Szép Magyar Bölcsességek és Szólások V.

2012.04.22. 08:00 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

Poiana csokoládét

A véres összecsapások harmadik hetében Juhász Oszkár fazékkal a fején összehangolt lilakáposzta tüzet vezényelt a varróüzembe szorult kormányerőkre - a kormányhoz hű katonák a tüzet szórványos marharépa ellencsapással torolták meg és abban reménykedtek, hogy a román kéksisakos csapatok a város határában már szórják a tankokról a Poiana csokoládét a gyermekeknek.

Csak a …

Csak a változás állandó – hagyta jóvá egy huszárvágással Hérakleitosz gondolatát a kormányszóvivő, de a kormány az ellenkező lehetőségre is fölkészül, tette teljessé a kormány álláspontját fátyolos hangon sípolva mint egy döglött delfin. A sajtótájékoztató végeztével egyes kormánypárti újságírókkal közösen mérget vett be az elhangzottak nyomatékosítása végett.  Özvegy Tersai Ida foteljéből előrehajolt, a képernyőre meredt, majd egy kapával hatástalanította a televízió-készüléket.

Igazi videóüzenet

Az államcsőd olyan, mint a keménydrog, ha egyszer hozzányúl egy költségvetési politika sosem jön le a szerről - vezette félre sziszegve a cigánydoktor a halasi viszonylat motorvonatán utazó IMF megfigyelőket, majd kendőt kötött a fejére, kukoricát tört a térdén és megetette a kartondobozában utazó beteg tyúkot, amelynek gyomrában ott lapult az ürgebőrbe varrt pendrive-on Nestor Kirchner igazi videóüzenete.

Kevés vagy mint…

árvaházban a szülői értekezlet, Balaton-szeletben a hullámzás, hóemberben a vérkeringés, lócitromban a C-vitamin, mackósajtban a brummogás, sivatagban a szökőkút, sündisznóban a dauer, térdkalácsban a mazsola, - hadarta felindultan Sófalvi Gyula képviselőúr az önkormányzati ülés jegyzőkönyve szerint (napirenden kívül).

Széles ítés

A buszsávszélesítési munkálatokat az út két oldalán a békebeli anyagokból elkészített kandelláberek hátráltatták, a kandelláberek beton alapjával nem bír a légkalapács sem. A munkálatok meggyorsítása érdekében Széles Gábor személyes közreműködését is fölajánlotta, kivonult a munkaterületre és fejlett izomzatú állkapcsa segítségével derékmagasságban leharapta a kandellábereket –  kapcsolta a helyszínről Tauber Renátát a helyi televízió.

Járásra

A polgármester a papucsát a fülére akasztotta, gitárját a derekára csomózta, a májkrémet és a Piramis kazettákat kenyereszsákjába tömte, megigazította Szmityán Georgina csuklóján a kötést és szájában a pecket, majd srévizavé toronyiránt elindultak föl a Börzsönybe, húsvéti Emmausz járásra.

Kiskifli és nagykifli

Orbán Ráchel kiszedte a friss csokidarabos muffint a sütőből, főzött egy kamillateát a maga és férfibarátja számára, majd együtt fölkészültek a másnapi szemináriumi dolgozatra. Mielőtt ágyba bújtak volna Ráchel berakta a kedvenc Cocorosie számát majd öszebújtak mint a…

Ünnepélyesen megnyitotta

Hogyan mentsük meg az ártéri varjút? Szalajtotta  a slank szókat fogkerítésének nyiladékain által a gumicsizmát viselő környezetvédelmi államtitkár, majd megnyitotta lelkének zsilipesládáját, az égnek rugaszkodott és fekete tollú szárnyain fölrepült a magasba.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások I.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II. 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások III.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások IV.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr14462937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... pornófilmben a nagymonológ?
süti beállítások módosítása