Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXVI.

2013.09.15. 07:00 Döry L.

4_early-days-of-summer-20x30.jpg

ügyet vet

Gerendai Károly és Csányi Sándor a nyakukba akasztottak egy-egy „hónap vesztese” táblát és odaláncolták magukat a miniszterelnöki rezidencia vaskapujához. - Sándor maga szerint sikerülhet? érdeklődött a kisebbik vesztes. Nem tom’ kisfiam, ha ez se segít, akkor itt mi segítene. Bent Orbán, ügyet sem vetve rájuk, tovább folytatta az öregedést.

Metzker Viki fülére szorítja a szpíkert, újabb szettet rak föl, a sztyeppe izzik az ürességtől.

böng

Ma mit kell gondolnom? Böngészte tombolva az internetet Misi - a közösségi tartalmaktól, egészen a nagy híroldalakig. Amíg önmagán a beállítási műveleteket végezte, koponyájában hangosan sercegett az agyvérzsír.

ripsz

Ferenc pápa egy top jezsuita előzékenységével matéval kínálta a junta tagjait. Az emberiség elleni bűncselekmények nem évülnek el. De ami a hágai nemzetközi bíróságnak nem megy, azt Isten egy ripsz ropsz alatt véghez viszi. Már csak meg kell bánnotok.

csacsi egy

A junta tagjai egymásra mosolyogtak a kutyameleg pinamar-i bádogviskóban. Tudtam én, hogy meg tudunk állapodni őexcellenciájával. Még csak annyi lenne itt, hogy ne lázítsa folyton a népet azzal, hogy Ford Focussal jár. Csacsi egy populista fogás szentatyám. Hetes BMW, vagy valami, különben lesheti, hogy ezek itt tiszteljék. Nekünk elhiteti.

kvarc

A salföldi kvarcbánya fehér porában úgy terült el Kálmán és Csikó teste, mint két bepanírozásra váró csirkecomb. - Nem fura, hogy ez az FKK kultúra, hogyan vált amalgámozó erővé, szubkultúrává a disszidens értelmiség, a későbbi demokratikus ellenzék számára? Fontoskodik Csikó. Kálmán szeme előtt pacákká olvadtak a Marcuse könyv betűi, annyira meghatódott emlékeitől. Mégis erőt vett magán, hogy a szokott érdes modorában válaszolhasson. De - mondtam is mindig a Krassónak, te Gyuri ez a te meztelenkedésed egy látens náci dolog ám. – Jajj Dudus - (kaccant föl Csikó aki így hívta Kálmánt) - te már akkor mindent milyen jól láttál.

Csikó tehát nem érzékelte, ahogyan Kálmánban az emlékezet csaló régésze az épp most összetört váza cserepeit hamisítja archeológiai leletté.

kisebb tűz

Setét Ábrahám őrvezető, polgári foglalkozása juhász, 1978. augusztus 17-én tartott lőgyakorlaton a harckocsi lövegtornyát a célra vezetés parancsot követően tévedésből a lőteret szegélyező nyárfaerdő felé fordította, és az éles lőszerrel a felsorakozott lőalakzat előtt veszélyes távolságban tüzelt. A nyárfaerdőben kár, kisebb tűz keletkezett. Ekkor derült fény arra, hogy Doboz Sándor laktanyaparancsnok az erdő egy tisztásán elöljárói engedélye és tudta nélkül, a rá bízott legénység munkaerejét igénybe véve, méhészetet működtetett, a mézet feltételezhetően saját hasznára értékesítette. Az elszabadult méhek befogásával Nyír Elemér helyi lakos méhészt, a vizsgálat vezetője megbízta.

röss

Milyen jókor jön! Üdvözölte a beteget a Cigánydoktor az első napján. Ma kedvező megállapítások és diagnózisok várhatóak tőlem - nyomatékosította a jókedvét. Mik a jelen panaszai?  - száguldott a forró kása közelébe rögtön egy szakmai kérdéssel…

A település betegei az új orvos keze alatt szemlátomást kezdtek magukhoz térni szendergésükből, egyre gyakrabban tértek be a rendelőbe egy-egy egzotikusabb kórral, a doktor pedig hozzálátott, hogy az összes betegség nevét korrektül magyarítsa, annak érdekében, hogy immár a latin nyelv se verjen éket páciens és orvos közé. Olyan rössel kezdett új élete alapjainak betonozásához a doktor, hogy a szótár írása mellett, paprika-nemesítésre, csirketenyésztésre és egy napelemes meggymagozó szabadalmaztatására is futotta.

répáj

Misi addig-addig kutatott a garázsba száműzött kincsek között, míg a gumi horgászcsónak és az öt darab azonos gyártmányú kidobott gyümölcscentrifuga alatt végül meglelte: Bolgár György „Vágy” című könyvét. Mohón föllapozta és tetszőlegesen ugrálva a sorok között vadul rángatni kezdte a répáját.

4_12-1st-of-may.jpgképek: Serban Savu

 Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XVIII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XIX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XX.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXI.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXIII.

Szép Magyar Bölcsességek és Szólások XXIV.

Szep Magyar Bölcsessgek és Szólások XXV.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr405513643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása