Vörös Danny megmondja a véleményünket

2011.03.30. 08:07 volankombi

Ilyen nincs, komolyan mondom, ezt a pártot, ha nem volna, ki kéne találni. Miközben országunk nagyjai a Parlamentben tüsténkednek egy olyan új alkotmányon, amely kettészakíthatja a köztársaságunkat, az LMP holnapra beszélgetésre invitálja szimpatizánsait Daniel Cohn-Bendittel, az Európai Parlament zöld frakciójának vezetőjével.

Nem ám akárhova: a Mariott Hotel báltermébe, vaze. Úgy látszik, mostanában bejön ez az úri tempó az ökopártnak, az új alkotmány elleni demonstrációjukat is a Vörösmarty téren kívánják megtartani.

És nem is akármiről: a magyar demokrácia helyzetéről fog beszélni Cohn-Bendit, a lejárt szavatosságú '68-as hős, aki még az Európai Parlamentben is csak arra jó, hogy Orbán Viktor elleni fröcsögésével nevetségessé tegye az "európai baloldal" szóösszetételt. Na de hagyjuk a személyeskedést: vajon mit tud nekünk mondani ez a messziről jött ember a magyarországi demokrácia helyzetéről azon kívül, amit a nyugati sajtó meglehetősen töredékes információi alapján begyűjtött? Nyilván azt, amit az LMP-s haverjaitól hallott, úgyhogy nem nagyon értem, hogy miért mennének oda nagy lelkesen, hacsak nem a sütiért meg egy közös fotóért. Itt nem fognak sok újat megtudni.

A franciaországi demokrácia helyzetéről viszont például igazán szívesen elbeszélgetnék vele. Vajon mit szól ahhoz Cohn-Bendit úr, hogy szülőhazája jelentős összeget költ egy kétséges kimenetelű háborúra, miközben a külvárosokban autókat gyújtogatnak a szegregált feketék? Vajon mit szól Franciaország sajátságos cigánypolitikájához? És mit szól ahhoz, hogy a legfrissebb felmérések szerint Franciaországban, ahonnan politikai karrierje ered és amelyet jelenleg is képvisel, az elnökválasztás első fordulóját a szélsőjobboldal nyerné meg? Vajon miért nem ezzel foglalkozik inkább Daniel Cohn-Bendit ahelyett, hogy idejönne jófejkedni és huhogni az elvtársaival?

Az utóbbi időben többször kaptuk meg kommentben azt, hogy miért kritizáljuk sokszor az LMP-t: hát ezért. Meghívni egy külföldi sztárpolitikust beszélni valamiről, amiről fogalma sem lehet, és ezzel igazolni azt, amit magunk mondtunk neki, semmi más, mint (gyorsan mondom, hogy az LMP-frakció is megértse) félperifériás helyzetünk öngyarmatosító megerősítése - helybenhagyása annak, hogy országunk alárendelt, miközben nekünk legalább vannak híres nyugati barátaink. Ezt jól ismerjük, ebben semmi új politizálás nincs. Ennek ellenére továbbra is őszintén reméljük, hogy futja majd a frakcióköltségből olyan tanácsadókra is, akik valamivel kor- és életszerűbb stratégiát találnak majd ki ahhoz, hogy a párt kikerüljön az elitista karanténból, ahová önmagát zárta be.

Drága LMP! Chere Daniel Cohn-Bendit!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr422782584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@vitézlajszló: ott van a súlyos tévedésetek, hogy bár Magyaroszág szerepe magától értetődően mindig is alárendelt lesz Angliáéhoz, Németországéhoz képest, egy viszonylag kis ország ereje is elég nagy ahhoz, hogy az ország szembeszálljon az agresszív pénzügyi magatartással. Hiába adják ki a "független" elemzők az ordrét, hogy Magyarországot ki kell csinálni, a befektetőket nem tudják kárpótolni azért a veszteségért, amit egy ideológiai alapon meghozott döntés okoz nekik. Így aztán szép lassan visszaszivárognak, és éppen a PC ideológiának bedőlő befektetőket éri a legfájóbb veszteség...
@Transylvanianmixedgrill: gondoltam, hogy felszisszentek, ha nem csupa komblogba ütköztök az index címlapján.
@Slejmi bá: ne ess tévedésbe, csak fideszdroid és fidesztroll van. Ezeket a szavakat a vesztesek kovácsolták.
Ha rosszat akarnak maguknak, hívják csak meg ezt a kiabáló, vörös, pedofil embert és tegyék a logójukra! Gratulálok! Nem tudom, kinek fog ez tetszeni!
@Balt: viszont tagadhatatlan, hogy így is színfolt marad...
@Kalmár:
Jó, de nem mindenki normális, és aki az, nem biztos, hogy jól látja a nem normálisak nézőpontját.

Akad akinek hiteles a Cohn Bandita, de azok nem mi vagyunk. Nem a cikkíró, nem Te, nem én.
@Gerzsonka: 1, Azzal, hogy te deklarálod, mit és hogy mondanak az orbánisták, az még nem lesz igaz. Volt egy véleményed, egy gyanúd, oszt' annyi.
2, Leckéket tudod, kinek adj?
@Severus: szóval Dani támadhatatlan? Mondd, barátom, te elképesztően tekintélytisztelő vagy? Mert ha igen, akkor válassz magadnak méltóbb tekintélyt!
@az igazi Sipi: olvass komblogokat Schmittről...
@Fedor: közröhej. Az LMP zérón áll.
@egerészölyv: Nem állítom, hogy az egyedüli igazság az én véleményem.
A birodalmi összehasonlításokkal sincs bajom, de Magyarország nem tényező mostanában, szerintem. Ezt "kiharcoltuk" magunknak gróf Apponyival az élen, ha nem tévedek.
Bölcsebb külpolitikára van szükségünk, erre Martonyi szerintem alkalmas. Attól tartok, sokat szenved Viktor miatt.
@egerészölyv: Az orbán-fanatikok mindig csak arra tudnak hivatkozni, hogy Cohn-Bendit ordított, a SZAVAIBA nem kötnek bele. Igaz? De még mennyire! Mi a gond? Olvasd vissza saját magad.

Szóval nem tudod cáfolni a szavait, ugye? Ezek szerint Cohn-Benditnek igaza volt.
@gorcsev54: ha nem tetszik, olvass reflexet :)
@Gerzsonka:

Éppenséggel lehet Cohn Bandita szavait cáfolni, vitázni vele, csak messze nem ér annyit az egész, hogy az ember energiát fektessen a beszédje elemzésébe.

Amúgy is vagy menne Neked is magadtól, vagy ha nem, akkor meg úgysem más itteni kommentáló elemzése fog meggyőzni, szóval ezért is felesleges.
@Gerzsonka: nem igaz. Ugyanis Orbán hívei világosan kimutatták Dani legutóbbi bömbölésének teljes tarthatatlanságát.
@Akitlosz: :) persze-persze... Ne is fáraszd magad...
@KutyaLegyek: semmi gond, olvass Schmittet gyalázó komblogokat.
@egerészölyv: Ezeket te bullshit generátorral íratod? Marketinges, vagy bölcsész vagy? :P
@MM87:
Van egy viszonylag stabil kb. 7-8%-nyi választói réteg amelyiknek ilyen pártra van igénye. Ez pedig stabil parlamenti képviseletet jelent egészen addig, ameddig nem több hasonló párt versenyezne ezekért a választói szavazatokért, mivel kettő 4%-os párt messze nem ér fel egy 8%-ossal.

Ameddig ilyen a választói rendszer, addig 4-5 pártnak van hely a parlamentben és egy ilyen párt, ha nincs hozzá hasonló konkurencia, akkor bejuthat.
"Chere Daniel Cohn-Bendit!" - hibás
Valójában "cher"-t kéne használni.

A szerző ezek szerint nagyon alapos ember, és nem ír le olyat, amiről fogalma sincs.
@Gerzsonka: oké, alácsúsztál a "vigyázz, undorító!" feliratú sárga, műanyag csíknak.
@egerészölyv: Én élvezem, hogy nincsenek érveid, és ezért személyeskedsz, de még mindig nem tudom, mi volt a baj Cohn-Bendit szavaival....
@Gerzsonka: csak te személyeskedsz. Viszont legalább észre sem veszed.
Az LMP-sek mindig felháborodnak, ha új SZDSZ-nek nevezik őket, de valamiért mindig kikötnek a franciák Budaházyjánál. 1968-ban a pedofil Vörös Danny amellett, hogy autókat gyújtogatott, lelkesen üdvözölte a csehszlovák forradalom eltiprását. Felteszem a költői kérdést: vajon demokratikusabb érzelmű, mint Le Pen?
Mint a rendezvény szervezője, egy rövid megjegyzés a helyszínhez. Értem én, hogy kihagyhatatlan poén az urizálás emlegetése, de a valóság ennél összetettebb.

A vita eredeti helyszíne az Uránia lett volna. De gyorsan kiderült, hogy az kicsi lesz. Ezek után a Vörösmarty téri Átriumot béreltük ki, ahonnan kb. egy héttel a rendezvény előtt jelezték nekünk, hogy sajnos mégsem tudják rendelkezésünkre bocsátani a helyszínt (érdekes módon mikor a Fidesz megy oda ünnepelni, nekik nincsenek ilyen gondjaik).

Ezek után nem volt más választásunk, mint áttenni a vitát a Marriottba, ahol péntektől az Európai Zöld Párt Tanácsa ülésezik 3 napon át, kb 400 résztvevővel. Persze ebbe is bele lehet kötni, hogy az EGP mit keres egy luxushotelban, de előbb akkor tessék mondani néhány alternatívát Budapesten, ahol egy ekkora méretű rendezvényt, nagyon intenzív programmal, több tucatnyi párhuzamos workshoppal, étkezéssel, elszállásolással stb.le lehet bonyolítani…
@egerészölyv: Oké. Lépjünk át ezen, bocsi. Bullshitre automatikusan jön belőlem, elnézést érte.

Szóval mi volt a baj Cohn-Bendit szavaival?
@hunor76: számoljátok el ezt is frakcióköltségen, mint a gödörbeli magánbulijaitokat.
@Gerzsonka: nem tartalmazott tényeket. Bömbölve véleményt ordított. Az meg eleve érdektelen, főleg az ő szájából (remélem, ezzel nem sértettem meg a "száj" fogalmát).
@Lastres:
"Mert nyilván nem látott még kibontakozó féldiktatúrát a világban 40 év alatt, nyilván nincs saját véleménye."

Nyilván van saját véleménye, de nyilván nem látott még kibontakozó fél-diktatúrát, hacsak, nem Franciaország az.

Egyébként nem az az ember, akinek erőteljesen kritikus és kétkedő hozzáállás hiányában jó szívvel meg lehet hallgatni a véleményét. Amikor hallgattam, az volt az érzésem, hogy valamikor 15 éves korában abbahagyhatta a tanulást, és azóta csak ideológiákat gyártott, hogy mit, és miért kell, vagy nem kell szerinte csinálni. Klasszikus példája a konfuciuszi gondolatnak, miszerint tanulás nélkül gondolkodni veszélyes.
@Gerzsonka:

www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

Nézd meg és értelmezd!
Ha megy, akkor felesleges nekünk itt értelmezni helyetted, te is tudod.

Ha nem megy, akkor meg azért felesleges, mert tőlünk sem értenéd meg.

Olyan ez, mint az öszödi beszéd, annál sem értették páran, hogy mi a baj vele, hiszen olyan őszinte.

Aki nem érti magától magyarázattal sem érti.
Gyenge meglátás - sőt szűklátókörűség jellemzi ezt a bejegyzést. Egyelőre az LMP az egyetlen parlamentbe nem véletlenül bejutott párt, akik sem a bosikkal, sem az éppen ámokfutásban hazudozó Orbán kormánnyal nem lépnek közös platformra, hanem másként próbálják az emberek érdekeit, sérelmei képviselni. Pont egy ilyen, vagy ehhez hasonló - nem szélsőséges pártra lenne szükség, akikre még nem lehet rányomni azt a bélyeget és ócska lőzungot, hogy szocialisták és lejáratták az országot. Jelenleg a jobboldali konzervatív FideSS járatja le az országot egész Európában és visz minket még nagyobb mélységekbe. Akkor miről beszél kedves fent és lent blogozó? Pont az LMP-re van szükség, de nagyon és nem a komcsi és libcsifób emberekre, akiknek nem lényeges, hogy az ország így nem fejlődik, nekik csak az a lényeges, hogy a hülye eszméiket terjesszék és minden más alternatívát kirekesszenek. Gondolkodni is kéne.
@fg56: nagyjából egyetértek, éppen ezért kritizáltam az LMP-t (ettől még lehet, ugye?)
Tényleg melyik párt is volt amely Berlusconival a pódiumon jelent meg egy márc 15 én a pódiumon?
Csak nem a FIDESZ?:-))))
@zeroglab: z LMP-nek többet kéne inkább a magyar vidéket járni mint a Mariott Hotelt
több hete zajlik a vidéki körút
@petyy: . Pl. próbálják minden fórumon lemosni magukról az SZDSZ 2.0, meg "zsidópárt" jelzőket.

az ilyen szintű "érvek" cáfolgatásával foglalkozzanak a politikai analfabéták.
@egerészölyv: Tételesen felsorolva mely mondatai voltak hazugságok?

@Akitlosz: Neked is szól a kérdés. Nem vagyok én bölcsész, hogy értelmezzem, mérnökember vagyok, csak a tényekkel, és konkrét adatokkal tudok mit kezdeni.

Tehát Daniel Cohn-Bendit hazudott? Hiszek neked. Kérek az ő szájából elhangzott mondatot, és annak tényszerű cáfolatát. Egyszerű kérés, nem flémelni akarok, kíváncsi vagyok, mi a baj vele? Mert az, hogy ordított, nem érv.

(Az őszödi beszéd idecitálása érdekes dolog, mert a kritikusok ott se abba kötöttek bele, amibe illett volna, és a hívek tényleg vakon bólogattak csak sokszor bele a világba, de ezt hagyjuk is most inkább.)
@vitézlajszló: : a magyarországi ún. "zöldmozgalom" élén az ún. "zöldhatósággal" az ország életére, gazdaságára nézve kártékonyabb, mint a bűnözés.

Szerintem neked egy nyugágyon kellen napoznod napi pár órát a Margit körúton.Aztán a tüdőkép röngen után beszélgetünk a zöldről...
@Akitlosz: különben is névrokona Kohn Bélának, egy népből való néhány állampolgárral.

Adolfka,ha jól értem zsidózol érv gyanánt.
@Kalmár: Ez a pedofil féreg normális ember számára nem lehet hiteles.
Szégyen arra aki szóba áll vele.

ezt mivel tudnád alátámasztani?
@Ellensúly: "lelkesen üdvözölte a csehszlovák forradalom eltiprását"

Ez hazugság. Újabb hazugság. Nem unjátok még? Nem kéne néha a valósággal is találkozni?
@Ellensúly: st: vajon demokratikusabb érzelmű, mint Le Pen?
biztos, ugyanis LE PEn ma is náci és 25 éve is az volt.
@Tedat: Ha nem elvtelenül védenék a cigányokat (jogvédő módra), hanem olyan megoldást ajánlanának, amely a többségnek is jó, a rászorulóknak is jó, de a csalóknak, vagy ingyenélőknek nem jó.

kár,hogy nem olvastad a Roma Stratégiát az kb. 50 oldal, letölthető az oldalukról.
No, új gumicsont. Pasztellesebb.

Daniel Cohn-Bendit: Az Orbán-kormány tudathasadásos állapotban van

nol.hu/kulfold/20110331-_a_kormany_tudathasadasos_allapotban_van_
@Akitlosz: "Éppenséggel lehet Cohn Bandita szavait cáfolni, vitázni vele, csak messze nem ér annyit az egész, hogy az ember energiát fektessen a beszédje elemzésébe"

errol jut eszembe a roka es a szolo tortenete valami ezopus nevu csavo irta..
neked olyan muveltseget sugarzo valasztott neved van, biztos tudod mirol beszelek..;-)
@vitézlajszló: Hogy nem tudsz egy érvelésre válaszolni, az a te szegénységi bizonyítványod.

Anyád a faszkalap, egyébként meg akkor még nem találkoztál sötétzölddel.
@steverubellreborn: Továbbra is ez a véleményem.
Nem fogok ott napozni. Budapestet kerülöm. Városi emberként is embertelennek tartom. Akkor megyek oda, amikor muszály.
A zöldek kártékonyságáról nem olvastam itt még semmit. Valahogy senki nem akarja cáfolni azt, amit véleményként megfogalmaztam.
@zeroglab: es? nincs abban?:-)

van egy szemelyisege europa fele es van egy masik befele.

legalabbis a kommunikaciojan erosen ez latszik.

a masik lehetoseg az, hogy nem tudathasadasos, csak akkora surmo parasztnak gondolja a magyar polgarokat - egyeblent szerintem ez az utobbi - hogy azt hiszik, nem bukik be par ora alatt amikor meghamisitjak az eunak bekuldott alkotmanytervezetet..:-DD

mindenki dontse el szaja ize szerint, hogy vajon mi lehet annak az oka, hogy ugyanaz a temna maskent hangzik ha az unionak kell beszmaolni rola es maskent, ha itthon kommunikaljak..;-)

a teny az, hogy a fidesz kettosbeszel. az okokat, celokat en leszarom. aki ilyen eszkozoket hajlando a kezebe venni, annak semmilyen celjat nem tudom tamogatni, legyen az barmilyen nemesnek v magasztosnak tuno.
@vitézlajszló: Primitív? Ki kezdett faszkalapozni, ecsém? Nézz már a tükörbe! Azt hiszed, csak te tudsz mocskolódó bejegyzést írni? Azt hiszed, ez helyettesíti a gondolkozást?
@vitézlajszló: akkor fogyassz génkezelt gyümölcsöt, hátha attól megjön az eszed,aztán beszélgetünk az ökológia és zöld gondolat fontosságáról
@iii: mondjuk aki ilyen suket dumaval akarja bezaratni az atomeromuveket az tenyleg egy demagog faszkalap..:-)

annak fenyben, hogy egyetlen evben tobben halnak meg autobalesetben es tobbet szennyeznek az autok a levegon, mint amennyit a ket japanra ledobott bomba es az osszes nuklearis baleset egyuttveve eleg demagog faszsagnak tunik a kovetkezo cb szajabol, hogy miert kellene a kovetkezo nemzedekre hagyni a felelosseget..

ez az atomeromuveken porges a legundoritobb a sotetzoldekben. vannak csunya nagy baromsagaik, de ez a legnagyobb.

mondom ezt ugy, hogy en magam azert nem tartok autot, mert nincs olyan pillanatnyilag, aminek a karosanyag-kibocsatasaval meg lennek elegedve - es nem 8 miller az ara:-)
Ssss, csendesebben. Vitézlájszló kapott egy napot, hogy átgondolja.
@steverubellreborn: na ez a genkezeltpara a masodik legnagyobb faszsaga a sotetzoldeknek az atomeromuvek utan..:-)
@az igazi Sipi:
akkor fogyaszd.
utána wellnees hétvége Csernobilban és Japánban.
@steverubellreborn: te meg zarkozz be 30 percre a jaro motoru kocsid melle a garazsba..;-)

es majd meglatjuk, melyik a valos problema..:-)
@steverubellreborn: igazabol a velemenyem az, hogy a grinpiszesek es a tobbiek gyakorlatilag okoterroristak, akik kulonbozo titkosszolgalatok tamogatasaert probaljak egy-egy allam energiahalozatat mondvacsinalt hulyesegekkel es felreertelmezett jogokra hivatkozva betamadni.

egyelore nincs tisztabb es biztonsagosabb energia az atomenergianal. majd ha lesz, lehet kerni a cseret. de amig nincs, addig remelem a te csaladtagod lesz lelegezteto gepen, vagy probal otthon befuteni a -15ben, vagy eppen eletet kivan adni egy ujszulottnek a korhazban, amint eppen lekapcsoljak paksot;-)
@steverubellreborn: Keresgélj kicsit a Youtube-on.Pl:www.youtube.com/watch?v=uiescQZlLGo

Szintén megtalálhatod az életrajzában a saját szavait ahol azon elmélkedik, hogy a kisgyerekek valamiért a sliccéhez akarnak nyúlni....okádék.
Ez a Cohn Bendit egy ocsmány díszpéldánya a féreg, szabadosság mániás szélsőséges liberálisoknak.
Ha az LMP számára EZ egy olyan ember akit meghívnak és közéleti dolgokban mérvadónak tekintik akkor számomra ez a párt MEGHALT.
Oszt mé is baj mit mond?
Meghallgatod, elgondolkozol rajta, és beilleszted a meglevő ismereteidbe.
Vagy játszod a süket hülyét és eleve kizárod hogy más véleménye/gondolati megkapirgálják a sötét burkot.
@az igazi Sipi:
egyelore nincs tisztabb es biztonsagosabb energia az atomenergianal.

valóban, de jelezném,hogy Skóciában és Németországban vannak a legnagyobb szélmalmok Európában amelyek legalább ennyit termelnek mint Paks
@Kalmár: hol azon elmélkedik, hogy a kisgyerekek valamiért a sliccéhez akarnak nyúlni....okádék.

ciki valóban, és ebben úgy tűnik védhetetlen, de szeretném felhívni a figyelmedet,hogy akkor a komplett hippi kommunák éltek pucéran és megjelent olyan pszichológiai felfogás is,hogy a gyerek nem csak kamaszkorában kezd érdeklődni a nemiség iránt, hanem korábban, erről más formában már Freud is írt.
Aki meg szereti az atomot az nézegesse a jod131 izotop terjedeset itt:
www.zamg.ac.at/pict/aktuell/20110325_Reanalyse-I131-Period2.gif
Mit is szólnál egy hasonlóhoz itt Mao közepén:
@steverubellreborn: ez hany szelmalom es hany orszagban, ami _egyuttesen_ kepes a mi kis gyenge paksunkat megkozelitoleg kivaltani..?

igen, kellenek az alternativ energiak, igen, ki kell hasznalni a szel, a nap, a geothermikus forrasok, az arapaly erejet es hasznositani.

de egyelore ez meg kozel sem kepes a vilag lakossaganak energiaigenyet kiszolgalni.

tehat en is tamogatok minden megoldast, ami csokkenti a bolygo szennyezettseget. de esszel. kulonben milliardok rothado testenek buze fogja szennyezni a levegot.

bar teny, hogy azutan eleg lesz az az energia is, amit a szelmalmok termelnek;-)
@Ibis:
" miért ne lehetne?"

Vaéóban, miért ne lehetne.
Vajon átlátja a magyarországi összefüggéseket az 1988as előprivatizációtól kezdve az mszp 1994es győzelmén át, a fidesz 2oo2es választási vereségén keresztül egészen 2o1oig, a fidesz győzelméig ? Érti azt, hogy miért lett a fidesz liberális pártbóll olyanná, amilyenné ? Tudja p.l. azt, hogy ki volt Apró Antal ? Tudja p.l. azt, hogy szociáldemokrata exminiszterelnökünk a Munka Törvénykönyvét timföldgyárában megszegi ? És látja azt, hogy mindezt miért teheti ?

És a többi.

Na, ha mindezeket látja és érti ( a 2O éves magyar társadalmi "fejlődéssel" együtt ), akkor mondhat véleményt. Ha nem, akkor is mondhat, de akkor annyit is ér.
Az LMP már most egy vicc párt az Szdsz és az Mszp kreálmánya ( nem mentek vele sokra )

Aztán meg mi az hogy az új alkotmány ketté szedi a köztársaságot? Inkább felerősíti.
@az igazi Sipi:
"egyelore nincs tisztabb es biztonsagosabb energia az atomenergianal"

mondjuk ebben egyet kell értenem veled. Ugye, költség haszon számítás, kár várható értéke, stb.
@OnlinePénzkeresés: szerencsére az ország nem csak agymosott fülkeforradalmárokból áll
@Scaramella va alla guerra:
pontos adatokat nem tudok,de itt van a két legnagyobb szél farm.Izlandon meg már vagy 80 éve geotermikus hővel fűtenek mindent.
@Gerzsonka: láthatólag még mindig nem érted. Ha én vörös arccal azt bömbölöm, hogy nyald ki a valagama*, az hazugság?
@egerészölyv: Tényleg nem értem, mert Daniel Cohn-Bendit ilyet nem mondott.

Ne próbálj már agyatlan bölcsészt játszani, csak válaszolj a kérdésemre:
Írj le tételesen mondatokat, amit Daniel Cohn-Bendit mondott. Majd alá írd le a tételes cáfolatát. Ha végighazudta a beszédét, ez nem lehet olyan nehéz!
@Lastres:

Kedves Lastres!
Elég a legkézenfekvőbb forrást, a Wikipédiát megnézni: "Az 1968-as prágai tavasz elnyomásakor a szovjet beavatkozást támogatta."
De ha az nem elég, akkor ajánlom figyelmedbe egyebek mellett a "jobboldalinak" vagy polgári-nemzeti értékrendűnek aligha mondható RTL Klubot: www.rtlklub.hu/hirek/kulfold/cikk/359059

Hiába próbálod védeni a pedofil anarchista által viselt vörös-zöld mundér nem létező becsületét! Ez biza pofára esés volt neked és az általad képviselt lehetmas.blog.hu-nak egyaránt. Gratulálok!
@steverubellreborn: Le Pen annyira náci, amennyire a pedofil Cohn-Bendit kommunista. Egyik sem jobb a másiknál, csakhogy az egyiket a szélsőséges nézeteinek megfelelő vákuum és megvetés veszi körül, a másik napjaink sztárolt megmondóembere.
@egerészölyv: Néha a szart is elolvassa az ember.És megbocsáss én csak egy véleményt mondtam,és egy szóval sem állítottam,hogy mindenki értsen vele egyet.Részemről ennyi.
@Ellensúly:
aki pofáraesésről beszél, maga taknyol el.
Az idézett mondat az angol wikipédiában nem szerepel. Mégpedig azért nem, mert ez egy hazugság, egy Szabó Tamás nevű wiki szerkesztő írta bele, hivatkozva egy olyan könyvre (www.amazon.de/Prager-Fr%C3%BChling-die-68er/dp/3939011061), amiben NINCS BENNE a hivatkozott állítás.Erről a dologról a link:
hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Szabo_Tamas

Az RTL klubos cikk is valószínűleg erre hivatkozik. Amely cikk, hiába mentegeted, a meleg szarig benyal a kormánynak (van miért, hisz a kormány decemberben elhalasztotta a digitális átállást, ami súlyos érvágás lett volna az RTLklub és a TV2 kettős monopóliumára).

