Későnkelős ünnepi online

2012.03.15. 10:33 Fent és Lent

 Volánkombi, Döry L., Baum, Tintás és Tékás Lacika köszöntik a nyájas olvasót

22:16 A Gerlóczy utcai Villányi borozóban készült CELEB! Galkó Balázs-interjúval búcsúzunk: "Soha nem éreztem magam fenyegetve. Mármint kocsmában. Egyébként igen." További kellemes forradalmi ünneplést kívánunk!

19:40 Valaki írja meg kommentben, hogy a Gyurcsány-család miért gárdista egyenruhára emlékeztető outfitben vett részt a DK-megemlékezésén. Percek óta döbbenten csak ezen gondolkodunk.

19:18 Jelenleg a Sirályban próbálunk utánajárni az LMP- és a Milla-tüntetés utóhangjainak, kevés sikerrel. Békés snapszerozás zajlik a földszinten.

19:09 "Mit jelent a szabadság?" Vona Gábor szavaitól elgyengülnek a magyar szívek. A Jobbik-tüntetés összefoglalója:

18:30 A Szabadság téren semmi sem történik, kb. 100 tüntető álldigál és kb. 200 rendőr vonul fel.

17:58 A már eddig is élhetetlen, alapvetően genetikailag alattvaló emberek által benépesített Kanadában a helyzet fokozódik! Az ottani és oda beáramló offshore-lovagok a polip-origarchákkal karöltve épp ezekben a percekben szorítják ki a kanadaiakat az ingatlanpiacról, akik így palesztinok lesznek saját hazájukban. A saját hazájukban!! (Tékás Lacika, kanadai tudósító)

17:52 A Fent és Lent blog a neveletlen kormányfő helyett is szeretettel és tisztelettel köszönti a magyar fővárosba látogató lengyel és litván testvéreinket. Köszönjük Lengyelország! Köszönjük Litvánia! Köszönjük Dopeman! Köszönjük Molnár Anna! Köszönjük Széles Gábor! Köszönjük Adam Małysz! A továbbiakban az afterpartik bugyraiba igyekszünk bejutni. 

 

17:42 Az Akvárium nevű Gödörben Edith Piaffal riogatják el a jobbikosokat, odakint dübörög a nemzeti rakk, Gerendai Károly irigyen füleli a Costes-ben a hangerőt.

17:21 Újabb vállalásunk van - a tüntető szubkultúrák afterparty-jairól szeretnénk tudósítani: Anker, Wichmann, Múzeum cukrászda...

17:18 Döry L. jelenti az Akvárium pultjától: "a Jobbikosok annyi capuccinót kérnek, hogy miattuk nem jutunk a sörünkhöz. Ha így folytatják, a férfivécénél is sorba kell majd állni." Rettegünk a bekapucsínózott jobbikosoktól!

17:16 A leözönlő Jobbikosokat az Akvárium biztonságijai beengedik inni a drogtanyára, de csak zászló nélkül. "Jöhetnek nyugodtan, a zászlókat ne engedjétek be, rejtsék el" - szól oda az egyik biztonsági őr a többieknek.

Már csak a Jobbik tüntet

17:08 Szózattal és Székelyhimnusszal zárul a Jobbik demonstrációja, a Gödör hétköznapi lakói is beépülnek a "Szebb jövőt!"-kiáltásokba. P. Mobil-koncert lesz, értesít minket Juhász Szabolcs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat budapesti szervezője.

16:59 Zagyva György Gyula a kerítés mögött dohányzik a Petőfi Sándor és a Kossuth Lajos utca sarkán, velük szemben "Shalom Izrael"-t kiabálnak púrimkereplős emberek. "Állatokat nem etetünk" - üvöltik Zagyvának az Izrael-fanok.

16:57 Hegedűst szeretni kell, Simon Perezt nem, mondja Vona Gábor. Mitől független a jegybank? Ezt senki sem tudja, teszi hozzá. Az EU pedig többet lop tőlünk, mint amennyit mi kapunk tőlük.

16:49 A felső tízezer Jobbikot támogató rétegéből néhányan lehajtott fejjel, Stieglitzként sunnyognak be az Akvárium nevű Gödörbe, ahol éppen pótlólagos közvetítést írunk. Ezek szerint nem egy drogtanyán vagyunk legalább, ez megnyugtató.

Jobbik vs. Milla-tüntetés

16:32 Vége a Millának. Kellemes charleston szól az elonuló tüntetőknek, hogy ritmusra kerülgethessék a provokátorokat. Závada "Szlovákkulák" Pál mosolyog, mint egy jóllakott óvodás. Több a szórólap mint a Deákon. Az Állatkertből kitelepültek a perecesek. (Tintás)

16:12 Erős a taps, és most legalább ritmusa is van. Majdnem színházi érzés,
főleg, hogy Kulka a márciusi ifjakról beszél, bár kicsit iskolai
ünnepség ízűen. De a kétévezés lesz az új divat az ellentábor nyolcévezésével szemben. Két év alatt kell leváltani Orbánt, ha minden összejön
Dopeman-nek! (Tintás)

16:08 Sajnos eközben lecsúsztuk a Gyurcsány nevű lény beszédét, erre csak most jöttünk rá. Feri, ugye nincs harag?

16:08 "Szabad, független Magyarország csak az EU-n kívül létezhet, és ezt csak a Jobbik képviseli. A Fidesz nem meri felvállalni ezt, csak néha retorikában: kettős játékot játszik, és a Gyurcsány nevű lény most is szabadon ünnepelhet a Belvárosban" - üzeni Kertész Ákosnak Szegedi Csanád egy elbaszott nagy székely zászló árnyékában, mely a közönségből mered fel. Ha nem fújna a szél, a jobbikosok nem látszanának a drapéria alatt.

16:03 Eközben a Milla-tüntetésen LMBT-s szónok jelenti ki: élettársaknak nincs vasárnapi ebéd, majd Molnár Péter a Platánfa-mozgalomtól (aki nem Molnár Anna apja) elmondja, hogy mit kíván a magyar nemzet, de le se szarja a magyar nemzeti hiphop rapet (Tintás)

16:02 A Jobbik ifjúsági tagozatának Hölgy képviselője szájából mintha egy titkos, betiltott HaHa-beszédet olvasna fel. A szélsőjobboldali Molnár Anna több internetet követel. Pörzse Sándor a beszéd után kijelenti, vizuálisan nem lehet fokozni - az ellen-Dopeman ismét lehölgyezi a szélsőjobboldali lányt, majd kijelenti: "Azonban a Hölgyek számára lehet, hogy mégis tudunk többet nyújtani esztétikailag: Szegedi Csanád következik". In da house.

15:57 Arra érünk oda a Deákon zajló tüntetésre, hogy egy ember agresszívan ordibál egy versből azt, hogy "Előre! Előre!" Ezt a művet Baum utoljára a Lebstück Mária Úttörőraj gyűlésén hallotta. Útközben még kiderül, hogy Horkay végül üveges sört választott.

A nap egyetlen profi politikusa - Kormánypárti ünnepség vs. Milla-tüntetés

15:44 Elhagyjuk a terepet, fájó szívvel, miközben a kormányfő brüsszelezésbe kezd. Mindenkit üdvözölt eddig, csak a lengyeleket nem, pedig a zászlók mennyisége alapján többen vannak, mint a magyarok. És tolmácsolás sincs. Most akkor jó lengyelnek lenni ma Budapesten, vagy sem?

15:42 "A Kossuth téren csak néhány százan vannak, és azok is a kormány ellen tüntetnek" - erősíti meg Baum Orbán szavait. Mellettünk alternatív alkotmánybírák (Döry szerint a Tripartitum őrei) álldogálnak, sajnos ők is sötétek, ezért nem tudunk róluk fotót csinálni.

15:40 Tintás a Milláról: "A civil kurázsi kifejezésre belenevet a lemenő Napba Réz András.  A HaHás Barta Bea szerint van remény a passzivitással szemben. Ennek örülünk. Minőségi oktatás kell, de nem alattvaló egyetemista, mondja egy érthetetlen nevű nő. A jelnyelvi fordító külön jelzi, mikor lehet tapsolni."

15:40 Gój montisok:

15:39 "Nem leszünk gyarmat!" - OV statementje egységbe rántja a nemzetet, állítólag ezt akarták a 48-asok is.

15:35 Orbán Viktor erősen kezd, éles kanyarban üdvözli a Kárpát-medence magyarságát "Kassától Székelyudvarhelyen, Munkácson át Szabadkáig". Ez a túra még Rockenbauer Pálnak is sok lenne.

15:32 Tintás jelenti a Szabad sajtó útjáról: "Parti-Nagy Lajos beszélt: "nembánt bendék és bánt bendék vannak" - ez nem tudjuk, mit jelent, talán lengyelül van! Csákányi Eszter szerint nem könnyű ma tüntetni.

15:25 Tényleg jó ma lengyelmagyarnak lenni! Reagan szobránál ezt egy valódi lengyelmagyar erősíti meg számunkra.

15:24 "Mi az, amit már szinte sehol nem lehet, tüntetéseken viszont igen? Cigizni." -  válaszolja meg Baum saját kérdését a Kossuth térre menet.

15:22 A Milla-tüntetésre tartó jobbikos fiúkat fordítanak visszafelé a rendőrök a Szabadság-híd közepénél, jelenti Tintás. Eközben CELEB! Horkay Hörcher Ferenc beült a Farger-ba, csapolt sört szeretne inni, de nincs(?!). Sajnos nincs időnk vele beszélni, mert megyünk miniszterelnököt hallgatni.

Vonulás - Békemenet - "jó lengyelmagyarnak lenni"

15:13 Megérkezik a megpuccsolt főszerkesztő, Baum, aki a budai oldalról Pesten lengyel buszok tömegeit látta. Gellért téri megfigyelőnk, Tintás szerint a helyszínen tizenöt szkint sünöl harminc rendőr.

14:50 A Szabadség téri Farger kávé pultja úszik, Döry L. jelentése szerint a férfivécéből lengyel nők áramlanak kifelé. A zlotyiáradat miatt a net is akadozik.

14:33 A Békemenet elég kacifántos útvonalon halad, a József Attila út-Nádor utca-Arany János út után valószínűleg a Bajcsyról térnek majd a célegyenesbe, ezért sokan, főleg a magyarok közül csalnak, a Szabadság tér felől közelítenek a Kossuth tér felé.

14:18 A Székely himnusz sorai porlanak mint a szikla az éneklők ajakin. "Buk bagaria csizmák" skandálják a  lengyelek. Vélhetőleg a magyar csizmaviselettel szimpatizálnak lengyel barátaink. Viktor küzdj és bízva bízzál - üzeni a kormányfőnek a kerepesi kétharmad.

14:15 Nehéz fotózni, mert sötétek az emberek, de minden más fényes. Jó magyarnak lenni és lengyelnek lenni is fasza a Széles-tours jóvoltából.

14:14 Megérkeztek a Békemenetesek az Erzsébet térre, a háttérzenét  Jobbik sound system biztosítja.

14:09 Bebuktuk a lengyelek és a magyarok találkozását a Széchenyi téren, mert várjuk a csajokat. A Madách téren a helyzet változatlan, rendőrileg erősen biztosítva vagyunk.

13:56 Eközben Kanadában. Alattvaló nép ez, zabálja a moslékot és összevissza mobilozik.

13:26 A Károly körúton 14 darab, különböző méretű rendőrségi jármű (köztük bevetési furgonok!) halad el előttünk, majd beparkolnak a Madách színház elé a Castro bejáratát szemmel tartandó.

Pilvax-köz, LMP - 7 perces beszéd

 Az LMP-sek helyes sorrendben hordják a kokárda színeit:

13:20 "Nem az a bátor, aki beáll a sorba, ezt bátran ki merem jelenteni, hanem az, aki kiáll az igazáért." Miért ilyen bátor Vágó "Bátor" Gábor?

13:18 "Nem csupán aláírásokat gyűjtünk, hanem az emberek erejét" - vonatkozó szövegünk a linkben. Vágó nem sokat beszél március 15.-éről, főleg a népszavazással van elfoglalva.

13:15 Vágó Gábor, életében először öltönyben pikírt megjegyzést tesz, a vidéki városok közhelyes ünnepi beszédeire (csak nem Esztergomra célzott?), majd közhelyes ünnepi beszédbe kezd: "a 12 pont ma is aktuális"

13:08 Aggodalmas matekozást hallgatunk ki: "Egy kitelepüléshez kellene 8 ember, és olyan napi húszezret kellene összegyűjtenünk :-("

13:04 Mintegy negyven szimpatizáns és sajtós készülődik izgatottan az LMP rendezvényére a bezárt Pilvax előtt. Hat darab sima, és egy extra mobil (vasaló formátumú) népszavazós stand előtt

12:55 Rövidesen kezdődik az LMP megmozdulása a Pilvax közben. Végre egy beszéd!

12:13 Szlovák (felvidéki) sörrel koccintottunk a nemzeti ünnepre. A városban nem történik semmi, a lezárt utakon viszont jól el lehet sétálgatni, a buszosok is nagyon élvezik a helyzetet, hetvennel csapatnak a Kossuth Lajos utcán.

11:26 Celeb! Hajas Barna, az Országgyűlési Biztosok Hivatalának osztályvezetője mate teát szürcsöl a Nemzeti Múzeum kerítésénél és széles gesztusokkal magyaráz a rendőröknek. Barátságosan.

11:20 A Nemzeti Múzeumnál 30 a diszkrét, 100 forint a lepény méretű kokkárda.

11:08 Margit-hídon magyar zászlós chopper raj kövér gázfröccsökkel halad át, vajon gójok-e ők?

BEHARANGOZÓNK:

Dopeman, Tarlós, Schmitt Pál, lengyelek, franciák - mi kell még egy remek cirkuszi mutatványhoz? És mi jöhet még ezeken kívül? Mivel egyik rendezvényre sem tudunk teljes lelkesedéssel kimenni, úgy határoztunk, hogy elmegyünk mindegyikre, és saját szemünkkel győződünk meg arról, hogy melyik a legjobb esemény a nemzeti ünnepen.

Sajnos a MIÉP-megemlékezést átaludtuk, de rövidesen a helyszín(ek)ről jelentkezünk! Addig hallgassunk zenét. Éljen március 15.!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr714318079

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: No de mit adtak nekünk a Millások?! 2012.03.16. 08:42:28

  Az összes Milla és Szolidaritás tüntetésnek ez a nagy rákfenéje: nem tudják úgy hazaküldeni az embereket, hogy itt valami történt, hogy van valami terv, valami "fény az éjszakában", "világosság az alagút végén". Ped...

Trackback: No de mit adtak nekünk a Millások?! 2012.03.16. 08:42:24

  Az összes Milla és Szolidaritás tüntetésnek ez a nagy rákfenéje: nem tudják úgy hazaküldeni az embereket, hogy itt valami történt, hogy van valami terv, valami "fény az éjszakában", "világosság az alagút végén". Ped...

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 08:32:06

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Trackback: Diszlájkoltam Orbán Viktort 2012.03.16. 08:15:14

Két nagy tömeg uralta március 15-ét? A fenét kettő, hanem három, és a legnagyobb azoké, akik egyik oldalból sem kérnek. Ők a távolmaradásukkal demonstráltak. 2011 februárjában még megpróbáltam párbeszédet kiépíteni a két oldal között, de mára már tele ...

Trackback: Milla szubjektív 2012.03.15. 22:41:36

Ma én is ott voltam a Milla tüntetésén, ám a korábbiakkal ellentétben nem igazán tartottam fontosnak a pontos érkezést. Körülbelül 10 percet késtem, viszonylag hátul álltam meg (a Jégbüfé környékén). A tüntetés közben a barátaimmal beszélgettem, a besz...

Trackback: Békésen, némi közjátékkal 2012.03.15. 18:30:02

Éljen Hitler! Zsidók haza! - üvöltötte eltorzult arccal egy kedves, antipatikus néni a szélsőjobbosok ellentüntetésén a Petőfi Sándor utca sarkán, mint ahogy ez a videón is hallható:Milyen érdekes, hogy simán engedélyezték ezt a tüntetést a Millásokhoz...

Trackback: Hazafiasságból jeles 2012.03.15. 17:36:59

Az új NAT lassan az igazi menzai zöldségleveshez hasonlít: "mindent bele!" Eddig is csak kapkodtuk a fejünket, mire van szüksége a gyermekeinknek (és miről maradtunk mi le): erkölcstanra, hazafiasságra és demokrácianevelésre, a családi életre, méd...

Trackback: 1848 a jelenbe emelése? 2012.03.15. 16:10:38

Ma szerényen kis településemen ünnepeltem a legismertebb magyar szabadságharcot és emlékeztem arra, amit nem lehet feledni. A helyi speciális iskola tanulói és tanári kara egész korrekt műsort adtak, nem volt benne semmi aktuálpolitizálás, sőt, Dunavec...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi a "helyes" sorrend?

Ki dönti el?

A bal oldali vagy a jobb oldali közlekedés-e a helyes?

Ízlés dolgában nincsen "helyes".

De legalább megint akadt egy roppant fontos kérdés, amin lehet rágódni.
@Akitlosz: A szabályos hajlítás miatt az eredeti kokárdákon kívülre került a zöld a körben. Mondjuk én színtévesztő vagyok, apróbb képeken nem is látom. :D
Oszt mié kő 8megapixeles, 1,7Mb-os képeket bepakolni 640x480-nél kisebb helyre, hogy felsirjanak a böngészők betöltéskor?
„Az Unió semmivel sem különb, mint Ausztria volt”

Debreceni "ünneplés".

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1875_bekes_unnep_harcos_szonoklattal
@Ica a fekete cica: jogos, ez egy web0.1-es közvetíttés. Túl jó a kameránk a technikánkhoz.
nemjó az, csak nagy képet csinál ha akkorára van állitva, leméretezni meg úri huncutság
na igen ez évtizedek óta roppant fontos kérdés, ki vette fel fordítva és az miért jó mégis... hekker-krekker vitához hasonló agymenés
Hihetetlen, hogy a Millások egy ilyen hiteltelen alakot frontemberként használnak. Ez a "Dopeman" nevu primitív tuskó tényleg megtestesíti az "igénytelen sz*r" kifejezést.
„Az Unió semmivel sem különb, mint Ausztria volt”

Debreceni "ünneplés".

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1875_bekes_unnep_harcos_szonoklattal
@csusz: ide is be copypastelted ezt az "okosságot"?:)
Az álamfő most büszke rád.
@csusz: Méltő párja a hivatalos elnöknek. Bár ez a pityinger kevesebb segget nyalt, mint a másik.
Köszönjük Dorothy! Köszönjük Bádogember! Köszönjük Toto kutya!
kedves Polgártársaim!

én kitűzöm majd a kokárdát, ha nem lesz a parlamentben hungaro-fasiszta jellegű párt.

tihany, 12.03-15. juhász balázs
@new model army: nem értem, mi köze a kokárdának ahhoz, hogy a parlamentben van fasisztaszerű párt?
Miért vélik úgy a történelemtanárok, hogy ők találták fel a spanyolviaszt? Haszontalan népség mind, különösen amikor pártelnökké avanzsál, mint Zázrivecz (Vona) Gábor. Uszítani azt igen, alkotni nem.
@NeeeI Armstrong: Nem unod még ezt az ostoba burkolt zsidózást? Az IMF egy nemzetközi szervezet, Magyarország is a tagja. Semmi köze a zsidókhoz.
@new model army: Én azóta nem viseltem kokárdát, hogy egy párt pártjelvénnyé alázta a nemzeti szimbólumunkat. És még ők nevezték ki magukat igazmagyaroknak. Szégyen...
Az orbáni banda bértüntetői Viktor Orbán kiabálással meneteltek a Nemzeti Ünnepünkön. Aljas, tetű, szarházi bóvlista banda, hát nem szégyenlitek magatokat, ez nektek ünnep?
Jövőre - ha szorul a hurok- tankokkal jönnek?
Hortobágyon kokárdás és nemzeti színű szalagos gyógyult madarakat engedtek el, normálisak ezek?
Álnemzeti szarházi csürhe, takarodjatok!!
hmm... annak idején informatikusként volt szerencsém részt venni egy "békés tömegoszlatás" vezérlő szoftver tervezésében, amely aztán a 2006-2007-es budapesti események kapcsán is szóba került. Tapasztalatból mondom, hogy az ilyenekbe egyik oldalon sem jó belekeveredni.
Írok egy könyvet is az eseményekről, az első száz oldal a blogomon ( rohejorszaga.blog.hu ) kint is van,amolyan teszt jelleggel.
Igazából ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek a dolgok belülről mindig másképpen néznek ki, mint kívülről. És az igazi, eseményeket vezérlő folyamatokat nem valószínű, hogy valaha kívülállóként meg fogjuk tudni.
Ma létrejött a Magyar Internacionalista Nemzeti Oldal! Gratuláljunk nekik!
@Akitlosz: "Mi a "helyes" sorrend?
Ki dönti el?"

Mondhatnám, hogy "mint az köztudott". Minden kokárda a zászló színeit belülről indítja. Az alap a francia és ők (általában) úgy csinálják... :)
@Démonmac1: jaja, tényleg bemásoltam, bár a végét már szégyellem, az nagyon hirtelen felindulásból jott. De plágiumpali nem szeretne engem , hidd el, sot ! Ha rajtam múlna holnap már húzna a francba a Sándor-palotából . De ez a Dopeman nevu bohóc hiteltelenné teszi a Millát, szerintem.
@dr Kangörény: félreértesz, én nagyon nem szeretem seggnyalópált , hajjaj ! De a Pityingerrel való kozoskodés óriási baklovés a Millától. Ez az ember egy igazi budosparaszt, abból a nagyon ostoba fajtából és ráadásul baromira tényezonek hiszi magát . Hallgasd meg ahogy beszél . Komolyan érdekelne mit produkálna egy átlag IQ-teszten, de a százat max. alulról súrolná.
Kit érdekel a véleményetek?
Én nem tudom miféle tüntetésről megy a rinya,mert én itt a képeken,csupa elégedett emberkét látok,akik ünnepelnek.Nincs egyetlen transzparens sem,ami mögött elégedetlen ember lenne.Csupa béke és szeretet.
@TrueY:
na igen, ha egy kör alakú kokárda van kis farkincákkal, akkor még érthetö is. Viszont a nálunk elterjedt meghajlított szalag egyszerüen adja magát, hogy kívül legyen a piros.
Amúgymeg tojok a franciákra. Nekem a kokárda a hajlított szalag, kívül pirossal.
hol voltak az import francia értelmiségiek? Sehol semerre nincs hír róluk...
@barli: " Viszont a nálunk elterjedt meghajlított szalag egyszerüen adja magát, hogy kívül legyen a piros."
Ha kívül van a piros, akkor a két kiálló szál lesz fordított! Tehát sehogy sem jó! :)

"Amúgymeg tojok a franciákra. Nekem a kokárda a hajlított szalag, kívül pirossal."
Akkor nagy olasz barát lehetsz! :) Én is így hordanám persze, ha hordanám! :)
süti beállítások módosítása