollok ki lesznek tiltva, kivéve a gyevi bírót (bírókat). Akik aztán racionális érveléssel, humánus szövegekkel tolják a FIDESZ szekeret, sajnos velünk együtt a szakadékba.

Csak így tovább, már nem kell sokáig tolni, aztán irány a szárnyalás. Szomorú módon lefelé.
Én azt várom a Cociktóó hogy elhúznak a büdös picsába....de egy életre.
Köszönöm!
@volankombi: Mária kitiltva, Stefike marad. Stimmel.
@vakapad:
Nem lesz itt semmiféle lefelé...az ellenzéki pártok annyira szarok hogy a fidesz a köv. választást is behúzza...lehet nem 2/3 de hogy ők nyerik az 100%.
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠: Megértem hogy sértésnek veszed, hiszen te a a legsötétebb, legbüdösebb náci ribanc vagy.
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Hú, ez milyen intelligens hozzászólás volt, te tetves, ostoba, bolsevik gazember. Jobb ha a fajtád visszamászik a pöcegödörbe, mert véletlenül rád lépnek miközben miközben a a libsibolsi posványban araszolsz. Nos...ez is érdemi volt, ugye... :) ? Szerencsétlen...
Kedves blogíró. És a jobbik stratégiájához mit szólsz? Kilépés az EU-ból, iskolai végzettséghez kötött választás, antiszemitizus stb.stb. az ugye jó lenne?
@Mária_blog:

Ja, és ráadásul a közösségi terek azok nem a blogok.

A blogok azok inkább személyes területek, ahová egy-egy pártnak teljesen értelmetlen benyomulni, és szerintem nem is csinálják, valamint nem is fogják csinálni.
Tehát aki szavazópolgárként lát fantáziát az mszp-ben, urambocsá' kiáll mellette, az csak troll lehet...

Amúgy ez a Fidesztől indult kirekesztő mentalitást az ökopártot követve az lmp-hez közelálló közéleti blogok is láthatóan másolják már hosszú ideje. Hiába, a harc az harc - a szavazatokért folyó csatákat pedig a politika mezején kívűl is minden területen, így a blogszféra jelentette internetes hátországban is újra és újra meg kell vívni.

Moderálhatsz kifele.
@egyjózsi: Csalódott FIDESZ-es szavazó nincsen...mert aki csalódott, az már legtöbbször letagadja, hogy a FIDESZ-re szavazott.

Amúgy ez a "trollkodás" elég érdekes, mivel ez jobbára (NER-ben deklaráltan, milliárdokkal aktívan finanszírozva) a FIDESZ fegyvere. Legtöbbször tőlük olvasni a "csak valami rombolót írni" elvén megfogalmazódott hozzászólásokat.

Amúgy én nem nevezném trollkodásnak, ha elég sokan kritizálnak meg egy olyan blogposztot, ami - szerintem - az általános vélekedés szerint is hemzseg az elfogult csúsztatásoktól. Az előző poszt erre nagyon jó példa.

Az is érdekes, hogy egyes blogírók attól, hogy témaválasztásuk és írásaik érzelmi töltöttsége miatt olvasottak (ez dicséret ennek a blognak), azt képzelik, hogy ez automatikusan szakmai színvonalat is jelent (ez kritika, amit vagy elfogadsz, vagy nem. Nem általában rossz, de vannak gyenge pillanatok).
Az összes parlamenti párt gazdasági idióták gyülekezete. 2014-ben csak azt választod meg, hogy melyik idióta jöjjön 2014-töl. A politikában már rég eltünt a szakértelem, ami maradt, azok csak politikusok. Csökött értelmü zombi faj.

Tehát jelenlegi állásból a következöt teheted 2014-ben:

1. Nem akarsz újabb 24 év maszop-fidesz váltó rablást. Ezért vagy a Jobbikot vagy az LMP-t választod.
2. Reménykedsz abban, hogy az RMDSZ Mo-i pártot alapít és ekkor az értelmesebbjei odamenekülhetnek.
Nem lesznek kevesen, az biztos.
3. Savazol továbbra is a két nagy tehetségtelen zombipártra. Aztán élfelejted a megmaradt életedre, hogy mi is az az európai jóléti társadalom.
Az esetleg már idetalált bérkommentelőkhöz: Hol lehet MSZP-s trollnak jelentkezni? Alacsony a fizetésem, jól jönne egy kis kiegészítés. Mennyit fizetnek egy kommentért?
@Gyuri bá: Konkrétan az iskolai végzettséghez kötött választással mi a baj? Hogy nem szavazhatnak a normális embereket terrorizáló norvég cserediákok? Olyanok akiknek a szavazatát meg a késeit meg lehet venni 10 forintért??
@fél_kiló_kenyér: Tudok olcsó kínai bérmoderátort, kezdődhet a küzdelem :)
@Gyuri bá: Ja, és az antiszemitizmus szerepeltetését a programjukban jó lenne ha ide linkelnéd, mert addig csak uszítás.
mit várhatunk? elqrást...
@fél_kiló_kenyér: sajna nem fizetnek olyan jól, mint egy jobber blogbejegyzésért.
Legyetek szívesek segítsetek elkölteni azt a töménytelen pénzt.

Épüljön meg a Budapest - Szolnok - Nagyvárad autópálya, legyen minden lakóházon napkollektor vagy napelem, építsenek új szélturbinákat is (ne aggódj! a nagyok lassan forognak, kutya bajuk nem lesz a madaraidnak), és szigeteljenek le még több lakóházat.
A sulikban is adjanak valamit a gyerkőcöknek, pl., e-könyv olvasókat.
No?!
@Balt: Még az is lehet simán, h maga Gyurcsány szivárogtatta ki, mert jófejségnek tartotta a szöveget és aszitte, más is jófejségnek fogja tartani. :D Csak mostanra olyan égő lenne ha még be is vallaná, hogy ezért jön ezzel a 3 név dumával állandóan.
Értem én a képes beszédet, csak hát nem értek vele egyet, és 2010-ben a hajnalig burjánzó ifjú tömeg akik véletlenül pont ott és pont akkor..... hát ugye az oké. A terrorizálásról meg csak annyit, hogy ez a jelenlegi, kialakulóban lévő rendszer nem emlékeztet valamire. Ja, és a permanens hazugság, ez nagyon rendben van? Nekem nincs.
@Kara kán: csak halkan jegyzem meg, a szélturbinához szél is kell. Az meg nincs, minekutána egy lavoárban lakozunk.
@Gyuri bá: ha rendelkezésedre áll, akkor küldd és elemezzük, nyilvánosságra hozzuk. Ha meg csak trollkodni akarsz, akkor annyit tegyél már meg, hogy visszaolvasol az előző posztjainkba, hogy mit gondolunk a Jobbikról, és akkor nem csinálsz magadból hülyét :)
@Matróz Kommandó:
Nem igaz. A magas turbinák működnek itt is. Legalább a hegyekre/dombokra telepített lokátorokat, adótornyokat lássák el árammal.
Az MSZP stratégák bajban vannak,mert jól láthatóan semmit nem tudnak tenni.
Egy biztos 2014. az MSZP számára vesztes év lesz (ismét).

Alapvetően én 3 dologban látom a problémát az MSZP-ben.

1. nincs belső kohézió, mert a fiatalok mellett ott vannak a régi "öregek" szanyi Lendvai, Kovács, Kiss, Szekeres, Hiller, stb. akik még a posztkádárista attitűdöt markánsan megjelenítik.

2. Ebből a vezetési és kohéziós ellentmondásból ered a Gyurcsányista liberális társaság kiszakadása, és az ebből keletkezett órási seb azóta sem gyógyul.

3. Az úgynevezett MSZP új generációja a fiatalok jócskán összekenték magukat az öregek mellett így a hitelesség teljesen megszűnt.

Mindehhez még hozzájön egy identitási és ideológiai válság is, amely azokat a megoldatlan és kibeszélhetetlen kérdéseket hordozza mint pl. hogyan viszonyuljon az MSZP a kádár rendszerhez, a rákosi rendszerhez, a kultúra tekintetében a szocialista realizmushoz, az avantgarde-hoz, az oktatás tekintetében a poroszos vagy a szélsőséges liberális oktatási modellhez és mit mond az ügynökkérdésben.

Ez azért fontos, mert a tagság - meglepő ugyan -, de sok tekintetben valahol a Jobbik és a Fidesz között foglal állást ezekben a kérdésekben.
Az MSZP öregjei azonban a kényes kérdéseket nem dolgozták fel, hanem egyben átvették a liberális SZDSZ stratégiát és azokat a paneleket használták és használják mind a mai napig, melyeket liberális kollégáink nyomtak. Ez egy szocialista párt részére azonban a meghasonlást és a teljes szétesést jelenti. (Ezt láthatjuk most.)

Kerülték a fájó kérdéseket és halogatták az öreg kompromittálódot szarháziak elzavarását, nem dolgozták ki a pártban azokat a vezetőválasztási mechanizmusokat melyek szükségesek lettek volna, hogy a legrátermettebbek kerüljenek vezető pozícióba. Ehhez képest fásult merevgörcsben nézték ahogy egy Gyurcsány Ferenc, (azorbánellenfele) a maga teljes kifordultságában észbontóan rossz retorikai és ideológiai alappal igyekszik a Horn Gyula által kitaposott ösvényt tovább taposni, és a erősen gyengülő liberális szólamokkal kormányozni illetve újabb választókat. tette ezt olyan minőségben, hogy még seggnyalói is kifordultak alóla. [Emlékszünk még Horn Gábor híres mondatára Kóka Jani társaságában...]

Ezekkel a terhekkel ez a párt soha nem fog felállni, többek között azért sem mert Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai trojka ideje alatt azok az egyszerű emberek - akik a háttérbázisát adták az MSZP-nek mind elfordultak a párttól, s a Fideszben na és a Jobbiknál kötöttek ki. Ehhez egy félanafabéta Mesterházy és a mostani béna frakció szinte meghatározhatatlanul kevés.

***
"75 százalékos adókulcs a leggazdagabbakra". A következő lépés az ÁFA : 75 %. "A nyugdíjasok a legfontossabbak." Mi meg dögöljünk meg 50 évesen, ha nem szúrnak le addig. "Gyerekcsíny."
@Kara kán: Szerintem egyszerűen nincs fogalmad a szélről. Láss, tanulj tapasztalj.
a poszt erős árnyékra vetődés

egy szóval sem sugallja, hogy rosszat akar az országnak és még csak nem is kormányprogram.

egyszerű kommunikációs keretstratégia, semmi több. feltételezem, a fidesznek is van ilyen, csak az nem szivárog ki

a kampány és a kormányzás mint tudjuk, két külön dolog. az a párt, amelyik pár éve még a tandíj ellen népszavaztatott, most fű alatt bevezette. bár ez csak egy példa

ami az mszp jövőjét illeti, nem vagyok biztos benne, hogy ne tudna nyerni. ilyen örökség mellett még mindig a fidesz egyetlen alternatívájának lenni azt mutatja, hogy az emberekben megvan az igény egy fekete-fehér, fidesz-mszp felosztásra és ebből komolyan profitálhatnak egy jó kampánnyal. az első lépést ahogy látjuk, meg is tették

más kérdés, hogy ebben az országban az emberek 2/3-a akkor is a saját pártja szekerét tolja (mint ez a blog is jól láthatóan), ha a szájából veszik ki a falatot

a maradék egyharmad pedig jobban teszi, ha elhúz, mert itt értelmes vita arról, hogy mi a helyes út, soha nem lesz.

csak ilyen cikkek mint ez. szomorú...
@Matróz Kommandó:
Semmit sem tudsz hozzám képest.
Én huzatérzékeny vagyok, tehát nagyonis tudom, hogy mi az a szél.
"Először is azt látjuk, hogy az MSZP erősíteni szeretné jelenlétét a közösségi médiában"

Amíg Kairóban gyakoratilag egy majdnem-polgárháborút is lehetett szervezni facebookon, twitteren, addig nálunk max. párezer főt lehetett kicsalogatni egy tüntetésre.
A szavazók nagy része meg azt sem tudja mi az a blog, nemhogy onnan informálódna.
ja mert fideszes trollok ugye nincsenek (dehogynem, mind az, ők szavazták meg a kétharmadot)
@Stefánia kisasszony ✠ teuto-nordikus parasztlány ✠: Érdekes, milyen érveket hoztál fel a demokratikus ellenzék ellen? Mert szerintem minden érvet lehet most már ezzel szétrombolni: elmúltkétév. Kész.
@Matróz Kommandó: kara kánt hagyd a fenébe, önimádó gyökérmagyar, azt hiszi mindent tud és hogy már 5 nobel díjának kellene lennie
@wowerman: " ja mert fideszes trollok ugye nincsenek (dehogynem, mind az, ők szavazták meg a kétharmadot) "

Igen ők szavazták meg...de TI hagytátok bazmeg....
@eManuel: mi? bocs én nem maradtam otthon, jöhetsz más dumával.
süti beállítások módosítása