De ha belegondolsz, teljesen irreális is volna, ha egy kicsit is ismernéd 68-at, DCB az anarcho-marxistákhoz tartozott, akik élesen szemben álltak a régi francia kommunista párttal, a kelet-európai diktatúrákkal, a szátlinizmussal (és általában minden tekintélyelvűséggel.

Értem a dühödet, nem szereted az anarchistákat, de ez nem jogosít fel, hogy hazugságokat és rágalmakat terjessz. DCB nem pedofil, soha nem volt ellene ilyen hivatalos vád, senki nem jelentette fel (sőt az akkori szülők támogató levelet írtak mellette), ami az idézetekben és a 82-es videóban benne van, az polgárpukkasztó magamutogatás. De nem pedofília.
hallgatta valaki a vitát?
lehetmas.hu/dcb

elég gyengusz volt

DCB hozta a sztenderd Ny-EU dolgot aminél egy holland közép jobbos politikus is haladóbb. Üzenete: Viktor (igy) miért vagy diktátor? Hiszen ez nem jó igy. Viktor? Az Mubarak?

Haraszti = szadesz és ez nem fog már megváltozni = semmi új, magyarország most egy diktatúra szerinte

Elek volt nekem a legrealistább, aki valamennyire perspektivikusan próbált közeliteni, hogy miért is vagyunk ott ahol.

Hevesi Flóra újságíró aki a moderátor volt gyenge szakadozott mondatokban halt meg. Gyenge.

Miután DCB kezdett egy zsidóviccel, amire Haraszti egy másik (1 kib. régi szakállas vicc amit Pesten sztem 99% már legalább 10X hallott) zsidó viccel kontrázott. Összesen 4 zsidóviccig meg sem álltak. Gyakorlatilag viccmesélésbe torkollott a beszélgetés. Én imádom a zsidó vicceket, mert azok a legszellemesebbek, meg a székely viccek.

Elek ezt nem tudta űberelni, de ezt nem is akarta. Harasztival ellentétben aki egy asszem Azerbajdzsáni zsidóviccel kontrázta Danny viccét. Haraszti láthatóan elemében volt. Danny lógó orral ült, de lovagiasan viselte, és megállta, hogy ne vágjon vissza egy újabb viccel.

Összegzés: Kispályás provincializmus. Annak ellenáre hogy kritikus voltam a DCB-et illetően ennél 3X tóbbet vártam.

Pontok (1-5)
DCB: 2
Haraszti 0
Elek 3

Moderátor 1-es alá
@fg56:
"Egyelőre az LMP az egyetlen parlamentbe nem véletlenül bejutott párt, akik sem a bosikkal, sem az éppen ámokfutásban hazudozó Orbán kormánnyal nem lépnek közös platformra, hanem másként próbálják az emberek érdekeit, sérelmei képviselni."

Egyelőre.

S mi lenne akkor, ha egy választásokon győztes MSZP felajánlana nekik pár minisztériumot? Többet mint amennyiről ma álmodnak.

Az én tippem az, hogy ugyanaz, mint az SZDSZ esetében, és így hosszabb távon az LMP sorsa is ugyanaz lenne. Vagy lesz.
@Gerzsonka:

Engem nem visz rá a lélek, hogy elemezzem a Cohn bandita beszédét csupán egy ilyen blogos kommentálás kedvéért.

Maradjunk annyiban, hogy én erre lusta vagyok!

Ha jobban érzed magad tőle, akkor érezd úgy, hogy igazad van!

Ne haragudj, de én nem akarok ennek az embernek a beszédével alaposabban foglalkozni csupán a Te kedvedért!

Nem érzem arányban a befektetendő munkát és az esetleges nyereséget.

Ha néhány szót írnék, azt lazán leütnéd, egy komoly elemzés meg túl sok munka.

Ez a beszélgetés köztünk számomra nem ér meg ennyit.

Sajnálom.
@steverubellreborn:

Minden nép, nemzet védi és képviseli a saját érdekeit.

A nép, nemzet tagjai pedig lojálisak (anya)országukhoz.

Ebben nem különbözik még az a nép sem, amelyikről nem szabad említést tenni, mert akkor a hozzád hasonló emberek a tiedhez hasonlóan reagálnak.

Khmm, igazából az lenne a mondanivalóm lényege, hogy nem magyar nemzetiségű emberek Magyarországért való "aggódása" szerintem illetve nekem nem tűnik annyira hitelesnek, mint a magyaroké.

Bizonyára csak tiszta véletlen lehet, hogy az a rengeteg "nyugati kritika" Magyarországgal és a magyarokkal szemben mindenféle újságokban szinte csak egyetlen etnikumhoz tartozó szerzőkhöz, interjúalanyokhoz köthető.

Vagy lehet, hogy egyszerűen nekik másmilyen Magyarország áll az érdekükben, mint a magyarországi magyarságnak.

Remélem fogalmazásom még nem keltett mély hullámokat érzékeny lelkedben!
@weisz manfréd huba: @Lastres: @KA_Steve: @Volankombi:
Átnéztem a vitátokat, és hozzászólok, hátha van még új benne:

A cikk fő állítása ez: "Meghívni egy külföldi sztárpolitikust beszélni valamiről, amiről fogalma sem lehet, és ezzel igazolni azt, amit magunk mondtunk neki, semmi más, mint (gyorsan mondom, hogy az LMP-frakció is megértse) félperifériás helyzetünk öngyarmatosító megerősítése - helybenhagyása annak, hogy országunk alárendelt, miközben nekünk legalább vannak híres nyugati barátaink."

Az, hogy van-e fogalma róla, vagy csak az LMP-s barátai véleményét böfögi vissza, azt nem nagyon tudjuk megállapítani. Kivéve, ha azt mondod, hogy alapból csak annak lehet, aki itt él, vagy magyar. Ez azon múlik, mit gondolsz CDB-ről, de én nagyobb autonómiát tételezek fel róla ennél, te pedig kevesebbet (amúgy pl. a cenzúrás performanszot az EP-ben állítólag a frakció akarta, az LMP meg nem).

Lehet-e külföldi embert kérdezni itthoni helyzetről? Én szívesen meghallgatnám itt Franciaországban (ahol élek) mondjuk a TGM-et vagy a Zizeket a franciaországi helyzetről, szélsőjobbról, pedig nem franciák. De hátha mégis van valami fogalmuk arról, mi zajlik itt.

Lehet-e EP-képviselőt meghallgatni az itthoni helyzetről? Az egész EU-nak az EP a legföderalistább intézménye, ami a leginkább képviseli azt, hogy az EU egyetlen nagy politikai közösség, ahol tehát nem mindenki (csak) a saját nemzetét képviseli, hanem Európát is. Innentől fogva a magyar sajtószabadság minden európai ügye lesz, tehát az EP-képviselőké is. Hozzám ez a felfogás közel áll, és örülök neki, ha kicsit túlnézünk a határainkon is. Örülök neki, ha külföldi képviselők is felemelik a hangjukat az itthoni ügyekért, és szeretném, hogy mi is felemeljük a mienket az ottaniakért, legyen az akár francia, akár olasz, akár román ügy.

Eddig tehát minden rendben volna, ha nem emlékeztetne az egész a szerzőket a ballibesek jól ismert nyugatfetisizmusára. "Aki nyugaton mond valamit, annak biztos igaza van, nekünk hallgatni kell rájuk, így tudunk felzárkózni hozzájuk. Sajnos a magyarok még túl primitívek a nyugati gondolkodáshoz." Kb. így néznek ki a klasszikus toposzok, és ez tényleg 'a félperifériás helyzetünk öngyarmatosító megerősítése'. A fentéslent szerintem jogosan kel ki ez ellen a kezdetektől fogva, hangsúlyozva, hogy itt nem arról van szó, hogy ott jó, és ők is jók, hanem arról is, hogy ott a centrum, itt a félperiféria, ők lenéznek, irányítanak és kihasználnak minket, olykor a nagy nyugati demokratizmus álcája mögött.

Ez a Cohn-Bendites rendezvény meg, még ha nem is ebbe a vonalba tartozik, mégis _úgy néz ki, mintha_. Idehívjuk a nyugati, áhítattal figyelt orákulumot, aki kinyilatkoztatja, hogy mi szarok vagyunk, és közben minket lefokoz, magát/magukat meg fel. Egy kicsit közelebbről megnézve kiderül, hogy nem erről van itt szó, de tényleg így néz ki, és a régi Szdsz-es stílusra emlékeztet.
@Scaramella va alla guerra: Hibás érvelés.
Egy bíró a tett és a bizonyítékok alapján ítéli el a gyilkost, nem hinném, hogy mérlegelné, hogy x vagy y ellopta a az iskolában a későbbi gyilkos radírját, uzsonnáját, biciklijét, megverték, kicsúfolták. A gyilkosság az gyilkosság.
Vagyis a demokrácia lebontására nem lehet indok a demokrácia hibás működése. Totál mindegy, hogy Orbánt mi vezérli, a demokrácia ellen ténykedik. Ezt egy külföldi is meg tudja ítélni. És szót is emelhet ellene.
@smoor: ezvény meg, még ha nem is ebbe a vonalba tartozik, mégis _úgy néz ki, mintha_. Idehívjuk a nyugati, áhítattal figyelt orákulumot, aki kinyilatkoztatja, hogy mi szarok vagyunk, és közben minket lefokoz, magát/magukat meg fel

A FIDESZ persze soha ilyet nem tett..
@Akitlosz: hogy nem magyar nemzetiségű emberek Magyarországért való "aggódása" szerintem illetve nekem nem tűnik annyira hitelesnek, mint a magyaroké.

még nagyobb a homály: tehát Liszt pl aki egy szót sem tudott magyarul,de magát magyarnak vallotta akkor most nem magyar?
@Akitlosz: Amennyi energiát belefeccöltél az eddigi válaszolgatásokba, igazán leírhattál volna egyetlen mondatot, amit mondott. Csak egyetlen egyet. És megcáfolhatnád, hogy ez a mondat nem igaz, mert...

Ha én azt mondom valakiről, hogy hazudik, akkor mellé rakom, hogy "mert...". Például Orbán Viktor pofátlanul hazudott az EU parlamentben, amikor azt mondta a sajtótörvény, amit a médiatörvény le kíván váltani '86-os keltezésű, mert a valóság az, hogy '96-os, és ők is elfogadták. Szóval akkor mi a p***ról beszélünk, ne haragudj?

Nevettséges az erőlködésed, de még mindig csak az jön le, amit én mondtam: az orbán-fanatik jobberek mondják csak azt DCB-re, hogy hazudott, mert látták, hogy ordított, de egyetlen szavát nem értették, csak azt látták, hogy szegény Vitya ég, mint a rongy, és akkor Cohn-Bendit komcsi, és punktum, és megmon'lak.

De persze ha az ellenoldalról ilyen érvelés jön, akkor dögkeselyűkként romboltok rá, és szétszeditek. Szánalmasak vagytok...
@Ibis:

Amit írsz az igaz LENNE, ha ( akár külföldiként ) MINDEN magyar demokráciaromboló esemény ellen felszólalt volna.

Kissé konkrétabban : kón bendit szerint akkor a 2OO6os Gyurcsány féle szemkilövés és rendőrterror demokratikus volt ? ( Nem is beszélve a hazudozásról és nem lemondásról. A hazudozás, és a következmények nem vállalása mint a demokrácia legfontosabb ismérve, ugye ... )
@steverubellreborn:

Dehogynem tett ilyeneket :D ( Akkortájt a Martensbakancs túrázott errefelé ).

Egy nagy különbség van. Az, hogy a Fidesz ( vagy elődpártja ) nem működött együtt szervezett keretek között megszálló hatalmakkal. És nem vett részt szervezett keretek között az emberi jogok megsértésében és a demokrácia eltiprásában, mint az msz(m)p és csatolt szervei 1945 és 199O között.
@Gerzsonka: Akkor egész konlkrétan :
1. nem szólalt fel a 2oo6 X. 23i események ellen. Ebből következően minden további bírálata hiteltelen.
2. Végső soron az msz(m)p átmentődése ellen sem volt semmi kifogása. Kedvem lenne visszakeresni, hogy a Waldheim ügy kapcsán miket mondott. Szerintem a Horn Gyula és Kurt Waldheim esete között van némi párhuzam, úgyhogy ha Horn ellen sem szólalt fel, az sem az elfogultsagaba vetett hitet erősiti.

Az új szabákyozásból, amit a Fidesz bevezet, engem csak a magántulajdon el nem ismerése zavar ( Ugye, nincs benne az Alkotányban, az AB elé ilyen ügyek nem kerülhetnek a jövőben, satöbbi ). Nem szeretném, hogy azt, ami az enyém, az állam elvegye.
A sajtótörvény hidegen hagy. Én még emlékszem rá, amikor 1993ban az akkor kőliberális Magyar Hilap a haldokló Antal Józsefet "szőrét hullató rókának" aposztrofálta. És azóta a ( főként liberális ) sajtó csak mélyebbre süllyedt. ( És ebben sajnos a HirTv meg a többiek is követték ).
A sajtót én úgy látom, hogy az egy erős eszköz lett volna a baloldal hatalomba való visszajuttatásában. És akkor minden ott folytatódna, ahol idáig. ( Elkúrás, lopkodás, a középosztály agyonadóztatása, szürkezoknis párttitkárok és kiszfiúk tobzódása ).
A mostani rezsim is több mint furcsa, és sajnos igen sok tekintetben nagyon emlékeztet az msz(m)ps káderek megnyilvánulásaihoz és attitűdjéhez. Azonban
1. a középosztályt támogatják, legalábbis nem tekintik deklaráltan ellenségnek
2. racionális(abb) gazdaságpolitikát visznek, mint az msz(m)p 2oo2 és 2o1o között
3. nem működtek együtt szervezett keretek között az országot megszállókkal és nem taposták el az emberi jogokat szervezett keretek között 1945 és 199o között.

És ha a sajtótörvény vagy más egyéb idétlenség megakadályozza, hogy mindazok, akik 1. 3. at csinálták, újra visszajöjjenek, akkor ( ha nem is örömmel, de legalábbis ideiglenes jelleggel ) elfogadom azt.
@smoor: TGM és Zizek példája szerintem azért más, mert elég sokat voltak mindketten Franciaországban és beszélik is a nyelvet, régóta követik a francia közélet és kultúra alakulását. Tegyük fel, hogy DCB átrágta magát az elmúlt legalább 60 év magyarországi és általában keleteurópai közéleti-kulturális folyamatain, esetleg megtanult magyarul és rendszeresen olvassa folyóiratainkat (ugye nem mindegy, hogy közvetítő nyelven keresztül olvassuk) - még akkor is más a helyzet, hiszen nem élt itt. Nagyon érdekes könyvek születnek például arról, hogy valaki két hónapot élt Budapesten, az tényleg egy izgalmas más nézőpont, jelen esetben viszont közjogi folyamatokról és általában a demokrácia helyzetéről nyilatkozik valaki. Az EU-s nézőpontoddal egyetértek, ha módosítjuk úgy, hogy a normális és egyedül járható útja az integrációnak az, hogy szoros diskurzusban vagyunk, nem pedig kinyilatkoztatuk egymásról (ld. pl. fenteslent.blog.hu/2010/05/29/szimpatiatuntest_a_roman_nep_mellett ). Magyar politikus részéről is arrogánsnak és abszurdnak tartanám, ha Stockholmban osztaná a helyi migránspolitikáról, azt viszont nem, ha odamenne, és beszélgetnének, hogy ki hogy áll ezügyben. Na de persze ilyen nem történik meg (egyik sem), éppen a saját politikusaink által létrehozott és táplált diszpozíció miatt.

Sajnos nem tudtam ott lenni a rendezvényen, de a sajtóból az derül ki, hogy sajnos nem csak úgy nézett ki a rendezvény (engem elsősorban a címadásból levezethető attitűd dühített), hanem olyasmi is volt. Na persze hogy mit mond a sajtó... :) zeroglab beszámolója sem erősíti meg bennem azt, hogy hasznos vita volt, de persze rá mondhatják, hogy elfogult, úgyhogy örülnék, ha más is mesélne.
@Scaramella va alla guerra: Még egy orbán-fanatik? Rosszul esik, hogy az atyuskát bántsák? Szép közhely-gyűjtemény, ezek kicsit már kezdenek unalmassá válni, de... mondd: te tudod, ki az a Pozsgay Imre elvtárs? Kövér László elvtárs? Nem a faszt nem nyomtak el. Ha Hornék eltaposták az emberi jogokat, és ezért őket gyűlölni kell, akkor alkotmányozó Pozsgay elvtársat, aki mindig csak helyezkedni tudott, és akkora komcsi, hogy az egész jelenlegi mszp-t ha összefognánk, együtt nem adnának ki olyat, miért nem kell gyűlölni? Ja, mert ő megtért. Persze. Olvasd el a Cölöpök című könyvet, aztán gyere vissza, köszi!

Ha valódi érveid is vannak, akkor szólalj meg, jó? Közhelyekre nem vagyok kíváncsi. A 2006 októberi események meg pláne nem tudom, hogy jönnek ide, de egyrészt randalírozó vandálok miatt rohadtul nem fáj a szívem, amelyik rendőr meg TÉNYLEGESEN jogsértést követett el, azt ki kell rúgni a faszba. Néhány idióta punk megagyalása, és megrugdosása viszont nem jogsértés, majd nézd meg a BBC felvételeit a londoni eseményekről. Furcsa, ott a tüntetők első körben el tudták ítélni, és vandáloknak titulálni a punkokat, nem jöttek Morvai Krisztinák, hogy szegény punk, csak a starbucks ablakát törte be, ne ítéljék már el. De ne térjünk már el a kérdéstől!

Konkrétan. Egyetlen mondat, mert ez a kérdés: amit Daniel Cohn-Bendit MONDOTT. Amivel leoltotta Orbánt. Azokban a mondatokban, emberek, azokban a mondatokban hol van valótlanság?

Én azt állítom, sehol.

És kurvamindegy, hogy 3-4 évvel korábban DCB mit mondott, mert most nem ez a kérdés, én most csakis arról a mondatról beszélek, és arról, hogy bizony az a kritika viktornak szórol-szóra bizony telibe talált!

Van rá hiteles cáfolatod? Nincs? Akkor menj, és igaz keresztény módjára gyűlölködjél máshol, köszönöm!
@Gerzsonka:
barátom, olvass, mielőtt írsz.

1. Sehol nem állítottam, hogy a Fidesz káderpolitikája korrekt, én sem értek vele egyet. Azt sem állítottam, hogy Orbánnál a bölcsek köve. Sajnos implikálsz : abból, hogy az msz(m)ptől és csatolt részeitől herótom van, azt a következtetést vonod le, hogy feketeöves fideszes vagyok. Érvelési hiba.
2. A "szervezett keretek között" kitétel a hozzászólásomban ara utal, hogy az Alkotmánybíróság egy 1993as határozata az mszpt, mint az mszmp vagyoni örökösét nevesíti. Ez nem zárja ki, hogy a fideszben ne lennének kommunisták, de ezt nem is állítottam. Olvass figyelmesebben.

3. Sajnos 2OO6 ügyében nem vagy képben.
3.1. A Fidesz gyűlésről ( bejelentett, engedélyezett nagygyűlés ) rossz irányban távozókat is érte attrocitás. Meghátugye, nem illik közfeladatot ellátó embereket ( pölö pap, pölö oszággyűlési képviselő ) megverni. (Az, hogy ezen jó liberálisként nem illik gúnyolódni, mártitiuszozni, már meg sem említem.)
3.2. A Rendőrségi Törvény be nem tartása külön skandalum ( amely szerint a rendőrt t.k. egyenruhája és azonosító száma igazolja ).
3.3. azért a Kruchina fivérek, vagy a venezuelai csóka csak nem tartoztak a "terroristák" ( stb) körébe, igaz ?
3.4. Sajnos téged is elért a magyar átok, hogy implikálsz, ismét. Senki nem mondta, hogy amit Morvai csinál, az jó, vagy helyénvaló.

Jó, erről ennyi cáfolatnak elég. Viszont lennél szíves kifejteni mindezek fényében, hogy miért írok közhelyeket ?

Egyébként LESZAROM, hogy mit montott kónbendit a médiatörvényről, HA egyéb, a demokráciát VALÓBAN fenyegető kérdéshez SEMMI szava nem volt. Ugyanis az olyan ember, aki szelektiven védi a demokráciát, nem tud meghatni.

Nagyon sajnálom, hogy a csak annyi telt tőled, hogy " igaz keresztény módjára gyűlölködjél máshol". Egyrészt érvnek ez igen kevés. Másrészt logikai hiba is, hiszen honnan tudod, hogy keresztény vagyok. Ez a hozzászólásomból számodra nem derülhetett ki.
@Scaramella va alla guerra:
fidesz bukni fog egy kurva nagyot
a többit már leírtam:

ciki valóban, és ebben úgy tűnik védhetetlen, de szeretném felhívni a figyelmedet,hogy akkor a komplett hippi kommunák éltek pucéran és megjelent olyan pszichológiai felfogás is,hogy a gyerek nem csak kamaszkorában kezd érdeklődni a nemiség iránt, nem egy aszexuális lény,hanem korábban, erről más formában már Freud is írt. (latencia szakasz).
ha ennél többet tudnál bizonyítani akkor írj!
@volankombi: Anyázásra nem reagálhatok, te mocsok cenzor, te!
Elmentek a lilaködös picsába, barmok!
@steverubellreborn:

Liszt Ferenc mikor, hol áskálódott küldöldön Magyarország ellen?
@Gerzsonka:

"@Akitlosz: Amennyi energiát belefeccöltél az eddigi válaszolgatásokba, igazán leírhattál volna egyetlen mondatot, amit mondott. Csak egyetlen egyet. És megcáfolhatnád, hogy ez a mondat nem igaz, mert..."

OK.

"Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és struktúráját."

Egész biztos, hogy ezt kommentálni magyarázni kellene?
@Akitlosz: egy ország nem azonos a politikai rendszerével.így a fidesz sem azonos Magyarországgal.nagy baj lenne ha így lenne.
Elöször azért jöttem vissza, hogy megkérdezem, hogy tetszet az előadás mennyire igazolta a félelmeiteket?

De most ezt a féreg kommentsort látva, azt kérdezném, mennyire önbeteljesitő jóslat az elvekhez ragaszkodó félreértetség?
@weisz manfréd huba: Huba, te igazán tudhatnád, hogy milyen különböző kommentek szoktak lenni, főleg az index-címlapos bejegyzésekhez, én nem minőséteném egyébként féregnek :) vagy az én kommentjeimre gondolsz?

Nekem nem voltak félelmeim egyébként, mint azt már fentebb leírtam, és nem tudtam ott lenni a vitán, mert dolgoztam, úgyhogy örülnék, ha leírnád te is az élményeidet. Amúgy a különböző sajtóorgánumok nagyjából ugyanazt írták az eseményről, úgyhogy valószínűleg azt írták, ami történt :) az alapján pedig az előadás eléggé olyan volt, mint a címe...
@weisz manfréd huba: @volankombi:

Az előadás és az azt követő panel tényleg nem volt túl magas szinvonalú.
Akit érdekel, itt megnézhető az egész konferencia, nem csak a DCB-hez kapcsolódó rész: lehetmas.hu/dcb

Kicsit fentebb irtam is egy rövid meglehetősen gunyoros összefoglalást. Elszomoritóan kevés újat közölt, számomra legalább is. Ez nem csak DCB személyének tudható be, hanem annak is hogy a panel, Haraszti/Elek/DCB, aránytalanul súlytalan volt arra nézve, hogy itt egy belpol. csatározásról van szó. Haraszti hozta a szokásos SZDSZ formát és Fidesz diktatúrával riogatott. DCB dettó. Mindketten politikailag tekintve a perifériás szereplők. Gondolom, Harasztit nem kell magyaráznom, DCB meg azért mert egy EU politikusnak lenni gyakorlatilag elfekvőt jelent, ha Brüsszelbe kerülsz az azt jelenti, kikerülsz a körforgásból. Ezért ragadta meg DCB az alkalmat hogy bármi áron láthatóvá tegye magát. Nekiesni az EU soros elnökének jó alkalomnak bizonyult, hogy profilálja magát. Az élő fába is belekötött volna egy kis figyelemért. Elek volt az egyetlen, aki valamennyire távlatokba próbálta tenni az egész meccset. Egyértelmü szavakkal emlékeztetett a szoclib koalició felelősségére. Erre mint DCB, mint mint Haraszti tulajdonképpen lehurrogta, hogy ne legyen már olyan pesszimista. Sajnos Elek erre visszavonult és majd hogy nem bocsánatot kért, hogy létezik. Hiba. Nagy hiba. Technikailag nézve DCB csupán a standard EU kincstári optimizmust hozta, és mivel rutinosan használta a retorikát, behúzta Eleket a csőbe. Elek meg jó magyar lévén nem vette észre, mert itthon máshoz szokott. Az, hogy a panel zsidóviccek mesélésébe torkollott, DCB 2 db, és Haraszti ugyancsak 2db, azt mnost itt hadd ne elemezzem ki. Ez utóbbi adott egy kis provinciális jelleget a dolognak mindenesetre.
@volankombi: én nem láttam sajnos, addigra már annyira megutáltatáok velem DCB-t, hogy nem mentem el. :D Ezért kérdeztem ti mit szoltók? Egyébként megnézhető utólag.

Jah persze vágom a kommentelőket, csak arra reagfáltam, hogy nektek se ez az alap kiindulásotok ami a kommentsorban lejön. Egyébként úgyan ez igaz a médiával.

Örök dillema, hogy a kommunikálhatóság kérdése irányitsa-e a kommunikáció tárgyát. Mondjuk én ebben a kérdésben a nemre szavazok.
süti beállítások módosítása