Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VIII.

2012.05.19. 12:30 Döry L.

A Fent és Lent irodalmi rovata jelentkezik

 


A kép baloldalán látható Léderer Gusztáv, középen Kodelka Ferenc, a feldarabolt hentesmester, jobb szélen pedig Léderer Gusztávné Shwartz Mici. Az ő életüket biztosan megváltoztatta volna a bölcsességek vademecuma.

Tolmácsfülke

Olybá érzem, a magyar gazdaság fakutyája az általános válság tükörjegén és az eurókrízis rianásain ki-ki farol, miközben jegesmedvék és pingvinek is szót kérnek maguknak a tortából – ezekkel a szavakkal fonta karba kezét a cigánydoktor a konferencián, majd arra lett figyelmes, hogy a tolmácsfülkében egy fej dörrenve a plexiüvegnek vágódik.

Gigakötés

Az újságíró gyakornok sokat dilemmázott, hogy főnöke utasítása értelmében lenyomja-e az enter billentyűt, amely ujjmozdulat segítsége nyomán összeomolhat a magyar nyelv nyolcezer éves finom építménye. Mivel látta, hogy Szmityán Georgina már a teakonyhában melegít és promiszkuus főnöke habozás nélkül a helyére állítaná, úgy döntött, rávetemedik a visszavonhatatlan lépésre, így vált véglegessé a cikk címe: Gigakötés miatt emelkedik a Danubius 

Foggal körömmel

A sportcipőben talán nem izzad a lábad? De ha használnál lábsprayt, akkor ebben sem fog!!! Csak ráférne a férfiakra egy kis igényesség a tisztálkodás terén. Az átlag magyarnak már buzi az, aki törődik magával, nem retkes és ápolt a lába! Pedig tudnotok kell, hogy a nőknek az ápolt férfi tetszik akkor is, ha ti ez ellen foggal-körömmel tiltakoztok! A kék mamusz nekem sem tetszik, de a felette lévő képeken nagyon jók vannak. Talán próbáljátok ki! – mutatott föl új szempontokat a cigánydoktor a Sportbüfé közönségének, amikor kérdőre vonták mediterrán viselete okán.

Bozótpilóta

Az államcsődöt követő évben a az EU 26-ok német és francia előterjesztésre az augsburgi akkordban debellálták és felosztották Magyarországot, pedig transzdanubia és ciszdanubia tartományok lakói egy nyelvet beszéltek. Az EU adminisztráció csupán egy magyar származású tagot számlált: Tóta W. Árpád látta el a szóvivői teendőket. A hamarosan összeomlott vasúti közlekedés helyett a sietős személyeket és fontos árukat bozótpilóták szállították az ország egyik sarkából a másikba. Egy szép napon a debreceni stadionból induló repülők tolongó utasai közé vegyült Lédererné Schwartz Mici, egy böllérkéssel pont a cigánydoktor által megrendelt Ipadet szállító gépet térítette el – riadt föl hánykolódva rémálmából a cigánydoktor.

Aus ökologischer Landwirtschaft 

Mazsolát és biológiai gazdálkodásból származó kesudiót majszolt a cigánydoktor élete arája és azt találgatta, hogy miután lejött a csipszről, kell-e újabb életmódváltásba vágni a baltáját, ha majd bevezetik a tévéadót.

Rajcsúr

Hol lakik az Úristen, fogalmazta hevenyészett gondolatait filozófiává a doktor, majd belenézett csiszolt bronztükrébe, megemelte vendéghaját és köpött egyet. Nem bírta már idegekkel, hogy mi ez a rajcsúr (tompa sürgölődés).

Toll a füledbe

Aztán isten vele fakereszt, toll a füledbe, mesélte rágalmazási perének itélethirdetését a hálózati személy, akiről a bíróság immár jogerősen megállapította, hogy nem is közszereplő.


Szép Magyar Bölcsességek és Szólások I.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások II. 

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások III.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások IV.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások V.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VI.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások VII.

 

kép forrása

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr724525567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása