Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XI.

2012.07.21. 05:55 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

csati.jpg

Antiszemitizmus

Egy kitalált karakter sétált a képzeletbeli városban, amikor egy fiktív IMF elnök-asszony megszólította: önöknél kezitcsókolom mennyire nagy az antiszemitizmus. A fantázia szülte  férfi ekkor kinyitott egy képzeletbeli nyilvános WC-t ahol egy kilencvenhétéves mesebeli hóhér olvasta a Magyar Nemzetbe csomagolt The Sunt. A férfi megtörölte a fenekét, a kamerák kereszttüzében cigarettával kínálta Amon Goeth nevű régi barátját, majd elsétáltak a képzeletbeli homokos tengerparton, nadrágtartójuk alomínium díszelvényein megcsillant a lemenő nap csalfa fénye. Egy határozottan nem valós személy: Biszku Béla még beugrott a kamera elé kánkánozni, de akkor már rég kiforgott a film és a képzeletbeli IMF elnök-asszonyt sem érdekelte a dolog. Ő már döntött: a hitel fedezete a Csatári zsidó fogaranya lesz, amit a Nemzeti bank széfjében Simor András Biscuit elnevezésű herélt nápolyi masztiffja őriz.

Basszusfelelős

Az Isten és a PhD-z együttes gondoskodik a talpalávalóról, ezen az előnyári bulifergetegen. - harsogta öles 11-es betűkkel a kocsma ablakára celluxozott plakát. Rentelmayer István a bal oldalán sorsjegyet kaparászó cigánydoktorhoz fordult a döbbenettől elhűlt arccal. Hát te meg mit művelsz doktorúr? Nézzed Pistám, hát ezt muszáj, aki ezt nem játssza, az már nagyon gazdag. A legyek a rekkenő melegben a kocsma tévéképernyőjére gyűltek hűlni. Az adásban a gazdasági szabadságharc világosi síkját szerény dokumentarista eszközökkel Bayer Zsolt mutatta be kezével körbeintve, mint egy lézerujjú Feszty Árpád. De Rentelmayer csak nem hagyta annyiban, sosem bírta a self-made-man kisebbségit. Hát te, aztán eljöttök erre az Isten és a píéjcsdíz nevezményű borzalomra doktorúr? A cigánydoktor régóta a banda basszusfelelőse volt, de ez a tény csak afféle nyílt titkot képezhetett, tekintve, hogy az együttest alkotó tagok símaszkban és huszárruhában léptek föl.

-Nem píéjcsdíz az Pistu. A doktor a padlóra öntötte sörét és hazaindult. Hanem péássdéz, te tökfilkó, morogta lováriul a bajusza alatt.

A cigánydoktor sohasem nyert, és egy idő után mindíg hazament élete-arájához. Rentelmayer István sohasem játszott, de addig ivott a kocsmában, amíg érte nem jött a daganat és huss, el-nem vitte (azt jelenti, hogy elvitte).

Szkander

Szkander Bég született Kasztrióta György egyszer fotballviadalra hívta a baráti Hunyadi János katonáit. A Felcsút Torghelle Sándora bizonyos Kinizsi Pál éppen sörösdobozokon fetrengett a bokorban úgyhogy Hunyadi János őt nem küldhette oda, de volt neki éppen egy pár fekete bőrű debreceni játékosa, civilben veretlen magyar bajnokok. El is kezdtek fotballozni az albán nemzeti hős alattvalóival és, akármennyire profin tudtak a kispadon pacsizni, meg a buszról leszállni csak fölhalmoztak a kilencvenedik percre egy egygólos ledolgozhatatlan hátrányt. De nem ez a pláne, hanem, hogy a Luxembourgi Zsigmond tévéjében, megmondta a sportügyi pohárnok és tányértváltsa, hogy ez nem baj, mert ennél sokkal több van a fiúkban. Aztán még ötven év és a bülbülül beszélő mozlimok lenyomták az egész bajnokságot a faszba.

Tollba mond (toll a füledbe)

Egy hagyományteremtő gardenparti alkalmával a cigánydoktor nagyszabású léptekkel bevezette a jegyzőasszonyt az amerikai konyhás nappaliba vessző megmutatta az új mikrohullámú sütőt vessző majd körbevezette a falakat díszítő festmények között vessző amelyeket Rekord Péter gépésztechnikus barátja festett nászajándékképpen pont A jegyzőasszony csak hüledezett vessző ám amikor ruganyos kézzel benyitottak a hálószobába tüstént elővette a jobbik eszét vessző nekidöntötte a cigánydoktort a könyvespolcnak vessző dekoltázsába burította a koktélt vessző belenyomta a jó doktor arcát vessző majd hörgő hangon spiccelt a lábával pont A doktor tehetetlen undorának az vetett véget vessző hogy a polc tetejéről a fejükre esett az elrejtett Updike életmű sorozat amit a felesége elől dugdosott vessző nehogy elromoljon a jó asszony pont Ilyen kicsinyes bír lenni egy hím vessző vagy egy nőstény.

Gonzo

A gonzo újságíró nagymamájába karolva botladozott le a Szent István bazilika lépcsőjén, kokainos szemére húzott foncsorozott napgép mögül fixírozta a világot, zsebében lekólázott ájfónja halkan a Schmitt Pál édesanyja és a Rambo Barbiek gonzoista alapítású hipszterzenekar dallamfoszlányait percegte. Taxisgyuszi eléjük farolt a mergával, és az internetista sajtószabadságharcos kezébe nyomott egy nokiásdoboznyi összetört pirulát. Másnap Pintér belügyminiszterről végre megtudták az emberek, hogy igazából laza, szereti David Bowiet, gyűjti a bélyeget, bőr van a nyakán, reggel narancslével indít, régen ő is kirúgott a hámból, nem fél Vizoviczki munkatársaitól és kedvenc csapatsportja a vízilabda, ahol mindig a magyaroknak szurkol.

Réz Pál

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr74668296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden szart kiraknak már címlapra.
@No_Fidesz_No_Problem: Látod milyen sokáig megmarad a szar !?!
modoros.blog.hu
És 6. osztály, általános, diáknapi újság, az igazgató kislánya írja a "HUMOR :) !!!" oldalt.

A csúcson kellett volna abbahagyni, de most már jobb későn mint soha.
biztos náci vagyok, ha nem értékelem ezt a kifinomult humort.
Az "Antiszemitizmus" és különösen a "Szkander" című rész ötletes, találó és humoros, bár elég abszurd és elvont humor, de nem rossz... viszont a többi szakasz elvont, érthetetlen és erőltetett. Itt azt hiszem, a kevesebb több lett volna talán...
Kurva sokat irt de keveset mondott.
süti beállítások módosítása