Szép Magyar Bölcsességek és Szólások III.

2012.04.07. 11:24 Döry L.

 A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások I.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II. 

Bebaszcsiz

A nivós kisváros a védett platánsora mellé a hazai turizmus újabb értékőrző célpontjával gazdagodott, amikor a Dán Királyi Herceg Europa Nostra díjjal jutalmazta, az egykori rácváros egyik épen-szépen helyreállított utcácskáját. Az eseményt követő banketten Szmityán Georgina nemzetközi referens miután a Dán Királyi Herceg ölébe hányt, azzal mentette ki magát, hogy: Your royal highness, bebaszcsiztam. El is gyöngült a cigánydoktor térde, amikor Georgináról eszébe jutott egy délutáni szakrendelés.

Szúrt egy

Kertész Ákos beült a Trabantba, megigazította a zokniját, hogy ne legyen kurfli az egészből, meg balesetvédelmileg is, és rágyújtott a motorra. Addig addig berregtette, míg el nem hagyta - de elhagyta a garázst és meg sem állt a kanadai óperenciáig, ahol meg már nem volt maradása, mert igen meghiányoztak neki genetikusan a magyarok. Felöntötte egy kis vadalma pálinkával a belső részeket és a tülköt működésbe hozva, szúrt egy rükvercet.

Szembe

Az éhséglázadások negyedik napján a polgármester, az általános iskola tornatermébe terelte az összes megmaradt kecskét és erős őrséget adott melléjük.  Mégis amikor napokkal később egy megmaradt szembebicegett a cigánydoktorral, az se szó se beszéd szájoncsókolta.

Sávos

Az adópolitika pillérei egy közös társadalompolitikai megfontolásban kell, hogy gyökerezzenek, a sávos adórendszer reformja során tekintettel kell lenni a villogó tekintetű jaguárokra és a pondrótermészetű féregalkatúak rendjére is - csomagolta mondandóját gusztusos kódokba a szociáldarwinizmussal is kacérkodó cigánydoktor, majd körbehordozta meghökkentő tekintetét, hogy esik -e lefelé az a bizonyos tantusz.

Hun új legenda van

Rímeltette a rímelendőket, kivajazta a kivajazandókat, ecettel átmosta, lecelofánozta, levitte a pincébe, reáfektette a sajtót, főfogta a levit és megcsikordította  a foga között: ez mán ebugatta fakó. Hun új legenda van, ott új legenda van, nem csak a puskacsőben. Átallotta mondani egy kies napéjegyenlő délután mintegy partinagylajos.

Kék

A toronyórából kikászálódtak a hangok, égre nehezedtek a madarak, kis könnyeivel küszködik alant egy rektor, kék a levágott lábú betegnek a csonkja. Kék. Meg büdös.

Ex

Meg nem félemledik, meg nem pászmolódik, mindig csak előre. Így karoltak egymásba az ex-elnök úr meg a felesége, amikor feltámadási mise után elsétáltak a kisváros ócskapiacára, ahol Bogdan Mihuc egy darab ékszíjas mattsárga Daciat, meg egy férfi meg egy női, néhol valóban golyó lyuggatta, de azért még használható bundát kínált az elnöki párnak megvételre - mint később számára azt a jegyzőasszony megmagyarázta  - nem a kellő tapintattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr364369333

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A húsvéti nyúl visszavonul 2012.04.08. 10:31:10

Szülők és gyerekek aggodalommal telve várják az idei húsvétot, miután a húsvéti nyúl a mai napon bejelentette visszavonulását. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai, akik elsőként értesültek a húsvéti nyúl döntéséről, megkísérlik a lehetetlent és megpróbá...

Trackback: Elveszett illúziók nyomában 2012.04.08. 00:13:11

Matolcsy önkritikát gyakorolt - na nem nagy nyilvánosság előtt, hamut hintve a fejére, csak a Heti Válaszban egy könyvajánló apropóján. Bruce Bartlett The Benefit and the Burden, Tax Reform, Why we need it and what it will take című könyv ismertetőjé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Referencia a "pászmolódik" etimológiájához:
Mułła Mohammad Rabbani (ur. w 1955 lub w 1956 r. w Paszmol w prowincji Kandahar, zm. 16 kwietnia 2001 r. w Rawalpindi) - afgański polityk i duchowny.
süti beállítások módosítása