Szép Magyar Bölcsességek és Szólások IX.

2012.06.16. 07:03 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

Molnar_Ildiko_14.JPG Az apró féreg is boldogan ferdőzik a bölcsességben, ha juttatnak belőle számára.

Faroslemez (big butt plate)

Molnár Ildikó vagyok, 1977. február 3-án Budapesten születtem. Gyerekkoromban nagyon sokat rajzolgattam, rajzszakkörbe jártam, majd 14 évesen Édesapám tanácsára és segitségével magánórákat kaptam Szűcs Károly festőművésztől 4 éven keresztűl. Heti 2 alkalommal 2 órában megmutatta mit is lehet kezdeni pár ecsettel, faroslemezzel és némi olajfestékkel. Közgazdasági Szakközépiskolába jártam, ahol megmutathattam festményeimet két kiállitás alkalmával. Ezután sajnos 10 év kiesés következett, majd megismerkedtem Párommal Dr. Grigalek Gáborral, kinek segitségével és unszolására újra ecsetet ragadtam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Édesapámnak Molnár Imrének, hogy ezen az úton elinditott, Szűcs Károly festőművésznek, hogy tanitott, és Kedvesemnek Dr. Grigalek Gábornak hogy újra, csupán kedvtelésből "maszatolhatok" .

Számhá borúra derű

Cseh uralom alá került a fenyvesek negyven százaléka, egymillió háromszázhatvanezer szarvasmarha, egymillió-egyszázhetvenezer juh és kétszázhetvenkilencezer ló, a közművelődési intézetek közül elvesztettünk négyszázkilencvennyolc kisdedóvót, négyezerkétszázhetvenkilenc elemi iskolát, amelyek közül kilencszázötvenhárom állami volt, száztíz iparos, tizennégy kereskedő-inasisikolát százötvenkilencezer magyar anyanyelvű tanulóval – pedig azok is emberek voltak, ártatlan csecsszopók, kamaszok és szüzek, akik nem ismerték még a szerelmes érintést és a hazájuknak gondolták ezt az országot amitől védelmet kaphatnak. Mi mind adósaik vagyunk nekik a saját boldogabb jövőnkkel - veselkedett a Nemzeti Összetartozás napján a beszédébe a rabbi, akit azért kért föl a polgármester a ünnepség főszónokságára, mert nagy rutinja volt a sebeket begyógyító beszédekhez.

Összes bananász

Amikor elfogyott a bananász magához intette legidősebb cigánygyermekét a cigányapa (civilben jézusfaragó asszony). Mekkora csupor szeretet ér föl a Jóisten összes bananászával kisfiam!? - kérdezte helyeslőleg a nemjóját. Édesapám, hát ahova a botomat szúrom! És meg is mutatta, hogy a kis Szmityán Ginácskával, hogyan szokták játszani a büdöshuszárt meg a többi szűzmárianembírjanézni gyermekes malacságot. Akkora bananászt kapott a fejére az idesapjától, hogy mire az begyógyult el is határozta, hogy a maga részéről ő orvos lesz.

Bohóckod

Dzsenifer belenézett a Vizoviczki László két szemébe és azt mondta nekie, hogy ő olyan platinakurva, hogy őt nem lehet az ő mensese alatt a Váci uccán sétáltatni. Vizoviczki Lászlót sem kellet félteni, egy igazi úriember volt, hasba is rúgta a Dzsenifert. A véletlenül Vizoviczkinél ott vendégeskedő rendőr-altábornagy urak se voltak fából faragott horthyszobrok, kihörpintették a meleg Hungária pezsgőt és elszomorodtak nagyon: Na Laci ejnye, ez látod nagy neveletlenség volt, ezért most már be leszel víve, mer a Hajógyári sziget porzik a kokódtól, meg egy kedves dinoszaurusz vagy te itten a kilencvenes évekből a gorilláiddal, de vegyed tudomásul, hogy a te érdekedben most má’ valahogy be kell, hogy vigyünk mer ki leszöl csinálva. Nem értette a Vizoviczki László, hogy ha őt most beviszik, meg ki is akarják valakik csinálni, akkor mi a meleg faszér kellet neki az árvizesekkel, meg a Hajdu Péterrel, meg a Habsburg Györggyel izzadni, bele, bele a kamerába, az ország szemibe, a sok árvizes, meg szájvizes magyar állampolgár elé állani oda: bohóckodni.

Krallózni

Gönczteleki Elemérnének krallózni tilos! Szögezte ki a tiltó-táblát a fővárosi fürdőlétesítményekben Tarlós István főpolgármester. A vandál futóversenyzőktől megszabadulva, a Főváros a többi közösségellenes és a lakosság életét megkeserítő devianciát is fölszámolja. A társasház elolvasta az újsághírt majd levelet írt az önkormányzatnak, hogy hatóságilag tiltsák be az emberre köztudottan életveszélyes virágoknak és zöldnövényzetnek a gangon való ellenőrizetlen és felügyelet nélküli kihelyezését.

A vásár végén minden paraszt

A vásár végén minden paraszt nagyon okos. Ezekkel a szavakkal hajigálta be az igazságot a gyermek fülnyílásain a jegyzőasszony apósa, miközben a kerítésre támasztotta szuvas fejét. De azt még ő sem sejdíthette, hogy a nagy bölcs odatámaszkodásba a gatyaszíja meg kioldódott és ottan szimatol a pőresége árván egy tócsa fölött.

Ismeretlen eredetű

A tömeges rosszullét miatt a XX. kerületi János utcában lévő iskolát hétfő délelőtt kiürítették; több száz diák hagyta el az iskola kétszintes épületét. A tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei méréseket végeztek az épületben, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki. Fekete Lászlóné, az iskola igazgatója az MTI-nek korábban azt mondta: a gyermekek állítólag egy ismeretlen eredetű szagra panaszkodtak, de ennek érdemi okát a szakemberek nem találták. Zsolt elhozta az újságot a garázsokhoz ahol Ricsiékkel ütközött, majd együtt összehívták a tanácsot, hogy szavazzanak. A tanács egyhangúan úgy döntött, hogy a pénteki biosz dogáig még meg lehetne szervezni, hogy a folyosójukon legalább négy osztály érezze az ismeretlen eredetű szagot.

 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások I.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II. 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások III.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások IV.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások V.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VI.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VIII.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr334582318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása