Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XIV.

2012.11.25. 07:30 Döry L.

 

feher_laszlo_testverek.jpgNeszelte

Bosszú és Kegy úgy bandukoltak az elsivatagosodó Homokhátságon mint két Kisherceg. Meg is neszelte ezt a bugaci róka és a csalafintos kérdéssel somfordált oda hozzájuk.

Ha – és itt körbemutatott a rádiótorony tetejéből, ahova időközben fölkapaszkodtak – ezek fölött a magyarok fölött mind hatalmat adok nektek, akkor vajon leugrotok-e, hogy elkapjon az Isten angyala? Bosszú gyáván és lankadtan, míg Kegy rosszul és kegyetlenül belenézett a sistergő napba, majd egymásra, majd a bugaci rókára. A róka türelmetlenül elroppantotta a pofájában a Negro cukorkát.

Retrosp

Zrínyi Ilona és Rubik Ernő egy taxi hátsó ülésén szeretkeztek, amikor bekopogott a taxi ablakán a pösze Gálvölgyi János rendőruniformisban – riadt föl álmából Juhász Péter. Kibiztosította a sört, kihűtötte a manduláját, kiköpte a foga közé szorult csiklópiercinget, borzalmas reggel motyogta magában a tükör előtt, nehezen de elkezdte a napot. Ugyanakkor nem hagyta nyugodni a kérdés: mi lett volna, ha azok ott ketten…azok ketten befejezik sőt sőt – bíztatta magát a gondolatkísérletre – mi lett volna, ha Árpád nem áll meg itt, vagy győzünk Mohácsnál, meg a Duna-menti köztársaság, meg a Horthy kiugrása sikerül, Gyurcsány rögtön lemond, és Gálvölgyi nem kopog be… igen, nem kopog! Földerült az arca és peckesen beközlekedett a tévéstúdióba.

Likvia (re)

Bauer Tamás megsimogatta édesapja arany zsebóráját, átnézett a Jászai Mari téri ködön, Eörsi Mátyás zsebébe csúsztatta a darabka ürgebőrt és egy gyógyszeresfiolányi körmöt. Relikvia. Súgta Matyinak miközben pillantásával a budai oldal páráját is felforrósította. Eörsi a kezébe számolta a szokásos ezreseket. Bauer elcsoszogott, Eörsi pedig lemondó sóhajtással elindult a BÁV felé.

 Ady

Két goth tinicsaj csókolózik az ágyon. Te - kérdezi Zsófi Laurát - neked ki a kedvenc költőd? Nekem, nekem az Ady, és neked? Nekem is. Nekem is mondta Attila, nekem is mondta Géza, nekem is mondta János, nekem is mondta Ady. Négy goth tini csókolózik az ágyon, nektek - kérdezi Laura és Zsófi – Fruzsit és Pockot ki a kedvenc …

Visszanéz

A Polgári Gondolat nevű punkzenekar a Bejgli című számot próbálta éppen, amikor az Acél Kippa nevű metálzenekar bezörgetett a próbaterembe. Mi a kurva anyádat kopogsz bazdmeg, érdeklődött a PG frontembere. A te kurva anyádat bazdmeg, négytől mi vagyunk itt, a faszér nem nézted meg a táblázatot. Ja bocs figyi neharagudjatok, teljesen igazad van. Jólvan faszombamár a Kisdani még úgysincs itt, nyomjátok, aztán félötkor visszanézünk.

Inci-finci

Dominancia és Labancvirtus dércsípte kökényt reggeliztek, vizet töltöttek birkaiszákjukba a Gaja-patakból, majd elindultak át a Bakonyon, hogy kiérjenek a Móri-árokhoz, mert ott már járt busz. Dominancia szorgalmasan pálinkázott, Labancvirtus pedig arra gondolt, hogy milyen jó lesz a Gellért-fürdőben kivágatni a körömbenövését. Útközben a számháborúzó osztályból foglyul ejtettek két kislányt, kipeckelték a szájukat és nyírfa szánra kötözve vitték magukkal tovább. Leérve a településre kedvenc vendéglátóhelyük az Európai Értelemhez címzett fogadó felé igazították a lépést. Labancvirtus az Európai Értelemben vett egy-egy adag kocsonyát a két kislánynak, de azok visszautasították a fogást. De hát miért, kérdezte Dominancia elszomorodva - amiatt az inci-finci kis pók miatt - bökött ujjával Labanc a tányérra.

Kép: Fehér László, Testvérek (1991)

Még több Szép Magyar Bölcsesség és Szólás:

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr654922823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása