Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XVIII.

2013.01.20. 07:30 Döry L.

Neo-Rauch-lad_frye_02.jpg

Nemzetpolitikai Fordulat

A székelykapun lengedeztek a  virágok, a szalmakalapok alatt csorgott a verejték, a piros fehér zöld és a piros sárga kék papírzászlócskákat meg-meg rezdítette a júniusi forró szél, a ringlispíl és a vattacukor kezelője és a hangosító is a jelre vártak, a kűrtőskalácsos kezében a faszéngyújtóval ugrásra készen figyelt, a polgármester az órájára nézett és azt találgatta, hogy Audival, vagy az útviszonyok miatt inkább az összkerekes kisbusszal érkezik-e Nemzetpolitikai Fordulat. Távcsövével a kanyargósan a semmibe vesző poros utat kémlelte: A távolban egy ingó-bingó gebe tűnt föl először, a hátán Adrian Nastase, koponyájában ezüst pisztolygolyó kopogott, őt szorosan átölelve egyazon nyeregben a meztelenítet fölsőtestű Medgyessy Péter. A nyomukban poroszkált egy príma színűre festett szekér: bakján Orbán Viktor és Basescu elnök egy-egy szál kolbászt majszoltak - amelyet ha sietni kellett volna bizonyára a szamár elé lógatnak. Hátul egészen a horizontvonalnál, Mesterházy Attila és Ponta miniszterelnök úr közeledtek, zakóhajtókájukon majd' megolvadt a kitűző. Tessék mondani jön már?  - kérdezték a lakosok a polgármestert, aki némán szeméhez szorította a távcsövet, hogy már lila pálcikákat is látott. Eszébe jutott egy székely vicc, de inkább magában tartotta.

Portponthu

Az elit családból származó Donna (Elekesi Krisztina) megpróbálkozik rendbe tenni félresiklott mindennapjait, ekkor toppan be életébe múltjából egy sötét titok, Ambient Attila, az ambiciózus magyar származású DJ, akinek new-york-i stúdióját pont Donna egykori szeretője töri föl, elemelve onnan a férfi orrspréjét. A szálak egy budai szanatóriumban futnak össze, ahová Szilvi és Kárász, gyermekkori emlékeik segítségével kalauzolják a nézőt. Zene: Hágen Mira, látvány: Szelczey Zsejke.  A szervezők tájékoztatnak mindenkit, hogy a különleges helyszínre való tekintettel (Jászai Mari tér 4. társasház szénledobója) csak korlátozott férőhelyet tudnak biztosítani ezért e-mailes foglalás ellenében áll módjukban jegyet kiadni.

Budapestlecool

Ma sem eszem, álmatlanul hánykolódom, nem segít a biaszpirin. Fémes kattanás a hold, kifehérített szemöldök a közért felirata. Bancsay Péterék pont az ilyen éjszakák ellen találták ki, a „Zene a pókmajomnak” zenei kaland-matinét. Minden kedden reggel, szerda 23:00-kor a Katolikus Fürdő koedukált lesz és megtelik lubickoló hangjeggyel. Dobd le a rucit és rázd Philip Glass-ra az egykori Zsidó Sóbányában! Megeszem a joghurtomat és már pattanok is a bringámra. Nagy, de lila a mellbimbóm. Hihi.

Megpróbálok normális (Károly 43)

Már a sistergően meleg combok fölé voltam hajolva, amikor lakonikusan annyit közölt, hogy M. ezért nagyon megver, vagy, hogy szétveri a fejemet, valamit a kettő közül, én már akkor úgy gondoltam, hogy sokkal jobb ilyenkor a helyzete annak, akinek szétverik a fejét és nagyon szomorú az a férfi akinek szét kell vernie a fejet, igazából nem kompenzálja a szétverés. Aztán meg arra is emlékszem, hogy ahogy ezt mondta abban egyáltalán nem volt féltés, vagy a következmény elkerülésének a módjáról való latolgatás, inkább csak szánakozás, hogy az elkerülhetetlen bekövetkezik. Azóta jól tudom, azonosítani: ez a halk panasz, ez a magától értetődő mentegetőzés ez a gyáva nők hangja, de miért is ne legyen gyáva egy nő. Mondanom sem kell, senkinek nem lett szétverve a feje…Én pedig azóta megpróbálok normális életet élni, vége a kalandozásoknak, föladtam egy társkereső hirdetést, már másnap huszonhatan írtak rá.

Hogy hát a (Elemér 40)

De ha azt kérdezed, hogy melyik a kedvenc, meg ki a kedvenc, akkor egyértelműen azt kell mondjam, hogy hát a prózában a Kukorelly.

Neo-Rauch-2008-RAUNE0105-200.jpg

Frászt hozod (Veronica 31)

Megírta a felekezetnek a megrendelt dicsőítőt, átküldte Traviséknek, elvitte a gyereket focira, majd föltöltötte az új bikinis képeket, meg a merészebbeket is a mywifexposeddotkomra, bedobozolta és elvitte az összes Updike-ját a Charity Found könyvcsereprogramjára. Amikor a fogadáson az arca elé emelte a szendvicset, Norma pont Lionel-t fixírozta amikor Robertnek sikerült elkapnia a tekintetét és ő fülig pirult.  A hétvégen Venture Bay-en? súgta ebben a pillanatban a nyakába Richard. Jajj Dick, a frászt hozod rám.

-e („presbiter” 29)

Ez egy szeretetlen nemzedék, szeretetlen irodalom, szeretetlen, realistának, hazudott cinikus szeretetlenség, ami folytonos tragédiákra hivatkozva építi a keményszívűséget, aki az erősebbtől elszenvedett kudarcai után még erőkultuszt csinál magának, kegyetlenségre, szenvtelenségre buzdít, elviseli a vereségeket is csak, hogy a mindenáron győzni jelszavát hirdethesse. Akárhogyan útálom, nem bírom eldönteni, nincsen-e igaza.

Használt

Tízezer köbcenti, nyolc henger, 7 előre és két hátrameneti fokozat, haldex kuplung, négykerék meghajtás, kapcsolható differenciálmű, teljes korrózióvédelem. Ezekkel a szavakkal prezentálta a lila-öltönyös nepper a feltámasztott IFA-t az FKF igazgató-tanácsának. Az igazgató-tanács korelnöke sétabotját belemélyesztette a jármű kerekébe – Mondja csak fiacskám ön eladna nekem használt autót?

-

A minap sietve megpróbáltam kicserélni egy izzót a palástomban. De a palástom nem egykönnyen volt belenyúlható. Szemérmesen az égre néztem. Isten, te hogy csinálnád?, majd rögtön ezt követően: mi jár azért ha valaki mindig elfelejti a paszvördjét? Vagy csak azt mondja, h. elfelejti, mert nincs mondanivalója a felületen, aztán tényleg elfelejti? Isten, te mindig elérhető admin. Én, nonchalance júzer.

 

Kép: Neo Rauch

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr265027224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása