Szép Magyar Bölcsességek és Szólások X.

2012.06.30. 11:15 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

video-referee-braille_design.png

Videóbíró

Hajnali öt óra harminc perckor Kassai Viktor megemelte a zacskóját, évekkel ezelőtt, sok szipogás után lelécelő felesége szemérmére gondolt, szponzori gyógypapucsba illesztette lábfejét, kislattyogott a nappaliként is funkcionáló nappaliba. Be sem kellett tennie a videókazettát, mert az ott várta a lejátszóban nagy rendületlenséggel. A számára legemlékezetesebb találkozó másodperceit csévélte a JVC lejátszó gyönge szénkefés motorja, azt a 2012-est, Donyeckben, amikor őmaga pedig olyan ruganyosan szökellt a pályán és magabiztosan verte vissza a játékosok reklamációit, hogy még most húsz évvel később is csak annyit tud rája mondani, hogy: videóbíró?! Ő ne lenne a videóbíró? El is bírja a videót kazettatokkal együtt, meg szereti is a videót, sőt ha arról van szó akkor két-három lap fotokarton segítségével egészen úgy tud kinézni mint egy videó. Hol van itt a probléma, ha nem vagyok Windischgraetz?

Nagyhalabb

Adjad nekem oda a pénzteremtés jogát egy országban, és mit törődöm én majd avval, hogy melyik paprikabohóc (jancsi) ül a trónján és hozza a törvényeket. Javasolta a jegybanktörvény ikszedik módosítása nyomán a személyes titkos kamarásnak Mayer Amschel Rotschild, majd ünnepélyesen életfogytiglani bafometté avatta Simor Andrást és 133 évre meghosszabbította a mandátumát. Mert minden Orbánviktornál van egy mégeggyelnagyobb Orbánviktor.

Nem volt, hanem

Dessewffy Tibor leakasztotta a damilról a családi címert, takarosan a sarokba tolta az IKEA bútorokat, aztán elkiáltotta magát, hogy: „mentás limonádé”, majd újra fölkiáltott, hogy „értékkutatás” - de ez utóbbit olyan furcsán ejtette, mintha azt mondaná, hogy „veljúszörvi” A festék peregni kezdett, a falak lassan megrepedtek, és lassú vajúdással megszülte magát egy új, nyitott, toleráns, befogadó, kreatív Magyarország. Tibor egyszerre volt, bába, gyermek, anya és apa.

Vertikum

Gyurcsány, Kontrát Károly és a Pápa behaladoznak a vasműveknek a kapuján. Azt mondja a Kontrát Károly, hogy ilyen és ilyen, centi szer centi kerítés kéne, aztmondja a Gyurcsány, hogy az neki is kéne, jó tartós legyen, legyen benne anyag, aztmondja a Pápának öltözött Erdő Péter, hogy a Krisztusjézus által neki is kéne egy ennyiszer ennyi vasméter és plusz talapzat, horonnyal és szentpéterbajusz alakú spanyollovasokkal. Így esett, hogy a kisnemzeti GDP-t eredeti bauertamási és bokrospéteri értelemben is föllendítette a ciklusfüggetlen vertikum: a kerítésipar.

Leflegmáz (bazilika)

X1: Nem üldögéltél bazmeg. ittál, szívtál , kutyát szarattál és kicsit bringáztál amolyan trendi módon más embert leflegmázva.

Trendinek lenni nem bűn (zsidó)

 X2: Hazugság és rágalom, én - és még sokan - üldögéltünk. Nem szartunk, ha ittunk kidobtuk. Trendinek lenni nem bűn és nem zárja ki azt, hogy ne szemeteljen az ember. De a bazilika és lassan a város már nem lesz trendi, tapsoljunk hát a bölcseknek. X3:  Jézus nem zsidó volt, hanem keresztény.

 Bizonyít

Igen, ez meglepő emelkedés volt, erre kaptak egyébként? Tettek fel ennek érdekében választ és kaptak, vagy kérdést és kaptak valamiféle választ? Kérdezte a riporter, aki nagyon akart bizonyítani

Kijön

 A világ méretéből adódó számítási hibákat és a háttérzajt elhanyagolva, kijön az eredmény, nyugtatta meg magát Endrés Géza nyugdíjas jegykezelő, amikor a naptérgörbület felvételi síkjait egymásra helyezte. A padlásszobában elhelyezett íróasztalán a zsemle mellett, az Einsteint ábrázoló porcelán bruszt könnyezni kezdett.


A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr314619756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeretnék avatart a hozzászólásaim mellé!
"kislattyogott a nappaliként is funkcionáló nappaliba. Be sem kellett tennie a videókazettát, mert az ott várta a lejátszóban nagy rendületlenséggel."

Asszem mégis inkább a Cica Magazin, az kevésbé modoros. Itt meg már a felütés is szar. Csinálj mást, ne írj. Mondjuk fotózz bulákat.
@baliquez: ez bazmeg ez meg még a cica magazinnál is bénább egy tehetségtelen műkedvelő csaj írta. de tényleg:

dia.pool.pim.hu/html/muvek/PARTI/parti00001_kv.html
@Döry L.: arcodból meg pár métert visszavehetel amiért PNL-hez hasonlítod magadat pubi. :)
Vesszőkre meg ügyeljél, csumi.
@baliquez: teljesen igazad van, hol marad ez az írás a magyar polgári blogolás lelylolai magasságától?

nem volt benne egy kommunistázás sem, egy apró cseprő ballibsizés, hát hová fajul ez a nemzet, hogy enélkül még lehet betűt vetni?

skandallum
@szomorutojas: viszont volt benne mondanivalót alá nem támasztó stílusmajmolás (-lopás). Az meg, hogy plagizálás után PNL-hez hasonlítja magát, nagyon kellemetlen (persze nem jöttem volna rá, ha nem linkeli be a stílusforrást).

Különben miről akar szólni ez? Döry, szerintem menj ki a strandra, mindenkinek jobb lenne úgy.
@lapos a Föld: "alá nem támasztó stílusmajmolás (-lopás)" ez az egész posztmodern, nyelvkritikai irányzat kurvára nem csak a PNL azért (persze ezt nyilván tudod, csak mondom). Szóval Döry L-ről azt mondani, hogy ezzel a stílussal lop, az olyan, mintha azt mondanád egy punk zenekarra, hogy lop azért, mert ő is egyszerű, agresszív zenét tol, mint az Exploited.
@Tékás Lacika:

Az Exploited nem igazán szerencsés hasonlat, mivel legalább 10 éve totális thrash metalt nyom.
Hja, és vagy 8-10 éve nem adott ki új albumot.

A Rise Against jobb lett volna.
Az tényleg tisztán hardcore punk stílusban nyomja...
Ilyen melegben ilyet írni, az már valami. Nem is értem, de ez az én problémám, még egyszer nem olvasom el az tuti.
Mi a tök az a "porcelán bruszt"?
Sunáznám még nem volt. Nem is lesz!
@troutman: rosszmagy-romlottnémet (MODOROS!): mellszobor
@Torzonborz Torkosborz: a régi Exploitedre gondoltam, de nem vagyok punk-szakértő egyáltalán. :)
@Döry L.: aha. Én egy rosszmagyar-romlottfrancia szót használok rá, ha nagyon májer akarok lenni.

Szerintem erre azért guglizz rá.
@troutman: te vagy a májer mert te guglizol. btw mi a tök az a májer, romlottfrancia? és nem is modoros, seLYtettem!
süti beállítások módosítása